Aardbevingen in Chili en doden door noodweer in Frankrijk zo sloot 2010 haar maand februari af. Maar tussen alle grote krantenkoppen over rampspoed en ellende zaten er natuurlijk ook weer wat kleinere maar opmerkelijke berichten. Zo waren de inwoners van het Australische Lajamanu 25 en 26 februari getuige van het zogenaamde Bizarre Falling Objects (BFO) fenomeen. Op die twee bewuste dagen vielen er levende vissen uit de hemel. Opmerkelijk voor een stadje dat honderden kilometers van open water tegen de rand van de woestijn ligt. Het is overigens niet de eerste keer dat het stadje het vissen heeft zien regenen. In 2004 en 1974 kwam het ook al eens voor. De vis is een inheemse baars die vrij algemeen in het noorden van Australië is.

happy de crimiclown
('Happy' de CrimiClown met zijn permanente make-up)

Dat zogenaamde lijders aan coulfobie misschien toch niet zo gek zijn als gedacht blijkt wel weer uit dit bericht. Het zal je maar gebeuren dat een clown bij je inbreekt, een deken over je heen gooit en er vandoor gaat met je PC. Wel, in Amerika kan het. De clown was echter een bekende van de politie en alhoewel hij een permanente getatoeëerde clownskop heeft is hij nog steeds op de vlucht. U bent gewaarschuwd.

En nu we toch bezig zijn met het bevestigen van vooroordelen nog een leuke wetenswaardigheid uit de oude doos. Hier staat een leuk stukje over hoe de Amerikaanse overheid ten tijde van de drooglegging (een periode waarin Amerika een totaalverbod op alcohol had) er geen enkele moeite mee had om alcohol die de weg naar de illegaliteit vond te vergiftigen. Tussen 1922 en 1933 zijn volgens schatting ongeveer 10.000 Amerikanen gestorven dankzij de van overheidswege vergiftigde illegale alcohol.

Ja van de politiek moeten we het hebben. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit bericht over een afgebroken stuk Zuidpoolijs met een omvang zo groot als het hertogdom Luxemburg. Het meest opmerkelijk aan dat bericht is het feit dat er met geen woord gerept wordt over C02, opwarming van de aarde en andere IPCC propaganda.

Een heel ander soort van opmerkelijke berichtgeving is het verhaal over een 3-jarige kleuter met een fenomenaal geheugen. Zo weet het broekeventje van bijna ieder land de hoofdstad op te noemen. Ook andere wetenswaardigheden die hij van zijn ouders leert blijven glashelder op zijn 'harde schijf' staan. Nu maar hopen dat hij zijn fotografische geheugen ook tijdens zijn schooltijd blijft behouden.

In het kader van 'breng je geschiedenisleraar tot wanhoop' nog een leuk bericht uit de archeologie. In China wist men onlangs bakstenen op te graven met een geschatte ouderdom van ongeveer 7.000 jaar oud. Al eerder had men dergelijke bouwmaterialen in het Midden Oosten aangetroffen die volgens de archeologen minstens 10.000 jaar oud moesten zijn. Wie zei ook al weer dat we 10.000 jaar geleden in berenvellen rondliepen en ons als voetbalhooligans gedroegen? We moeten zo langzamerhand onze voorvaderen wat meer credits gaan gunnen. Als we de aanwijzingen mogen geloven stonden zij al in contact met technologisch hoogbeschaafde entiteiten.

Dat de zee neemt en geeft wisten we al. Onlangs gaf de zee ons weer wat. Ditmaal spoelde een ongeveer 3 meter lang, maar helaas koploos, dier op een Amerikaans strand aan. Om wat voor soort beest het gaat is nog niet bekend.

van onbekende origine
(Wie het weet mag het zeggen)

Dat sommige katten een vogeltje of muis meebrengen voor het baasje is niet altijd even prettig maar vanuit het oogpunt van de kat wel een heel lief gebaar. Als honden ook zulke dingen gaan doen dan kan men wel eens voor vreemde verrassingen komen te staan. Zo bracht een Zuid-Afrikaanse hond het afsneden hoofd van een man naar zijn baasje. De politie is nu nog op zoek naar het bijpassende lichaam.

ZaZu: volgens mij heeft die clownskop iets teveel batman in zijn jeugd gekeken hahahahaha
wie wat bewaart die heeft wat, dat geldt ook voor geduld
Op 03-03-2010 10:20:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
SunnyMe777:
ZaZu:

volgens mij heeft die clownskop iets teveel batman in zijn jeugd gekeken hahahahaha


dat is het eerste waar ik ook aan dacht ja
Op 03-03-2010 0:06:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Dit zijn dus de artikelen waarvoor ik graag op deze site kom!
Bedankt voor het uitzoeken van de nieuws items en ze zo leuk neer te zetten!
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 03-03-2010 16:12:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
artofnemesis: Het 3 meter lange koploze beest is waarschijnlijk een rottend, al eerder aangespoeld karkas van een walvis of haai, aldus:
http://www.thewesternstar.com/index.cfm?sid=329063&sc=23
Op 04-03-2010 17:25:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden