We horen het steeds vaker: het is alsof de tijd letterlijk sneller gaat dan vroeger. Nu is de ervaring van tijd geheel persoonlijk, en tijd verkleurt de perceptie, maar als mensen zelfs al het gevoel hebben hele dagen te missen, dan is er mogelijk iets aan de hand. Vooraleer we enigszins kunnen peilen hoe het precies zit, moeten we natuurlijk eerst uw ervaring weten. Dus hoe zit het met uw tijdswaarneming?

Zeg es E=mc2

Staat uw antwoord er niet bij, dan zijn er natuurlijk de reaxiepanelen.

De tijd gaat...:
Stemmers: 77 (11%)
Stemmers: 76 (11%)
Stemmers: 404 (58%)
Stemmers: 100 (14%)
Stemmers: 43 (6%)
NEO: Ik mis een optie, namelijk tijd is relatief.

En ook meteen de vraag: Hoe laat is het nu op Mars......
Op 21-12-2009 15:06:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:


Op 21-12-2009 15:15:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pulmonaria: Tijd is natuurlijk relatief, maar ik heb toch zeker wel
het gevoel dat de tijd een stuk sneller voorbij gaat als eerst.
Op 21-12-2009 15:23:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sint Joris: De dagen duren tergend lang, de weken daarintegen vliegen voorbij. Klinkt tegenstrijdig maar zo ervaar ik het meestal. En als ik nog verder uitzoem in mijn tijdbeleving dan duurt zo'n week toch ook best lang maar vliegt het jaar voorbij. Lijkt mij pure perceptie en onmeetbaar bovendien maar ik wens jullie succes !
It would have been better if Newton had contemplated how the apple got up there in the first place
Op 21-12-2009 15:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: De tijd beleeft iedereen anders en is afhankelijk hoe oud deze persoon is. Want als iemand 1 jaar oud is, en als deze dan 2 jaar wordt is deze persoon 100% ouder geworden. Maar als iemand nu 100 jaar is en als deze 101 jaar wordt is deze maar 1% ouder geworden. Dus hoe ouder je wordt lijkt het net alsof de tijd steeds sneller gaat voor je gevoel. Om dat je procentueel steeds minder ouder wordt.
Op 21-12-2009 15:32:22 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte:
kwast:

De tijd beleeft iedereen anders en is afhankelijk hoe oud deze persoon is. enz...

Zo denk ik er ook over.
Stroom moet vloeien.
Op 21-12-2009 15:45:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Reagoorder: Niet alleen lijkt weer een jaar steeds sneller afgehandeld te worden, ook de ervaring ervan lijkt steeds minder intens. Zaken die vroeger grote indruk bij mij maakten zijn verworden tot vluchtige, doorzichtige en haast saaie gebeurtenissen. Is dit niet gewoon een kwestie van ouder worden?
There is enough for everybody's need, but not enough for anybody's greed
Op 21-12-2009 15:45:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Lastig, lastig. Volgens niet de geringste bestaat tijd niet onafhankelijk van ruimte. Volgens een andere grootheid zijn tijd en ruimte functies van het denken.
Ik denk dat ervaring van tijd te maken heeft met: steeds meer Druk, druk, druk.. (vrij naar Finkers)
Met andere woorden: hoe minder je te doen hebt, en daarmee meer genieetn kan, hoe langzamer de tijd gaat.
'Don't forget rule number 6'
Op 21-12-2009 16:01:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Janverbeek: Ik mis er ook een: Tijd is een illusie.

Waarom ervaren we dat tijd sneller gaat als we ouder worden?

Herinneringen bepalen de 'lengte' van tijd
Een van de opvattingen is dat de diepe indrukken die je opdoet in je leven uiteindelijk je (meest verse en sterke) herinneringen aan een bepaalde periode vormen. Anders gezegd: wanneer je terugkijkt op een tijdspanne, dan wordt het beeld van die tijd bepaalt door de herinneringen die het sterkst zijn. Het aantal herinneringen dat we aan een jaar hebben bepaalt gevoelsmatig de 'lengte' van dat jaar.

Wanneer je jong bent maak je veel 'nieuwe dingen' mee, ervaringen die dus grote indruk maken. Je ervaart die tijd achteraf daarom ook als een periode waarin heel veel gebeurd is. Het jaar duurde lang, omdat ze goed gevuld was!

Wanneer je ouder wordt maak je ook nog wel veel dingen mee, maar omdat veel van onze ervaringen al bekend zijn maken ze minder indruk. Je eerste keer alleen achter het stuur maakt doorgaans diepe indruk. Later, wanneer je met de auto van en naar je werk reist, herinner je je niet meer elk moment van de reis. De tijd die gevuld is met routine-bezigheden valt als het ware weg en gevoelsmatig maak je minder mee in een jaar. Met andere woorden: de tijd gaat sneller wanneer je ouder wordt.
Op 21-12-2009 16:04:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Bestaat tijd wel? Dat is de eerste vraag eigenlijk.
Is tijd niet meer dan een beleving die je meemaakt? Want als je het naar je zin hebt, of veel te doen heb(en ook doet), dan lijkt het alsof de tijd voorbij gevlogen is, terwijl het eigenlijk voor je beleving voorbij gevlogen is. Want als je in datzelfde stukje tijd iemand op de bank laat wachten zal het voor deze persoon minder snel gaan dan als voor de persoon die veel te doen heeft.
Het leven is ook veel drukker geworden dan het vroeger was, zowel de tijd als dat je nog klein was, als 'oma's' tijd. Misschien moeten we deze vraag eigenlijk ook eens aan de oudere generatie vragen.
Misschien is het niet meer dan onze hersenen die trager worden waardoor het lijkt alsof de tijd sneller gaat, maar in werkelijkheid worden wij trager van gedachten.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 21-12-2009 16:39:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: En volgens mij zitten er minder vloeitjes in een boekje; ze zijn steeds sneller op!
Idd, de tijd vliegt voorbij en dan denk ik wel eens: wat heb ik nu gedaan vandaag? Geen idee, maar ik kom tijd tekort. Vroeger wou soms de dag maar niet om, maar nu...en ik moet soms een rustpunt creeeren op een dag anders schiet dat er ook nog bij in.
Het 'vee' verzorgen, ontbijten, hond uitlaten, afwassen, van sapje siroop maken, boter klaren, wol kaarden, stoepje sneeuwvrij maken, meteen maar kattenbakken schoonmaken, eten koken, een beetje inetten(als het lukt), 'vee' vreten maken, zelf eten, hond nog een keer rondjagen(gaat ook in de tuin) en dan betrekkelijke rust om 20.00 uur met wat geluk. En ik wilde nog boodschappen doen en bij een vriendin op bezoek! Morgen maar...
Op 21-12-2009 16:44:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sint Joris: Ik vloog laatst uit de bocht met mijn auto en die halve seconde voor dat ik tot slitstand kwam tegen een verkeerslicht leek zeker 5 seconden te duren. Ik had daadwerkelijk een slow-motion gevoel en die fractie van een seconde duurde in mijn beleving ongeveer 10 keer zo lang. Dat is volgens mij het zelfde als sommige topsporters ervaren als ze 'in de zone zijn'. Geeft maar weer aan dat tijd behoorlijk relatief is.
It would have been better if Newton had contemplated how the apple got up there in the first place
Op 21-12-2009 17:03:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: dagen duren steeds langer. maar soms korter. een week duurt meestal best lang. maar soms ook wel eens niet. heel relatief
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 21-12-2009 17:13:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Tijd lijkt gekoppeld aan onze gedachten,en behalve t ouder worden van je lichaam ,bevindt tijd zich dus waarschijnlijk tussen onze oren.Wel is het makkelijk als je afspraken maakt, dat je op tijd bent,of als je verwijst naar verleden of heden om een tijdsaanduiding te plaatsen.Misschien is er zoiets als jouw tijd,zo gauw je jouw tijd uit handen geeft,ben je manipuleerbaar.Iets kan snel voorbij gaan of langzaam,niet iets is wat het is, heerlijk tijdloos,on plaatsbaar.Edoch misschien heeft rudiev wel een punt,ons verstand reageert trager op impulsen,naarmate onze jas(lichaam+ inhoud) gaat kreukelen,tijd is met ons,nietwaar?Gelukkig kan ik vooralsnog zonder bril klok kijken en ga ik nu even wat eten.
Unity in the Heart of Diversity
Op 21-12-2009 17:33:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kubelink: Deze geweldige uitleg over de structuur van de Mayakalender (door Ian Xel Lungold) geeft een heerlijke logische verklaring voor het concept; dat de tijd versnelt en dat wij (onze evolutie) 'meeversnellen'. Hierdoor ontstaan onder andere fenomenen als de generatiekloof. Hoewel ikzelf de volledige presentatie wel de moeite waard vindt, zou ik zeggen: stap eens eerst in bij minuut 44.
http://video.google.nl/videoplay?docid=-8689261981090121097&ei=4KYvS53BDoOm-AaE7cGkAw&q=ian+xel+lungold+mayan+calendar+comes+north&hl=nl#
http://video.google.nl/videoplay?docid=-8689261981090121097&ei=4KYvS53BDoOm-AaE7cGkAw&q=ian+xel+lungold+mayan+calendar+comes+north&hl=nl#docid=-567329528148516232
Op 21-12-2009 18:46:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Ik weet niet eens waar de laatste 10 jaar van mijn leven is gebleven...Gister nog hoorde ik van mijn nicht dat haar zoon al 6 jaar oud is geworden. En ik weet heel erg zeker dat ik haar een jaar of 2 geleden had gebeld om haar te feliciteren met de geboorte van haar zoon.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 21-12-2009 18:47:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Kubelink:

Deze geweldige uitleg over de structuur van de Mayakalender (door Ian Xel Lungold) geeft een heerlijke logische verklaring voor het concept; dat de tijd versnelt en dat wij (onze evolutie) 'meeversnellen'. Hierdoor ontstaan onder andere fenomenen als de generatiekloof. Hoewel ikzelf de volledige presentatie wel de moeite waard vindt, zou ik zeggen: stap eens eerst in bij minuut 44.
http://video.google.nl/videoplay?docid=-8689261981090121097&ei=4KYvS53BDoOm-AaE7cGkAw&q=ian+xel+lungold+mayan+calendar+comes+north&hl=nl#
http://video.google.nl/videoplay?docid=-8689261981090121097&ei=4KYvS53BDoOm-AaE7cGkAw&q=ian+xel+lungold+mayan+calendar+comes+north&hl=nl#docid=-567329528148516232
en
(Om google video te plaatsen gewoon [ GV ]nummer van video[ /GV ] )
United as one. Divided by zero.
Op 21-12-2009 18:49:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DaVince:
nupeet:

Gelukkig kan ik vooralsnog zonder bril klok kijken en ga ik nu even wat eten.


Zijn er speciale brillen om klok te kijken?
Religion, a placebo which causes damage.
Op 21-12-2009 18:50:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Triccs: Ach, wat is tijd? De kortste afstand tussen twee punten is die tussen het begin en het eind van een vakantie. Alles daarbuiten duurt me vaak veel te lang...
Op 21-12-2009 19:23:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tigron: tijd heb je niet,
tijd maak je.
Op 21-12-2009 19:58:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat: De weekenden vliegen voorbij, op het werk duren de uren/dag heeel lang... Maja, ik hou niet van het werk dat ik nu doe.. :-s
Op 21-12-2009 20:23:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tweeks: Als tijd per persoon anders is dan zou in deze poll toch niet iedereen vinden dat de tijd sneller gaat (dacht dat de leeftijd van GWers best uiteen liep).

Ik denk dat de mens nou eenmaal continu een gevoel heeft dat de tijd sneller gaat, in iedere levensfase. Gewoon omdat gebeurde dingen nou eenmaal gebeurd zijn en je ze achteraf toch altijd wat inkort. Het idee dat tijd vroeger langzamer ging is misschien omdat je toen minder bewust met dit bezig was..

Hmm.. ben het nog niet echt eens met wat ik zeg maar er zit iets in m'n hoofd dat er uit wil. Misschien later, al is het dan al weer bedtijd denk ik
Weet het toch wel beter..
Op 21-12-2009 21:16:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Tijd is gebaseerd op onze 24 uurs cyclus, en die zit weer vast aan onze omloop rond de zon. Volgens mij verstrijkt de tijd nog steeds met 1 seconde per seconde. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit weer een non-artikel vindt a la Niburu (de Privé onder de New Age sites).
Op 21-12-2009 21:34:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Tijd mag dan wel een relatief iets zijn, het neemt niet weg dat we ermee werken. De beleving van tijd is zo mogelijk nog relatiever. Zelf ervaar ik in toenemende mate een versnelling. Ik relateer die aan singulariteit. Ik geloof dat deze versnelling er één is bovenop de 'normalere' versnelling die je kunt toeschrijven aan het ouder worden.

De versnelling door singulariteit is a.h.w. meetbaar aan de technologische evolutie/revolutie die de mensheid doormaakt.
In werkelijkheid is het een kosmische ontwikkeling waar ons zonnestelsel in z'n geheel aan onderworpen is.
De tekens wijzen erop dat er één of andere kosmische climax aankomt. Om bij de beschrijving van singulariteit te blijven zou dit betekenen dat de natuurwetten zoals we ermee vertrouwd zijn op een gegeven moment komen te vervallen...

Steeds meer wonderbaarlijke zaken!
(bericht gewijzigd op 21-12-2009 21:46:00)
Op 21-12-2009 21:44:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chef: Dat de tijd sneller lijkt te gaan naar mate je ouder wordt; daar is gewoon een simpele redenatie voor:
Als je geboren wordt en je wordt 1 jaar oud, dan is 1 jaar gelijk aan je complete leven. Wordt je 2 jaar dan verdubbeld je leven. Als je 4 jaar wordt, 8 jaar, 16 jaar, 32 jaar enz verdubbeld alles nog. Maar als je 65 bent/wordt dan is een jaar maar 1/65 van je complete leven. Dat ene jaar heeft niet meer zoveel toe te voegen.
Een mens vergelijkt een kalender jaar met zijn hele leven lijkt t wel, en daardoor lijkt het steeds sneller te gaan. Hier hebben we Einstein nog niet voor nodig, natuurkundig is tijd iets raars.
Op 21-12-2009 22:15:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Wat tijd ook is, het lijkt voor mij exponentieel sneller te gaan. En ook heb ik toevallig zojuist een nogal indrukwekkend déja vu gehad. Ik weet het niet hoor, mijn universum lijkt van wormholes aan elkaar te hangen. Ik ben broodnuchter nu, maar deze ervaring was alsof ik knetterstoned was (en van het blowen ben ik al ruim 2 jaar af, dus een restje was het niet...)
Is er al naar de TED talk van Wubbo Ockels gelinkt? Dan hoef ik dat niet meer te doen want daar heb ik geen tijd voor

Is it electrickery?
Op 21-12-2009 22:22:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Een best wel lang stuk(ik heb moeite met alles wat kort is, vooral te kort ) in meerdere mootjes gehakt:

Mijn visie, mening en gedachten en opmerkelijk is dat ik het over dit overwerp al zo vaak heb gehad.

Laten we 2012 eens ff uit ons hoofd zetten en doen alsof we er nog nooit van gehoord hebben.

Naar mijn gevoel(letterlijk: ik voel en merk dus op) is er iets in gang gezet wat voor normale stervelingen volstrekt nieuw is en erg krachtig, zo krachtig dat bepaalde dingen opeens een geheel andere wending krijgen, maar anders behalve logisch.

Laten we eens naar het begin terug gaan toen ik nog een klein terroristje ook wel kind genaamd was. Ik was als kind een heuze Willie Wortel en was al op vrij jonge leeftijd mezelf al bewust van de realiteit en op 3 jarige leeftijd had ik al uitgevonden dat als je het lichtkoordje vast maakt aan een handdoeken haakje wat aan de deur is bevestigd dat als je de deur open doet het licht vanzelf aan gaat, mijn ouders stonden versteld en al vanaf 6 jarige leeftijd programeerde ik de voorkeuzezenders al in van een tv.
Het leuke is dat ik naast vindingrijkheid ook een uiterst nieuwsgierig aagje was en een uitzonderlijk goed korte termijngeheugen had(dat is nu wel anders), alles wat grote mensen(dus ook het nieuws op tv en radio(internet was nog geen consumentenstuff en heette toen nog ARPA net)) bespraken vingen die lieve kleine oortjes terwijl ik gewoon met mijn speelgoed aan het spelen was op en werd in die eindeloos grote grijze massa opgeslagen.
Nu ik er als man op neer kijk valt mij op dat ik toen al veel informatie moest verwerken terwijl mijn tijdbeleving toen nog amper accellereerde.

Ik kan wel stellen dat de periode geboorte <> eind basisschool een eeuwigheid leek te duren, vooral het eerste levensjaar.
De 4 jaar LTS die ik daarna volgde leek wel iets sneller te gaan en de vervolgopleiding ging ook weer iets sneller.
Dit accellereren van tijd(in mijn beleving) remde rond mijn 21ste af
....
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 21-12-2009 22:41:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Vervolg....

Ik was dus volwassen geworden en mijn tijdsbeleving ook.

Maar de laatste tijd, het afgelopen jaar, de laatste maanden en vooral de laatste weken lijken nu opeens wel heel snel te accellereren.
Heel vreemd is dat ik niet lang geleden een burn-out gehad had en naarmate ik hiervan hersteld (ik vind deze tijd veels te spannend en wil ik bewust meemaken, dat motiveerd me zelfs) lijkt mijn tijdsbeleving steeds sneller te accellereren.
Ik ontdek steeds meer gaves en krachten wat soms tot onverwachte verrassingen leidt. Vooral dat ik onverwachts hele logische oplossingen toverd uit mijn hoge hoed en zo (technische)zaken die heel moeilijk lijken, heel makkelijk tot een goed einde laat brengen.
Mijn timing lijkt veel gemakzuchtiger te worden voor de buitenwereld, maar zo lijkt, want zo presteer ik op mijn best.
En synchroniteit is heel erg duidelijk nu, ik denk wat en een knakker op de tv zegt het.
Ik zit aan een woord te denken en er rijdt een bus voorbij met een reklame met wat woord erop.

Werkelijk alles lijkt wel anders geworden en het aantal veranderingen blijft maar toenemen.
Globale veranderingen als persoonlijke, zowel geestelijke als lichaamelijke veranderingen.
Dat laatste is heel erg opvallend en mijn lichaam lijkt letterlijk wel een aantal mutaties te zijn ondergaan(op wat privé videomateriaal zeer duidelijk herkenbaar).
Letterlijk veranderd van een dikke lolbroek tot een magere denker.
En toch ben ik gewoon ik gebleven en niet een ander geworden.

Globaal veranderen er steeds meer dingen die onmogelijk leken.
Zat ik vroeger tijdens het luisteren van commodore 64 muziek me af te vragen wanneer er een computer kwam die de drums wat echter konden laten klinken en wanneer er nou eindelijk stereo geluid kwam, nu heb ik meerdere platen collecties op mijn hdd, maak mixen met de meest kundige overgangen terwijl ik met die zelfde machine ook geld over boek en jullie grenswetenschappers mijn ervaring deelt over tijdsacceleratie...

...
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 21-12-2009 22:42:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Vervolg...

Men kan al mensen en dieren klonen, open hart operaties met succes uitvoeren(tis wel kundig bedacht natuurlijk, laten we eerlijk zijn), we kunnen land winnen, water tegen houden(poldermodel ) en mensen op de maan zetten.

Zou je dat 100 jaar geleden zeggen zou je voor gek verklaard worden.

Het lijkt wel alsof de frequentie steeds hoger wordt en hoe hoger die wordt, hoe sneller de tijd lijkt te gaan.

Wie het precies weet mag het zeggen, maar ik denk dat het wel verstandiger is om met beide benen in het NU te staan en je gewoon mee moet laten vloeien, gewoon wat je eigen gevoel het prettigst vindt.
Ik denk dat je vanzelf wel merkt wanneer het moment daar is , het moment waarbij het geheim zich bloot geeft en ik denk ook dat dit per individu verschillend is.

Toch nog iets opmerkelijks over 2012 en de timewave zero van McKenna:
Hoe kan het dat er bij verschillende screendumps van het programma time wave zero, steeds exact dezelfde grafiek te zien is terwijl de waarden eronder anders zijn.???

Dit doet de geloofwaardigheid van time wave zero zeker niet ten goede.

Hmmmm.....Zouden hoge intelligente buitenaardse beschavingen toch iets met al die veranderingen en de daaruit ontstane chaos te maken hebben??? (de kleine ijstijd die er nog aan komt(en ik bedoel niet dat beetje sneeuw van nu), althans naar mijn gevoel is echter een puur natuurfenomeen wat niks met andere beschavingen te maken heeft.)
Je zou bijna denken dat het niet anders kan, we zullen het weten als het moment er rijp voor is.

Sorrie voor de mega lange post.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 21-12-2009 22:43:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mokum95:
Chris de Boden:

(poldermodel )


http://nl.wikipedia.org/wiki/Poldermodel
Op 21-12-2009 22:47:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
mokum95:

Chris de Boden:

(poldermodel )


http://nl.wikipedia.org/wiki/Poldermodel


Echter bedoelde ik het dus letterlijk met een vleugje humor: landwinnen door inpoldering en het water wordt door dijken tegen gehouden. In principe dus wel een poldermodel, maar bedoelde dus niet de politieke therm
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 21-12-2009 23:02:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Chris gelezen hebbende, er is ook iets aan de hand met mijn denken, voelen en weten. Ik maak me bijvoorbeeld veel minder zorgen, terwijl daar eigenlijk, aan de oppervlakte, juist meer reden toe is. Ik leef in de stellige overtuiging dat alles wat nu gebeurt, goed is. Steeds meer kinderen met autisme ("Wij doen gewoon niet mee aan deze gekte" , steeds meer bijzonder/speciaal onderwijs, steeds meer depressies en burnouts, instortende (financiele) systemen, iedereen overprikkeld... we zijn heel duidelijk onderweg naar iets anders, naar een andere manier van zijn. En ik vertrouw er sterk op dat deze verandering ten goede zal zijn. En verheug me erop dit nog te mogen meemaken, en mijn kinderen volwassen te zien worden in een nieuwe tijd.
Is it electrickery?
Op 21-12-2009 23:10:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Emie :

Chris gelezen hebbende, er is ook iets aan de hand met mijn denken, voelen en weten. Ik maak me bijvoorbeeld veel minder zorgen, terwijl daar eigenlijk, aan de oppervlakte, juist meer reden toe is. Ik leef in de stellige overtuiging dat alles wat nu gebeurt, goed is. Steeds meer kinderen met autisme ("Wij doen gewoon niet mee aan deze gekte" , steeds meer bijzonder/speciaal onderwijs, steeds meer depressies en burnouts, instortende (financiele) systemen, iedereen overprikkeld... we zijn heel duidelijk onderweg naar iets anders, naar een andere manier van zijn. En ik vertrouw er sterk op dat deze verandering ten goede zal zijn. En verheug me erop dit nog te mogen meemaken, en mijn kinderen volwassen te zien worden in een nieuwe tijd.


Over burn-out:
Ik krijg steeds vaker de indruk dat het een tijdelijk iets was, want ik begin me steeds beter te voelen, maar buiten dat, voor mijn gevoel leek het er wel op alsof heel mijn organische ingebouwde computer ff aan het rebooten was na een flinke software upgrade gezien ik me van steeds meer mogelijkheden bewust wordt.

Oja: Ik kom uit mijn burn-out zonder medicijnen en zelfs zonder psychiatrische hulp, naja zonder, behalve mijn eigen zelf diagtostisch en healend vermogen dan, want dat heb ik ook ontdekt.

Hoe kan het dat ondanks ik tussen de mexicaanse griep patienten gewoon van de metro enzo gebruik maakt en ik niks oploopt terwijl ik geeneens geënt ben daarvoor en tamiflu gewoon laat liggen???

(bericht gewijzigd op 21-12-2009 23:16:27)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 21-12-2009 23:13:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Volgende is een hypothese: Ik denk dat tijd, tijdsverloop en tijd gevoel direct gelinkt is aan ons bewustzijn. Daarmee vermoed ik dat onze mate van bewust zijn, onze tijdsbeleving bepaalt. En ik denk dat hoe bewuster en alerter we zijn, hoe trager de tijd loopt. Hoe meer we ons uit het hier en nu, ons centrum van bewust zijn verwijderen, hoe sneller de tijd loopt. Of schijnt te verlopen. Dan 'missen' we de tijdsperiodes waarin we niet, echt of helemaal bewust waren. Waardoor het de indruk geeft dat de tijd sneller verlopen is. Onze tijd volproppen met extra veel bezigheden helpt ons ook ontzettend goed om uit het hier en nu te raken, en zo enorm veel tijd kwijt te raken. Het komt er dus maar op aan, zoveel mogelijk, van moment op moment, zo alert mogelijk 'bewust' te 'zijn'.
Op 21-12-2009 23:31:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Emie :

Wat tijd ook is, het lijkt voor mij exponentieel sneller te gaan. En ook heb ik toevallig zojuist een nogal indrukwekkend déja vu gehad. Ik weet het niet hoor, mijn universum lijkt van wormholes aan elkaar te hangen. Ik ben broodnuchter nu, maar deze ervaring was alsof ik knetterstoned was (en van het blowen ben ik al ruim 2 jaar af, dus een restje was het niet...)
Is er al naar de TED talk van Wubbo Ockels gelinkt? Dan hoef ik dat niet meer te doen want daar heb ik geen tijd voorDéja vu-en zijn interessante informatiebronnen. Elk specifiek déja vu kun je als betekenisvol beschouwen.
Ik heb ze ook erg vaak.
In algemeen opzicht duidt het op waarneming vanaf buiten de tijddimensie.
Op 21-12-2009 23:56:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
luidspreker:
process[distance] = (time + move)
speed = process[distance] / time

ouwe kwast = slow process / time
Op 22-12-2009 0:17:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
randell:

Emie :

Wat tijd ook is, het lijkt voor mij exponentieel sneller te gaan. En ook heb ik toevallig zojuist een nogal indrukwekkend déja vu gehad. Ik weet het niet hoor, mijn universum lijkt van wormholes aan elkaar te hangen. Ik ben broodnuchter nu, maar deze ervaring was alsof ik knetterstoned was (en van het blowen ben ik al ruim 2 jaar af, dus een restje was het niet...)
Is er al naar de TED talk van Wubbo Ockels gelinkt? Dan hoef ik dat niet meer te doen want daar heb ik geen tijd voorDéja vu-en zijn interessante informatiebronnen. Elk specifiek déja vu kun je als betekenisvol beschouwen.
Ik heb ze ook erg vaak.
In algemeen opzicht duidt het op waarneming vanaf buiten de tijddimensie.Mijn moeder beweerd ook steed vaker dejavu's te hebben en nu ik er op let ervaar ik het ook steeds vaker.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-12-2009 0:31:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Chris de Boden:

randell:

Emie :

Wat tijd ook is, het lijkt voor mij exponentieel sneller te gaan. En ook heb ik toevallig zojuist een nogal indrukwekkend déja vu gehad. Ik weet het niet hoor, mijn universum lijkt van wormholes aan elkaar te hangen. Ik ben broodnuchter nu, maar deze ervaring was alsof ik knetterstoned was (en van het blowen ben ik al ruim 2 jaar af, dus een restje was het niet...)
Is er al naar de TED talk van Wubbo Ockels gelinkt? Dan hoef ik dat niet meer te doen want daar heb ik geen tijd voorDéja vu-en zijn interessante informatiebronnen. Elk specifiek déja vu kun je als betekenisvol beschouwen.
Ik heb ze ook erg vaak.
In algemeen opzicht duidt het op waarneming vanaf buiten de tijddimensie.Mijn moeder beweerd ook steed vaker dejavu's te hebben en nu ik er op let ervaar ik het ook steeds vaker.


Gaaf. Als nog veel meer mensen dit ook blijken te hebben ondersteunt het volledig het singulariteit idee.
Het is een logisch gevolg van de telkens accellerende tijd.
Op 22-12-2009 1:46:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Chris de Boden:

...Maar de laatste tijd, het afgelopen jaar, de laatste maanden en vooral de laatste weken lijken nu opeens wel heel snel te accellereren.


Ik las dat velen dat hier zo ervaren, en ik moet zeggen dat het mij ook wel opvalt; De afgelopen maanden kwam ik nogal eens tijd tekort.

...Zat ik vroeger tijdens het luisteren van commodore 64 muziek me af te vragen wanneer er een computer kwam die de drums wat echter konden laten klinken en wanneer er nou eindelijk stereo geluid kwam...


De Commodore 64 heeft een speciaal plekje in mijn hart als dé (spel)computer van mijn kindertijd. Vind het nog steeds interessant om te zien wat voor ontzettend diverse soorten spellen voor die machine zijn gemaakt.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 22-12-2009 5:23:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22:
Emie :

Chris gelezen hebbende, er is ook iets aan de hand met mijn denken, voelen en weten. Ik maak me bijvoorbeeld veel minder zorgen, terwijl daar eigenlijk, aan de oppervlakte, juist meer reden toe is. Ik leef in de stellige overtuiging dat alles wat nu gebeurt, goed is. Steeds meer kinderen met autisme ("Wij doen gewoon niet mee aan deze gekte" , steeds meer bijzonder/speciaal onderwijs, steeds meer depressies en burnouts, instortende (financiele) systemen, iedereen overprikkeld... we zijn heel duidelijk onderweg naar iets anders, naar een andere manier van zijn. En ik vertrouw er sterk op dat deze verandering ten goede zal zijn. En verheug me erop dit nog te mogen meemaken, en mijn kinderen volwassen te zien worden in een nieuwe tijd.


Wat je hier beschrijft is m.i. correct. Zo voel ik het in ieder geval. Maar er is nog iets...

In veel heilige boeken en andere voorspellingen wordt gesproken over het 'eind der tijden'. Dit is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld.
Wij gaan naar het EIND VAN DE TIJD! Letterlijk dus.
Nieuw Bewust Zijn
Op 22-12-2009 7:30:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
panna: Dit vind ik nu een heel interessant onderwerp! Ik heb ook het gevoel dat er iets gaat gebeuren in de toekomst dat totaal alles gaat verandereen maar wat dit zal zijn ik weet het niet , laat het maar komen!!! Ik denk dat het iets te maken heeft iets buitenaards , en dit beïnvloed ook ons tijdswaarneming. We zullen zien !!

Op 22-12-2009 13:55:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: Probeer es een tijd je zintuigen uit te schakelen en minder info te consumeren .... geen tv, geen internet, effen back to basics. Ik vraag me af hoe het bewustzijn dan reageert op tijds verloop, of het nog zo snel voordoet..
Ik merkte het deze maand sterk : Oef alweer die ballen en engeltjes en stal met herders en kind. Heb ik net mn kerstspullen ingepakt; is het alweer Kerst. ..
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 22-12-2009 15:16:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Bassie22:

Emie :

Chris gelezen hebbende, er is ook iets aan de hand met mijn denken, voelen en weten. Ik maak me bijvoorbeeld veel minder zorgen, terwijl daar eigenlijk, aan de oppervlakte, juist meer reden toe is. Ik leef in de stellige overtuiging dat alles wat nu gebeurt, goed is. Steeds meer kinderen met autisme ("Wij doen gewoon niet mee aan deze gekte" , steeds meer bijzonder/speciaal onderwijs, steeds meer depressies en burnouts, instortende (financiele) systemen, iedereen overprikkeld... we zijn heel duidelijk onderweg naar iets anders, naar een andere manier van zijn. En ik vertrouw er sterk op dat deze verandering ten goede zal zijn. En verheug me erop dit nog te mogen meemaken, en mijn kinderen volwassen te zien worden in een nieuwe tijd.


Wat je hier beschrijft is m.i. correct. Zo voel ik het in ieder geval. Maar er is nog iets...

In veel heilige boeken en andere voorspellingen wordt gesproken over het 'eind der tijden'. Dit is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld.
Wij gaan naar het EIND VAN DE TIJD! Letterlijk dus.De tijd eindigd niet, als tijd zou eindigen of stoppen zou alles stil staan, maar wij gaan een leveltje omhoog waardoor wij anders met tijd zullen omgaan en tijd anders ervaren en dus voor ons tijd er niet meer toe zal doen zoals we dat hedendaags gewend zijn.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-12-2009 17:44:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Maan:


...Zat ik vroeger tijdens het luisteren van commodore 64 muziek me af te vragen wanneer er een computer kwam die de drums wat echter konden laten klinken en wanneer er nou eindelijk stereo geluid kwam...


De Commodore 64 heeft een speciaal plekje in mijn hart als dé (spel)computer van mijn kindertijd. Vind het nog steeds interessant om te zien wat voor ontzettend diverse soorten spellen voor die machine zijn gemaakt.


Dat waren iig nog "computer spelletjes" en geen drie dimensionale virtuele wereld waar je elkaar kapot moet schieten
Lekker onschuldig, lekker makkelijk:
Scherm aan, c=128d(opstarten in 64 modus) aan, ff een diskette erin, funktieknop induwen(had meerdere snelladers, de meest geliefde was de final cartridge III(Nederlands product volgens mij)) en run intypen en spelen maar.
Ik vond vooral die grafische demo's erg indrukwekkend destijds en dat in combinatie met die legendarische sidchip.
http://uplink.forumparadijs.nl/c64-eagles-full-stereo.mp3 (full stereo sid demo, een reëdit uit eigen studio)

Pc's geven niet meer dat typische zolderkamer-computer gevoel.
Je had echt het gevoel dat je achter een computer zat en dat je ook met de computer bezig was.
Nu is het zo normaal en zo'n gemeengoed geworden dat het echter computergevoel helaas nostalgie is geworden
(bericht gewijzigd op 22-12-2009 18:07:35)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-12-2009 18:03:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Chris de Boden:

Bassie22:

Wat je hier beschrijft is m.i. correct. Zo voel ik het in ieder geval. Maar er is nog iets...

In veel heilige boeken en andere voorspellingen wordt gesproken over het 'eind der tijden'. Dit is zowel letterlijk als figuurlijk bedoeld.
Wij gaan naar het EIND VAN DE TIJD! Letterlijk dus.De tijd eindigd niet, als tijd zou eindigen of stoppen zou alles stil staan, maar wij gaan een leveltje omhoog waardoor wij anders met tijd zullen omgaan en tijd anders ervaren en dus voor ons tijd er niet meer toe zal doen zoals we dat hedendaags gewend zijn.

Ach, het is maar net hoe je het dit moet bekijken. Mensen willen er al snel iets 'bijzonders' in zien, maar is dat ook zo? Veel religies zijn op astrologie gebaseerd, en de aarde zal met die kennis een keer ophouden te bestaan. Ons zonnestelsel, en waarschijnlijk zelf universum. Er zijn theorieën dat ons universum tot een stop komt, de tijd zal stil komen te staan. Dus ja, eind der tijden, uiteraard, iets 'bijzonders'? Eerst maar eens zien voordat de gedachtenmachine overuren gaat draaien. Tijd zal het leren...

En of de tijd echt sneller gaat? Het kan, maar tijd kan net zo goed een constante zijn. Het kan ook door het drukke leven dat het lijkt alsof de tijd sneller gaat, de beleving maakt dat het sneller lijkt. Ook als je niets te doen heb kan je met bepaalde bezigheden, tv kijken, boek lezen, internetten, de tijd sneller doen lijken te verstrijken, je bent bezig en daardoor is de beleving anders.

Het is sowieso al bewezen dat de tijd op aarde langzamer gaat dan verder van de aarde af. Dit is al bewezen met atoomklikken waarvan er eentje op aarde bleef en er eentje in een vliegtuig om de aarde vloog. Ook voor de satellieten die om de aarde draaien gaat de tijd ietsjes sneller. Misschien moeten we het groter bekijken. Ons sterrenstelsel? Of misschien de versnelde uitzetting van het universum wel...
(bericht gewijzigd op 22-12-2009 18:27:41)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-12-2009 18:19:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @Maan
@Chris de Boden
Ouwe spelletjes zijn leuk. Ik heb zelf nooit een C64 of amiga gehad, pas ietsjes later de PC XT 8086 4,77 Mhz... met turbo knop
Er zijn nog zat emulators en spelletjes te vinden hoor zodat je ze nog kan spelen! Ik ben zelf eens bezig geweest met een amiga emulator, ik herinnerde mij het spelletje Utopia nog wat ik altijd bij een vriendje speelde, de emulator is WinUAE waar je de amiga 500 tot 4000 tot CD32 en CDTV kan emuleren. Op p2p netwerken als Emule kan je de benodige ROM's downloaden(hier rust nog copyright op, dus zitten er niet bij, ik heb ze anders wel). En als je googlet op amiga games vind je zat sites waar je spellen kan downloaden, anders ook wel weer op de p2p netwerken.
Ook ben ik nog bezig geweest met een DOS emulator, DosBox http://www.dosbox.com/ , en heb eens uit de nieuwsgroepen meer dan 2000 oude dos-spellen gedownload. Leuk hoor: testdrive, streetrod, airborn ranger, leisure sweet larry, pinball fantasies, en nog veel meer
Wil eigenlijk nog kijken voor een nintendo emulator, oude mario's en mega man
Ook voor de commodore zijn er emulators en vast en zeker veel spellen te vinden, zie voor emulators http://nl.wikipedia.org/wiki/Commodore_64.
Nostalgie, al dat 3D geweld kan leuk zijn, maar de gameplay van oude spelletjes blijft leuk.
Ook de nieuwe mario op de Wii is erg leuk, zeker met z'n 4en, stuk leuker en vollop competitie onderling

je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-12-2009 18:43:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LucasX: Er bestaat tijd en er bestaat tempo. Naarmate het tempo van je leven en je maatschappelijke omgeving (gezin, werk, media, ...) steeds hoger en intenser wordt, geeft je dat de indruk dat 'de tijd' steeds vlugger en vlugger loopt.

De laatste decennia (en zeker en vast de laatste jaren) is het tempo enorm toegenomen ; alles MOET gewoon vlugger en vlugger uitgevoerd worden. En dat creeert o.a. stress.

En ... omdat er reeds lange tijd niet meer geleefd wordt op het ritme van de natuur, brengt dit nog een extra soort levensstress met zich mee.
Op 22-12-2009 19:47:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Zeer vreemd, althans, zo viel me vandaag op:
Ik moest voor een andere hobbie in Rotterdam wezen en eigenlijk zag ik er als een berg tegen op. (ik was ook lopend naar mijn werk gegaan ipv fietsen)
Enfin, de dag ging voorbij en de avond naderde en na de terugreis van het werk(+/- 25 minuten wandelen inclusief het wachten op die zeer irritante botlekbrug die letterlijk om de 2 minuten open gaat) en thuis aangekomen besloot ik ff een tukje te doen en daarna had ik gegeten en ging ik weg.
Ik dacht: laat ik mijn fiets eens meenemen de metro in, want ik moest ook ff pinnen. Nou het fietsen ging zo lekker dat ik de volledige heen en terugreis per fiets heb gedaan en nu alweer thuis zit. Dit is wel zo snel gegaan, alsof ik een hyperfiets onder mijne kloten had, want de afstanden leken ook wel veel korter als normaal.
Alsof ik ff door een soort van tijdsbulb heen manuvrerde.

Ik kan me nu ook wel een voorstelling maken dat dit effect erger wordt als de dooi volledig invalt en de wegomstandigheden weer normaal zijn, dan gaat de tijd voor je gevoel nog sneller en lijken afstanden opeens veel beter overbrugbaar.

Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-12-2009 23:25:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
rudiev:

@Maan
@Chris de Boden
Ouwe spelletjes zijn leuk.....enz


FF ingekort ivm schrijfruimte.
Een xt'tje heb ik ook nog gehad en was ivm een commodore 64/128/128D een saaie en vooral prehistorisch aandoende machine.
2x 5,25 diskdrive en een 40mb harddisk.
Later de 286,386,486,pentium 1 60, pentium 1 150, pentium III 800mhz, AMD athlon xp2700 en waar ik nu achter zit een AMD Athlon 64 3800x2. De chronologische volgorde van mijn hoofd pc's
Aankomend jaar ga ik deze machine vervangen voor een nieuwe pc, deze begint antiek te worden(hoewel ik het nog niet aan de snelheid merk, die is nog als vanouds). En dat zal denk ik wel weer een top of the bill model, zelf samengesteld worden.

Tja, waarom zou ik me met emulatoren bezig houden??
De enigste reden voor mij persoonlijk is om snel te kijken of het de moeite is om op een echte machine te draaien.
De floppydrive van mijn commodore 128d zit er nog wel in en is technisch ook nog in orde, maar is dankzij een cardreader buiten gebruik. Wat ik download via internet pomp ik zo op een sd-kaartje en dat leest mijn c128d weer in. Voordelen zijn dat nieuwe 5,25" floppies amper nog maar nieuw verkrijgbaar zijn en dat de laadtijd vele malen sneller gaat wat het plezier weer verhoogd.
Hahaha, nou, de "datasette" had ik al zo snel als mogelijk is in de ban gedaan(hoewel een cassette(bij voorkeur TDK D, het betrouwbaarste cassettebandje) icm een snelloader goed te doen is).

Verder heb ik ook nog 3 amiga's, de 500, 1200 en de 4000 tower met 80mb harddisk, 16mb ram en zelfs een heuse cd-rom speler.
De amiga 1200 en 4000 kunnen zelfs het internet op
Tja en nog wat spelcomputers: philips pong kloon, atari 2600, NES, SNES, Sega Megadrive, Playstation 1(gemodificeerd zodat ik er eigen gebrande software op kan draaien) en 2(gemodificeerd, zelfde reden), Maar ik ga toch liever voor homecomputers.
Ik wil nog een BBC Acorn in mijn bezit zien te krijgen.
.......tja, ik blijf een computermaniak
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 22-12-2009 23:56:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
kwast:

De tijd beleeft iedereen anders en is afhankelijk hoe oud deze persoon is. Want als iemand 1 jaar oud is, en als deze dan 2 jaar wordt is deze persoon 100% ouder geworden. Maar als iemand nu 100 jaar is en als deze 101 jaar wordt is deze maar 1% ouder geworden. Dus hoe ouder je wordt lijkt het net alsof de tijd steeds sneller gaat voor je gevoel. Om dat je procentueel steeds minder ouder wordt.

Het zou dan andersom moeten zijn, want als je 1 jaar 100% ouder wordt, lijkt het uiteraard sneller te gaan. Helaas is dat niet zo. Volgens mij komt het doordat als je jong bent je leven nog niet zo vol is. Als je ouder bent heb je zo een vol leven dat de tijd voorbij vliegt. Ga maar na, als je de hele dag op de bank gaat zitten dan komt de dag bijna niet om. Als je de hele dag druk in touw bent, dan is deze dag zo voorbij. Het is al eerder genoemd, het is allemaal perceptie.
Daarbij, tijd bestaat eigenlijk niet. Het is een opeenvolging van allemaal op zichzelf staande momenten, waardoor de illusie van tijd ontstaat.
Ik denk, dus ik ben
Op 23-12-2009 10:13:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
SunnyMe777: jaaaa de tijd gaat inderdaad veeeeeel sneller dan eerst..ik hoor dit van bijna iedereen om me heen. ook als ik over straat loop vang ik wel eens gesprekken op aangaande dit onderwerp. het zou me niet verbazen als de tijd spiraalvormig verloopt en dat we momenteel in een soort stroomversnelling zitten ofzo..ja, of we hangen gewoon steeds minder an het concept tijd met zn allen omdat we weten dat tijd niet te vatten valt
Op 23-12-2009 0:54:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
SunnyMe777:

jaaaa de tijd gaat inderdaad veeeeeel sneller dan eerst..ik hoor dit van bijna iedereen om me heen. ook als ik over straat loop vang ik wel eens gesprekken op aangaande dit onderwerp. het zou me niet verbazen als de tijd spiraalvormig verloopt en dat we momenteel in een soort stroomversnelling zitten ofzo..ja, of we hangen gewoon steeds minder an het concept tijd met zn allen omdat we weten dat tijd niet te vatten valt


Wat de spiraalvormigheid van de tijd betreft, daar kan ik in meegaan.
Volgens mij bewegen we ons door een vortex, een vervorming van de ruimtetijd/tijdruimte.

Weet iemand hier toevallig hoe de tijd zich gedraagt onder invloed van een zwart gat?

Ik geloof echter dat tijd wel te vatten is, al is het niet gemakkelijk en zal het aankomen op pionieren. Volgens mij zijn er heel wat graancirkels die ons over dit onderwerp wat proberen bij te brengen.
Op 23-12-2009 13:24:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Chris de Boden:

Pc's geven niet meer dat typische zolderkamer-computer gevoel.
Je had echt het gevoel dat je achter een computer zat en dat je ook met de computer bezig was.
Nu is het zo normaal en zo'n gemeengoed geworden dat het echter computergevoel helaas nostalgie is geworden


Ja dat klopt inderdaad ja, maar dat komt omdat de computer vroeger veel moeilijker te bedienen was. Als je geen Final Cartridge (idd Nederlands product) ofzo had moest je het doen met LOAD"$",8.
Het lijkt me ook logisch dat dankzij internet de computer veel populairder is geworden dan voorheen. Ik denk ook de maatschappelijke kennis ook *enorm* is toegenomen door het internet waardoor de maatschappij ook kritischer is geworden.

Aardige SID. Die SID chip heeft zo zijn eigen karakteristieke sound, kun je heel aardige synthesizer-tunes mee maken. Deze is dan wel weer wat recenter (2002) maar vind ik zelf wel heel aardig gemaakt: http://www.se2a1.net/soasc/dl.php?d=soasc/MOS6581R2%2FMUSICIANS%2FA%2FAgemixer%2FFreestyler_T01.sid.mp3%0D%0A

C64 games die veel indruk op me gemaakt hebben zijn onder andere The Last Ninja (ook de muziek), Maniac Mansion en Katakis. Veel later op een emulator ook Zak Mc Kracken ontdekt wat voor mij een mysterieuze en indrukwekkende introductie was in de Ancient Astronaut theorieën. (http://en.wikipedia.org/wiki/Zak_McKracken_and_the_Alien_Mindbenders.)

Ik ben begonnen met Atari 2600, daarna: C64, Gameboy, NES, SNES, PC (Pentium 60, 8MB), PS1, Dreamcast, Xbox, PS3. Voor de PC altijd mijn C64 gebruikt als computer voor tekstverwerking etc.
(bericht gewijzigd op 23-12-2009 14:29:40)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-12-2009 14:26:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
randell:

Wat de spiraalvormigheid van de tijd betreft, daar kan ik in meegaan.
Volgens mij bewegen we ons door een vortex, een vervorming van de ruimtetijd/tijdruimte.

Weet iemand hier toevallig hoe de tijd zich gedraagt onder invloed van een zwart gat?


Dat denk ik zelf ook. Ik denk dat door die beweging in de ruimte dat alles constant in verandering is op atomisch (of dieper) niveau waardoor dingen kunnen vernieuwen en bewegen, als dat zo is dan zou de ruimte mee moeten bewegen. Aan het spiraalpatroon van ons universum zou je wel tot de conclusie moeten komen dat alles zich in een spiraal verplaatst, niet alleen de planeten maar inclusief de ruimte. Ofdat deze verplaatsing constant, of versnellend/vertragend is, is mij een raadsel. Het lijkt wel of de banen steeds geleidelijker aan groter worden.

Ik zou gokken dat een zwart gat een aanzienlijke tijdsvervormer is waarin alle energie terug word gebracht in de kleinst mogelijke deeltjes. Zouden er misschien zelfs "negatieve" deeltjes door kunnen ontstaan? Zouden we dit misschien als zwarte gaten zien? Of daarbij, een tegenpool van dit universum waar deze deeltjes dan posief zijn?
(bericht gewijzigd op 23-12-2009 14:52:53)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 23-12-2009 14:46:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
randell:

Weet iemand hier toevallig hoe de tijd zich gedraagt onder invloed van een zwart gat?

De kern van een zwart gat is een singulariteit waar de normale natuurwetten niet meer van toepassing zijn, het is een 'gat' in het ruimte-tijd-frame. Ook tijd bestaat daar niet meer. Einstein voorspelde dat hoe dichter je bij een zwart gat komt hoe langzamer de tijd gaat.
In theorie zouden zwarte gaten gebruikt kunnen voor voor tijdreizen, in ieder geval naar de toekomst.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 23-12-2009 17:08:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
rudiev:

randell:

Weet iemand hier toevallig hoe de tijd zich gedraagt onder invloed van een zwart gat?

De kern van een zwart gat is een singulariteit waar de normale natuurwetten niet meer van toepassing zijn, het is een 'gat' in het ruimte-tijd-frame. Ook tijd bestaat daar niet meer. Einstein voorspelde dat hoe dichter je bij een zwart gat komt hoe langzamer de tijd gaat.
In theorie zouden zwarte gaten gebruikt kunnen voor voor tijdreizen, in ieder geval naar de toekomst.


Aha, dus als Einstein het bij het rechte eind heeft dan kan onze tijdsversnelling dus te maken hebben met een zekere verwijdering van het centrum van onze melkweg. Alsof we ons meer en meer losrukken van de aantrekkingskracht van het zwarte gat.
Bijzonder, het brengt me erop dat we dan juist het tegenovergestelde van een vortex beleven, zeg maar het effekt dat ontstaat aan de buitenste omtrek van een donut.

(bericht gewijzigd op 23-12-2009 21:52:13)
Op 23-12-2009 21:42:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: Vraag me nu wel af wat het betekent om juist het tegenovergestelde van een singulariteit te bereiken...???
Op 23-12-2009 21:47:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HansMichaelChi: Vroeger zag je vòòr 6 December geen kerstbal. Dat was vloeken met de Bijbel onder je arm. Dit jaar heb ik de 2e helft Augustus al kerstkaarten gesignaleerd. De kerstperiode was toen fijn lang, tussen sinterklaas en 6 Januari. Dus er moet iets met de tijd aan de hand zijn dat je om hetzelfde te beleven ERG veel vroeger beginnen moet. Vroeger kwam ook de post 2x per dag, ja dat gaat nou niet lukken, de tijd is om voordat je voor de 2e keer kan komen. Zo kan iedereen nog meer voorbeelden verzinnen. Ik heb heerlijk gelopen met die sneeuw, fietsen ging niet, als m'n band lek is onderga ik ook die sensatie van van alles zien en beleven, sferen die je oppikt. Mensen uit Amerika vinden het hier sleepy maar begrijpen niet dat door de snelheid minder wordt beLEEFD.
Op 23-12-2009 22:42:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
randell:

rudiev:

randell:

Weet iemand hier toevallig hoe de tijd zich gedraagt onder invloed van een zwart gat?

De kern van een zwart gat is een singulariteit waar de normale natuurwetten niet meer van toepassing zijn, het is een 'gat' in het ruimte-tijd-frame. Ook tijd bestaat daar niet meer. Einstein voorspelde dat hoe dichter je bij een zwart gat komt hoe langzamer de tijd gaat.
In theorie zouden zwarte gaten gebruikt kunnen voor voor tijdreizen, in ieder geval naar de toekomst.


Aha, dus als Einstein het bij het rechte eind heeft dan kan onze tijdsversnelling dus te maken hebben met een zekere verwijdering van het centrum van onze melkweg. Alsof we ons meer en meer losrukken van de aantrekkingskracht van het zwarte gat.
Bijzonder, het brengt me erop dat we dan juist het tegenovergestelde van een vortex beleven, zeg maar het effekt dat ontstaat aan de buitenste omtrek van een donut.Ik denk dat ons zonnestelsel zich ook steeds meer verwijderd van het centrum, zich met de spiraal meebewegend. Is het tegengestelde van een vortex niet een vortex die de andere kant op draait? En ja ik denk dat een zwart gat ook een vortex is waar alles ingezogen wordt en alle bouwstenen af worden gebroken zodat alleen het primaire soort deeltje overblijft (singulariteit, alles naar één). Vandaar ook dat er mensen zijn die denken dat de LHC een zwart gat zou kunnen veroorzaken op zeer hoge snelheden.
(bericht gewijzigd op 24-12-2009 0:21:26)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 24-12-2009 0:20:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Ik heb ook wel het gevoel dat de tijd sneller gaat, maar omdat ik ouder word beleef ik het allemaal ook anders, dus is mijn perceptie beïnvloed of beïnvloedt mijn perceptie?
Ik deed vroeger wel veel meer dan nu in dezelfde tijd. Een verbouwing ofzo, ik draaide er m'n hand niet voor om, gewoon beginnen en doorpakken. Nu zie ik er als een berg tegenop, lijkt het veel moeilijker. En niet eens alleen qua tijd, maar ook qua begroting, organisatie en inspanning. Dat is maar deels door het ouder worden te verklaren.
Er gebeurt ook meer in dezelfde tijdsspanne. Meer mensen dus meer gebeurtenissen, meer communicatiemiddelen dus meer informatie, meer zaken om mijn aandacht tussen te verdelen dus minder leef-tijd. Soms vind ik dat storend, denk ik: laat me met rust, maar overal is informatie, waar je ook kijkt, of je het nu wilt weten of niet. Daar is een mooi boek over geschreven: "Op reis naar andere planeten" door Ted Mooney (what's in a name). Hij stelt daarin dat het menselijk zenuwstelsel een capaciteitsbeperking heeft in de confrontatie met informatie en technologie.
Tsja. Van mij mag het allemaal wel wat rustiger. De menselijke maat gaat een beetje verloren, zaken waar ik vroeger nooit van gehoord had (of die ik negeerde) dringen zich nu genadeloos op.
Dat alles geeft mij een subjectief gevoel van versnelde tijd: er is minder van voor mezelf.
Op 24-12-2009 8:23:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
randell:

Aha, dus als Einstein het bij het rechte eind heeft dan kan onze tijdsversnelling dus te maken hebben met een zekere verwijdering van het centrum van onze melkweg. Alsof we ons meer en meer losrukken van de aantrekkingskracht van het zwarte gat.
Bijzonder, het brengt me erop dat we dan juist het tegenovergestelde van een vortex beleven, zeg maar het effekt dat ontstaat aan de buitenste omtrek van een donut.

Misschien dat we ons momenteel verwijderen van het supermassieve zwart gat in het centrum van ons sterrenstelsel(is hier bewijs van?), maar volgens mij zal het supermassieve zwarte gat uiteindelijk zoveel mogelijk materie van ons sterrenstelsel in zich opnemen. Dus voor zover ik weet zullen we ons uiteindelijk steeds dichterbij het supermassieve zwarte bevinden.
Ik vraag me af of er een kritiek punt is voor een zwart gat waarop deze, zo op het eerste gezicht, zal exploderen. Waarschijnlijk wel, want zo'n zwart gat die dan, waarschijnlijk, explodeert kan je vergelijken met de big bang. Misschien is zo'n gebeurtenis wel de recycler van het universum waar alle materie weer naar de begin wordt gezet en zo weer waterstof, zonnen en de rest van de zwaardere elementen gevormd kunnen worden.
Weet iemand misschien wat meer over een mogelijk kritiek punt van zwarte gaten waarop ze exploderen oid? Linkjes misschien?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 24-12-2009 17:14:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Het is nog niet helemaal duidelijk volgens mij of het universum nu uitzet (groter wordt), inkrimpt (kleiner wordt), of beide net als een adembeweging. Als er ooit een big bang is geweest die ons zonnestelsel heeft gevormd dan denk ik dat deze ontstaan is uit een zogenaamd zwart gat.

Volgens een interpretatie van Thoth/Hermes' "Zo boven zo beneden", werkt de microkosmos hetzelfde als de macrokosmos, dus als we het één beter zouden kunnen begrijpen kunnen we mogelijk ook het andere verklaren. (Elektronen draaiden b.v. om een atoomkern net zoals planeten om een zon draaien.)
(bericht gewijzigd op 24-12-2009 18:12:27)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 24-12-2009 18:09:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Maan:

Het is nog niet helemaal duidelijk volgens mij of het universum nu uitzet (groter wordt), inkrimpt (kleiner wordt), of beide net als een adembeweging. Als er ooit een big bang is geweest die ons zonnestelsel heeft gevormd dan denk ik dat deze ontstaan is uit een zogenaamd zwart gat.

Volgens een interpretatie van Thoth/Hermes' "Zo boven zo beneden", werkt de microkosmos hetzelfde als de macrokosmos, dus als we het één beter zouden kunnen begrijpen kunnen we mogelijk ook het andere verklaren. (Elektronen draaiden b.v. om een atoomkern net zoals planeten om een zon draaien.)

Naar mijn kennis zijn de meeste wetenschapper het er wel over eens dat het universum uitzet, zelfs hiermee versnelt. Volgens mij meten ze dit aan de stand van andere sterrenstelsel, maar hier moet je me niet op vast pinnen. Dit wordt veroorzaakt door een energie die ze niet 'zien'(meten), vandaar donkere energie.

Ik ben het met je eens dat dingen die in het groot gebeuren ook in het klein gebeuren. Maar met je laatste zin tussen de haakjes ga je even de fout in. Elektronen draaien niet om de kern heen zoals planeten om de zon draaien. Elektronen draaien een 'willekeurige'(ik zet dit even tussen aanhalingstekens omdat er vast een logica achter zit hoe ze draaien, maar het lijkt willekeurig) baan om de kern heen. Wellicht dat deze willekeurige banen veroorzaakt worden door fluctuaties in het veld van de kern die de baan beïnvloeden. Zo staan de elektronen ook in superpositie, zijn ze letterlijk overal en nergens. Daarbij, het nergens, botsen elektronen op hun anti-deeltje de positron en bestaat het elektron niet.
Welkom in de magische wereld van de quantummechanica
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 24-12-2009 18:49:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Zo boven,zo beneden,jo jo effect ?
Unity in the Heart of Diversity
Op 26-12-2009 2:02:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Haal de tijd terug:

ALLES IS WAAR
Op 26-12-2009 13:42:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
ThoTh:

Haal de tijd terug:mooi!
United as one. Divided by zero.
Op 26-12-2009 15:35:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Wat mij al lang bevreemd,is, nadat het gooi en smijt werk met cadeautjes over is ,er een duidelijke versnelling optreed in mijn directe omgeving,alsof de eindstreep van het kalenderjaar zo snel mogelijk bereikt dient te worden,zodat men het afgelopen jaar, vlug vergeten kan,om dan met veel herrie(blauwe flitsen die blijven plakken op het netvlies,geluid van bommen ingebed in een angstig d.n.a.) en nog meer gooi en smijtwerk in ongezellige artificieel aandoend decor van kille koude straten elkander een gelukkig begin toe te wensen,,om dan wederom met frisse intenties en afgescheiden zijn ,er weer keihard voor of tegen aan te gaan ,in een Nieuwjaar met een herhaling van al de/te bekende dingen,of zouden er deze keer prijsverlagingen zijn?,Of de overgang naar een" nieuw bewustzijn" ? Ja ,ik hoor u denken najaarsdip,klopt, misschien een te kort aan puur zonlicht.P.S.Mis mijn meisje ook wel.
O en Tho Th ,je schrijft boven "Haal de tijd terug" kan je misschien uitleggen wat je bedoeld of is het de gedachte in samenhang met het gave filmpje?
Unity in the Heart of Diversity
Op 26-12-2009 19:46:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
rudiev:

Ik ben het met je eens dat dingen die in het groot gebeuren ook in het klein gebeuren. Maar met je laatste zin tussen de haakjes ga je even de fout in. Elektronen draaien niet om de kern heen zoals planeten om de zon draaien. Elektronen draaien een 'willekeurige'(ik zet dit even tussen aanhalingstekens omdat er vast een logica achter zit hoe ze draaien, maar het lijkt willekeurig) baan om de kern heen. Wellicht dat deze willekeurige banen veroorzaakt worden door fluctuaties in het veld van de kern die de baan beïnvloeden. Zo staan de elektronen ook in superpositie, zijn ze letterlijk overal en nergens. Daarbij, het nergens, botsen elektronen op hun anti-deeltje de positron en bestaat het elektron niet.
Welkom in de magische wereld van de quantummechanicaIk geloof niet in willekeur en de modellen uit de kwantummechanica zijn naar mijn weten, zeker grotendeels, nog steeds slechts theoretisch; In het ene model kan ik me vinden en in het andere totaal niet. Ik denk dat bij een botsing deze elektronen gewoon uiteenvallen in nog kleinere deeltjes die we nog niet kunnen waarnemen.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 26-12-2009 20:09:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Dacht al ergens gelezen te hebben dat er geen end aan komt.Delen van 1 geheel.

(bericht gewijzigd op 26-12-2009 23:57:27)
Unity in the Heart of Diversity
Op 26-12-2009 23:41:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Maan:

Ik geloof niet in willekeur en de modellen uit de kwantummechanica zijn naar mijn weten, zeker grotendeels, nog steeds slechts theoretisch; In het ene model kan ik me vinden en in het andere totaal niet. Ik denk dat bij een botsing deze elektronen gewoon uiteenvallen in nog kleinere deeltjes die we nog niet kunnen waarnemen.

Ik heb zo 123 even geen tijd om een artikel voor je te googlen, maar de elektronen in jou lichaam verdwijnen continue. Ook Nassim Haramein vertelde dit nog tijdens zijn presentatie hier in Nederland.
In geloof zelf ook niet in willekeurig, daarom had ik het ook tussen aanhalingtekens gezet met daarbij nog een stukje tussen haakjes. Alles gaat via een logica, dus willekeurig of chaos bestaan in mijn optiek niet.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 27-12-2009 13:52:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
rudiev:

Ik heb zo 123 even geen tijd om een artikel voor je te googlen, maar de elektronen in jou lichaam verdwijnen continue. Ook Nassim Haramein vertelde dit nog tijdens zijn presentatie hier in Nederland.
In geloof zelf ook niet in willekeurig, daarom had ik het ook tussen aanhalingtekens gezet met daarbij nog een stukje tussen haakjes. Alles gaat via een logica, dus willekeurig of chaos bestaan in mijn optiek niet.


Denk niet dat elektronen kunnen verdwijnen maar slechts van energie/samenstelling veranderen. Er is namelijk zoiets als de "wet van behoud van energie" welke stelt dat energie niet verloren kan gaan:
http://www.natuurkunde.nl/artikelen/view.do?supportId=217840
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 27-12-2009 15:45:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Maan:

Denk niet dat elektronen kunnen verdwijnen maar slechts van energie/samenstelling veranderen. Er is namelijk zoiets als de "wet van behoud van energie" welke stelt dat energie niet verloren kan gaan:
http://www.natuurkunde.nl/artikelen/view.do?supportId=217840

Normaal annihileren de deeltjes elkaar en komt er straling vrij, gamma straling, met inderdaad dezelfde energie als het elektron en positron. Tevens kunnen, als er genoeg energie is, de deeltje weer gevormd worden uit deze straling.
De energie gaat niet verloren, maar het deeltje, in dit geval de elektron, voor een bepaalde periode wel.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 28-12-2009 18:17:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: De tijd gaat sneller, maar mijn coputer slomer....
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 31-12-2009 15:43:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
vosje:

De tijd gaat sneller, maar mijn coputer slomer....


En hoe sneller de tijd gaat, des te sneller je door je maandgeld heen bent en des te langer het duurt voor het weer de maandelijkse payday is en dat zijn van die perioden dat de tijd wel stil lijkt te staan
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 31-12-2009 21:56:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Het is (al) 2010 - ongelooflijk! Als pikkie van 10, 12 was 2001 al zo magisch. Maar ook: what a waste of years...

De betere wensen mensen, maak er wat van.
RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 01-01-2010 0:22:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: 2010 idd alweer, wouw, die laatste maand ging wel heel erg snel valt mij op, de feestdagen zijn nu al weer achter de rug en nog een paar weken en dan ben ik alweer 33 jaar slaafsloof op deze door mensen naargeestig gevormde rotglobe en voor je het weet is het weer carnaval.

Het lijkt werkelijk alsof er stukken tijd worden overgeslagen en de stukken die worden overgeslagen worden ook steeds en steeds groter waardoor het geheel nog sneller gaat.

Hahaha, doet me denken aan de LP "Spoken op de Efteling" (label: CNR) en daarop stond het sprookje "De Stoomcarousel". In dat verhaaltje lieten de heks en de treiter-kabouter de stoomcarousel op hol slaan en de vliegende fakir zette dat ding uiteindelijk stil.
Maar dat op hol slaan van dat ding op die LP zou je met het huidige tijdsverloop kunnen vergelijken.
Moest ik gelijk aan denken omdat terwijl ik dit typte gelijktijdig een tranceplaat op een upgepitched tempo aan het beluisteren was.

Het lukt mij maar niet om de tijdsaccelleratie los te zien van 2012 wat psychologisch gezien een heel stuk dichterbij is gekomen als je naar het jaartal 2010 kijkt.

Maar hou je je net als ik niet echt met de feestdagen bezig, behalve een oliebolletje en een appelflappie heb ik niks bijzonders gedaan oudjaarsavond en met de kerst alleen wat uitgebreider gegeten, maar lang niet zo uitbundig en euforisch meer als in vroegere tijden, evenals dat ik mijn verjaardag niet vier dan merk je net zo goed dat de tijd sneller gaat als iemand die helemaal in het feestgebeuren op gaat.

Net een bandrecorder die een band aan het draaien is en de band bijna is afgelopen en waarbij dus de afwikkelende spoel(welke je met de tijd zou kunnen vergelijken) steeds sneller gaat draaien en de opwikkellende (welke je met het menselijke bewustzijn zou kunnen vergelijken) steeds trager.
Heel vroeger was het andersom, toen leek het net alsof een tape net was gestart vanaf het begin en we nog een hele lange weg te gaan hadden.
(bericht gewijzigd op 2-1-2010 2:17:46)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 02-01-2010 2:00:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Vervolg...

Nu zitten we dus bijna aan het einde van de band, maar het deck is voorzien van auto-reverse en aan het einde treed er dus een omslag op. Dan hebben we weer een lange weg te gaan met dezelfde artiesten, alleen met andere liedjes.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 02-01-2010 2:21:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Starseed: Ik heb toch echt heel sterk het gevoel dat de tijd weer een sprongetje genomen heeft, als het zo verder gaat is het jaar in een wip ook weer voorbij.
Op 02-01-2010 18:19:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
nupeet:

O en Tho Th ,je schrijft boven "Haal de tijd terug" kan je misschien uitleggen wat je bedoeld of is het de gedachte in samenhang met het gave filmpje?

Als je op het filmpje klikt en deze in YouTube zelf opent, dan zal je in de tekst zien dat het geluid vibraties bevat gelijk aan de Schumann resonantie. Er wordt wel gezegd dat er twee redenen zijn waarom de tijd sneller lijkt te gaan zijn:
- versnelling van de Schumann resonantie
- vervuiling van het vibratieveld, door WiFi, GSM etc etc

Tevens is de muziek gebaseerd op Solfeggio stemming.
Hiervan wordt gezegd dat het een betere afstemming kent met het lichaam.

Ps, de naam is zonder spaties : ThoTh

(bericht gewijzigd op 2-1-2010 23:12:24)
ALLES IS WAAR
Op 02-01-2010 23:11:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: PS alles is relatief hoor;

Toen ik zag dat er weer gereageerd was op dit topic, dacht ik:'Nu nog?'
Om er vervolgens achter te komen dat mijn eigen laatste reactie van de 26e december was....leek voor mij 2 maanden geleden.
ALLES IS WAAR
Op 02-01-2010 23:14:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet:
ThoTh:

nupeet:

O en Tho Th ,je schrijft boven "Haal de tijd terug" kan je misschien uitleggen wat je bedoeld of is het de gedachte in samenhang met het gave filmpje?

Als je op het filmpje klikt en deze in YouTube zelf opent, dan zal je in de tekst zien dat het geluid vibraties bevat gelijk aan de Schumann resonantie. Er wordt wel gezegd dat er twee redenen zijn waarom de tijd sneller lijkt te gaan zijn:
- versnelling van de Schumann resonantie
- vervuiling van het vibratieveld, door WiFi, GSM etc etc

Tevens is de muziek gebaseerd op Solfeggio stemming.
Hiervan wordt gezegd dat het een betere afstemming kent met het lichaam.

Ps, de naam is zonder spaties : ThoTh


Dank je,ToTh, het is nu een stukje duidelijker,weet je, soms vullen mijn vingers ruimte, alsof ze een wil hebben van zichzelf.
Unity in the Heart of Diversity
Op 03-01-2010 10:43:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: Nog éénmaal de schumann resonantie versnelt niet (dit zou een verhooging in de ferquentie zijn), wel neemt de sterkte van de ferquentie toe en dat is zijn amplitude.
(bericht gewijzigd op 3-1-2010 11:02:23)
"We're all mad here."
Op 03-01-2010 11:01:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Cheshire Cat:

Nog éénmaal de schumann resonantie versnelt niet (dit zou een verhooging in de ferquentie zijn), wel neemt de sterkte van de ferquentie toe en dat is zijn amplitude.

Ik zei, 'er wordt wel gezegd'
[quote]
In an ideal cavity, the resonant frequency of the n-th mode fn is determined by the Earth radius a and the speed of light c.[6]

f_{n} =\frac{c}{2 \pi a}\sqrt{n(n+1)}

The real Earth-ionosphere waveguide is not a perfect electromagnetic resonant cavity. Losses due to finite ionosphere electrical conductivity lower the propagation speed of electromagnetic signals in the cavity, resulting in a resonance frequency that is lower than would be expected in an ideal case, and the observed peaks are wide. In addition, there are a number of horizontal asymmetries – day-night difference in the height of the ionosphere, latitudinal changes in the Earth magnetic field, sudden ionospheric disturbances, polar cap absorption, etc. that produce other effects in the Schumann resonance power spectra.

Dependence on global lightning activity:
From the very beginning of Schumann resonance studies, it was known that they could be used to monitor global lightning activity. At any given time there are about 2000 thunderstorms around the globe. Producing ~50 lightning events per second, these thunderstorms create the background Schumann resonance signal.
[/quote]
Maar bij deze zeg ik het ook
ALLES IS WAAR
Op 03-01-2010 0:23:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat: [quote=ThoTh]
Cheshire Cat:

Nog éénmaal de schumann resonantie versnelt niet (dit zou een verhooging in de ferquentie zijn), wel neemt de sterkte van de ferquentie toe en dat is zijn amplitude.

[quote=ThoTh]
Ik zei, 'er wordt wel gezegd'
[quote]
In an ideal cavity, the resonant frequency of the n-th mode fn is determined by the Earth radius a and the speed of light c.[6]

f_{n} =\frac{c}{2 \pi a}\sqrt{n(n+1)}

The real Earth-ionosphere waveguide is not a perfect electromagnetic resonant cavity. Losses due to finite ionosphere electrical conductivity lower the propagation speed of electromagnetic signals in the cavity, resulting in a resonance frequency that is lower than would be expected in an ideal case, and the observed peaks are wide. In addition, there are a number of horizontal asymmetries – day-night difference in the height of the ionosphere, latitudinal changes in the Earth magnetic field, sudden ionospheric disturbances, polar cap absorption, etc. that produce other effects in the Schumann resonance power spectra.

Dependence on global lightning activity:
From the very beginning of Schumann resonance studies, it was known that they could be used to monitor global lightning activity. At any given time there are about 2000 thunderstorms around the globe. Producing ~50 lightning events per second, these thunderstorms create the background Schumann resonance signal.
[/quote]
Maar bij deze zeg ik het ook
[/quote]

Ik zal het vast nog wel een paar keer moeten schrijven
(bericht gewijzigd op 4-1-2010 15:12:33)
"We're all mad here."
Op 04-01-2010 15:09:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
xxliisaa: ik heb juist dat het op me werk de tijd heel sloom gaat,
en als ik thuis ben ff genieten, maar dan gaat de tijd zo snel ineens voor je het weet sta je alweer naast je bed om weer te gaan werken!
Op 24-09-2010 0:42:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
xxliisaa:

ik heb juist dat het op me werk de tijd heel sloom gaat,
en als ik thuis ben ff genieten, maar dan gaat de tijd zo snel ineens voor je het weet sta je alweer naast je bed om weer te gaan werken!

Mmmm...
Tijd voor een carriere-switch?
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-09-2010 18:53:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden