Onderzoeker Andrew Collins heeft nog niet zo lang geleden een opzienbarende vondst gedaan op het Giza-plateau in Egypte. Onder de piramides ligt volgens hem een nog niet nader onderzocht grottencomplex. De vorige keer dat iemand deze geheime grotten vermeldde was zo'n 200 jaar geleden, in de memoires van de Britse diplomaat en ontdekkingsreiziger Henry Salt. Grotten zijn misschien niet spannend, maar wat erin te vinden is wel...

Geheime grotten in Egypte

Henry Salt schreef op dat hij de catacomben enkele honderden meters naar binnen ging. Toen botste hij op een grote ruime kamer die zich opdeelde in drie andere even grote kamers. Vanuit die kamers vertrokken dan weer labyrint-achtige gangen. Een collega van Salt onderzocht één van die gangen nog eens 91 meter dieper. De details van deze missie lagen tweehonderd jaar lang onder het stof. Pas toen het British Museum het werk in 2007 opwaardeerde werd het een eerste referentie voor andere onderzoekers.

Ingang grottencomplex tot uitloper van een gang
(Ingang grottencomplex tot uitloper van een gang)

Andrew Collins kreeg de gegevens onder ogen en probeerde de exacte locatie te achterhalen. Hij ging in maart 2008 ter plaatse en vond uiteindelijk de ingang tot de catacomben. Het bleken grotten te zijn vol vleermuizen en giftige spinnen, met rust gelaten door egyptologen van onze en de voorbije paar generaties.

Als het aan Zahi Hawass ligt blijft iedereen met de fikken van de grotten af. Sterker nog, volgens Hawass bestaat het hele grottencomplex onder de piramides niet eens. "Iets voor pyramidiots," licht de man toe.
Men weet niet precies waarom Hawass het bestaan van de catacomben publiekelijk ontkent, maar er zijn vermoedens. Mogelijk hebben de veldwerkers van Hawass (u dacht toch niet dat hij zelf alles gaat onderzoeken?) de ingang tot de grotten gemist. Volgens Andrew Collins zou dat gerust kunnen want het is er pikkedonker en zelfs met lampen vind je de nauwe doorgang tot het grotere complex nauwelijks.

In de grot

Moest Hawass de ingang simpelweg gemist hebben dan zal de tijd de fout rechtzetten.
Voor Collins en iedereen die zijn foto's bekijkt liggen de kaarten anders: "jaren werd er gespeculeerd over grotten onder de Sfinx of piramides, en nu hebben we het eerste harde bewijs."

Volgens Collins zou de plaats waarop de piramides zijn gebouwd te maken kunnen hebben met het grottencomplex. De donkere diepe spelonken zijn een uitstekend symbool voor de onderwereld, en we weten dat de Egyptenaren daardoor gefascineerd waren. Door de piramides te bouwen op de onderwereld zou er een soort synergie gecreëerd worden.

Sporen van menselijke activiteit
(Sporen van menselijke activiteit)

In de catacomben zijn sporen van menselijke activiteiten: gebeitel en plaatsen die men heeft proberen te verbreden. Een van de tunnels gaat tot onder de middelste piramide. Andrews sluit niet uit dat ze daar ergens de graftombe van Hermes Trismegistus zullen aantreffen, ook wel bekend als Thoth. Thoth staat erom bekend alle wijsheid te brengen en zijn tombe zou de befaamde Hall Of Records zijn. Wie de tombe vindt en de waarde begrijpt heeft kennis over werelden.

U wilt het nog eens van Andrew Collins zelf horen? Of meer weten over het verband met de voorspellingen van Edgar Cayce en de uitlijning van de piramides én het grottenstelsel met Cygnus, het sterrenbeeld Zwaan? Dat kan:
Cultuurmeneer: Føkkin' interesting! De 'Onderwereld' is wereldwijd een bron van veel mythes, mysterieën, rituelen, overtuigingen en dergelijke. 't Lijkt er toch heel sterk op dat dat hier ook het geval is.

Als Hawass daar niet boven op duikt is het bewijs dat ie incompetent is ècht geleverd!

Meer van dit spul graag. En 'dieper' graag.
God... Dat ben je zelluf!
Op 22-11-2009 14:02:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
IkWilOokWatZegg: Ach ik ga de volgende keer dat ik er ben wel eens even op onderzoek uit.
Op 22-11-2009 15:25:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: ik denk dat een flink deel van "egypte" nog onder de grond ligt...
dus in dat geval past dit daar prima binnen, zo zijn er meer opgravingen in egypte die ruim onder het nivo van de piramides liggen, ongeveer 5 tot 15 meter dieper, en daardoor ook vele millenia ouder zijn...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 22-11-2009 15:50:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Ik zat er ook aan te denken om hier een blogje over te doen maar nu is ie er al.

De ingang van de zgn Tomb of the Birds is ook duidelijk te zien met Google Earth.

Filmpje van de Tomb of the Birds waar je duidelijk de verwijderde muur ziet die toegang geeft tot het grottencomplex:


(bericht gewijzigd op 22-11-2009 17:12:38)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-11-2009 17:09:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Het is trouwens "Edgar Cayce" en niet Edward. Edgar Cayce voorspelde de vond van de zgn Hall of Records. Welke mogelijk al lang ontdekt is maar mogelijk bewust geheim wordt gehouden (?) Dat zou misschien raar klinken als je nog niet weet wat men daar mogelijk aan zou kunnen treffen. Het is misschien een misverstand of wat dan ook, maar het is opmerkelijk omdat Zahi Hawass wist van grotten en onderaardse complexen, maar later ontkende hij dat.

Afgezien van de "Hall of Records" zouden we ook bewijzen hiervoor kunnen vinden:Kan me goed voorstellen dat weinig mensen dit zullen geloven. Toch komt dit aardig overeen met Sitchin's vertalingen, welke spreekt dat de piramiden en dergelijke gebouwen gebouwd werden als "ruimte basissen", al zou ik het liever "vliegbasissen" noemen. Ook the "Emerald Tables of Thoth" heeft het over een "spaceship", begraven onder de Sfinx. (Alhoewel dit document mogelijk een hoax kan zijn.)

Vervolgens, de vertalingen van Sitchin en meerdere bronnen melden dat de piramides van Gizeh al lang voor het Oude Koninkrijk gebouwd werden, toen de religie van Ra nog lang niet ingevoerd was dus de begrippen als "de onderwereld" waren toen helemaal nog niet bekend.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-11-2009 17:43:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Maan:

Ook the "Emerald Tables of Thoth" heeft het over een "spaceship", begraven onder de Sfinx. (Alhoewel dit document mogelijk een hoax kan zijn.)


Uiteraard zijn de tabletten grotendeels verzonnen, maar wel degelijk geinspireerd op waarheid en opgesteld om te dienen als leerschool voor hen die zoeken.

Over de toegang tot Amenti zeggen de tabletten (onder andere)
Tablet 11, The Key to Above and Below:
Know ye that in the pyramid I builded are the Keys
that shall show ye the Way into life.
Aye, draw ye a line from the great image I builded,
to the apex of the pyramid, built as a gateway.
Draw ye another opposite in the same angle and direction.
Dig ye and find that which I have hidden.
There shall ye find the underground entrance to
the secrets hidden before ye were men.


afhankelijk van de interpretatie kom je dan of hier
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Gizeh,+Gizeh,+Egypte&sll=52.469397,5.509644&sspn=4.437696,9.876709&ie=UTF8&hq=&hnear=Gizeh,+Egypte&ll=29.971946,31.140554&spn=0.00154,0.002411&t=h&z=19
of hier
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Gizeh,+Gizeh,+Egypte&sll=52.469397,5.509644&sspn=4.437696,9.876709&ie=UTF8&hq=&hnear=Gizeh,+Egypte&ll=29.982564,31.130767&spn=0.00154,0.002411&t=h&z=19

Overigens wel interessant dat de Tomb of the birds precies op de zelfde graad ligt als het middelpunt van de grote piramide...
(bericht gewijzigd op 22-11-2009 18:25:49)
ALLES IS WAAR
Op 22-11-2009 18:21:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Maan:

Vervolgens, de vertalingen van Sitchin en meerdere bronnen melden dat de piramides van Gizeh al lang voor het Oude Koninkrijk gebouwd werden, toen de religie van Ra nog lang niet ingevoerd was dus de begrippen als "de onderwereld" waren toen helemaal nog niet bekend.


Hij wordt pas tijdens de 5e dynasty (old kindom) erg vereerd, en pas in de tweede (early dynasic period) voor het eerst genoemd, maar er zijn redenen om aan te nemen dat kennis van de mythe al van ver daarvoor stammen, net als het beginconcept van de duat.

Overigens zijn de grotten grotendeels natuurlijk gevormd, wat juist aan de basis zou kunnen hebben gestaan van een doorvetaling van dag en nacht naar het latere Duat-concept. Door er vervolgens bouwsels op te zetten die vereringsplekken werden, werd daarmee het idee bekrachtigd de dood/nacht overwonnen te hebben.


(bericht gewijzigd op 22-11-2009 18:42:38)
ALLES IS WAAR
Op 22-11-2009 18:36:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
ThoTh:


Overigens wel interessant dat de Tomb of the birds precies op de zelfde graad ligt als het middelpunt van de grote piramide...


Huh??? Begrijp jij het nu verkeerd of ik?

The "Apex" of the piramid is de top.
Thoth bedoeld hier volgens mij dat de underground entrance onder de Grote Piramide ligt zo diep als de piramide hoog is.

En dat komt aardig overeen met het verhaal van degenen die zeggen deze Hall of Records al eens eerder onderzocht hebben. (of dat nu waar is of niet.) http://rune.galactic.to/pyrmyst.html

Hier is een afbeelding van de "vermeende" locatie. Volgens andere verhalen zou men daar ook kunnen komen door middel van van een ondergrondse tunnel die onder de Sfinx begint:


Vandaar dat hij zegt: "Zo boven zo beneden"; Het heeft een symbolische reden dat het zo diep ligt. Normaal wil hij daar onder andere mee zeggen dat alles in de hemelen hetzelfde is zoals op de Aarde; oftwel de macrocosmos is zoals in de microcosmos (en andersom geredeneerd natuurlijk).
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-11-2009 18:51:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
ThoTh:

Overigens zijn de grotten grotendeels natuurlijk gevormd, wat juist aan de basis zou kunnen hebben gestaan van een doorvetaling van dag en nacht naar het latere Duat-concept. Door er vervolgens bouwsels op te zetten die vereringsplekken werden, werd daarmee het idee bekrachtigd de dood/nacht overwonnen te hebben.


Sitchin noemt Marduk, later genoemd tijdens zijn koningsschap: Ra, ook in zijn vertalingen. Ningishzidda/Thoth zou de bouwer geweest zijn van in ieder geval de Grote Piramide. Het is mij niet echt helemaal duidelijk geworden wie de Sfinx van Gizeh nu voorstelde. Er werd namelijk eerst voorgesteld dat het Thoth zou worden maar later wilde Ra dat het zijn aangezicht zou worden. Mogelijk is het eerst Thoth geweest en daarna opnieuw bewerkt tot Ra, wat het relatief kleine hoofd kan verklaren.
(bericht gewijzigd op 22-11-2009 19:06:08)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-11-2009 18:58:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Als de geheime diensten klaar zijn mag het een beetje openbaar worden..
Nee, dank u.
Op 22-11-2009 23:16:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Evergreen: Lol, heb er 2 weken geleden nog gestaan daar, tal van plekken te hebben bezocht om aan den lijve zelf te onder vinden of het nu een broodje @@p is of dat sommige zaken niet fotoshopped zijn of geboren uit pure fantasie.
Grappige is dat heel veel zaken pure oplichterij zijn en pure speculatie, de zo befaamde grotten te gizeh, zijn enkel op lokatie, de tombe van Osiris die onder het hellings vlak tussen de Sfinx en de Piramide van Cheferen ligt, is een loaktie van 35 meter diep naar een paar onder gelopen ruimtes en verder tot grote teleurstelling helemaal niets.
Gezien Zahi Hawass, ben hem op meerdere plekken tegen het lijf gelopen omdat er op zeer veel plekken tegelijk opgravingen worden gedaan.
Om Gizeh wordt nu een muur gebouwd, niet om alles op slot te houden maar het uitschot wat je lastig valt waneer je de priamides op je gemak wilt bekijken die je een blik niet gunnen of laat staan je de baksjihs uit je zak lopen te leuren, wordt er toch een foto van je genomen dan mag je vol trots met beide benen op een stuk rots aan de voet van de piramide genieten van een heerlijke geur van ammoniak en urine.
Na 3 1/2 uur te hebben rond gelopen terplekke, want gizeh is veel groter als je er ter plekke bent, kom je niet verder dan de priamide van Cheaops waar je je in moet worstelen tegen een stroom van toeristen in en andere baksjih gedrochten, laat staan dat je eindelijk een prachtig plaatje heb kunnen schieten van alle 3 de piramides die wederom weer in de smog van de stad verdwenen waren.
Mijn grootste voorkeur terplekke was meer de aandacht voor het even verderop gelegen paleis van de pharao's en de ontbrekende andere piramides.
De Sphinx heeft eerder de vorm van Anubis dan het op een leeuw moet lijken, zag er meer hond in...
Onder de Sfinx is geen ruimte aanwezig zoals beweert wordt:

De rest is pure speculatie en als archeloog die graag zich richt op feiten achter het nieuws, moet er om lachen.
Op 23-11-2009 4:57:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Evergreen:

Lol, heb er 2 weken geleden nog gestaan daar, tal van plekken te hebben bezocht om aan den lijve zelf te onder vinden of het nu een broodje @@p is of dat sommige zaken niet fotoshopped zijn of geboren uit pure fantasie enz...


Ten eerste:
Uit je beschrijving van de lokale bewoners, blijkt al hoe goed je opgevoed bent.

Ten tweede:
Als archeoloog mag je best wel wat doen aan je grammatica en zinsopbouw.

Ten derde:
Ik weet niet wat waar is en wat niet. Ik houd alle mogelijkheden open. Maar de video die je post, ziet er zelfs voor mij te gemaakt uit. Het is niet de bedoeling om de mysterie op te lossen, want als éénmaal blijkt dat er niets onder de sfinx zit, dan blijven veel van de toeristen weg. En dat is niet de bedoeling. Als Archeoloog zou je moeten weten dat toerisme een groot rol speelt bij zulke plaatsen voor de overheid.

Peace.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 23-11-2009 5:17:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Evergreen:


De eerste link verwijst nl naar de plek naast de begraafplaats en andere piramide waarvan haast niks over is, de plek zelve is goed te zien met google Earth en verraad waar ooit het Paleis van de Pharao's heeft gestaan.

De 2de plek is de nieuwe hoofd ingang waar je al toerist de bus moet verlaten voor de aanschaf van een kaartje en een scan of je iets bij je draagt wat verboden is, ook fouileren behoort tot een van de taken.

Op 23-11-2009 5:40:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Evergreen:
moonwalker:

Evergreen:

Lol, heb er 2 weken geleden nog gestaan daar, tal van plekken te hebben bezocht om aan den lijve zelf te onder vinden of het nu een broodje @@p is of dat sommige zaken niet fotoshopped zijn of geboren uit pure fantasie enz...


Ten eerste:
Uit je beschrijving van de lokale bewoners, blijkt al hoe goed je opgevoed bent.

Ten tweede:
Als archeoloog mag je best wel wat doen aan je grammatica en zinsopbouw.

Ten derde:
Ik weet niet wat waar is en wat niet. Ik houd alle mogelijkheden open. Maar de video die je post, ziet er zelfs voor mij te gemaakt uit. Het is niet de bedoeling om de mysterie op te lossen, want als éénmaal blijkt dat er niets onder de sfinx zit, dan blijven veel van de toeristen weg. En dat is niet de bedoeling. Als Archeoloog zou je moeten weten dat toerisme een groot rol speelt bij zulke plaatsen voor de overheid.

Peace.


Grappig dat je me zo met bananen vergelijkt, het verduidelijkt dat je maar weinig kaas heb gegeten wat je omtrent weet, je mag dan wel zo stoer praten, waar ik uit verneem dat je zelf nog nooit 1 teen daar terplekke heb neer gezet.
Je aangedragen argument is nogal zwak van aard en scoort wel op zeer laag vlak, toeristen komen op andere zaken af, de meesten zijn laaste minute reizigers, die met een boekje de boel aan de hand van een gids verkennen, het hele circus omtrent wat er gaande is spreekt boekdelen.
De waarheid is, neem alle kennis van alles in je op en ga er eens zelf naar toe en ontdek voor je zelf hoe het een en ander in elkaar steekt dan kom je mischien er nog wel eens achter wat de werkelijke waarheid is, voordat je nog meer pulp in het rond strooit.
Op 23-11-2009 5:53:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Unity in the Heart of Diversity
Op 23-11-2009 6:11:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Evergreen:

-knip-
Grappige is dat heel veel zaken pure oplichterij zijn en pure speculatie, de zo befaamde grotten te gizeh, zijn enkel op lokatie, de tombe van Osiris die onder het hellings vlak tussen de Sfinx en de Piramide van Cheferen ligt, is een loaktie van 35 meter diep naar een paar onder gelopen ruimtes en verder tot grote teleurstelling helemaal niets.
-knip-


De tombe van Osiris zoals jij die noemt (wat volgens mij een tempel is, maar dat terzijde) ligt op een op een locatie van 35 meter diep met een aantal ondergelopen ruimten. Gezien het feit dat deze tempel zo diep ligt en de hoogte van het grondwater geeft een indicatie van de bouwtijd. En die is dus van voor het pré dynastieke egypte. Of heb jij een andere interpretatie?
Ik denk, dus ik ben
Op 23-11-2009 9:52:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
redaxie:
Maan:

Het is trouwens "Edgar Cayce" en niet Edward. Edgar Cayce voorspelde de vond van de zgn Hall of Records.

Bedankt, is aangepast.
Op 23-11-2009 10:59:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Evergreen:


Onder de Sfinx is geen ruimte aanwezig zoals beweert wordt:

De rest is pure speculatie en als archeloog die graag zich richt op feiten achter het nieuws, moet ...


Dat filmpje is totaal belachelijk; Dit noem je toch geen serieus onderzoek zeker? Hij gaat bij de verkeerde poot met een piepklein boortje een paar metertjes onder de grond. Alsjeblieft zeg. Je moet zowiezo *onder* de Sfinx zijn en meteen al het gestegen water daar wegpompen als je zowiezo wat zou willen zien.

Ruimtes onder de Sfinx zijn met meetapparatuur aangetroffen en bestaan wel degelijk en mogelijk weet Hawass dat zelf ook wel. De enige vraag is of ze kunstmatig zijn of niet. Het grottenstelsel in the Tomb of the Birds zou eerst ook niet bestaan en werd ook niet erkend door Hawass. Dus dit filmpje bewijst alleen maar dat men er geen onderzoek naar wil doen. Hawass houd meer onderzoek tegen dat dat er gedaan wordt. Ik denk niet dat de fout geheel bij Hawass ligt en meer bij zijn superieur(en).
(bericht gewijzigd op 23-11-2009 15:01:34)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-11-2009 14:57:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
moonwalker:

Het is niet de bedoeling om de mysterie op te lossen, want als éénmaal blijkt dat er niets onder de sfinx zit, dan blijven veel van de toeristen weg. En dat is niet de bedoeling. Als Archeoloog zou je moeten weten dat toerisme een groot rol speelt bij zulke plaatsen voor de overheid.


Nou dat lijkt me geen goed argument hoor. Er is relatief gezien maar een kleine groep mensen die ooit weleens hebben gehoord van een mogelijke ruimte onder de Sfinx, en dat weegt niet op tegen, zeg maar, 98% van de overige toeristen die er nog nooit van gehoord hebben.

Ik hou het voor mogelijk dat dit soort onthoudingen bedoeld zijn om er voor te zorgen dat we geen tastbare bewijzen zullen vinden voor geavanceerde technologie en de werkelijke, dus niet gesuggereerde, geschiedenis van het Gizeh-plateau van voor het Oude Koninkrijk.
(bericht gewijzigd op 23-11-2009 15:26:57)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-11-2009 15:16:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Evergreen: Zahi Hawass is eerder een klein jochie die het commercieel uitbuit, zeker waneer ik mijn gehoor bij andere archelogen toe leg, lachen ze hem allemaal uit met 'The Discovery Freak'.
Wij focussen ons allemaal op zijn kunnen omdat we hem graag ook zien als een uitlekt punt naar ons toe vanwege de nodige verficatie van informatie.
Dit terzijde, ben zelf een fan van Zahi Hawass en laat me graag informeren wat men nu weer gevonden heeft, meestal bijna elke dag krijgen we per mail nieuwe feiten aan gereikt en na te pluizen op zijn eigen site: http://drhawass.com/front_page
Zelf is het dus ook leuk om alle bewijs voerende hierogliefen van aliens, helicopters en ufo's terug te vinden of het wel echt bestaat, er is echter veel meer te ontdekken wat er nog onder het zand verborgen licht echter, de toerist wordt wel flink op afstand gehouden.

@ B.A. Rabas

Gezien de hoeveelheid en de constructie van het gehele Gizah plateau, is er veel meer aan de hand dan wat men tot nu toe nog verondersteld had, tis niet zomaar ff daar neer geploft door een paar slaafjes, je kan duidelijk aan de stenen zien die geplaatst zijn er geen fabriek is geweest die ze allemaal op maat hebben geproduceerd, er is duidelijk veel verschil in structuur en steen soorten, het is dus niet ff in 20 jaar gebouwd zoals de schoolboekjes ons doen geloven.
Tis puur iets van over een langere tijd geconstructueerd en waar veel verbeteringen en reparaties aan toe zijn gevoegd in de oudheid, google earth verraad overduidelijk dat er meer te beleven valt.
Daarom is het zelf bezoeken van Gizeh en alle zaken die men toevoegd van diverse sites een geweldige ervaring om er zelf met je neus er boven op te staan en dan zien wat wel en niet waar is.
Op 23-11-2009 15:23:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: @B.A. Rabas
De vertekken van de zogenaamde Tombe van Osiris (ik ben niet blij met dit soort suggestieve namen) zijn al drooggepompt. Ik denk dat je gelijk hebt dat deze pre-dynastiek is en dat het grondwater later gestegen was.

(In dit filmpje werd er een blauwe steen gevonden in de zogenaamde "sarcofaag", weet iemand daar misschien meer over?)

The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-11-2009 15:27:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Evergreen:

Zelf is het dus ook leuk om alle bewijs voerende hierogliefen van aliens, helicopters en ufo's terug te vinden of het wel echt bestaat


Tja, als je de tempel van Abydos bedoeld, die zogenaamde helicopter en dergelijke zijn slechts hierogliefen die over oudere werden geschreven waardoor deze figuren zijn ontstaan. Het is wel leuk om te zien maar het is volgens mij niet meer dan dat:

http://www.catchpenny.org/abydos.html
Als je die Winged Disks en dergelijke in verband brengt met een soort van vliegende schotels heb ik nog wel een mogelijk interessant filmpje over UFO's met iets wat lijkt op vleugels. (Mexico 2009).

http://www.tvazteca.com/nota/extranormal/grabador-de-ovnis/2009-11-71
Ik vind ze zelf wel enigszins lijken op de Soemerische Winged Disks:


(bericht gewijzigd op 23-11-2009 15:53:46)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-11-2009 15:35:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Maan:
Ik hou het voor mogelijk dat dit soort onthoudingen bedoeld zijn om er voor te zorgen dat we geen tastbare bewijzen zullen vinden voor geavanceerde technologie en de werkelijke, dus niet gesuggereerde, geschiedenis van het Gizeh-plateau van voor het Oude Koninkrijk.

Dat hou ik ook voor mogelijk, zelfs zeer waarschijnlijk. Maar daarmee wekken ze alleen maar meer interesse en nieuwsgierigheid; want welke kennis is er dan zo wereldschokkend dat niet iedereen het mag weten? Wat gebeurt er als we de waarheid over Gizeh weten, breekt er paniek/chaos/anarchie/oorlog uit? Hetzelfde met de Amerikanen en aliens. Kan het volk de waarheid niet aan, dan moet het wel een afschuwelijke waarheid zijn!
Is it electrickery?
Op 23-11-2009 15:56:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Maan:

Evergreen:

Zelf is het dus ook leuk om alle bewijs voerende hierogliefen van aliens, helicopters en ufo's terug te vinden of het wel echt bestaat


Tja, als je de tempel van Abydos bedoeld, die zogenaamde helicopter en dergelijke zijn slechts hierogliefen die over oudere werden geschreven waardoor deze figuren zijn ontstaan. Het is wel leuk om te zien maar het is volgens mij niet meer dan dat:

http://www.catchpenny.org/abydos.html


Het is natuurlijk wel toevallig dat al deze voertuigen bij elkaar staan. Was er nou 1 of misschien 2, dan zou het toeval kunnen zijn als gevolg van het veranderen van inscripties. Het feit dat er meerdere voertuigen bij elkaar staan (helicopter, onderzeeër, vliegende schotel en vliegtuig) gaat in mijn beleving het toeval te boven.
Uiteraard wordt er gesteld dat er geen ondersteunende gebouwen zijn voor deze voertuigen (fabrieken, enz.), maar het kan natuurlijk zijn dat deze voertuigen voortkomen uit overleveringen (ook in de indische veda's wordt gesproken over dergelijke voertuigen). Het feit dat egyptologen de inscripties anders interpreteren zegt mij niet zoveel, omdat ze (net als ik) door een bepaalde gekleurde bril kijken.
Ik denk, dus ik ben
Op 23-11-2009 16:14:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Evergreen: Daarom is het leuk om zelf naar de Tempel in Abydos toe te gaan, je te laten trikkeren door deze en dan verder opzoek gaan of er meerdere van dit soort lokaties aanwezig zijn op een andere plek in de tempel.
Heel veel zaken worden altijd meerdere keren herhaald op een andere plaats, net als de lichtplaatsen die in het dak van de tempel zitten, op bepaalde tijden en dag datums bepaalde lichtschijnsels opwerpen waar heilige zaken naar voren springen, doet je hart een stuk sneller kloppen.
Maar om erg eerlijk te zijn of het bestaande stukje helicopter, ufo hieroglief aan erosie onder hevig is, is vreemd genoeg al onder handen genomen door een groep vakmensen die allerlei reperatie werkzaamheden in het Abydos Tempel complex toepassen.
Zoals het schoon maken van de plafonds waar enorme zwarte walm-roet op geteerd zit en en terug halen van de oorspronkelijke kleuren.
Net als in Luxor wordt de halve stad gesloopt om echter de Luxor Tempel weer in 1 constructie te krijgen met de Karnak temple, alles wat er tussen stond wordt gesloopt en verwijderd, archeologische uitgegraven en ge reconstructueerd zoals het toen heeft uit gezien in de oudheid...
Zie ook: http://egypte.xsbb.nl/index.php
Op 23-11-2009 16:42:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Evergreen:

Daarom is het leuk om zelf naar de Tempel in Abydos toe te gaan, je te laten trikkeren door deze en dan verder opzoek gaan of er meerdere van dit soort lokaties aanwezig zijn op een andere plek in de tempel.
Heel veel zaken worden altijd meerdere keren herhaald op een andere plaats, net als de lichtplaatsen die in het dak van de tempel zitten, op bepaalde tijden en dag datums bepaalde lichtschijnsels opwerpen waar heilige zaken naar voren springen, doet je hart een stuk sneller kloppen.
Maar om erg eerlijk te zijn of het bestaande stukje helicopter, ufo hieroglief aan erosie onder hevig is, is vreemd genoeg al onder handen genomen door een groep vakmensen die allerlei reperatie werkzaamheden in het Abydos Tempel complex toepassen.
Zoals het schoon maken van de plafonds waar enorme zwarte walm-roet op geteerd zit en en terug halen van de oorspronkelijke kleuren.
Net als in Luxor wordt de halve stad gesloopt om echter de Luxor Tempel weer in 1 constructie te krijgen met de Karnak temple, alles wat er tussen stond wordt gesloopt en verwijderd, archeologische uitgegraven en ge reconstructueerd zoals het toen heeft uit gezien in de oudheid...
Zie ook: http://egypte.xsbb.nl/index.php

Vind ik ook een grappig argument. Het feit dat er maar op 1 plaats een verwijzing is doet vermoeden dat het niet meer is dan een toevalligheid en kan er geen waarde aan worden ontleend.

In de grote piramide is slechts 1 cartouche gevonden van Khufu in de drukontlastingskamer. Toch wordt gezegd dat Khufu deze gebouwd heeft. In dit geval gaat men dus wel akkoord met slechts 1 verwijzing en geeft men veel waarde hieraan....

Het is maar net wat je wilt geloven
Ik denk, dus ik ben
Op 23-11-2009 16:50:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
B.A. Rabas:

In de grote piramide is slechts 1 cartouche gevonden van Khufu in de drukontlastingskamer. Toch wordt gezegd dat Khufu deze gebouwd heeft. In dit geval gaat men dus wel akkoord met slechts 1 verwijzing en geeft men veel waarde hieraan....

Het is maar net wat je wilt geloven


Sitchin, als oude talen kenner, zegt dat de naam van Khufu verkeerd gespeld staat op de cartouche.

Zie het begin van deze video:


Daarnaast is ook het verhaal van dat iemand na de ontdekking van de cartouche er achter kwam dat de verf nog nat was(!)

Als dit echt de tombe van Khufu moest deze haast wel helemaal tot in de puntjes versierd zijn en het kan er bij mij niet in dat men de naam van de farao verkeerd zou spellen.
(bericht gewijzigd op 23-11-2009 17:07:22)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-11-2009 16:58:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Maan:

ThoTh:


Overigens wel interessant dat de Tomb of the birds precies op de zelfde graad ligt als het middelpunt van de grote piramide...


Huh??? Begrijp jij het nu verkeerd of ik?

The "Apex" of the piramid is de top.
Thoth bedoeld hier volgens mij dat de underground entrance onder de Grote Piramide ligt zo diep als de piramide hoog is.Ik bedoelde dat de top van de piramide op dezelfde oost-west lijn ligt als de ingang van die tombe.

http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Gizeh,+Gizeh,+Egypte&sll=52.469397,5.509644&sspn=4.437696,9.876709&ie=UTF8&hq=&hnear=Gizeh,+Egypte&ll=29.97884,31.129117&spn=0.012323,0.01929&t=h&z=16

Op de kaart zie je een (overigens verkeerd geplaatste/ingetekende weg (de echte ligt te zuidwesten) weg aan de linkerzijde van de piramide.
20 meter links van waar deze stopt, ligt een klein zwart puntje; dat is de ingang.
ALLES IS WAAR
Op 23-11-2009 20:00:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Evergreen:

De eerste link verwijst nl naar de plek naast de begraafplaats en andere piramide waarvan haast niks over is, de plek zelve is goed te zien met google Earth en verraad waar ooit het Paleis van de Pharao's heeft gestaan.


Fijn om te zien dat je weet waar je het over hebt.
Het gebied wat ik aangaf is de zogenaamde lost city net onder de Wall of the crow.

Een piramide heeft daar nooit gestaan; dat er ooit een paleis heeft gestaan is ook zeer speculatief.

Van de RAB, of Royal Administrative building, is niet bekend waarvoor het diende. Gezien de relatief simpele gebouwen eromheen lijkt een paleis niet aan de orde. Het enige dat doet vermoeden dat het gebouw een belangrijke functie zou kunnen hebben gehad, zijn de diverse zuilengalerijen net even verderop en de vondst van enkele zegels.

zie hieronder voor de toch al gekleurde mening van de AERA.
http://www.aeraweb.org/lost_city_rab.asp

Evergreen:

De 2de plek is de nieuwe hoofd ingang waar je al toerist de bus moet verlaten voor de aanschaf van een kaartje en een scan of je iets bij je draagt wat verboden is, ook fouileren behoort tot een van de taken.


De ingang is niet zozeer nieuw alswel uitgebreid en al zeker geen hoofdingang, maar gewoon de ingang voor de bustoeristen, die over de Sharia al-Haram (binnenkort via de nieuwe Cairo el-Fayoum) makkelijker dat punt bereiken, dan dat ze dwars door Gizeh moeten rijden, waar geen parkeerplaatsen zijn door de dichte bebouwing.
De mate van controle en lastig vallen verschilt van dag tot dag en van persoon tot persoon, maar fouileren doen ze alleen maar bij mensen met korte broeken en minstens 2 camera's.

Tip: ga naar het kantoor van Hawass en koop een officier om, dan krijg je een pas waarmee het leven een stuk prettiger wordt.
Ook handig als je bijvoorbeeld de ondergrondse kamer of de Queens Chamber even rustig wil bekijken (extra fooi aan dienstdoende bewaker is dan wel nodig )
ALLES IS WAAR
Op 23-11-2009 21:14:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Maan:

moonwalker:

Het is niet de bedoeling om de mysterie op te lossen, want als éénmaal blijkt dat er niets onder de sfinx zit, dan blijven veel van de toeristen weg. En dat is niet de bedoeling. Als Archeoloog zou je moeten weten dat toerisme een groot rol speelt bij zulke plaatsen voor de overheid.


Nou dat lijkt me geen goed argument hoor. Er is relatief gezien maar een kleine groep mensen die ooit weleens hebben gehoord van een mogelijke ruimte onder de Sfinx, en dat weegt niet op tegen, zeg maar, 98% van de overige toeristen die er nog nooit van gehoord hebben.

Ik hou het voor mogelijk dat dit soort onthoudingen bedoeld zijn om er voor te zorgen dat we geen tastbare bewijzen zullen vinden voor geavanceerde technologie en de werkelijke, dus niet gesuggereerde, geschiedenis van het Gizeh-plateau van voor het Oude Koninkrijk.


Denk je niet dat Amerika dan allang in het geheim alles heeft weggehaald als dat waar was? Amerika is altijd al welkom in Egypte, dus die zouden zeker geen nee zeggen als Amerika daar onderzoek wil doen. Wie weet...misschien hebben ze dat al gedaan. Blijft de vraag waarom Hawass zo moeilijk doet...
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 23-11-2009 22:53:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
moonwalker:

Denk je niet dat Amerika dan allang in het geheim alles heeft weggehaald als dat waar was? Amerika is altijd al welkom in Egypte, dus die zouden zeker geen nee zeggen als Amerika daar onderzoek wil doen. Wie weet...misschien hebben ze dat al gedaan. Blijft de vraag waarom Hawass zo moeilijk doet...


Tja ik weet zelf nog niet zo zeker of Amerika daar inderdaad toestemming voor heeft.

De put in de ondergrondse gang lijkt wel met zand dichtgegooid. Op oudere foto's zie je namelijk dat deze iets dieper gaat. Dat vind ik zelf wel opmerkelijk; Misschien was er hier toch ooit eens onderzoek gedaan.

Als verhalen over de ondergrondse ruimte onder de Grote Piramide waar zouden zijn zouden we deze met onze huidige technologie mogelijk nog niet kunnen bereiken omdat deze dan zo erg diep zou moeten liggen! Voor de Eiffeltoren waren de Piramides van Gizeh de grootste gebouwen ter wereld, moet je nagaan hoe diep die kamer zou moeten liggen als deze net zo diep zou moeten zijn als de piramide hoog is! Ik weet zo net niet of er een ruimte te vinden is, maar ik denk wel dat er "iets" te vinden is. Ik kan ook maar weinig op internet vinden over een onderzoek hiernaar.

Het heeft lang geduurd (misschien wel een jaar ofzo weet de details niet meer) voordat men eindelijk "the Tomb of Osiris" droog had gepompt. Aangezien tijd geld is zal het dan ook wel veel hebben gekost. Als er zich werkelijk een ruimte onder de Sfinx bevind zal deze ook droog moeten worden gepompt. Misschien is men wel bang dat de Sfinx verzakt als men dat gaat doen; Al denk ik zelf dat dat wel mee zal vallen aangezien de ruimte aardig diep zou moeten zijn. Maar ja het blijft raar dat men vroeger stelde van er zijn ruimten en tunnels en later zegt dat ze er niet zijn, totdat iemand een geheel grottencomplex ontdekt, en dat het dan nog niet erkend wordt ook. (Om egoistische redenen denk ik.)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 24-11-2009 0:13:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tommiejay: Lieve liefhebbers van dit al. Even pas op de plaats maken...

Vlgs. het 'sufi' en de modelinge overlevering bestaat de sfinx al meer dan 50000 jaar. De oorspronkelijk bedding van de Nijl zo'n 50000 jaar geleden strekte vanuit de griekse eilanden tot ver in afrika. Het Het Gizeh plateau tot ver daabuiten was en is nog steeds staat nog steeds boven op...water. Een uitgebreid labyrinth van door erosie gevormde gangen en door de oude egyptenaren beter genaamd de leden van de 12 stammen welke woonden in het land van Kmt (zwarte aarde verwijzend naar de bedding van de Nijl), verder uitgehakt met slechts 1 reden. de elementen bij elkaar brengen.

Het Gizeh plateau en op diverse plekken om de grote pyramide zijn energiepunten. Deze energie is ook zelf te ervaren(te voelen)als het ware als men op zoek gaat naar zijn/haar plek. Als je er open voor staat kun je jezelf ermee 'opladen'. Het is pure liefde wat je hart binnenstroomt. En dat is tevens de kern van al dit mysterie.

De oorspronkelijkbewoners van de bedding van de Nijl leefden in een volmaakte gemeenschap waar liefde voor alles en iedereen bestond. Waar het ego de mensen nog niet liet vergeten welke zintuigen de mens bezit en hoe ze te gebruiken.

De grote pyramide fungeerde als een 'per-netr' een z.g. kracht centrale. D.m.v. 'chanting, beweging, geluiden (frequencies) en het samenbrengen van de natuurlijke elementen(o.a.) water werden frequenties opgewekt. De per netr fungeerde als catalysator en is zo geconstrueerd zodat deze energie kon worden gedirigeerd en gebruikt. o.a. voor het scheiden van goud/diamant en voor het 'spelen' met de zwaartekracht. Zawi Hawass was en is een geldgeile boef. Werkt in opdracht van de gevestigde 'wetenschap'.
Op 27-11-2009 13:22:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden