Niet ver van de geheimzinnige kapel Rosslyn Chapel ligt het kleine gehucht Temple. In een 12e-eeuwse kerk hebben archeologen een mysterieuze steen met inscripties gevonden. Het zijn gebeitelde restanten die volgens de onderzoekers met de Tempeliers, in het Engels worden die Knight Templar genoemd, te maken hebben.

Tempelierrestanten

De steen lijkt op een deksteen van een sarcofaag. De inscripties, waaronder Vikingsymbolen, stellen de heren archeologen voor een raadsel. Ze troffen er namelijk ook Keltische symbolen op aan. Wie of wat er zich in de tombe bevindt is niet duidelijk. De ontdekkers gokken op een Tempelier, maar het kan net zo goed een gewone ridder zijn geweest. Men wacht op verder onderzoek.

Mogelijk is er niet eens sprake van een lichaam. Over het kerkje waar de vondst werd gedaan doet namelijk een spannende legende de rondte. Volgens dat verhaal ligt er nog ergens een grote schat verborgen: "Twixt the oak and the elm tree. You will find buried the millions free".
Lemetje: Nou, graven dan maar...
Op 07-11-2009 11:50:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Tijdens een van mijn trips naar de grote pyramiden van Gizeh werd ik door mijn gids meegenomen naar een piepklein kerkhofje gelegen tussen de 3 grote pyramiden en het uitgestrekte arabische kerkhof ernaast.
Klimmend over de grafzerken nam hij mij mee naar een plek ommuurt door een oud roestig golfijzeren omheining. Er was een ingang, de naam nauwelijks waardig, alwaar een roestig hangslot aan een haak bungelde. Eenmaal binnen de golfplatenomheining kwam ik in de meest rustgevende plek waar ik ooit in mijn leven geweest was. Vlgs mijn gids was dit een oer oud katholiek kerkhof waar maria magdalena begraven zou zijn. Het begraafplaatsje werd bewaakt door 2 stokoude koptische priesters. Ze hadden een klein huisje binnen de omheining en waren de 'wachters'. Mijn gids vertelde me dat vrijwel niemand hier kwam alleen hoge hoogwaardigheidsbekleders uit de rooms katholieke kerk kwamen hier voor een bedevaart. Een van de oude kopten nam me mee naar een grauw uitziend 'huisje'met een houten deur waaruit de beeltenis van een vrouw te ontdekken viel., De man onsloot de deur met een sleutel en binnen was er niets anders dan opnieuw een gebeeldhouwd deurtje recht voor mij. Daarvoor lag het bezaaid met kleine opgebrande kaarsen peukjes.

Wat mij daar overviel was een gevoel van een intense rust. Een vredig warm gevoel overviel me en ik kon niets anders doen dan op het bankje binnen gaat zitten en me diep nederig en vredig te voelen. Ik ben opgegroeid in een katholiek nest maar had al sinds mijn jeugd de poespas van de katholieke kerk en het geloof in een god verlaten. Hier kon ik niets anders doen dan nederig zijn en me intens gelukkig voelen.

Ik wil niet beweren dat ik het graf van Maria Magdalena heb bezocht maar ik kan tot op de dag van vandaag niet verklaren het gevoel wat me op die plek overkwam. De kopten waren warm en vriendelijk. Zij maakten thee en ik bleef er met mijn vriend de arabier verscheidene uren omdat de plek zo'n bijzonder effect op mij had..
Op 09-11-2009 17:31:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Tommiejay: ik denk dat dat gevoel in ieder van ons zit. Bij sommigen komt het los als ze in een ruimtecapsule rond de aarde cirkelen, bij anderen in een Boeddhistische tempel, bij weer anderen tijdens een hevige griepaanval of het doen van de Eerste H. Communie. In jouw geval was het deze plek, in die omstandigheden. Vraag niet hoe 't kan, geniet ervan
Is it electrickery?
Op 09-11-2009 18:00:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden