Tussen de conservatieve beleggers die blijven geloven in olie, goud en andere grondstoffen en de progressieve beleggers die de voorkeur aan groene fondsen en windmolens geven zit een piepkleine niche. Een nog onontdekte groeimarkt waar beleggers met visie en durf kapitalen kunnen verdienen. Investeren in compleet nieuwe en revolutionaire ideeën is de enige manier om te ontsnappen aan de verstarring waarin de financiële markten momenteel vast zitten. Wat voor ideeën dat zijn? Wel, laten we een fictief GW beleggingsfonds opstarten en kijken welke zaken in aanmerking komen om ons kapitaal in te beleggen.

aaaah
(Diertjes voelen zich prima in het afgedankte bont)

Energie teleporteren

In 1993 wist Charlie Bennet (IBM's Watson Research Center) het voor elkaar te krijgen om kwantum informatie van het ene punt over te brengen naar een ander punt zonder dat de onderlinge afstand overbrugd moest worden. Voor de eerste keer in de geschiedenis was teleportatie een feit.

Als je zonder een overbrugging kwantuminformatie van het ene punt naar het andere kan teleporteren dan moet datzelfde ook mogelijk zijn met energie, bedacht Masahiro Hotta van de Japanse Tohoku University. En dus ging hij aan de slag.

Theoretisch blijkt het inderdaad mogelijk om dankzij de kwantumfysica energie te teleporteren en dat zet de deur open voor tal van toepassingen. Het idee is revolutionair en hoogstwaarschijnlijk ook haalbaar. Voor onze fictieve aandelenportefeuille kopen we flink wat aandelen.

Moslimfundamentalisme genezen met wijn

Filosoof, onderzoeker en professor Roger Scruton verbonden aan het "Institute for the Psychological Sciences" in zowel Washington als Oxford heeft naar eigen zeggen een kuur ontdekt om fundamentalistische tunnelvisies te genezen. De methode is heel simpel, de betrokkenen zouden gewoon geleerd moeten worden om wijn te drinken.

Het aloude adagium 'in vino veritas' (Latijn voor 'in wijn zit de waarheid') zou volgens de filosoof een waarheid als een koe bevatten. Door wijn te gaan drinken zouden de fundamentalisten een mildere en bredere kijk op de zaken ontwikkelen. Scruton, die zelf al eerder persoonlijk ontdekte dat je door wijn te drinken filosofische waarheden kunt vinden, gaf zijn bevindingen weer in zijn jongste boek: 'I Drink Therefore I Am'.

Scruton wijst er wel op dat het niet de bedoeling is om ladderzat te worden maar dat een of twee glazen al voldoende moeten zijn om de 'filosofische waarheden te behappen en wellicht de implicaties daarvan te doorgronden'. Zonder wijn zullen de fundamentalisten volgens Scruton de koran blijven misinterpreteren. Om zijn stelling kracht bij te zetten verwijst hij naar onder andere de middeleeuwse moslim en filosoof Ibn Sina of Avicenna die stelde dat: "wijn de beste vriend van wijze mensen is".

Of wijn inderdaad rigide gelovigen wat milder doet stemmen is natuurlijk nog maar de vraag. Maar aangezien gebakken lucht het best verkoopt beleggen we toch maar in wat wijngaarden.


(Schema voor het teleporteren van Energie)


Insectenboerderijen

Entomoloog Manuel Zumbado en mycoloog Ugyen Yangchen bundelen hun krachten in het zogenaamde 'food diversification program' van het 'National Biodiversity Institute in Santo Domingo de Heredia, Costa Rica. Hun onderzoek richt zich voornamelijk op welke soorten insecten en paddenstoelen geschikt zijn voor consumptie. Zo zou de grote Esperanzas sprinkhaan smakelijker zijn dan met knoflook overgoten garnalen en Zumbado kan het weten want hij heeft al ontelbare insecten geproefd.

Met het leger raken van de oceanen, uitbraken van veeziektes en de nadelen van de bio-industrie is het tijd voor goede, smakelijke en alternatieve voedselbronnen. Het GW fonds steekt een fors kapitaal in het werk van de heren dat op termijn wel eens de belangrijkste bron van voeding voor de wereldpopulatie kan worden.

Bont voor dieren

Er zijn er maar weinigen die anno 2010 nog met met een bontmantel of muts de straat op durven. Toch moet er nog op veel plekken bont in de kast hangen. Dat is zonde en kan beter gebruikt worden. Dat denken ook de leden van de 'Humane Society' die het 'The Coats for Cubs program' zijn gestart. Bont kan namelijk prima gerecycled worden om er zacht en warm nestmateriaal van te maken voor verweesde dieren zoals eekhoorns, wasberen, coyotes en stinkdieren. Jongen dieren die in een nestje van bont geplaatst worden ervaren minder stress enerzijds en voelen zich fijner dan in de onderkomens met stro of houtvezels anderzijds.

Omdat het GW fonds niet alleen aan winst moet denken maar ook het maatschappelijk verantwoord ondernemen niet uit het oog mag verliezen gaan we de 'The Coats for Cubs program' sponsoren.

Groene muggenval

De wereld zit altijd te springen om nieuwe gadgets en met de komst van de "Mozzquit" lijkt er in een zeer grote behoefte te worden voldaan. de "Mozzquit" is een apparaat dat door het menselijk lichaam na te bootsen muggen aantrekt en doodt zonder chemicaliën. Het apparaat heeft een werkingsgebied van ongeveer 300 meter en is energie zuinig. Volgens de makers zou het apparaat ook minuscule stofdeeltjes uit de lucht zuigen. Het product is duurzaam want pas na twee jaar dient men wat kleine onderdeeltjes te vervangen.

Het GW fonds ziet hier wel wat in en dus kopen we een behoorlijk pak aandelen. Het GW fonds doet ook een beroep op jullie. Welke compleet nieuwe producten of waanzinnige innovaties zou het GW fonds nog meer op moeten nemen?

Ja Horus: Ik weet niet wat GW te besteden heeft, maar dit lijkt me wel wat: de ontwikkeling van contactlenzen die gekoppeld aan de bloedsuikerspiegel van kleur veranderen, zodat een diabeticus (en daar komen er steeds meer van) snel en eenvoudig zichzelf kan monitoren.
http://www.azonano.com/news.asp?NewsID=15479
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 28-02-2010 15:36:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Idd een leuk plan, maar GW is ook mysterie, humor, sociale nieuwtjes en meer van dat soort aspecten wat weinig met technologie te maken hebben.

Als je toch geld wil verdienen heb ik een idee:
We flansen een zeer scherpe en zeer humoristische GW caberet-voorstelling in elkaar, huren het nieuwe Luxor in Rotterdam af en de winst is voor de belegger

Dan stel ik me wel als vrijwilliger ter beschikking om op het podium te gaan staan

Nou, Youp en Freek kunnen hun spullen dan wel inpakken denk ik
(bericht gewijzigd op 28-2-2010 16:50:28)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-02-2010 16:50:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:


Nee, dank u.
Op 28-02-2010 19:19:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden