In Japanse ziekenhuizen wordt dit wonderapparaat steeds vaker gebruikt voor therapeutische doeleinden. Het kan gezien worden als fitness voor lichaam en geest. Een ander benaming is de Sun Ancon Chi Machine. Op deze webpagina vind je enkele specificaties.

Op de website van het Belgische Juvenesco verleent men nog meer informatie over het toestel. Het blijkt resultaat te zijn van het 38-jarig onderzoek van Dr. Shizuo Inoue. Hij is de voorzitter van "The Oxygen Association" in Japan. Zijn vinding is inmiddels in 27 landen gepatenteerd en de resultaten spreken voor zich. Op deze pagina zie je een lijst van problemen waar het apparaat oplossing voor biedt.

Het algemeen nut van deze machine? Op de website van Juvenesco lezen we: "Een optimaal zuurstofgehalte is dus van groot belang voor een goed functionerend lichaam. Stel dat we 10 minuten geen lucht hebben, dan sterven we door gebrek aan zuurstof. Als we wel genoeg lucht krijgen, maar de zuurstof niet naar al onze cellen kan, geeft dit geen ernstig acuut probleem, maar wel een hele lijst chronische gezondheidsproblemen."

Hoewel de Chi-machine in de shop van Juvenesco staat, wordt er geen prijs vermeld. Iemand die weet hoeveel het apparaat kost of het heeft aangeschaft?

Update: de machine kost rond de 75 euro, soms iets duurder. Op deze pagina vind je een promotieartikel in PDF-formaat over de Chi-machine.

iris: Ik heb dat een keer gedaan!

Vond ik best een gave ervaring.
Eerst denk je van: goh, ja leuk, mijn voeten bewegen...
En ineens gaat er toch een stoot energie door je lichaam!
Heel bizar.
Op 12-10-2008 0:25:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
woleendorp:

wat betreft chi machine kost bij juvenesco euro 445.-
Doch de enige originele sun ancon kost over de gehele wereld tussen de 550 en 600 euro (koers schommelingen) Alle andere zijn namaak en gevaar voor gezondheid. Gerardo


Bij de Lidl verkochten ze een week of twee geleden ook een voetmassage-toestel. Kostte 60 Euro ongeveer, deed hetzelfde en nog veel meer.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 12-10-2008 15:11:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden