Kan iemand alsjeblieft die kliek infantiele megalomane doordrammende betweters in Den Haag van de juiste medicatie voorzien? De laatste tijd stroomt er meer bagger uit de vesting rond de Haagse Hofvijver over ons uit dan ooit tevoren. Terwijl de ene gek belasting wil heffen op hoofddoekjes wil een andere gek het dragen van een capuchon verbieden. Omdat iets meer dan 80 procent van de verongelukte motorrijders door suffende automobilisten wordt doodgereden moeten alle motorrijders maar op cursus. Dat klinkt niet alleen als de omgekeerde wereld, dat ís de omgekeerde wereld. Omdat de enige Nederlander die blijft geloven in de Gore leugen van de klimaat hoax, helaas ook nog eens minister is, mogen wij nog eens 380 miljard euro 'klimaatsubsidies' op gaan hoesten. Kan er nou niemand die beerput dempen?

uw lijders
(Om een bus, boot of vliegtuig te besturen krijgt men een zware opleiding en dito testen; om een land te besturen volstaat het kennelijk om doof, blind, stom en gerelicapt te zijn)

Volgens onze leiders zouden dankzij marktwerking de ziektekosten omlaag gaan en dus werd een op zich goed werkend systeem van het aloude ziekenfonds in de grijpgrage handen van graaiende en naaiende verzekeringsboeven gelegd. Natuurlijk was het volk tegen maar volksvertegenwoordigers vertegenwoordigen niet het volk en dus mag u ieder jaar weer meer bijbetalen, zo ook weer in 2010.

Dat is een beetje vergelijkbaar met het solide werkende kaartjesverkoop systeem van het openbaar vervoer. 'Dat kon niet meer', huilden de zwakzinnigen vanuit de doorgaans lege raadszaal en dus moesten er kostenverslindende en fraudegevoelige OV- chipkaartjes komen. Een systeem zo lek als een mandje met extra kosten voor de reiziger. En nu we inmiddels allemaal overtuigd zijn dat dure geautomatiseerde systemen nooit werken komt er een samenlevingshooligan met het onzalige idee van elektronische kilometerheffing. Die sukkel sloeg zelfs de waarschuwing van zijn Duitse collega's in de wind die ervaring hebben met zo een systeem en het een catastrofe noemden.

De meest gebruikte woorden in Den Haag zijn; "korten, heffen, verbieden, maatregels, beperken, terugdringen en verbod". Opvallend is dat met iedere hersenscheet vanuit Brussel of Den Haag onze individuele rechten en vrijheden als mens geschonden worden. “Alle mensen zijn van nature vrij, gelijk en onafhankelijk in de natuurtoestand. De natuurtoestand heerst als er geen overheidsgezag zou zijn”. De natuurtoestand kan men omschrijven als een ongecompliceerd geluk waarin de (natuur)mens in vreedzame afstand van andere mensen leeft. Een utopie? Welnee, de enige reden waarom men liever knecht is omdat het enerzijds geld oplevert en anderzijds de weg van de minste weerstand is.

Vanuit de Harry Potter toverwereld in Den Haag gelooft men steevast dat door het afluisteren van telefoongesprekken, het lezen van e-mails en het vastleggen van uw surfgedrag terroristen en zware criminelen een halt kan worden toegeroepen. Maar diezelfde minister die uiteindelijk zijn handtekening zet op dergelijke goedkeuringen heeft geen idee hoe vaak het afluisteren en bespioneren voorkomt. Hoeveel boeven zijn er dankzij taps gevangen? Maar al te vaak acht de rechtbank informatie verkregen uit het afluisteren als onrechtmatig.

Wat bezielt die wassen neuzen in Den Haag toch om keer op keer de wensen van het volk te negeren en zoveel verkeerde en soms zelfs ronduit belachelijke zaken te verzinnen? Miljarden verdwijnen in de grond in de vorm van Betuwe- en Noord-Zuidlijnen en spitsstroken. Op de een of andere bizarre manier zag iedereen de fiasco’s aankomen behalve die geesteszieken in Den Haag. Hun medepatiënten in Brussel willen zichzelf loonsverhoging geven en uw salaris gaat achteruit. Hoe kan dat? Wel aan Balkenende hoef je het niet te vragen - daar zorgen zijn lijfwachten wel hardhandig voor.

Ik kan zo wel uuuuuren doorgaan maar dat doe ik niet. Ik richt mij vanaf nu op positief nieuws. Ook al moet ik daar de grens voor over. Naar België bijvoorbeeld. Want terwijl in Nederland zonder de zegenende prik van Klink mensen massaal creperen door de H1N1 griep is België op wonderbaarlijke manier verschoond gebleven van de pandemie.

Goh, nooit geweten dat virussen keurig stoppen bij een grens.

Bassie22: Uitstekend stuk!! Geeft de lezer weer een keuze en stof tot nadenken.
Spread the news!!

Als we als individu onze gedachten veranderen, dan wordt het vanzelf een massa gedachte of overtuiging.

So Folks... It's time to wake up!!!
Nieuw Bewust Zijn
Op 05-12-2009 8:48:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Janverbeek: Om eerlijk te zeggen mis ik in dit stuk de nuancering die ik waardeer in veel andere stukken op Grenswetenschap. Er worden ook nogal wat onderwerpen aangesneden hetgeen het moeilijk maakt met argumenten te reageren.

Ik heb nu even geen tijd om op het hele stuk in te gaan. Maar bijvoorbeeld de opmerkingen over de ziektekosten. Is hier sprake van graaien van de ziekteksotenverzekeraars? Of heeft het ook te maken met vergrijzing, te veel dure managementlagen in de zorg en wellicht een frequenter beroep dat we met zijn allen op de zorg doen?

En ik geloof ook niet dat politici per definitie doof, blind, stom en gerelicapt zijn. Net zo min als wij dat zijn. Hoewel ik voor Min. Kramer een uitzondering maak...haha.
Op 05-12-2009 9:05:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Dat er geen vermelding in het (overigens goede) stuk zit over de CO2-opslag in Barendrecht.
Wat is het nut van die opslag, eigenlijk?
Er is hier vast wel iemand die mij dat kan uitleggen.
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 9:17:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime: Begrijp ik het nu verkeert of ontgaat mij iets (!) Die Harry Potter van jullie ¨Balkenbrei¨ hebben jullie (!) toch zelf 2x gekozen...! Ga dus niet de grens over, om de zaak te ontlopen, maar denk ff na waarom die kerkganger daar zit. Vandaag zit er een loopman van Rome, morgen zit er dus even gemakkijk een uit een zandbak land. Vrij land dan Nederland moet dus kunnen. Maar jullie breken het zelf af (mijn idee daarover) met de politieke keuze. Wees dus een eerlijke verliezer, de meerderheid wil het zo!
Live kost Time
Op 05-12-2009 9:26:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: De link
ook nog eens minister is
werkt niet
'Don't forget rule number 6'
Op 05-12-2009 9:27:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
lifetime:

Begrijp ik het nu verkeert of ontgaat mij iets (!) Die Harry Potter van jullie ¨Balkenbrei¨ hebben jullie (!) toch zelf 2x gekozen...! Ga dus niet de grens over, om de zaak te ontlopen, maar denk ff na waarom die kerkganger daar zit. Vandaag zit er een loopman van Rome, morgen zit er dus even gemakkijk een uit een zandbak land. Vrij land dan Nederland moet dus kunnen. Maar jullie breken het zelf af (mijn idee daarover) met de politieke keuze. Wees dus een eerlijke verliezer, de meerderheid wil het zo!

Verkiezingsfraude en kiezersbedrog is heus niet iets voor derdewereldlanden, hoor.
En Balkenende is op die plaats gezet door de formateur en de koningin, niet door de kiezer.
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 9:32:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Helemaal mee eens we zijn in Nederland regelgeil en bemoeizuchtig geworden. God zij dank heb ik op geen van die partijen in de coalitie gestemd.

@Janverbeek het is een feit dat de ziekenzorg te duur is door management lagen die in de jaren 90 zijn geintroduceerd. In de Puinhopen van Paars stond hier een prachtig hoofdstuk over. Tevens is het zo dat de zorg semi-geprivatiseerd is.

Toen die smerige hufter Zalm zei: "Door het privatiseren van de ov, elctra en gas ontstaat er concurentie en dat maakt de prijs van de energie vele malen goedkoper dan dat de overheid dit kan bieden".

Toen vond ik al dat ze die vent op zijn knieeen moesten zetten en een nekschot geven omwille van bewust foutief verstrekken van informatie.

Want iedere domme hufter weet dat een nuts instelling tegen kostprijs kan leveren en een (semi)prive instelling niet omdat er winsten moeten worden gedraaid. Dit speelt nu ook in ziekenhuizen.
Het is nota bene hufterig dat ze zowel de premie omhoog duwen ieder jaar en tegelijkertijd de voorzieningen "uithollen".

Een ander veel gehoord woord in onze (s)linkse regering "uithollen van sociale stelsel". Hypocriete PvdA eerst dure sociale stelsels neerzetten en dan een generatie erop ze weer afbreken. Tja zo blijf je aan het werk, Partij VOOR de Arbeid.

Stemmers die volgende verkiezingen CDA, PvdA of GU stemmen moeten hun bek dichthouden.

Wees slim stem keihard liberaal, dat is het beste voor ons allemaal!


(bericht gewijzigd op 5-12-2009 12:06:03)
Op 05-12-2009 10:18:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Het probleem is dat ons kiesstelsel alles behalve democratisch is. De regering is opgebouwd uit keihard verliezende partijen.

Ik vind ook dat precentage stemmen het percentage gebruikte zetels moet uitdrukken. Qua stembalans maakt het niet uit maar heeft een zware psychiche invloed wanneer deze hufters (ik heb er geen ander woord voor en ik heb er ook niet opgestemd) in de kamerkijken en 32% lege stoelen ziet. Bovendien scheelt dit een boel kosten.

Wij moeten terug naar hooguit 5 partijen stelsel, desnoods het kiesmannen stelsel inzetten. Want nu kan door de hoeveelheid partijen de partij met de grootste winst (dan wel meeste stemmen) niet eens alleen regeren.

Ik roep al jaren dat NL een pseudo-democratie is. Wanneer 1 keer in de 4 jaar stemmen een democratie maakt "dan" wonen we in een democratie.
lifetime:

Begrijp ik het nu verkeert of ontgaat mij iets (!) Die Harry Potter van jullie ¨Balkenbrei¨ hebben jullie (!) toch zelf 2x gekozen...! Ga dus niet de grens over, om de zaak te ontlopen, maar denk ff na waarom die kerkganger daar zit. Vandaag zit er een loopman van Rome, morgen zit er dus even gemakkijk een uit een zandbak land. Vrij land dan Nederland moet dus kunnen. Maar jullie breken het zelf af (mijn idee daarover) met de politieke keuze. Wees dus een eerlijke verliezer, de meerderheid wil het zo!

Op 05-12-2009 10:23:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Janverbeek:

Om eerlijk te zeggen mis ik in dit stuk de nuancering die ik waardeer in veel andere stukken op Grenswetenschap. Er worden ook nogal wat onderwerpen aangesneden hetgeen het moeilijk maakt met argumenten te reageren.

Ik heb nu even geen tijd om op het hele stuk in te gaan. Maar bijvoorbeeld de opmerkingen over de ziektekosten. Is hier sprake van graaien van de ziekteksotenverzekeraars? Of heeft het ook te maken met vergrijzing, te veel dure managementlagen in de zorg en wellicht een frequenter beroep dat we met zijn allen op de zorg doen?

En ik geloof ook niet dat politici per definitie doof, blind, stom en gerelicapt zijn. Net zo min als wij dat zijn. Hoewel ik voor Min. Kramer een uitzondering maak...haha.


Natuurlijk speelt ook mee dat de lonen (en welvaart) in dit land in vergelijking met andere landen heel hoog zijn. Dus zo'n onderdeeltje - Zorg - dat je niet goedkoop in China kunt kopen, wordt onbetaalbaar. Daarom verdienen mensen in de zorg ook structureel minder dan anderen (behalve de topmanagers dan): als de lonen van zorgverleners gewoon met alle anderen zouden meegaan zou de zorg helemaal onbetaalbaar zijn. Ik heb 't zelf aan den lijfe ondervonden want ik heb 'r jaren lang gewerkt...

Volgens mij zou marktwerking hier juist nog wel verbetering kunnen brengen.

(bericht gewijzigd op 5-12-2009 10:53:28)
God... Dat ben je zelluf!
Op 05-12-2009 10:44:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Janverbeek: Ik weet het niet hoor maar dit soort stukjes op "geenstijl.nl niveau" geven indrukken weer. Da's prima maar zet ze dan in een blog. Het zou m.i. om de discussie moeten gaan en het verschaffen van andere inzichten. Niet om het schreeuwen.

Blijkt ook wel want er wordt in de reacties hierboven hysterisch gesnauwd. Het woord "nekschot" valt zelfs ergens al.

Als we de oogkleppen van anderen willen bespreken, lukt dat niet door deze met onze eigen oogkleppen te vervangen.

Ik verlaat in elk geval deze discussie en wacht op het volgende uitdagende stukje tekst op grenswetenschap. Over het algemeen zijn dit informatieve, prikkelende stukjes en goed geschreven.

Jan
Op 05-12-2009 10:54:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Marsepars:

Dat er geen vermelding in het (overigens goede) stuk zit over de CO2-opslag in Barendrecht.
Wat is het nut van die opslag, eigenlijk?
Er is hier vast wel iemand die mij dat kan uitleggen.

Die opslag is zeer nuttig. De verantwoordelijke minister heeft dat grondig laten onderzoeken en de rapportages die onder andere door ons zijn aangeleverd liegen er niet om. CO2 opslag is hard nodig, gelukkig hebben wij de overheid bereid gevonden ons van voldoende subsidie te voorzien om dit project mogelijk te maken.

Met een vriendelijke groet,

M.J.P. Mosselman, Directielid Shell.
Voorheen naaste medewerker van W. Bos.
'Don't forget rule number 6'
Op 05-12-2009 11:09:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Martijn:
Gerard:

Marsepars:

Dat er geen vermelding in het (overigens goede) stuk zit over de CO2-opslag in Barendrecht.
Wat is het nut van die opslag, eigenlijk?
Er is hier vast wel iemand die mij dat kan uitleggen.

Die opslag is zeer nuttig. De verantwoordelijke minister heeft dat grondig laten onderzoeken en de rapportages die onder andere door ons zijn aangeleverd liegen er niet om. CO2 opslag is hard nodig, gelukkig hebben wij de overheid bereid gevonden ons van voldoende subsidie te voorzien om dit project mogelijk te maken.

Met een vriendelijke groet,

M.J.P. Mosselman, Directielid Shell.
Voorheen naaste medewerker van W. Bos.

Het CO2 argument, dat het de aarde zou opwarmen, is al onderuitgehaald. Dit is toch een van de 11 fouten in de film van Gore? Quote uit het artikel "An Inconvenient Truth?" van 24 nov. '08

"(2) De film suggereert dat (geboorde) ijskernen bewijzen dat stijgende concentraties CO2 voorafgaan aan temperatuursstijgingen in een periode van 650.000 jaar. Het Hof vond dit misleidend: in die periode kwam de stijging van het CO2 juist 800-2000 jaar ná de stijging van de temperatuur."

Dus, nogmaals, waarom opslag? En onder een woonwijk notabene!!
It's life Jim, but not as we know it.
Op 05-12-2009 11:57:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: CO2 opslag wat een onzin, plant gewoon meer bomen.

Die houden van CO2, echt toen ik dit plan las dacht ik: "Kunnen we het geld dan niet beter stoppen in onderzoek naar langdurige energie?".

Nederland is klein denk krankzinnig, dat is het motto van het vrom.
Op 05-12-2009 0:08:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bartelo: [/quote]
Die opslag is zeer nuttig. De verantwoordelijke minister heeft dat grondig laten onderzoeken en de rapportages die onder andere door ons zijn aangeleverd liegen er niet om. CO2 opslag is hard nodig, gelukkig hebben wij de overheid bereid gevonden ons van voldoende subsidie te voorzien om dit project mogelijk te maken.[/quote]

Jullie rapporten meneer Mosselman? En is het soms ook uw project, Shell dus? Ben zeer benieuwd naar het antwoord. Want, indien ja, dan krijgt Shell nota bene van de overheid subsidie!
Op 05-12-2009 0:14:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: en lucht het op Pino?

Gelukkig gaf Rouvout al aan hoe we alle problemen moeten aanpakken... volgens hem hebben we gewoon teveel vrijheid http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1324269.ece/Liberalen_ontstemd_over_vrijheidsspeech_Rouvoet

@ Mosselman: wij van WC eend bevelen WC eend aan.
Op 05-12-2009 0:28:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Janverbeek:

Ik heb nu even geen tijd om op het hele stuk in te gaan. Maar bijvoorbeeld de opmerkingen over de ziektekosten. Is hier sprake van graaien van de ziekteksotenverzekeraars? Of heeft het ook te maken met vergrijzing, te veel dure managementlagen in de zorg en wellicht een frequenter beroep dat we met zijn allen op de zorg doen?

Wat dacht je van het onnodig verstrekken van veel te dure medicijnen die niet tot doel hebben te genezen, maar tot doel hebben symptomen te onderdrukken zodat de patiënt van de regen in de drup komt. De pharmacie spint hier garen bij en wij mogen dat betalen zonder dat we ooit beter worden van hun medicijnen. De enigen die er beter van worden zijn de eerder genoemden.
Over de rest van het gevoerde wanbeleid zal ik het maar helemaal niet hebben. Ze hebben allemaal prachtige en leuke plannen die ze van ons belastingsgeld ten uitvoer brengen, zonder dat er ooit echt is nagedacht over de gevolgen van de plannen. En achteraf blijken die prachtige plannen dan niet te werken met als gevolg dat er weer een lading belastinggeld is weggegooid. Dat heeft dan weer tot gevolg dat de schatkist snel leegraakt en hup er komen weer nieuwe belastingen bij en oude belastingen worden verhoogd en we beginnen weer van voor af aan. Er valt voor de gemiddelde burger niet meer tegenop te werken. Straks kunnen zelfs tweeverdieners het niet meer bolwerken om alle kosten op te brengen. En Den Haag draaft maar door in z'n debiele waan.
Hoe lang nog totdat de bom echt barst?

Tetzmol.

(bericht gewijzigd op 5-12-2009 12:35:15)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 05-12-2009 0:34:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
lifetime:

Begrijp ik het nu verkeert of ontgaat mij iets (!) Die Harry Potter van jullie ¨Balkenbrei¨ hebben jullie (!) toch zelf 2x gekozen...! Ga dus niet de grens over, om de zaak te ontlopen, maar denk ff na waarom die kerkganger daar zit. Vandaag zit er een loopman van Rome, morgen zit er dus even gemakkijk een uit een zandbak land. Vrij land dan Nederland moet dus kunnen. Maar jullie breken het zelf af (mijn idee daarover) met de politieke keuze. Wees dus een eerlijke verliezer, de meerderheid wil het zo!

Tja, democratie is ook niets meer dan de dictatuur van de meerderheid.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 05-12-2009 0:38:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
maridd:
Tetzmol:


Hoe lang nog totdat de bom echt barst?

Tetzmol.1111 dagen?
Boldly going nowhere.
Op 05-12-2009 0:55:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Eindelijk eens een echte boze kritische kijk op onze zogenaamde democratie!!

Ik hoop dat er meer van dit soort stukken komen en dat als gevolg daarvan men(het volk) gaat besluiten om het niet meer te pikken!!
We zijn te lang, te laf geweest hier in kikkerland, allemaal maar wachten tot een prins of princes je komt kussen!! Wordt wakker, het sprookje is allang geen sprookje meer, maar een horrorverhaal geworden.

In Frankrijk durft men tenmiste nog eens iets te ondernemen als ze het ergens niet mee eens zijn, ze zetten gewoon hun vrachtwagens op de snelweg neer en bekijk t maar verder. Ik wacht met smart op de dag dat we dat hier ook gaan doen en dan niet met vrachtwagens maar met een kordon burgers rondom het binnenhof. Gewoon helemaal blokkeren die boel, niemand erin en niemand er meer uit. Laat ze maar op hun knietjes gaan en smeken om een boterhammetje en glaasje melk!! Zij willen het ons moeilijk/onmogelijk maken, dan zullen wij het hun onmogelijk moeten maken om die dictatuur voort te zetten!!

Maar helaas is het merendeel van t volk veel te schijterig om iets te doen, ze zijn bang om de zekerheden van een baan of inkomen te verliezen!! Wordt wakker,je wordt uitgemolken en je bent al lang bezig om je zekerheden te verliezen onder het mom van democratische vooruitgang!!

Wake Up, smell the coffee, See the Truth!!
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 05-12-2009 13:13:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Beeblebrox: Als er keer op keer beslissingen genomen worden waarvan een grote meerderheid ziet dat het niet acceptabel is (ondanks dat deze meerderheid door de officiele onderzoeken tegengesproken wordt, voorbeelden te over, zie hierboven), mag er best eens flink tegen geageerd worden. Hoe moet je tegenwoordig anders nog mensen wakker schudden en aanzetten tot zelf nadenken zodat ze hun 'stemgedrag' eens gaan veranderen?
Op 05-12-2009 13:35:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Martijn:
Ganzfeld:


@ Mosselman: wij van WC eend bevelen WC eend aan.


(bericht gewijzigd op 5-12-2009 13:38:03)
It's life Jim, but not as we know it.
Op 05-12-2009 13:37:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Het grootste probleem zijn de economische belangen.

Zolang die verkozen worden boven de belangen van een (gevarieerd) volk, zal de neergang aanhouden.

Kritiek mag en moet wellicht, maar ook ik zet mijn vraagtekens bij dit stuk braaksel. De ondertoon is kritisch en cynisch, maar nergens hoop- of richtinggevend.

De bijvallen in de reacties zijn ook begrijpelijk en de hoop die uitgesproken wordt terecht, maar ook daar ontbreekt het aan oplossingen.

Klagen om het klagen veranderd niets, ook al is het beklag te verklaren en oprecht.

Waar het tegenwoordig aan ontbreekt is een visie, die doorstroomt in een missie en een strategie.

Visie zou kunnen zijn dat de wereld beter wordt door alle lagen van de bevolking beter te integreren en uit deze synergie nieuwe inzichten te halen.

Missie zou zijn hier een doorvertaling naar te maken naar de politiek, aangezien zij op veel vlakken het sturend element zijn. Maar ook voor bedrijven ligt er een grote rol.

Strategie voor de politiek zou dan kunnen inhouden veel symposia te houden, uitleg te geven over hoe input in de details kan leiden tot bijspijkeren van de nieuwe strategie, waardoor de grote lijnen gevormd worden door de richting op de details, en andersom.

Het belangrijkste echter is dat mensen gaan inzien dat we er samen zullen moeten komen en dat bedrijfsbelangen niet onbelangrijk zijn, maar niet belangrijker dan mensen.

Ook bedrijven zouden zich meer op hun personeel en hun klanten moeten richten, waarna de politiek zich niet zou hoeven te schamen als het een goed klimaat voor dergelijke bedrijven neerzet.

Wie volgt?
ALLES IS WAAR
Op 05-12-2009 13:53:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Ergste is dat alle bovengenoemde maatregelen niet door de kiezer zijn voorgelegd in geen enkel programma.

Wat wel is voorgelegd is niet nagekomen

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 05-12-2009 13:53:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
Bartelo:


Die opslag is zeer nuttig. De verantwoordelijke minister heeft dat grondig laten onderzoeken en de rapportages die onder andere door ons zijn aangeleverd liegen er niet om. CO2 opslag is hard nodig, gelukkig hebben wij de overheid bereid gevonden ons van voldoende subsidie te voorzien om dit project mogelijk te maken.[/quote]

Jullie rapporten meneer Mosselman? En is het soms ook uw project, Shell dus? Ben zeer benieuwd naar het antwoord. Want, indien ja, dan krijgt Shell nota bene van de overheid subsidie!
[/quote]

Ik heb het sterke vermoeden dat het inderdaad ongeveer zo werkt, vandaar dat ik mij even had voorgedaan als mijnheer Mosselman, die uiteraard in een schelp woont
'Don't forget rule number 6'
Op 05-12-2009 14:11:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar:
ThoTh:
Waar het tegenwoordig aan ontbreekt is een visie, die doorstroomt in een missie en een strategie.


Primaire biologische behoeften, ook wel fysiek behoeften zijn:
eten, drinken, kleding, onderdak

In dit land is het kennelijk gewoon normaal dat sommigen hier gewoon letterlijk voor moeten kromliggen.

Zou het niet een stuk aangenamer worden als er een manier wordt gevonden waardoor iedereen gratis kan wonen? En ik zeg KAN, als je dan perse een dikke vette luxe villa wil, dan ga je die maar kopen en dan zal je er dus zelf voor kiezen dat je wil kromliggen om je hypotheekje te betalen.
En wat dacht je van gratis openbaar vervoer en als je dan perse een auto onder je kont wil, dan betaal je daar maar flink voor.

Het huidige systeem zal flink moeten veranderen, maar ik denk bijna zeker te weten dat het in nederland op die manier een heel stuk prettiger en betaalbaarder zal worden. Je zal misschien wat meer belasting moeten gaan betalen, maar als je geen huur meer hoeft af te dragen houd je dus geld over, dus kan je best wat missen.
Het is natuurlijk belachelijk dat woningcoorporaties winst maken.
Ze zullen wel het onderhoud moeten kunnen betalen, maar ze hoeven er niet slapend rijk van te worden en een beetje gaan speculeren op de beurs. Als ze het dan weer eens verpesten met hun gegok, kunnen de huurders weer rekenen op een flinke huursverhoging. Een schande!! Bijkomend voordeel van gratis wonen is dat er geen huursubside meer hoeft worden uitgekeerd, wat de staat dus weer vele miljoenen zal schelen en dan kan dat weer gebruikt worden voor onderhoud.
Mogelijkheden genoeg om het systeem te veranderen, maar je zal wel bereid moeten zijn om buiten het doosje te denken.

Er zijn gewoon teveel vrijheden gecreeerd voor grote bedrijven om hun zakken te vullen ten koste van de bevolking. En uiteindelijk moeten wij het nog gaan betalen ook als ze er een potje van maken.
(bericht gewijzigd op 5-12-2009 14:30:07)
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 05-12-2009 14:29:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: vergeet ik net t linkje erbij te doen van Maslow

http://nl.wikipedia.org/wiki/Abraham_Maslow

http://www.over-maslow.com/
(bericht gewijzigd op 5-12-2009 14:37:05)
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 05-12-2009 14:35:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: lees net dat huursubsidie een kostenpost van 2 miljard is per jaar!!

http://www.deondernemer.nl/artikel/2181444/%27Rekening-huurtoeslag-deels-naar-corporaties%27
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 05-12-2009 14:43:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Goed gezien, geweldig
Goed stuk
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 05-12-2009 21:21:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Gerard:

Marsepars:

Dat er geen vermelding in het (overigens goede) stuk zit over de CO2-opslag in Barendrecht.
Wat is het nut van die opslag, eigenlijk?
Er is hier vast wel iemand die mij dat kan uitleggen.

Die opslag is zeer nuttig. De verantwoordelijke minister heeft dat grondig laten onderzoeken en de rapportages die onder andere door ons zijn aangeleverd liegen er niet om. CO2 opslag is hard nodig, gelukkig hebben wij de overheid bereid gevonden ons van voldoende subsidie te voorzien om dit project mogelijk te maken.

Met een vriendelijke groet,

M.J.P. Mosselman, Directielid Shell.
Voorheen naaste medewerker van W. Bos.

Dat is dus geen, ik herhaal geen antwoord op mijn vraag.
Wát is het nut?
Het is zeer nuttig...

Ga even lekker iemand anders als een klein kind behandelen, zeg!
Een argument van niks.

Wáárom is CO2 schadelijk voor het milieu?
Naar ik weet groeien de bomen er van, want het is bomenvoer.
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 21:41:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Gerard:

Ik heb het sterke vermoeden dat het inderdaad ongeveer zo werkt, vandaar dat ik mij even had voorgedaan als mijnheer Mosselman, die uiteraard in een schelp woont


Die aanval was niet naar jou bedoeld, Gerard.
Maar zo zou ik dus reageren als er een meneer van de Schelp tegenover me zou staan die met zo'n k*tantwoord aan zou komen.

Dus mijn excuses dat ik me even heb laten gaan.
*zich toch wel een beetje schaamt*
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 21:46:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Waar blijven al die ideeen nou om het eens anders te doen???
Waar zijn de vrijdenkers???
Ik had hier toch wel wat meer verwacht eigenlijk..
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 05-12-2009 22:03:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
DogStar:

Waar blijven al die ideeen nou om het eens anders te doen???
Waar zijn de vrijdenkers???
Ik had hier toch wel wat meer verwacht eigenlijk..

Alles gratis!
Oftewel: weg met geld.
Wonen gratis, eten gratis, kleding gratis, geen salaris.
Volgens het 'de ene hand wast de andere'-principe.

Dit gaat vragen oproepen... Weet ik nu al.
Kom maar op!!!
(bericht gewijzigd op 5-12-2009 22:11:27)
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 22:10:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: WEG MET DEN HAAG!!!!!!!!NU!!!!
Op 05-12-2009 22:45:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ Dogstar

Het was niet eens zomaar gelul.
Ik heb er echt over na zitten denken.
Als je al het geld uitbant, zelfs de ruilhandel gaat er uit, heeft iedereen dus de beschikking over alles en zorg je er op die manier ook voor dat de criminaliteit verdwijnt.
Want waarom zou je iets stelen als je het zo kan krijgen?
En als we dat materiële probleem achter de rug hebben kunnen we ons weer richten op onze geestelijke en spirituele ontwikkeling.
De leiders die er anders zijn, worden dan weer de raadsmannen.
Dus niemand is dan de baas over iemand.

Ik ben alleen bang bang dat mijn ideeën hetzelfde eindigen als het communisme: op papier werkt het prima, maar in de praktijk...
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 22:55:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
harses:

WEG MET DEN HAAG!!!!!!!!NU!!!!

Met heel Den Haag?
Da's wel drastisch, hoor.
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 22:56:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Deze economie is zogenaamde Star Trek model.
Zou zo mooi zijn maar zoals je zegt niet praktisch.

De geruchten gaan bijvoorbeeld dat wij de technologie hebben om benzine tot het verleden te laten horen. Echter zou je het nu invoeren help je het middenoosten om zeep waar moeten zij dan in eens van eten? Wat gebeurd er met de economieen wanneer de regulator in eens weg is? En nog legio problemen die in eens ontstaan.

Het is wel iets waar wij als mensheid als een ultiem doel moeten zien. In de VS is een festival en in die week wordt alles gedaan op basis van ruilhandel (Burning Man) en dat is echt uniek om te zien. Het zou een leuk experiment zijn om eens 5 jaar een groep zo te laten leven en kijken of er wel nieuwe vooruitgangen worden geboekt. Ik denk het wel omdat iedereen meer werkt en onderzoekt op zijn of haar kennis gebied.

Maar moet eerst de Bilderberg groep maar eens verdwijnen oude rijke grijze mannen is zo afgezaagd.
Marsepars:

@ Dogstar

Het was niet eens zomaar gelul.
Ik heb er echt over na zitten denken.
Als je al het geld uitbant, zelfs de ruilhandel gaat er uit, heeft iedereen dus de beschikking over alles en zorg je er op die manier ook voor dat de criminaliteit verdwijnt.
Want waarom zou je iets stelen als je het zo kan krijgen?
En als we dat materiële probleem achter de rug hebben kunnen we ons weer richten op onze geestelijke en spirituele ontwikkeling.
De leiders die er anders zijn, worden dan weer de raadsmannen.
Dus niemand is dan de baas over iemand.

Ik ben alleen bang bang dat mijn ideeën hetzelfde eindigen als het communisme: op papier werkt het prima, maar in de praktijk...

Op 05-12-2009 23:07:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
phx:

Deze economie is zogenaamde Star Trek model.
Zou zo mooi zijn maar zoals je zegt niet praktisch.

De geruchten gaan bijvoorbeeld dat wij de technologie hebben om benzine tot het verleden te laten horen. Echter zou je het nu invoeren help je het middenoosten om zeep waar moeten zij dan in eens van eten? Wat gebeurd er met de economieen wanneer de regulator in eens weg is? En nog legio problemen die in eens ontstaan.
Maar moet eerst de Bilderberg groep maar eens verdwijnen oude rijke grijze mannen is zo afgezaagd.

Het MO krijgt geen problemen, want die krijgen hun energie dan gratis.
Wij krijgen dan gratis olie.
En dan is er geeneens sprake van: jullie krijgen dit niet, want...
Dat doet er dan namelijk allemaal niet meer toe.
Alle ouwe koeien blijven lekker in de sloot en de totale mensheid begint weer van voor af aan.
Er zijn groepen die brood produceren voor iedereen, die kleren maken voor iedereen, die zorgen voor ieders energiebehoeften en wateraanvoer.
En iedereen kan krijgen wat ie maar wil.
Wel verplicht werken voor iedereen, maar daar krijg je dan ook ALLES voor terug.

En die oude grijze mannen worden dan allen maar raadgevers, geen autoriteitsdragers of hoogwaardigheidsbekleders.
Want macht bestaat dan niet meer.
Maar de mensen werken samen, in harmonie.

En waarom niet?
Het consumisme wordt niemand vrolijk van!
(bericht gewijzigd op 5-12-2009 23:37:44)
Cannot kill the Battery!!!
Op 05-12-2009 23:37:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
johannez: geweldig! NL is verrot, ik ga verhuizen. naar het land van kabouter wesley!
Op 06-12-2009 13:31:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
lifetime:

Begrijp ik het nu verkeert of ontgaat mij iets (!) Die Harry Potter van jullie ¨Balkenbrei¨ hebben jullie (!) toch zelf 2x gekozen...! Ga dus niet de grens over, om de zaak te ontlopen, maar denk ff na waarom die kerkganger daar zit. Vandaag zit er een loopman van Rome, morgen zit er dus even gemakkijk een uit een zandbak land. Vrij land dan Nederland moet dus kunnen. Maar jullie breken het zelf af (mijn idee daarover) met de politieke keuze. Wees dus een eerlijke verliezer, de meerderheid wil het zo!

ik heb nog nooit gekozen door een stelletje gerelicapten gecommandeerd te worden, in feite kan een ruime minderheid van ongeveer 33 procent in nederland voldoende stemmen krijgen om de rest van de politiek te mogen bepalen dmv het vormen van een coalitie...

in zo"n geval stemt een ruime meerderheid van meer dan 60 procent niet op cda, alleen omdat die stemmen verdeeld zijn over kleine partijtjes worden ze als meerdere minderheden ipv 1 meerderheid gezien...

zo is het in nederland dus bv mogelijk dat een 60 procent van de mensen links stemt, en dat een andere partij met 30 procent van de stemmen nog steeds een rechts beleid kan voeren...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 06-12-2009 14:50:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
johannez:

geweldig! NL is verrot, ik ga verhuizen. naar het land van kabouter wesley!

België dus? Of bedoel je paddenstoelen en turboturbo-land?
United as one. Divided by zero.
Op 06-12-2009 20:01:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Het maakt weinig uit op wie je stemt of in welk land je woont. Politiek is er niet voor de burgers. Maar voor het bedrijfsleven. Het is nu eenmaal makkelijk graaien/stelen uit gemeenschappelijke potjes. En hoeveel makkelijker als je wat parlementsleden in je zak hebt zitten die braaf ja stemmen op alle wetsvoorstellen die de lobby al heeft voorgekookt.
Op 07-12-2009 10:14:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: en mensen gaan braaf door met werken, zoals een man na een boete wegens het in de auto bellen over de verkeerspolitie zei: ik ga nu naar mijn werk om via de belasting hun (refererend naar de verkeerspolitie) loon te betalen.

Briljant voor een cabaret, zielig voor de realiteit.
(niet dat ik voor bellen in de auto ben, maar de mentaliteit van dat verhaaltje spreekt boekdelen over de algemene strijdbaarheid)
(bericht gewijzigd op 7-12-2009 10:32:42)
Op 07-12-2009 10:31:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Ik ben eigenlijk benieuwd, wie op dit forum heeft gestemd op een van de regeringspartijen?!

Net als in Iran vraag ik mij af of mensen hier daadwerkelijk wel op PvdA (bah) of CDA dan we CU hebben gestemd? Niemand zegt: "Ja ik heb op CDA gestemd" of zou dat nu pure schaamte zijn en dat men daarom maar jokt?

Ik heb in ieder geval echt niet gestemd op iemand in het kabinet. Mijn stem was blanco bij gebrek aan beter.
Op 07-12-2009 10:57:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: ik heb gewoon mn stembiljet verscheurd.

en met de lokale verkiezingen stem ik op de regionale 'gemeentebelangen heerenveen'

die landelijke partijen moeten dit dorp uit met hun uitverkoop van.
Op 07-12-2009 13:41:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Had het dan niet wijzer geweest om gewoon blanco te stemmen? Om in ieder geval je democratisch recht en onvrede jegens de huidige partijen te uiten? Ik vind dat als je niet stemt ook geen recht op spreken hebt vandaar dat ik toch de moeite heb genomen om naar de stembus te lopen (en toen nog) de witteknop heb in gedrukt.

eoi:

ik heb gewoon mn stembiljet verscheurd.

en met de lokale verkiezingen stem ik op de regionale 'gemeentebelangen heerenveen'

die landelijke partijen moeten dit dorp uit met hun uitverkoop van.

Op 07-12-2009 14:03:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik erken de hele politiek niet dus waarom zou ik dan uit een of ander princiepe blanco stemmen, dit is al zo'n oude discussie... maar het komt erop neer dat als je wel stemt je de lul bent want dan ben je zogenaamd verantwoordelijk voor wat ze in den haag doen, stem je niet dan ben je ook de lul want dan 'had je zogenaamd kunnen voorkomen wat ze in den haag doen, en stem je blanco dan ben je nog de lul want dan kunnen mensen alsnog zeggen dat je beter 'tactisch' had kunnen stemmen.

Je bent dus zogenaamd altijd de lul in dat systeem, altijd aansprakelijk.

Nou forget it, ik houd me er niet mee bezig met die poppenkast.
Op 07-12-2009 14:29:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
phx:

Ik ben eigenlijk benieuwd, wie op dit forum heeft gestemd op een van de regeringspartijen?!

Ik heb de vorige keer op Wouter Bos gestemd, omdat ik dacht dat hij een man van principes was.
Na de verkiezingen heeft die meneer precies het tegenovergestelde gedaan van wat hij zei.

Een tijdje na die verkiezingen ben ik eens wat harder gaan rondneuzen op internet en nu ben ik zover dat ik weet dat democratie een illusie is en dat ik voorlopig hetzelfde ga doen als eoi.
Namelijk niet meer stemmen.

Er is in de hofstad niet één politicus die te vertrouwen is.
Laat je niets wijs maken, het is allemaal één pot nat.
Links en rechts is leuk voor het publiek en het klootjesvolk, maar het blijft een poppenkast.
Net als het stemmen zelf.
Of denk je soms dat verkiezingsfraude alleen in de Derde Wereld voorkomt?
Die bananenrepublieken hebben het van ons afgekeken!
Cannot kill the Battery!!!
Op 07-12-2009 17:58:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav:
phx:

Helemaal mee eens we zijn in Nederland regelgeil en bemoeizuchtig geworden. God zij dank heb ik op geen van die partijen in de coalitie gestemd.

@Janverbeek het is een feit dat de ziekenzorg te duur is door management lagen die in de jaren 90 zijn geintroduceerd. In de Puinhopen van Paars stond hier een prachtig hoofdstuk over. Tevens is het zo dat de zorg semi-geprivatiseerd is.

Toen die smerige hufter Zalm zei: "Door het privatiseren van de ov, elctra en gas ontstaat er concurentie en dat maakt de prijs van de energie vele malen goedkoper dan dat de overheid dit kan bieden".

Toen vond ik al dat ze die vent op zijn knieeen moesten zetten en een nekschot geven omwille van bewust foutief verstrekken van informatie.

Want iedere domme hufter weet dat een nuts instelling tegen kostprijs kan leveren en een (semi)prive instelling niet omdat er winsten moeten worden gedraaid. Dit speelt nu ook in ziekenhuizen.
Het is nota bene hufterig dat ze zowel de premie omhoog duwen ieder jaar en tegelijkertijd de voorzieningen "uithollen".

Een ander veel gehoord woord in onze (s)linkse regering "uithollen van sociale stelsel". Hypocriete PvdA eerst dure sociale stelsels neerzetten en dan een generatie erop ze weer afbreken. Tja zo blijf je aan het werk, Partij VOOR de Arbeid.

Stemmers die volgende verkiezingen CDA, PvdA of GU stemmen moeten hun bek dichthouden.

Wees slim stem keihard liberaal, dat is het beste voor ons allemaal!


Dit is erg bizar, omdat alle genoemde misstanden juist door liberalen zijn ingevoerd. De VVD wel te verstaan, enthousiast pleitbezorger van marktwerking en deelnemer in de paarse coalities. Stem dus keihard anti-liberaal, hoort hier eigenlijk staan.
Op 07-12-2009 22:20:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden