In de nasleep van het Apartheidsregime in Zuid-Afrika probeerde een 'waarheidscommissie' 1998 in retroperspectief een helder beeld te vormen van de revolte. Tijdens het onderzoek kwam naar voren dat de toenmalige overheid voornemens was geweest om de 'partydrug' MDMA te gebruiken tegen de zwarte opstandelingen. MDMA staat er om bekend dat gebruikers er euforisch en empathisch van worden en alle strijdlust en woede laten varen. Het feest ging echter niet door dankzij Dr. John Koekemoer, het voormalig hoofd van de geheime 'Chemical and Biological Weapons Research Facility (codenaam 'Delta G facility'). Koekemoer had zo zijn bedenkingen en verklaarde later tegenover de commissie: "Ecstasy (MDMA) enhances interpersonal relationships. I did not want to kiss my enemy." (Bron.) En dat klopt, dergelijke mensen schieten liever op de vijand.

test gasaanval
(1990, Amerikanen testen een mortier die een wolk van onbekende samenstelling boven een doelgebied moet afleveren Bron)

Maar nog voordat het Apartheidsregime dergelijke plannen ontwikkelde, bestonden er al ideeën om door middel van een drug het volk te pacificeren. Zo kunnen we in het boek 'Brave New World' (1932) van Aldous Huxley lezen hoe een fictieve overheid met succes 'soma' (de ideale plezierdrug) gebruikt om het anders zo roerige volk te pacificeren.

Het idee om een lovedrug te gebruiken om het volk te pacificeren is dus niet nieuw. Zo was de Amerikaanse geheime dienst (CIA) al vanaf de jaren '50 heel erg geïnteresseerd in het gebruik van onder anderen LSD om mensen te beïnvloeden. In het kader van de omstreden MK-ULTRA projecten kregen bijvoorbeeld heel wat studenten via de CIA LSD in handen om hen te weerhouden van anti-Vietnam demonstraties te organiseren of een al te sterke politieke mening te vormen. Het omgekeerde deden ze natuurlijk ook. Zo probeerde de CIA met verschillende soorten drugs supersoldaten te kweken.(Bron.)

Buiten LSD onderzocht men ook de 'pacificerende' werking van vele andere soorten drugs, zoals BZ. Dr. Ketchum was een van de leidende onderzoekers in de jaren '60 die voor de Amerikaanse overheid vrijwilligers (meestal soldaten) onderwierp aan vele testen. Hoe dat precies ging kunt u nalezen in zijn overzichtelijke maar weinig kritische boek 'Chemical Warfare Secrets Almost Forgotten'(Bron). Een leerzaam interview met Ketchum kunt u hier nalezen (Eng.); check vooral de reacties en de interessante links onder het interview.

De notie van 'non-lethal weapons' (niet-dodelijke wapens) om opstandige groepen onder controle te krijgen staat nog steeds hoog op de wenslijst van overheden. Zo zal er in 2011 alweer het 6de Europese Non-Lethal Weapons symposium worden gehouden waar wetenschappers verslag doen van hun vorderingen. Omdat tegenwoordig overal camera's meedraaien, voelen overheden er nog weinig voor om met de lange lat of kogels mensen onder controle te brengen. Door non-lethal weapons in te zetten denkt men een 'mensvriendelijke' manier gevonden te hebben om de orde te handhaven.

Uit de keuken van non-lethal weapons chefs rollen de meest vreemde zaken en soms uiterst simpele vindingen. Zo is er ATM (anti-traction material), een goedje dat ervoor zorgt dat het te glad wordt voor voertuigen en dat voetgangers uitglijden. Of er zijn 'malodoranten' (zeg maar mega-stinkbommen) in alle soorten en maten, al dan niet gemixt met traangas of een andere irriterende stof. Verder zijn er nog lasers om te verblinden, microgolfapparaten om de huid op te warmen en ga zo maar door (Bron). In het gehele assortiment zijn er ook nog de zogenaamde 'pharmacological non-lethal weapons' of populair gezegd: drugs.

En het is met name in deze hoek dat men naarstig op zoek is naar een goedje dat van boze burgers brave burgers maakt en breed ingezet kan worden. Tijdens het 3rd European Symposium on Non-Lethal Weapons in 2005 kwamen bijvoorbeeld de Tsjechen met met een rapport over hun vorderingen. Aapjes kregen in een laboratorium cocktails van narcosemiddelen, zoals ketamine, benzodiazepinen, dexmedetomidine en fentanyl. Dat alles met het doel om een zo groot mogelijke en omkeerbare dissociatieve analgesie op te roepen bij betrokken proefdieren (en later ook proefpersonen). Bij dissociatieve analgesie lijkt de betrokkene wakker, maar reageert niet op (pijn)prikkels. Of met andere woorden, veranderen dergelijke cocktails mensen in zombies. Het probleem is alleen: hoe zorg je ervoor dat grote groepen mensen de juiste dosis krijgen? Het antwoord daarop is nog niet gegeven, men zoekt momenteel in de hoek van dimethyl sulphoxide (DMSO), zodat de cocktail via de huid opgenomen kan worden. De cocktail zou dan in een soort paintball gestopt kunnen worden om dan vervolgens op individuele opstandelingen te schieten. De Amerikanen zien meer in pijltjes om af te vuren (Bron PDF, aanrader).
(Amerika, locaties van verschillende (bio)chemische onderzoekscentra en testgronden Bron)

Hoewel internationale afspraken het gebruik van dergelijke middelen niet toestaan, gaat men gewoon door met onderzoek en ontwikkeling. De Tsjechen weten dat ook en stellen in hun rapport: “at present, their use contradicts the conventions on the use of chemical weapons”. Toch weerhoudt dat de onderzoekers er niet van om tijd en geld in onderzoek te steken. Kennelijk weten de geldschieters (overheden in dit geval) iets wat wij niet weten. Waarom tijd en geld investeren in zaken die onder het mensenrechtenverdrag en andere verdragen toch verboden zijn?

Dat overheden op (bio)chemische wijze het gedrag van mensen willen beïnvloeden is een feit. Lees bijvoorbeeld dit blogje er nog maar eens op na. Het probleem is echter dat dergelijke militaire projecten doorgaans goed geheim blijven en áls er al informatie naar buiten komt, dan is dat fragmentarisch. We hebben geen beeld van de omvang en de uitkomsten van zulke projecten. Toch zijn er nog steeds goede bronnen te lezen. Wie de documenten doorzoekt krijgt een steeds duidelijker beeld. Landen als Duitsland en Frankrijk hebben sinds 1990 hun budgetten voor (bio)chemische onderzoeken aanzienlijk verhoogd. Natuurlijk onder de noemer van 'terroristenbestrijding', dus allemaal voor uw veiligheid.

1SB: ....als de overheid in de nabije toekomst nog testpersonen voor de MDMA zoekt dan houd ik mij van harte aanbevolen...en, puur en alleen voor het landsbelang en uit vaderlands liefde uiteraard, valt over LSD ook wel te praten.
--
zoals marrianne Thieme zou zeggen:
En voorts zijn wij van mening dat er een eind moet komen aan het pado verbod
Op 21-01-2010 10:07:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Overheid en orde handhaven. Waarom schepte de overheid dan wanorde (verdeeldheid=wanorde).
'Don't forget rule number 6'
Op 21-01-2010 10:51:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Wat ik mis is toch wel het gebruik van geluid. Ik heb verschillende keren docu's gezien waarin ze geluid gebruikten. Ze konden dit met speciale speakers nog goed richten ook.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 21-01-2010 0:49:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Geluid wat de oren niet, maar de hersenen wel registreren heeft schijnbaar ook ongekende mogelijkheden. Digitale t.v. is er waarschijnlijk niet enkel om de mensen een betere beeldkwaliteit te geven. http://www.wariscrime.com/2008/12/15/news/digital-tv-mind-control-by-the-sound-of-silence/

Nee, dank u.
Op 21-01-2010 17:02:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Gerard:

Overheid en orde handhaven. Waarom schepte de overheid dan wanorde (verdeeldheid=wanorde).

als er overal ter wereld vrede is, waarom heb je dan nog een leger nodig?

of waarom stopt de fbi/cia niet de cocaïnetransporten die het land binnenkomen? want dan is de narcoticabrigade in ieder geval hun baan kwijt...

een ordehandhaver, big brother, wie dan ook, is gebaat bij wanorde, en het is niet geheel onlogisch om die staat van wanorde nooit geheel op te heffen, want daarmee verlies je je eigen bestaansrecht als ordehandhaver...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 21-01-2010 19:20:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Wat ik ook mis is de zo fanatiek gepropageerde fluor.

Einde van de roerige jaren '60, begin jaren '70 werd er ineens een hoop druk uitgeoefend om calciumfluoride in het drinkwater te stoppen, de jeugd elke dag een tabletje te laten nemen en zo meer, dat alles in het kader van een gezond gebit.

Flauwekul natuurlijk, je gebit wordt totaal niet beter door het eten van Fluorverbindingen, maar het is wel een lethargie-drug die de mens murw maakt voor zijn omgeving.

Is bij een hoop mensen erg goed gelukt.
Op 21-01-2010 23:16:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden