De huidige oplossing voor het fileprobleem, meer asfalt, doet soms vergeten dat er ook alternatieven zijn. Wat dacht u bijvoorbeeld van een hypermoderne snelweg die bestaat uit computergestuurde panelen die werken op zonne-energie? Het digitale brein in dit systeem kan veel menselijke kuren opvangen, zo geloven de ontwikkelaars bij Solar Roadways.

Snelweg 2.0
(Snelweg 2.0)

Het is geen systeem dat in Nederland of België snel navolging zal krijgen, maar in Amerika spelen ze al met het idee. De vele hoogwegen liggen daar toch maar zon te verzamelen, dus dat kan handiger. Het Amerikaanse ministerie van mobiliteit gelooft alvast in het nieuwe concept. Er werd een subsidie van 100.000 dollar aan het bedrijf gegeven om het project uit te rollen.

Snelweg 2.0 opbouw
(De opbouw van snelweg 2.0)

Volgens de ontwikkelaars biedt snelweg 2.0 een meer aangename rijervaring. Daarnaast zou de vinding een grote hoeveelheid energie in het huidige net pompen. Eén paneel levert zo'n 7,6 kWh per dag op. Een stuk viervaksweg van 1,6 kilometer zou voldoende energie opwekken om 500 gezinnen dagelijks mee te voorzien.Ieder paneel zal natuurlijk zijn eigen rekenprocessor hebben, waardoor het systeem blijft werken als er één paneel uitvalt. De kostprijs is ook te behappen: een paneel kost 7000 dollar.

U denkt natuurlijk een stukje verder en vraagt zich waarschijnlijk af hoe het zit met de privacy? Simpel, die is er niet. Het bedrijf dat Snelweg 2.0 heeft ontwikkeld zal hoogstvermoedelijk gebruik maken van RFID-technologie waarmee alles en iedereen op de weg tracked en traced kan worden.
phx: Leuk nog meer ongereguleerde stroomvoorzieningen op ons net. Onze stroomvoorziening wordt straks zo instabiel dat onze verlichting zich als knipperlichten gaan gedragen. Of dat we op voor iedere 70KM snelweg een gascentrale moeten bouwen om de dalen van deze alternatieve energie moeten opvangen.

Wordt er nog wel gezocht naar methodes om deze energie op te kunnen slaan en gereguleerd vrij te geven? Dat is nu net het grote gemis de huidige technologieen zijn niet efficient genoeg en werken niet (niet goed) wanneer er geen continue stroom is.

Echter voor sommige bedrijven die verhandelen in energie is dit goed verdienen om die dalen af te vangen en capaciteit te verkopen aan het net.
Op 23-12-2009 0:11:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Martijn: "U denkt natuurlijk een stukje verder en vraagt zich waarschijnlijk af hoe het zit met de privacy? Simpel, die is er niet. Het bedrijf dat Snelweg 2.0 heeft ontwikkeld zal hoogstvermoedelijk gebruik maken van RFID-technologie waarmee alles en iedereen op de weg tracked en traced kan worden."

Ik dacht al... Waar blijft het...
It's life Jim, but not as we know it.
Op 23-12-2009 0:50:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bliek: Alle spoorrails vervangen door deze wegen en we hebben een super infrastructuur...
(bericht gewijzigd op 23-12-2009 13:18:04)
Op 23-12-2009 13:16:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Military Applications ?
National Security?
Dwangneurosefeestgriepklimaat?
Mooie paneeltjes verder.
Unity in the Heart of Diversity
Op 23-12-2009 14:00:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: En dan rijd je met je elektrische auto over die superweg en dan moet je nog steeds in dat enorme land elke 200 km stoppen om urenlang op te laden.

Is er dan niemand bijdehand genoeg om, als je toch zo'n stroombron hebt, de auto direct onder het rijden van energie te voorzien?
Op 23-12-2009 21:28:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet:
Olav:

En dan rijd je met je elektrische auto over die superweg en dan moet je nog steeds in dat enorme land elke 200 km stoppen om urenlang op te laden.

Is er dan niemand bijdehand genoeg om, als je toch zo'n stroombron hebt, de auto direct onder het rijden van energie te voorzien?


Het botsautootjes principe,misschien?
Unity in the Heart of Diversity
Op 23-12-2009 21:39:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
anton: 7,6 kWh per dag.
Wil iemand even uitrekenen hoeveel kWh aan energie je moet investeren om die weg aan te leggen ?
En hoeveel jaar duurt het dan voordat je netto energie gaat opwekken ?
Ik sleep mijn hersens de hele dag rond, dan kan ik ze net zo goed gebruiken.
Op 23-12-2009 23:31:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Afgelopen dagen was het weer werkelijk huilen met de pet op, het ov reed niet, wegen waren per auto amper begaanbaar en wat denk je, mijn Altra Spring herenfiet met 3 versnellingen en trommelremmen heeft prima stand gehouden en had me zelfs in een raketsnelheid zo op en neer gebracht naar Rotterdam.

Ik stel dus voor dat de eens ipv autosnelwegen 2.0 fietspaden 2.0: Verlichte strepen op de weg, automatisch een groene golf voor fietsers, en een systeem waar bij sneeuwval en regen het pad overkapt kan worden en een botlekbrug die niet om de 2 minuten omhoog moet.

Het idee auto is wel leuk, maar de vervuiling van zo'n ding staat me niet aan.
Mijn beweegredenen zijn nieteens die bullshit van dat de aarde op zou warmen, maar wel dat ik zelf wil bepalen met welke rook ik mijn longen asfalteerd en niet onvrijwillig als ik op mijn fiets zit die dampen in moet ademen in het drukke stadsverkeer.
Ik weet nog goed dat Rotterdam vroeger krieoelde van de mussen, nu zie je er geeneen meer, puur door vervuiling en het verkeer is hier mede oorzaak van. En vele andere diersoorten trekken weg of sterven uit.
Zolang 0-punt energie wat al lang bestaat steeds maar door o.a. Shell en al die andere oliebazen tegengewerkt blijft worden, zal de auto altijd een vervuilend object blijven wat erg jammer is, jammer dat geld en macht het altijd maar weer moeten verstieren.

Snelweg 2.0. vindt ik het motiveren om juist de auto te pakken, maar vervuiling moeten we nou juist minder hebben.

Slecht idee dus.

Overigens is fietsen geen 0-punt energie
Om te kunnen fietsen heeft je lichaam ook brandstof nodig in de vorm van eten en drinken
(bericht gewijzigd op 24-12-2009 22:03:19)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 24-12-2009 21:58:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden