2012 en de Maya's komen steeds vaker in het nieuws. Tien jaar geleden vond je vrijwel geen boek omtrent deze beschaving... nu vind je een aantal auteurs die bijna jaarlijks nieuwe informatie in boekvorm de wereld kunnen insturen. Sommigen - zoals Patrick Geryl - geloven dat 2012 gelijkgesteld moet worden met de apocalyps. Anderen, zoals Peter Toonen, zien dit tijdperk eerder als een tijd van verandering. Ik sluit me aan bij die laatste conclusie.

In 2009 vroeg Reality Entertainment/Warner Home Video me een DVD te maken omtrent het 2012 fenomeen - verbonden met de megafilm 2012. Ik had tot op dat moment nooit specifiek omtrent 2012 geschreven, maar had het jarenlang gevolgd en kende alle auteurs in het veld. Dat betekende dat ik kon wikken en wegen, en dat deed ik dan ook in de samenstelling van de DVD.

Het antwoord dat ik gaf? Er is geen bewijsmateriaal dat de wereld in 2012 zal vergaan. De Maya's hebben nooit zoiets voorspeld. Dat hun kalender verbonden zou zijn met zonnevlekken is eveneens een niet-gefundeerde conclusie, afkomstig van één boek: The Mayan Prophecies, van Maurice Cotterell en Adrian Gilbert, gepubliceerd in 1995, en overgenomen en uitgebreid door Patrick Geryl.

Maar het is wel een feit dat de Maya's 21 december 2012 na Christus zagen als het einde van een periode (begonnen in 3114 voor Christus) en dat ze het tijdperk van 1993 tot 2012 aanduidden als een tijd van grote verandering. Maar eerder dan geologische verandering, moeten we kijken naar sociale verandering. En die heeft zich daadwerkelijk gemanifesteerd.

Onze maatschappij is volledig veranderd. Innovaties in de communicatie technologie - het internet - heeft de wereld omgetoverd in een groot dorp, waar zowat iedereen met iedereen kan communiceren. Tezelfdertijd is de luchtvaartindustrie zo gedemocratiseerd dat iedereen kan reizen naar plekken die voorheen slechts door een klein aantal betaald konden worden. We zijn, voor het eerst sinds het ontstaan van de mensheid, een echte wereldburger.

Hoewel het 'wereldkader' - een groot werelddorp - dus veranderd is, zijn wij grotendeels niet meeveranderd. Een voorbeeld: er zijn nu meer grenzen dan ooit. Nog een: we weten dan wel veel meer omtrent Maya's en zo, maar hoort u ooit nieuws uit Midden- of Zuid-Amerika - met uitzondering van Hugo Chavez? We kijken naar de dode Maya beschaving, maar luisteren zelden naar hun levende nazaten, die in de voorbije jaren van een onderdrukte meerderheid getransformeerd zijn in een bevolking wiens stem opnieuw gehoord wordt - na bijna vier eeuwen van onderdrukking. De periode 1993-2012 is dus duidelijk voor de Maya's inderdaad een tijdperk vol verandering!

2012 en verandering. En inzichten omtrent het fenomeen tijd, wat de wetenschap nog steeds niet verkend of beantwoord heeft. Dat zijn de twee leidraden van mijn DVD. Maar wat betekent dit voor de Westerse maatschappij? Grotendeels dat wij ook langzaam beginnen los te weken van het juk van het christendom. De controverse omtrent de Da Vinci Code was daar een duidelijk teken van. Het feit dat we naar de Maya kosmologie en mythologie kijken om ons dagelijkse leven aan te vullen toont eveneens aan dat het christendom ons zielsleven niet vervult. De moderne wetenschap doet dat ook niet, daar die zich niet durft bezighouden met al wat een beetje controversieel zou kunnen zijn, zoals bijna-doodervaringen.

Ons leven zin geven, met gebruik van moderne technologie, met de wijsheid van oude culturen en de hele wereld, door een klein schermpje dat je op je dijen kan zetten - een laptop - is een nieuwe mogelijkheid die ons aangereikt is. Het is aan ons om deze 'evolutionaire mogelijkheid' - een term die 2012 onderzoeker Geoff Stray gecreëerd heeft - aan te grijpen en de nieuwe mogelijkheden die in de voorbije twee decennia gecreëerd zijn ten volle en positief te benutten. Dat is de uitdaging van het 2012 fenomeen, en zo wordt het erkend door de Maya's. Zij deden het reeds en volharden om hun eigen cultuur te kunnen beleven. Waar blijven wij?

cool: Grotendeels dat wij ook langzaam beginnen los te weken van het juk van het christendom.

waarom niks met de islam, jodendom, boeddhisme en alle andere geloven?
want tegenwoordig hebben we alles qua geloven wel in het westen...
echt weer zoiets anti christelijk dit...
Op 15-02-2010 8:40:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Rob ter Horst: Gaat de boel veranderen omdat 2012 eraan komt, of gaat de boel veranderen omdat de mensen juist denken dat het in 2012 gaat veranderen...

Kortom, komt het door gebeurtenissen buiten ons om, of komt het door de mens...
(bericht gewijzigd op 15-2-2010 9:18:09)
Op 15-02-2010 9:17:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Ik denk dat 2012 een manier is om nog even lekker wat geld binnen te tikken via de gecreerde angst bij de mens.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 15-02-2010 9:57:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool:
Realist:

Ik denk dat 2012 een manier is om nog even lekker wat geld binnen te tikken via de gecreerde angst bij de mens.


lijkt mij ook xD.
Op 15-02-2010 10:29:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Vreemd verhaal. '...dat ze het tijdperk van 1993 tot 2012 aanduidden als een tijd van grote [sociale] verandering ...'

Het lijkt me dat de periode van de twee Wereldoorlogen en het Interbellum ook wel een 'tijd van grote verandering' was... En de Industriële Revolutie... En de opkomst van 'The British Empire'... En de tijd van de Verlichting (en daarmee het begin van het einde van het Christendom)... En de tijd van de grote ontdekkingsreizen... En de opkomst van het Christendom... En de Romeinse tijd... En de tijd van Alexander de Grote... En de Gouden Eeuw van Athene... Enzovoort, enzovoort, enzovoort!

Beetje subjectief dus (en oppervlakkig).
(bericht gewijzigd op 15-2-2010 10:57:14)
God... Dat ben je zelluf!
Op 15-02-2010 10:43:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Ik wil/kan er wel in geloven, maar
onze kalender stopt toch ook wel eens...??
Sarah
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 15-02-2010 0:20:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
vosje:

Ik wil/kan er wel in geloven, maar
onze kalender stopt toch ook wel eens...??
Sarah

Ja. Ieder jaar op 31 december.....
Ik denk, dus ik ben
Op 15-02-2010 0:38:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
cool:

Grotendeels dat wij ook langzaam beginnen los te weken van het juk van het christendom.

waarom niks met de islam, jodendom, boeddhisme en alle andere geloven?
want tegenwoordig hebben we alles qua geloven wel in het westen...
echt weer zoiets anti christelijk dit...

Ik denk dat je dit geschiedkundig moet bekijken. In europa heeft het christendom altijd gefloreerd, en nu verliest het christendom zijn grip op europa(het westen) doordat mensen meer zelf gaan denken, maar ook door concurrentie van andere religies.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 15-02-2010 0:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
berma: Grotendeels dat wij ook langzaam beginnen los te weken van het juk van het christendom....................
De moderne wetenschap doet dat ook niet, daar die zich niet durft bezighouden met al wat een beetje controversieel zou kunnen zijn, zoals bijna-doodervaringen...........

Typisch dat de wetenschap zich niet wil bezighouden met vragen die mij al jaren bezig houden, en niet te vergeten het ufo gebeuren en de oude geschiedenis.
De wetenschap loopt alleen maar achter de grote ontdekkers aan maar wanneer komt er nu eens innovatie.
Wetenschappers lijken mij napraters maar geen ontdekkers.
Op 15-02-2010 13:04:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
B.A. Rabas:

vosje:

Ik wil/kan er wel in geloven, maar
onze kalender stopt toch ook wel eens...??
Sarah

Ja. Ieder jaar op 31 december.....

Nee, de kalender gaat gewoon door dan. Er begint een nieuw jaar. Bij de Maya-kalender schijnt dat toch anders te zijn. Daar begint volgens sommigen niets nieuws meer.
United as one. Divided by zero.
Op 15-02-2010 13:52:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Link:
B.A. Rabas:

vosje:

Ik wil/kan er wel in geloven, maar
onze kalender stopt toch ook wel eens...??
Sarah

Ja. Ieder jaar op 31 december.....


en wat gebeurd er dan?..gans het land (de wereld?) in feest stemming. bij sommige begint het enkele dagen op voorhand door al een geschikte outfit te zoeken, sommige doen dan uitspraken die ze op eender welke andere dag niet zouden doen (stoppe met roken en andere voornemens)

De maya's hun calender is nu na 26000 jaar (ong) rond, kan je u voorstellen hoe speciaal die dag moet zijn voor die mensen?... uiteraard beginnen zij wat vroeger met hun voorbereiding..stel u voor dat wij 26000 jaar moeten wachten om nieuwjaar te vieren

IVM de veranderingen..wel die zijn er doorheen de geschiedenis toch?..enkele belangrijke uitvindingen: het wiel, de telescope, de schrijfkunst, religie, wapens,..allemaal uitvindingen die de samenleving drastisch veranderde. en weinige gebeurde op een bepaalde datum denk ik?

en idd christendom word gewoon ingeruild voor een ander geloofsovertuiging, dit kan zijn wetenschap, satanisme, atheisme, we hebben ondertussen wel dingetjes genoeg om uw hoofd mee af te leiden of vol te proppen

Op 15-02-2010 14:00:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: 2012 is toch ook wetenschappelijk al achterhaald. Wat die maaj's ook in hun kalender hadden staan, die berekening van 2012 is fout gegaan.

En wat wordt de nieuwe doomdag als het 2012 is geweest? Heeft nostradamus een dag, of de bijbel? Iemand?
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 15-02-2010 14:31:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
3.14po:

B.A. Rabas:

vosje:

Ik wil/kan er wel in geloven, maar
onze kalender stopt toch ook wel eens...??
Sarah

Ja. Ieder jaar op 31 december.....

Nee, de kalender gaat gewoon door dan. Er begint een nieuw jaar. Bij de Maya-kalender schijnt dat toch anders te zijn. Daar begint volgens sommigen niets nieuws meer.

De mayakalender is gewoon cyclisch. Is een rondje voorbij, begint het gewoon weer opnieuw.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 15-02-2010 15:07:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy: Zojuist "Worlds forbidden secrets" gelezen.
Ben het geheel eens met de auteur.
Evolutie is bullshit, maar (bijbelse) creatie ook.
Het was iets ertussen in, zo'n 200000 jaar geleden.
Ook dat er voor ons al moderne beschavingen zijn geweest staat voor mij vast.
Must read leesvoer :

pdfje 13 meg: http://thecrowhouse.com/Documents/Earths%20Forbidden%20Secrets%20Part%20One.pdf
Op 15-02-2010 15:40:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Princje: Wat veel mensen niet weten is dat de mayakalenders (inderdaad meervoud) een cyclisch weergave hebben. Niet zoals de Gregoriaanse kalender die we nu hanteren een linear verloop van tijd in ruimte aangeeft.
De Maya's maar ook de volkeren voor hun, gebruikten meerdere kalenders. Wat nu zo bijzonder maakt aan deze tijd is dat de lange telling van de Maya's zal eindigen. Ook zal deze hierna gewoon weer opnieuw beginnen, een nul punt zou je kunnen zeggen.
Waarom het nu zo belangrijk is de laatste jaren hiervan, is omdat de tendensen van de scheppingskrachten tot 1 punt komen.
We zien dit ook zich uiten in materiële wereld, zoals wetenschap, archelogie, techniek, etc. etc. Alles gaat sneller!!! Ook de tijdbelevenis ervaren we als sneller. Maya betekend 'illusie', en dat is ook wat er gebeurd nu, sluiers van illusie verdwijnen.
Het klimaatrapport is een mooi voorbeeld hiervan, maar nog veel meer dogma's zullen onsluierd worden. En dit proces zal op alle vlakken gebeuren, ons gehele fundamenten zoals we de werkelijkheid ervaren zal onder onze voeten weggevaag worden.
Het is net als door een 3-d bril kijken maar dan door 1 glas. Het hologram zal niet zichtbaar zijn voor je, omdat je de wereld ervaar van je linkerhersenhelft, of te wel je intellectuele breinhelft. Zo ook als je alleen maar de wereld vanuit een Intuïtieve manier de wereld zal bewonderen, ook dan zal je het hologram niet zien.
De boodschap van de oude maya's luid dan ook, verenig deze twee met elkaar, de moderne technolgische wereld van nu, met de oude intuïtieve wereld van vroeger.
(bericht gewijzigd op 15-2-2010 17:31:17)
De realiteit van vandaag is de illusie van morgen.
Op 15-02-2010 17:29:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
galaxy:

Zojuist "Worlds forbidden secrets" gelezen.
Ben het geheel eens met de auteur.
Evolutie is bullshit, maar (bijbelse) creatie ook.
Het was iets ertussen in, zo'n 200000 jaar geleden.
Ook dat er voor ons al moderne beschavingen zijn geweest staat voor mij vast.
Must read leesvoer :

pdfje 13 meg: http://thecrowhouse.com/Documents/Earths%20Forbidden%20Secrets%20Part%20One.pdf


Mooi document hoor! Dankjewel voor deze link.
Op 15-02-2010 18:47:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
randell:

galaxy:

Zojuist "Worlds forbidden secrets" gelezen.
Ben het geheel eens met de auteur.
Evolutie is bullshit, maar (bijbelse) creatie ook.
Het was iets ertussen in, zo'n 200000 jaar geleden.
Ook dat er voor ons al moderne beschavingen zijn geweest staat voor mij vast.
Must read leesvoer :

pdfje 13 meg: http://thecrowhouse.com/Documents/Earths%20Forbidden%20Secrets%20Part%20One.pdf


Mooi document hoor! Dankjewel voor deze link.

Inderdaad, even snel doorheen gescrolld maar da's lees- en kijkvoer voor dagen!
Is it electrickery?
Op 15-02-2010 19:32:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dainichi: Kent iemand het boek Een Nieuwe Aarde, van Eckhart Tolle?
Een hoopvol idee dat de wereld op deze manier gaat veranderen. =)
Op 15-02-2010 21:59:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay-nine: "We zijn, voor het eerst sinds het ontstaan van de mensheid, een echte wereldburger."

Gezien de enorme hoeveelheid pyramides op onze aarde ben ik geneigd te denken dat er sprake is van het feit dat atlantis een mondiaal bestaan gekend heeft. Als dat zo is dan is er al eerder sprake geweest van 'wereldburgers'. Atlantis echter 'verdween' van de wereld als sneeuw voor de zon.
Verhalen als de toren van babylon ('god' bereiken, is de LHC onze toren van babylon?). De vloed (elke cultuur/religie heeft er een verhaal over) die de hele wereld en dus de beschaving(en) deed verdwijnen. Er zijn dus al heel wat einden geweest, dat weten we of vermoeden we in elk geval erg sterk.

Ik heb weinig tot geen kennis van de Maya kalenders en vraag me dus af of er eerdere 'meldingen' gemaakt worden van eindtijden en dergelijke.

Is er iemand die me hier antwoord op geven kan?

Groet,
knine
Ik heb geen onderschrift.
Op 15-02-2010 23:21:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Realist:

2012 is toch ook wetenschappelijk al achterhaald. Wat die maaj's ook in hun kalender hadden staan, die berekening van 2012 is fout gegaan.

En wat wordt de nieuwe doomdag als het 2012 is geweest? Heeft nostradamus een dag, of de bijbel? Iemand?

Niet wetenschappelijk achterhaald, maar een van origine minder populaire berekening heeft de massa media gehaald.
ALLES IS WAAR
Op 16-02-2010 0:07:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Einde der tijden...
Tijd is relatief.
Het einde der relatieve dingen?
Het begin van de absolute waarden?
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-02-2010 19:08:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Uno:
Dainichi:

Kent iemand het boek Een Nieuwe Aarde, van Eckhart Tolle?
Een hoopvol idee dat de wereld op deze manier gaat veranderen. =)


Zeker!

Prachtig boek.
Uno Solo
Op 16-02-2010 21:36:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik ga voor verandering en dus niet voor het einde.
Momenteel zijn de veranderingen enorm en je zou eigenlijk al een klein beetje van een ongecontroleerde chaos kunnen spreken.

Steeds meer veranderingen in een als maar hoger wordend tempo.
Jaren geleden zei ik dat ook al eens ergens, toen zeiden ze: Man, je bent gek!!! Ik sta er met mijn neus bovenop en moet helaas voor diegene concluderen dat ik gelijk had.

Er zijn momenten bij dat ik de aarde niet meer echt als thuisplaneet herkend en denk dat ik op een science fiction achtige surealistische planeet ergens ver heen in de tijd ben beland, en toch is het de gewone keiharde dagelijkse realiteit, het nu moment!!!

Werkelijk op alle fronten zijn er veranderingen in een accelererend tempo waar te nemen, heeft de jeugd geen respect meer voor hun ouders, en de ouders niet meer voor elkander en zijn echtscheidingen de normaalste zaak ter wereld geworden. Heel normaal om 2 pappa's of 2 mamma's te hebben, je kon het je vroeger geeneens niet voorstellen.

Hetgeen wat mij persoonlijk het meest opvalt is dat steeds meer duidelijk wordt dat je wordt voorgelogen, nooit gedacht dat het 20:00 journaal ipv een betrouwbare nieuwsbron een propagandamiddel te zijn.
De climate gate, de Mexicaanse Osterhaus varkenshoax, Irak en steeds meer zaken blijken door de mand te vallen, hetgeen wat mij heel erg opvalt hierbij is dat de waarheid ook weer steeds sneller aan het licht komt.

Vergeleken met de jaren 80 en de begin jaren 90 is er wel heel erg veel veranderd en het is nog niet eens ten einde, er moet een moment zijn dat er niet veel meer te veranderen valt, het absoluute punt-zero en daarna....

Dat weet denk ik geen enkel aards mens
(bericht gewijzigd op 16-2-2010 22:46:41)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 16-02-2010 22:43:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay-nine:
kay-nine:

"We zijn, voor het eerst sinds het ontstaan van de mensheid, een echte wereldburger."

Gezien de enorme hoeveelheid pyramides op onze aarde ben ik geneigd te denken dat er sprake is van het feit dat atlantis een mondiaal bestaan gekend heeft. Als dat zo is dan is er al eerder sprake geweest van 'wereldburgers'. Atlantis echter 'verdween' van de wereld als sneeuw voor de zon.
Verhalen als de toren van babylon ('god' bereiken, is de LHC onze toren van babylon?). De vloed (elke cultuur/religie heeft er een verhaal over) die de hele wereld en dus de beschaving(en) deed verdwijnen. Er zijn dus al heel wat einden geweest, dat weten we of vermoeden we in elk geval erg sterk.

Ik heb weinig tot geen kennis van de Maya kalenders en vraag me dus af of er eerdere 'meldingen' gemaakt worden van eindtijden en dergelijke.

Is er iemand die me hier antwoord op geven kan?

Groet,
knine


Iemand?
Ik heb geen onderschrift.
Op 16-02-2010 23:36:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: het is heel erg simpel, we gaan beginnen aan de volgende periode, en aan het einde van elke periode is er een periode van afbraak voor de voorgaande periode...

eerst hadden we de periode van de stier (2160 jaar per stuk)
daarna de ram
daarna de vissen
en daarna de waterman (in de oudheid een vrouw btw)

de periode waar we nu in zitten zou het laatste stukje vissen moeten zijn, en jezus werd in heel veel gevallen in verband gebracht met vissen.

een opvallende uitspraak van jezus btw over zijn terugkeer kan men ook in de bijbel terugvinden: de apostelen vragen jezus wat ze moeten doen wanneer jezus terugkomt, waarop jezus iets antwoord in de zin van: ga in de stad en zoek naar de "man with the waterpitcher", de waterdrager, en volg hem zijn huis in...

in feite staat daar letterlijk dat wanneer het volgende tijdperk ophoud dan zal waterman zich aanmelden, en wie jezus wil volgen zal de waterman moeten volgen, richting zijn huis en dat is dus zijn plaats in de dierenriem, vrij vertaalt staat er dus "moet het tijdperk van waterman betreden"

en op exact dezelfde manier kan je ook de overgangen vinden waarop de periode van de stier ophield (het gouden kalf enz) daar zegt mozes eigenlijk dat het oude tijdperk ten einde is (stier, taurus) en dat de nieuwe tijd begint, dat er vanaf dat moment een nieuwe god (aan de hemel) was...

in feite zijn het astronomische weergaven van tijdperken waar men veel waarde aan hechte, en zag dat elke periode gepaard ging met een nieuwe theologie passend bij dat tijdperk.

er zijn btw naast dit normale verloop nog wel een paar uitzonderingen van toepassing op de eerstvolgende periode, volgens meerdere versies is dit einde speciaal, omdat niet alleen de Tzolk'in (26000 jaar, einde in 2012) kalender afloopt, maar ook de Ox Lajuj Baktun (5200 jaar, einde waarschijnlijk rond 2150) en dat er tegelijk nog enkele andere kosmische gebeurtenissen gepland staan rond dezelfde tijd, zoals het kruisen van de galactische evenaar en dergelijke...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 17-02-2010 17:17:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay-nine: Ergo, de kalender gaat dus niet ver genoeg terug om eerdere 'einden der tijden' in te vinden én er is sprake van een astrologische 'voorspelling'. Geen doomsday of enlightement scenario's dus, althans niet in 2012.
Helder genoeg lijkt me.

Bedankt Ron.
Ik heb geen onderschrift.
Op 17-02-2010 23:40:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kay-nine: correctie
astrologische = astronomische
Ik heb geen onderschrift.
Op 17-02-2010 23:45:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Leuk voorbeeld als het gaat over veranderingen:

Vanaf 3:45 en als ik dat vergelijk met waarmee ik momenteel naar de Olympische spelletjes kijk lach ik mijn lul uit mijn broek en dan heb ik nog maar een klein flatscreentje

Waar blijft Tiet Kietelaar eh... Chriet Titulear nou???
(bericht gewijzigd op 18-2-2010 0:23:50)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 18-02-2010 0:19:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: Te(veel)mensen zijn nog zo dom te geloven dat het leven zich in een rechte opwaartse lijn heeft ontwikkeld.
Dus van eencelligen naar tot wat we nu zijn,een hoog ontwikkeld ras dat alles zo goed weet.
Wij hebben immers veel uitgevonden en vliegen konden wij ook voor het eerst.
Ja,wij weten alles heel goed en vroeger waren de mensen nog domme wezens die rondliepen in berenvellen en die met knuppels liepen te zwaaien.
Nee,wij zijn superieur en wat de vroegere mens te vertellen had,ach het mocht wat!
Dom geneuzel en je kunt het maar beter negeren.
Want wij dromen van een samenleving die verandert en wel in ons voordeel want dat is wat we willen,toch?.
Of 2012 het einde betekent van onze ''beschaving''??
Geen idee maar wat Patrick Geryl en Gino Ratinx in hun boek ''de Orion profetie'' naar voren brengen is mi geen lulverhaal.
Het is in het verleden vaker voorgekomen en ze hebben het bij andere sterren ook waargenomen.
En is het toeval dat de zonnevlekkenactiviteit in dat jaartal een hoogtepunt heeft?
En er zijn nog een paar zeer oude uitspraken die mij aan het denken hebben gezet.
Zoals deze,een nieuwe hemel en een nieuwe aarde.
Zeer treffend als je bedenkt dat dit kan betekenen zoiets als,een nieuwe hemel,de sterren zullen op een andere plaats staan dan we gewend zijn en de zon zal opkomen op een geheel andere plaats omdat de aarde is gekanteld.
Een nieuwe aarde omdat de continenten verschoven zullen zijn en soms geheel verdwenen zullen zijn.
En deze is ook een mooie,''het licht van het licht zal de aarde geheel omhullen'',hiermee word bedoelt het poollicht dat over de gehele aarde te zien zal zijn en wat zal leiden tot het crashen van het aardmagnetisch veld.
Onmogelijk???,ik zal de laatste zijn die dat zal beweren!
Nee,ik heb er geen angst voor en waarom ook?.
Maar of dit gebeurt in 2012??,geen idee en ik zal ook nooit zeggen dat het wel zo is of dat het niet zo is.Op 18-02-2010 9:56:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: De Maya van de eeuwige tijd deel 1 - Drunvalo Melchizedek


Mayan Calendar Comes North - The Condor Flies to the Eagle

Deel 1 of 16

Op 18-02-2010 14:20:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
kay-nine:

Ergo, de kalender gaat dus niet ver genoeg terug om eerdere 'einden der tijden' in te vinden én er is sprake van een astrologische 'voorspelling'. Geen doomsday of enlightement scenario's dus, althans niet in 2012.
Helder genoeg lijkt me.

Bedankt Ron.


de kalender gaat wel ver genoeg terug, alleen word de tijdslijn die daar aan verbonden is (nog) niet door de huidige wetenschap geaccepteerd...

er heers helaas een dogma dat de aarde/mens niet ouder kan/mag zijn dan een 6000 jaar, of hooguit 10.000 jaar, maar alles daarvoor wil men niet horen, en al helemaal niet als je met een gelovige zonder eigen meningsvorming te maken hebt...

het begin van zo'n nieuwe periode kan btw wel degelijk extreme bijwerkingen hebben (doomsday verhalen), maar dat is geen verplichting nee, als de mens en de planeet in balans is dan kan de overgang geheel vloeiend plaatsvinden... (helaas doet de huidige stand van zaken op de aarde mij geen vloeiende overgang vermoeden, maar dan nog, die periode kan nog bijna 150 jaar duren, dus het kan nog alle kanten op)

na deze periode van overgang gaan we de nieuwe tijd in, en dat zou wel degelijk een periode van verlichting (op meerdere manieren) moeten zijn, zowel voor de aarde als voor de mensheid...

(disclaimer: ik lul ook alleen maar na wat ik zo ongeveer uit alle bronnen bij elkaar aan grote lijnen denk te hebben ontdekt, meer niet, dus pin mij er ook niet op vast)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-02-2010 19:15:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden