Het Andros Platform werd in 2003 ontdekt door Greg en Lora Little tijdens een onderzoek naar de onderwaterwereld van de Caraïben. Het platform is een vlakke constructie op de zeebodem die bestaat uit verschillende stenen blokken over een gebied van 400 bij 50 meter. De bijna volledig vierkante en rechthoekige stenen blokken sluiten zó nauwkeurig aan dat een mogelijke natuurlijke formatie zo goed als uit te sluiten valt. Het Andros Platform toont veel gelijkenis met de onderwaterweg van Bimini, die trouwens ook in hetzelfde gebied ontdekt werd.

Het Andros Platform bestaat uit drie, bijna perfect aansluitende, rijen stenen die trapsgewijs zo'n halve meter van elkaar in hoogte afwijken. Elke rij begint met een reeks grote, bijna vierkantige, stenen blokken van circa 10 bij 8 meter en een halve meter dik. De ruimte tussen de blokken is opgevuld met kleinere stenen die ook vierkant en rechthoekig zijn. Een dergelijke formatie kan van natuurlijke oorsprong zijn mits het over een beperkte afstand gaat. Maar zelfs dan zouden er bepaalde plaatsen zijn waar de blokken niet meer perfect aansluiten.

In het Middellandse Zeegebied ontdekten de Little's in oude havens gelijkaardige stenen trapconstructies. Zij denken dat deze constructies in directe relatie staan met de zee. Ze zijn immers gebouwd op plaatsen waar de zee plotseling heel diep wordt. Het trapeffect zou ook nog een oplossing zijn om het terreinverschil tussen oever en wal te overbruggen.

Volgens de Little's zou het Andros Platform gebouwd kunnen zijn in tijden toen de zeespiegel lager stond. De mogelijkheid dat het platform gebouwd werd met dezelfde bedoeling als de oude haven wordt gesterkt door het feit dat het platform zich naast een diep zeekanaal bevindt.

Een wetenschappelijke bepaling om de kunstmatigheid van een structuur te bepalen is gebaseerd op een heleboel factoren als dezelfde afmetingen, regelmaat, symmetrie en rechthoekigheid. Het Andros Platform haalt daarbij een uitzonderlijk hoge score. Of dit bepalend is om het Andros Platform als kunstmatig af te doen is dan weer een ander paar mouwen.

Juan: Japanese Atlantis - Japan

Hidden Archaeology (Lost civilizations-part 1)

Op 27-02-2010 23:44:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: mooie filmpjes
Nee, dank u.
Op 28-02-2010 0:42:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan:
tjerky:

mooie filmpjes

Underwater Pyramids 5000 Years Older than EgyptUnderwater Pyramids IIUnderwater City Off of Cuba Part 1 (The Discovery)The Bimini Wall Part 1The Bimini Wall Part 2The Bimini Wall Part 3


Mysterious world we live in...
Op 28-02-2010 2:17:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava: Een paar jaar geleden heb ik 1421 van Gavin Menzies gelezen, dat gaat er in het kort over dat de chinezen met een enorme armada de hele wereld in kaart hebben gebracht, dus inclusief noord-, midden- en zuid-amerika. Daarin werd ook de theorie naar voren gebracht dat dit bouwwerk daar een overblijfsel van was. Een soort van werfhelling om een schip te repareren. Er staat ontzettend veel in dat boekje en ik raad het iedereen aan (hoewel het allemaal een theorie gebaseerd op los zand is hoor). De chinezen werden ook als bron voor de Piri Reis kaart gegeven bijvoorbeeld.

Wiki (engels): http://en.wikipedia.org/wiki/1421_Hypothesis
Lees ook de kritieken op het boek, dat is wel zo eerlijk.
My loony bun is fine.
Op 28-02-2010 13:07:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden