Steeds meer ouderen hebben een alcoholprobleem. Zowat iedereen drinkt wel eens een biertje of een wijntje. Een groot deel van u gebruikt misschien ook wel rook- of slikbare softdrugs. We gebruiken meestal verkleinwoorden, maar zelden stopt het bij één. Zoals een Vlaams gezegde luidt: ééntje is geentje.
Niet zelden kom ik in mijn omgeving mensen tegen die het niet bij één consumptie kunnen houden. Personen die aangeven dat, eenmaal hij is aangebroken, de fles ook leeg moet. Waar ligt de grens?

Uw GW-redacteur deed de proef op de som
(Uw GW-redacteur deed de proef op de som)

Niet dat het alleen bij alcohol zo moeilijk ligt. Akkoord, alcohol is een geestvernauwende drug, net als tabak, en dat is sowieso niet bepaald goed. Maar ook in de geestverruimende zaken liggen verslavingen op de loer. Van één joint komen er twee en ook daar kan de hemel de limiet zijn. Niet iedereen is even sterk en zelfs al schijnt marihuana niet lichamelijk verslavend te zijn, velen komen erdoor uiteindelijk in de problemen.
Ooit hoorde ik een prominent kunstfiguur op televisie zeggen: "ik heb pas een drugsprobleem als mijn geld op is". Het ging toen om speed. Een dergelijke uitspraak ligt in de trend van "ik heb pas een probleem met alcohol als de koelkast leeg is," maar voor die persoon lagen de kaarten nu eenmaal zo. Realiteit is nu eenmaal een individueel iets. Drugs, van coke tot het lichtere spul, waren voor hem vanzelfsprekend. Entertainment. Ontspanning. En dat is het natuurlijk ook. De Egyptische Farao's waren er ook al gek op.

Maar waar ligt precies de grens? Waar ligt de afhankelijkheid? Bij alcohol bakent men het af naar 5 á 6 consumpties per dag, maar de grens is - zo wordt aangegeven - bijzonder vaag. Het hangt ook voor een groot deel af van de reden waarom iemand zich tot een bepaald verslavend spul wendt. Het kan ontspanning zijn, maar ook een vlucht uit de realiteit. Het ene is goed, het andere zorgwekkend. Een dunne lijn, die u misschien beter kunt omschrijven dan ik.
JaccoV: Ik rook door de weeks gemiddeld 1 a 3 jointjes per dag. Altijd na het werk nooit ervoor! Ik zie het als ontspanning meestal tijdens een potje gamen. Ben redelijk druk als ik niet blow dus het geeft mij ook rust. Ik zie het zeker ook als verslaving en weet dat het slecht is. Het roken van tabak buiten mijn jointjes om doe ik niet meer. Ik heb het idee dat die keuze al een goede vooruitgang is.
Homo sapiens non urinat in ventum
Op 13-11-2009 0:29:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
adenis: 1 a 3 jointjes per dag moet kunnen (vind ik). je zal er waarschijnlijk ook niet echt anders van zijn dan als je het niet doet. Ik neem aan als er een avondje is, dat je niet kan roken, dat je het zelf amper zal merken.

Maar over de definitie van verslaving. ik vind iets pas een verslaving als het je leven beheerst. Dus je sociale omgeving (werk/school/famile/vrienden) wordt echt aangetast door het feit dat je iets wil doen of gebruiken.

Op 13-11-2009 0:42:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Goed blog, en mooi dat dit onderwerp eens op deze manier wordt aangekaart.

@adenis: ik denk niet dat iets alleen een verslaving is als het je leven beheerst of je sociale omgeving wordt aangetast. Je kan een verslaving ook integreren in je leven zonder dat het je leven (overmatig) beheerst, dat neemt niet weg dat het toch een verslaving is. Als je niet meer zonder iets kan of wil, heeft het al een verslavende werking.

Door mijn werk heb ik geregeld te maken met jongeren. Vooral alcohol vinden ze al heel normaal: het is lekker en gezellig om te drinken. En stoer en grappig om dronken of aangeschoten te raken. Vaak zijn ze er gewoon mee "opgegroeid". Ik kom heel veel jeugdige "probleemdrinkers" tegen.
Op 13-11-2009 13:03:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rogier: Ik rook er ook 1 tot 3 op een avond. Ik ga werken van 7.15uur tot 17.30uur. Daarna eerste eten en mijn dingen doen en daarna ter ontspanning (en verslaving) steek ik er een paar op. Ik lig altijd op tijd (23uur) op bed en verslaap me nooit. Er zullen vast betere manieren zijn om de avond door te komen, maar voel me er prima bij. En ocht ik ergens naarote moeten dan rook ik niet.
Op 13-11-2009 13:04:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Rogier:

Ik rook er ook 1 tot 3 op een avond. Ik ga werken van 7.15uur tot 17.30uur. Daarna eerste eten en mijn dingen doen en daarna ter ontspanning (en verslaving) steek ik er een paar op. Ik lig altijd op tijd (23uur) op bed en verslaap me nooit. Er zullen vast betere manieren zijn om de avond door te komen, maar voel me er prima bij. En ocht ik ergens naarote moeten dan rook ik niet.

Jemmig niet ver van mijn avondbesteding
"We're all mad here."
Op 13-11-2009 13:15:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Ik moet me hier aardig bij aansluiten.
Ooit eens gelezen dat 42% van de nederlanders aan de pretsigaret zat. In Belgie gebeurt het ook vaak, maar daar is het minder in de openheid.
United as one. Divided by zero.
Op 13-11-2009 13:31:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rogier: Er zijn ontelbare vormen van verslaving natuurlijk. Shoppen, Gamen, internetten, chocola, alcohol, harddrugs, softdrugs, sporten, voetbal etc. etc. Zodat iereen lekker bezig is en niet teveel gaat nadenken over 'echte' zaken.
Op 13-11-2009 13:37:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Ook ik heb een tijdlang dagelijks geblowd, 1 à 3 per dag, maar ik kwam er wel door in problemen. Eerst merkte ik dat ik in een isolement raakte; ik ging alleen nog maar met blowers om (want die doen niet moeilijk als je er een in gezelschap opsteekt), ik nam de telefoon niet meer op, ging nergens meer heen (want dan merkte idereen dat ik weer eens stoned was), vergeetachtigheid, vervagende sociale grenzen etc. In het begin verruimde het mijn geest en denken, later stompte ik er juist door af. Wilde alleen nog maar zo snel mogelijk stoned raken. Het stompte ook mijn creativiteit af en had in algemene zin totaal niet meer het gewenste effect. Die eerste jointjes waren lekker en verrruimend, later was het alleen nog maar afstompend.
Dus al enkele jaren clean en dat bevalt me prima!
Is it electrickery?
Op 13-11-2009 13:43:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Naar mijn mening, is iedereen wel ergens verslaafd aan. Stop je met de ene verslaving, dan verruil je het voor een andere verslaving.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-11-2009 13:45:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rogier: Ik ken het Emie. Ik ben grafisch ontwerper en mijn creativiteit is er (nog) niet door afgenomen. Toch is het wel onschuldiger als alcohol naar mijn mening, alhoewel alcohol meer is geaccepteerd. En ja...ook ik neem de telefoon wel eens niet op als ik stoned ben. Maar ik kan goed na mijn werk tot 22uur ergens anders zijn of iets doen zonder er eentje op te steken. Geen probleem. Maar daarna moet ik er toch echt een hebben hoor !

Maargoed....dat is bij andere verslavingen niet anders. Ik haal mijn wiet overigens niet in de shops dus ik rook een stuk minder sterkere wiet.
Op 13-11-2009 13:47:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Rogier:

Er zijn ontelbare vormen van verslaving natuurlijk. Shoppen, Gamen, internetten, chocola, alcohol, harddrugs, softdrugs, sporten, voetbal etc. etc. Zodat iereen lekker bezig is en niet teveel gaat nadenken over 'echte' zaken.

Een beetje onzin neerschrijven op de GW blog, oops me eigen weer verraden!
"We're all mad here."
Op 13-11-2009 14:04:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ik blow liever dan dat ik drink... en toch drink ik vaker, vooral omdat mn partner niet dol is op blowen komt de drank vaker in huis. Aan geen van beide ben ik verslaafd... aan roken dan weer wel. En chocolade. Volgens mij heb ik best wel een zwak gestel hihi.

Een verslaving is in mijn ogen niet per definitie een slecht iets. Zolang je zelf nog weet waar je mee bezig bent, en het niet teveel negatieven invloeden in je leven oplevert, zijn de meesten vrij onschuldig.
Moeten is een keuze...
Op 13-11-2009 14:08:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Verslaving gaat niet over hoeveel je gebruikt/drinkt etc maar hoe vaak je er aan denkt...heb ik me eens laten vertellen....
"You were always on my mind, you were always on my mind.."
Op 13-11-2009 14:09:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Ik heb tot en met afgelopen zondag dagelijks 2 a 3 jointjes gerookt, maar zondag is er iets veranderd. Ik heb 3-11 hier een artikel onder de aandacht gebracht, waar ik zelf mee aan t experimenteren ben gegaan.

http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=4370

Ik had er eigenlijk meteen al een groot plezier mee
Afgelopen zondag stond ik in de keuken mn eten te bereiden en moest de hele tijd maar aan die veer in mn hoofd denken. En van t ene op t andere moment voelde ik een vreemde bruizende sensatie in mijn voorhoofd, kan het even niet anders omschrijven.
Mijn gevoel van welbehagen ging van goed naar geweldig in enkele seconden. Tijdens t eten van mijn maaltje viel me op dat ik veel minder eten nodig leek te hebben dan ik zoals normaal had klaargemaakt. Na het eten achter mn pc gekropen en een jointje gaan draaien, puur uit gewoonte. Toen ik echter 5 of 6 trekjes had genomen werd ik enorm duizelig alsof ik een paar minuten om mn eigen as had staan draaien. Ik voelde me eigenlijk vrijwel meteen weer als voor die verandering tijdens t koken.
Aangezien ik stoned was niet meteen de link gelegd met t venauwen van mn bewustzijn door t blowen en t verdwijnen van dat gevoel.
Een uurtje later ongeveer weer gaan kietelen in mn hoofd, maar geen resultaat. Korte tijd later nog een jointje gedraaid en weer merkte ik een enorme vernauwing in zijn. Nu wel de link kunnen leggen en met een vreemd gevoel gaan slapen.

Maandag wakker geworden met een vreemd gevoel in mn hoofd.
s'avonds om een uur of 11 viel me op dat ik nog de hele dag niet aan blowen had gedacht! Dat is tot nu ik dit zit te schrijven zo gebleven en ik heb nog steeds totaal geen behoefte om te blowen!

Misschien een idee voor anderen die toch eigenlijk liever niet meer blowen, om ook eens te gaan proberen. Ik ben in elk geval benieuwd naar de resultaten van hen die hier ook mee bezig zijn gegaan!

Aayubowan (leef lang en voorspoedig)
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 13-11-2009 15:22:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Als je ergens van afhankelijk bent, dan is het een verslaving en dat kan in allerlei vormen.
Afhankelijk van drug, snoep, maar ook je ideologie, ja zelfs je vrouw/vriendin.

Ik zie het als het leven.
Je wordt geboren en bent dan natuurlijk afhankelijk van oa je ouders, maar naarmate je ouder wordt en uiteindelijk volgroeit (noemt men ook wel volwassen, maar dat is volgens de norm met je 18e en daar kan ik me toch niet helemaal in vinden, lichamelijk ja, geestelijk ligt dat naar mijn mening ergens tussen de 30 en 35) is het de bedoeling dat je onafhankelijk leert te zijn, je op je eigen benen gaat staan en zelf kunt functioneren zonder nog langer afhankelijk te zijn van wie of wat dan ook.
Bij het merendeel van de mensen is dit niet zo (incl. mezelf) en dat is denk ik ook niet erg, want het is en blijft een leerproces, maart als ik voor mezelf spreek dan is dat wel mijn streven.

Carpe diem homo universalis
Op 13-11-2009 15:30:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @Lanoe,

ik vind het wel bijzonder dat je afhankelijkheid gelijk stelt aan verslaving.

Als opgroeiend kind (baby etc.) bv. ben je wel afhankelijk van je ouders of (op)voeders, puur omdat ze je helpen met (over)leven en groeien omdat je daar zelf gewoon nog niet toe in staat bent. Maar ben je dan verslaafd aan je ouders? Dat zie ik niet zo.

(bericht gewijzigd op 13-11-2009 16:03:41)
Op 13-11-2009 16:02:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rogier: Euh C...volgens mij zegt Lanoe juist het tegenovergestelde.
Op 13-11-2009 16:04:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bounty: Vooruit omdat het vrijdag is:

De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 13-11-2009 16:09:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Rogier:

Euh C...volgens mij zegt Lanoe juist het tegenovergestelde.


Dit stukje bedoel ik, Rogier:

Lanoe:

Als je ergens van afhankelijk bent, dan is het een verslaving en dat kan in allerlei vormen.
Op 13-11-2009 16:10:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rogier: Ok C. Tsja....ben afhankelijk van geld, maar ben ik er dan ook aan verslaafd ? Zo kun je er veel opnoemen natuurlijk.
Op 13-11-2009 16:19:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: @Rogier

Als geld verdienen je doel is, dan is het een verslaving/obsessie.

Is geld slechts een middel (om andere doelen te bereiken) dan is het gewoon dat en niet iets wat je leven beheerst.

Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 13-11-2009 16:31:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @Rogier:

Lanoe zal het wel wat genuanceerder bedoelen, schat ik in. Maar vandaar mijn opmerking.

Ik ben ook afhankelijk van bv. de vuilnisophaaldienst dat ze mijn afval ophalen, maar ik beschouw mezelf niet als verslaafd aan mijn vuilnisman...
Op 13-11-2009 16:33:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Buiten koffie, sigaretten, wiet, MDMA, XTC, mijn computer, seks en paddo's heb ik te weinig tijd om ook nog eens respectabele alcoholverslaving op te bouwen.

Of ik een verslaving heb? Ik denk eerder dat ik een niet-verslaving heb aan de grijze schijnwerkelijkheid die de huidige maatschappij ons opdringt. En om mijn niet-verslaving in stand te houden moet ik noodgewongen alles doen en tot mij nemen om eraan te ontsnappen.

En zo zie je maar weer alles is de schuld van de Rouvoetigen onder ons

Op 13-11-2009 16:41:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: Eerlijk ik vind het godsgeklaagd dat er zo 'normaal' wordt gedaan over het feit dat iemand blowt of eens stevig drinkt. Het is maatschappelijk geaccepteerd? Het zou niet schadelijk zijn?
Ik ben ook geen gezondheidsfreak, ik rook ook vrij stevig, maar nooit een joint en ik drink zelden. Tegenwoordig ben ik blij dat ik dat soort verslavingen niet heb en ben altijd helder in het koppie. Maar dat men het normaal vind om een jointje op te steken...of te pas en te onpas eens stevig aan de alcohol te zitten? De regering moet daar de accijns maar eens op verhogen, dat levert dan ook nog eens goed op.
De regering is er wel blij mee, want het levert een hoop makke schapen op die wel blaten, maar verder niets doen. Ze kunnen niet verder denken omdat er niet genoeg bloed naar de hersens stroomt.
Op 13-11-2009 17:00:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik blow al 16 jaar, best een lange tijd dus(ik ben er 32).
16 jaar terug ging het mij puur om stoned te worden, nu wordt ik er wel rustig van, maar zo hevig stoned als 16 jaar terug ben ik al jaren niet meer geweest en eerlijk gezegt hoeft dat hele hevige niet voor mij. Als ik belangrijke verplichtingen/problemen heb, zal ik nooit een joint vooraf roken. Eerst zorg ik dat ik aan mijn verplichtingen heb voldaan en dat problemen eerst opgelost worden, daarna gaat de fik pas in de jonkoo.

Ook tijdens mijn werk zal ik nooit blowen.
Wel voor een pot sex

Drinken doe ik al 4 jaar niet meer.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-11-2009 17:28:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Oja, en ik ben in al die 16 jaar niet spectaculair meer gaan gebruiken.
Dat was 16 jaar geleden 1~4 per dag en dat is nu nog steeds 1~4 per dag.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-11-2009 17:30:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Beeblebrox: Zaphod heeft nog nooit gerookt, laat staan geblowed!
Ik lijk wel een uitzondering!
Bevestig ik nu de regel?
Is dit waarom mijn commentaren wel zinnig zijn? (GEINTJE!)
Op 13-11-2009 20:34:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Al 22 jaar waarvan 20 iedere dag. Door de weeks alleen in de avond twee of drie flinke tetters en in de het weekend en vrije dagen de gehele dag eigenlijk. Niemand heeft er last van en ik krijg nooit commentaar. Getrouwd, kids, werk, sociaal netwerk.
De nadelen die je hoort van de blowverslaving werken bij de meesten van ons wel door, alleen bij de een wat meer dan de ander. Bij mij, en bij velen hier, een stuk minder dus.
Toen Nederland nog vol stond met die lekkere hennep werd het ook wel geconsumeerd. We zijn gewoon een lekker stoned volkje. Niks mis mee. Nu JP nog.
Op 13-11-2009 21:59:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: LOL @ pheauteau!!!

Iedereen trekt zijn eigen grens, lijkt mij.
Totdat de dokter iets anders zegt, natuurlijk.
Na drie biertjes begin ik 'm al aardig te voelen, dus het drinken zit niet in mijn bloed.
Reauken wel, maar daar gaat dit topic niet over...
Cannot kill the Battery!!!
Op 13-11-2009 23:14:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Abada: Ik drink gewoon niet. En ook drugsgebruik is mij vreemd. En dat gaat prima.
Op 14-11-2009 0:28:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Beeblebrox:

Zaphod heeft nog nooit gerookt, laat staan geblowed!
Ik lijk wel een uitzondering!
Bevestig ik nu de regel?
Is dit waarom mijn commentaren wel zinnig zijn? (GEINTJE!)

Ja, je bevestig de regel, en nee omdat je niks gebruikt ben je niet tot inzicht gekomen dat je commentaren net als van de rest onzinnig zijn (daarin dus geen uitzondering).
"We're all mad here."
Op 14-11-2009 8:58:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Abada:

Ik drink gewoon niet. En ook drugsgebruik is mij vreemd. En dat gaat prima.

En wie is een ander om jou daar op af te rekenen?
Cannot kill the Battery!!!
Op 14-11-2009 9:46:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya: Waar ligt de grens? Een echte alcoholist houdt niet van volle flessen maar ook niet van lege flessen! Zelf ben ik aardig in die beurt gekomen en daarom is drank voor mij geen genotsmiddel meer. Ik kan er nu prima van afblijven hoor als het maar niet voor mijn neus staat want die fles gaat leeg zonder er van te genieten. Hetzelfde geldt voor blowen. Eentje is inderdaad geentje! lekker tegenstrijdig maar zit er wel mee.

Het is ook herkenbaar wat ik hier lees. Voor velen geeft een joint of een borrel in het begin iets extra's namelijk meer ontspanning en inzichten maar eenmaal weer nuchter blijkt vaak dat je inzichten of creativiteit niks voorstelde.

Het gevaar van drugs zit um in het gemoedstoestand versterkende effect. Diegene die de realiteit van de dag niet aan kan en vlucht maakt het alleen maar erger voor zichzelf. Maar als je lekker in je vel zit dan maakt het niet veel uit en zal je ook niet zo gauw verslaafd raken.

Als ik hier hier even vluchtig tel dan is 90% aan de dope en 10% potentiele verslaafden. Zou dat met de berichtgeving te maken kunnen hebben? Zijn we hier met ze allen te gefocust op misstanden in de wereld? En op zoek naar waarheden die niet algemeen geaccepteerd zijn? Is dat omdat we te veel onjuistheden om ons heen zien waar we weinig aan kunnen veranderen? Dit zou je ook als een dwangmatige verslaving kunnen zien. Wie van de lezers hier vindt dat GW je drugs behoefte versterkt?

Met vriendelijke groet,
Ex GW verslaafde
Op 14-11-2009 11:35:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ aya

In mijn geval niet eens zozeer een verslaving aan het erkennen van misstanden in de huidige samenleving, maar meer een aanvulling voor mijn algehele kennis. Of liever gezegd het gebrek daaraan.

Ik probeer een wereldbeeld voor mezelf te vormen die voor mij acceptabel is en door de meningen van anderen kan ik kijken of mijn visie correct is of dat ik deze aan moet passen.

En of dat verslavend is?
Nu nog wel, tot ik er genoeg van krijg.
Zoiets heb ik namelijk ook op Spitsnieuws gehad.
Daar kwam ik ook bijna dagelijks.
Tot ik genoeg had van de reaguurders of hun meningen en nu zit ik dagelijks hier.

En als dit gaat vervelen ga ik weer eens een boek lezen of al mijn films weer eens kijken.
Cannot kill the Battery!!!
Op 14-11-2009 11:48:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: @aya,

Kan voor mijnzelf niet geloven dat GW mijn drugs behoefte versterkt.
Maar ben wel met je obsivatie betreffende dat een bepaalde groep hier op GW komt die misschien te gefocust op misstanden in de wereld, en op zoek naar waarheden die niet algemeen geaccepteerd zijn.
Is dat omdat we te veel onjuistheden om ons heen zien waar we weinig aan kunnen veranderen.

Ik pas trouwens ook in die groep (voornamelijk om de laatste reden).

Soort zoekt soort!?
"We're all mad here."
Op 14-11-2009 0:06:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
aya:
Marsepars:

Ik probeer een wereldbeeld voor mezelf te vormen die voor mij acceptabel is en door de meningen van anderen kan ik kijken of mijn visie correct is of dat ik deze aan moet passen.

Volgens mij heb je al een wereldbeeld en ben je alleen op zoek naar gelijk gestemde. Dat doe ik ook hoor maar wat mij opviel was het drugs gebruik onder GW'ers. Blijkbaar gaat dat heel goed samen

@Cheshire cat

Op 14-11-2009 0:35:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
aya:
Wie van de lezers hier vindt dat GW je drugs behoefte versterkt?

Met vriendelijke groet,
Ex GW verslaafde

Met een joint op had ik vast nog meer gelachen hierom.
United as one. Divided by zero.
Op 14-11-2009 0:58:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : ademhalen is verslavend
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 15-11-2009 7:25:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MiSjA: Naast de nadelige gevolgen van overmatig alcoholgebruik, zorgt een dagelijks laag gedoseerde hoeveelheid er wel voor dat je bloedvatenstelsel preventief er voor zorgt de kans om bv een beroerte te krijgen tot wel 30% verkleint.

Het nadeel van een borrel is dat ik meer ga roken.
Dus in mijn geval is de reinigende werking van alcohol niet echt van toepassing.
Ik zou liever iets te veel drinken dan dat ik rook.

Ergens een (gecontroleerde) passie voor hebben is benijdenswaardig en een misschien wel positieve verslaving.
Bij een verslaving aan drugs vult drugs die passie op met nog enkel één verkeerde ambitie.
Maar de rest van je leven iedere morgen beginnen met een kopje koffie is voor de meeste enkel een toevoeging.
Op 15-11-2009 0:37:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: oke, ik geef het eerlijk toe, als er een blik bier, een joint en een zak M&M's op tafel liggen...
dan zal de zak M&M's niet een lang leven toebedeelt zijn
(en een evt 2de zak ook niet)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 16-11-2009 0:36:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden