Tijdens het Offerfeest, dat vandaag 27 november 2009 door de islamitische gemeenschap gevierd wordt, slachten de moslims schapen. Het onverdoofd ritueel slachten van deze schapen zorgt voor heel veel beroering bij dierenrechtenactivisten en binnen de politiek. Volgens hen is een dier op deze manier slachten in strijd met de Koran. Twee dagen geleden publiceerde GAIA (Belgische dierenrechtenorganisatie) al gruwelijke beelden uit Belgische slachthuizen waar geiten, schapen en runderen zwaar mishandeld worden.

Het Offerfeest (ook wel Schapenfeest, Slachtfeest, het Grote feest of Feest van Ibrahim genoemd) is het belangrijkste feest van de islamitische samenleving. De feestelijkheden duren drie dagen en worden gevierd vanaf de tiende dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender, vandaag dus. Het is het feest van het offer van Abraham. Iedere moslim die er geld voor heeft slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap. Het is tevens het einde van de bedevaart naar Mekka.

Tot zover geen vuiltje aan de lucht, ware het niet dat Michel Vandenbosch (voorzitter van de dierenrechtenorganisatie GAIA) het schaap de bel heeft aangebonden: "In slachthuizen krijsen geitjes van angst terwijl hen de keel wordt overgesneden en bloeden dieren hopeloos dood terwijl ze vechten om te overleven. Dit zijn onaanvaardbare, middeleeuwse wanpraktijken."

De Vlaamse politica Meyrem Almaci (fractieleidster van Groen! in de Kamer van Volksvertegenwoordigers, en met de dubbele Belgische en Turkse nationaliteit) reageerde geschokt op de beelden die GAIA verspreidde. Almaci pleit zelf voor verdoving bij rituele slachtingen en roept de moslimgemeenschap op om mee het debat aan te gaan en op te komen voor een diervriendelijke manier van ritueel slachten.

Er bestaat in Europa veel discussie over het slachten van dieren. In Zweden, Noorwegen, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en IJsland is slachten zonder verdoving al verboden. Bron: Het Laatste Nieuws.

Tv-Brussel: grote meerderheid van de Belgen wil verbod op rituele slachtingen zonder verdoving.

wattson: Vroeger, de tijd van toen....
Ik nog ging werken had ik heel wat Marokaanse vrienden,kollega's maar éénmaal heb ik dit gebeuren persoonlijk meegemaakt. Toen zei ik; Never, never again dit wil ik NOOIT meer zien of meemaken ik gaf toen een duidelijke mening aan die personen,die echt niet in de smaak viel bij hen. Maar ja , wat ben je als eenzaad tegen een meerderheid ? Onze politieke klungels (regering) zou daar wel veel,véél strenger moeten tegen optreden, en wat méér steun moeten geven aan GAIA Belgische dierenrechtenorganisatie.....
Op 27-11-2009 11:35:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
wattson:

Vroeger, de tijd van toen....
Ik nog ging werken had ik heel wat Marokaanse vrienden,kollega's maar éénmaal heb ik dit gebeuren persoonlijk meegemaakt. Toen zei ik; Never, never again dit wil ik NOOIT meer zien of meemaken


Nounou. Informatie uit eerste hand. Als het echt zo vreselijk is dan moet er opgetreden worden.
Maar dan vraag ik me af of we onze eigen kippen ook eerst moeten verdoven voor we er de kop afhakken of voordat we een eigen gekweekt konijn villen?

Ik herinner me hoe mijn vader het konijn altijd een nekslag gaf op een onmiddellijke dood te veroorzaaken en het lijden te beperken. Hoe dat met kippen zit weet ik niet.
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 11:44:42)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-11-2009 11:43:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman: Eigenlijk is dit één van de essenties die de gevoelens omtrent de (komst van de) islam zo moeilijk te aanvaarden maakt, voor ons westerlingen. Met de komst van al die mohammedanen (geen negatief woord naar hen, de extremisten daargelaten), maar deze praktijken passen niet in de westerse wereld. Mij werd altijd wijsgemaakt dat het doorsnijden van de halsslagader met een vlijmscherp mes best wel "pijnloos" zou zijn, en een snelle dood zou veroorzaken. Deze massale slachtpartij is niet van deze tijd en moet anders.
Maar, het is een aloude discussie, zeker als we OOK zien hoe onze eigen veetransporteurs wel zéér "onchristelijk" bezig zijn, met zware overbeladingen omdat dat kosten scheelt.. Of neem de varkenstransporten naar Italië; om ze dagenlang te laten reizen zonder goede voorzieningen, en pas in Italië te slachten.
Laten we óók niet vergeten dat er tegenwoordig wel ERG veel schapen in de weide staan; er is immers een afzetmarkt ERG dicht bij huis, nu. Handel gaat altijd vóór gevoelens en mededogen. Maar al te snel en veel te makkelijk vergeten we allemaal voortdurend, dat het doel NOOIT de middelen heiligt.

En de politiek? Ach, de politiek... Die zie ik sinds het EPD, de vingerafdrukken, het massale afluisteren van telefoons en nu dan weer de verplichte spionagekastjes van Eurlings in elke auto, slechts als Vijand van het Volk. De politiek is er allang niet meer voor de burger; het is gewoon omgedraaid. Politici liegen, vertellen hooguit halve waarheden en werken ERG hard aan hun eigen carrière, over onze ruggen heen. Eurlings zal straks wel een leuke post bij de leverancier van die spionagekastjes krijgen, of zoiets.

Ik ben in deze slachtzaak benieuwd naar de reactie van de Partij voor de Dieren.
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 11:59:48)
Op 27-11-2009 11:58:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Belgen kunnen ons, Nederlanders, heel veel verwijten. We zijn arrogant, hebben een grote bek, staan altijd met onze mening klaar. Je hebt helemaal gelijk. Maar dit soort onvoorstelbare barbaarse misstanden komen bij ons (zeker op deze schaal) niet voor. Het voedt mijn mening dat België op het gebied van regelgeving nog lichtjaren achterloopt bij landen als Nederland, Denemarken, Zweden etc.
Op 27-11-2009 11:59:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Het laat ook zien dat we weinig heil te verwachten hebben van de Islam. Pijnlijk wordt duidelijk dat het z.g. Islamitisch slachten een volstrekt achterhaald, middeleeuws en barbaars gebruik is dat blijkbaar in slachthuizen als 'normaal' wordt beschouwd. Al eerder was ik geconfronteerd met de houding van de Islam t.o.v. dieren. Menige sociaal wetenschapper zegt dat je de mate van beschaving van een samenleving kunt aflezen aan de manier waarop men met dieren omspringt.

Mijn afkeer, afschuw en allergie voor deze 'godsdienst' wordt met de dag groter. Reikhalzend kijk ik uit naar de dag waarop ik als kiezer mijn mening kan geven over deze 'verrijking' van onze Westerse cultuur. Ik kots er letterlijk van.
Op 27-11-2009 0:05:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 12:08:37)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 27-11-2009 0:06:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : ho eens even
dit is niet Halal maar Haram!!!!

bij halalslacht mogen de dieren niet andere dieren gelacht zien worden noch het mes van de slager zien.

Dit is dus geen halalslacht en derhalve is dát het hele schandaal:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dhabiha
Neem dit even in acht voordat U als een Wilders gaat oordelen over deze slacht.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 0:18:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Leuk die nieuwe enveloppe-feature bij de reacties. Bedankt GW!
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-11-2009 0:22:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 12:30:24)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 27-11-2009 0:24:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman:
antitoerisme :

ho eens even
dit is niet Halal maar Haram!!!!

bij halalslacht mogen de dieren niet andere dieren gelacht zien worden noch het mes van de slager zien.

Dit is dus geen halalslacht en derhalve is dát het hele schandaal:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Dhabiha
Neem dit even in acht voordat U als een Wilders gaat oordelen over deze slacht.Klinkt heel mooi, maar de discussie is niet of dit 'halal' of 'haram' is. Het is walgelijk, en moet veranderen. DAT was het punt.
Uitleg over 'haram': http://nl.wikipedia.org/wiki/Halal_en_haram

Verder nogal stigmatiserend om meteen de naam "Wilders" er bij te slepen. Ik vind dat onnodig. Nee, ik heb niks met ze, maar jouw reactie doet mensen gewoon in zijn armen drijven, helaas. Er zijn meer mensen tegen dit soort smerige praktijken, ik ken Wilders' mening omtrent dit wangedrag niet. Jij wel?

Verder vraag ik me af of er wel een onafhankelijk controlerende instantie is bij deze -letterlijke!- slachtpartijen. En of die ook moet rapporteren...

(bericht gewijzigd op 27-11-2009 12:30:47)
Op 27-11-2009 0:29:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
weerman:


Verder vraag ik me af of er wel een onafhankelijk controlerende instantie is bij deze -letterlijke!- slachtpartijen. En of die ook moet rapporteren...Gedogenbeleid?
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-11-2009 0:32:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Hoe kan een manier van slachten, welke dan ook, diervriendelijk genoemd worden?????????????????????????????????????????????
'Don't forget rule number 6'
Op 27-11-2009 0:33:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @sten omen

ow

volg je de regels van halalslacht dan is er geen bioindustrie te verantwoorden
ik ben zelf geen moslim maar ik merk dat er veel idiote opvattingen bestaat over halal slachten
in de bioindustie hangen ze kippen aan de lopende band op aan hun poten en komt er een robotmes ze de keel doorsnijden
niemand die die beesten verdooft en dat ligt gewoon netje voor u en ik klaar in de schappen van de albert heijn
nu begrijp ik dat u geen vlees eet maar om de islam als barbaars te zien op grond van hoe ze hun dieren slachten vind ik onetrecht
lees nog even de wikipedia link die ik plaatste
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 0:34:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @alle islambashers

dit is volgen de koran haram (haram is slecht in moslimiaans)prettige kerst
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 0:38:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
antitoerisme :

@alle islambashers

dit is volgen de koran haram (haram is slecht in moslimiaans)prettige kerst

Hoe je 't ook probeert te draaien en te keren: het wijzigt niets aan de slachting van niet-verdoofde schapen voor het Offerfeest. Die slachting mag gerust ook een prominente plaats in je filmpje krijgen.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-11-2009 0:44:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 12:46:23)
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 27-11-2009 0:45:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @radioation

wat hier vermeldt wordt is haram
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 0:45:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @stef en radiation

Ik herhaal het nogmaals

De slachter moet een moslim zijn die bekwaam is in het slachten.
De slachtplaats moet rein zijn.
De slager moet zorg dragen voor het comfort van het dier. Het slachtmes mag bijvoorbeeld niet zichtbaar zijn voor het dier of in de nabijheid van het dier geslepen worden. Het slachten mag niet door andere dieren gezien worden.
Het dier wordt met de kop in de richting van de qibla geplaatst.
Voordat een dier geslacht wordt, spreekt de slachter de woorden Bismillah, Allahoe Akbar (in naam van Allah, Allah is groot) uit, waarmee hij zijn dankbaarheid en respect uit voor Diegene die in het voedsel voorziet: de Allerhoogste.
In één beweging worden de halsslagader, de luchtpijp en de zenuwbanen naar de hersenen doorgesneden. Hierdoor verliest het dier het bewustzijn en stopt het hart met kloppen.


Dit behoort Halal te zijn.
De keuze over vlees eten of geen vlees eten is een andere discussie
ik eet vlees
als ik mag kiezen tussen bioindustrie en hala dan kies ik voor halal
Maar ik heb net zelf dat filmpje dat ik plaatste gezien en momenteel ben ik even een paar uur helemaal vegetariër
Maar dat zijn wel beelden van dieren die bij de kerst op tafel komen.
En daar maken we ons dus niet zo druk om als om moslims die eens een stuk vlees eten.

een subjectieve toevoeging van mijn kant lijkt me verder overbodig
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 0:53:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Wel te weten dat het slachtfeest een bijbelse afstamming heeft. Abraham, in de Islam Ibrahiem moest van 'God' zijn zoon Isaak offeren, volgens de Islam betrof dit trouwens zijn onechte zoon Ismael (geschiedvervalsing of onzin?) 'God'weerhield hem ervan en in plaats daarvan offerde Abraham een schaap. Omwille deze vertelling worden elk jaar dus miljoenen dieren ritueel vermoord. Hoe een mythe wordt tot meest barbaarse realiteit. Maar het westen kan niet klagen, want men zal geen plaatjes laten zien van hoe het er in de algemene slachthuizen aan toe gaat.
Op 27-11-2009 0:56:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @sten

verder
je hoeft helemaal niet bang te zijn voor "de moslims"
het zijn gewoon mensen
pim fortuyn werd niet vermoord door een moslim maar door een dierenactivist ;-)

als je zo kijkt moet ik nu bang voor jou gaan zijn want ik eet vlees

ik heb vaak genoeg discussies met behoorlijk hardcore moslims gehad over religie
er is nog niet een geweest die me de indruk gaf dat ik in allah moest geloven of dat ie me met geweld wenste te bedrijgen omdat ik aangaf welke zaken me niet aan staan is de islam.
Die mensen waardeerden het van me dat ik uberhaupt een theologische discussie met ze wenste aan te gaan.
Leipe moslims heb je net zo goed als leipe vegeatriërs.
En weet je waarom deze leipo's soms moorden ?

dezelfde reden : ANGST

Ik laat me niet leiden door angst.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 13:05:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Er zouden gewoon strikte regels moeten komen over hoe je een dier mag doden voor consumptie. Dit moet gewoon zo pijnloos mogelijk zijn, dus de slacht zoals in dit artikel geschetst moet gewoon verboden worden en strafbaar zijn. Het recht op vrijheid van uitoefening van het geloof kan hier ook niet gebruikt worden om het te rechtvaardigen. We hebben hier wel met levende wezens te maken. Het beest zal immers niet jouw geloof aanhangen en derhalve ook niet met het geloof te maken hebben.
Ik hou wel van een stukje vlees, maar ben wel voor een 'diervriendelijke' (in hoeverre is dat mogelijk??) slachting.
En zoals door andere al gezegt geld dit niet alleen voor het offerfeest, maar natuurlijk voor alle plaatsen waar dieren massaal geslacht worden voor consumptie.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-11-2009 13:27:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme :
ik ken Wilders' mening omtrent dit wangedrag niet. Jij wel?


jazeker
Hij heeft er ooit grote ophef over gemaakt dat de kroketten bij een prinsjesdag geloof ik halal waren.

Ik sleep Wilders er verder niet bij
ik constateer dat het verhaal hier niet halal is maar haram.
Dit past niet in de wetten van de islam.
En daar zou de discussie over dienen te gaan.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 13:35:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Om maar te rudiev tegemoet te komen
dat beesten zo behandeld worden zouden moslims zich moeten aantrekken omdat het tegen hun eigen geloof in gaat
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 13:37:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: @ antitoerisme,
"De slager moet zorg dragen voor het comfort van het dier" schrijft u, ongelofelijke flauwekul. Hoe gaat hij het dier "comfortabel" kelen?
U schrijft "je hoeft helemaal niet bang te zijn voor de moslims"
klopt, waar men bang voor moet zijn is voor bijgeloof en fabels, die leiden tot afschuwelijke praktijken.
Vanaf de oudste volksstammen worden er al rituele offers gebracht aan goden, in oude tijden waren dat nog mensenoffers. Blijkbaar hebben de goden er al eeuwen veel genoegen in gehad, dat mensen andere mensen of dieren martelde en offerde. Merkwaardige goden zijn het toch.

Tot slot, welke leipe vegetariers kent u? Ik kan mij namelijk geen enkele leipe vegetariér voorstellen, dan heb je het tenminste over een begrijpelijk en feitelijk iets, en niet over niet bestaande godheden die vergenoegd kijken naar dierbeulen.
Op 27-11-2009 13:39:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TISWEERDRUKOPTW: Geschat wordt dat in 2009 in de paar dagen van het Gadhimai-festival in Nepal tussen 200.000 en 500.000 dieren worden geofferd, vaak met zwaarden, machetes en messen.
't is weer druk op 't werk. Jaja.
Op 27-11-2009 13:47:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Islamitisch Offerfeest: dierenmishandeling? Absoluut!

Maar overal op de wereld worden dieren nog mishandeld; zal nog een hele inspanning worden om dat de wereld uit te krijgen.

Stemt op den DIERENPARTIJ...
God... Dat ben je zelluf!
Op 27-11-2009 13:48:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ebeening: [quote=antitoerisme ]
@sten

verder
je hoeft helemaal niet bang te zijn voor "de moslims"
het zijn gewoon mensen
pim fortuyn werd niet vermoord door een moslim maar door een dierenactivist ;-)

En Theo van Gogh?
En waarom hebben we het de hele tijd over Moslims?
Het gaat hier wat mij betreft over het slachten van dieren in het algemeen.

Op 27-11-2009 13:52:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @Joep

ik doelde op volkert van der g.

verder schreef ik niks
ik quote gewoon wat officieel halal is.
nogmaals
dit gaat niet om vlees eten of niet
die discussie wil ik best aan maar dan gaan we off-topic
ik constateer dat dit niet halal is.

dat wat halal dient te zijn ziet er goed in verhouding tot wat men doet in de bioindustrie.
wat ik vooral waardeer in halal is dat het dier niet mag weten dat ie geslacht wordt. Maar eenieder die zegt dat zelfs dat beter moet geef ik gelijk.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 13:53:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wattson:
Radiation:

wattson:

Vroeger, de tijd van toen....
Ik nog ging werken had ik heel wat Marokaanse vrienden,kollega's maar éénmaal heb ik dit gebeuren persoonlijk meegemaakt. Toen zei ik; Never, never again dit wil ik NOOIT meer zien of meemaken


Nounou. Informatie uit eerste hand. Als het echt zo vreselijk is dan moet er opgetreden worden.
Maar dan vraag ik me af of we onze eigen kippen ook eerst moeten verdoven voor we er de kop afhakken of voordat we een eigen gekweekt konijn villen?

Ik herinner me hoe mijn vader het konijn altijd een nekslag gaf op een onmiddellijke dood te veroorzaaken en het lijden te beperken. Hoe dat met kippen zit weet ik niet.


Inderdaad, de tijd van TOEN
onze ouders,groot ouders deden het eveneens niet op een goed geschikte manier,de tijd van TOEN
maar ... wie kweekt er nu nog eigen dieren om te eten ???
de meesten onder de bevolking ontzien zich om dit nog te doen,want het kost je soms duurder dan dat je een kip of konijn gaat kopen
bij deze sluit ik dergelijke reaktie's af ,want zo kunnen we steeds verder gaan in discutie
Op 27-11-2009 13:54:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
antitoerisme :

@Joep

ik doelde op volkert van der g.

verder schreef ik niks
ik quote gewoon wat officieel halal is.
nogmaals
dit gaat niet om vlees eten of niet
die discussie wil ik best aan maar dan gaan we off-topic
ik constateer dat dit niet halal is.

dat wat halal dient te zijn ziet er goed in verhouding tot wat men doet in de bioindustrie.
wat ik vooral waardeer in halal is dat het dier niet mag weten dat ie geslacht wordt. Maar eenieder die zegt dat zelfs dat beter moet geef ik gelijk.Uw plaat blijft al een heel tijdje hangen.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-11-2009 13:56:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Antitoerisme,

je schrijft 'wat ik vooral waardeer in de halal is dat het dier niet mag weten dat ie geslacht wordt' Elk dier voelt instinctief aan waar het aan toe is, en ruikt het bloed. Een wat simpele voorstelling, dat je een dier iets kunt wijsmaken, als het zijn dood wacht.
In feite zouden regeringen tegen alle primitieve rituele dieroffers moeten zijn, behalve dat het barbaars is, is het uit de primtieve tijd. Moslims moeten zich bij de wet aanpassen, dat is ook wat Wilders zegt. Het slachten van dieren voldoet aan de behoefte van het vlees eten, maar als vlees eter mag je toch hopen op een tenminste humaan bestaan en een humane dood van elk dier - in zover mogelijk - Dat is heel wat anders als het offeren van dieren, dat voldoet niet aan een vleesbehoefte maar dient een bijgeloof.
Op 27-11-2009 14:08:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @joep

beste man

dat gelul over offeren
gewoon een excuus om je even vol te stoppen
niks meer en niks minder

je zou de odyssee eens moeten lezen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Odyssee
Die vent die zit me toch een potje te offeren dat het een lieve lust is; hele stieren gaan aan het spit en de wijn vloeit rijkelijk.
Uiteraard krijgt zeus de beste delen van de koe; de hoeven en de hoorns.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 14:14:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: belachelijke discussie,
ga maar eens een kijkje nemen in onze 'beschaafde slachthuizen",
verdoving? MOEHAHAHAHAHAHAHAHA, wie dat gelooft......

wij, nette bleekscheten, laten het slachtgebeuren liever over aan geautomatiseerde robots, liefst zo ver mogelijk weg uit het zicht,
en praten zoals het deftige mensen betaamt zo weinig mogelijk over de voorgeschiedenis van het koteletje op hun bord

als een andere cultuur dan het onvermijdelijke gegeven "dood en slachting" van dieren een zichtbare plaats geeft in een ritueel schreeuwen we "meurt en brant"

stop met de hypocrisie, als je geen dieren wil (laten) doden, eet dan geen vlees

voor degenen die nu opperen "ja maar het gaat eigenlijk over de manier waarop en........"
GELUL
liever een kort moment van stress en een genadige snee door de hals dan een in etappes gespreid, overbeladen reisje in onze moderne veetransports, eens aangekomen bij een slachthuis, wat denk je dan dat die dieren ruiken? ellenlang in de rij naar de mond van een volslagen geautomatiseerde hak-kap-verpak-machine, onderwijl getrakteerd op stroomstoten na elke misstap of struikeling
het leuke is dat die machines elk deeltje wel in IETS verwerken, je zou er nog versteld van staan wat je allemaal met hoeven, ingewanden en bloed aankan

getsie, wat zijn wij witneuzen toch hartstikke beschaafd
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 14:25:58)
niets is iets, niet?
Op 27-11-2009 14:18:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
ourobouros:

belachelijke discussie,
ga maar eens een kijkje nemen in onze 'beschaafde slachthuizen",
verdoving? MOEHAHAHAHAHAHAHAHA, wie dat gelooft......

wij, nette bleekscheten, laten het slachtgebeuren liever over aan geautomatiseerde robots, liefst zo ver mogelijk weg uit het zicht,
en praten zoals het deftige mensen betaamt zo weinig mogelijk over de voorgeschiedenis van het koteletje op hun bord

als een andere cultuur dan het onvermijdelijke gegeven "dood en slachting" van dieren een zichtbare plaats geeft in een ritueel schreeuwen we "meurt en brant"

stop met de hypocrisie, als je geen dieren wil (laten) doden, eet dan geen vlees

voor degenen die nu opperen "ja maar het gaat eigenlijk over de manier waarop en........"
GELUL
liever een kort moment van stress en een genadige snee door de hals dan een in etappes gespreid, overbeladen reisje in onze moderne veetransports, ellenlang in de rij naar de mond van een volslagen geautomatiseerd hak-kap-verpak-machine, onderwijl getrakteerd op stroomstoten na elke misstap of struikeling
het leuke is dat die machines elk deeltje wel in IETS verwerken, je zou er nog versteld van staan wat je allemaal met hoeven, ingewanden en bloed aankan

getsie, wat zijn wij witneuzen toch hartstikke beschaafd

Je vergeet nog het haar, dat wordt tot broodverbetermiddel.
'Don't forget rule number 6'
Op 27-11-2009 14:24:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: @ anitoerisme,

zitten we dus op een lijn? Raar dat je me dat tegenwerpt,
ik ben geen Marrokaan, sorry dus.
'odyssee en zeus' eindelijk, zijn we op het punt van overeenkomst, het zijn allemaal mythen. Maar daar hebben dieren niks aan, dat mensen bijgelovig zijn, of wel?
Op 27-11-2009 14:25:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Joep:

@ anitoerisme,
'odyssee en zeus' eindelijk, zijn we op het punt van overeenkomst, het zijn allemaal mythen.
Maar daar hebben dieren niks aan, dat mensen bijgelovig zijn, of wel?tenzij het (bij)geloof zou voorschrijven dat elk dier, alvorens geslacht te worden voor een periode van twee jaar als een god behandeld, bediend en vertroeteld dient te worden door een groepje experts in de schaapverwennerrij, (massages met lookolie en zo)
spijtig genoeg zult u merken dat op deze planeet de woorden, "vertroetelen", "leuk" en "pluizig" niet echt HOT zijn bij religieuze auteurs, die het meer lijken te hebben voor termen als "erfschuld", "bloedvete" en zinnen als: " daar zat hij dan, altijd braaf lotjes van de kerktombola gekocht en nu potscherfsgewijs zweren krabbend op zijnen mesthoop, en de Here God zag dat het goed was"
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 14:42:45)
niets is iets, niet?
Op 27-11-2009 14:37:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Ik denk dat we hier allemaal op een lijn zitten
we zijn het allemaal eens over dat je dieren geen pijn wil doen
we zijn allemaal tegen de bioindustrie en we vinden allemaal dat er bij het offerfeest geen dieren commercieel gelsacht moeten worden met veel ellende
allemaal houden we van dieren
sommigen zelfs zo veel dat ze geen vlees eten
anderen eten wel vlees
waar het mij hier om gaat is twee dingen
-dit is niet volgens de koran
-er ligt een ongezonde fixatie op vleesconsumptie van moslims tov die van andere nederlanders zo rond kerstmis
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 27-11-2009 14:42:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
antitoerisme :

Ik denk dat we hier allemaal op een lijn zitten
we zijn het allemaal eens over dat je dieren geen pijn wil doen
we zijn allemaal tegen de bioindustrie en we vinden allemaal dat er bij het offerfeest geen dieren commercieel gelsacht moeten worden met veel ellende
allemaal houden we van dieren
sommigen zelfs zo veel dat ze geen vlees eten
anderen eten wel vlees
waar het mij hier om gaat is twee dingen
-dit is niet volgens de koran
-er ligt een ongezonde fixatie op vleesconsumptie van moslims tov die van andere nederlanders zo rond kerstmis

-schapen masseren met lookolie zou nog wel eens geen zo'n slecht idee kunnen blijken en verdient verder onderzoek
niets is iets, niet?
Op 27-11-2009 14:44:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
antitoerisme :

-er ligt een ongezonde fixatie op vleesconsumptie van moslims tov die van andere nederlanders zo rond kerstmis

Klopt als een bus. Schranzen schranzen en ondertussen vingerwijzen.
United as one. Divided by zero.
Op 27-11-2009 14:48:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Wij geven jaarlijks gratie aan een kalkoen. Misschien moeten Balkenende en Leterme II daar ook eens mee uitpakken...
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 14:48:50)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 27-11-2009 14:48:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Barack Hobama:

Wij geven jaarlijks gratie aan een kalkoen. Misschien moeten Balkenende en Leterme II daar ook eens mee uitpakken...

Leterme II, want op 1 been kan je niet staan.
United as one. Divided by zero.
Op 27-11-2009 14:51:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
antitoerisme :

Om maar te rudiev tegemoet te komen
dat beesten zo behandeld worden zouden moslims zich moeten aantrekken omdat het tegen hun eigen geloof in gaat


Sowieso vind ik het maken van zulke offers achterhaald. Als je echt wilt offeren offer dan iets van je eigen op. Offer bijvoorbeeld je (maagdelijke) dochter maar op. Lekker simpel om iets wat niet van jou is op te offeren, dit is toch geen echt offer, want je zult er nimmer om rauwen.
Al die stomme rituelen in al die religies, gestoord zeg. We weten wel beter dat offers geen enkele invloed op het leven hebben. De zon is tot nu toe ook weer elke dag opgekomen, en we zijn al vele jaren geleden gestopt met het offeren voor de zonnegod(en).
Belachelijk allemaal zeg, roep je op tot dood van bepaalde menselijke groeperingen zet je aan tot haat. Roep je op tot het massaal doden van een schaap is dit weer religie.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-11-2009 14:56:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
antitoerisme :

-er ligt een ongezonde fixatie op vleesconsumptie van moslims tov die van andere nederlanders zo rond kerstmis


Ben ik met je eens, het vlees wat de niet-islamitische Nederlander eet wordt ook niet altijd even netjes afgemaakt. Vandaar ook mijn tekst dat er gewoon landelijk te volgens regels moeten komen voor plekken waar dieren geslacht worden.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-11-2009 15:00:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TMTNSP: @weerman
"..., maar deze praktijken passen niet in de westerse wereld. "

Sorry, maar dit was absoluut niet ongebruikelijk in Nederland voor de 2de wereldoorlog. Op het kleine dorpsplein werd - in de buitenlucht en voor iedereen zichtbaar - een koe door de slager geslacht.
Dankzij de Duitsers zijn er in de 2de wereldoorlog wat diervriendelijke wetten in Nederland gekomen. En met het oog op de hygiëne werd het slachten in de buitenlucht (en in schuurtjes, etc.) verboden. Dus s.v.p. laten wij nu niet doen alsof Nederland zo'n hoogbeschaafd land is waar de gehele bevolking al eeuwenlang tot de moreel hoogstaande naties van de wereld behoort. Ik weet niet wat ik weerzinwekkender vind: het ritueel slachten van vee of het hypocriete geblaat van de gemiddelde Nederlander. Zelf eet ik geen vlees.
Op 27-11-2009 16:04:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Broeikul: Alsof we hier zelf goed bezig zijn met de bioindustrie. Wat zou erger zijn, een in de wei lopend schaap dat op een wijze op zijn einde komt die lijkt op wat in de natuur gebruikelijk is, of varkens hun hele leven in een varkensflat stoppen ? Volgens onze normen zou een schaap dat in de natuurlijke omgeving b.v. wordt aangevallen door wolven, en na een jaagpartij opgepeuzeld, ook wrede dierenmishandeling zijn. Laten we eerst maar eens de bezem halen door onze eigen vleesverwerkende industrie voordat we de alleen maar de relatief kleinschalige rituele slacht veroordelen.
(bericht gewijzigd op 27-11-2009 16:56:13)
Op 27-11-2009 16:53:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Ik snap niet dat men anno 2009 nog dergelijke barbaarse feestjes houdt ter ere van een valse God (lees Satan) Omdat deze blinde ooit Abraham wilde testen om diens geloof.
Zelf eet ik ook zo nu en dan vlees, dus ik behoor niet tot het legioen der heiligen, maar het slachten van dieren zie ik beslist niet als een feest. Zeker de manier waarop ze de dieren doodden stuit mij tegen de borst, de belachelijke rede nog maar buiten beschouwing latend.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 27-11-2009 17:41:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman:
TMTNSP:

@weerman
"..., maar deze praktijken passen niet in de westerse wereld. "

Sorry, maar dit was absoluut niet ongebruikelijk in Nederland voor de 2de wereldoorlog.


Ik was een woordje vergeten, en dat greep jij aan om te reageren: Denk het woordje "hedendaagse" maar tussen "de" en "westerse", in mijn zin die je kwootte.

We leven niet meer in 1944, maar dat zul je vast wel al gemerkt hebben. Je vergelijking slaat als een tang op een varken. Een ongeslacht varken -uiteraard.
Op 27-11-2009 19:26:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Beter helemaal geen vlees meer eten...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 27-11-2009 19:58:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Hééél vroegah kregen de te slachten dieren gewoon een speer door hun sodemieter. U weet wel, met zo'n geslepen steen eraan.
Geen hond had het over diervriendelijk slachten.

Ah, dát waren nog eens tijden....
Op 27-11-2009 20:19:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Seeker: Wat me opvalt is dat het weer met moslims heeft te maken, over het kosher slachten (joden) heb ik nooit iemand gehoord.
Op 27-11-2009 21:19:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Ik word er gewoon hartstikke ziek van als ik dit soort beelden zie. Ik heb Earthlings helemaal uitgezien en 's nachts in bed echt bijna een hartaanval gehad als reactie. Er is een nieuw boek uit over bioindustrie: Dieren Eten. Koeien worden levend de poten afgehakt. Worden geslacht als ze moeten bevallen en het kalf worstelt. Wil je nog vlees? Zullen we als groepje GW eens heerlijk veg uit eten gaan?
Dieren eten

http://www.jonathansafranfoer.nl/?ID=31

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/yt]
(bericht gewijzigd op 28-11-2009 22:53:00)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 28-11-2009 22:46:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
BeyondPerceptio:

Hééél vroegah kregen de te slachten dieren gewoon een speer door hun sodemieter. U weet wel, met zo'n geslepen steen eraan.
Geen hond had het over diervriendelijk slachten.

Ah, dát waren nog eens tijden....

Buiten vreten de hyenahonden de darmen van de gnoe al op, terwijl de gnoe zelf nog doorloopt.
Dat noemen ze 'natuur'.
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-11-2009 22:54:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Om het een beetje goed te maken slachten mensen elkaar ook regelmatig (zonder enige vorm van ritueel) beestachtig af...
Nee, dank u.
Op 28-11-2009 23:09:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
tjerky:

Om het een beetje goed te maken slachten mensen elkaar ook regelmatig (zonder enige vorm van ritueel) beestachtig af...

Ze hebben er zelfs een hele industrie omheen gebouwd waar miljarden in omgaan.
Er wordt meer geld uitgegeven aan het zo efficient mogelijk ombrengen van mensen, dan aan gezondheidszorg.
Maar laten we het vooral 'vredesmissie' noemen...
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-11-2009 23:19:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: ,..Zijn wij als menszijnde nou carniforen of planteneters,..Vlees eten kan ook aangeleerd gedrag zijn,..
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 28-11-2009 23:24:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Mehdi:

,..Zijn wij als menszijnde nou carniforen of planteneters,..Vlees eten kan ook aangeleerd gedrag zijn,..

Check je gebit.
We zijn omnivoren.
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-11-2009 23:26:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
tjerky:

Om het een beetje goed te maken slachten mensen elkaar ook regelmatig (zonder enige vorm van ritueel) beestachtig af...

En dat ook zonder verdoving!
"We're all mad here."
Op 28-11-2009 23:40:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:
Nou die hyena's creëren slecht karma!
Marsepars:

BeyondPerceptio:

Hééél vroegah kregen de te slachten dieren gewoon een speer door hun sodemieter. U weet wel, met zo'n geslepen steen eraan.
Geen hond had het over diervriendelijk slachten.

Ah, dát waren nog eens tijden....

Buiten vreten de hyenahonden de darmen van de gnoe al op, terwijl de gnoe zelf nog doorloopt.
Dat noemen ze 'natuur'.


CAUTE - Behoedzaamheid
Op 28-11-2009 23:42:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Mehdi:

,..Zijn wij als menszijnde nou carniforen of planteneters,..Vlees eten kan ook aangeleerd gedrag zijn,..

En als het niet aangeleerd is kunnen we het vast afleren.

Okay, ben zelf ook nog niet zo ver.
"We're all mad here."
Op 28-11-2009 23:42:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
lindaatje:


Nou die hyena's creëren slecht karma

Zij doden om te overleven en zorgen er zo voor dat hun kroost ook overleeft.
Wij doden iemand anders, omdat diegene een ander kleurtje heeft of een ander geloof aanhangt.
Of om de centjesssss.

Over killerkarma gesproken...
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-11-2009 23:49:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Lindaatje,

wat een verschrikkelijke film,
het bewijst weer dat de mens het beest onder de dieren is.
Ik hoop dat ik ervan kan slapen. (Zijn het overigens niet doorgaans toch weer de aziaten?) Waarom hebben mensen eigenlijk hun hersenen gekregen?
Op 29-11-2009 0:11:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Seeker:

Wat me opvalt is dat het weer met moslims heeft te maken, over het kosher slachten (joden) heb ik nooit iemand gehoord.


Dat is anders...

Toch?
Cannot kill the Battery!!!
Op 29-11-2009 0:24:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fik2000: Ik vind eender welk beschaafd mens, dat een ander levend wezen op zo'n gruwelijke manier moord, ronduit walgelijk.. Wij zijn 'beschaafd', wij hebben het 'verstand', en wij horen niet andere levende wezens zo gruwelijk te vermoorden.
Op 29-11-2009 7:20:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier: Ik dacht dat er op GW MENSEN aan het posten waren. Maar wat zie ik tot mijn verbazing? Jullie zijn vast de overlevende schapen uit het slachthuis. Het zijn toch jullie altijd die alles en iedereen bekritiseren met vooroordelen?

Hou de twee discussies aub uit elkaar.
Of het nou goed is of niet goed is om een dier te doden voor het vlees is een ander discussie.

Het gaat hier duidelijk om het zwart maken van ritueel slachten.(Bewust of onbewust) Thomas je doet mee aan massa manupulatie. Uw lezers waarvan men gemiddeld acht wijzer te zijn dan de gemiddelde mens vertonen schapen gedrag.
Zet er een zielige plaatje van een bebloede schaap bij en een domme belg die niet weet waar die over praat en het aanval op de moslims en het offerfeest kan beginnen.

Weten jullie hoe het zit met de koeien, kippen, varkens en andere dieren die wij bij de slager of Appie halen?? Nee he? Worden die verdoofd? Tijd voor verdieping en onderzoek beste schapen voor u weer begint te bleeeeeeeeeeeeeren.

Op 29-11-2009 11:38:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Meneer Xavier,

U bent een emotieloos zwijn,
gelukkig zijn mensen op GW niet alleen intelligent maar hopelijk bestaat er nog zoiets als emoties.
Maak vooral uw slachtmes goed schoon.
Op 29-11-2009 14:07:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme :
Waarom hebben mensen eigenlijk hun hersenen gekregen?


Door vlees te eten.
Vlees gaf meer voeding en maakte de groei van de mensenlijke hersenen mogelijk.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 29-11-2009 14:13:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: antitoerisme,

Daarom bent "u" zo intelligent.
(hahahahaha.. wacht ef, moet nog bijkomen...)
Op 29-11-2009 14:24:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
antitoerisme :

:
Waarom hebben mensen eigenlijk hun hersenen gekregen?


Door vlees te eten.
Vlees gaf meer voeding en maakte de groei van de mensenlijke hersenen mogelijk.


Fijn dat je die wetenschappelijke aanname deelt met de gevestigde groep. Helaas is dit geen feit. Ons gebit als omnivoor is ook geen signaal dat we nu vlees moeten eten, eerder dat we nu een keuze hebben.
(bericht gewijzigd op 29-11-2009 15:29:16)
United as one. Divided by zero.
Op 29-11-2009 15:28:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @3.15po

Op zo'n reactie kon je wachten.
Ik pleur er dan een ander argument bij.
Planteneters hebben gemiddeld genomen een stuk minder intelligentie dan dieren die vlees eten.
Dat heeft natuurlijk ook te maken met jagen zelf....een krop sla kan niet wegrennen (zielig he?!) Jagers moeten inventiever zijn.
Uiteraard zijn er uitzonderingen. De Olifant is een redelijk intelligent dier maar eet voornamelijk planten.

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 29-11-2009 15:35:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
antitoerisme :

@3.15po

Op zo'n reactie kon je wachten.
Ik pleur er dan een ander argument bij.
Planteneters hebben gemiddeld genomen een stuk minder intelligentie dan dieren die vlees eten.
Dat heeft natuurlijk ook te maken met jagen zelf....een krop sla kan niet wegrennen (zielig he?!) Jagers moeten inventiever zijn.
Uiteraard zijn er uitzonderingen. De Olifant is een redelijk intelligent dier maar eet voornamelijk planten.

We hebben het over mensen, niet over olifanten of kroppen sla.
United as one. Divided by zero.
Op 29-11-2009 15:42:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Kom op zeg...je kunt toch op je vingers natellen dat een lichaam een bepaald aantal stoffen nodig heeft om te functioneren.
Maar genoeg hier over ... boeit me niet eens
Ik vond het gewoon even een humoristche reactie op joep

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 29-11-2009 16:02:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
antitoerisme :

Kom op zeg...je kunt toch op je vingers natellen dat een lichaam een bepaald aantal stoffen nodig heeft om te functioneren.

En kun je ook verder tellen op je andere handje? Dan weet je dat een weldenkend mens ook zát alternatieven heeft voor die noodzakelijke stoffen. Of niet?

Dieren uitmoorden en opvreten als een verkapte kannibaal is een keuze, welke tanden je ook hebt meegekregen in de lange evolutie. Als het aan mij lag dan moest iedereen zijn eigen vlees kweken en slachten, dan zou al een hoop vleeseters schelen. Want het is erg makkelijk als je het voer niet levend kent en daar dus vooral niet teveel bij nadenkt. Zoals de biefstukscene in The Matrix: ignorance is bliss. Smakelijk.
United as one. Divided by zero.
Op 29-11-2009 16:09:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Het zou een extra voordeel zijn, want als je je eigen dieren moest slachten, zou dat een stuk moeilijker worden, omdat je wellicht een band zou hebben ontwikkeld met het dier. Welke band heb je met een koteletje in de supermarkt?
Op 29-11-2009 16:24:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Seeker:
Marsepars:

Seeker:

Wat me opvalt is dat het weer met moslims heeft te maken, over het kosher slachten (joden) heb ik nooit iemand gehoord.


Dat is anders...

Toch?

nee hoor, moet ook met een mes door de strot en slagaders.
Staat helemaal omschreven in de kasjroet.
Waar het mij om ging in deze non-discussie, is dat het weer om de moslims gaat, oh ze zijn weer zo slecht (de PVV voert hun actie zeer goed).
Ik ben helemaal voor de jacht en zelf slachten van beesten en opeten, i.p.v. een karbonaatje uit de de supermarkt halen.
Door het zelf jagen, slachten, enz. krijg je weer respect dat er een dier voor jou gestorven is.
Op 29-11-2009 17:06:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier: Bedankt Joep. Mijn advies aan jou: Verwar je emoties niet met de realiteit.
Op 29-11-2009 21:41:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: krijgen we die onzin weer?

elk modern slachthuis is een belediging van hetgeen wij beschaving noemen, welk label of religie je er ook aan wilt verbinden...

en als de mens max 3 keer per week vlees (of vis) eet is meer dan genoeg, en jezelf voor de gek houden met soja vervangers is grote onzin, als je geen vlees wilt eten eet dan ook geen vervangers, zullen we eens zien hoelang het duurt voordat je bepaalde stoffen in je lichaam begint te missen...

ik blijf lekker vlees eten, al is het met mate, zo had ik dit weekend vegetarische soep enz, en heb ik vanavond een pizza met ham...

en wanneer de leeuwen en tijgers overstappen op gras, noten en vruchten dan denk ik er ook nog eens over na
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 0:02:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Ron B.:

en wanneer de leeuwen en tijgers overstappen op gras, noten en vruchten dan denk ik er ook nog eens over na

Pis en schijt je ook waar je loopt, zoals de leeuwen en tijgers?
United as one. Divided by zero.
Op 30-11-2009 0:27:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
3.14po:

Ron B.:

en wanneer de leeuwen en tijgers overstappen op gras, noten en vruchten dan denk ik er ook nog eens over na

Pis en schijt je ook waar je loopt, zoals de leeuwen en tijgers?

ik heb vroeger dagen gehad...
een week festival doet wonderen
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 30-11-2009 0:45:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Ron B.:

3.14po:

Ron B.:

en wanneer de leeuwen en tijgers overstappen op gras, noten en vruchten dan denk ik er ook nog eens over na

Pis en schijt je ook waar je loopt, zoals de leeuwen en tijgers?

ik heb vroeger dagen gehad...
een week festival doet wonderen

Whehehehe ok.
United as one. Divided by zero.
Op 30-11-2009 0:47:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Geen pijn en lijden meer voor dieren: gaat over op het rawfoods en lichtdieet!
http://www.rawfood.nl/?gclid=CMy5ybLfsp4CFRaX2AoduHuLmQ

http://www.wanttoknow.nl/wetenschap/energie/niet-eten-niet-doodgaan/
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 30-11-2009 13:44:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Xavier,
"verwar je emoties niet met de realiteit"

Wat is de relatie tussen emoties en realiteit?
Jouw emoties en jouw realiteit zijn niet die van mij of van een ander. Ik kan mij niet verplaatsen in de zogenaamde "emoties" van een dierbeul, wellicht heeft hij emoties, voor zijn vriendin vrouw kind,
adolf hitler had wellicht ook emoties.
..
Op 30-11-2009 14:43:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xavier:
Joep:

Xavier,
"verwar je emoties niet met de realiteit"

Wat is de relatie tussen emoties en realiteit?
Jouw emoties en jouw realiteit zijn niet die van mij of van een ander. Ik kan mij niet verplaatsen in de zogenaamde "emoties" van een dierbeul, wellicht heeft hij emoties, voor zijn vriendin vrouw kind,
adolf hitler had wellicht ook emoties.
..


Dat je vegetarisch bent om welke reden dan ook vind ik best. Je kan het alleen niet rechtvaardigen dat iedereen dat zou moeten zijn omdat het zielig is voor de dieren. Je snapt het niet volgens mij. Je vindt het toch ook niet erg als een leeuw een zebra openscheurt? Dan ben ik serieus benieuwd naar jouw realiteit. WIJ mensen maken deel uit van dezelfde natuur als die van een zebra en een leeuw. Wij mensen mogen en kunnen ook vlees eten. Dat is niet fout. hou op met zielig doen. This is nature Joep. Of accepteer jij het leven niet zoals die is? Prima. Wordt een monnik ofzo. Maar natuur blijft natuur.
Het slachten van een schaap zoals het voorgeschreven is in de Islam is het minst pijnlijke manier voor het dier. Verdiep je eens in de feiten voor je begint te janken. Dat er overal randebielen rond lopen die schijt hebben aan de wetten betekent niet dat je een hele bevolkingsgroep en hun traditie zo moet afkeuren. Ken jij de plaats van dieren in de Islam? Nee he? Je weet niks. Maar je praat alleen maar omdat je gemanipuleerd wordt door die foto. De varkens die je bij de Appie haalt liggen er ook zo bij.. Waar hebben we het over?

Het blog is misleidend. Jij laat je manipuleren. Merk op dat men afdwaalt van het onderwerp en over andere dingen praat.
Je zou kunnen stellen dat als het offer feest dieren mishandeling is dan is de hele vlees industrie dierenmishandeling. Denk jij dat ze in het westen dieren verdoven voor het slachten? Jij bent niet zo slim he?
Op 30-11-2009 16:25:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Xavier,
dit blog is misleidend, ik had het eerder echter over de religieuze bedoening van het ritueel slachten. Dan gaat het opeens over het slachten alfgemeen, dierenleed veganisme enzovoort.

je bent zelf ook misleidend bezig, want je wilt de manier van hoe mensen bezig zijn vergelijken met "DE NATUUR"?
Rechtvaardigt die natuur volgens jouw het ritueel slachten van dieren? Je maakt ook niet duidelijk, dat de mens behalve een hoop alternatieven, ook zijn verstand heeft. Dieren leven instinctief, worstelen niet met morele vragen over goed en kwaad. En hebben geen keus. Mensen hebben een keus, ze kunnen dieren ook een aardige grasplak geven, en een humane dood, in zoverre laatste mogelijk is. En mensen doden om méér dan een motief, en dan zijn we toch helemaal terug bij af: Dieren hebben geen religieuze motieven.
Op 30-11-2009 16:54:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Seeker:

Marsepars:

Seeker:

Wat me opvalt is dat het weer met moslims heeft te maken, over het kosher slachten (joden) heb ik nooit iemand gehoord.


Dat is anders...

Toch?

nee hoor, moet ook met een mes door de strot en slagaders.
Staat helemaal omschreven in de kasjroet.
Waar het mij om ging in deze non-discussie, is dat het weer om de moslims gaat, oh ze zijn weer zo slecht (de PVV voert hun actie zeer goed).
Ik ben helemaal voor de jacht en zelf slachten van beesten en opeten, i.p.v. een karbonaatje uit de de supermarkt halen.
Door het zelf jagen, slachten, enz. krijg je weer respect dat er een dier voor jou gestorven is.

Sorry.
Mijn opmerking was sarcastisch bedoeld.
Want je hebt volgens mij helemaal gelijk.
De moslims niet? Dan de joden ook niet!

O en ik blijf gewoon vlees eten.
Dat moet van mijn moeder...
Cannot kill the Battery!!!
Op 30-11-2009 17:10:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zomb: Hm, wat een nare reactie's allemaal. Helemaal omdat nog geen 40 jaar geleden hier in Nederland exact hetzelfde gebeurde door wij autochtonen. Ook hier werd vee dood gemaakt dmv het doorsnijden van de halsslagaders, het bloed werd opgevangen (ooit gehoord van bloedworst.....) en alles van het beest werd gebruikt. Of je nu katholiek ,jood of van wat voor religie dan ook, als je geen vegetariër bent dan eet je vlees. En daarvoor zal er een beest doodgemaakt moeten worden. En da's niet leuk voor het beest...maar wel voor de gemiddelde vleesetende mens. Slachten, ritueel of niet, is en blijft het doden van een levend wezen....helaas zijn wij als mens in het algemeen nog niet in staat om van de lucht te leven en maakt vlees en wezenlijk deel uit van de schijf van 5, en ja, vegetarisch leven is mogelijk, alleen eet ik graag een stukje vlees, ben alleen wel blij dat de gemiddelde moslim het bij schapen of geitenvlees houd, lijkt me knap vervelend om zelf ritueel geslacht te worden......
Op 01-12-2009 10:25:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Mag ik vragen aan de redactie, waarom ze alle posten uit dit artikel hebben genomen?????
Dat zou helpen, wellicht un de manier van reageren of wat ook de reden is.
Op 03-12-2009 0:57:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Nou snap ik het helemaal niet meer,
met de vorige reactie zijn ze er alle weer?
Pff.. snap er niks van.
Op 03-12-2009 0:59:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Een complot: http://www.grenswetenschap.nl/blogs/2009-de-Zeepkist-week-49/#reactie94048
(bericht gewijzigd op 3-12-2009 13:25:55)
United as one. Divided by zero.
Op 03-12-2009 13:25:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: @ Techneut,

ik zweer het je, een complot..............
Op 03-12-2009 13:30:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 03-12-2009 13:39:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

ik heb het net even uitgeprobeerd, man wat een bende geeft dat in mijn keuken, een koe slachten
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-12-2009 19:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

Das puur gewenning, naar een paar keer is het zo erg niet meer. De mens heeft altijd dieren afgemaakt om te leven, dus het natuurlijk gedrag zal in veel mensen weer naar boven komen.

Ron B.:

ik heb het net even uitgeprobeerd, man wat een bende geeft dat in mijn keuken, een koe slachten

Je kan hem beter aan de spies rijgen en boven het vuur hangen. Oja, wel een stevige spies natuurlijk, te krijgen bij de betere speciaalzaak .
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 03-12-2009 19:26:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

ik heb het net even uitgeprobeerd, man wat een bende geeft dat in mijn keuken, een koe slachten

Begin dan ook met een kip!
maaruh.. was ie lekker?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 04-12-2009 14:45:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

ik heb het net even uitgeprobeerd, man wat een bende geeft dat in mijn keuken, een koe slachten

Begin dan ook met een kip!
maaruh.. was ie lekker?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 04-12-2009 14:47:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

ik heb het net even uitgeprobeerd, man wat een bende geeft dat in mijn keuken, een koe slachten

Begin dan ook met een kip!
maaruh.. was ie lekker?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 04-12-2009 14:47:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
rudiev:

studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

Das puur gewenning, naar een paar keer is het zo erg niet meer. De mens heeft altijd dieren afgemaakt om te leven, dus het natuurlijk gedrag zal in veel mensen weer naar boven komen.

het maakt je wel bewust van wat je eet. meer respect. vroegah waren er geen megastallen& en bijpassende slachterijën. van angst word het vlees trouwens taai.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 04-12-2009 14:52:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: "Van angst wordt het vlees taai"
Hoe krijg je het nog gaar?

Ik wens alle Marrokanen een Zalig Offerfeest,
de schapen staan in de rij, om het mee te feesten.
Sala Mo Laikum of zoiets (vanmorgen op t.v.)
Op 05-12-2009 13:22:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Joep:

"Van angst wordt het vlees taai"
Hoe krijg je het nog gaar?

hoe bedoel je?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 05-12-2009 21:11:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Ron B.:

studentje:

mischien moet ieder mens zijn eigen vlees maar slachten. zou toonbaar verschil opleveren. veel minder vleesconsumptie/meer respect

ik heb het net even uitgeprobeerd, man wat een bende geeft dat in mijn keuken, een koe slachten

Volgende keer maar weer gewoon in de tuin?
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 22:00:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Nog een beetje reclame dan maar, http://www.vegatopia.com/vega/ , groenten doen het goed op juiste grond.
Unity in the Heart of Diversity
Op 05-12-2009 22:24:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Van wat ik weet van het offeren (en mijn kennis van de Islam is zeer beperkt), moet het vlees verdeeld worden onder de familie en de armen.
Als dat dan gebeurt, wat is er dan mis mee?
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 22:39:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: <span>We blijven andere wezens doden OMDAT we het lekker vinden? Er zijn betere en weldadiger methoden om jezelf te voeden,toch? http://www.nuoviso.com/index.php?option=com_content&view=article&id=97:earthlings&catid=83:consciousness&Itemid=96
(bericht gewijzigd op 6-12-2009 2:10:15)
Unity in the Heart of Diversity
Op 05-12-2009 23:41:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden