Vorig jaar hadden we wat aandacht besteed aan de SBS6-show De Nieuwe Uri Geller. Over verwondering en verbazing mogen we graag een mondje meepraten. Ook handig was dat we toen een mannetje in de crew hadden. Zijn/haar/beiden identiteit was onbekend. Nu nog steeds.

We hadden natuurlijk al twee nieuwe Uri Gellers, maar dat mag de pret niet drukken voor seizoen drie. Het blijft leuk goochelvertier, ware het niet dat de producenten samen met Uri Geller u willen laten geloven dat het allemaal echt is. Het woordje goochelen is verboden, want dat wijst op schrandere manipulatie van de zintuigen. Zoals vorig jaar heeft GW weer een anonieme mol in het productieteam. Ideaal om dubieuze toestanden aan de kaak te stellen. Zijn die er dan? Ja, die zijn er zeker!

Geller doet zijn buigende ding
(Geller doet zijn buigende ding)

SBS6: Firma List & Bedrog

Vorig jaar hadden we u al laten weten dan de productie op slinkse wijze spandoeken en maskertjes voor hun favoriete (lees: te pushen) kandidaat aan het publiek uitdeelde. Vorig jaar was dat The Mask, waarvan wij u al vroeg in het spel lieten weten wie er achter de vermomming zat. Initieel was het de bedoeling dat The Mask zou winnen, achter de schermen waren daar zelfs toezeggingen over gedaan, maar het draaide anders uit. De anonieme mentalist/goochelaar die uiteindelijk op de tweede plaats eindigde onthulde zich als Hayashi en GW had er een interview mee. Hayashi is de runner up van het eerste seizoen die in het dagelijkse leven existeert onder de naam Ryan Lam. De brave mensen bij SBS willen eigenlijk niet dat het reeds geweten is, maar dit jaar zal dezelfde Hayashi in de jury zetelen. Hij was echter niet de eerste keuze...

Waarom Hayashi in de jury en niet de winnaar van het eerste seizoen? Onze mol liet weten dat de winnaar van seizoen één, GW-vriend Ramana, wel degelijk gevraagd werd. Initieel had hij zelfs toegezegd om zich bij de jurypanelen te vervoegen. Totdat hij te horen kreeg waarvoor hij zou moeten opdraven. Het commentaar dat de jury geeft wordt helemaal uitgeschreven door iemand anders, nog vóór ze de acts hebben gezien. Netjes uitgescript zodat de kans op een eigen (eerlijke) mening over de acts tot het minimum wordt teruggeschroefd, en het publiek optimaal gestuurd kan worden. Hoe bedrogvol kan het worden?
Omwille van deze reden besloot Wouter Bijdendijk, de echte naam van magiër Ramana, zich terug te trekken. Applaus, er bestaan nog mensen met normen en waarden!
Overigens liet onze mol ook weten dat enkele productiemedewerkers eigenlijk blij waren dat Ramana zijn hielen toonde. Waarom dat was is onduidelijk.

Ramana
(Ramana trekt grenzen)

Verder nieuws over Lepeltje Geller? U als domme Henkie wordt verondersteld te geloven dat Uri echt lepels kan buigen en in het nieuwe seizoen is het zelfs de bedoeling dat ook de kandidaten hun ding doen met het bestek. Onze mol liet weten dat iedereen tijdens de audities een lepel in de handen gepropt kreeg. Of ze die even konden buigen? Daarna moesten ze met een spel kaarten een mentalisme-truuk improviseren. Mogelijk zal hier een soort 'so you can think you can dance'-achtige compilatie van gemaakt worden. Leuk voor de kijker en vooral leuk voor de Opperlepel zelf, want hierdoor gaan weer nieuwe zieltjes geloven dat mind over matter vooral toepasbaar is als vorken en lepels naar boven worden gehaald.

Kwaliteit niet nodig

Tot onvrede van de professionele goochelaars zijn echte kwaliteiten niet eens noodzakelijk bij De Nieuwe Uri Geller. Zagen we vorig jaar een herhaaldelijk falende winnaar die het hoofdzakelijk van de zwijgzame troetelfactor en haar papa moest hebben, dit jaar krijgen we mogelijk vier jonge springtietjes te pruimen. Twee tot op heden onbekende sexy meisjes die hun eerste stappen in de goochelwereld maken komen - dankzij een goede auditie - ook in aanmerking voor een discutabele vorm van goochelaward. Misschien te vroeg om te beoordelen, maar onze mol liet weten dat de reden om de kanonnen in te schakelen puur kijkcijfergeoriënteerd was. Eigenlijk hebben ze in de Gellergames niets te zoeken.

Uri Gellers
(Geile Gellers)

Pin ons nergens op vast, de kandidatenlijst is momenteel nog niet definitief. Enige wisselvalligheid is sowieso normaal bij SBS. Het vorig seizoen werden er in het team nog mensen gewijzigd in de eerste weken dat het programma al liep. Het winnaarsduo Ghani en Yelle zijn er - raar genoeg - ook pas een week voor de uitzending bijgekomen.

We hadden het over gebrek aan kwaliteit. Voor wie hoopte dat schreeuwlelijk Patty Brard dit jaar zou passen hebben we slecht nieuws. Net zoals Hayashi zal ze in de jury plaatsnemen om de voor haar geschreven teksten zo spontaan mogelijk voor te lezen. Tooske Ragas, de lieve meid die bij voorkeur zo weinig mogelijk uitspraken doet over de echtheid van het programma, en een jaar geleden eens onschuldig lijf aan lijf heeft geschurkt met ondergetekende, neemt de presentatie weer voor haHet Maskerkear rekening.

Op zoek naar enige kwaliteit belden we de meest besproken deelnemer van vorig jaar op. De Vlaamse Vampier Vincent, tevens ons aller GW-vriend en frequent bezoeker, liet weten dat hij misschien meedoet aan de audities. We vroegen het hem, maar hij speelt niet met het idee om als Vlaams variant van The Mask verder te gaan. "Het Maskerke" leek ons anders een goed alter ego.

GW Doet weer mee?

Zullen we u dit jaar erg vervelen met berichtjes van de Uri Geller Goochelshow? Vast niet, wat we verder nog zullen melden is eigenlijk voor ons even onduidelijk. Het hangt eigenlijk af van de informatie die we krijgen en de diepte die onze mol met zijn pootjes kan graven. De ultieme diepte is een seksvideo van Uri Geller, maar daar zijn we nog ver vandaan. We probeerden trouwens een grotere voet aan de grond te krijgen via officiële weg, maar de productie van SBS hield de boot af. Jammer, want Uri zelf zag het wél zitten om wat spannende dingen te doen. Hij kon dan weer niets doen zonder toestemming van de productie. Een exacte reden gaf SBS niet, maar wie weet komen we daar nog achter...
3.14po:
artikel:
Het commentaar dat de jury geeft wordt helemaal uitgeschreven door iemand anders, nog vóór ze de acts hebben gezien.

oplichterij?
(bericht gewijzigd op 16-11-2009 13:45:29)
United as one. Divided by zero.
Op 16-11-2009 13:45:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draconian:
Tim de Enchanter:
Het commentaar dat de jury geeft wordt helemaal uitgeschreven door iemand anders, nog vóór ze de acts hebben gezien.


Vuile klootzakken zijn het. Wat heeft de televisie nog voor waarde m.b.t. tot de kijker. Pure oplichterij is het. Weet je gelijk hoe de rest van de shows in elkaar steken.
Dan nog de domme jeugd die meedoen aan zo een sms gebeuren waarmee je zogenaamd kan stemmen. Mensen blijven erin trappen. Alles is al voorbedacht om de kijker te manipuleren.
.......
Op 16-11-2009 14:26:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
1SB: ja och...ik kan wel heel verbaasd en kwaad reageren maar eigenlijk vind ik het niet zo verrassend.
Het is schamteloos van sbs6 om dit op die manier te doen,
waar ik mij echter voor schaam is dat er zoveel mensen zijn die denken dat het anders werkt....

Belspel programma`s, tellsell tv, sbs6 onzin tv, ze bestaan helaas bij de gratie van de kijker.
Op 16-11-2009 15:34:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Het is allemaal fake en waste of time.
Hayashi is een verrader! Ramana is een omhoog gevallen tweede rangs goochelaar de eerste echte mentalist moet er nog op TV komen.
(bericht gewijzigd op 16-11-2009 16:25:20)
Op 16-11-2009 15:36:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pulmonaria: + 10 voor Ramana

- 10 voor Hayashi

Op 16-11-2009 16:57:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: 'Tuurlijk is het allemaal doorgestoken kaart van A tot Z, dus ook het commentaar. Wat mij betreft een typisch "Amerikaanse" show dus..
(bericht gewijzigd op 16-11-2009 17:31:46)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 16-11-2009 17:30:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Zelfs als je doorhebt dat de tv alleen maar voorgekauwde onzin en bedrog uitzend en je je abo beeindigt, willen ze je nog niet afsluiten... Ik heb hier inmiddels 5 aanmaningen liggen en een brief van het incasso bureau.. Ik zou zeggen laat maar komen dat incasso bureau, want ik heb al lang zwart op wit staan dat mijn abo is beindigd.

Evengoed willen ze nog steeds geld zien en je haast dwingen om toch naar dat stomme ding te kijken, want ik heb nog steeds signaal. Kabel is der wel uit, voor t geval ze nog iets kunnen meten ofzo

Ik kijk nog wel eens naar docu's van BBC Horizon, das tenminste educatief en vooruitstrevend, maar dat kan je gewoon de volgende dag downloaden (legaal) dus daar heb ik geen abo meer voor nodig.

Ik hoop echt dat ze(incasso) hier een keer op de stoep staan...

Stelletje dieven en propagandisten!!
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 16-11-2009 17:33:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Nogmaals: Wat ben ik blij dat ik geen TV meer kijk.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 16-11-2009 17:47:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: het woord zegt het al 'show'

Het is gewoon een toneelspel, en voor de kijker entertainment en dat dat publiek dan bestaat uit domme mensen die er in geloven.. tja..

Net als met 'terror' jaap, ik zei al vanaf dag 1 dat dat een acteur was en nu zat hij bij jensen op te biechten, niet dat dat niet geacteerd was want dat hele verhaaltje wat hij ophing was net zo hard geacteerd om jensen zn showtje interresanter te maken. Als je dat niet kunt zien ben je echt goed door de televisie om je oren geslagen en je realiteitszin kwijt.

En dan heb ik het nog nieteens gehad over dat misselijkmakende sms circus overal om heen. Het is gewoon een buisiness, een media melkkoe.
(bericht gewijzigd op 16-11-2009 17:51:44)
Op 16-11-2009 17:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: ik stem op de 2 kandidaten op foto 3!
(mits het geen verdwijntruc word)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 16-11-2009 18:55:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
moonwalker:

Nogmaals: Wat ben ik blij dat ik geen TV meer kijk.

Dat maakt dan twee van ons.
Alleen Top Gear vind ik nog het kijken waard, maar dat is meer omdat ik gek ben van auto's...
Voor de rest mis ik alles en daar mis ik niks aan!
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-11-2009 18:59:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Goed artikel! Maar ik vraag me af tot in hoeverre de intonatie en bijgaande kritiek hetzelfde geweest zou zijn in het geval SBS haar medewerking verleend zou hebben?
ech?
Op 16-11-2009 19:24:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
Marsepars:

moonwalker:

Nogmaals: Wat ben ik blij dat ik geen TV meer kijk.

Dat maakt dan twee van ons.
Alleen Top Gear vind ik nog het kijken waard, maar dat is meer omdat ik gek ben van auto's...
Voor de rest mis ik alles en daar mis ik niks aan!

Ik heel af en toe, als ik genoeg heb van mijn PC ga ik stiekem Discovery Channel, Animal Planet of National Geographic opzetten. Voor de rest precies net als jou.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 16-11-2009 22:47:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: De rakkers
United as one. Divided by zero.
Op 17-11-2009 3:02:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 17-11-2009 10:34:37)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 17-11-2009 10:31:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Sten Oomen:

GW heeft vorig jaar Uri geïnterviewd en toen hoorde ik tot mijn verbazing Uri toch echt zeggen dat hij een entertainer was, en dat hij niet claimt dat het paranormaal van aard is.

Dan moet jij dat interview eens heel goed herbekijken. Vooral wat hij zegt over zijn lepelbuigen. Hij blijft zeggen dat dat echt is, geen trucje. Hij zegt wel dat hij entertaint, maar dat is ruim gezegd, hij zegt namelijk ook dat hij geen trucs doet en geen goochelaar is.
United as one. Divided by zero.
Op 17-11-2009 0:38:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 17-11-2009 15:34:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Sten Oomen:

3.14po:

Dan moet jij dat interview eens heel goed herbekijken. Vooral wat hij zegt over zijn lepelbuigen. Hij blijft zeggen dat dat echt is, geen trucje. Hij zegt wel dat hij entertaint, maar dat is ruim gezegd, hij zegt namelijk ook dat hij geen trucs doet en geen goochelaar is.


Natuurlijk, als hij dat ronduit zou bevestigen, zouden de rapen gaar zijn. Maar toch hoor je hem heel duidelijk zeggen: "Ik ben een entertainer." En de goede verstaander heeft daaraan genoeg.


Dat zegt ogilvie ook van zichzelf, en vele anderen. Entertainen is een woord dat niets zegt over het al dan niet echt zijn. Het zegt wel iets over de manier waarop het gebeurt.
United as one. Divided by zero.
Op 17-11-2009 16:11:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 17-11-2009 16:18:38)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 17-11-2009 16:18:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden