We waren er dit jaar helaas niet bij, maar dat betekent natuurlijk niet dat de Frontier Award in de koelkast wordt gestopt. Zoals voorgaande jaren, werd dit jaar weer een grenswetenschapper extra in de verf gezet. Dit jaar is de winnaar van de befaamde Frontier Award Marcel Messing geworden. Marcel probeert middels zijn boeken en lezingen u wakker te schudden en bewust te maken van hoe maatschappelijke systemen sinds oudsher in elkaar zitten. Vooral de alziende 'Big Brother' neemt hij onder de loep.

Marcel Messing, Frontier Award winnaar van 2009
(Marcel Messing)

De voltallige redactie van GW wenst Marcel veel succes bij zijn toekomstig onderzoek en volgende publicaties. Een welverdiende award dit jaar.
Steenslagen: Werkelijk jammer dat Marcel Messing deze Frontier Award kreeg, maar het was te verwachten, afgaande op het daverende applaus wat Messing kreeg na zijn op mij nogal populistisch overkomende dominee-achtige verhaal. Ik had gehoopt op Peter Stuivenberg, maar Peter's boek 'De Boogeyman' is helaas bij weinigen bekend. Stuivenberg, die speciaal uit Zuid-Afrika was overgekomen, vertelde dat het boek al binnen drie maanden was uitverkocht en dat, wegens de gedateerdheid van bepaalde gedeeltes, met uitgeverij Elmar is overeengekomen binnenkort een herziene editie uit te brengen in plaats van een herdruk.

Waar je van Messing's 'Worden Wij Wakker' kunt vaststellen dat het weinig nieuws bevatte, maar meer 'n voor het Neerlands taalgebied bewerken van wat (veel) eerder op de Engelse en Amerikaanse markt is gepubliceerd, bestond Stuivenberg's 'De Boogeyman', mede door de dvd waarop allerlei informatie staat die inmiddels verwijderd is van het www, allerlei eigen research.

Helaas moest Peter zijn lezing inkorten omdat die van Pat Cori wat was uitgelopen en ook nog een (niet onaardig) ingelast verhaal van de Brabantse UFO-ziener Robert van den Broeke van Peter's tijd afging.

Een beetje sarcastisch vertelde Peter de voor een belangrijk deel leeggestroomde zaal dat je wel met zijn allen Love and Peace kunt blèren als bijvoorbeeld Patricia Cori daar namens Sirius om verzoekt, maar wie doet er wat aan dat een aantal bankiersfamilies het hier al sinds 1776 voor het zeggen heeft en het Nederlands volk toestaat dat een lakei als Balkenende ons met óns belastinggeld wordt veroorloofd ons voor te liegen?

Stuivenberg is weinig hoopvol over de toekomst, net als collega Robin de Ruiter, die ooit (vreemd genoeg!) wél de Frontier Award is toegekend, maar eveneens het idee heeft dat het Nederlands volk is ingeslapen. P.S. heeft grote vrees dat kwetsbare groepen in Europa dezelfde ellende te wachten staat als in de VS. Bidden met Marcel Messing of Pat Cori zal dan niet helpen...
(bericht gewijzigd op 8-11-2009 0:08:55)
Op 08-11-2009 0:06:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Wat te doen blijft de vraag. Zelf ben ik bezig met een consumptie staking, d.w.z. ik koop nog slechts eten en drinken (wel wijntje ook) en (zoveel mogelijk 2e hands) kleren. Ook probeer ik door muziek te maken nog wat positieve energie de wereld in te slingeren. Ik heb nog wel een (oldtimer) auto om dat je anders na een optreden niet meer thuis komt, maar deze rijd ik niet dagelijks en altijd zonder haast, dus zuinig en met veel plezier. En kennis opdoen en delen met mensen die het waard zijn en eigenwijs blijven en niet versuffen. Het huidig tijdsgewricht stemt ook mij niet echt vrolijk, maar toch blijf ik gewoon lachen.
Nee, dank u.
Op 08-11-2009 0:32:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
tjerky:

Wat te doen blijft de vraag. Zelf ben ik bezig met een consumptie staking, d.w.z. ik koop nog slechts eten en drinken (wel wijntje ook) en (zoveel mogelijk 2e hands) kleren. Ook probeer ik door muziek te maken nog wat positieve energie de wereld in te slingeren. Ik heb nog wel een (oldtimer) auto om dat je anders na een optreden niet meer thuis komt, maar deze rijd ik niet dagelijks en altijd zonder haast, dus zuinig en met veel plezier. En kennis opdoen en delen met mensen die het waard zijn en eigenwijs blijven en niet versuffen. Het huidig tijdsgewricht stemt ook mij niet echt vrolijk, maar toch blijf ik gewoon lachen.


Lucas Slager's lezing viel me in positieve zin op door zijn eenvoud en bescheidenheid. Lucas' boodschap: Zoek de vrede in jezelf waardoor je je uitstraling vergroot en je invloed op de medemens toeneemt. Daar lijkt weinig aan toe te voegen, omdat iedereen hier wel een manier weet om die vrede te vinden, maar jammer genoeg vaak verzuimt deze toe te passen.

Nog een belangrijke tip kwam van de energieke Dos Winkel die het publiek aanraadde zo weinig mogelijk vis te eten, omdat dit én zeer bedreigend is voor ieders gezondheid en ook verschrikkelijk gevaarlijk is voor het milieu. Volgens Dos eten varkens tijdens hun korte leven tegenwoordig meer vis dan haaien, die langzaam maar zeker worden uitgemoord.

Omega 3 is gezond, mits bereid uit algen, niet uit vis, aldus Dos Winkel.
Op 08-11-2009 0:52:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CDiesel21: Wat mij betreft een volwaardige winnaar. Ik ken de andere genomineerden verder niet precies maar Marcel is een ontzettend interessant persoon.

Na een lezing van hem in Brugge heb ik een prettig gesprek gehad met de beste man. Hij heeft altijd veel indruk op me weten te maken.

Daarom GEFELICITEERD!
Op 09-11-2009 0:50:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:

Van de website van Micha Kat,
http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/5326/micha-kat-wint-frontier-award.html

Micha Kat wint Frontier Award 2010

Door Micha Kat op 21 oktober, 2010

De webmaster van KLOL en KLOA-anchorman Micha Kat is de winnaar van de Frontier Award 2010, de meest prestigieuze journalistieke prijs binnen de nieuwe media. Luister hier naar de uitzending van Frontier Radio op ArgusOogRadio waarin hij de prijs in ontvangst neemt en in gesprek gaat met presentator Jeroen Kummeling. Reden te meer deze site en het werk van het KLOL/JDTV/KLOA-team te steunen met een bijdrage op de rekening van de stichting!


Op 21-10-2010 0:39:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden