Toen Andrew en Sue Collins samen met Nigel Skinner-Simpson in maart 2008 het vergeten grottenstelsel onder het Gizeh Plateau betraden wisten ze dat ze een uiterst belangrijke ontdekking hadden gedaan. In een 200 jaar oud, obscuur dagboek dat ergens in het British Museum verborgen lag waren de grotten kort beschreven. Gedurende die 200 jaar werd Gizeh uitgebreid uitgekamd en onderzocht waarbij de bijna ontelbare vondsten plichtmatig werden gecatalogeerd. Maar niemand herontdekte de grotten. De mythe van een labyrint van grotten onder Gizeh - een opslagplaats van alle geheime en verloren kennis - bleef een mythe.

Andrew Collins
(Andrew Collins)

Volgens de officiële catalogus van archeologische plaatsen in Gizeh bestaat er geen natuurlijk grottenstelsel. Dat was zo tot maart 2008, toen de verborgen ingang van niet geregistreerde grotten in een diep en duister graf - dat bekend staat als 'NC2' - gevonden werd. Collins ontdekte NC2 in het noorden van het Gizeh Plateau door aanwijzingen uit het 200 jaar verborgen dagboek.

Het zou niet meer dan normaal zijn dat de ontdekking van Andrew Collins en zijn team door de Egyptische overheid gewaardeerd zou worden, maar wat ze zeker niet verwacht hadden was een officiële ontkenning dat de diepe en gevaarlijke plaats die ze met de nodige stoutmoedigheid ontdekt hadden bestond. Maar de officiële ontkenning voor het bestaan van grotten onder Gizeh - van Dr. Zahi Hawass himself, manager van het Gizeh Plateau - creëerde een nog grotere intrige.

Collins detailleerde de ontdekking van grotten onder het Gizeh Plateau in zijn boek 'Beneath The Pyramids' (verschenen in oktober 2009). Maar net voor zijn nieuwe boek uitgegeven werd verschenen er al op diverse internetfora meldingen van een opzienbarende ontdekking van grotten onder Gizeh. Verschillende artikels en persberichten - samen met beeldmateriaal en verslaggeving door MSNBC, Discovery Channel en nog andere gewaardeerde nieuwsbronnen - onthulden het bestaan en de grootte van een nooit eerder ontdekt labyrint van grotten onder Gizeh.

In april 2009 had Collins al een persoonlijk, gedetailleerd verslag van zijn ontdekking overhandigd aan Dr. Hawass. Hawass heeft het verslag naast zich neer gelegd en verworpen. Maar in oktober 2008 toont Hawass - vreemd genoeg - tijdens een vergadering in zijn bureau in Caïro foto's van het grottenstelsel. Tijdens die meeting laat Hawass zich ontvallen dat het grottenstelsel hem totaal onbekend is.

Nog niet zo lang geleden beantwoordde Hawass de controverse over de grotten door te verwijzen naar de NC2 graftombe - Collins noemde het graf de 'Tomb of the Birds', omdat de begraafplaats gebruikt werd als een vogelnecropolis - die welgekend en volledig onderzocht was. Hawass speculeerde dat Collins en zijn team zich vergisten en de grafkamer met een grottenstelsel verwarden. Maar uit de beschrijving die Hawass geeft van de graftombe blijkt zeer duidelijk dat hij diegene is die verward is. Het was duidelijk dat Hawass helemaal niets afwist van een grottenstelsel dat zich op een aanzienlijke afstand van de ingang aan de achterkant van de graftombe openbaarde.

Ingang van graftombe NC2
(Ingang van graftombe NC2)

Nadien kwam Hawass met een andere verklaring voor de pinnen waarbij hij onthulde dat een archeologisch team bezig was de tombe te ontruimen en dat hij in de nabije toekomst een formeel rapport zou uitvaardigen. Vreemd genoeg verwierp Hawass op zijn website de meldingen van internetfora over de grotten door te zeggen: "Ik hoop dat mensen die meer willen weten over de graftomben van Gizeh academische bronnen raadplegen, bijvoorbeeld boeken van geleerden zoals ik, en niet afgaan op onbetrouwbare meldingen op het internet". Juist meneer de geleerde... gebruik een internetpublicatie om internetartikels te bagatelliseren...

Begin november 2009 beschreef Hawass zangeres, songwriter, actrice en winnares van zestien Grammy Awards Beyonce Knowles als 'stupid', waarmee hij aantoont dat hij zich diep beledigd voelt in wat hij ervaart als het binnendringen van buitenstaanders in de Egyptologie en mensen die de kern van de Egyptologie niet weten te waarderen. Het is meer dan waarschijnlijk dat Hawass zich als de énige bewaker en beschermer van Gizeh ziet en dat het tot diepe wrokgevoelens leidt wanneer een nieuwe ontdekking als een verrassing aankomt. Maar ere wie ere toekomt. Het is wel een feit dat Hawass in bepaalde opzichten gelijk heeft als hij zich de bewaker en beschermer van Gizeh noemt.

Zahi Hawass
(Zahi Hawass)

Toen Collins Hawass de eerste keer over de grotten benaderde raadpleegde Hawass de gekende archeologische rapporten en archieven. Al snel concludeerde Hawass dat Collins gewoon de NC2 tombe was binnengewandeld. Die gevolgtrekking lag hem waarschijnlijk in het feit dat de graftombe met verschillende ruimten en compartimenten op zich al meer dan 30 meter diep was. Hawass besloot dat de beschrijving van een grottenstelsel dat zich honderden meters ver uitbreidde verkeerd was en herhaalde dat Collins zich vergist had of in de war was gebracht. Deze verklaring bevestigt en herhaalt zijn eerste verklaring dat een grottenstelsel niet bestaat.

Omdat de belangstelling over het grottenstelsel onder Gizeh met de publicatie van het boek van Collins bleef toenemen stuurde Hawass een team naar de graftombe. Tot hun grote verbazing stelden ze vast dat het niet geregistreerde grottenstelsel in feite... wél bestaat. Iedereen had er naast gekeken. Hoewel Hawass de nodige capaciteiten bezit om iemand 'stupid' te noemen blijkt hij onbekwaam om toe te geven dat hij al die tijd verkeerd was. En voor een academicus en geleerde is dat heel dom.

Eerste kamer van graftombe NC2
(Eerste kamer van graftombe NC2)

Collins was bezorgd over het feit dat de graftombe voor iedereen open en toegankelijk was. Een bezorgdheid die hij verschillende keren aan het adres van Hawass overmaakte. Iedereen kon namelijk in het geheim de tombe exploreren en er stiekem met de mogelijke archeologische vondsten vandoor gaan. Hawass antwoordde door de graftombe voor iedereen toegankelijk te laten, maar stuurde - vreemd genoeg - een professioneel team dat hij in een e-mail beschreef als "archeologen, geologen, ingenieurs en architecten die de graftombe volledig zullen uitgraven".

De uitgravingen en verdere exploratie van de graftombe begon - in alle stilte - in augustus 2009, net nadat Hawass op de hoogte gebracht was dat het grottenstelsel onder het Gizeh Plateau wel degelijk bestond. De omvang van het grottenstelsel en de nieuwe ontdekkingen door het team van Hawass worden steeds duidelijker, en wat ze mogelijk vinden kan allemaal nog wel eens heel beschamend worden voor Hawass.

Waarschijnlijk geholpen door de beschrijving en de foto's van de ingang van het grottenstelsel in het boek van Collins slaagde Richard Gabriel, een landgenoot van Collins, er onlangs in het grottenstelsel te bereiken en tientallen foto's te nemen. Collins heeft er recent een artikel aan gewijd waarbij de foto's gepubliceerd werden. Het artikel en de foto's maken nog maar eens duidelijk dat Collins gelijk heeft en Hawass verkeerd zat. Bovendien is het vrij duidelijk dat Gabriel het grottenstelsel vrij recent bezocht heeft en op dat tijdstip het speciale onderzoeksteam niet aanwezig was.

Ingang van tombe NC2 tov Gizeh Plateau
(Ingang van graftombe NC2 tov het Gizeh Plateau)

Op de recente foto's is te zien dat de toegang tot het grottenstelsel ondertussen vrijgemaakt is van puin en stof. Bovendien liggen de gereedschappen en de uitrusting van het ontruimingsteam verspreid over verschillende plaatsen in de tombe. Binnen de antikamer van het graf zijn twee niet eerder ontdekte afdalende trappen te zien en de onlangs ontruimde kamers onder de vloer zijn ook zichtbaar. Hoe Hawass de ontruiming van de grotten - waarvan hij eerder verklaarde dat ze niet bestonden - zal omschrijven is nog niet geweten, maar het is onwaarschijnlijk dat hij zal toegeven dat hij fout was.

Er schijnt slechts een groep mensen de situatie te begrijpen en dat is het Egyptologist's Electronic Forum, een 'subscription-only' forum dat bestaat uit sommige van 's werelds grootse Egyptologen. Maar zelfs de leden van het forum raken verward door verkeerd te stellen dat de grotten die Collins ontdekte misschien vroeger al door Dr. Mark Lehner - een Egyptoloog die gedurende 25 jaar honderden monumenten en graven in Gizeh catalogeerde en directeur van de Ancient Egypt Research Associates - werden geëxploreerd. Op het Egyptologist's Electronic Forum - en ook op andere belangrijke Egyptologische fora - zijn er discussies over de controverse met de gevolgtrekking dat de grotten onder Gizeh nooit gecatalogeerd lijken te zijn en dus verder onderzoek absoluut noodzakelijk is.

De onlangs vrijgegeven foto's van Gabriel bieden enige geloofwaardigheid aan een lokale legende die verhaalt dat de grotten door een reuzenslang worden bewaakt. Een van nature uitstekend rotsreliëf in een kamer van het grottensysteem lijkt immers op een massieve slangenkop. Een onlangs vrijgegeven 'satellite-based ground penetrating radar'-beeld dat Collins onderzocht heeft wijst er op dat het grottensysteem wellicht de richting van de lokale geologische breuk tot aan de tweede grootste piramide van Gizeh volgt. Collins vestigt er de aandacht op dat deze piramide, en niet de Grote Piramide, werd aangeduid als de locatie van de verloren grottombe van Hermes, een legendarische wijsheer en stichter van de Egyptische beschaving.

Een van nature uitstekend rotsreliëf lijkt op een massieve slangenkop
(Een van nature uitstekend rotsreliëf lijkt op een massieve slangenkop)

Deze intrigerende samenvatting van gebeurtenissen zal nog interessanter worden als de grotten opengesteld worden voor het grote publiek. Hawass heeft enkel de intrige en het mysterie rond het grottenstelsel onder het Gizeh Plateau groter gemaakt door te dakschreeuwen dat de locatie die hij onderzoekt eigenlijk niet bestaat. Wat er uiteindelijk in de grotten zal ontdekt en gevonden worden zal zeker van belang zijn voor Gizeh en de Egyptologie, maar het zit er dik in dat Hawass de ontdekking op zijn naam zal schrijven door te verklaren dat hij er al lang van op de hoogte was.

Wat Hawass ook uit zijn mouw mag schudden: de Egyptologie mag best wat eerbied en erkenning verlenen aan Andrew Collins als diegene die er voor zorgde dat het grottenstelsel onder Gizeh werd toegevoegd aan de officiële catalogus van archeologische plaatsen in Gizeh. Maar zoals het er nu uitziet lijkt het meer dan waarschijnlijk dat Collins dat op zijn buik zal kunnen schrijven.

Fotocredits: Richard Gabriel

Dit blog is een vertaling en bewerking van het artikel 'What is Happening Under Giza? Lost Cave System Becomes More Mysterious & More Controversial' van Dr. Greg Little in het Alternate Perceptions Magazine van februari 2010.

M-a-r-k: krijgt edgar cayce dan toch gelijk?
Op 01-03-2010 11:22:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudy: Interessant artikel, ik heb er op mijn blog vorig jaar aandacht aan besteed. Het is inderdaad erg jammer dat Dr. Hawass niet openstaat voor nieuwe ideeën. Hij trouwens niet de enige. Hier nog een filmpje van de grotten.
Op 01-03-2010 14:22:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
M-a-r-k:

krijgt edgar cayce dan toch gelijk?


Cayce had het over een Hall of Records/Zaal der Archieven waarvan hij vermoedde dat ze tussen 1996 en 1998 gevonden zou worden. Misschien is dat ook wel gevonden maar wordt de vondst geheim/stil gehouden om de een of andere manier. Ik denk dit mogelijk een connectie heeft met de tombe van Hermes Trismegistus.

Hermes wordt ook wel de Egyptische god "Thoth" genoemd, de god met het hoofd van de Ibisvogel. De tombe werd de Tomb of the Birds genoemd omdat er één of meerdere vogels gevonden zijn en daarom zou deze tombe misschien wel de "tombe" van Hermes kunnen zijn.

Maar ja ik vind het zelf niet zo gek als Zahi Hawass al jaren de boel loopt tegen te houden. Opmerkelijk dat er waarschijnlijk kunstmatig gevormde holtes onder de Sfinx zijn gevonden en dat Hawass tot op de dag van de vandaag blijft volhouden dat ze er niet zijn.

Zo zijn er meer zeer interessante plaatsen, grotten en piramiden in Egypte die hoognodig grondig onderzocht zouden moeten waren maar wat Hawass & co. niet doen.

Begrijpelijk dat Hawass de grotten "gemist" heeft omdat de toegang hiertoe verzegeld was door middel van een (dichtgemetselde?) muur. Ik denk dat degene(n) die dat dagboek heeft geschreven deze grotten heeft gevonden en de toegang heeft dichtgemetseld met de bedoeling deze af te schermen voor pottekijkers en weer te heropenen bij hun volgend onderzoek, maar dat er nooit kwam.
(bericht gewijzigd op 1-3-2010 14:39:00)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 01-03-2010 14:28:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pietje Puk: Volgens mij mogen we weer wat niet weten.

Waarom mogen wij toch zo veel niet weten... goh.. waarom, waarom..

En geinige is.. vorige week noemde ik die Hawazz.. al een oplichter.. (mijn gevoel uitgesproken)..

Nou denk ik dat nog meer.

Ik denk dat de boel eerst leeggehaald moest worden zodat er geen zaken aan het licht zouden komen, die niet aan het licht mogen komen... soort filter.. erm.. hoe noem je dat ook al weer...
OHJAH CENSUUR..

Wel eventjes allemaal dom blijven hier. op de grens zitten mag in de wetenschap zijn dat je je op de grens bevind mag.. zeker hier..

Er over heen mag niet.

Gaan er mensen nog stemmen? Vooral doen! Het is geen poppenkast hoor! We worden echt wel vertegenwoordigd hier, net zoals Hawass zijn Egypte vertegenwoordigd!!

Money as debt. Dat zijn pas grotten!
Op 01-03-2010 15:25:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 01-03-2010 16:16:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: Egypt's Cave Underworld Under Investigation

http://www.viewzone.com/pyramidcaves.html
Op 01-03-2010 16:21:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Juan:

Egypt's Cave Underworld Under Investigation

http://www.viewzone.com/pyramidcaves.html


Ja die had ik een tijdje geleden hier al laten posten.
Ik denk zelf dat ie er een beetje naast zit met Cygnus, ik denk eerder aan de Kleine Beer met Polaris mogelijk als de Grote Piramide. Omringende sterren zouden weleens met het grottencomplex te maken kunnen hebben.

Mooie vondst van dat beeld. Blijkt maar weer eens opnieuw dat alles nog lang niet ontdekt/gevonden is daar.
(bericht gewijzigd op 1-3-2010 16:54:34)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 01-03-2010 16:46:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy: De Egyptische autoriteiten zijn niet zo happig op al te diepgaande research rond Ghiza, want er zijn sterke aanwijzingen dat de pyramides niet door de egytenaren zijn gebouwd, maar door een andere beschaving. Duizenden jaren eerder.

En ja, als we daar echt achter komen gaat er toch wel een stukje nationale trots de vernieling in.

Meer hierover in het boek "Earths forbidden secrets"
Google de titel, het is als PDF gratis te downloaden.
(bericht gewijzigd op 1-3-2010 19:15:36)
Op 01-03-2010 17:15:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Paco: In de vijfdelige docu The Pyramid Code http://www.pyramidcode.com/ wordt o.a. de mogelijkheid besproken dat in die grotten water stroomde uit de Nijl die toen dichterbij gelegen kon hebben. Met energie van de Ley-lijnen en het stromende water konden de pyramides mogelijk elektriciteit opwekken. Enfin, kijk zelf maar.
(bericht gewijzigd op 1-3-2010 17:45:52)
Op 01-03-2010 17:43:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan:
Paco:

In de vijfdelige docu The Pyramid Code (http://www.pyramidcode.com/) wordt o.a. de mogelijkheid besproken dat in die grotten water stroomde uit de Nijl die toen dichterbij gelegen kon hebben. Met energie van de Ley-lijnen en het stromende water konden de pyramides mogelijk elektriciteit opwekken. Enfin, kijk zelf maar.

The Pyramid Code (2009) - Episode One: The Band of Peace

http://www.livevideo.com/video/ConspiracyCentral/3917AFBAE0CD425FA684A1F2352D3A1B/the-pyramid-code-2009-epis.aspx
of

The Pyramid Code - Ep1: The Band of Peace (video)

http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687
Op 01-03-2010 17:51:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: Magical.Egypt.1of8.The.Invisible.Science.avi

http://video.google.nl/videoplay?docid=-7116001510467642595&hl=nl#
Op 01-03-2010 17:55:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan: Goed naar de lokale bevolking of de ouderen luisteren, want dat zijn de ervaringsdeskundige in deze, althans dat is mijn ervaring
Land of Osiris Egypt Documentry

http://video.google.nl/videoplay?docid=5387825475001846186&hl=nl#
An indigenous oral tradition still exists in Egypt, he has been able to uncover and study it with the help of a living master of this tradition, Abd'El Hakim Awyan. He has also been given permission to share these teachings -presented heretofore in fragments by other researchers-to the Western World, teachings that unfold a whole new understanding of ancient Egypt.
Saludos para todos,

Pablo
Ps mijn schoonmoeder is 100% Inca en in tegenstelling tot wat ik in het westen vaak hoor, luister ik wel naar mijn Schoonmoeder. Tijdens een overdracht van mi Suegra/schoonmoeder met behulp van woorden, vinden er ook gebaren en andere handelingen plaats, die met geen woorden zijn te beschrijven, want dat moet je echt voelen en zien. In Peru heb je naast het weerbericht ook OVNI/UFO berichten op het nieuws. Daarom komt het nieuws aus Holland ook zo primitief over en zelfs de belgen beginnen meer andacht te besteden op hun publieke kanaal dan el Pais Bajo. Pas op dat de belgen jullie niet gaan overklassen met kennis
Op 01-03-2010 18:08:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Paco:
Juan:

Paco:

The Pyramid Code - Ep1: The Band of Peace (video)
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687

Yep, daar zijn alle episodes te zien. Een aanrader.

Ep1: The Band of Peace
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687
Ep2: High Level Technology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22693
Ep3: Sacred Cosmology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22724
Ep4: The Empowered Human
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22740
Ep5: The New Chronology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22777
Op 01-03-2010 19:35:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan: Volgens medium Cottrell zou de Nijl heel vroeger (langer dan 10.500 jaar geleden voor de eerste farao's) oost-west hebben gelopen in plaats van noord-zuid. Zou geweldig zijn als daar aanwijzingen voor gevonden zouden worden mocht dit inderdaad het geval geweest zijn.

Ik denk dat de piramides gebouwd waren voor verschillende functies (maar zeker niet als graftombe). De verhalen/mythes (jammer dat wij zaken zo snel afdoen als mythe als we niet meteen het bewijs zien) over deze onderaardse gangen vertellen dat het onder andere de drie piramides met elkaar verbindt en daarbij een kamer/tempel onder de Sfinx van Gizeh.
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 01-03-2010 19:43:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Maan:

Volgens medium Cottrell zou de Nijl heel vroeger (langer dan 10.500 jaar geleden voor de eerste farao's) oost-west hebben gelopen in plaats van noord-zuid. Zou geweldig zijn als daar aanwijzingen voor gevonden zouden worden mocht dit inderdaad het geval geweest zijn.


Ter hoogte van de piramiden bedoel je?
En wat zou dat dan bijdragen aan dit verhaal?

Het overstromingsgebied van de Nijl liep tot praktisch aan de piramiden en zakte in het najaar weer weg.
Of dit dan oost-west of noord-zuid liep lijkt me niet zo relevant, maar wellicht mis ik een gedachtesprong?
ALLES IS WAAR
Op 01-03-2010 19:59:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan:
Paco:

Juan:

Paco:

The Pyramid Code - Ep1: The Band of Peace (video)
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687

Yep, daar zijn alle episodes te zien. Een aanrader.

Ep1: The Band of Peace
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687
Ep2: High Level Technology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22693
Ep3: Sacred Cosmology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22724
Ep4: The Empowered Human
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22740
Ep5: The New Chronology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22777


Muchas Gracias mis Polder Hermano
Viva la Vida y el Universo

en dood aan de VOC mentaliteit (niet de mensen...., wabt doden dat doet de Gringo Amerikaan al genoeg, zie Irak, Afghanistan, etc)

Saludos para todos,

Pablo
Op 01-03-2010 20:19:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Zahi Hawass Is geestelijk nog een kleuter.
Gewoon omheen navigeren en de kanttekening maken dat hij erg bezitterig en egoïstisch is.
Stroom moet vloeien.
Op 01-03-2010 20:21:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Juan:
Paco:

Juan:

Paco:

The Pyramid Code - Ep1: The Band of Peace (video)
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687

Yep, daar zijn alle episodes te zien. Een aanrader.

Ep1: The Band of Peace
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22687
Ep2: High Level Technology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22693
Ep3: Sacred Cosmology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22724
Ep4: The Empowered Human
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22740
Ep5: The New Chronology
http://www.niburu.nl/index.php?articleID=22777

Hola Paco,
Hier een docu over de pyramides uit Bolivia.
Het is wel in het spaans, maar observeer zelf te beelden en dan aanschouw de wonderen van ONZE (TODOS EN EL MUNDO) voorouders

TIWANAKU: ( 15OOO - 12000 años a. C.) Es la Civilización mas ANTIGUA DE AMÉRICA, Y EL MUNDO ENTERO " EN BUSCA DE LA ATLANTIDA Part 1/8"Het zijn ocho partes, acht delen mi Polder Hermano Paco

Saludos para todos,

Pablo
Op 01-03-2010 20:48:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
ThoTh:

Maan:

Volgens medium Cottrell zou de Nijl heel vroeger (langer dan 10.500 jaar geleden voor de eerste farao's) oost-west hebben gelopen in plaats van noord-zuid. Zou geweldig zijn als daar aanwijzingen voor gevonden zouden worden mocht dit inderdaad het geval geweest zijn.


Ter hoogte van de piramiden bedoel je?


Ja.

ThoTh:

En wat zou dat dan bijdragen aan dit verhaal?


Was een referentie naar de opmerking van Paco, niet over dit verhaal. (Quote Paco: ... wordt o.a. de mogelijkheid besproken dat in die grotten water stroomde uit de Nijl die toen dichterbij gelegen kon hebben.)

ThoTh:

Het overstromingsgebied van de Nijl liep tot praktisch aan de piramiden en zakte in het najaar weer weg.
Of dit dan oost-west of noord-zuid liep lijkt me niet zo relevant, maar wellicht mis ik een gedachtesprong?


De Pyramid Code maakt de suggestie dat de Nijl veel dichter bij de piramiden gelegen zou kunnen hebben dan nu het geval is. Ik wil alleen maar zeggen dat de Nijl ook mogelijk anders gelegen zou kunnen hebben en dat we daar misschien dan ook aanwijzingen voor zouden kunnen vinden in bijvoorbeeld het landschap.

Ik heb het dus over de tijd van 10.500 v.C. waar de Egyptische beschaving met zijn farao's nog niet bestond en de Aarde er geologisch wat anders uit gezien zou moeten hebben. Volgens Sitchin's vertalingen zouden toen de Sfinx en de kunstmatige tweeling bergen gebouwd zijn (piramide van Cheops en die van Kahfre.)
(bericht gewijzigd op 1-3-2010 21:56:27)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 01-03-2010 21:46:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Rivieren veranderen stelselmatig van bedding als de mens niet als een bonsai boompjes kweker te werk gaat.
Nee, dank u.
Op 01-03-2010 22:57:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme :
galaxy:

De Egyptische autoriteiten zijn niet zo happig op al te diepgaande research rond Ghiza, want er zijn sterke aanwijzingen dat de pyramides niet door de egytenaren zijn gebouwd, maar door een andere beschaving. Duizenden jaren eerder.

En ja, als we daar echt achter komen gaat er toch wel een stukje nationale trots de vernieling in.


Dus als je beschaving nog ouder blijkt te zijn als eerder gaat dat ten koste van je nationale trots?
Lijkt me een onlogische redenering.
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 02-03-2010 4:34:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
antitoerisme :

galaxy:

De Egyptische autoriteiten zijn niet zo happig op al te diepgaande research rond Ghiza, want er zijn sterke aanwijzingen dat de pyramides niet door de egytenaren zijn gebouwd, maar door een andere beschaving. Duizenden jaren eerder.

En ja, als we daar echt achter komen gaat er toch wel een stukje nationale trots de vernieling in.


Dus als je beschaving nog ouder blijkt te zijn als eerder gaat dat ten koste van je nationale trots?
Lijkt me een onlogische redenering.


Het is niet zo'n onlogische redenering als je denkt. Die Dr. Hawass en co. zijn zogenaamde deskundigen en haten het om zich de les te laten lezen door buitenstaanders zoals niet-Egyptenaren. Alhoewel de piramiden van Gizeh werelderfgoed is behandeld hij het als zijn speelgoed en strijkt het liefste altijd zelf op met de eer. (Zie de zaak van die schachten die Gantenbrick als eerste ontdekt had en toen maar snel weg moest vanwege één of andere l*lreden waarna Hawass met de eer kon opstrijken voor NGC.) Hij houdt er verder niet van dat anderen onderzoek gaan doen want stel dat ze eens wat mochten vinden.
(bericht gewijzigd op 2-3-2010 15:30:03)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 02-03-2010 15:28:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ziggit: Die Zakkenwasher zit nu al zo lang de boel stelselmatig te zieken ( voor mij vanaf de wagentjes in de schachten ,eind vorige eeuw) dat ik denk die kan niet de hoofdverantwoordelijke zijn.
Het figuur zit er constant naast , is er eigenlijk iemand die hem nog serieus neemt?
(bericht gewijzigd op 2-3-2010 23:24:21)
Op 02-03-2010 23:23:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden