De voormalige Canadese minister van defensie, Paul Hellyer, riep vorig jaar samen met drie organisaties het Canadese parlement op tot een publieke hoorzitting over ‘aliens’. Hellyer, die in de periode 1963-1967 zijn ambt als minister bekleedde, liet zich tijdens deze actie enkele opmerkelijke uitspraken ontvallen. Zo zei hij dat “UFO’s zo echt zijn als de vliegtuigen die over onze hoofden vliegen” en “Het Amerikaanse leger is druk doende om wapens te bouwen die gebruikt kunnen worden tegen leden van een buitenaardse beschaving”.

Dat onlangs het Britse Ministry of Defence (MoD) onlangs ook liet weten dat UFO’s bestaan mag dus geen verbazing wekken. Toch is er een verschil, daar waar Hellyer meent dat er een buitenaardse beschaving achter het UFO fenomeen steekt denkt het MoD te kunnen verklaren dat het slechts om atmosferische omstandigheden en/of menselijk toedoen gaat. Ik heb het 450 bladzijdes tellende rapport niet gelezen maar ik vermoed dat het vol staat met verklaringen over ‘weerballonnen, de planeet Venus, moerasgas, laserlicht van een discoshow en verwaalde vliegers’.

Het Britse MoD rapport staat lijnrecht op het officiële Franse Cometa rapport dat in 1999 aan de Franse president Chirac en premier Jospin werd aangeboden. In dat rapport, dat samengesteld werd door defensie, politie, luchtvaart en een heleboel hoge omes, staat duidelijk dat er serieus rekening gehouden moet worden met het feit dat UFO’s een buitenaardse oorsprong kunnen hebben. Het rapport geeft verder ook aanbevelingen wat te doen bij het eerste contact met een buitenaardse beschaving.

Maar ook ex-medewerkers van het MoD laten andere geluiden horen. Nick Pope is zo iemand. Hij had toegang tot allerlei gegevens die het bestaan van UFO’s als mogelijk buitenaards aan lijken te tonen. Pope heeft over zijn bevindingen diverse boeken geschreven.

U begrijpt het al wie zich verdiept in de Ufologie raakt al snel verstrikt in het welles van Jan en Alleman en het nietes van diverse regeringen. Geloven in het bestaan van UFO’s als buitenaards fenomeen is dus vooral een kwestie van al dan niet vertrouwen hebben in regeringswoordvoerders.

Wat wel weer opvalt is dat ook aanstormend politiek talent zo nu en dan zegt te geloven in UFO’s. Onlangs nog was het de Amerikaanse Don Avery, die democratisch kandidaat is voor wat wij het ‘het provinciaal bestuur’ zouden noemen in zijn county, die zich liet ontvallen in 1979 een UFO gezien te hebben. En wat de denken van voormalig Amerikaans president Jimmy Carter.Voor zijn presidentschap had hij een heuse UFO gezien en hij beloofde zijn kiezers dat mocht hij eenmaal president worden hij voor openheid van zaken zou strijden. Hij werd president maar op de openheid is nooit gekomen.

Ronald Reagan was de uitzondering die de regel ontkracht. Zowel voor als na zijn presidentschap refereerde hij vaak aan UFO’s en buitenaardse beschavingen. Als gouverneur zag hij al eens UFO zigzaggen rond zijn vliegtuig. Hij gaf toen zijn piloot de opdracht het ding te volgen. Zinloos bleek al snel want de UFO schoot met onvoorstelbare snelheid omhoog de ruimte in. Later als president zou Reagan zich nog enkele malen laten ontvallen zich zorgen te maken over een buitenaardse invasie. Enfin...hier kunt u nalezen wat en hoe Reagan precies zei. Het berucht Starwars project (SDI) uit de pen van de Reagan regering, dat officieus bedoeld was om vijandige raketaanvallen op de US vanuit de ruimte te stoppen, zou niets anders zijn dan een middel om de Aarde tegen een invasie van aliens te beschermen.

Of UFO’s nu wel of niet buitenaards zijn laat ik over aan uw scherpzinnigheid en persoonlijke voorkeur.

Lanoe: Ik kwam dit filmpje tegen op youtube:Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 24-11-2007 9:54:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio: Gaan ze weer...zucht. laten we hopen dat de buitenaardsen, als ze bestaan, een stuk intelligenter zijn...want hier op aarde wordt ik zo moe van de strijd tussen de egootjes.
Cheer up girls!
Op 25-11-2007 10:48:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I. Gorewitz:
.:

P.S.: Alvast bij voorbaat, ik ga hier geen discussie aan met weermannetjes en andere kortzichtigen plus onwetenden die menen dat UFO's onzin zijn en zeggen dat buitenaards bezoek onwaarschijnlijk zou zijn. Tijd en energieverspilling.

Ben je hier dan alleen maar om je mening te dumpen?

An open mind is a joy forever.
(bericht gewijzigd op 25-11-2007 12:18:52)
Op 25-11-2007 0:18:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
dodeca:hahahahahaha, die is goed zeg!
Op 25-11-2007 15:47:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ge-wel-dig!!!

Ik heb tranen in mijn ogen van het lachen, echt fantastisch!

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 25-11-2007 16:33:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clark Kendt:
.:

Redaxie:

Ben je hier dan alleen maar om je mening te dumpen?

An open mind is a joy forever.


Heb je daar soms problemen mee? Heeft 'redaxie' ook nog een naam of blijf je je verschuilen? Als je offtopic wilt gaan met mij kan je beter naar de zeepkist, hoort meneer of mevrouw "redaxie" te weten. Dat beleid verzin ik niet zelf.
P.S.: Ga maar met weermannetje praten over wat een 'open mind' is, hoef je mij niet uit te leggen na bijna 20 jaar UFO onderzoek.

Mogelijkheden voor degenen die nog niet doorhebben dat er buitenaardse UFO's bestaan (en altijd al hebben bestaan zolang als wij hier rondlopen):
1. Onwetendheid.
2. Kortzichtigheid.
3. Geestelijk gehandicapt.

Einde mogelijkheden, einde discussie.

'Redaxie' is de naam van de GW-moderatoren, een naam is verder niet nodig want de nickname wordt door meerdere mensen gebruikt. We houden het graag gezellig. Ontopic blijven is prima mogelijk zonder elkaar af te katten. En dat heeft niets te maken met het aantal jaren onderzoek, maar eerder met een vorm van respect t.o.v. anderen. Kost je nix.
(bericht gewijzigd op 26-11-2007 23:33:39)
Op 26-11-2007 23:33:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Niemand heeft de wijsheid in pacht betreffende het UFO fenomeen.

De politiek moet hier eens een serieus platform voor oprichten. Nu is het domein bezet door welwilligen en onwelwilligen, los van capaciteiten of ervaring.

Piet Smolders heeft een gezonde kijk op dit fenomeen, zijn standpunt verdient navolging. Hij is een deskundige op het gebied van sterrenkunde en ruimtevaart en deze man is een van de weinigen in Nederland die wat mij betreft recht van spreken heeft.

Verder hou ik totaal niet van karaktermord, zoals in dit wereldje vaak voorkomt. Ik val niemand aan op zijn mening, ik luister en heb zelf ook een mening...maar geen oordeel. Mensen die een oordeel hebben houden namelijk op met denken...

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 26-11-2007 23:47:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kdenk dat er genoeg bewijs is maar dat het inmiddels wel duidelijk is dat men het niet wil weten.
Het initiatief van Steven M. Greer (Disclosure Project) vind ik een beter idee.
De betrouwbaarste personen schuif je naar voren en zo maak je de mens bewust van de feiten en als dat er genoeg worden, wordt de druk op de politiek zo groot dat men het niet meer kan ontkennen.
Ik denk ook dat het ufofenomeen op zich niet zo'n probleem zal zijn, maar alles wat erbij komt kijken wel.
Het zal een hele andere visie op ons en ons bestaan werpen en misschien probeert men dat wel angstvallig te voorkomen, omdat men weet dat ons verouderde systeem niet werkt en de mensen die nu al een heel tijdje aan de macht zijn, die macht dan niet langer meer zullen hebben.
Sterker nog, persoonlijk denk ik dat dan de uitspraak van oud president en vader van de huidige president, George Herbert Walker Bush dan nog wel eens uit zou kunnen komen (al hoop ik het niet, want ik ben tegen geweld, zowel zinloos als het zgn zinvolle geweld):

If the people know what we have don, they would hunt us down the streets en kill us.

Carpe diem homo universalis
Carpe diem homo universalis
Op 27-11-2007 0:10:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
weerman:

Twee dingen:

1] Eigenlijk zou ik graag dat hele Brookingsonderzoek eens over willen doen. Het oorspronkelijke onderzoek is van 1961 en we zijn nu 56 jaar verder..! Ik zou wel eens willen weten hoe de gemiddelde Nederlander denkt over buitenaards leven en de wil om eens een tentakeltje of klauwtje te schudden, en elkaar eens recht in de lichtsensoren te kunnen kijken, en elkaars geschiedenis door te nemen. (En de techniek niet vergeten...)
Meer info op P. Harmans' onvolprezen site:
http://www.ufowijzer.nl/tekstpagina/GrantCameronLMHdeel2.html
en meer op:
http://en.wikipedia.org/wiki/Brookings_Report

2] Journalisten die op een bepaalde wijze zijn benaderd om verhalen over UFO's, buitenaardsen en weet ik veel wat, af te zwakken dan wel om deze NIET te publiceren, zouden zich eens ergens moeten kunnen melden. Wat in Amerika kan met Project Disclosure, zou hier eigenlijk ook eens moeten gebeuren. We zitten veel te veel naar anderen te kijken en zijn te passief.
Maar ja; organiseer de bende hier in den lande maar eens; zoveel meningen, zoveel clubjes.. Ik trachtte 15 jaar geleden de boel al eens onder één paraplu te brengen, maar men hechtte meer aan "eigen identiteit en invalshoek" dan aan onbevooroordeeld deskundig onderzoek en samenwerking...

Maar ik ben d'r nog, en ik heb tijd en energie. Ik wil het echter niet in m'n uppie doen.

En Pim? Die is helemaal niet doodgeschoten. Dat was een 3-dimensionale projectie; Pim zit op Mars. Diep onder de grond in een geheime basis, met veel lekkere Amerikaanse boys. It's a bloody shame!

En een documentaire van maken? In de materie duiken met camera id hand...
Op 27-11-2007 0:38:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Horatio:
weerman:

Horatio:

En een documentaire van maken? In de materie duiken met camera id hand...


Jah praaachtig joh... En laat ik nou geen camera hebben...

Ik wel. HDV. Sony A1E. ga erover nadenken...zit al tijd in mn hoofd dus misschien moet t er van komen? Kun je me iets meer vertellen wat jouw onderzoek(15 jr geleden?) precies omhelsde?
Op 27-11-2007 14:37:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden