Een lasapparaat dat functioneert op basis van hydrolyse? En dan nog eentje die staal, koper, aluminium en zowat elke andere stof sneller dan gewoonlijk kan doen smelten of verbinden? Het bestaat: De Aquygen van H2ydrogen, ook wel H2O 2000 genoemd. Op hun website zie je diverse filmpjes die het gebruik toelichten. Is dit een toepassing van het gas van Brown?

Met slechts elektriciteit en water fabriceert het toestel een apart geur- en kleurloos gas dat HHO-gas wordt genoemd. Omdat er, in tegenstelling tot andere apparaten, geen hogedruktanks worden gebruik is het behoorlijk veilig. De verbranding zorgt niet voor schadelijke walmen en het lasproces is 30% sneller dan andere gewone lastoestellen. Ideaal voor milieuvriendelijk industrieel gebruik. Ook ideaal als brandstof?

Of het daadwerkelijk een variant op het gas van Brown is ben ik niet zeker, maar het lijkt er wel op. Vergelijk de filmpjes van het lasapparaat maar met onderstaande Chinese video over Brown's gas. Beiden gebruiken elektriciteit en water om het gas te produceren. Zoveel varianten zijn daarop niet te verzinnen.

De komst van deze nieuwe energiebron is zelfs behoorlijk letterlijk voorspeld door Jules Verne. Die profetie spreekt hij uit in 'Het geheimzinnige eiland', een publicatie uit 1874. Hij vertelt erin dat water, door elektriciteit gescheiden is zijn elementaire delen, een krachtige en hanteerbare energiebron zal zijn. Ooit ziet hij deze milieuvriendelijke bron zelfs als brandstof.

In China is het al zo ver. De milieuvriendelijke en rendabele energievorm wordt er steeds vaker toegepast. In onze gebieden is er nog niet veel informatie over te vinden.

-->
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden