Bijna iedereen is gedurende zijn leven wel eens op het nippertje aan een (zwaar) ongeval of zelfs de dood ontsnapt. Al gauw wordt er gezegd dat men een goede beschermengel heeft. De verhalen over beschermengelen die over ons waken zijn legio, de ene anekdote al ongelofelijker dan de andere. Wat zijn beschermengelen? Wat is hun opdracht? En... hoe weten we dat er beschermengelen bestaan?

Er is geen enkel wetenschappelijk bewijsmateriaal voor het bestaan van beschermengelen. Het enige 'bewijs' voor hun bestaan is een lange religieuze traditie, verhalen uit de Bijbel en de ontelbare anekdotes. Toch zijn er veel mensen die geloven dat deze spirituele wezens hun leven hebben beïnvloed. Bij gebrek aan bewijzen gebruiken we de opinies van deze mensen als antwoord op onze eerder gestelde vragen.

Een recent gepubliceerde opiniepeiling openbaarde dat 70% van de Amerikanen in beschermengelen gelooft. 45% van die groep gelooft dat zij een persoonlijke beschermengel hebben.

De overtuiging dat God een geest of een engel stuurt om op elk individu te letten was al gebruikelijk in de oude Griekse filosofie. Plato zinspeelt er op in zijn Phaedo, 108. Op dezelfde manier verschijnt het geloof in beschermengelen in het Oude Testament, hoewel het niet specifiek wordt verwoord noch omlijnd.

De overtuiging dat engelen gidsen of bemiddelaars kunnen zijn is te lezen in Job 33:23: "Maar als een engel hem dan bijstaat, een van de ontelbaren voor hem opkomt en hem de rechte weg wijst". In het Boek Daniel 10:13: ("Maar de vorst van het koninkrijk Perzië heeft mij eenentwintig dagen tegengehouden tot Michaël, een van de voornaamste vorsten, mij te hulp kwam.") lijken engelen toegewezen aan bepaalde landen. In dit geval verwijst de 'vorst van het koninkrijk Perzië' naar één van de 'gevallen engelen' die de meesten beter kennen als de duivel. Dezelfde vers noemt 'Michaël, één van de voornaamste vorsten', en Michaël is een van de weinige engelen die in de Bijbel worden genoemd.

In het Evangelie volgens Matteüs 18:10 zegt Jezus dat kinderen door beschermende engelen worden beschermd: "Waak ervoor ook maar een van deze geringen te verachten. Want ik zeg jullie: hun engelen in de hemel aanschouwen onophoudelijk het gelaat van mijn hemelse Vader."

Van beschermengelen veronderstelt men dat het geestelijke wezens zijn die 'aangesteld' werden om mensen overal in de wereld op diverse manieren bij te staan. Of er één beschermengel per persoon is, één beschermengel voor verschillende personen of verschillende engelen voor één persoon is niet duidelijk. Of u er al dan niet in gelooft: de 'believers' houden voet bij stuk dat u een beschermengel heeft.

Volgens de 'Encounters of the Angelic Kind' grijpen beschermengelen in op belangrijke en kritieke ogenblikken in ons leven om er voor te zorgen dat ons bestaan aangenaam en probleemloos verloopt. Voor sommigen doen ze dit door hen te inspireren met een gedachte om een bepaalde actie te nemen, anderen verlenen ze supermenselijke krachten zoals in het geval waarbij een vrouw genoeg spierkracht krijgt om haar auto lang genoeg op te tillen zodat ze haar kind kan bevrijden.

In een ander geval zijn er bovennatuurlijke krachten in het spel zoals dat het geval zou zijn bij een op hol geslagen tientonner waar de bestuurder bewusteloos achter het stuur zit en afstevent op een volle bushalte. Hier zal de vrachtwagen op onverklaarbare wijze op het laatste moment een ontwijkende bocht maken. Zo zijn er talloze voorbeelden op te noemen waarbij het resultaat ervan wordt toegeschreven aan geluk of toeval. Soms spreekt men zelfs van een mirakel, wat dan een tussenkomst van 'boven' impliceert.

Diegenen die geloven in het bestaan van beschermengelen geven toe dat de engelen zelden een fysieke verschijning maken. Maar ze voegen er aan toe dat beschermengelen hun aanwezigheid wel kunnen laten voelen. Zo zijn er 'believers' die engelachtige geluiden horen of een plotseling gevoel van warmte of troost voelen.

In tijden van verdriet of droefheid zou een zachte mantel van gevederde vleugels hen omhelzen. Soms zou de 'energie' van een beschermengel kunnen gevoeld worden als een plotselinge luchtverplaatsing omdat de beschermengel-op-missie met lichtsnelheid voorbijwarpte. In de meeste gevallen zou men echter een onverklaarbare 'aanwezigheid' voelen.

Picobyte: Ze hebben volgens mij ook geen vleugeltjes.
Die zijn bovendien niet echt nuttig ook als je een geest bent.
Stroom moet vloeien.
Op 25-12-2009 10:01:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal: I'm a believer!! Mooi stuk.
Op 25-12-2009 10:10:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Ook ik ervaar regelmatig hulp 'van buitenaf', ikzelf geloof hier wel in. Anderen zullen zeggen dat het een product van mijn bewustzijn is, of een biochemische reactie in mijn hersenen. Het komt m.i. op hetzelfde neer, of de oorsprong nou in de geest of in de chemie zat; dat plotselinge gevoel van warmte en troost, of inspiratie, een droom, het gaat erom dat jij het zo beleeft.
Na een bijna-ongeluk zal de een God bedanken, de ander zijn/haar engelen, een derde haalt gewoon opgelucht adem; het gevoel (dankbaarheid) is hetzelfde.
Is it electrickery?
Op 25-12-2009 10:32:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Zonder woorden ..... waarom ik niet in engelen geloof.

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]
(bericht gewijzigd op 25-12-2009 13:25:33)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 25-12-2009 13:25:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans:
lindaatje:

Zonder woorden ..... waarom ik niet in engelen geloof.

het is anders wel de mensheid die dat in stand houdt. Hopen dat engeltjes dat oplossen is pure domheid of milder: naieviteit.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 25-12-2009 13:48:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Engelen kunnen inderdaad dit grote maatschappelijk menselijk falen niet oplossen, maar waarom hebben deze individuele stakkers geen beschermengelen?
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 25-12-2009 14:55:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Engelen bestaan wel, maar niet zo in de figuurlijke zin zoals zo vaak wordt voorgespiegeld.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 25-12-2009 16:20:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ik laat jullie na de trekking van de oudejaarsloterij wel weten of engelen bestaan.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 25-12-2009 16:24:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: De mens zelf creëert de werkelijkheid zoals wij die kennen. Engelen e.d. zijn projecties van het denken, de menselijke geest, waarin innerlijke krachten uiterlijk geprojecteerd worden. Ze zijn dus, net als 'de wereld' zelf overigens, zowel echt, als onecht. Wat echt de moeite waard is, is onze noodzaak tot een dergelijke projectie te onderzoeken. Daaruit valt heel wat te leren uit het mens zijn zelf, vermoed ik. Ken de wereld, ken jezelf.
Op 25-12-2009 23:09:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DJ: Nou over deze topic gesproken !!

Ik zelf heb 3 maal opsterven gelegen, dat omdat zwaar kanker had, maar zoals ik het ervaren had heb ik GEEN licht tunnel of engeltje op mijn schouder gezien? Wel had ik de medische deskundigheid en artsen die mij het leven redden.

Dus die bijna doods verklaringen waar ik wel van gehoort heb trek ik ook sterk in twijffel en zo als een bescherm engel.

In mijn ogen is je lot verzegeld als je geboren wordt en je route al uitgestipelt. Als je niet onder een wagen terecht bent gekomen of net zoals ik nog niet dood gegaan bent, dan is het gewoon je tijd nog niet.....

Ik heb laatst wel wat duidelijke dingen gezien en gehoort het geen dat een motor rijder op de snelweg verongelukt en het overleeft.
De motor rijder is opgestaan en hij had geen schammetje de motor lag helemaal in de prak, MAAR terwijl hij naar de vlucht strook loopt wordt hij geschept door een aankomende wagen en was hij opslag dood............

Bedoel maar het was zijn tijd en moest zo wezen... alle mensen hebben zo hun eigenweg en pad wat ze zelf bewandelen, komt geen engel aan te pas is mijn ogen....

(bericht gewijzigd op 26-12-2009 0:37:26)
http://spclan.nl
Op 26-12-2009 0:31:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat: Ik heb iets meegemaakt die voor mij onverklaarbaar is.
Teveel toevalligheden om nog toeval te zijn..
Het begin jaren eerder, allez, het is een lang verhaal.
Ik weet niet of jullie het willen lezen..Maar bij dit verhaal denk je
Er moet meer zijn , dat kan niet anders.
-
-
Maar dan, in de laatste twintig jaar is mijn leven zo een puinhoop
Hoe zou er een God of engelen kunnen zijn, en me dit leven laten lijden. Terwijl ik veel te braaf ben voor deze wereld.
Dus engel of God als je meeleest, kom eens langst want ik heb je dringend nodig :-)
Op 26-12-2009 2:07:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: In, wat ik hier allemaal lees, proef ik dat 'beschermengelen' de mens zou moeten beschermen tegen al het slechte wat hem zou kunnen overkomen. Nee!
Een mens kiest, voor hij op aarde komt, een levenspad met lessen die hij moet leren of dingen die hij wil ondervinden. De engel zorgt ervoor dat de mens op het gekozen juiste pad blijft. Als het de geleerde materie volbracht is, dan kan de mens 'terug' naar de 'hemel' of dat nu op hoge leeftijd is of als een baby, dat maakt niet uit. Zelfs de manier waarop een persoon komt te overlijden is 'gekozen'. Voor ons is het erg als iemand voor de tijd overlijdt, maar die persoon heeft zijn 'tijd' volbracht. Bij een hoogbejaard persoon zeggen we; het is de tijd. Het lichaam is versleten en of die persoon geleerd heeft wat er te leren viel is de vraag. Zo niet, dan komt hij terug om het alsnog te leren. Ook zijn er mensen die een 'engel' op aarde zijn. Zij hebben dan de taak om grotere groepen iets te leren. Bv. Moeder Theresa en Martin Luther King.
Ben je zo hardnekkig om niet de dingen te leren die je zou willen leren, dan blijven toestanden terugkomen, zet zo lang totdat je het WEL leert.
Die kinderen in Afrika zijn er door toedoen van de (blanke)mens. Voor de blanke man daar kwam konden deze mensen heel goed leven van wat de natuur opbracht. De missionarissen vonden dat ze niet goed leefden en wilden de mensen op 1 plek hebben om zo het christelijk geloof beter te verkondigen. Als mensen rondzwerven is dat vrij lastig en zeker met legio wilde dieren in de buurt. Nu is het zo dat deze mensen niet meer voor zichzelf kunnen zorgen zonder voedselhulp. Er is in de natuur genoeg te eten, alleen ze weten het niet meer. Hetzelfde zou ons overkomen als de crisis zich verdiept. Zonder supermarkt zijn wij ook nergens.
Op 26-12-2009 8:24:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
DJ:
In mijn ogen is je lot verzegeld als je geboren wordt en je route al uitgestipelt.


Blijft de vraag: door wie dan?


(bericht gewijzigd op 26-12-2009 9:05:00)
Is it electrickery?
Op 26-12-2009 9:04:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dubb: 15 jaar geleden was ik (zwaar) overspannen; hersenen maakten overuren en ik kon de slaap niet vatten. Om welke redenen dan ook veerde ik overeind van mijn kussen en zat rechtop in bed. Keek de kamer rond en zag een duidelijke waas voor mijn ogen. Deze witte waas had de vorm van een gezicht. (beetje foto 1, maar dan duidelijk in de vorm van een gezicht).
In mijn gedachten hoorde ik een stem welke zei: Rustig maar, alles komt goed.
Ik legde mijn hoofd weer op mijn kussen, herhaalde de zin en viel in slaap.

Ja zou dit voorval kunnen toedichten aan hersenaktiviteit, alphagolven en weet ik nog meer; op dat moment kreeg ik wat ik nodig had. Rust.
Engelen? Niet in mijn beleving, ik zag alleen een gezicht.

Ookal staat het me nog steeds bij als de dag van gisteren, je kunt er ook niet teveel op leunen, het is niet zo dat plots alles je verdere leven 'geregeld' wordt.
Primum vivere deinde philosophari
Op 26-12-2009 11:30:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Kat:

Ik heb iets meegemaakt die voor mij onverklaarbaar is.
Teveel toevalligheden om nog toeval te zijn..
Het begin jaren eerder, allez, het is een lang verhaal.
Ik weet niet of jullie het willen lezen..Maar bij dit verhaal denk je
Er moet meer zijn , dat kan niet anders.
-
-
Maar dan, in de laatste twintig jaar is mijn leven zo een puinhoop
Hoe zou er een God of engelen kunnen zijn, en me dit leven laten lijden. Terwijl ik veel te braaf ben voor deze wereld.
Dus engel of God als je meeleest, kom eens langst want ik heb je dringend nodig :-)

Er worden alleen bruggen gebouwd op de paden die je inslaat.
ALLES IS WAAR
Op 26-12-2009 13:26:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Emie :

DJ:
In mijn ogen is je lot verzegeld als je geboren wordt en je route al uitgestipelt.


Blijft de vraag: door wie dan?


Door jezelf
ALLES IS WAAR
Op 26-12-2009 13:27:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Volgens mij heb ik een Engel die zijn best niet doet en/of zit ie op m'n linker schouder, de verkeerde kant..
Kun je ook een duiveltje als meelifter hebben die je van de regen in de drup brengt?
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 26-12-2009 13:34:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Ja Horus:

Ik laat jullie na de trekking van de oudejaarsloterij wel weten of engelen bestaan.

als jij dat beoordeelt aan je eigen gewin, zoals het winnen van een loterij, dan heb je het zeker niet begrepen

iedereen wil die prijs graag winnen, dus kunnen de engeltjes hem niet aan jou specifiek geven, als je de film bruce almighty kent dan weet je ook wat voor problemen het oplevert wanneer bruce (jim carry) elk gebed positief verhoord, waardoor iedereen ineens de loterij wint enz...


(als iedereen bv afrika eens wat meer zou gunnen, in plaats van zichzelf?)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 26-12-2009 14:04:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Ron B.:

Ja Horus:

Ik laat jullie na de trekking van de oudejaarsloterij wel weten of engelen bestaan.

als jij dat beoordeelt aan je eigen gewin, zoals het winnen van een loterij, dan heb je het zeker niet begrepen

iedereen wil die prijs graag winnen, dus kunnen de engeltjes hem niet aan jou specifiek geven, als je de film bruce almighty kent dan weet je ook wat voor problemen het oplevert wanneer bruce (jim carry) elk gebed positief verhoord, waardoor iedereen ineens de loterij wint enz...


(als iedereen bv afrika eens wat meer zou gunnen, in plaats van zichzelf?)

En te bedenken dat ik naast Afrika jou ook op mijn steeds korter wordende lijstje van deelgenoten had staan.

Jim Carrey had zich tot het doen opwaaien van jurkjes moeten beperken, dan was het een veel leukere film geworden...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 26-12-2009 14:36:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
lindaatje:

Volgens mij heb ik een Engel die zijn best niet doet en/of zit ie op m'n linker schouder, de verkeerde kant..
Kun je ook een duiveltje als meelifter hebben die je van de regen in de drup brengt?

De duivel bestaat niet. De enige die je kan dwarszitten ben jezelf. De remedie hier tegen is om ergens voor de, werkelijke 100%, achter je voornemen te staan anders mislukt het idd. Denk aan een junk, roker, alcoholist, als die zelf niet achter het afkick programma staan, lukt het niet. Zo ook met jouw voornemens. Met een instelling van; het zal toch wel mislukken, dan mislukt het ook. Geef jezelf een goede peptalk totdat je overuigd bent dat het niet KAN mislukken en zie wat er gebeurd. Vraag je engel om extra steun en het kan niet fout gaan want die wordt ook helemaal enthousiast als jij er ook echt voor gaat. Steek desnoods een Sandelwood wierookstokje op voor reiniging van negativiteit.
Op 26-12-2009 21:25:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Lemetje:

lindaatje:

Volgens mij heb ik een Engel die zijn best niet doet en/of zit ie op m'n linker schouder, de verkeerde kant..
Kun je ook een duiveltje als meelifter hebben die je van de regen in de drup brengt?

De duivel bestaat niet. De enige die je kan dwarszitten ben jezelf. De remedie hier tegen is om ergens voor de, werkelijke 100%, achter je voornemen te staan anders mislukt het idd. Denk aan een junk, roker, alcoholist, als die zelf niet achter het afkick programma staan, lukt het niet. Zo ook met jouw voornemens. Met een instelling van; het zal toch wel mislukken, dan mislukt het ook. Geef jezelf een goede peptalk totdat je overuigd bent dat het niet KAN mislukken en zie wat er gebeurd. Vraag je engel om extra steun en het kan niet fout gaan want die wordt ook helemaal enthousiast als jij er ook echt voor gaat. Steek desnoods een Sandelwood wierookstokje op voor reiniging van negativiteit.

Aan zo'n wijze raad kan ome tsjakka nog 's een puntje zuigen.
Ik neem 'm vooralsnog mee naar 2010 and beyond!
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 27-12-2009 2:25:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dubb:
Lemetje:

De duivel bestaat niet. De enige die je kan dwarszitten ben jezelf. De remedie hier tegen is om ergens voor de, werkelijke 100%, achter je voornemen te staan anders mislukt het idd. Denk aan een junk, roker, alcoholist, als die zelf niet achter het afkick programma staan, lukt het niet. Zo ook met jouw voornemens. Met een instelling van; het zal toch wel mislukken, dan mislukt het ook. Geef jezelf een goede peptalk totdat je overuigd bent dat het niet KAN mislukken en zie wat er gebeurd. Vraag je engel om extra steun en het kan niet fout gaan want die wordt ook helemaal enthousiast als jij er ook echt voor gaat. Steek desnoods een Sandelwood wierookstokje op voor reiniging van negativiteit.


Ondanks het goedbedoelde, vermoed ik dat je niet een volledig overzicht hebt van de persoonlijke omstandigheden van Lindaatje (of even hoger), Kat.
Hoop geven (wat je hier doet) is als een wortel voorhouden; de terugslag kan vele malen erger zijn.
Met een peptalk kom je er niet, en een stokje branden al helemaal niet. Het is hoe de persoon er zelf mee omgaat.
Primum vivere deinde philosophari
Op 27-12-2009 3:21:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
Dubb:

Lemetje:

De duivel bestaat niet. De enige die je kan dwarszitten ben jezelf. De remedie hier tegen is om ergens voor de, werkelijke 100%, achter je voornemen te staan anders mislukt het idd. Denk aan een junk, roker, alcoholist, als die zelf niet achter het afkick programma staan, lukt het niet. Zo ook met jouw voornemens. Met een instelling van; het zal toch wel mislukken, dan mislukt het ook. Geef jezelf een goede peptalk totdat je overuigd bent dat het niet KAN mislukken en zie wat er gebeurd. Vraag je engel om extra steun en het kan niet fout gaan want die wordt ook helemaal enthousiast als jij er ook echt voor gaat. Steek desnoods een Sandelwood wierookstokje op voor reiniging van negativiteit.


Ondanks het goedbedoelde, vermoed ik dat je niet een volledig overzicht hebt van de persoonlijke omstandigheden van Lindaatje (of even hoger), Kat.
Hoop geven (wat je hier doet) is als een wortel voorhouden; de terugslag kan vele malen erger zijn.
Met een peptalk kom je er niet, en een stokje branden al helemaal niet. Het is hoe de persoon er zelf mee omgaat.


Als er geen hoop is kun je net zo goed nergens meer aan beginnen. Ik ken de omstandigheden van Lindaatje of Kat ook niet, maar als zij hoop hebben en zij voelen zich gesterkt door dingen ze zelf doen om een doel te bereiken dan is de missie geslaagd.
Ik kan ze alleen een 'handvat' geven en de rest moeten ze idd zelf doen 'in de hoop dat...' Hoeveel BNners hebben er geen ritueeltjes vioor ze ergens aan beginnen? Talismannen voor geluk? Alles in de hoop dat hun actie zal lukken. Ik kan me voorstellen dat mensen zo ontzettend radeloos worden omdat zij een gesteld niet kunnen bereiken, dat ze naar alles grijpen wat maar zou kunnen helpen. Of dat nu een gebed is of een geluksbrengertje, wat maakt dat nu uit? Als de persoon zich maar gesterkt voelt door wat voor hem goed voelt. Desnoods houdt iemand zijn oude knuffel bij zich.
Op 27-12-2009 8:15:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
Emie :

DJ:
In mijn ogen is je lot verzegeld als je geboren wordt en je route al uitgestipelt.


Blijft de vraag: door wie dan?

Door jouzelf! In het hiernamaals is alles en iedereen 'energie'. Alles is Liefde en er is geen negativiteit. Je hoeft maar aan iets of iemand te denken en het is er of je bent er. Als je denkt dat je op die plek niets meer te leren hebt? Er is altijd ruimte om je geest verder te ontwikkelen. Daar horen ook ervaringen bij met bv negativiteit of pijn, maar ook voor sommigen hoe het is om schathemeltje rijk te zijn. (Ik noem dat een vakantie, maar dat is het zeker niet.) Daar is een lichaam voor nodig en daarom kom je op Aarde. Samen met oa je beschermengel/gids wordt er het leven uitgestippeld wat je wil leven om het beste ervaringen te leren en te ondergaan. De engel of gids belooft om je altijd te ondersteunen en je op je 'pad' te houden. Vaak is de gids een persoon geweest die je in een vorig leven heel na stond. De engel is er alleen voor jou; vanf de conceptie tot aan je, fysieke, dood. Wat er daarna met 'het' gebeurd is niet belangrijk.
Na de lichamelijke dood kom je terug en wordt er geevalueerd.
asl je nog eens terug wilt naar Aarde kan dat en anders blijf je gewoon totdat je een andere ervaring wil leren. Je kan er geestelijk alleen maar van groeien en straf bestaat niet of je moet echt een puinhoop van hebben gemaakt. Zelfs dan wordt je in en met Liefde begeleid zodat je inziet wat je gedaan hebt.
Op 27-12-2009 8:43:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Ja Horus:

En te bedenken dat ik naast Afrika jou ook op mijn steeds korter wordende lijstje van deelgenoten had staan.

oeh, ik sta op een lijstje, ik bent vereerd
(dat zal naast het aivd lijstje zo ongeveer het enige zijn waar ik nog op sta ben ik bang)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 28-12-2009 19:29:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

Ja Horus:

En te bedenken dat ik naast Afrika jou ook op mijn steeds korter wordende lijstje van deelgenoten had staan.

oeh, ik sta op een lijstje, ik bent vereerd
(dat zal naast het aivd lijstje zo ongeveer het enige zijn waar ik nog op sta ben ik bang)

u maakt zich schuldig aan terrorisme, radicalisering, extremisme, of spionage, en vormt bovendien of alsmede een gevaar voor de staatsveiligheid?>
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 29-12-2009 16:27:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

u maakt zich schuldig aan terrorisme, radicalisering, extremisme, of spionage, en vormt bovendien of alsmede een gevaar voor de staatsveiligheid?>

ik vorm zeer zeker een risico voor de staatsveiligheid, aangezien zij zich verhullen achter geheimhouding en achterkamertjes die ik waar mogelijk wijd open gooi

maar ik heb zeker wel eens op hun lijstje gestaan, dat weet ik omdat bepaalde websites waar ik ook wel kwam geheel gelogged werden ivm politieonderzoek, dus ze zijn me toen zeker tegengekomen...

of ik nu nog steeds interessant genoeg ben? geen idee, ik zal mn dossier eens opvragen
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 29-12-2009 21:43:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:
Dubb:

Lemetje:

De duivel bestaat niet. De enige die je kan dwarszitten ben jezelf. De remedie hier tegen is om ergens voor de, werkelijke 100%, achter je voornemen te staan anders mislukt het idd. Denk aan een junk, roker, alcoholist, als die zelf niet achter het afkick programma staan, lukt het niet. Zo ook met jouw voornemens. Met een instelling van; het zal toch wel mislukken, dan mislukt het ook. Geef jezelf een goede peptalk totdat je overuigd bent dat het niet KAN mislukken en zie wat er gebeurd. Vraag je engel om extra steun en het kan niet fout gaan want die wordt ook helemaal enthousiast als jij er ook echt voor gaat. Steek desnoods een Sandelwood wierookstokje op voor reiniging van negativiteit.


Ondanks het goedbedoelde, vermoed ik dat je niet een volledig overzicht hebt van de persoonlijke omstandigheden van Lindaatje (of even hoger), Kat.
Hoop geven (wat je hier doet) is als een wortel voorhouden; de terugslag kan vele malen erger zijn.
Met een peptalk kom je er niet, en een stokje branden al helemaal niet. Het is hoe de persoon er zelf mee omgaat.


Het is hoe de persoon er zelf mee omgaat.
En zo is het! Ik wou dat ik die stellige zekerheid had van Lemetje over het bestaan van engelen en het leven na nu! Had ik maar een stokje om die grijze lucht weg te blazen. Wat kan ik trouwens aan mijn winterdip doen Lemetje afgezien van licht?
(bericht gewijzigd op 30-12-2009 11:04:54)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 30-12-2009 11:02:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden