"Wie betaalt bepaalt", dat lijkt het nieuwe credo te zijn van de overheid. Dat klinkt heel logisch want bij de vele aanbestedingen voor megalomane projecten zoals een Betuwelijn of de ongewenste invoering van elektronische kilometerheffing is het handig dat de opdrachtgever een dikke vinger in de pap houdt. Het gekke is alleen dat in dergelijke gevallen de overheid zich doorgaans laat ringeloren waardoor kosten de pan uitrijzen en projecten op een fiasco afstevenen. ‘Wat groot niet lukt doen we dan maar klein’ lijkt de volgende gedachtegang van de overheid. Binnenkort maakt een nieuwe wet het mogelijk dat ambtenaren te pas en onpas mogen binnenvallen bij mensen die uit de staatsruif eten.

terrorist
(Willem van Oranje kon zelf geen kinderen krijgen... Dus op basis van wat krijgen de Oranjes hun uitkering?)

Ambtenaar mag toegang tot woning eisen. DEN HAAG - Miljoenen Nederlanders moeten binnenkort controle-ambtenaren binnenlaten, zonder verdenking, maar op straffe van verlies van kinderbijslag, AOW of bijstand. Ook voor weduwen en weduwnaren, wezen en oudere arbeidsongeschikten geldt: wie de controleur niet binnenlaat, wordt daarvoor gekort. Dat staat in een wetsvoorstel van het kabinet dat in behandeling is bij de Tweede Kamer. De kinderbijslag wordt in het wetsvoorstel wanneer de controle-ambtenaar niet binnen mag in zijn geheel ingehouden, de andere uitkeringen voor de helft. Bron

In principe kunnen dus de meeste Nederlanders ambtenaren op de stoep verwachten die op straffe van verlies van uitkering of bijdrage de ambtenaren door hun huizen moeten laten snuffelen. Daar waar criminelen nog rechten hebben en opsporingsambtenaren minstens een huiszoekingsbevel moeten tonen is de kleine burgerman of vrouw geheel rechteloos.

Waarom doet de overheid zoiets? Alles gaat onder het mom om 'het draagvlak van sociale voorzieningen' te behouden. Ook dat klinkt legitiem want er zijn altijd wel fraudeurs die het systeem misbruiken voor eigen gewin. Het is inderdaad zuur om af en toe te lezen dat er lieden zijn die de door ons afgedragen sociale belastingen misbruiken. Of de voorgestelde maatregel in verhouding staat is nog maar de vraag.

In principe ben ik voor deze maatregel mits die op iedereen van toepassing is die overheidssteun krijgt en mits het de betaler zelf is die ongehinderd toegang krijgt tot de privéwoningen van de uitkeringstrekkers of bijstandontvangers.

Beroepssteuntrekkers

De familie van Oranje is het op één na duurste koningshuis in Europa. Daar waar de Engelse Windsors de Britse belastingbetalers 46.6 miljoen euro op jaarbasis kosten, hoesten wij Nederlanders jaarlijks 39,9 miljoen op om de Oranjes te blijven voorzien van voedsel, kleding en onderdak. Bron

In feite genieten deze mensen op basis van een geërfde naam een mega-uitkering. Geld afkomstig uit jouw en mijn portemonnee. En aangezien volgens de filosofie van onze overheid de betaler mag bepalen wil ik dan ook ongehinderd en wanneer ik dat wil toegang tot alle privévertrekken van de genoemde monarchen. Natuurlijk onder het mom om 'het draagvlak van 'sociale' voorzieningen' ook voor de Oranjes te behouden.

Oké, 16 miljoen Nederlanders het recht geven om naar eigen inzicht bij de bedenkelijke familie binnen te vallen is misschien iets te ver gezocht... maar dat ambtenaren van het UWV of de Sociale Verzekeringsbank geheel naar willekeur en zonder duidelijke aanwijzing bij een ieder zomaar tandenborstels kunnen gaan tellen is ook nogal ver gezocht.

Dus... overheid wat zegt u? Gelijke monniken, gelijke kappen of toch maar weer onderdrukken van het klootjesvolk ten gunste van de elite?

Ganzfeld: BONS BONS BONS.. AUFMACHEN UND SCHNELL !!!
Op 11-02-2010 8:29:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwark001: Nederland gaat failiet. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen om het leger uitvreters van heinde en ver in leven te houden.
Ons sociale stelsel wordt misbruikt en is niet meer te betalen.
Alles bij elkaar genomen betalen we 60 tot 70% belasting en soms ook nog eens belasting over belasting.
Ambtenaren leven overigens zelf ook van de staat, dus mag ik bij de controlerende ambtenaar ook naar binnen.
Op 11-02-2010 8:40:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru: Staat er ook ergens dat je ze weer naar buiten moet laten?
Op 11-02-2010 10:02:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ix: Hoe willen ze dat doen? Inbreken? Als je een notaire deurbelontkenner bent en bekenden op afspraak laat komen maken ze kleine kans je thuis aan te treffen.
Op 11-02-2010 11:59:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava: Ik heb er een heel dubbel gevoel over, je geeft de controlerende ambtenaar wel een hoop macht over iemand. Staat je gezicht hem niet aan? Hoppa, weg kinderbijslag. Wil je niet met hem naar bed? Hallekiedee, weg AOW.
Aan de andere kant zie ik om me heen een hoop mensen riant leven zonder te werken, ik heb een behoorlijk zware kutbaan (hij is zwaar omdat hij kut is en vice versa) en heb niet te klagen wat salaris betreft hoor maar ik moet wel opletten dat ik niet teveel uitgeef. Ik moet vroeg mijn bed uit en mijn overburen rollen rond een uur of elf eens naar buiten naar hun dikke auto. Zeer frustrerend maar ik ga er maar vanuit dat ze ooit tegen de lamp lopen. Daar kan dit wel bij helpen natuurlijk.
Helaas zoekt iedereen altijd de weg van de minste weerstand en dus zullen oude-van-dagen en alleenstaande moeders vooral de pineut zijn, die lul met een matje in zijn nek, sportschool-schouders en gouden ketting zal wel als laatste bezocht worden. Zo gaat het altijd en vooral hier in Nederland denk ik wel eens.
My loony bun is fine.
Op 11-02-2010 13:00:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Benny Lava: ben je wel ondertussen op zoek naar ander werk? Zoveel frustratie is ongezond! Je zal de eerste niet zijn die er letterlijk aan bezwijkt. Dat is 't echt niet waard!
Is it electrickery?
Op 11-02-2010 14:33:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava:
Emie :

@Benny Lava: ben je wel ondertussen op zoek naar ander werk? Zoveel frustratie is ongezond! Je zal de eerste niet zijn die er letterlijk aan bezwijkt. Dat is 't echt niet waard!
Een... andere... baan...?? Kan dat dan!?

Ik denk aan niks anders dan aan ander werk! Ik ben aan het proberen het met "the power of thought" voor elkaar te krijgen, dat kijk ik nog een jaartje of drie aan en daarna ga ik het anders aanpakken denk ik.
My loony bun is fine.
Op 11-02-2010 16:17:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Benny Lava:

Een... andere... baan...?? Kan dat dan!?

Ik denk aan niks anders dan aan ander werk! Ik ben aan het proberen het met "the power of thought" voor elkaar te krijgen, dat kijk ik nog een jaartje of drie aan en daarna ga ik het anders aanpakken denk ik.


Denk ook eens aan een uitkering...
Cannot kill the Battery!!!
Op 13-02-2010 7:55:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: Van wie is DNB? (2)

http://www.beursbox.nl/200904241228/laatste-nieuws/van-wie-is-dnb-2.html

Na de nationalisatie heeft 'het volk' dus nooit de zeggenschap over de geldcreatie in Nederland gekregen.

ZKH de Prins van Oranje heeft namelijk al sinds 1998 zitting in de Raad. Andere bekende namen zijn een telg van de familie Fentener van Vlissingen, de rijkste familie van Nederland.
Wij betalen nog steeds hun UITKERING
Saludos para TODOS,

Pablo
Op 17-02-2010 22:32:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: Rothschild lakei Nout Wellink (BIS + DNB)Op 17-02-2010 23:00:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Ook hier is gewoon nog vrije keuze toch?

Als je niemand binnen wil hebben, gewoon geen uitkering nemen...

verder is dit simpelweg in strijd met de rechten van de mens.
Dus starten met zo'n wet kan, er lang mee door gaan gaat niet werken

Bovendien is het een voorstel wat nog goedgekeurd moet worden, en ik gok erop dat het kabinet voor die tijd wel gevallen is.

Ik tel af, nog 42 dagen....
ALLES IS WAAR
Op 18-02-2010 0:13:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Ix:

Hoe willen ze dat doen? Inbreken? Als je een notaire deurbelontkenner bent en bekenden op afspraak laat komen maken ze kleine kans je thuis aan te treffen.

ja, ze boren gewoon het slot er uit, en dat gebeurt best wel regelmatig...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-02-2010 18:47:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden