Bestaan wij en de wereld om ons heen echt? In het vorige deel hebben we ons beziggehouden met de vraag of de wereld om ons heen slechts een virtuele wereld is, en wij misschien alleen maar figuranten zijn in een computerprogramma. In dit deel behandel ik een andere theorie waaruit je zou kunnen afleiden dat deze wereld misschien slechts schijn is. Dit zal ik doen aan de hand van een gedachtenexperiment.

Stel je eens voor...

Stel je eens voor dat je een god bent. Je bent onsterfelijk en je hoeft maar met je vingers te knippen of je gedachten manifesteren zich. Je hoeft nergens moeite voor te doen, want alles wat je wilt gebeurt gewoon. Je deelt de wereld/dimensie waarin je woont met miljarden andere goden, wat op zich geen probleem is. De dimensie is oneindig groot en grondstoffen zijn dat natuurlijk ook, je kunt ze namelijk met een enkele gedachte manifesteren.

Er zijn echter ook enkele nadelen aan dit god zijn. Gezien je nergens moeite voor hoeft te doen is er weinig uitdaging. En er zit een beperking aan je scheppende vermogens, je kunt namelijk alleen creëren wat je kunt verzinnen. En wat als je alle tijd van de wereld hebt, maar je even niet weet wat je er mee aan moet? Wat moet je dan? Wat als de verveling toeslaat?

Mortal Life 2.0

Gelukkig is er net een nieuw spel uitgekomen dat in een rap tempo een grote hit aan het worden is bij de verveelde medegoden. In slechts een paar duizend jaar (een korte tijd als je bedenkt dat je onsterfelijk bent) is het spel van een handjevol spelers naar 6 miljard geschoten. Het is een interactief videospel, het beste te omschrijven als een soort virtuele wereld waar je in kunt stappen. Eenmaal aangesloten kun je deze wereld beleven vanuit het perspectief van het personage dat je speelt. Je voelt, hoort, ziet, proeft en ruikt wat dit poppetje ervaart. Het hele spel speel je vanuit dit 1e persoon perspectief in de meest letterlijke zin.

Het spel genaamd 'Mortal Life' is gebsseerd op een nogal maf idee, namelijk dat alles eindig is - wat natuurlijk een ridicule gedachte is, gezien alles er altijd al is geweest en altijd zal blijven bestaan, maar dit is juist de grap van het spel. De setting van het spel is een fictieve planeet genaamd 'Aarde' en je speelt als een fictief personage die ook wel als sterfeling aangeduid wordt. Je wordt ergens willekeurig op deze planeet in het spel 'geboren' en vandaar gaat het spel los.

Nu in de winkels!(soort van)

De doelstelling van het spel is simpel: probeer zo lang mogelijk te overleven en je voor het spelen vastgestelde 'levensdoel' te bereiken. Bereik je deze, dan win je het spel. Het lastige in het spel is dat je gelimiteerd bent aan de vastgestelde regels. Je kunt zo niet zomaar dingen laten gebeuren door maar met je vingers te knippen. Als je dingen gedaan wilt krijgen, moet je zelf achter een manier zien te komen om dit voor elkaar te krijgen.

Hier zijn twee methodes voor:

1. Je werkt keihard en hebt wat mazzel (voor je het weet werk je je kapot in een dead-end job) of
2. Je speelt het slim en gaat opzoek naar manieren om het systeem te kraken (eigenlijke doel van het spel)

Deze tweede methode, die vooral logisch inzicht vereist, wordt weer bemoeilijkt door een nieuwe feature in het spel: 'emoties' (Deze ontbraken in de eerste versie van het spel, 'Mortal Life 1.0', wat het spel te gemakkelijk en kaal maakte). Hoewel de emoties het spel extra kleur geven, maken ze het je wel een stuk moeilijker het spel te spelen. De emoties beïnvloeden namelijk je vermogen om logisch na te denken.

Er zit nog een addertje onder het gras dat het spel een stuk lastiger maakt. Zodra je met het spel start, ga je er zo in op dat je vergeet dat je eigenlijk een onsterfelijke god bent die slechts een spelletje speelt om de verveling tegen te gaan. Je zult zo in het spel meegezogen worden dat je begint te geloven dat deze (fictieve) wereld en sterfelijkheid de realiteit zijn. Het is dan ook je eerste doel in het spel om je vooraf ingestelde levensdoel te ontdekken, voordat je verder kunt met de volgende stap: het verwezenlijken ervan.

vermijd risico's!

Alle andere bewoners van de aarde, medegoden die het spel ook spelen, zijn ook vergeten dat het maar een spel is en maken je (fictieve) leven nog lastiger. Ze houden je onbewust tegen verder te komen in het spel door je af te raden om risico's te nemen en door het spel veel te serieus te nemen. Eenmaal overtuigd van het idee dat het leven zwaar is, dat je er weinig aan kunt doen en dat je jouw dromen onmogelijk kunt verwezenlijken, is het eigenlijk game over. Eigenlijk heb je al verloren, want onbewust heb je het al opgegeven. Het enige wat je nog kan helpen om het spel te winnen, is dat je op tijd wakker wordt geschud.

Cheats

Gelukkig is er een manier om het spel ondanks de vele uitdagingen alsnog te winnen, namelijk door op tijd te beseffen dat dit maar een spel is. Zodra je je dit weer realiseert, wordt het opeens een stuk makkelijker om dingen in perspectief te zien en je doel alsnog te halen. Je blijft gelimiteerd aan de regels van het spel (het is niet The Matrix), maar je weet in ieder geval weer waar je mee bezig bent en waarom je hier bent. Je hebt al een grote voorsprong op je medespelers door je dit te realiseren, omdat zij veel minder snel risico's durven te nemen, aangezien zij dit spel veel te serieus nemen.

Game over...

Of toch niet?

Wordt vervolgd...

Realist: Ík heb dit spel ook gespeeld maar was na 20min al afgelopen. Er zat een man aan mijn benen te trekken, maar er zat iets van een slang om mn nek.

Vond het spel dus niet zo leuk.....

“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 08-01-2010 13:44:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Duzzan: Dit klinkt als een saai spel dat geen enkele god zal spelen ...
Bill Hicks heeft het 'leven' wat beter omschreven;
It's just a ride ...

(bericht gewijzigd op 8-1-2010 14:08:09)
Vet Stoere Tekst
Op 08-01-2010 14:07:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dintelox: Klinkt aannemelijk, maar er komt wel een vraag bij me op.

1. ik kan me haast niet voorstellen dat een oppermachtig wezen zou vergeten wie hij daadwerkelijk is? het zou een spel moeten zijn? waar is de failsafe dan? indien deze vastloopt en/of het doel vergeet dan zou deze oppermachtig wezen hier toch wel rekening mee gehouden hebben? deze zou dan toch een soort failsafe systeem in het spel geinstalleerd hebben die in werking treed zodra deze staat van vergeten (of hoe je het ook wil noemen) gemanifisteerd word?
het oppermachtig wezen zal zichzelf toch niet in een val laten lopen, een val die ervoor kan zorgen dat hij al zijn krachten verliest?

nee ik denk gewoon dat wij vermaak zijn voor de echte opperwezens (nou eigenlijk maar 1 opperwezen, indien er meerdere zouden zijn dan zouden deze elkaar opheffen) en zouden wij hier niet zijn haha

haha je wordt er gek van als je er teveel aan denkt.
Op 08-01-2010 14:47:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JohnvR1966: Weet je,.... Vroeger had ik een grote treinbaan, compleet met huisjes, boompjes, poppetjes en miniatuurautootjes. Soms, als ik een rotdag had liet ik een trein ontsporen of reed ik (heel baldadig) met een autootje over zo'n poppetje heen. Ik heb mijzelf heel vaak afgevraagd of God ook een (weliswaar wat groot uitgevallen) treinbaan heeft.....

John
Scientia potestas est
Op 08-01-2010 15:38:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
dintelox:

Klinkt aannemelijk, maar er komt wel een vraag bij me op.

1. ik kan me haast niet voorstellen dat een oppermachtig wezen zou vergeten wie hij daadwerkelijk is? het zou een spel moeten zijn? waar is de failsafe dan?


Zo ook aan het begin van iedere incarnatie "vergeet" je in principe alles en moet je in je nieuwe leven alles opnieuw leren. Het is niet echt vergeten want ik denk dat je ziel deze kennis nog bezit, maar je kan er normaal gesproken geen concrete beelden bij ophalen, behalve dan tijdens een andere staat van bewustzijn bijvoorbeeld tijdens een sessie regressietherapie of mogelijk tijdens een diepe meditatie.
(bericht gewijzigd op 8-1-2010 15:59:39)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 08-01-2010 15:54:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno: @ Dinteltox,

Die "failsafe" waar je het over hebt is op verschillende manieren te activeren in het hypothetische "spel des levens".
Als we namelijk een moment in volle overgave mee visualiseren met onze Japans klinkende Kyosaki, dan is het vanzelfsprekend dat een spel ontworpen door oneindige intelligentie behoorlijk goed doordacht is..

Je zou het fenomeen "sterven" kunnen zien als reboot-mechanisme, waarbij de speler van het spel zich na het sterven weer volledig bewust is van zijn ware aard.
En het spel kan intenser beleefd worden door het vergeten van de onsterfelijke aard van de deelnemer.

Andere mogelijke "vangnetten" van het spel zouden gevonden kunnen worden in de volgende ervaringen:

-Bijna dood ervaringen
-Meditatie
-Psychedelica (DMT, Paddo's, Salvia Divinorum, etc)

Stel dat er een dergelijk "spel" bestaat, dan zou er ook een programmerings code moeten bestaan die er voor zorgt dat het spel soepel blijft lopen.
De code zou dan te vinden zijn in ieder object dat waarneembaar is in de de "stervelijkheids-simulatie.
In onze "werkelijkheid" noemen we die codering:"De reeks van Fibonacci", maar zelfs de opvallende overeenkomsten in de spiraliserende bewegingen in micro en macro cosmos kunnen de meesten niet wakker schudden.

Vandaar dat de Dood altijd op je wacht om je een spreekwoordelijke "slap in the face" te geven.

En zodra de tintelingen uit je wang zijn weggetrokken kies je het volgende spel.

Ready.. Set..And Go get born again..
Uno Solo
Op 08-01-2010 15:55:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno: @ Dinteltox,

Die "failsafe" waar je het over hebt is op verschillende manieren te activeren in het hypothetische "spel des levens".
Als we namelijk een moment in volle overgave mee visualiseren met onze Japans klinkende Kyosaki, dan is het vanzelfsprekend dat een spel ontworpen door oneindige intelligentie behoorlijk goed doordacht is..

Je zou het fenomeen "sterven" kunnen zien als reboot-mechanisme, waarbij de speler van het spel zich na het sterven weer volledig bewust is van zijn ware aard.
En het spel kan intenser beleefd worden door het vergeten van de onsterfelijke aard van de deelnemer.

Andere mogelijke "vangnetten" van het spel zouden gevonden kunnen worden in de volgende ervaringen:

-Bijna dood ervaringen
-Meditatie
-Psychedelica (DMT, Paddo's, Salvia Divinorum, etc)

Stel dat er een dergelijk "spel" bestaat, dan zou er ook een programmerings code moeten bestaan die er voor zorgt dat het spel soepel blijft lopen.
De code zou dan te vinden zijn in ieder object dat waarneembaar is in de "stervelijkheids-simulatie.
In onze "werkelijkheid" noemen we die codering:"De reeks van Fibonacci", maar zelfs de opvallende overeenkomsten in de spiraliserende bewegingen in micro en macro cosmos kunnen de meesten niet wakker schudden.

Vandaar dat de Dood altijd op je wacht om je een spreekwoordelijke "slap in the face" te geven.

En zodra de tintelingen uit je wang zijn weggetrokken kies je het volgende spel.

Ready.. Set..And Go get born again..

(bericht gewijzigd op 8-1-2010 16:00:27)
Uno Solo
Op 08-01-2010 15:58:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: @Kyosaki: Ik heb nagenoeg precies dezelfde visie over het leven. Emoties zijn alleen niet alleen zaken die dingen moeilijker maken; Positieve emoties zoals dromen en passie kunnen je ook extra energie geven.

Kunst is wel om zaken op tijd los te laten als jij vindt dat het de moeite niet meer waard is, of juist extra aandacht te geven als jij vindt dat het wel de moeite waard is.
(bericht gewijzigd op 8-1-2010 16:02:59)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 08-01-2010 16:00:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pizza!: misschien zijn positieve emoties, diegene die je met energie vullen wel een hint in het spel. Wanneer je erachter komt wat je doel is weet je dat zeker door de enorme boost van energie die alleen al het denken aan het behalen van het doel geeft. Elke keer dat je een stapje dichterbij komt door tussenliggende stappen te ontdekken krijg je zo onopgemerkt hints dat je op de goede richting zit.

Op 08-01-2010 16:10:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kelder:
JohnvR1966:

Weet je,.... Vroeger had ik een grote treinbaan, compleet met huisjes, boompjes, poppetjes en miniatuurautootjes. Soms, als ik een rotdag had liet ik een trein ontsporen of reed ik (heel baldadig) met een autootje over zo'n poppetje heen. Ik heb mijzelf heel vaak afgevraagd of God ook een (weliswaar wat groot uitgevallen) treinbaan heeft.....

John


God heeft ook een treinbaan...
[img width=50]http://images.vpro.nl/img.db?18090818+s(200)[/' border='0' class='userIMG' align='absMiddle' onclick='vUSRImg(this);'>
(bericht gewijzigd op 8-1-2010 19:43:36)
Op 08-01-2010 19:39:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: Dit gaat heeeel diep, of niet?
Je kunt je fantasie op de loop laten gaan en nog nergens uitkomen.
We kunnen ook fantasiefiguren zijn die een eigen leven zijn gaan leiden. Of als je de verhalen moet geloven dat buitenaardsen ons 'gecreeerd' hebben en zelf een andere stoffelijke samenstelling hadden, dat ze ons lieten 'leven' toen ze zelf weg moesten. Niet verwachtende dat we succesvol zouden zijn om te overleven. Maar ja, met genen van henzelf in ons kan het eigenlijk ook niet anders. DAn rijst de vraag; bestaan de aliens wel echt? Zijn zij ook niet pionnen in een spel? Is het menselijk verleden wel echt? Is het geen verzonnen verhaal om ons een 'geschiedenis' te geven? Er zijn sporen van, zeker, maar zijn die niet geplant om het verhaal een bodem te geven? We waren er niet bij, dus weten we het niet. Zitten bepaalde gevens ook niet in het gezamelijk bewustzijn van de mens? Iedereen kan uit dat bewustzijn gegevens putten en wie weet brengen we het wel onbewust over op de volgende generaties? Net zoals je met een goede vriend(in)soms hetzelfde denkt of zegt in een gesprek.
Weet jij het, weet ik het!
Op 08-01-2010 21:09:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
A. Hemelwandelaar:
dintelox:

Klinkt aannemelijk, maar er komt wel een vraag bij me op.

1. ik kan me haast niet voorstellen dat een oppermachtig wezen zou vergeten wie hij daadwerkelijk is? het zou een spel moeten zijn? waar is de failsafe dan? indien deze vastloopt en/of het doel vergeet dan zou deze oppermachtig wezen hier toch wel rekening mee gehouden hebben?


Waarom dat? Je gaat toch een keer dood in de tijdlijn, en in de Godenwereld bestaat tijd toch helemaal niet .
"When an inner situation is not made concious, it appears outside as fate" ~ C.G. Jung
Op 08-01-2010 21:49:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Volgens mij heeft iemand (Kyosaki) vaak naar The Matrix gekeken.
Ik ook...
Cannot kill the Battery!!!
Op 08-01-2010 23:40:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM: Nee hoor, marsepars. Lees het boek 'geometrie van de schepping' van drunvalo melchizedek maar eens. Daar staat in iets andere bewoording wat kyosaki beschrijft.
We willen graag een doel hebben, maar het lijkt er idd op dat we er alleen maar zijn om te ervaren (hoewel dat ook al een doel op zich is).
Op 08-01-2010 23:58:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
GM:

Nee hoor, marsepars. Lees het boek 'geometrie van de schepping' van drunvalo melchizedek maar eens. Daar staat in iets andere bewoording wat kyosaki beschrijft.
We willen graag een doel hebben, maar het lijkt er idd op dat we er alleen maar zijn om te ervaren (hoewel dat ook al een doel op zich is).

Lezen?
Met van die papieren dingen met woorden erin?
Oei...

Kwam me wel bekend voor van de Matrix-films.
Dan zullen die regisseurs die boeken wel gelezen hebben.
Cannot kill the Battery!!!
Op 09-01-2010 0:05:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Janverbeek: Grappig stukje dit. Leuk bedacht.

Lijkt een beetje op de filosofie van George Berkeley. Hij zei dat God ons "droomt". De werkelijkheid om ons heen is spiritueel.

Overigens is de Matrix gebaseerd op het gedachtegoed van Plato en ook Schopenhauer (de ware werkelijkheid houdt zich voor ons verborgen) en de Gnostiek. Ware kennis van het universum ligt in onszelf. In de film kom je zo nu en dan ook verwijzingen tegen zoals bordjes met de tekst "know yourself".
Op 09-01-2010 0:22:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Lemetje:

Of als je de verhalen moet geloven dat buitenaardsen ons 'gecreeerd' hebben en zelf een andere stoffelijke samenstelling hadden, dat ze ons lieten 'leven' toen ze zelf weg moesten. Niet verwachtende dat we succesvol zouden zijn om te overleven. Maar ja, met genen van henzelf in ons kan het eigenlijk ook niet anders.


Als je het mogelijk over de Annunaki hebt; Deze genetische masterminds hadden alleen maar hun eigen "stempel" op onze (toen meer aap dan mensachtige) soort gedrukt. In een bepaald opzicht kun je zeggen dat ze de evolutie van onze soort in sneltreinvaart hadden gebracht. Afgezien van een aantal genetische verschillen waren wij toen in principe "hun" geworden.

Aangezien we genetisch zoveel gelijken lijkt het me ondenkbaar dat ze een andere stoffelijke samenstelling gehad zouden hebben.


Zitten bepaalde gevens ook niet in het gezamelijk bewustzijn van de mens? Iedereen kan uit dat bewustzijn gegevens putten en wie weet brengen we het wel onbewust over op de volgende generaties? Net zoals je met een goede vriend(in)soms hetzelfde denkt of zegt in een gesprek.


Ben je al bekend met het begrip Akasha Kronieken?: http://nl.wikipedia.org/wiki/Akashakroniek

Ik denk zelf ook dat we een gezamelijk bewustzijn zijn, en tevens ook individueel kunnen functioneren.
(bericht gewijzigd op 9-1-2010 1:19:36)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 09-01-2010 1:03:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
Maan zei: Ik denk zelf ook dat we een gezamelijk bewustzijn zijn, en tevens ook individueel kunnen functioneren.

Het is eerder omgedraait; we zijn individuen met een gezamelijk bewustzijn. Zoals jij het zegt kunnen we alleen vanuit het gezamelijk bewustzijn functioneren met de mogelijkheid om aan onze individualistische behoeften te voorzien.
Juist omdat we 1 stam hebben zijn we verbonden, maar wel individuen. Net als tweelingen, om kort door de bocht te gaan. Dat is ook de reden dat er, soms, op twee totaal verschillende plaatsen op de wereld dezelfde uitvinding wordt gedaan door mensen die elkaar absoluut niet kennen.
En ik weet niet hoe ver de aliens(evt. Annunaki)technisch ontwikkeld zijn wbt de gen wetenschap dat ze wat van hun genen bij ons geimplanteerd hebben ook al zouden ze 'anders' zijn.
Ik draai, esoterisch/spiritueel gezien, al wel weer een tijdje mee dus ik weet waar ik het over heb, maar probeer het een beetje begrijpelijk neer te zetten.
Op 09-01-2010 8:34:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: @lemetje,

Volgens mij snap je er niks van.

Ondekkingen komen niet gelijk, alleen met 6 mld. zielen kan het.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 09-01-2010 16:38:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nisargadatta: Leuk experiment!
En toch, op een paar foutjes na, komt dit gedachtenexperiment heel dicht bij de realiteit. Een beetje opgeleukt, maar toch...

Een van de grootste wijzen van de laatste honderd jaar heeft bijna 50 jaar gesproken over Zelfrealisatie. Bij zijn uitleg/leer wordt echter in plaats van "game" de Droom gehanteerd als analogie van de wereld. Wie lef heeft doet eens gek: koop het boek van hem eens en durf het helemaal uit te lezen: Nisargadatta "Ïk Ben en Zijn".
Daar zul je ook overeenkomsten kunnen vinden met dit gedachtenexperiment. De moeite waard! (ik heb er mijn Nickname maar van gemaakt).
Op 09-01-2010 17:01:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zweefvlieg: Als God zich verveelt omdat er niet genoeg te doen valt,dan is het ook niet mogelijk dat alles er al is geweest, en zeker onmogelijk als Hij nieuwe spelletjes wil. Het is er immers allemaal? God zou dus in die wereld absoluut overbodig zijn.'n Paar kleine goden, om alles in de gewenste banen te leiden is dan al meer dan genoeg. Ik heb trouwens het idee dat als alles altijd al bestaan heeft, het haast onmogelijk is om iets te veranderen.Dan zou je de gelegenheid moeten hebben om terug te gaan in de tijd.Want aan de toekomst verander je niets.Die ligt dus muurvast dicht.
Op 09-01-2010 17:30:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: In de oneindigheid van het Niets werd plots alles bewust. Het Al zag zichzelf en zei:'Ik besta'.

Aangezien deze gedachte door niets werd bevestigd bij gebrek aan een ander sloeg er plots twijfel toe. Het Al zei: 'Wellicht besta ik niet'.

De derde gedachte ontstond omtrent de vraag of beide eerste conclusies er wel toe deden.

Binnen de kortste keren was het Al gevuld met conclusies die nooit werden bevestigd, maar alleen konden worden gespiegeld aan het tegenovergestelde.

Langzaam kwam het besef binnen dat al deze vragen niet te beantwoorden waren, maar desalniettemin voelde het Al zich inmiddels groter dan bij de eerste gedacht, voller, wijser.

Het besluit was genomen: Aangezien er niets buiten het Al leek te bestaan, ging Het op zoek in zichzelf, waardoor de onmetelijke ruimte 'buiten' het Al, waar hij zich nog niet bewust van was, bekend kon worden.

Elke keer als een gedachte werd bevestigd werd deze meer solide. Een gedachte miljoen keer herhaald creerde een vast punt in de rest zo vloeibare eigenheid van het geen wat Het was.

Langzaam ontstond een universum, met centra, wetten en ordelijkheden.

Door hier lang op te mediteren kwamen nieuwe inzichten, waardoor nieuwe waarheden -hoe tijdelijk ook- een rol konden spelen in het waargenomene.

Langzaam begreep het Al dat hij een centrum inzichzelf vormde, waarvandaan gedachten zich in de ringen om hem heen manifesteerde, ter verrijking en groei van het centrum, wat daardoor steeds verder uitdijde, doordat de kennis over het onbekende naar het bewuste gedeelte terugstroomt

Dit alles gebeurde over een tijdsspanne van aeons en aeons en in een fractie van een tel tegelijk. De voornaamste paradoxale grondstellingen in dit systeem zijn:
- Het oneindige zijn, wat alleen kan doen in het tijdelijke.
- Het beweeglijke wat zich alleen kan afzetten tegen het vaste.
- Het onbekende, wat pas gaat intrigeren als het bekend wordt.

Zo kwam alles tot wording en is Niets in het Al en het Al in het Niets.
(bericht gewijzigd op 9-1-2010 18:10:17)
ALLES IS WAAR
Op 09-01-2010 18:09:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM: @Thoth,
Ook de Kybalion (de hermetische filosofie) gelezen?
Op 09-01-2010 19:02:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
GM:

@Thoth,
Ook de Kybalion (de hermetische filosofie) gelezen?

is dat een leestip?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 09-01-2010 19:11:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Mooi gesproken Toth.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 09-01-2010 20:46:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Realist:

Mooi gesproken Toth.

maar ook behoorlijk wazig, doet me denken aan "in den beginne was het woord, enz."
Nee, dank u.
Op 09-01-2010 21:55:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
studentje:

GM:

@Thoth,
Ook de Kybalion (de hermetische filosofie) gelezen?

is dat een leestip?

Zou je kunnen overwegen als het je interesseert (mij wel iig). Ik probeerde duidelijk te maken dat een hoop van het geschrevene terug te vinden is in het beschreven document, of zoals ik in een eerdere note schreef: 'geometrie van de schepping' van drunvalo melchizedek.
Op 09-01-2010 22:11:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
spook: Dat is een hele goede Toth.

Op 09-01-2010 23:04:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Applaus voor Toth
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 10-01-2010 13:14:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
GM:

@Thoth,
Ook de Kybalion (de hermetische filosofie) gelezen?

http://www.kybalion.org/TheKybalion.pdf
Ja en Blavatsky's The Secret Doctrine en Heindel's Cosmo-Conception

http://en.wikipedia.org/wiki/Cosmogenesis
http://www.theosociety.org/pasadena/sd/sd-hp.htm

http://en.wikipedia.org/wiki/Rosicrucianism
http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Heindel
http://www.rosicrucian.com/rcc/rcceng00.htm#contents
(bericht gewijzigd op 10-1-2010 13:22:42)
ALLES IS WAAR
Op 10-01-2010 13:18:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zweefvlieg: Toth Th- -

Waar dit verhaal dan ook vandaan komt, het is nadenkend en meeslepend. Het lijkt alsof er door ons met wanhoop naar een oplossing wordt gezocht.Dit zullen we wel nooit doorgronden, maar sprookjes op niveau geven veel troost.Het is een mooie ingeving.
Op 10-01-2010 15:23:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
GM:

studentje:

GM:

@Thoth,
Ook de Kybalion (de hermetische filosofie) gelezen?

is dat een leestip?

Zou je kunnen overwegen als het je interesseert (mij wel iig). Ik probeerde duidelijk te maken dat een hoop van het geschrevene terug te vinden is in het beschreven document, of zoals ik in een eerdere note schreef: 'geometrie van de schepping' van drunvalo melchizedek.

heel interessant zelfs zelfs. maar als ik het goed begrijp is hij er niet in het Nederlands(?) ben niet zo'n topper in moderne vreemde talen.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 11-01-2010 10:03:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
GM:

Nee hoor, marsepars. Lees het boek 'geometrie van de schepping' van drunvalo melchizedek maar eens. Daar staat in iets andere bewoording wat kyosaki beschrijft.
We willen graag een doel hebben, maar het lijkt er idd op dat we er alleen maar zijn om te ervaren (hoewel dat ook al een doel op zich is).

Ik zat eens even op bol.com te kijken en ook naar dit boek. Daarnaast kwamen er andere boeken oa van Barbara Hand Clow met het boek 'Alchemie van negen dimensies', iemand hier dit misschien gelezen?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 11-01-2010 15:25:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
studentje:

GM:

studentje:

GM:

@Thoth,
Ook de Kybalion (de hermetische filosofie) gelezen?

is dat een leestip?

Zou je kunnen overwegen als het je interesseert (mij wel iig). Ik probeerde duidelijk te maken dat een hoop van het geschrevene terug te vinden is in het beschreven document, of zoals ik in een eerdere note schreef: 'geometrie van de schepping' van drunvalo melchizedek.

heel interessant zelfs zelfs. maar als ik het goed begrijp is hij er niet in het Nederlands(?) ben niet zo'n topper in moderne vreemde talen.

Helaasssss, alleen engels. En dan nog moeilijk leesbaar engels ook.
Drunvalo vind je gewoon in nederlands uiteraard. En wat thoth ook gelezen had (Blavatsky) vind je wel in het nl maar leest niet echt als een romannetje.
Op 11-01-2010 15:48:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ryen-A: Bedankt voor de links Thoth, goeie info.
Een tijdje terug kwam ik een artikel tegen wat wel mooi aansluit op dit onderwerp. Gaat er redelijk diep op in en leest toch makkelijk weg.

kan de link helaas niet knippen en plakken maar het staat op exit mundi en de titel van het artikel is: Holograms (onder science).
http://www.exitmundi.nl/exitmundi.htm

Ow en daarna: Farewell (onder Earth) als humoristische aanvulling en soortgelijke visie op het god-zijn-spel.
(bericht gewijzigd op 11-1-2010 21:11:19)
Educated Fool
Op 11-01-2010 21:05:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
zweefvlieg:

Toth Th- -

Waar dit verhaal dan ook vandaan komt, het is nadenkend en meeslepend. Het lijkt alsof er door ons met wanhoop naar een oplossing wordt gezocht.Dit zullen we wel nooit doorgronden, maar sprookjes op niveau geven veel troost.Het is een mooie ingeving.

Weinig wanhoop aan deze kant hoor
ALLES IS WAAR
Op 11-01-2010 21:22:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
studentje:

heel interessant zelfs zelfs. maar als ik het goed begrijp is hij er niet in het Nederlands(?) ben niet zo'n topper in moderne vreemde talen.

Bij gebrek aan beter is dit wellicht een optie (vertaald door google)
http://translate.google.nl/translate?hl=nl&sl=en&tl=nl&u=http%3A%2F%2Fwww.kybalion.org%2Fkybalion.asp
(bericht gewijzigd op 11-1-2010 21:37:46)
ALLES IS WAAR
Op 11-01-2010 21:29:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pizza!:
Ryen-A:

Bedankt voor de links Thoth, goeie info.
Een tijdje terug kwam ik een artikel tegen wat wel mooi aansluit op dit onderwerp. Gaat er redelijk diep op in en leest toch makkelijk weg.

kan de link helaas niet knippen en plakken maar het staat op exit mundi en de titel van het artikel is: Holograms (onder science).
http://www.exitmundi.nl/exitmundi.htm

Ow en daarna: Farewell (onder Earth) als humoristische aanvulling en soortgelijke visie op het god-zijn-spel.


cool, ik kan alleen die Farewell niet vinden
Op 11-01-2010 22:04:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Ryen-A:

kan de link helaas niet knippen en plakken maar het staat op exit mundi en de titel van het artikel is: Holograms (onder science).
http://www.exitmundi.nl/exitmundi.htm

http://www.exitmundi.nl/Dreamsend.htm
Ryen-A:

Ow en daarna: Farewell (onder Earth) als humoristische aanvulling en soortgelijke visie op het god-zijn-spel.

http://www.exitmundi.nl/suicide.htm
ALLES IS WAAR
Op 12-01-2010 1:02:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ryen-A: Ah je was me al voor, en wel met de goeie linkjes.
vooral dit stukje leek me wel toepasselijk
exitmundi:
For what else is there to do if you’re a Super Bored Super Human? What do you do when you’re bored? Indeed: you distract yourself. You play a video game, go out, or watch TV.

Exactly this is what a superhuman intelligence may do as well. But of course, it will seek distraction in a superhuman way: it will create a new Universe, break down its intelligence into bits, and seed the new Universe with the spores of its Presence. Basically, such a ‘game’ will be a Universe that is destined to bring forth life and intelligence

Educated Fool
Op 12-01-2010 1:32:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zoepkip: Stel nu dat je God was en een oneindig durend/groot bewustzijn had. Zou dat niet een groot trauma veroorzaken? Het leven is best leuk maar persoonlijk zou ik er niet aan moeten denken oneindig te leven! Zou God zichzelf hebben opgeknipt in kleinere stukjes bewustzijn om aan het trauma van het oneindige te kunnen ontsnappen?
Op 12-01-2010 15:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden