Volgens de poll die we een tijdje geleden hielden heeft het grootste gedeelte van u het gevoel dat de tijd sneller gaat. Interessant. Hoe snel, vragen we ons dan meteen af? Mist u minuten in een uur, uren in een dag of misschien zelfs dagen in de week? Tijd om het aan Poll te vragen:Staat uw antwoord er niet bij, dan zijn er nog de reaxiepanelen...


Exact hoeveel sneller lijkt de tijd voor u te gaan?
Stemmers: 54 (12%)
Stemmers: 145 (33%)
Stemmers: 113 (25%)
Stemmers: 74 (17%)
Stemmers: 60 (13%)
rudiev: Lastig om een antwoord uit te kiezen. Ik denk dat meer iets in de trant zou zijn van dat de weken wel voorbij lijken te vliegen. Het is maandag en voor je het weet is het alweer vrijdag, lekker weekend, maar het is dan net zo snel weer maandag en begint de nieuwe week weer. Maar gelukkig is het zo weer weekend. En zo blijft het cirkeltje rondgaan. En voor je het weet is de maand voorbij. Vieren we koninginnedag. En dan opeens de zomervakantie. En voor je het weet komt de sint weer, kan je de boom optuigen en sta je het vuurwerk weer af te steken. Weer een jaar voorbij! Huh, nou alweer? Wat heb ik eigenlijk precies gedaan van het jaar??
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 11-01-2010 15:09:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Er staat wel een bijzonder antwoord bij: "Ik mis mijn verleden en heb daarom de illusie dat zaken sneller gaan."

Ik vat hem niet helemaal: veranderen dingen zo snel dat de dagen geen routine meer zijn en zoveel anders zijn, dat het daarom zoveel sneller lijkt te gaan? Zoiets?

Als dat wordt bedoeld, kan ik me daarin wel vinden. Als niets of weinig meer is zoals het was, kan je niet blind gaan op een automatische piloot. Dat is allesbehalve saai, maar kan ook best energie kosten en vermoeiend zijn. Hoe dan ook, het is heel intensief en dan kunnen de dagen voorbij vliegen.

Ik denk dat ik vooral de dagen soms 'kwijt' ben, dan heb ik bijna geen idee meer welke dag het nu is. En zoals Rudiev zegt, dan vliegen de weken voorbij.
Op 11-01-2010 15:20:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xtro: Rudiev, precies zo ervaar ik het ook. Goed omschreven.
Op 11-01-2010 15:52:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Men zegt ook wel dat de tijd steeds sneller gaat naarmate we ouder worden. Dit heeft volgens mij met het feit te maken dat je als kind van dag tot dag leeft. Je hoeft je niet druk te maken wat je de volgende dag doet. laat staan een week, maand, of jaar. Later ga je op school meer in weken denken. 40 schoolweken voor je weer lekker wat weekjes vrij bent. paar weekjes werken, 2 weken op vakantie. Wanneer je full time werkt, denk je in maanden. Elke maand de vaste lasten, salaris etc.
Na je 65e weet ik het niet. Ik denk dat je van dag tot dag kan leven. Maar de meeste halen de 20 dan niet meer(85)dus die tijd gaat in verhouding tot je leven daarvoor rete snel.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 15:54:50 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
rudiev:

Lastig om een antwoord uit te kiezen. Ik denk dat meer iets in de trant zou zijn van dat de weken wel voorbij lijken te vliegen. Het is maandag en voor je het weet is het alweer vrijdag, lekker weekend, maar het is dan net zo snel weer maandag en begint de nieuwe week weer. Maar gelukkig is het zo weer weekend. En zo blijft het cirkeltje rondgaan. En voor je het weet is de maand voorbij. Vieren we koninginnedag. En dan opeens de zomervakantie. En voor je het weet komt de sint weer, kan je de boom optuigen en sta je het vuurwerk weer af te steken. Weer een jaar voorbij! Huh, nou alweer? Wat heb ik eigenlijk precies gedaan van het jaar??

Ja zo ervaar ik het ook ongeveer en hoor van veel mensen om me heen hetzelfde. Oók van mijn zonen overigens (27,23). Die ervaren "tijd" ook als sneller. Mijn moeder van 85 ook. Het lijkt me dan ook niet aan leeftijd gebonden. Het moment kan wel wat uitmaken.
Zo kan ik af en toe een dag hebben dat de tijd niet vooruit lijkt te gaan. Althans... dan kijk ik op de klok en verbaas me... er is dan pas heel weinig tijd verstreken. . Voor mijn gevoel leek het al veel later te zijn. En dat duurt meestal de hele dag. Is echt een uitzondering. Ik verwonder mij daar ook over. Vraag me af : wat gebeurt er nou? Is het nou alleen maar mijn beleving?
Ja ... tijd is iets wonderlijks. Bestaat niet( volgens sommigen). Deels klopt dat ook wel denk ik. Het is relatief... ligt niet vast...ehhh is rekbaar?Er zijn 'wetten" die de tijd overstijgen denk ik.. hmmm..
Ons begrip over tijd is ook heel beperkt....
Ik heb door ervaring met mdma( extacy) in jaren 80 meermaals ervaren dat je in een energie kan komen waarin tijd niet meer bestaat.

Op 11-01-2010 18:48:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Hoe langer je verleden is hoe meer je hersenen al hebben opgeslagen,relatief bij het ouder worden gaat mijn tijd dus sneller omdat ik meer referentie heb uit het verleden.
1(jaar)+1(jaar)=een verdubbeling 100%+100%=200%=2Jaar.
Ben je al tien dan is 10 jaar plus een jaartje extra nog maar tien procent toegevoegde levens ervaring.
Bovendien krijg je naarmate je ouder wordt meer macht over je omgeving.
Een gemiddeld bedrijf is geen kleuterklas(de politiek is dus bij voorbaat al een uitzondering)
Ik heb dus gekozen voor 'ik mis mijn verleden',maar missen doe ik helemaal niets het was en is nog iedere dag weer een verrassing wat het leven brengt.
Je kan je mogelijk een beetje katerig of rot voelen maar gevoel is als water.
Als je dat gevoel gewoon los laat is er alle ruimte voor een stortvloed aan andere gevoelens en ervaringen.
Overigens vloeit tijd naarmate het universum expandeert voor onze waarneming wel steeds trager.
Onze meter neemt namelijk in ruimte toe omdat alle materie zij het zeer traag in volume constant expandeert.
De expansie van het universum geldt namelijk niet alleen voor de ruimte tussen de sterren maar ook voor de ruimte tussen atomen en moleculen.
Een lichtjaar wordt relatief dus ook een kleinere afstand maw de lichtsnelheid zal relatief ten opzichte van onze standaard maat afnemen.
Misschien dat daarom dan ook de meter nu officieel een afgeleide is van de lichtsnelheid
Hoe dan ook de snelheid waar mee de tijd toeneemt is relatief en al helemaal niet relevant in ons korte leventje.
Maar voor volledigheid wel het noemen meer dan waard.
Stroom moet vloeien.
Op 11-01-2010 19:32:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: @picobyte.

Dat tijd relatief is snap ik nog, maar dan houd het wel op.

Als een meter een meter is. dan zal een materie, zoals jij stelt, groter worden, maar blijft een meter een meter. Als de stok een meter is kan deze in tijd groeien. dus bijv. 1.01 meter
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 19:52:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
Picobyte:

Hoe langer je verleden is hoe meer je hersenen al hebben opgeslagen,relatief bij het ouder worden gaat mijn tijd dus sneller omdat ik meer referentie heb uit het verleden.


Picobyte heeft het helemaal begrepen hij slaat de spijker op de kop dit is inderdaad DE reden waarom je denkt dat naarmate je ouder wordt de tijd sneller lijkt te gaan..
Op 11-01-2010 20:03:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: @Tunnelforce en Picobyte. Ik probeer het te snappen, maar als ik meer referentie uit mijn verleden heb, waarom lijkt tijd dan korter?

Als ik meer referentie uit mijn verleden heb. heb ik al verklaringen door mijn ervaring. Het kost me dus minder iets nieuws te ervaren. Dus meer tijd over en juist een langer tijdsbesef.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 20:08:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: je hersenen werken met waarnemingen hoe meer herinneringen je hebt hoe sneller de nieuwe waarnemingen lijken te verlopen.

je moet tijdswaarneming een beetje zien als cumulatief..

misschien niet de beste uitleg maar misschien snap je het nu beter

gr.
TF9
(bericht gewijzigd op 11-1-2010 20:14:57)
Op 11-01-2010 20:14:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: En dus als waarnemingen sneller verlopen... kost het je minder tijd toch?
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 20:17:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Ik blijf erbij dat tijdsbesef omgekeerd evenredig is aan het aantal gedachten per tijdseenheid.

Als kind heb je lange en weinig gedachten, als volwassene korte en veel.

Het verklaart ook de tijdsversnelling tov de new-age achtige stelling dat het bewustzijn van de mens aan het toenemen is.
ALLES IS WAAR
Op 11-01-2010 20:52:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Kijk dat lijkt er meer op Thoth. Lange gedachten kunnen de tijd kort doen lijken maar als het er weinig zijn maakt het de tijd weer langer.

Korte gedachten kunnen de tijd lang doen lijken maar als het er veel zijn maakt het de tijd korter.

Verklaart ook dat als je het druk hebt, dat de tijd snel gaat en als je je zit te vervelen op je werk, dat de dag lang duurt.

De perceptie van tijd is eigenlijk ook niet zo spannend zoals wij hem zien.

De hele beredenering van bv. Einstein over tijd staat los ven deze tijd en zou voor de duidelijkheid een andere naam moeten dragen.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 21:09:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tombstone: Het spijt me dat ik alle bovenstaande redeneringen lek ga schieten, vooral omdat mijn commentaar lang niet zo aansprekend is.

Tijd gaat sneller als men ouder wordt, omdat de hersenen trager gaan werken naarmate de leeftijd vordert. Dit is wetenschappelijk onderzocht.

Ofwel, omdat men meer tijd nodig heeft voor het omgaan met de zaken van alle dag dan vroeger, gebeurt er mentaal minder op een dag. En omdat er minder is gebeurt in dezelfde hoeveelheid tijd, is het de perceptie dat tijd sneller gaat.

Echter gaan wij gewoon langzamer.
Assumption is the mother of all fuck-ups.
Op 11-01-2010 21:23:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Dat is ook een goed antwoord. Ik denk ook in samenhang met bovenstaande.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 21:25:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: Hoe verder weg van het ''beginpunt''hoe sneller het gaat......
Op 11-01-2010 22:27:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
tombstone:

Tijd gaat sneller als men ouder wordt, omdat de hersenen trager gaan werken naarmate de leeftijd vordert. Dit is wetenschappelijk onderzocht.


Dit is gedelltelijk waar: vanaf 39 jaar gaan je hersenen trager functioneren

http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/3353720/Brain-starts-to-slow-down-at-40.html

dus dat is ook niet het antwoord
Op 11-01-2010 22:40:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Waarom is er 1 antwoord?
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-01-2010 22:58:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Volgens mij heeft het simpelweg te maken met ouder worden, meer verantwoordelijkheden en zeker ook zorgen. En minder 'tijdens het moment nu' kunnen leven zoals je dat hoogstwaarschijnlijk wel kon toen je nog kind was. Naarmate je ouder wordt begint het tijdsbesef steeds sterker te worden omdat je gewoon meer naar de klok moet gaan leven.

Tegelijkertijd wordt je steeds meer volgestopt met indrukken van buitenaf. Althans, dat laat je zelf natuurlijk ook gebeuren. Deze rare mengelmoes levert een beeld op van 'goh, waar is de tijd toch gebleven?'. Iets van alle tijden lijkt me.
Net zoals volgens mij elke periode in elke beschaving denkt te weten dat dit wel HET unieke of kritieke hoogtepunt is van de beschaving der mensheid - gemeten door de geschiedenis heen - waarin de mensch op dat moment leeft. Kortom: Niets nieuws onder de zon. Een stelling van alledag. En dat reeds sinds de klok is uitgevonden. Of men nog rekende in manen of zonnen of zo.
Nu praten we onszelf graag aan dat het een oh zo bijzondere periode is waarin wij nu leven, werkelijkwaar uniek omdat dit en dat nog nooit is voorgekomen. Wat natuurlijk weer linkt aan die hele 2012 hype. Inderdaad: HYPE. En in onze verwrongen ego's die graag zo speciaal willen zijn, denken we alsmaar weer dat we in een speciale tijd leven...met als ankerpuntje nu dat de tijd sneller lijkt te gaan dan vroegah. Ik dach het nie.
(bericht gewijzigd op 12-1-2010 0:33:53)
ech?
Op 12-01-2010 0:29:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Mosselman:
En in onze verwrongen ego's die graag zo speciaal willen zijn, denken we alsmaar weer dat we in een speciale tijd leven...met als ankerpuntje nu dat de tijd sneller lijkt te gaan dan vroegah. Ik dach het nie.

Ik dacht het wel. Los van 2012, want dat doet er op zich niet eens toe, kun je met 10000% zekerheid zeggen dat we qua soortontwikkeling in zeer speciale tijden leven. Kijk om je heen en vergelijk dat met 50 jaar geleden, vergelijk dat dan met 100 jaar geleden en ga verder in het verleden. Wat wij kennen als 'de beschaving' is een zeer recente ontwikkeling die in een loeitempo vooruit gaat. Er worden de laatste 50 tot 100 jaren meer uitvindingen gedaan dan in de hele ons bekende geschiedenis. Niet speciaal? Dat is spugen op de geschiedenis.

Maar misschien heeft 'speciaal' een verkeerde connotatie bij je. Met speciale tijden denk ik niet aan een hogere of lagere rangorde. Dat jij het erg rond het ego hangt lijkt me dan ook meer iets dat jij persoonlijk ervaart, of een persoonlijke strijd van je. Ik ben, zonder daarbij een overdreven ego te cultiveren of een egoboost erdoor te voelen, ervan overtuigd dat we in speciale tijden leven.

De toekomst is spannend, het gaat meerdere kanten snel uit. Aan alles om ons heen wordt steeds meer getwijfeld net omdat de ontwikkelingen niet meer te stoppen zijn. Vergelijk de manier waarop we nu aan informatie komen (effe snel googlen) met je jeugd. Of met vorige generaties. Alles wat je wilt weten kun je nu bijna na een paar seconden weten. Wetenschap deinst af op de grote ontdekkingen die we nu nog kennen uit SF-films. In die tijd leven we nu. Dat noem ik speciaal.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 1:14:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bounty: De tijd gaat niet sneller of langzamer gewoonweg omdat tijd niet bestaat.

Wij hebben "tijd" bestaansrecht gegeven en hieraan een definitie verbonden.

Wat dus veranderd is de manier hoe wij de definitie van tijd ervaren. Aan de tijd zelf veranderd niets omdat deze niet bestaat.
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 12-01-2010 9:29:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: antwoord D
Op 12-01-2010 10:30:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
3.14 PO:

Kijk om je heen en vergelijk dat met 50 jaar geleden, vergelijk dat dan met 100 jaar geleden en ga verder in het verleden. Wat wij kennen als 'de beschaving' is een zeer recente ontwikkeling die in een loeitempo vooruit gaat.


Maar kun je dan niet inzien dat zij dat op dat moment ook dachten. En ook over 200jaar als alles nog weer sneller gaat dan nu zullen ze zeggen dat zij specialer zijn omdat zij sneller leven en in een stroomversnelling leven. Mosselman heeft het wel degelijk juist.

Ook bounty heeft gelijk door te stellen dat tijd niet bestaat. het is een waarneming net als bijvoorbeeld een kleur.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-01-2010 10:47:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Als de theorieën kloppen en er is echt iets zoals wat we nu een ruimte-tijd-frame noemen en het universum zet ook daadwerkelijk sneller uit zou dit ook een oorzaak kunnen zijn dat de tijd steeds sneller gaat.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 12-01-2010 0:10:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: 3.14 heeft wel een punt, misschien betrek ik het teveel op het ego. En de technologische versnelling die de laatste eeuw plaatsvindt kent zijn weerga niet in de geschiedenis. Dit is echter geen tijdsversnelling(niet dat je dat bedoelde). En we praten over de geschiedenis tot in zoverre wij deze kennen en kunnen traceren.
Het concept van tijd als een 'uitgevonden' iets daar kan ik nog steeds niet zo goed bij. Want de tijd verstrijkt en jij wordt vanzelf ouder. Dus is er een cyclische/rekenkundige indeling gemaakt om wat houvast en regelmaat in ons leven te geven. Was wel zo handig ivm het plannen van oogsten en zaaien. Verdorie, hebben we ons dat juk toen op de hals gehaald? Maar goed, ik denk dat we door de overload aan informatie op wat voor een manier ook, tezamen met een meer 'volwassen' leven de indruk geven dat de tijd steeds sneller gaat.
ech?
Op 12-01-2010 0:12:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Realist:

Maar kun je dan niet inzien dat zij dat op dat moment ook dachten. En ook over 200jaar als alles nog weer sneller gaat dan nu zullen ze zeggen dat zij specialer zijn omdat zij sneller leven en in een stroomversnelling leven. Mosselman heeft het wel degelijk juist.

Nee, want zelfs al dacht men 200 jaar geleden dat het speciale tijden waren, het waren geen tijden zoals nu. Men kan wel veel denken, maar daarom is het nog niet zo. Toch niet qua ontwikkeling van de beschaving, dat is typisch voor deze tijd. Over 200 jaar blijft de periode waarin wij leven, en iets ervoor, het moment waar de meeste beschavingsvormende stappen zijn genomen.
Wat hadden we 200 jaar geleden en wat zou dan speciaal moeten zijn aan de tijdsgeest? We spreken over 1810, he. Ze reden nog met paard en kar, over slijkwegen of de restanten van Romeinse wegen. Ben benieuwd hoe je me kunt wijsmaken waarom die mensen zouden kunnen denken dat ze in een speciale tijd leven?

Ik reageerde op het 'speciale tijden=bullshit'-verhaal. Daar ben ik het niet mee eens omwille van de genoemde redenen. Onze tijd waarin we leven is speciaal ten opzichte van de eerdere geschiedenis, puur en alleen op basis van de sneller opvolgende bepalende ontwikkelingen. Dat was 200 jaar niet zo. Dat de tijd sneller lijkt te gaan staat hier inderdaad los van. Ik geloof zelf niet dat tijd sneller gaat, wel dat onze perceptie er anders op reageert wegens de vele vele input die onze hersenen nu krijgen. Gevalletje overkill waardoor minder herinneringen gestockeerd worden, dus tijd sneller lijkt te gaan.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 0:22:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Het gaat niet om 1810, je kan ook 1610 of 1010 noemen. Het gaat er om dat in elke periode mensen bezig zijn nieuwe ontdekkingen te doen en dat als nieuw en bijzonder bestempelen. De roep van onafhankelijkheid door Mexico in 1810 was bijvoorbeeld voor hun perceptie baanbrekend.

Wat wij nu meemaken en de snelheid daarvan kan jij als speciaal bestempelen, maar reken maar dat het over 200 jaar totaal anders is. Dat gaat alles weer sneller dan nu. Zij ervaren dat als baanbrekend en speciaal en zien ons als mensen uit 2010 die nog oorlog voerden voor een zwarte pap uit de grond waar alles op draaide. Mensen die op asfalt wegen reden met een auto. Hoe primitief is dat!?

De ontwikkeling gaat exponentieel.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-01-2010 0:46:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @3.14po
Ik ben het met je eens dat onze beschaving de laatste 100 jaar zeker in een snellere stroomversnelling is geraakt. Er is voor de mens veel veranderd op dat vlak.
Maar dachten de grieken ook al niet in een speciale tijd te leven. Dachten de romeinen dat ook niet? Dachten ze in de gouden eeuw(even flink sprong voorwaards) ook niet in een speciale tijd te leven. Denken wij op dit moment ook niet in een speciale tijd te leven. Denk ze over 200 jaar ook niet in een speciale tijd te leven (als we ons in onze vliegen auto's verplaatsen, nieuwe vormen van kernfusie hebben, of vrije energie, of onze eten uit een replicator halen). Denken ze over 1000 jaar ook niet in een speciale tijd te leven als we in onze ruimteschepen naar de sterren reizen. Denken ze over 10.000 jaar ook niet in een speciale tijd te leven als we spiritueel zo verlicht zijn dat we 'geestekrachten' hebben (telepathie, telekinese,...). Ik noem zo maar even wat op. Ik denk wel degelijk dat (bijna) elke generatie wel denkt in een speciale tijd te leven, simpel omdat er 'iets' van vooruitgang is wat de nieuwe generatie speciaal maakt.
Net als elke generatie wel denkt dat de dag des oordeels nabij is en alles vergaat denk elke generatie wel in een speciale tijd te leven. Maar het eigenlijk niet meer dan vooruitgang, dat het nu sneller gaat als ooit te voren klopt, maar dat denken ze in de toekomst ook als de ene na de andere technologische ontwikkeling wordt gedaan en het leven weer een stuk makkelijker(of toch juist ingewikkelder en moeilijker) wordt.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 12-01-2010 0:59:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
rudiev:

@3.14po
Ik ben het met je eens dat onze beschaving de laatste 100 jaar zeker in een snellere stroomversnelling is geraakt. Er is voor de mens veel veranderd op dat vlak.
Maar dachten de grieken ook al niet in een speciale tijd te leven. Dachten de romeinen dat ook niet?

Het gaat er niet om wat men denkt, het gaat om de feiten/mijlpalen waaraan je het kunt afmeten: het aantal uitvindingen/progressies, de snelheid waarmee nieuwe vindingen komen, het aantal mensen die zich ermee bezig houden, de kennis die dichter bij de mens komt, ontwikkelingen die elkaar opvolgen en de snelheid waarmee, etc... dat konden de grieken en romeinen niet zeggen zoals wij, nee. Konden ze wel denken misschien, maar de feiten missen. Imperialisme kenden ze wel, dat dan weer wel. Waar ze goed in waren was landjepik, ruzie maken en stenen in een praktische en mooie volgorde leggen. Het komt allemaal nog niet tot aan de enkels van heden ten dage, ondanks de grootsheid van de toenmalige rijken. En ja hoor, ze zullen het zelf - net als wij - heel wat hebben gevonden.

Zoals Realist zei: het gaat exponentieel. Daaraan wil ik toevoegen dat we nu in het stukje zitten dat aardig recht omhoog gaat, waar we 100 jaar geleden nog in het deel van de platte lijn zaten, zoals de duizenden jaar ervoor.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 13:08:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Maar de feiten voor ons zijn dat het niet zo snel ging toen, en dat zijn de feiten over 2000jaar na ons ook over ons. Feiten zijn relatief.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-01-2010 13:52:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Realist:

Maar de feiten voor ons zijn dat het niet zo snel ging toen, en dat zijn de feiten over 2000jaar na ons ook over ons. Feiten zijn relatief.

Ja, maar vooralsnog is het beter om je bij de gebeurde feiten te houden: nu en het verleden, meer is namelijk niet bekend. Wat er over 2000 jaar wordt gedacht is koffiedik kijken. Tuurlijk is alles relatief, maar hier zit wel degelijk een ontwikkeling in die je zeker niet relatief kunt noemen. Hooguit de perceptie ervan is relatief.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 14:01:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: nu en het verleden is bekend en het verleden en nu is bekend. We kunnen vanuit nu naar het verleden kijken en we kunnen vanuit het verleden naar nu kijken. Als we nu als verleden zien kunnen we het de toekomst als nu zien. We kunnen dus feitelijk naar de toekomst kijken. blijft relatief net zoals het verleden feitelijk is, maar relatief.

Dus nu is niet speciaal en ook de tijdsperceptie is niet anders als vroeger of in de toekomst.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-01-2010 14:16:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Realist:

nu en het verleden is bekend en het verleden en nu is bekend. We kunnen vanuit nu naar het verleden kijken en we kunnen vanuit het verleden naar nu kijken. Als we nu als verleden zien kunnen we het de toekomst als nu zien. We kunnen dus feitelijk naar de toekomst kijken. blijft relatief net zoals het verleden feitelijk is, maar relatief.

Onzin. De toekomst kan nog alle kanten uit. Onze beschaving kan net zo goed in 1 klap weg zijn. Zou de eerste keer niet zijn. Waar zit je dan met je toekomstbeeld?

Er is slechts 1 manier om naar ontwikkelingen te kijken: afmetingen wat je kent aan het bekende verleden. Als je een onbekende toekomst erbij moet halen om je punt duidelijk te maken, dan mis ik dat punt met alle plezier.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 14:21:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Tuurlijk kan het alle kanten op, maar theoretisch gezien kun je het in grove lijnen wel voorspellen mits de bestaande lijnen zich onveranderd blijven voortzetten. Wanneer dit niet gebeurd, als onze beschaving in ene verdwijnt, is de uitkomst duidelijk. Dus je zegt niks nieuws.

En als je de toekomst wil ontkennen om de wereld nu speciaal te vinden moet je dat met alle plezier doen.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-01-2010 14:28:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @3.14po
De discussie blijft of tijd daadwerkelijk sneller gaat dan vroeger. En op een manier is het wel degelijk wat mensen denken, tijd blijft volgens mij gewoon een beleving. Hoewel ik niet uit sluit of tijd, als het daadwerkelijk bestaat, natuurkundig gezien ook sneller gaat. De beleving doet lijken alsof het sneller gaat, maar een tijdsbeleving is ook afhankelijk van wat er in de tijd gedaan wordt. Heb je het naar je zin en je heb dingen te doen is de tijdsbeleving dat de tijd snel voorbij gaat. Zit je ergens op een bank te wachten, zonder een vorm van vermaak(iets te lezen, spelletjes, etc) dan gaat de tijd gewoon langzaam. Dit terwijl als beide voorbeelden in hetzelfdde tijdsbestek plaatsvinden de tijd voor beide evenveel verstreken is. Een uur je vermaken of je een uur vervelen blijft een uur, de beleving maakt het anders.
Het sneller van een tijd meten aan de feiten/mijlpalen kan ik nu zo niet in meekomen. Het leven tegenwoordig is heel anders dan het leven van vroeger. Vroeger, zowel 100 jaar terug als 1000 jaar terug had de mens hele andere dingen aan zijn hoofd dan nu. Ook speelt mee dat veel meer mensen helpen de samenleving op te bouwen(afgezien van wat 'verkeerde' machtshebbers). Tegenwoordig krijgt iedereen les in een stuk basiskennis, welke afhankelijk van intelligentie is. Iedereen bouwt nu eigenlijk mee aan onze kenniseconomie. Vroeger had je bijvoorbeeld een paar natuurkundige, nu krijgt iedereen natuurkunde op school. Er zijn in de huidige sameleving veel meer mensen die zich specialiseren op een vakgebied omdat ze deze kans krijgen en hiermee komt het aantal mijlpalen ook automatisch hoger uit dan vroeger. Vroeger werd je boer, smid, houtbewerker, bakker, of soldaat. Nu kan je, afgezien van eventuele beperkingen, alles worden wat je wilt als je je er voor inzet. Ook het aantal mensen op de planeet helpt hier in mee. Maar of hierdoor de tijd, de echte tijd, sneller gaat?
>>>
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 12-01-2010 14:30:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
rudiev:

@3.14po
De discussie blijft of tijd daadwerkelijk sneller gaat dan vroeger. En op een manier is het wel degelijk wat mensen denken, tijd blijft volgens mij gewoon een beleving.

Daar ben ik het mee eens.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 14:31:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: >>>
Een uur van nu blijft een uur denk ik dan nog gewoon even, maar de beleving is heel anders!
Nogmaals, tenzij er echt iets is als een ruimte-tijd-frame en het universum ook echt versnelt uitzet zou dit wel effect kunnen hebben op tijd en zou deze daadwerkelijk kunnen veranderen. Dan hoeft een uur van nu niet meer een uur van vroeger of de toekomst te zijn.

En nog terug te komen op die speciale tijd. Dat is volgens mij weldegelijk wat de mensen in die tijd denken. Jij denkt nu ook in een speciale tijd te leven, dat zei je, omdat we technologisch zo snel vooruit gaan. Maar hoe denk je dat ze over 1000 jaar naar onze tijd kijken? Ow, zo bijzonder was die niet, zeer primitief zelf vergeleken met dan. Fossiele brandstof. Verbrandingsmotors. Kernenergie. Onze chemie. Technologie. Pfff..zeer primitief! Want onze kennis lijkt over 1000 jaar net zo beperkend als wij nu denken over 1000 jaar geleden.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 12-01-2010 14:34:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
3.14po:

rudiev:

@3.14po
De discussie blijft of tijd daadwerkelijk sneller gaat dan vroeger. En op een manier is het wel degelijk wat mensen denken, tijd blijft volgens mij gewoon een beleving.

Daar ben ik het mee eens.

Ik ook.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-01-2010 14:35:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Boudewijn: Voorspelling van de grote verdrukking.
Heel misschien kan het gevoel dat de tijd sneller gaat, iets te maken hebben met een voorspelling die gedaan is van een tijdperk waarin de mens in oorlog en onder grote verdrukking komt te staan.
Dit zou kunnen betekenen dat dit tijdperk nu is aangebroken.
De voorspelling vermeld: En zo die dagen niet verkort werden, zo zou er geen vlees behouden worden. Met andere woorden, als de tijd niet ingekort zou worden zouden alle levende wezens omkomen.
Op 12-01-2010 17:24:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9:
3.14:

Over 200 jaar blijft de periode waarin wij leven, en iets ervoor, het moment waar de meeste beschavingsvormende stappen zijn genomen.


Over 200 honderd jaar kijken ze terug naar deze tijd en denken ze dat we barbaren zijn zoveel oorlogen en onrecht wordt er aangedaan in 'onze' tijd..

We zijn pas net begonnen met onze technologievergelijk ons met edison die de gloeilamp uitvond hij wist echt niet wat er nu allemaal mogelijk zou zijn.

over 200 honderd jaar zijn we zo ver met technologische ontwikkelingen dat we dat nu niet eens kunnen voorstellen
Op 12-01-2010 19:28:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: de tijd zal versneller tot het punt waarop de piek bereikt word, en zal daarna weer afnemen en op een bepaald punt echt als een eeuwigheid lijken, dit zijn cyclische perioden die de aarde gewoon altijd al meegemaakt heeft...

denk aan de gouden tijdperken waar over gesproken word, extreem hoge leeftijden, wereldrijken die met gemak 10.000 jaar duren, om precies te zijn zelfs veel langer dan dat, en zet dat eens tegenover het romeinse rijk, het griekse rijk, het britse wereld imperium en ga maar door, in de snelste versnelling waar we nu in zitten duren tijdperken slechts een paar honderd jaar, hoe verder je terug gaat hoe langer deze tijdperken gemiddeld duurden...

hoe je deze versnelling exact wilt verklaren verschilt een beetje per uitleg die je volgt, maar in feite spreken ze allemaal over vaststaande cycli die ons besef van het universum en de werking van ons zonnestelsel op veel punten nog ruim voorbij gaan, dus ook helemaal niets zweverig gedoe maar voorspelbare perioden die elke zoveel millenia terugkeren...

(het egyptische rijk is terug te voeren tot minimaal 26.000 jaar geleden, al zal je dat niet in de gewone boeken vinden, we hebben de gehele stamboom die op dat punt ophoud, of beter, niet meer compleet is voorbij dat punt)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 12-01-2010 20:35:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: allemaal leuk en aardig ron b maar hier zijn geen bewijzen voor,
als voorgaande beschavingen er niet waren geweest waren we waarschijnlijk niet zo ver geweest als nu.. dus het is zeker ook een optelsom .. er zijn altijd duidelijk aanwijsbare redenen geweest waardoor beschavingen vergingen.

trouwens grote kans dat leven nniet eens op deze planeet is onstaan..
Op 12-01-2010 21:10:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Tunnelforce9:

allemaal leuk en aardig ron b maar hier zijn geen bewijzen voor,
als voorgaande beschavingen er niet waren geweest waren we waarschijnlijk niet zo ver geweest als nu.. dus het is zeker ook een optelsom .. er zijn altijd duidelijk aanwijsbare redenen geweest waardoor beschavingen vergingen.

trouwens grote kans dat leven nniet eens op deze planeet is onstaan..

alleen al door jou reactie ga je die bewijzen ook nooit krijgen...

wat jij denkt wat er niet is wil niet zeggen dat dat er dan ook echt niet is, en meer woorden als dat ga ik niet aan je vuil maken...

mogelijkheden, ipv onmogelijkheden.
kortzichtige denkpatronen van altijd maar in onmogelijkheden moeten denken, bah...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 12-01-2010 21:42:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: voor wie wel verder wil denken, er zijn egyptische stambomen in tempels gevonden en stenen met hiërogliefen die dus over egyptische dynastieen spreken tot heel erg ruim voor wat wij de egyptische periode noemen, echt letterlijk duizenden en zelfs tienduizenden jaren voor wat ons bekend is...

het probleem is echter dat dit allemaal ontdekt is toen ons beeld van egypte al geheel gevormd was, en er zijn maar heel erg weinig mensen die hun reputatie op het spel willen zetten om deze afwijkingen aan te kaarten, en de paar die dit wel doen worden meteen geroyeerd zodra ze zich hier over uitlaten, of worden hun doctoraten en andere erkenningen onthouden om ze maar zo veel mogelijk terzijde te kunnen zetten...

maar de eerste paar jaren zal je dit echt nog niet op discovery gaan zien nee, en dus is het nog niet "waar"
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 12-01-2010 21:50:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Vorige week had ik een weekje vakantie/vrij en sinds deze week weer aan het werk.
Om heel eerlijk te zeggen lijken de dagen op het werk juist sneller te gaan als de dagen dat ik thuis zit.

Komt bij dat ik mezelf aangeleerd heb door als er veel gebeurtenissen zijn in de wereld en veel nieuws door juist de tv uit te laten om mijn geluidsinstallatie in te schakelen en vervolgens lekker met muziek bezig te zijn.
Klinkt misschien gek, maar op het werk hoor je natuurlijk ook de nodige nieuwtjes, je leest in de pauze onbewust toch de krant(min of meer uit verveling), je hoort het op de radio die in de werkplaats aan staat, dus nieuws bereikt mij toch wel. Maar als ik toch op het werk ben en ik zowel de informatie moet verwerken die essentieel is voor mijn werkzaamheden plus de overige "nieuws-input" welke ik onbewust toch verwerk en zeker bij veel nieuws zorgt dit ervoor dat de tijd tijdens het werken veel sneller lijkt te gaan als thuis, soms met die werkweken weet ik nieteens meer welke dag van de week het is, denk je dat het dinsdag is, dan blijkt het donderdag te zijn met nog 1 dag en dan weer weekend.

Thuis zit ik niet constant naar het nieuws te kijken en krijg ik minder informatie te verwerken.

Letterlijk alsof er gaten in de tijd zijn ontstaan of misschien iets beter gezegt: dat door een overvloed aan informatie er gaten in mijn tijdsbewustzijn zijn ontstaan.

Tijd zelf kan nooit sneller gaan in principe: 1 seconde duurt immers 1 seconde en een uur duurt een uur en dat zal nooit veranderen in principe, wel de manier waarop wij de seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren beleven, temminste, dat denk ik.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 12-01-2010 22:03:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @Ron b ik sta open voor vele ideeen maar je kunt niet de ondergang van een beschaving verklaren door te komen met cycli..

Sommige mensen denken ook dat de Hel bestaat maar dit wil niet zeggen dat het echt bestaat..

als jij met bewijzen komt voor deze cyclische periode waardoor beschavingen opstaan en ten ondergaan dan hoor ik het graag..

maar je moet bij jezelf afvragen wat het voor zin heeft een theorie aan te hangen die nooit bewezen kan worden.

ps Je hebt wel gelijk dat er vele fouten in onze geschiedenisboeken staan bijvoorbeeld pyramides zijn graftombes wat niet zo is en ook de Sumerische koningslijsten zijn vele malen langer dan de geschiedenis ons doet geloven.

maar ik zie hier geen bewijs voor cyclisch denken in.
(bericht gewijzigd op 12-1-2010 22:06:17)
Op 12-01-2010 22:05:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Tunnelforce9:

@Ron b ik sta open voor vele ideeen maar je kunt niet de ondergang van een beschaving verklaren door te komen met cycli..

Iedere herfst vallen de bladeren van de bomen, iedere lente knoppen de bloemen en planten. Zo ver is het niet gezocht, aangezien we ook maar een stukje natuur zijn.
United as one. Divided by zero.
Op 12-01-2010 23:46:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @3.14po tuurlijk siezoenen zijn cyclisch, we weten wanneer de lente precies begonnen is maar we weten toch niet wanneer een beschaving eindigd ?
deze suggestie is het probleem , wanneer iets cyclisch is kun je met zekerheid zeggen wanneer iets begonnen is en wanneeriets eindigen zal, dit is niet het geval bij beschavingen..

natuurlijk zijn er vele cyclische voorbeelden alleen is dit er niet een van.. wel bijvoorbeeld dat er drie keer zo veel moorden plaats vindem als het volle maan is.
(bericht gewijzigd op 12-1-2010 23:56:33)
Op 12-01-2010 23:54:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Tunnelforce9:

@Ron b

ik kan jou niets bewijzen waar je amper wat van weet (of wat je evt niet wil weten), dan zal je eerst heel wat moeten lezen, dat kan ik je wel zeggen...

alles zijn cycli, dagen, maancyclus van 28 dagen, de maanden die daarop gebaseerd zijn, jaren, zonnedagen en jaren, precessie, en ga zo maar door...

op dezelfde manier maken we een cirkel door de arm van de melkweg a zoveel miljoen jaar, en maken we elke 150 miljoen jaar een rondje om de zwarte zon heen, het zwarte gat in het midden van het melkwegstelsel...

bovenstaande raakt amper het oppervlak, er zijn nog meer en het is nog veel gecompliceerder, zo hebben we een periode van ong 26000 jaar en een cyclus van ongeveer 5200 jaar, en de overgangen van deze periodes zijn wel degelijk te onderbouwen, denk aan de ijstijd maar ook aan de grote vloed van 5200 jaar geleden (ja die datum durf ik sinds kort zeker te zeggen

in die 26000 jaar heb je de piek en 13000 jaar later het dal, de piek is het gouden tijdperk, het dal zijn de dark ages, en ook dit kan je weer in talloze overleveringen vinden, de laatste gouden periode hield ongeveer 13.000 jaar geleden op, wat overeen komt met de laatste ijstijd, en daarna ging het weer bergafwaarts...

we hebben nu zo ongeveer net het laagste punt weer gehad en gaan langzaam de volgende gouden periode tegemoet, en ook dat kan je weer in zo gigantisch veel verschillende bronnen en culturen terugvinden dat toeval voor mij geen optie is...

het gehele verhaal is vele malen uitgebreider en is niet samen te vatten in zo'n reactievakje, maar dit is wel 1 van de hoofdlijnen, misschien dat iemand er iets mee kan, of eerder, mij geheel voor gek verklaard, maar dat ben ik inmiddels wel gewend

maar los van bovenstaande, alles is cyclisch, kijk alleen al naar energie, alles om ons heen is oneindig, zij het steeds in een andere vorm, een sinus is niets anders dan een cirkel uitgebeeld op een tijdslijn
(bericht gewijzigd op 13-1-2010 20:01:48)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-01-2010 19:59:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Om Ron B.'s stelling bij te staan, filmpje 1 vanaf 8:30 minuten komt een stukje over de cycli in het sterrenstelsel.je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-01-2010 20:18:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @ron b we hadden het over jouw suggestie dat beschavingen volgens een vaste tijd cycli zouden verlopen.
begrijp me niet verkeerd beschavingen zijn natuurlijk wel cyclisch maar je kunt er geen vaste tijspanne aanverbinden

Ik vraag me dan ook af wat jij een gouden eeuw noemt en wat je een hoogstaande beschaving vindt ,dit is gebaseerd op een mening.

Daarbij zeg je dat iets cyclisch is terwijl er nog maar een of wellicht 2 cycli hebben plaatsgevonden van 5400 jaar dit is veel te mager je hebt veel meer feiten nodig om met deze 2 meetpunten een cyclisch verband te bewijzen..

Natuurlijk ken ik ook de oude teksten zoals de veda's en de lange termijn kalender van de maya.. maar het gaat me veel te ver om dit voor waarheid aan te nemen net zozeer ik ook niet zomaar aanneem dat jesus echt heeft bestaan ook al staat het in vele boeken geschreven.

Fear not the path of truth, for the lack of people walking on it..
Op 13-01-2010 20:48:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
rudiev:

Om Ron B.'s stelling bij te staan, filmpje 1 vanaf 8:30 minuten komt een stukje over de cycli in het sterrenstelsel.

sluit er grotendeels bij aan maar is slechts een deel van het geheel, dank voor de toevoeging
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-01-2010 21:10:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Tunnelforce9:

@ron b we hadden het over jouw suggestie dat beschavingen volgens een vaste tijd cycli zouden verlopen.
begrijp me niet verkeerd beschavingen zijn natuurlijk wel cyclisch maar je kunt er geen vaste tijspanne aanverbinden

Ik vraag me dan ook af wat jij een gouden eeuw noemt en wat je een hoogstaande beschaving vindt ,dit is gebaseerd op een mening.

niet een vaste cyclus, maar richting het dal gaat alles sneller, en richting de piek gaan alles langzamer, in het dal heb je de kortste perioden, op de piek heb je de langste perioden, deze periodes houden niet van de ene op de andere dag op maar gaan wel heel erg grotendeels mee met deze perioden, al is het alleen al omdat de einden van die periodes heel vaak eindigen met grote veranderingen in het klimaat, die de dan bestaande beschavingen weer decimeert...

wat ik een hoge beschaving zou noemen? uhhh, bijna iedereen kent het als atlantis (ja ik weet dat ik daarmee mijn geloofwaardigheid vergooi) bijvoorbeeld, maar zoals ik al zei kan je de egyptische beschaving terugvoeren tot duizenden jaren, of preciezer, anderhalve grote cyclus terug, en dit is ongeveer 26000 jaar plus ongeveer 13000 jaar, wat bijna 40.000 jaar geleden is, en we hebben hiërogliefen die ditzelfde tot 24000 a 26000 jaar geleden ondersteunen, helaas houd die overlevering ongeveer op op hetzelfde punt dat ook hun door een dark-age gingen...

daarna heeft men de cultuur en kennis in stand proberen te houden, en dat is gelukt tot ergens rond de periode waar onze versie van egypte begint, de oude gebruiken hebben nog 1 laatste poging gedaan zichzelf in stand te houden rond achnaton, maar daarna heeft de priesterklasse de oude tradities en hun bestaan nogal grondig uitgewist, en begon de ons bekende periode...

maar het feit is dat dit oorlogszuchtige volk datzelfde gebied al tienduizenden jaren van tevoren bewoonde in gehele rust en vrede, en toen pas een oorlogsvoerend land werd...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-01-2010 21:36:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: vervolg

jij noemt het een mening, mijn mening is dat een flink deel van onze geschiedenis nog niet geschreven is, en een flink wel geschreven deel uiteindelijk herschreven zal moeten worden

deze tijdslijn is wel degelijk opgetekend door de egyptenaren zelf, en ook geo-archeologie ondersteund dit in een steeds grotere mate...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-01-2010 21:39:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Tunnelforce9:

Daarbij zeg je dat iets cyclisch is terwijl er nog maar een of wellicht 2 cycli hebben plaatsgevonden van 5400 jaar dit is veel te mager je hebt veel meer feiten nodig om met deze 2 meetpunten een cyclisch verband te bewijzen..

Natuurlijk ken ik ook de oude teksten zoals de veda's en de lange termijn kalender van de maya.. maar het gaat me veel te ver om dit voor waarheid aan te nemen net zozeer ik ook niet zomaar aanneem dat jesus echt heeft bestaan ook al staat het in vele boeken geschreven.

Fear not the path of truth, for the lack of people walking on it..


wij hebben misschien slechts 1 a 2 van die cycli deels meegemaakt, maar de wereld voor de ons bekende beschavingen heeft er al meerdere grote cycli en tientallen kleine cycli meegemaakt, die btw niet 5400 maar 5200 jaar duren...

en om over jezus te beginnen, jezus is niets anders dan deze oude tradities van achnaton in een nieuw jasje, door mozes (die zelf zo'n hogepriester was) omgevormd to het volk van israel en later rond het einde van de laatste 2150 jarige periode weer uit het stof gehaald door de jezus cultus

die langetermijns kalender is btw exact hetzelfde als die periode van 26000 jaar, de tzolkin kalender dacht ik...
de kleine cyclus komt overeen met die 5200 jaar, en zijn de 1ste zon, de 2de zon enz, deze volken wisten heel wat meer over het heelal dan wij, dat weet ik inmiddels wel...

everything is in the eye of the beholder
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-01-2010 22:01:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Ik geloof dat we toch dichter bij elkaar zitten zoals je het hierboven benoemd.

een vraag heb ik alleen wel wie zegt dat Atlantis een hoogstaande beschaving is ?
Wellicht in technisch opzicht klopt dit wel maar voor het zlefde geld hebben ze daar ook rassenrellen apartheid en slaven arbeid gehad.. vergeet niet : de winnaar (her)schrijft de geschiedenis.
Het dus maar een kwestie wat je zwaarder laat wegen de maatschappelijke beschaving of een technologisch hoogstaande beschaving..(als hier bewijs van is)

Ikzelf geloof wel dat er sprake is van een beschaving de in ieder geval technisch hoogstaand was voor 10.500bc(gizeh-bauvalle) maar ik probeer me niet blind te staren op dingen die vooralsnog niet te bewijzen zijn dit is namelijk slecht voor je gezondheid zogenaamde Opeuh Eindeuh(jiskefet)

Ook ben ik erg benieuwd waar jij de onderbouwing van 5400 jaar geleden was de grote(zond?) vloed vandaan hebt gehaald..

On topic:
In de lange termijn kalender van de maya kun je ook onderbouwingen vinden waarom de tijd steeds sneller gaat(uberhaupt , niet gerelateerd aan leeftijd) , het bewustzijn
zou sneller wekren en tot meer in staat zijn of tewel we gaan steeds sneller richting een nieuwe evolutie sprong..

zie:


(bericht gewijzigd op 13-1-2010 22:10:23)
Op 13-01-2010 22:04:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Tunnelforce9:

...

ik kom er zeker zsm op terug, maar nu ga ik nog even wat anders doen, want het is morgen weer vroeg dag
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 13-01-2010 22:23:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pizza!: @ tunnelforce9:
Als je bewustzijn steeds sneller zou gaan werken, zou je inderdaad meer gedaan moeten krijgen in de zelfde tijd, maar dan omdat de tijd steeds langzamer gaat relatief gezien als je het vergelijkt met de snelheid an je gedachten.
Op 13-01-2010 23:04:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @pizza , de maya kalender geeft naar mijns inziens aan dat Alles om ons heen veel sneller gaat (en blijft versnellen) dat betekend bewustzijn maar ook tijd want tijd komt voor uit ons bewustzijn, de mens heeft tijd tenslotte 'bedacht' dus wanneer ons bewustzijn versneld(en blijft versnellen) zou dat in principe kunnen betekenen dat onze waarneming van tijd ook (lijkt) te versnellen

ps wil niet zeggen dat ik dit allemaal zelf geloof maar het is een mogelijke theorie
Op 14-01-2010 14:13:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Tunnelforce9:

@pizza , de maya kalender geeft naar mijns inziens aan dat Alles om ons heen veel sneller gaat (en blijft versnellen) dat betekend bewustzijn maar ook tijd want tijd komt voor uit ons bewustzijn, de mens heeft tijd tenslotte 'bedacht' dus wanneer ons bewustzijn versneld(en blijft versnellen) zou dat in principe kunnen betekenen dat onze waarneming van tijd ook (lijkt) te versnellen

ps wil niet zeggen dat ik dit allemaal zelf geloof maar het is een mogelijke theorie

Blijf ik toch weer een beetje denken dat het misschien ook te maken heeft met de versnelde uitzetting van het universum(mocht dit daadwerkelijk het geval zijn).
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 14-01-2010 17:48:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
joop: Kijk voor de tijdversnelling waar in het antieke verleden al over gesproken werd op internet en zoek: The great reversal. Het is geschreven door AnO,. Er is ook een Nederlandse versie met de titel De grote ommekeer op deze website.

Op 20-01-2010 15:57:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Profeet: Volgens mijn bioklok mis ik ongeveer 6 uur per dag
Op 01-11-2010 8:31:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Ik mis een antwoord in die lijst met waarden! Namelijk:
"Ik mis helemaal niks!"

Het is toch een normaal verschijnsel dat de tijd sneller LIJKT te gaan, naarmate je ouder wordt. Des te ouder je wordt, des te meer dingen je aan je hoofd krijgt. Je krijgt meer en meer verantwoordelijkheden en bezigheden en propt die allemaal in dezelfde 24 uurtjes. Had je vroeger uren over omdat je louter school en het indelen van vrije tijd had, heb je nu uren te kort door je baan, overwerk, zeurende kinderen, zeurende vrouw, hobbie 1, hobbie 2, hobbie 3, alle tv-programma's die je volgt, klusjes in en om het huis, helpen bij het huishouden, financiën, sociale contacten bijhouden, blogjes bijwerken, sporten, koken, etc...

En je kunt het aan jezelf bewijzen. Ga maar eens een uurtje hélémaal niks doen. Louter zitten en ademen. Geen tv kijken, maar echt niets behalve wachten. Dan duurt de tijd ineens weer ouderwets LAAAANNNNNGGGGG...

En vergelijk dat dan eens, met een uurtje van je gewone dagelijkse routine.
I might just be saying that to get you mad...
Op 01-11-2010 9:50:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Ow dat hoeft niet hoor, als je zo gefocust bent dan kan het ook maar zo zijn dat je 1 keer met je ogen lijkt te blinken en dat het dan een uur later is .

Maar vooral 's ochtends als ik net wakker ben dan kunnen 10 min wel een uur lijken, moet je wel wakker blijven anders heb je zo het tegenovergestelde .
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 01-11-2010 0:17:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Clavius:
...
Des te ouder je wordt, des te meer dingen je aan je hoofd krijgt.
...

Aan je hoofd wel, maar niet in .

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op --0 2:55:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Luk:

Clavius:
...
Des te ouder je wordt, des te meer dingen je aan je hoofd krijgt.
...

Aan je hoofd wel, maar niet in .


Weinig hoop meer voor je dan, wat dat betreft?
I might just be saying that to get you mad...
Op --0 10:55:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden