Sommigen zijn ervan overtuigd dat het haalbaar is om met een lift naar de ruimte te reizen. En ze proberen het nog ook. Deze week gaan de Space Elevator Games in de Mojavewoestijn door. Voor de winnaar ligt een prijzenpotje van 2 miljoen dollar klaar. De Space Elevator Games werden voor de eerste keer georganiseerd in 2006. De potentiële winnaar was toen 10 seconden te traag om met de pot van 200.000 dollar naar huis te gaan en in 2007 waren ze opnieuw 10 seconden te traag om de pot van 500.000 dollar op te strijken. 2008 was het jaar van de technische problemen.

The 2009 Space Elevator Games official trailer:

Meer over de Space Elevator Games en de theorie van de ruimtelift kan u hier terugvinden.

Picobyte: Het concept is goed,alleen zou stroom over de kabel zelf sturen een veel betere oplossing zijn voor het uiteindelijke project.
Je moet eerst een dunne kabel omhoog vliegen en die gebruiken om telkens een nieuwe streng aan te brengen,in de opbouw fase is dan zo'n grond laser wel handig omdat de kabel zelf nog relatief zwak is.
Maar als zo'n kabel van tig duizend kilometer er ooit komt zal het contra gewicht in een baan om de aarde ook enorm moeten zijn,en gemaakt van zonne panelen zou je voor weerstands verliezen dan slechts tot halverwege de kabel hoeven rekenen voor de stroomvoorziening.
En stroom vreet het! Je moet rekenen op sneltrein vaart plus een beetje, zelfs met 500KM/h doe je nog 72 uur over een tripje naar de geostationaire baan.
Stroom moet vloeien.
Op 05-11-2009 17:28:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden