In november 2009 - vier en een half jaar na zijn dood - verklaarde Tobiana Sobodka, een non van de orde van het Heilig of Allerheiligst Hart van Jezus, dat ze tijdens haar verblijf in de pauselijke residentie in Castel Gandolfo paus Johannes Paulus II regelmatig zichzelf hoorde kastijden. Sobodka logeerde in de kamer naast de paus en kon de geluiden van penitentiële slagen op het lichaam goed waarnemen. Het nieuwe boek van Monseigneur Slawomir Oder, 'Why He's a Saint', bevestigt niet alleen de zelfkastijding, maar onthult ook dat paus Johannes Paulus II een geheim document ondertekende waarvan hij de inhoud niet is nagekomen.

Sommige katholieken geselen zichzelf om aan de ondraaglijke pijnen die Jezus tijdens zijn kruisiging doorstond herinnerd te worden. Zo kent de Rooms-katholieke Kerk - meer bepaald de controversiële prelatuur Opus Dei - onder andere de cilice, een van band van metalen ringen die voorzien is van haakjes die naar binnen gekeerd zijn. De cilice wordt rond het bovenbeen gespannen en veroorzaakt een constante pijn die een soort van boetedoening is voor de kruisiging van Jezus. Voor wie 'De Da Vinci Code' gezien heeft moet dit onvermijdelijk de bloederige en huiveringwekkende beelden oproepen van de zelfkastijding van de albinomonnik Silas. Silas gebruikt echter de cilice ook om zichzelf op de rug te kastijden, wat in werkelijkheid niet zou gebeuren.

In het boek van Monseigneur Oder staat te lezen dat paus Johannes Paulus II zichzelf regelmatig geselde met een broekriem die hij - als hij naar zijn zomerresidentie in Castel Gandolfo kwam - in zijn garderobe bewaarde: "De dichtste leden van paus Johannes Paulus II zijn entourage hoorden hoe Karol Józef Wojtyła zichzelf regelmatig geselde. In zijn garderobe hing tussen de kleren een speciale kleerhanger met een broekriem aan die hij gebruikte als zweep." Als bisschop van Polen zou de toekomstige paus ook dikwijls op een naakte vloer hebben geslapen voor het streven naar "een reine levenswandel door de eigen hartstochten en begeerten te beteugelen en zelftucht toe te passen".

Daarmee komt er een einde aan de speculaties over de zelfkastijding en lichamelijke boetedoening van de als Pool geboren paus Johannes Paulus II. Monseigneur Oder is door het Vaticaan aangeduid als postulator om de nodige vereisten te verzamelen en de formaliteiten klaar te maken om Johannes Paulus II heilig te kunnen laten verklaren.

Geheim document

Het boek van Monseigneur Oder verklapt ook dat paus Johannes Paulus II in 1989 een geheim document ondertekende waarbij hij verklaarde vrijwillig af te treden - eerder dan aan een bureau te blijven zitten tot zijn dood - wanneer hij ongeneeslijk ziek zou worden. Hij zou afstand doen van zijn positie als hoofd van de Rooms-katholieke kerk en de waarnemende taken toevertrouwen aan de hogere kardinalen van het Vaticaan tot een nieuwe paus verkozen zou worden.

Op 13 mei 1981 ontsnapte paus Johannes Paulus II aan de dood toen hij op het plein voor de Sint-Pietersbasiliek beschoten werd door de 23-jarige Turk Mehmet Ali Ağca. Johannes Paulus II onderging verschillende operaties (bij een daarvan werd een kwaadaardige tumor verwijdert) en leed meer dan vijf jaar aan de ziekte van Parkinson. Uiteindelijk is Johannes Paulus II als paus aan een bureau blijven zitten tot zijn dood (hij vond dat het zo beter was voor de katholieke kerk).

Mocht paus Johannes Paulus II zijn verklaring in het geheime document nagekomen zijn dan zou hij de eerste vrijwillig aftredende paus geweest zijn sinds paus Celestinus V in 1294. Celestinus V was niet opgewassen tegen de financiële en politieke complexiteiten van het pausambt en kon die niet met de voor hem gebruikelijke wapens van gebed en vasten het hoofd bieden. Amper zes maanden na zijn aantreden als 192-ste paus deed hij afstand van zijn ambt.

Gerard: Het kon dus toch nog gekker dan het al leek.
'Don't forget rule number 6'
Op 29-01-2010 0:00:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: Wordt in het boek van Monseigneur Oder ook vermeld waarom Karol Wojtyla tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte voor I.G. Farben en waarom hij hier nooit voor bestraft is?
Op 29-01-2010 13:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Gevalletje SM?
Geen zweepjes, tepelklemmen e.d. gevonden?
(De extatische devotie voor 'god' is wel 'ns vaker met een sexuele extase vergeleken... http://images.google.nl/images?hl=nl&source=hp&q=Bernini+Extase&btnG=Afbeeldingen+zoeken&gbv=2&aq=f&oq= )

Steenslagen:

Wordt in het boek van Monseigneur Oder ook vermeld waarom Karol Wojtyla tijdens de Tweede Wereldoorlog werkte voor I.G. Farben en waarom hij hier nooit voor bestraft is?

Isda'echtzo? Je maakt me nieuwsgierig.
(bericht gewijzigd op 29-1-2010 17:39:48)
God... Dat ben je zelluf!
Op 29-01-2010 17:14:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Cultuurmeneer:


Isda'echtzo? Je maakt me nieuwsgierig.


De vermoorde Bill Cooper schreef erover in zijn 'Behold A Pale Horse' uit 1991. Op p. 89/90 staat:

"In the early 1940s, the I.G. Farben Chemical Company employed a Polish salesman who sold cyanide to the Nazis for use in Auschwitz. The same salesman also worked as a chemist in the manufacture of the poison gas. This same cyanide gas along with Zyklon B and malathion was used to exterminate millions of Jews and other groups. Their bodies were then burned to ashes in the ovens. After the war the salesman, fearing for his life, joined the Catholic Church and was ordained as a priest in 1946. One of his closest friends was Dr. Wolf Szmuness, the mastermind behind the November '78 to October '79 and March '80 to October '81 experimental hepatitis B vaccine trials conducted by the Center for Disease Control in New York, San Francisco and four other American cities that loosed the plague of AIDS upon the American people. The salesman was ordained Poland's youngest bishop in 1958. After a 30-day reign his predecessor was assassinated and our ex-cyanide gas salesman assumed the papacy as Pope John Paul II.

1990 is the right time with the right leaders: ex-chief of the Soviet secret police Mikhail Gorbachev, ex-chief of the CIA George Bush, ex Nazi cyanide gas salesman Pope John Paul II, all bound by an unholy alliance to ring in the New World Order."
"Karol Wojtyla" "IG Farben" geeft in Google nog maar 545 resultaten, maar dat is al een stuk meer dan een jaar of 8 geleden.

In deze link http://continuingcounterreformation.blogspot.com/2007/10/karol-wojtyla-zyklon-b-salesman.html vind je ook een foto van de 19-jarige Karol in uniform, met geweer:Zie vooral wat Ian Ross Vayro schrijft op Free Online Library:
http://www.thefreelibrary.com/Did+the+Pope+Sell+Zyklon+B%3F-a01074010865
Op 29-01-2010 20:39:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Steenslagen:

...
De vermoorde Bill Cooper schreef erover in zijn 'Behold A Pale Horse' uit 1991.
...


Bedankt voor de links etc., Steenslagen.

Klopt het dat Cooper de uiteindelijke bron is van deze claim?
De vraag blijft dan natuurlijk - zoals bij veel meer van dit soort claims: is het echt of is het zwartmakerij?!
Het feit dat het ondertussen al honderden keren in Google voorkomt voegt op zichzelf niets toe aan het waarheidsgehalte ervan; tenslotte wordt er in deze 'branche' ook heel vaak gewoon klakkeloos van elkaar over gepend? Toch?

Maar 't is anderzijds allemaal wel intrigerende stuff.
God... Dat ben je zelluf!
Op 29-01-2010 22:57:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Cultuurmeneer:

Bedankt voor de links etc., Steenslagen.

Klopt het dat Cooper de uiteindelijke bron is van deze claim?
De vraag blijft dan natuurlijk - zoals bij veel meer van dit soort claims: is het echt of is het zwartmakerij?!
Het feit dat het ondertussen al honderden keren in Google voorkomt voegt op zichzelf niets toe aan het waarheidsgehalte ervan; tenslotte wordt er in deze 'branche' ook heel vaak gewoon klakkeloos van elkaar over gepend? Toch?

Maar 't is anderzijds allemaal wel intrigerende stuff.


Bill Cooper heb ik nog niet op zwartmakerij kunnen betrappen, Cultuurmeneer.

Aan het begin van dit filmpjekun je Cooper's overtuiging zien:

"READ EVERYTHING, LISTEN TO EVERYBODY,
DON'T TRUST ANYTHING, UNLESS YOU CAN PROVE IT
WITH YOUR OWN RESEARCH"

Maar jammer genoeg ontbreekt in 'Behold A Pale Horse' een bronvermelding of ander bewijs voor Karol Wojtyla's werkzaamheden voor I.G. Farben tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ook historicus en theoloog Ian Ross Vayro, die Wojtyla's werkzaamheden voor I.G. Farben bevestigt, geeft geen spijkerhard bewijs.

Een andere bron beweert dat Joseph Borkin in zijn 'The Crime and Punishment of I.G. Farben' uit 1979 erover geschreven heeft, maar dat is onzin. Mogelijk is dit verhaal dus inderdaad begonnen bij Bill Cooper.

Heb je wel eens gehoord van Operatie Odessa, Cultuurmeneer? Een overduidelijke bevestiging voor het sympathiseren van de Roomse kerk met de nazi's !

Ook wijlen Alberto Rivera, een uitgetreden jezuïet die, na verschillende moordaanslagen te hebben overleefd, uiteindelijk toch het loodje moest leggen, heeft een boekje opengedaan over de alliantie tussen het Vaticaan en de nazi's, met een belangrijke rol voor Hitler's katholieke vice-rijkskanselier met de toepasselijke naam Franz von Papen.

Nazi-Duitsland werd bestuurd vanuit het hoofdkwartier van I.G. Farben in Frankfurt, dat niet gebombardeerd mocht worden tijdens de oorlog.
Op 30-01-2010 0:24:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Girore: Nazi-Duitsland werd bestuurd vanuit het hoofdkwartier van I.G. Farben in Frankfurt, dat niet gebombardeerd mocht worden tijdens de oorlog.

Grappig, de familie Bush had contracten met IG Farben gedurende de 2e wereldoorlog betreffende de productie van synthetische olie.

De familie Bush had hier patenten op en die hadden ze in bruikleen gegeven aan IG Farben.Uiteraard tegen gunstige voorwaarden met de familie Bush.( Die zijn er werkelijk stinkend rijk van geworden)
Mogelijk zijn ze op de 1 of andere manier ook betrokken geweest bij de productie van ZyklonB, maar dat is altijd schimmig gebleven.

Deze familie heeft ook uitstekende contacten met de saoedische familie (jawel) Bin Laden. Als er stront in de wereld is dan is de familie Bush erbij betrokken.
Zeker als er sprake is van makkelijk stuurbare economics en winstverwachtingen.
Op 30-01-2010 0:37:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Girore:

Nazi-Duitsland werd bestuurd vanuit het hoofdkwartier van I.G. Farben in Frankfurt, dat niet gebombardeerd mocht worden tijdens de oorlog.

Grappig, de familie Bush had contracten met IG Farben gedurende de 2e wereldoorlog betreffende de productie van synthetische olie.

De familie Bush had hier patenten op en die hadden ze in bruikleen gegeven aan IG Farben.Uiteraard tegen gunstige voorwaarden met de familie Bush.( Die zijn er werkelijk stinkend rijk van geworden)
Mogelijk zijn ze op de 1 of andere manier ook betrokken geweest bij de productie van ZyklonB, maar dat is altijd schimmig gebleven.

Deze familie heeft ook uitstekende contacten met de saoedische familie (jawel) Bin Laden. Als er stront in de wereld is dan is de familie Bush erbij betrokken.
Zeker als er sprake is van makkelijk stuurbare economics en winstverwachtingen.


Prescott Bush werkte tijdens de Tweede Wereldoorlog voor de bank Brown Brothers Harriman, eigendom van W. Averell Harriman, ook Skull & Bones. De Harrimans zijn lakeien van de Rockefellers, terwijl de Rockefellers dienaren zijn van de Rothschilds.

Averell Harriman was terwijl zijn werknemer Prescott met de nazi's handelde, ambassadeur van de VS in de Sovjet-Unie. Toen Stalin een inzinking kreeg, verving Harriman hem geruime tijd als dictator van de USSR.

De Bush clan stelt niet al teveel voor. Het zijn loopjongens. Als koningin Elizabeth, topje van de 'black nobility', in de VS is, logeert ze bij William Farish III in Texas, oud-ambassadeur van de VS in Groot-Brittannië.William Farish I is net als Prescott Bush rijk geworden tijdens de oorlog door te handelen met de nazi's, maar anders dan Prescott, is William hiervoor wél veroordeeld. Tijdens het presidentschap van Prescott's zoon en kleinzoon werd hun kapitaal beheerd door William Farish III.
(bericht gewijzigd op 30-1-2010 1:42:14)
Op 30-01-2010 0:57:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Steenslagen:

... William Farish I is net als Prescott Bush rijk geworden tijdens de oorlog ...


Idd geen lekkere Bio die Farish II: "... Farish had been a principal in a partnership between a Standard Oil/General Motors owned company, Ethyl Gasoline Corporation, and the German company I.G. Farben. This jointly owned venture, Ethyl GmbH, was involved with the creation of the Auschwitz labor camp on June 14, 1940, to produce artificial rubber from coal and they also built then operated Tetraethyl lead plants in Germany. ...

http://en.wikipedia.org/wiki/William_Stamps_Farish_II
God... Dat ben je zelluf!
Op 30-01-2010 10:45:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Voor hij paus werd was hij diegene die er voor zorgde dat de dode zeerollen - of stukken daarvan - verborgen bleven voor de buitenwereld.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 30-01-2010 11:14:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: David Icke geeft in 'The Biggest Secret' uit 1999 ook nog wat aardige wetenswaardigheden.

"A contact who has relatives working in high positions in the Vatican told me how, during the reign of Pope John Paul II, he was given a guided tour of the place which blew his mind. He was shown the Pope's solid gold bath which is decorated with all the astrological symbols and he saw inside the vacuum-sealed vaults which contain thousands of ancient esoteric books which have been stolen and hoarded over hundreds of years of religious dictatorship and so taken out of public circulation. The Roman Church and the Babylonian Brotherhood are one and the same."
Op 30-01-2010 19:29:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Lekker volk, die Farish II. The Ethyl co. had wereldwijd patent op tetraethyllood en trimethyl-ethyllood, dat tot voor kort nog in onze benzine zat en voor een groot deel van de wereld nog steeds zit.

Er is daardoor nu meer dan 500 x meer lood in de lucht te vinden dan een eeuw geleden. En lood is een ernstig zenuwgif.

Er wordt zelfs beweerd dat een van de redenen dat het Romeinse Rijk ten onder ging, het lood is dat ze op gegeven moment gingen gebruiken voor het conserveren van wijn en het dichtsolderen van metalen kruiken. Daar werden ze nogal dom en sloom van...
Op 30-01-2010 21:58:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Olav:

Lekker volk, die Farish II. The Ethyl co. had wereldwijd patent op tetraethyllood en trimethyl-ethyllood, dat tot voor kort nog in onze benzine zat en voor een groot deel van de wereld nog steeds zit.

Er is daardoor nu meer dan 500 x meer lood in de lucht te vinden dan een eeuw geleden. En lood is een ernstig zenuwgif.

Er wordt zelfs beweerd dat een van de redenen dat het Romeinse Rijk ten onder ging, het lood is dat ze op gegeven moment gingen gebruiken voor het conserveren van wijn en het dichtsolderen van metalen kruiken. Daar werden ze nogal dom en sloom van...


De Romeinen gebruikten ook loden buizen voor waterverdeling in hun steden. Ik heb die eens zien blootliggen in Pompei. Vandaar dat velen ook ten onder gingen aan loodvergiftiging.
(bericht gewijzigd op 30-1-2010 22:03:58)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 30-01-2010 22:02:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Nee, dan Farish I (de grote), die slikte bolletjes puur lood om zijn oud-Egyptische strijdwagen een betere wegligging te geven, en......(laat eigenlijk ook maar, zonde van jullie tijd)
Nee, dank u.
Op 30-01-2010 22:27:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: En niet te vergeten Paus Johannes Paulus II... Ook bijna gestorven aan acute loodvergiftiging; teveel blauwe bonen gekregen van Mehmet Ali Agca!!!
God... Dat ben je zelluf!
Op 31-01-2010 0:03:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Cultuurmeneer:

En niet te vergeten Paus Johannes Paulus II... Ook bijna gestorven aan acute loodvergiftiging; teveel blauwe bonen gekregen van Mehmet Ali Agca!!!

zal ie nog van genoten hebben ook, de masochist.
United as one. Divided by zero.
Op 31-01-2010 0:16:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
3.14po:

Cultuurmeneer:

En niet te vergeten Paus Johannes Paulus II... Ook bijna gestorven aan acute loodvergiftiging; teveel blauwe bonen gekregen van Mehmet Ali Agca!!!

zal ie nog van genoten hebben ook, de masochist.

Idd. Zo is de cirkel weer rond... En het heeft 'm ook nog dichter bij 'God' gebracht ook.
Het leven is fantastisch! Halleluja! Jezus LEEFT! JEZUS UH-AKBAR!!!
(bericht gewijzigd op 31-1-2010 13:14:58)
God... Dat ben je zelluf!
Op 31-01-2010 8:30:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden