In de New York Times verscheen het bericht dat het aantal Amerikanen met overgewicht niet meer toeneemt. In de afgelopen 3 jaar is er een plafond bereikt. Dr. William Dietz van de Centers for Disease Control and Prevention beweert: "We hebben de obesitas-epidemie tot staan gebracht." Dietz gaat over de programma's voor voeding, lichaamsbeweging en bestrijding van overgewicht. "De onderzoeksdata zijn echt hoopgevend. Hoewel ons beleid nog niet leidt tot een afname van het overgewicht onder de bevolking."

Jaja, klopt u zichzelf alvast maar op de behaarde borst, meneer Dietz. Misschien is er iets anders aan de hand.

Volgens Ugo Bardi van theoildrum.com spelen de economische recessie en de stijgende brandstofprijzen een grotere rol. Omdat de Amerikanen sinds 2007 meer zijn gaan betalen voor benzine en ook de voedselprijzen gingen stijgen, kun je je voorstellen dat men wat minder is gaan eten. Het afgelopen jaar is de werkeloosheid sterk opgelopen en zijn veel Amerikanen er in inkomen op achteruit gegaan. Dit zal ook een behoorlijke impact hebben op het aantal Amerikanen met overgewicht, omdat overgewicht vooral in de lagere inkomensklassen voorkomt.

Ugo Bardi ziet peak-fat als een logisch gevolg van peakoil. In de toekomst zal het aantal mensen met overgewicht nog verder afnemen. Er wordt steeds meer voedsel omgezet in biobrandstof. Voedsel dat in de tank van auto's verdwijnt, daar word je niet dik van. Het gebruik van biobrandstoffen zal de voedselprijzen doen stijgen. En de economische recessie zal het inkomen van de Amerikanen doen dalen en daarmee ook het aantal Amerikanen met overgewicht.

Gerard: Goed, piekfijnvet en olie het probleem, hier de oplossing:
http://www.anarchiel.com/display/interview_arie_huisman_de_werkpaardenman
'Don't forget rule number 6'
Op 13-02-2010 9:28:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
artofnemesis: Percentage groei = sterftepercentage dikkerdjes.
Al die dikke mensen gaan ook een keer dood natuurlijk..
Op 13-02-2010 10:45:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
artofnemesis:

Percentage groei = sterftepercentage dikkerdjes.
Al die dikke mensen gaan ook een keer dood natuurlijk..

Dan kunnen we hun vet gebruiken om de kachel aan te houden, blijven ze toch nog even door gaan met warmte geven, die gezellige dikkertjes
'Don't forget rule number 6'
Op 13-02-2010 0:21:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Als je weet wat je eet, zou je in principe elke dag een bakje patat kunnen eten zonder dat je er dik van wordt(niet dat ik elke dag patat eet)
Ik kan ook gewoon koekjes eten(en nog veel ook) en gewone(dus de standaard variant met suiker dus) chocomel drinken, gewoon halfvolle, volle melk en zelfs boerenland melk(nog vetter als vol) drinken. Het zet totaal niet aan bij mij!

Ik laat er wel heel veel andere dingen staan die wel ernstig schadelijk zijn en zomaar een restaurant binnen stappen doe ik niet meer, ik maak het wel zelf.
Je weet in een restaurant niet welke ingrediënten er gebruikt zijn en meestal heb je als klant ook geen toegang tot de keuken.
Neem je een gerecht zonder varkensvlees, dan zit er weer e621 door.
Neem je een gerecht zonder e621, dan zit er weer varken in verwerkt.
Neem je een luchtig zoet gerecht en denk je dat er geen e621 in zit, dan zit er wel weer varkens gelatine door of aspertaam.

En zo zijn er wel meer stofjes die schadelijk of zeer ernstig schadelijk zijn voor je gezondheid die gewoon in het kudde-mensenvoervreten zit verwerkt en het kennerlijk de normaalste zaak ter wereld vinden, anders had je wel veel meer mensen horen klagen.

Wil je niet meer dik worden, dan zit er niks anders op dan zelf te leren koken en wel met verse ingrediënten zonder onnodige toevoegingen, met natuurlijke kruiden kun je hetzelfde effect bereiken of zelfs nog beter .

Dus niks geen sausje uit een zakje met poeder!!!, dat is puur ongezond en zwaar dikmakend, een sausje uit eigen keuken werkt zelfs aansterkend en dus niet dikmakend

Tip om turbo snel blijvend af te vallen:
Elke dag een paar mokken opgewarmde light chochomel, een jaar later lig je terminaal in het ziekenhuis, nou dan vallen de kilotjes wel heel erg snel af met al die bestralingen en die chemokuurtjes

Wil je normaal blijvend afvallen loont het de moeite om je voedingspatroon serieus tegen het light te houden en laat je niet verleiden tot die light producten, succes!
(bericht gewijzigd op 13-2-2010 14:59:45)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-02-2010 14:50:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Oja, vergeet ook niet te bewegen

Enne, mijn koffie drink ik geheel zwart zonder suiker, maar dat is meer een kwestie van persoonlijke smaak.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-02-2010 15:00:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
marwinius: In het staatje staat eigenlijk alleen maar dat zwarte amerikaanse vrouwen wat minder vaak last van overgewicht hebben....
Of daarbij de gemiddelde leeftijd omhoog/omlaag gaat staat er niet bij.
En of goedkoper eten hetzelfde is als minder eten?
Misschien eten ze ook wat vaker thuis i.p.v. bij de mac.
Op 13-02-2010 15:12:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dzyan: Hallo,

Veel mensen weten niet dat de meeste dingen die wij eten helemaal geen voeding zijn, maar vergif. En nu heb ik het niet over E-nummers of zo.

Graan is een voortplantingsorgaan. De mens speelt geen rol in de voortplanting van granen. Wat doet u als er ongewenst aan uw voortplantingsorgaan geknaagd wordt? Inderdaad. Alleen een plant heeft geen handjes, die gebruiken vergif.

Mooi hoe dit ons beïnvloedt, niet? Iedereen concentreert zich op E-nummers of MSG en in werkelijkheid maken die dingen helemaal niets uit want de basis waar het op gestrooid wordt is veel schadelijker.

Dat geldt voor granen, peulvruchten en de hele nachtschade familie.

Wat is nu de relatie met overgewicht? Nou heel simpel. Het vergif van bovengenoemde "voedingsmiddelen" tast de integriteit van de darmen aan. Vervolgens gaan die lekken. Hierdoor komt darminhoud in de bloedbaan en hoppeteeeee een chronische globale ontsteking.

En wat doet een ontsteking? Inderdaad opzwellen en vocht vasthouden. En waar houd je vocht vast? Overal dus. Wanneer wordt de situatie critisch? Als er stress ontstaat, want dan neemt de doorlaatbaarheid van de darmen toe.

Hoe creëer je stress? Rente van de centrale bank moet gecompenseerd worden door economische groei. Economische groei moet steeds groter worden en dus toenemende stress.

Bestraal alle voedsel zodat een mens geen verse bacteriën meer op kan nemen. Daardoor ontstaan monoculturen in de inmiddels lekkende darmen. En hoppeteee de ene ziekte na de andere ontstaat. Allemaal tengevolge van bacteriën waarmee je in symbiose leeft. Maar wij verstoren de symbiose.

Gezien onze voeding en de stress die wij ervaren is het systeem chronisch en overlijden wij uiteindelijk.

Etc. etc.

En qua statistische verklaring ga ik met artofnemesis mee.

Groet,

Dzyan
Wiens lettertjes nu op zijn
Op 13-02-2010 16:29:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik wil wel ff kwijt dat MSG/E621 zelf niet dikmakend is!!!
Maar het zorgt er wel voor dat je meer van een product gaat eten waardoor je lichaam een te veel aan een bepaalde stof binnen krijgt en daardoor dus dikker wordt.

Voor mijn puberteit leerde ik "Smiths(later lay's) 'Cheese Union'" chips kennen en vond dat wel zo lekker dat ik op een begeven moment letterlijk verslaafd raakte en at elke dat een volledige 200 grams zak chips op met als gevolg dat ik ooit 135kg woog.

Nu weet ik dat door MSG/E621 ik die chips toen zo lekker vond en ervan bleef eten.

Inmiddels jaren later heb ik een allergie opgebouwd voor meerdere stoffen.
Ik eet dus geen E621 houdende producten meer en het gevolg:
Ik weeg nu onder de 70kg en ik mag er 83 wegen volgens de huisarts.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-02-2010 17:47:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dainichi: Sinds een tijdje eet ik helemaal geen suiker meer, en weinig "snelle" koolhydraten. En ik kan wel vertellen, suikers en snelle koolhydraten zijn verslavend! De eerste twee weken dat ik zonder zat, was het trillen, zweten, misselijk... We worden echt zo afhankelijk gemaakt van suiker, dat ik het eigenlijk nooit meer wil eten. Het zit overal door, van pastasaus tot boterhamworst, van kaassouflées tot...

Daarnaast eet ik al een flinke tijd géén aspartaam (hier word je an sich niet dik van maar het versterkt de verslaving aan/zin in snelle koolhydraten en suikers), weinig varkensvlees (in NL 15 keer zoveel antibiotica als in Noorwegen, en van antibiotica ben ik een jaar lang heel ziek geweest, dat kan ik echt iedereen heel erg afraden), niets met gist (wegens ziekte die ik heb overgehouden aan de antibiotica), weinig melkproducten... En met die samenstelling van dieet is het vrijwel onmogelijk hier in Nederland om e621 te vermijden. Ik kan met 'n studentenbudget echt niet m'n hele maaltijd uit de reformwinkel halen...
Overigens @Chris de Boden: e621 verhoogt voornamelijk de lust naar (snelle) koolhydraten. Deze zorgen voor schommelingen in je bloedsuikerspiegel en daaruit volgend een grotere drang naar/verslaving aan koolhydraten die je bloedsuikerspiegel een lekker dikke tik geven, zoals chips, suiker, etc... Een tip voor iedereen die er nog mee worstelt: spullen met een hoge GI (glycemische index) vermijden, dus spullen die je bloedsuikerspiegel sterk beïnvloeden. Hou 'm stabiel en laag, dan heb je ook heel veel minder kans op suikerziekte e.d.!

Dat is pas een vraag. Hoe kan het dat er voor volk met een kleiner budget minder gezond eten beschikbaar is?

... riddle me that.

Overigens, een tip voor iedereen die wil gaan beginnen met gezonder eten, is het boek Skinny Bitch best een erg grappige aanrader. Er staan een aantal hele goede leads voor verder zelfonderzoek in!
Op 15-02-2010 21:45:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 18-02-2010 0:20:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Van sommigen kun je dat nog niet zeggen... -.-'
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 18-02-2010 21:24:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: Obesitas Te dikke kinderen
‘Vetzucht van kind is soms mishandeling’
http://www.depers.nl/binnenland/355079/Vetzucht-kind-is-mishandeling.html

Onderzoekers zien obesitas als gedragsprobleem

http://zorg.arbeidsmarkt.com/nieuws/41192/Onderzoekers-zien-obesitas-als-gedragsprobleem.html

(Het bedrijfsleven onderzoekt ons wel goed voor hun DOELEN..., diep en diep triest en hele GRINGO en VOC/WIC levens/werkwijze)
en dit als EXTRA overdracht
Warning from the USA of REAL HUMAN

Obesity Obesity Obesity Oh My!


KILLER AT LARGE trailer


en anders blijf lekker!!! bij McD eten en zijn Fast Food

Live Fast Die Young - the life of a meat chicken
Maar Pacha Mama zal haar kracht altijd tonen
Saludos para todos mis Projimos,
Pablo

Op 18-02-2010 21:53:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden