Een eenvoudige pizzakoerier in New York erft onverwacht een vermogen dat een verre voorvader, een Florentijnse koopman, hem in de 16e eeuw heeft nagelaten. Een vermogen dat in 500 jaar door rente op rente tot miljarden dollars is uitgegroeid. Maar bij de erfenis hoort een raadselachtige profetie: de erfgenaam, zo voorspelt het testament, zal de mensheid haar verloren toekomst teruggeven... Deze intrigerende tekst stond te lezen op de voorkant van het boek 'De erfenis van Fontanelli'. Uit nieuwsgierigheid over hoe de auteur het thema zou uitwerken besloot ik het boek te kopen. Wie heeft er niet eens stilgestaan bij de fantasie over wat te doen als je opeens schathemeltje rijk zou worden? En met rijk bedoel ik niet een paar miljoen. Ik bedoel echt écht rijk, dus inderdaad miljarden euro's in de plus op je rekening.

gates
(Microsoft oprichter Bill Gates. Wat zou jij doen met 40 miljard dollar?)

Stel, je krijgt net als de fictieve pizzakoerier opeens een erfenis van miljarden euro's. Alles zou opeens veranderen en je zou bijna alles kunnen doen. Plotseling zal je van het anonieme grijze burgermansbestaan gepromoveerd worden tot de belangrijkste mensen op aarde. Je hebt immers een astronomisch bedrag als machtsmiddel. Je kunt beursen doen crashen, regeringen omkopen, oorlogen beginnen of juist beëindigen. Je zou alle media kunnen opkopen en, net als een soort Berlusconi, lekker helemaal zelf bepalen wat het volk te zien krijgt en wanneer.

Maar misschien wil je dat helemaal niet en trek je jezelf bescheiden terug om ergens stil te gaan leven. Maar hoe lang zou je dat kunnen, voordat je inziet dat je wezenlijk de veranderingen in de wereld kunt aanbrengen die je graag zou zien. Je zou bijvoorbeeld iedereen en overal kunnen voorzien van schoon drinkwater. Of je zou letterlijk overal scholen en ziekenhuizen kunnen bouwen waarvan de armen gratis gebruik mogen maken. De hoofdpersoon uit het boek van Eschbach heeft met al dat soort keuzes te maken. En hoewel het simpel lijkt, blijken bij nadere beschouwing alle goedbedoelde filantropische plannen duistere keerzijden te hebben.

Goede scholing voor iedereen zal op termijn resulteren in een tekort aan ongeschoolde arbeiders en wie doet dan nog het vieze werk? Goede geneeskundige voorzieningen drukken op het sterftecijfer en boosten de vergrijzing, zodat je ook zal moeten doneren aan ouderenzorg en pensioenen. En dan natuurlijk de vraag: waar laat je al die mensen? Iedere oplossing lijkt tot een nieuw probleem te leiden.

Er zijn mensen die inderdaad schathemeltje rijk zijn, zoals het echtpaar Gates - ja, die van Microsoft. Het echtpaar Gates heeft een geschat vermogen van rond de 40 miljard dollar. Wat moet een mens met zoveel geld? Luxer dan luxe kan je niet leven en meenemen je graf in is zinloos. Het echtpaar Gates weet dat ook en zo nu en dan schenken ze sommen geld aan verschillende partijen en doelen.


(Duimdikke roman over het probleem hoe je met een berg geld iets goeds kan doen in deze wereld)

Maar kennelijk heeft het echtpaar Gates bedacht dat ze op grotere schaal de wereld moeten verbeteren. Onlangs beloofde het echtpaar om in de komende 10 jaar 10 miljard dollar te pompen in mondiale vaccinatie programma’s. De Gates zijn ervan overtuigd dat vaccinaties miljoenen levens kunnen redden of verbeteren. Volgens Gates zouden dankzij het vaccinatieprogramma tegen 2010 meer dan 8 miljoen kinderlevens gered worden.

Melinda Gates, who heads the couple's Foundation with her husband, said: "We've made vaccines our number-one priority at the Gates Foundation because we've seen firsthand their incredible impact on children's lives. Melinda Gates added: "Vaccines are a miracle. With just a few doses, they can prevent deadly diseases for a lifetime." Bron 

Uiteindelijk verwacht Gates dat er een wereldwijde vaccinatiedekking van 90% zal zijn. Als het aan Bill en zijn vrouw ligt wordt dit het "decennium van de vaccinaties". De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is blij verast met de mega-injectie van Gates en roept nu nog harder op aan overheden en particulieren om vooral te (blijven) doneren.

Oke, ik doe nu even het aluhoedje af en ga uit van de goede intenties van de familie Gates. Als we dan ook ervan uitgaan dat vaccinaties inderdaad probleemloos werken en doen wat men verondersteld dat ze moeten doen, ontstaat er toch een piepklein probleempje dat zal uitgroeien tot een groot probleem. Er zullen minder mensen ten prooi vallen aan een ziekte en de gemiddelde levensverwachting zal mondiaal stijgen. Kindersterfte zal dalen. Het netto effect is dan: meer mensen die ook nog eens ouder worden.

En dan? Waar gaan al die extra mensen wonen? Wat gaan ze eten of drinken? Wie zorgt voor hun oude dag en hoe voorkom je dat men omwille van Lebensraum elkaar de hersens gaat inslaan? Als iedereen zich netjes zou gedragen en de rijkdom eerlijk zou delen, dan lukt het misschien wel. Maar in het programma en budget van de Gates is daar geen ruimte voor.

Als we het aluhoedje opzetten en bedenken dat vaccinaties lang niet altijd zijn wat men ervan zegt (kijk bijvoorbeeld eens hier of hier) en daarbij bedenken dat de rijken der aarde helemaal niet gebaat zijn met een nog grotere overbevolking van arme lieden, komt de actie van de Gates opeens in een heel ander daglicht te staan.

Met of zonder aluhoedje op; de uitkomst van Gates zijn vaccinatieprogramma lijkt in beide gevallen op een doemscenario uit te lopen. Ik vraag mijzelf af wat de Gates dachten toen ze akkoord gingen met het vaccinatieplan. Misschien dachten ze niet verder na dan alleen het hier en nu verlichten van leed. We zullen het waarschijnlijk nooit weten, de effecten van al die vaccinaties zullen we wel te zien krijgen.

Eén ding is mij in ieder geval duidelijk: zowel Bill als zijn vrouw heeft het boek 'De erfenis van Fontanelli' nooit gelezen.

Emie : Interessante blog! Brein jeukt; heeft neiging tot nadenken. Moet eerst koffie.
Is it electrickery?
Op 03-02-2010 0:03:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
portos: Wie veel heeft kan veel delen, maar wat heeft het meest waarde: iemand die deelt om te helpen, zondermeer, of iemand die deelt om nog meer invloed of impact te hebben in de wereld? Het MOTIEF telt, niet de hoeveelheid.
Op 03-02-2010 0:30:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Elke oplossing van de mens heeft tot nieuwe problemen geleid. Dit is altijd al geweest en zal voorlopig nog wel zo aanhouden.
Volgens mij heeft bill gates al zeker de helft van z'n vermogen aan zijn stichting gedoneerd, dus als hij nu 40 miljard dollar heeft, heeft dat ook al zeker zoiets aan zijn stichting gedoneerd. Jammere van zijn actie om vaccins te kopen is dat het geld hiervoor weer bij andere geldwolven terecht komt. Ik denk dat hij beter het geld direct in arme landen kan steken om mensen te helpen met bedrijfjes op te zetten, waarmee ze misschien iets van een economie kunnen opbouwen. Of zorg voor scholen in zulke landen. Dit soort dingetjes..
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 03-02-2010 0:45:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru:
portos:

Wie veel heeft kan veel delen, maar wat heeft het meest waarde: iemand die deelt om te helpen, zondermeer, of iemand die deelt om nog meer invloed of impact te hebben in de wereld? Het MOTIEF telt, niet de hoeveelheid.

Voor wie telt het motief? Voor de gever, de ontvanger, anderen?
Het resultaat lijkt mij wat telt al is dat niet altijd te voorspellen.
Er zijn voorbeelden genoeg van acties met een prima motivatie maar een desastreuze afloop. Vaak wordt niet ver en lang genoeg doorgedacht.
Op 03-02-2010 0:50:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Misschien dat in de toekomst de chinese één-kind politiek wel gemeengoed wordt; ook in 'beschaafde' landen.

En wat kansen bieden aan mensen betreft: gewone ondernemers wereldwijd creëren natuurlijk ook al kansen voor mensen. Het zijn niet altijd alleen maar boeven .
(bericht gewijzigd op 3-2-2010 12:58:47)
God... Dat ben je zelluf!
Op 03-02-2010 0:58:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: ik zou alsnog op teruggetrokken ergens in de bossen gaan leven met een landhuis waar mijn moeder en broertje ook kunnen leven, het volledige bedrag schenk ik daarna aan hun toekomen, zelf heb ik het niet nodig.

En andere mensen hebben het ook niet nodig, die simpele 'lekker in het vel' basisbehoefte zou eigenlijk voor iedereen mogelijk moeten zijn maar goed. Dingen met geld oplossen zal nooit werken, de macht dat geld voorsteld (in elke zin van het woord) is juist de kern van het probleem waarop duizenden symptomen bungelen, en dan die symptomen trachten aan te pakken met het probleem zelf... het is zielig en grappig tegelijk dat mensen daar in geloven.
Op 03-02-2010 13:55:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ik zou alle soldaten en huurlingen het duizendvoudige bieden als ze hun oorspronkelijke opdrachtgevers zouden belagen en bejagen. Soort boemerang effect zeg maar. Eimert ga maar vast rennen

Ik zou (om klein te beginnen) bananenrepubliekjes zoals Nederland opkopen (wat niet zo duur is aangezien het landje toch al failliet is (met dank aan de banken en Bos) en dan zou ik bepaalde markante figuren waar ik me al tijden aan erger (you know who you are) statenloos maken of via andere wegen hun het leven zuur maken.. gewoon omdat het kan en omdat ik alles behalve een heilige ben.

ow en ik zou natuurlijk een rijkelijke donatie schenken aan GW

Op 03-02-2010 15:14:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dzyan: Misschien "denken" deze mensen helemaal niet na over wat ze met hun geld voor anderen doen. Dit heeft toch meer de schijn van een hele dure aflaat!.
Op 03-02-2010 15:46:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme :
Ganzfeld:

Ik zou alle soldaten en huurlingen het duizendvoudige bieden als ze hun oorspronkelijke opdrachtgevers zouden belagen en bejagen. Soort boemerang effect zeg maar. Eimert ga maar vast rennen

Ik zou (om klein te beginnen) bananenrepubliekjes zoals Nederland opkopen (wat niet zo duur is aangezien het landje toch al failliet is (met dank aan de banken en Bos) en dan zou ik bepaalde markante figuren waar ik me al tijden aan erger (you know who you are) statenloos maken of via andere wegen hun het leven zuur maken.. gewoon omdat het kan en omdat ik alles behalve een heilige ben.

ow en ik zou natuurlijk een rijkelijke donatie schenken aan GW


waarom Nederland kopen terwijl je veel prettigere plekken veel goedkoper kunt krijgen?
Kun je gelijk een leuke utopie stichten onder leiding van koning ganzfeld de eerste. Een leuke harem erbij eventueel.
In mijn geval ....ik wil altijd al zo'n geheime basis in een vulkaan met een leger van bloedmooie vrouwen.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 03-02-2010 16:13:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
antitoerisme :

Ganzfeld:

Ik zou alle soldaten en huurlingen het duizendvoudige bieden als ze hun oorspronkelijke opdrachtgevers zouden belagen en bejagen. Soort boemerang effect zeg maar. Eimert ga maar vast rennen

Ik zou (om klein te beginnen) bananenrepubliekjes zoals Nederland opkopen (wat niet zo duur is aangezien het landje toch al failliet is (met dank aan de banken en Bos) en dan zou ik bepaalde markante figuren waar ik me al tijden aan erger (you know who you are) statenloos maken of via andere wegen hun het leven zuur maken.. gewoon omdat het kan en omdat ik alles behalve een heilige ben.

ow en ik zou natuurlijk een rijkelijke donatie schenken aan GW


waarom Nederland kopen terwijl je veel prettigere plekken veel goedkoper kunt krijgen?
Kun je gelijk een leuke utopie stichten onder leiding van koning ganzfeld de eerste. Een leuke harem erbij eventueel.
In mijn geval ....ik wil altijd al zo'n geheime basis in een vulkaan met een leger van bloedmooie vrouwen.


United as one. Divided by zero.
Op 03-02-2010 16:31:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
antitoerisme :


waarom Nederland kopen terwijl je veel prettigere plekken veel goedkoper kunt krijgen?
Kun je gelijk een leuke utopie stichten onder leiding van koning ganzfeld de eerste. Een leuke harem erbij eventueel.Omdat in mijn utopie ik geen onderdanen maar voormalige bovendanen wil treiteren... en laat die harem maar zitten ik zal al mijn tijd kwijt zijn aan het naaien van al die patjepejers die zich nu god wanen.
Op 03-02-2010 16:49:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme :

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 03-02-2010 16:51:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Dzyan:

Misschien "denken" deze mensen helemaal niet na over wat ze met hun geld voor anderen doen. Dit heeft toch meer de schijn van een hele dure aflaat!.

Precies, ze denken met geld problemen op te kunnen lossen, maar zien de reactie op hun actie misschien niet helemaal goed(hoewel ik toch wel overtuigd ben van gates intelligentie).
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 03-02-2010 16:53:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Ganzfeld:

antitoerisme :


waarom Nederland kopen terwijl je veel prettigere plekken veel goedkoper kunt krijgen?
Kun je gelijk een leuke utopie stichten onder leiding van koning ganzfeld de eerste. Een leuke harem erbij eventueel.Omdat in mijn utopie ik geen onderdanen maar voormalige bovendanen wil treiteren... en laat die harem maar zitten ik zal al mijn tijd kwijt zijn aan het naaien van al die patjepejers die zich nu god wanen.

Met je harem ken je beter wat anders naaien
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 03-02-2010 16:53:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Dzyan:

Misschien "denken" deze mensen helemaal niet na over wat ze met hun geld voor anderen doen. Dit heeft toch meer de schijn van een hele dure aflaat!.


Mjah, misschien slapen ze dan wat beter en hopen ze dat de goden na hun overlijden wat milder zal oordelen.....

.....of we zullen op termijn zien dat de aandelen van de vaccin verstrekker uiteindelijk in handen van Gates zijn zodat er met een broekzak vestzak constructie de belasting het nakijken heeft.

Op 03-02-2010 16:54:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: Samen met andere puisant rijken een stichting oprichten en dan de allerarmsten elk jaar wereldwijd, in verhouding, een jaarsalaris geven om de ergste noden te dekken.
Mensen die echt niet meer kunnen werken, alleenstaande moeders en vaders op bijstandniveau die de opvang niet kunnen betalen en andere dringende hoge kosten. Dat soort dingen en natuurlijk zorgen dat die kinderen, als zij dat kenbaar maken, een goede studie kunnen volgen zodat zij iig uit die sfeer kunnen komen. Een en ander moet natuurlijk wel voldoen aan voorwaarden en wat ook belangrijk is; de gemeenten mogen dat bedrag niet aanrekenen als extra inkomsten. Wat dan wel zou kunnen vervallen is de extra bijstand en dat zullen de gemeentes wel leuk vinden dan kunnen ze het bespaarde geld aan/in de gemeente besteden.
Op 03-02-2010 17:02:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : als je echt iets wenst te veranderen moet je geen geld geven aan goede doelen maar het systeem dat armoe creëerd bestrijden. Dat kan wel met een paar miljard.

Als je dat zou investeren om wereldwijd mensen op de hoogte te brengen wat voor ratten hen regeren.

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 03-02-2010 17:05:06 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme :
rudiev:

Ganzfeld:

antitoerisme :


waarom Nederland kopen terwijl je veel prettigere plekken veel goedkoper kunt krijgen?
Kun je gelijk een leuke utopie stichten onder leiding van koning ganzfeld de eerste. Een leuke harem erbij eventueel.Omdat in mijn utopie ik geen onderdanen maar voormalige bovendanen wil treiteren... en laat die harem maar zitten ik zal al mijn tijd kwijt zijn aan het naaien van al die patjepejers die zich nu god wanen.

Met je harem ken je beter wat anders naaien

kennelijk nooit koning ganzfeld de eerste liever balkenende dan een mooie vrouw....ieder zijn smaak ;D
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 03-02-2010 17:06:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: Miljarden???,zou het niet eens willen hebben.
Met enkele miljoenen gewoon lekker leven en verder niks doen.
HOERA!!!!!
Op 03-02-2010 19:01:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Bill Gates en zijn collegae 'puissant rijken' geven niets dat ze niet eerst hebben gegraaid. Alle giften fiscaal aftrekbaar. En gratis onbetaalbare reclame.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 04-02-2010 2:51:56 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buddah67: Wellicht zet het volgende het geheel in een ander daglicht (of verdraagt dit geen licht?): http://thefinalhour.blogspot.com/2009/05/gates-buffett-winfrey-attend-secret-nyc.html

Op 04-02-2010 10:21:47 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mevrouw Maan: Misschien het geld steken in onderzoek naar een nieuwe planeet om de helft van onze mensheid op te laten wonen? Ongetwijfeld vergezocht, mijn kennis van ruimtevaart is allesbehalve uitmuntend, maar een goedgeorganiseerde buitenaardse nederzetting zou wel in 1 klap het voedsel- zowel als het overbevolkingsprobleem oplossen! :p
Never trust a man who, when alone in a room with a tea-cosy, doesn't try it on.
Op 04-02-2010 21:07:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pietje: Heb vanavond het boek besteld bij bol.com kan niet wachten om het te lezen ben erg nieuwschierig !
Laat het jullie weten als ik het uit heb, dat zal na ontvangst 1 dag duren want dan leg ik alles opzij om het te lezen.
Groetjes bedankt voor de tip
Pietje
Op 04-02-2010 21:30:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buddah67:
mevrouw Maan:

Misschien het geld steken in onderzoek naar een nieuwe planeet om de helft van onze mensheid op te laten wonen? Ongetwijfeld vergezocht, mijn kennis van ruimtevaart is allesbehalve uitmuntend, maar een goedgeorganiseerde buitenaardse nederzetting zou wel in 1 klap het voedsel- zowel als het overbevolkingsprobleem oplossen! :p

Laast las ik ergens dat de mensheid nog steeds ieder jaar 10% meer voedsel produceerd dan dat we nodig hebben. Toch leidt de helft van de bevolking honger.
Dus het voedsel en overbevolkingsprobleem zou alleen worden opgelost als we alle hongerige mensen uit overbevolkte gebieden naar een 'andere planeet' sturen. (geen honger en geen overbevolking meer).
Naast het feit van de haalbaarheid op ruimtevaart-technologisch gebied, een vrij harde uitstpraak....

De eenvoudige oplossing zou zijn om echt eens wat te gaan doen voor de 3de wereld. Inplaats van ze voedsel te geven waardoor de locale boeren failliet gaan en allerlei andere beperkingen op te leggen die hun ontwikkeling tegengaan.

Geen ruimtevaart techniek nodig om de problemen op deze wereld op te lossen (maar ik heb niet gezegd dat het eenvoudig is ;o)
Op 05-02-2010 9:13:01 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: haha dan ga ik de maan kolaniseren. mijnen en grote woongemeenschappen. al die stakkers uit afrika&azië kunnen dan in mijn mijnen werken voor een goed loon en dan met hun gezin op de maan wonen.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 05-02-2010 9:23:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

haha dan ga ik de maan kolaniseren. mijnen en grote woongemeenschappen. al die stakkers uit afrika&azië kunnen dan in mijn mijnen werken voor een goed loon en dan met hun gezin op de maan wonen.

hmmm, alle afrikanen als slaven in de mijnen laten werken, waar doet dat me ook alweer aan denken?

a.. a... anu.. anunnaki ofzoiets

(die mensen in bv afrika hebben geen armoedeprobleem btw, wij hebben een geldprobleem wat wij aan hen opgedrongen hebben, al die mensen hebben zich duizenden jaren zonder geld kunnen redden, totdat wij onze "beschaving" aan hen opdrongen)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 05-02-2010 19:02:39 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

haha dan ga ik de maan kolaniseren. mijnen en grote woongemeenschappen. al die stakkers uit afrika&azië kunnen dan in mijn mijnen werken voor een goed loon en dan met hun gezin op de maan wonen.

hmmm, alle afrikanen als slaven in de mijnen laten werken, waar doet dat me ook alweer aan denken?

a.. a... anu.. anunnaki ofzoiets

(die mensen in bv afrika hebben geen armoedeprobleem btw, wij hebben een geldprobleem wat wij aan hen opgedrongen hebben, al die mensen hebben zich duizenden jaren zonder geld kunnen redden, totdat wij onze "beschaving" aan hen opdrongen)

nee hoor, geen slaven. ze krijgen gewoon hun loon. wel een heel laag loon, maar de prijzen in mijn MoonMarkets zijn dan ook heel laag. daardoor zal een maanbewoner het nooit in z'n hooft halen om terug naar de aarde te gaan. zo blijft de aarde voor overbevolking bespaard, heb ik mijn werknemers, de afrikanen hun eten, onderdak en ontspanning, en maken we van Afrika een mooi natuurgebied.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 05-02-2010 19:13:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: lokale boeren en failliet gaan.. ze verbouwen godnondeju voedsel hoe kan het dan erg zijn als je 'failliet' gaat, of moeten ze de grond waar ze op staan nog betalen ook ofzo...

Op 05-02-2010 19:37:57 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden