Bestaan geesten echt of is het enkel onze verbeelding die ons parten speelt? Samen met mijn collega's vorm ik de Belgian Paranormal Investigators (BPI) en onderzoeken we ter plaatse paranormale activiteiten. Vele mensen horen in het midden van de nacht wel eens in huis stoelen verplaatsen, deuren die opengaan, mensen praten naast hun bed (terwijl er niemand in de kamer is), of zien een schaduw aan het uiteinde van hun bed of in de gang verschijnen.

Zijn deze symptomen echt of horen ze bij een deel van onze verbeelding? Als ze bij onze verbeelding horen, door wat worden ze dan opgewekt? De oorzaak kan gevonden worden bij EMF-velden.

Mistspoken

Wat zijn EMF-velden?

EMF-velden zijn velden die het magnetische veld rond de Aarde storen. Rond de Aarde is een magnetisch veld. Dat zorgt ervoor dat onze kompas naar het noorden wijst. Een EMF-veld wordt gecreëerd door oude elektriciteitskabels, verlichting, slecht functionerende stopcontacten, enz…Kortom: alles wat een stroom doorlaat of verbruikt.

EMF-veld of “echte” geest?

Er zijn twee verschillende soorten EMF-velden: een zelfstandig EMF-veld en een afkomstig EMF-veld.

Een zelfstandig EMF-veld houdt in dat er een EMF-storing wordt gemeten, maar dat er geen duidelijke herkomst kan worden gevonden. Een van de theorieën is dat geesten een magnetisch veld kunnen veroorzaken, waardoor ze zichtbaar worden voor deze instrumenten.

Een afkomstig EMF-veld is een EMF-veld dat je kan meten en dat zijn oorsprong kan vinden in - bijvoorbeeld - een kabel in de muur of een stopcontact. In deze gevallen kan de oorzaak duidelijk gevonden worden en kan men spreken van een fear cage.

Conclusie

Na twee jaar onderzoek te verrichten naar geestverschijningen en wat ze inhouden kan ik zeggen dat in 8 van de 10 gevallen, we te maken krijgen met mensen die hypergevoelig zijn voor EMF-velden. Deze velden zijn schadelijk voor mensen. Ze veroorzaken paranoia, vreemde plekken op het lichaam waardoor het lijkt alsof een geest je heeft aangeraakt en op langere termijn zorgt het voor hallucineren…

Het goede nieuws: deze gevallen zijn dus te verklaren, na een grondig onderzoek. Maar wat gedaan met de 20% die niet te verklaren valt?

truckdriver: Interessant. Maar je stopt bij "Maar wat gedaan met de 20% die niet te verklaren valt?". Net nu het spannend wordt.
Komt er en vervolg of wil je dat de reaguurders het antwoord gaan geven?
Op 10-03-2010 8:00:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MBR: Naar mijn bescheiden mening is er geen twijfel mogelijk, er is bewustzijn na het sterven van het lichaam. Of je ook werkelijk eeuwig 'doorleeft', dat weet ik niet. Ikzelf heb het idee dat wanneer de laatste mens sterft, het bewustzijn van alle mensen met hem sterft.
Tot die tijd kun je altijd een band beleven met de mensen die zijn overleden, als je dat wilt natuurlijk.
toevallig..?
Op 10-03-2010 8:17:25 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: EM velden kunnen ook van buiten het huis komen.
Er kan bijvoorbeeld een heel sterk signaal in de huiskamer zijn vanwege naburige zend installaties terwijl alle stroom in huis is af geschakeld.
Verder is het interresant om te weten wat de aard van zo'n gemeten veld is.
Is het gelijkspanning en constante veldsterkte of is het wisselspanning en zo ja met welke frequenties?
Verder geloof ik wel in zielen(geesten)maar die kan je niet meten met een voltmetertje tenzij die geest dat zelf wil.
En dan nog meet je inderdaad alleen een indirect fenomeen zoals elektromagnetisme.
Stroom moet vloeien.
Op 10-03-2010 8:59:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hermes: Dat geesten zouden kunnen bestaan, vind ik nog niet zo vreemd. Het is allang bekend dat naast een fysiek lichaam veel mensen contact hebben gehad met hun astrale lichaam. Dit astrale lichaam is de blauwdruk van het gewone lichaam. Iemand wel is gehoord van een lichaamsuitreding? Wie dit heeft mee gemaakt zal prima begrijpen wat ik bedoel.
fsdas
Op 10-03-2010 9:07:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hermes:
Verder geloof ik wel in zielen(geesten)maar die kan je niet meten met een voltmetertje tenzij die geest dat zelf wil.


Toch is de ziel wat anders dan een geest. De ziel is de scheiding tussen het astrale lichaam en het fysieke. Dat wie jij werkelijk bent. Terwijl de geest, het astrale lichaam is en dus de blauwdruk van het fysieke. Dit astrale lichaam sterft niet meteen na overlijden en kan los van het lichaam functioneren. Maar hebben geen bewustzijn en ook geen geweten.


(bericht gewijzigd op 10-3-2010 9:25:41)
fsdas
Op 10-03-2010 9:13:13 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Constantia Oomen: 0
Zolang er slachthuizen zijn, zullen er oorlogen zijn. Leo Tolstoj
Op 10-03-2010 9:18:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Eindelijk een onderzoek dat aantoont dat een flink aantal paranormale waarnemingen wat betreft geesten nonsens is. Het geeft ook aan dat paranoia optreed en hallucinaties bij mensen die gevoelig zijn voor EMF. Sommige zijn er zeer gevoelig en en velen minder. Dus iedereen kan worden beinvloed door verstoringen in het veld.

Ik begrijp dat het voor de gelovigen vloeken is...

“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 10-03-2010 9:36:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hermes: Jammer dat EMF schadelijk is, anders had ik mijn best gedaan om een EMF veld hierzo op te wekken. Ik hou wel van trippies....
fsdas
Op 10-03-2010 10:03:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cindy: Sinds een maand of 5 zijn wij verhuisd, een heerlijk huisje, dat moet ik toegeven.
Het enige nadeel.....zo om de zoveel tijd staan hier in huis alle klokken verkeerd. het begon met een klok op batterijen, die herhaaldelijk 2 uur vroeger kwam te staan.
Kan nog wel, de batterij zal wel op zijn, dus ff vervangen, vervolgens weer hetzelfde liedje, een paar dagen later kom ik thuis, 2 uur vroeger..... (en dan op de kop af 2 uur, nog geen minuutje verschil!)
Nu ben ik vrij nuchter en zoek niet meteen over iets achter....
Maargoed sinds die tijd begonnen ook digitale klokken ineens uren te vroeg of te laat te staan.
Geloof me, je kijkt wel ff vreemd op dan...
Later merkte we dat telefoonlijnen gingen storen....

Ik geloof echt dat dit nu een klassiek geval is van EMF.....
Keep on playing those mindgames forever....
Op 10-03-2010 10:10:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Als je je afvraagt of waargenomen geesten echt of verbeelding zijn moet je je eerst afvragen of de menselijke ziel wel bestaat en blijft voortbestaan na de dood.

Ik volg al een tijdje de artikelen in de Lancet over dit onderwerp. (The Lancet is een zeer gerespecteerd verslagorgaan in de medische wereld.) Sinds 2001 verschijnen hierin af en toe onderzoeken van serieuze medische wetenschappers over bijnadoodervaringen.

Een voorbeeldje van voor mij overtuigend bewijs: Mensen die stekeblind zijn geboren en dus nog nooit iets gezien hebben. Maar tijdens bijna dood ervaringen wél hun chirurg en de instrumenten die hij gebruikte konden omschrijven. Tijdens de BDE konden deze patienten plots zien en zagen zei henzelf in de operatiekamer. De moeite waarmee ze hun eerste visuele beelden konden omschrijven, spreekt boekdelen over hun oprechtheid. (Een blinde is bekend met het woord 'rood', maar als die ineens een rood object voor het eerst ziet, heeft die natuurlijk geen idee wat het is. Met die beperking moesten zijn hun ervaringen omschrijven.)

Expirimenten met ketamine, lsd, e.d., die aan BDE-ervaringsdeskundigen werden toegediend wezen uit dat de uitwerking van deze stoffen niet leek op de BDE. Deze expirimenten zijn echter stopgezet door de onvermijdelijke schade aan de hersenen door deze stoffen.

Ik persoonlijk ben ervan overtuigd dat er iig kort na de dood nog iets gebeurd. Maar wat en hoe lang? Dat valt niet aan te tonen.

Wat die EMF velden betreft, als die iets opwekken wil dat nog niet zeggen dat het er niet is. Maw, wat als EMF velden juist ervoor zorgen dat die "geesten?" ineens wél zichtbaar worden?
(bericht gewijzigd op 10-3-2010 10:25:49)
I might just be saying that to get you mad...
Op 10-03-2010 10:15:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JohnvR1966: Geestverschijningen zijn niet alleen iets van de afgelopen 100 jaar. Door de loop der eeuwen zijn er talloze verschijningen opgetekend. Ook in een periode dat er überhaubt nog geen sprake was van stroomgebruik. Ik denk dat de toename van verschijningen juist te danken is aan het feit dat we gebruik maken van electriciteit. Dat het a.h.w. een soort catalysator is waar geesten gebruik van kunnen maken om zich te manifesteren.
Scientia potestas est
Op 10-03-2010 10:35:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
JohnvR1966:

Geestverschijningen zijn niet alleen iets van de afgelopen 100 jaar. Door de loop der eeuwen zijn er talloze verschijningen opgetekend. Ook in een periode dat er überhaubt nog geen sprake was van stroomgebruik. Ik denk dat de toename van verschijningen juist te danken is aan het feit dat we gebruik maken van electriciteit. Dat het a.h.w. een soort catalysator is waar geesten gebruik van kunnen maken om zich te manifesteren.


En/óf juist een catalysator voor hersenen van de levenden, die daardoor makkelijker een geest waar kunnen nemen.
I might just be saying that to get you mad...
Op 10-03-2010 10:47:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Maar, eerlijk is eerlijk, ook hierin moet ik skeptisch zijn.

Mijn hobby is fotografie, en dat in combinatie met urban exploration vind ik hélemaal geweldig. Ik vind het dus leuk om oude, liefst lang leegstaande gebouwen, binnen te gaan en daar leuke foto's te nemen. (Ieder z'n afwijking, zeg maar. Doe maar eens google afbeeldingen op Urban exploration of Urbex, als je geïnteresseerd bent.)

Maar waar ik ook kom, nergens zie ikzelf vreemde dingen. Naast voor dit onderwerp niet relevante oude fabriekshallen, leegstaande loodsen en onbewoonbaar verklaarde huizen kom ik ook op plekken waar je denkt: 'áls er geesten zijn, dan zie ik ze dáár wel.' (Al is het maar door je eigen hersenspinsels.) Vorig jaar nog was ik bijvoorbeeld in een oud mortuarium, dat al 15 jaar niet meer gebruikt was. En twee jaar geleden zwierf ik rond in het Belgische verlaten dorpje Doel. Vorige maand zat ik in een al 5 jaar leegstaand ziekenhuis in Parijs.

Dus wat BDE's betreft ben ik helemaal overtuigd, maar geesten die hier op aarde rondwaren, dat weet ik nog niet...
I might just be saying that to get you mad...
Op 10-03-2010 11:05:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Wat wij werkelijkheid noemen is al verbeelding, wat kunnen we dan nog aan zekerheden hebben?
'Don't forget rule number 6'
Op 10-03-2010 11:07:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: Geestig.............
Op 10-03-2010 11:22:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
berma: [quote=Clavius]
Als je je afvraagt of waargenomen geesten echt of verbeelding zijn moet je je eerst afvragen of de menselijke ziel wel bestaat en blijft voortbestaan na de dood.

Ik volg al een tijdje de artikelen in de Lancet over dit onderwerp. (The Lancet is een zeer gerespecteerd verslagorgaan in de medische wereld.) Sinds 2001 verschijnen hierin af en toe onderzoeken van serieuze medische wetenschappers over bijnadoodervaringen.

Een voorbeeldje van voor mij overtuigend bewijs: Mensen die stekeblind zijn geboren en dus nog nooit iets gezien hebben. Maar tijdens bijna dood ervaringen wél hun chirurg en de instrumenten die hij gebruikte konden omschrijven. Tijdens de BDE konden deze patienten plots zien en zagen zei henzelf in de operatiekamer. De moeite waarmee ze hun eerste visuele beelden konden omschrijven, spreekt boekdelen over hun oprechtheid. (Een blinde is bekend met het woord 'rood', maar als die ineens een rood object voor het eerst ziet, heeft die natuurlijk geen idee wat het is. Met die beperking moesten zijn hun ervaringen omschrijven.)

.

Ik persoonlijk ben ervan overtuigd dat er kort na de dood nog iets gebeurd. Maar wat en hoe lang? Dat valt niet aan te tonen.

Bedankt voor dit stukje ik heb al aardig wat info over dit onderwerp (Pim van Lommel Dr Moody) maar dit wist ik nog niet.
Op 10-03-2010 0:14:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Het werk van Pim van Lommel heeft bij mij ooit eens de interesse in dit onderwerp aangewakkerd.
I might just be saying that to get you mad...
Op 10-03-2010 0:33:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: leven na de dood, voor mij is het er gewoon.
als je heel ver het verleden in duikt kom je van alles tegen wat er op wijst dat een mens maar een klein deel is van het oneindige verhaal
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 10-03-2010 0:40:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava: Wat moet er eigenlijk op die foto bij dit artikel te zien zijn?
My loony bun is fine.
Op 10-03-2010 13:17:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: Vanaf ik in de buurt van hoogspanningsmasten woon, maak ik helemaal niks bijzonders mee. Toen ik lang geleden in een "EMF" vrije omgeving woonde (alleen natuur en bos dichtbij) had ik allerlei buitengewone ervaringen. Nu die masten overal her en der staan, val ik als een baksteen in slaap. Tja. Maar ik zag wel allerlei mensen die daar nu net wonen, in de bosjes wegvluchten, helemaal paranoide uiteraard.
Op 10-03-2010 13:22:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Benny Lava:

Wat moet er eigenlijk op die foto bij dit artikel te zien zijn?

Niets, is gewoon een foto van het net geplukt.
United as one. Divided by zero.
Op 10-03-2010 13:22:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Ik heb wel eens geesten gezien. En ken ook verhalen uit betrouwbare bronnen over geestverschijningen.
Ik heb er zelfs foto's van.
Verschillende locaties, soms wel, soms niet. Dus kan niet te maken hebben met EMF-velden oid.
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 10-03-2010 13:34:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava:
CCRider:

Ik heb wel eens geesten gezien. En ken ook verhalen uit betrouwbare bronnen over geestverschijningen.
Ik heb er zelfs foto's van.
Verschillende locaties, soms wel, soms niet. Dus kan niet te maken hebben met EMF-velden oid.

Ik zou graag een keer met je willen meekijken naar geesten. Ik geloof er helemaal niet in namelijk. Maar ik ben wel heel geinteresseerd in hoe sceptici als ik en mensen als jij, die dergelijke dingen ervaren hebben, bepaalde gebeurtenissen interpreteren.
My loony bun is fine.
Op 10-03-2010 14:11:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Onze hersenen nemen ook maar alleen waar wat ze kunnen bevatten....

Zien is geloven?
Zien is (nog steeds) niet zeker weten!
Op 10-03-2010 14:30:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Benny Lava:

CCRider:

Ik heb wel eens geesten gezien. En ken ook verhalen uit betrouwbare bronnen over geestverschijningen.
Ik heb er zelfs foto's van.
Verschillende locaties, soms wel, soms niet. Dus kan niet te maken hebben met EMF-velden oid.

Ik zou graag een keer met je willen meekijken naar geesten. Ik geloof er helemaal niet in namelijk. Maar ik ben wel heel geinteresseerd in hoe sceptici als ik en mensen als jij, die dergelijke dingen ervaren hebben, bepaalde gebeurtenissen interpreteren.

IK WAS VROEGER EEN VAN JULLIE SCEPTICI

Maar heb mijn mening over bepaalde dingen moeten herzien
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 10-03-2010 14:42:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava:
CCRider:

IK WAS VROEGER EEN VAN JULLIE SCEPTICI

Maar heb mijn mening over bepaalde dingen moeten herzien
Ik val je niet aan ofzo hoor. Je moet vooral geloven wat je wil. Dat je blijkbaar je mening moest herzien maakt geen enkele indruk overigens. Een beetje goochelaar brengt iedereen aan het twijfelen over wat mogelijk is, en dan weet je zelfs vantevoren al dat je in de maling wordt genomen.
Ik heb nou eenmaal moeite met het bovennatuurlijke.
My loony bun is fine.
Op 10-03-2010 15:11:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: Weleens gehoord van astrale projectie?
Het mij blijkbaar minstens 2x gebeurd. Ik heb het terug gehoord van anderen die mij zagen op een plek waar ik op dat moment absoluut niet KON zijn. Ik was simpelweg met hele andere dingen bezig.
1x een paar jaar geleden bij de paarden van Warrum had een goede kennis me daarbij op tv! gezien.
En 1x met een vriend van een vriendin, waar zij wat probleeempjes mee had, die ik met mijn auto bij haar thuis afleverde en zei van daar is hij en praat het maar uit.
Het schijnt dat als je jezelf ergens sterk bij betrokken voelt dat zoiets mogelijk is, althans bij mij. Je doet niets, bent met de alledaagse dingen bezig, maar je astrale lichaam gaat wel op pad.
Het is anders dan uittreden. Daar ben je van bewust en weet je naderhand ook te vertellen wat er gebeurd is en wat je hebt gedaan. Maar dit...ik wist het eerste niet wat ik hoorde!
Op 10-03-2010 17:21:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: @Lemeltje. Ik snap niet goed wat je bedoeld met je voorbeelden. Beweer je nu dat je achter een stuur zat met iemand terwijl je ergens anders was? Want dit moet dan echt onderzocht worden. Daar haal je de landelijke pers mee.

Ooit bij stil gestaan dat mensen je in het ooitje kunnen nemen als ze weten dat je zweeft?

Het menselijk brein stelt ons in staat om te verbeelden. Als ik iemand jaren niet heb gezien, en ik loop op straat denk ik soms dat ik iemand herken, en echt herken omdat ik eigenlijk niet meer weet hoe iemand er uitzag. Het zijn ook emoties van iemand die je in verbeeldingen projecteert.

“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 10-03-2010 19:01:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Het interessante aan de ziel/geest is dat die met de huidige apparatuur niet meetbaar is.
Zelfs mensen die er heilig in geloven zoals ik hebben absoluut geen idee hoe je frequenties van ver boven het meetbare zou kunnen vastleggen.
De CERN deeltjes versneller zit al op de rand van ons kunnen maar alle detectie apparatuur is gemaakt van 'normale' materie waar de meeste super hoogfrequente deeltjes (straling) gewoon on gedetecteerd dwars doorheen schiet,daarom is de detector ook zo groot als een flatgebouw.
Misschien met de intrede van nano techniek dat we antennes kunnen bouwen die zo klein zijn dat ze goed koppelen met de extreem hoge licht frequenties.
Voorlopig is er nog geen camera die zelfs de menselijke aura kan zien,en geloof mij die is er echt!
Zien is geloven dus ik ben altijd geinterreseerd in iemand die een aura cam beweert te hebben.
Helaas is het 100% infrarood beelden en fotosoep kwakzalverij wat ik ben tegengekomen op paranormaal beurzen.
Edit:
Er zijn wel mensen die aura tekeningen maken maar daar ben ik niet echt diep op verder gegaan.
Ik wil juist objectief via techniek en wetenschap aan mensen kunnen tonen wat aura eigenlijk is.
(bericht gewijzigd op 10-3-2010 20:46:13)
Stroom moet vloeien.
Op 10-03-2010 20:20:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte:
Hermes:

...
Toch is de ziel wat anders dan een geest. De ziel is de scheiding tussen het astrale lichaam en het fysieke. Dat wie jij werkelijk bent. Terwijl de geest, het astrale lichaam is en dus de blauwdruk van het fysieke. Dit astrale lichaam sterft niet meteen na overlijden en kan los van het lichaam functioneren. Maar hebben geen bewustzijn en ook geen geweten.
Het geweten is je gids engel/geest/ziel.
En bewustzijn is er zeker wel in de geest.
Alleen onze beleving van goed en slecht of onder en boven en wat groot of klein is kwa energie in onze mensen omgeving is gewoon heel anders.
Wij als mens hebben machines nodig om te vliegen moeten een enorme klont staal en beton neerzetten om materie te manipuleren(kern fusie/splijten)en zijn geheel afhankelijk voor ons overleven van een nietsbeduidend klein sterretje voor onze overleving hier.
De aarde is meer een soort matrix maar dan zonder de computers.
Wij mensen zijn de slapende zielen en bij de dood gaat letterlijk de stekker tussen lichaam en geest er uit en ontwaak je in de echte wereld.
In mijn beleving is als die verhalen correct zijn Jezus een acht engel geweest(de enige die hier op de planeet voet aan wal heeft gezet overigens)(datzelfde beweren moslims van hun profeet)ik ben geheel niet religieus maar een zelfdenkende geschiedenis knutselaar en plaatje maker waarbij het Jezusverhaal ook wel ruimer is dan een onbevlekte Maagd Maria.
Maar goed als je de oude verhalen mag geloven kan een acht engel mits die niet als mens moet doorgaan in staat tot het direct manipuleren van materie.
In werkelijkheid was er een groepje niet zichtbare acht engelen die voor Jezus het water in wijn veranderden.
Geen wonder maar een goocheltruc dus.
(bericht gewijzigd op 10-3-2010 21:05:06)
Stroom moet vloeien.
Op 10-03-2010 20:56:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi:
Realist:

@Lemeltje. Ik snap niet goed wat je bedoeld met je voorbeelden. Beweer je nu dat je achter een stuur zat met iemand terwijl je ergens anders was? Want dit moet dan echt onderzocht worden. Daar haal je de landelijke pers mee.

Ooit bij stil gestaan dat mensen je in het ooitje kunnen nemen als ze weten dat je zweeft?

Het menselijk brein stelt ons in staat om te verbeelden. Als ik iemand jaren niet heb gezien, en ik loop op straat denk ik soms dat ik iemand herken, en echt herken omdat ik eigenlijk niet meer weet hoe iemand er uitzag. Het zijn ook emoties van iemand die je in verbeeldingen projecteert.


Wat is het toch makkelijk om iets niet te geloven he? Ik heb geen zin om in deze discussie met voorbeelden te komen, die zijn er genoeg en ook heel goed onderzocht.
Veel mensen zien nu eenmaal niets en het is moeilijk ze er dan van te overtuigen.
Maar geloof me, wat Lemmetje overkomen is, overkomt heel wat mensen .
Op 10-03-2010 22:18:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte:
sufi:

Realist:

@Lemeltje. Ik snap niet goed wat je bedoeld met je voorbeelden. Beweer je nu dat je achter een stuur zat met iemand terwijl je ergens anders was? Want dit moet dan echt onderzocht worden. Daar haal je de landelijke pers mee.

Ooit bij stil gestaan dat mensen je in het ooitje kunnen nemen als ze weten dat je zweeft?

Het menselijk brein stelt ons in staat om te verbeelden. Als ik iemand jaren niet heb gezien, en ik loop op straat denk ik soms dat ik iemand herken, en echt herken omdat ik eigenlijk niet meer weet hoe iemand er uitzag. Het zijn ook emoties van iemand die je in verbeeldingen projecteert.


Wat is het toch makkelijk om iets niet te geloven he? Ik heb geen zin om in deze discussie met voorbeelden te komen, die zijn er genoeg en ook heel goed onderzocht.
Veel mensen zien nu eenmaal niets en het is moeilijk ze er dan van te overtuigen.
Maar geloof me, wat Lemmetje overkomen is, overkomt heel wat mensen .

Een echt hologram projecteren als aard mens dat ligt wel aan de rand van ons kunnen.
Onze geest moet dan met de gids samen als acht engel projecteren en op dat moment dus zeer zuiver zijn!
Het is niet onmogelijk maar wel zeer zeldzaam en dus als indirect betrokkene zeer twijfelachtig.

Stroom moet vloeien.
Op 10-03-2010 22:43:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
sufi:

Realist:

@Lemeltje. Ik snap niet goed wat je bedoeld met je voorbeelden. Beweer je nu dat je achter een stuur zat met iemand terwijl je ergens anders was? Want dit moet dan echt onderzocht worden. Daar haal je de landelijke pers mee.

Ooit bij stil gestaan dat mensen je in het ooitje kunnen nemen als ze weten dat je zweeft?

Het menselijk brein stelt ons in staat om te verbeelden. Als ik iemand jaren niet heb gezien, en ik loop op straat denk ik soms dat ik iemand herken, en echt herken omdat ik eigenlijk niet meer weet hoe iemand er uitzag. Het zijn ook emoties van iemand die je in verbeeldingen projecteert.


Wat is het toch makkelijk om iets niet te geloven he? Ik heb geen zin om in deze discussie met voorbeelden te komen, die zijn er genoeg en ook heel goed onderzocht.
Veel mensen zien nu eenmaal niets en het is moeilijk ze er dan van te overtuigen.
Maar geloof me, wat Lemmetje overkomen is, overkomt heel wat mensen .

Ik vind dat mensen wel erg makkelijk geloven. Alles wat onverklaarbaar is zal wel wat meer zijn. En al het onverklaarbare zal wel met elkaar te maken hebben. Veel te makkelijk en veels te kort door de bocht.

Tuurlijk heeft die hele paranormale wereld niks met elkaar te maken. Als de een iets nieuws zegt, en over andere dingen hetzelfde denkt, zal het wel waar zijn. Paar (zelfgemaakte) feitjes er tegen aan en voilá. Nu alleen nog een paar jaartjes volhouden en men kan er niet meer van af.

Er is meer tussen hemel en aarde. Maar ik denk dat er nog heel veel van de aarde te ontdekken is, zonder dat het direct de hemel moet zijn.

En ook voor jou geld, kom dan met je bewijzen en leg het me voor. Als het zo werkelijk is overtuig je me. Geloven doe ik niet, geloven is achter iets staan zonder bewijs. En ook je twijfels erover mag je me voorleggen, maar die hoor ik nooit.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-03-2010 0:07:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Starseed: En hoe verklaar je dan dat zo een veld zaken kan bewegen zoals deuren open doen, vazen verplaatsen, douche doen lopen...
Op 11-03-2010 0:14:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: @ Realist,
je maakt enkele grondige fouten.
Je weet zelf al te goed, dat iemand een ervaring niet kan bewijzen, wat versta je immers onder bewijs? Is het feit dat Uri Geller lepels buigt een bewijs van iets? Geller is een en al flauwekul. Maar echte fenomenen, die ik toch even duidelijk wil onderscheiden van al dat nep gebeuren, die zijn niet te bewijzen. Ervaringen zijn subjectief. Maar dat ze subjectief zijn doet in gronde niets af van zijn beoordeling op echtheid. Ten tweede gaat het hierbij niet om geloof. Ik geloof ook niet dat een zon ondergaat. Ik heb out of body ervaringen beleefd, dat heeft met geloof niks te maken. Voor mij zijn dat feiten. Ik voel echter geen drang om anderen iets te bewijzen, dat soort dingen, daar heb ik al lang voor bedankt.
Op 11-03-2010 0:18:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Tja inderdaad, ik heb vannacht een droom gehad. Dat kan ik niet meer bewijzen, want er vond geen hersenscan plaats en niemand heeft mijn rapid eye movement gezien. Toch was die droom er. Dat iets onbewijsbaar is, wil niet zeggen dat het niet bestaat. Als je alleen maar aan bewijzen hangt, doe je jezelf m.i. tekort.
Verwondering, verbeelding, iets aanschouwen of beleven zonder het meteen met bewijzen te willen staven, zijn voor mij belangrijke waarden in het leven.
Is it electrickery?
Op 11-03-2010 0:50:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sunnyday: ik wou dat ik er niet in geloofde!!
2 jaar geleden stond ik in de badkamer,niemand thuis,ineens 3 flinke bonken op de deur.ben het huis uit gevlucht van schrik.
daarna was het even rustig maar sinds 3 weken is het weer begonnen,kloppen op de deur en s,morgens hoor ik de deur open en dicht gaan als ik nog in bed lig.(1 keer gebeurd)
als iemand hier een normale verklaring voor heeft...heel graag.durf dus echt niet meer als ik alleen thuis ben in de bad kamer te komen.
de rest van het huis hebben we geen last van.
Op 11-03-2010 14:39:15 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Zouden we een geest wel herkennen als we die zien? Voorlopig heb ik nog geen definitie gezien waarmee onomstotelijk kan worden bewezen dat wat we zien in alle vaagheid en vervorming, ook daadwerkelijk een geest is.
Wat dan ook niet meehelpt is dat er weer eens een interessant-aandoende Engelse afkorting moet worden gebruikt: EMF. Daarmee laadt de schrijver van dit artikel de verdenking op zich dat hij niets van de stof begrijpt en alleen maar werk van een ander koppiepeest of gewoon indruk wil maken.
Amerikanen hebben daar ook zo'n handje van: als er maar 'doctor' voor de naam staat, want dan is het wetenschappelijk bewezen.
No shit, Sherlock
Op 11-03-2010 15:02:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kazonolga:
Clavius:

Maar, eerlijk is eerlijk, ook hierin moet ik skeptisch zijn.

Mijn hobby is fotografie, en dat in combinatie met urban exploration vind ik hélemaal geweldig. Ik vind het dus leuk om oude, liefst lang leegstaande gebouwen, binnen te gaan en daar leuke foto's te nemen. (Ieder z'n afwijking, zeg maar. Doe maar eens google afbeeldingen op Urban exploration of Urbex, als je geïnteresseerd bent.)

Maar waar ik ook kom, nergens zie ikzelf vreemde dingen. Naast voor dit onderwerp niet relevante oude fabriekshallen, leegstaande loodsen en onbewoonbaar verklaarde huizen kom ik ook op plekken waar je denkt: 'áls er geesten zijn, dan zie ik ze dáár wel.' (Al is het maar door je eigen hersenspinsels.) Vorig jaar nog was ik bijvoorbeeld in een oud mortuarium, dat al 15 jaar niet meer gebruikt was. En twee jaar geleden zwierf ik rond in het Belgische verlaten dorpje Doel. Vorige maand zat ik in een al 5 jaar leegstaand ziekenhuis in Parijs.

Dus wat BDE's betreft ben ik helemaal overtuigd, maar geesten die hier op aarde rondwaren, dat weet ik nog niet...


Gebruik je een digitale camera of een gewoon toestel? Op een digitale camera zou foto zou je orbs kunnen zien.
Op 11-03-2010 16:31:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Onze wetenschap gaat over de grofstoffelijke wereld. Er is ook z.g. fijn stof, en onze apparaten kunnen hier (nog) niets mee.
De mens kan deze wereld in trance, of psychose wel waarnemen, maar er valt dus vooralsnog niets te bewijzen. Natuurvolken kennen allemaal wezens uit fijn stof, en zelfs de r.k. kerk doet serieus aan exorcisme.
Nee, dank u.
Op 11-03-2010 17:26:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @tjerky.
"en zelfs de r.k. kerk doet serieus aan exorcisme"

Zou je dat een aanbeveling willen noemen? Een duivel is een gevallen engel, dus heeft een bijbelse oorsprong. Als de bijbel niet waar is, vervalt daarmee ook het bestaansrecht van een duivel.
No shit, Sherlock
Op 11-03-2010 17:38:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: de duivel is cernunnos, lucifer is een gevallen elohiem.
Op 11-03-2010 18:15:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: @Eoi, uit welke film heb je dat?

@Joep, iemand kan wel iets waarnemen, maar ook de waarneming kan invloed hebben op het resultaat. Vervolgens is je referentiekader en hoe je in de spirituele wereld staat ook van invloed op hoe je iets waarneemt.

Bewijzen zijn niet alleen een waarneming. Er moet ook onderbouwt kunnen worden wat er plaatsvind.
Anders geen bewijs. Denk dat we het daat over eens zijn. Toch zijn er genoeg mensen die zeggen dat het zo en zo zit... Snap je me?

Ik zeg niet dat mensen gek zijn ofzo. Maar als ik geklop op een deur hoor, zal ik toch echt nadenken of ik het wel echt gehoord heb, misschien geven mn hersenen een signaal of stuiptrekking waardoor ik registreer dat het een geluid was. Zodra de hersenen(je wil) een keuze hebben gemaakt of het een klop op de deur was, zal je dit opslaan en dus altijd zo verkondigen. Soms weet je na enkele dagen niet eens meer hoe het precies klonk, maar vertelt je geheugen hoe het klonk. Kan ook vervaging inzitten, en je hebt de keuze in de hersenen al gemaakt dat het geklop was. Je raakt dus overtuigd van iets wat je wel gehoord(denkt te hebben)hebt.

Maar denk ook hoe je was op dat moment. In trance uit bad... Of juist snel ff afspoelen. Wat doet zoiets met je bloedstroom, hartslag, hersenactiviteit, zintuigen. Etc.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 11-03-2010 18:56:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
realist:
Bewijzen zijn niet alleen een waarneming. Er moet ook onderbouwt kunnen worden wat er plaatsvind.

Zie mijn post stukje naar boven.
Je kan onmogelijk bewijzen dat je vannacht iets gedroomd hebt. Toch weet je zeker dat je dat vannacht gedroomd hebt. Is dat dan geloven? Waarom mag iets dat niet te bewijzen is, van jou niet bestaan?
Is it electrickery?
Op 11-03-2010 19:00:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sunnyday: Realist: geloof me,als je zulke harde bonken hoort op de deur dan ga ik echt niet bij mezelf nadenken van he....heb ik dat nu echt gehoord?
ook mijn mede huis bewoners hebben geklop op die deur gehoord.
en we zijn het er allemaal over eens ..dit is niet normaal.
dat het een geest zou zijn wil er bij mij ook niet echt in,want waarom alleen die deur?en verder niks?
mijn zoon hoorde toen we hier net woonde wel altijd voetstappen op de gang(bij die deur)en heeft ook eens een witte dedaante gezien op diezelfde gang.
we hebben hier maar niet teveel aandacht aan besteed.
ik heb echt niets met geesten maar als er zulke dingen gebeuren krijg ik toch wel kippenvel hoor.
Op 11-03-2010 19:10:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Emie :

realist:
Bewijzen zijn niet alleen een waarneming. Er moet ook onderbouwt kunnen worden wat er plaatsvind.

Zie mijn post stukje naar boven.
Je kan onmogelijk bewijzen dat je vannacht iets gedroomd hebt. Toch weet je zeker dat je dat vannacht gedroomd hebt. Is dat dan geloven? Waarom mag iets dat niet te bewijzen is, van jou niet bestaan?

je kan het ook omdraaien: De waarheid is iedere bewering waarvan niet kan worden bewezen dat ze gelogen is
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 11-03-2010 19:13:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Zoals er uit onderzoek gebleken is, en ook openbaar gemaakt, hebben we allemaal miljoenen huisdieren (huisstofmijten) en draag je als mens
ontelbare levende wezens mee in je darmen en op je huid.
Een paar eeuwen geleden zou men je smakelijk uitlachen als je met dit verhaal zou komen, maar nu is het algemeen aanvaard.
Zo zijn er ook allerlei levende wezens op Aarde die bekend staan als spoken, entiteiten, elfjes, demonen, feeën enzovoorts. Het menselijk brein is een soort computer die veel meer mogelijkheden biedt dan je überhaupt voor mogelijk zou kunnen houden.
Vandaar dat kleine kinderen of 'krankzinnigen' of natuurmensen of mensen die bewust ervaren een soort vaag contact met de fijnstoffelijke wereld hebben, en zij met ons..
Nee, dank u.
Op 11-03-2010 19:39:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep: @ Realist,

volledig begrijpelijk dat je feiten moet bewijzen. Ik zie dat graag in een voorbeeld als dit: Stel er draait al miljoenen jaar een planeet om een zonnenstelsel, maar de wetenschap heeft deze planeet (nog) niet ontdekt. Dus deze planeet "bestaat niet" louter wetenschap. (Het staat niet vermeld op de 'sterrenkaart') Daar waak ik dus voor, want er kan immers zo veel bestaan, waarvan wetenschap (nog) geen vermoeden heeft.

In geval van sunnyday, neig ik er wel toe, om eerst logisch na te trekken, of niet iemand een of ander joke uithaalt.
Als ik allerlei bonk en klop geluiden hoor, vlucht ik niet uit huis, maar ga eerst op logisch onderzoek. Misschien een vervelende buur, die op wat rare tijden wat aan het timmeren is...

(bericht gewijzigd op 11-3-2010 19:45:48)
Op 11-03-2010 19:39:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: @realist
Een ander verhaal. Ik werkte als receptioniste bij een bedrijfje waar ik door een openstaand kantoor naar buiten kon kijken. Opeens zag ik een man, met een sweater van het bedrijf aan, naar binnen kijken. Ik dacht die wil naar binnen, maar de deur in het rolluik is dicht. Dus ik loop naar het rolluik en doe de deur open die niet eens op slot was. De man had dus gewoon naar binnen kunnen lopen. Buiten gekomen kijk ik of ik hem zie. Niets te zien! Iemand die naar binnen wil blijft toch even wachten of niet?
Ik vond het maar vreemd. Goed, dan maar weer terug aan het werk, als hij terugkomt zie ik het wel.
s' Middags komt een collegaatje op het werk en weet te vertellen dat er een monteur, die al enige tijd ziek was, is overleden. Ik werkte niet lang genoeg bij het bedrijf om hem te kennen.
Toen schoot mij het geval wat ik die ochtend had meegemaakt te binnen. Ik zei tegen haar; ziet de monteur er zo en zo uit? Ja, zei ze. Dan heb ik hem gezien vanmorgen. Dit en dat was het geval. Ik vroeg aan haar of ze wist hoe laat hij gestorven was en ook dat kon ze me vertellen. Precies rond dezelfde tijd heb ik de man ook gezien buiten voor het raam die naar binnen wilde, dacht ik.
Ik heb die man net zo echt gezien als het leven zelf, niets wat erop kon wijzen dat het een geest was. Dat bleek achteraf pas.
Er liep op dat bedrijf verder niemand rond die voor een dubbelganger door kon gaan of zelfs maar op die monteur leek en er hingen verder ook geen foto's van bedrijfsuitjes waar hij op stond en waar ik hem van zou kunnen (her)kennen. De monteur was ook zo ziek dat hij in de ziekteperiode het bedrijf niet zou kunnen hebben bezocht terwijl ik er werkte.
Op 11-03-2010 21:42:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat: Mijn mam ligt op de iz..na een tia
Ze ziet allemaal bloemen rond haar bed, witte en zwarte
Neen ze krijgt geen medicijne die halucineren.
De verpleging zegt, mensen zien hier van alles. vreemd toch
Op 12-03-2010 0:53:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Realist:

Ik zeg niet dat mensen gek zijn ofzo.

Maar als ik geklop op een deur hoor, zal ik toch echt nadenken of ik het wel echt gehoord heb, misschien geven mn hersenen een signaal of stuiptrekking waardoor ik registreer dat het een geluid was. Zodra de hersenen (je wil) een keuze hebben gemaakt of het een klop op de deur was, zal je dit opslaan en dus altijd zo verkondigen. Soms weet je na enkele dagen niet eens meer hoe het precies klonk, maar vertelt je geheugen hoe het klonk. Kan ook vervaging inzitten, en je hebt de keuze in de hersenen al gemaakt dat het geklop was. Je raakt dus overtuigd van iets wat je wel gehoord(denkt te hebben)hebt.


Dus als u onverklaarbaar geklop op een deur hoort, kan u zichzelf met behulp van wat instant aaneengebreide pseudowetenschap verzekeren dat u dat geklop eigenlijk helemaal niet hoorde ?

Interessant

Dus, zaken die u onmogelijk/ongelooflijk/ongewenst acht kunt u dan eigenlijk ook niet waarnemen/herinneren dankzij een soort mentale filter ?

Hm, Moet wel handig zijn op familiefeesten


Maar denk ook hoe je was op dat moment. In trance uit bad... Of juist snel ff afspoelen. Wat doet zoiets met je bloedstroom, hartslag, hersenactiviteit, zintuigen. Etc.


Euh, als ik baad of zo begin ik persoonlijk niet direkt te hallucineren...

Indien dit een wijdverbreid verschijnsel was, zou de mensheid naar mijn vermoeden een stuk frisser ruiken.


(bericht gewijzigd op 12-3-2010 1:02:57)
niets is iets, niet?
Op 12-03-2010 1:00:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
Emie :

realist:
Bewijzen zijn niet alleen een waarneming. Er moet ook onderbouwt kunnen worden wat er plaatsvind.

Zie mijn post stukje naar boven.
Je kan onmogelijk bewijzen dat je vannacht iets gedroomd hebt. Toch weet je zeker dat je dat vannacht gedroomd hebt. Is dat dan geloven? Waarom mag iets dat niet te bewijzen is, van jou niet bestaan?
Wat je droomt is idd, een vraagteken. Dat we dromen is een feit, en meerdere keren per nacht ook. waarom iets niet mag bestaan? Omdat er nog zoveel onbekend is, en er oneindig veel redenen kunnen zijn. Dus waarom vastspitsen op 1.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 7:50:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
tjerky:

Zoals er uit onderzoek gebleken is, en ook openbaar gemaakt, hebben we allemaal miljoenen huisdieren (huisstofmijten) en draag je als mens
ontelbare levende wezens mee in je darmen en op je huid.
Een paar eeuwen geleden zou men je smakelijk uitlachen als je met dit verhaal zou komen, maar nu is het algemeen aanvaard.
Zo zijn er ook allerlei levende wezens op Aarde die bekend staan als spoken, entiteiten, elfjes, demonen, feeën enzovoorts. Het menselijk brein is een soort computer die veel meer mogelijkheden biedt dan je überhaupt voor mogelijk zou kunnen houden.
Vandaar dat kleine kinderen of 'krankzinnigen' of natuurmensen of mensen die bewust ervaren een soort vaag contact met de fijnstoffelijke wereld hebben, en zij met ons..

Het feit dat je met een voorbeeld komt over bacterien etc. zegt meer over jou dan ook maar de kleinste benadering om over dit onderwerp een degelijke discussie te kunnen voeren.

Je stelt dat ons brein meer mogelijkheden biedt dan je voor mogelijk kan houden. Kijk dan niet alleen naar de signalen die we waarnemen met onze zintuigen, maar dan met name naar de hersenen! Denk dat daar idd genoeg mogelijkheden zitten. vertalen van waarnemingen in de hersenen is maar een heel klein gedeelte van die computer he Tjerky.

En dat je kinderen,krankzinnigen en mensen die bewust ervaren in adem durft te noemen, geeft mij alleen maar meer bevestiging dat waarover je praat, idd echt alleen in de hersenen plaatsvind, en dat vind ik respectloos naar de mensen die wat zinnigs over hun "waarnemingen" willen zeggen.

“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 8:13:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
Joep:

@ Realist,

volledig begrijpelijk dat je feiten moet bewijzen. Ik zie dat graag in een voorbeeld als dit: Stel er draait al miljoenen jaar een planeet om een zonnenstelsel, maar de wetenschap heeft deze planeet (nog) niet ontdekt. Dus deze planeet "bestaat niet" louter wetenschap. (Het staat niet vermeld op de 'sterrenkaart') Daar waak ik dus voor, want er kan immers zo veel bestaan, waarvan wetenschap (nog) geen vermoeden heeft.

In geval van sunnyday, neig ik er wel toe, om eerst logisch na te trekken, of niet iemand een of ander joke uithaalt.
Als ik allerlei bonk en klop geluiden hoor, vlucht ik niet uit huis, maar ga eerst op logisch onderzoek. Misschien een vervelende buur, die op wat rare tijden wat aan het timmeren is...


Stel we denken dat er al miljoenen jaren een planeet om dit zonnestelsel draait kan de wetenschap ook aantonen dat deze er helemaal niet was, misschien zagen we hem wel, maar kwam dat door iets dat nog niet te verklaren is.

Wat ik wil zeggen is dat we voorzichtig moeten zijn met wat we voor waar aannemen omdat er echt honderden redenen aan kunnen zitten. EN dan nog honderden die we niet kunnen verklaren/snappen of ook maar iets van weten. Ik denk dat we beter kunnen vaststellen dat we sommige onverklaarbare dingen waarnemen zonder daar een kaartje aan te hangen of deze waarneming als compleet geheel te zien. Het brein is bijzonder complex, en ook zeer creatief. We zien het gezicht van Jezus in plakjes worst, hout of wolken. Dat is de creatieve perceptie van het brein. (En ik denk dat deze vaker worden waargenomen door mensen die met het christelijk geloof nauwer volgen).
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 8:24:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
Lemetje:

@realist
Een ander verhaal......


Heb je met je collega nog weleens een foto van hem bekeken?

Toen schoot mij het geval wat ik die ochtend had meegemaakt te binnen. Ik zei tegen haar; ziet de monteur er zo en zo uit? Ja, zei ze.


Zonder dat ik hier een mening op loslaat kan ik wel zeggen dat je graag wil geloven en al verbanden ziet voordat ze uberhaupt bevestigd worden. Ook dit heeft met creative perceptie te maken.
(bericht gewijzigd op 12-3-2010 8:32:51)
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 8:27:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
ourobouros:

Realist:

Ik zeg niet dat mensen gek zijn ofzo.

Maar als ik geklop op een deur hoor, zal ik toch echt nadenken of ik het wel echt gehoord heb, misschien geven mn hersenen een signaal of stuiptrekking waardoor ik registreer dat het een geluid was. Zodra de hersenen (je wil) een keuze hebben gemaakt of het een klop op de deur was, zal je dit opslaan en dus altijd zo verkondigen. Soms weet je na enkele dagen niet eens meer hoe het precies klonk, maar vertelt je geheugen hoe het klonk. Kan ook vervaging inzitten, en je hebt de keuze in de hersenen al gemaakt dat het geklop was. Je raakt dus overtuigd van iets wat je wel gehoord(denkt te hebben)hebt.


Dus als u onverklaarbaar geklop op een deur hoort, kan u zichzelf met behulp van wat instant aaneengebreide pseudowetenschap verzekeren dat u dat geklop eigenlijk helemaal niet hoorde ?

Interessant

Dus, zaken die u onmogelijk/ongelooflijk/ongewenst acht kunt u dan eigenlijk ook niet waarnemen/herinneren dankzij een soort mentale filter ?

Hm, Moet wel handig zijn op familiefeesten


Maar denk ook hoe je was op dat moment. In trance uit bad... Of juist snel ff afspoelen. Wat doet zoiets met je bloedstroom, hartslag, hersenactiviteit, zintuigen. Etc.


Euh, als ik baad of zo begin ik persoonlijk niet direkt te hallucineren...

Indien dit een wijdverbreid verschijnsel was, zou de mensheid naar mijn vermoeden een stuk frisser ruiken.
[/quote]
Ik vind je reactie in zn geheel wat "makkelijk". Volgens mij snap je me ook niet goed. Ik denk dat je jezelf best mag afvragen of je iets daadwerkelijk waarneemt en hoe. En er zit een wereld van verschil tussen ja en nee.

Verder kan je vrij goed zwart-wit denken wat betreft jou vergelijking van hallucineren en badderen. Als je naast lezen ook je hersenen gebruikt wil dat misschien helpen.
(bericht gewijzigd op 12-3-2010 8:48:25)
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 8:46:24 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Pseudowetenschappelijk geklop, door hallucinaties in mijn kop!
De schoonmoeder van m'n zus kwam ooit tijdens een feest aldaar hevig trillend de kamer binnen met de mededeling dat er een vreemde vrouw aan haar kaptafel d'r haren zat te kammen. Vol ongeloof gingen wij kijken en inderdaad er zat daar een vrouw haar haren te kammen. Toen we vroegen, "wie bent u?", draaide ze zich om en het beeld verdween. Massahallucinatie of gewoon een (spook)verschijning? Ik hou het op 't laatste.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-03-2010 11:27:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Tetzmol:

Pseudowetenschappelijk geklop, door hallucinaties in mijn kop!
De schoonmoeder van m'n zus kwam ooit tijdens een feest aldaar hevig trillend de kamer binnen met de mededeling dat er een vreemde vrouw aan haar kaptafel d'r haren zat te kammen. Vol ongeloof gingen wij kijken en inderdaad er zat daar een vrouw haar haren te kammen. Toen we vroegen, "wie bent u?", draaide ze zich om en het beeld verdween. Massahallucinatie of gewoon een (spook)verschijning? Ik hou het op 't laatste.


Ik zou zó ongelooflijk veel over hebben voor een dergelijke ervaring. Zoals ik in mijn eerdere reacties in dit blog al aangaf struin ik graag langleegstaande panden af met mijn fotocamera. Maar nooit overkomt me zoiets. Ik heb zelfs in m'n eentje, in het donker, met lieslaarzen aan totaan mijn middel in het water gestaan, in de kelder van spookhuis van Sas van Gent. (Google) Alleen maar om die perfecte creepy foto te maken van een oud verlaten huis. Misschien gebeuren dergelijke dingen me niet, juist omdat ik niet bang ben.
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-03-2010 11:54:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
Tetzmol:

Pseudowetenschappelijk geklop, door hallucinaties in mijn kop!
De schoonmoeder van m'n zus kwam ooit tijdens een feest aldaar hevig trillend de kamer binnen met de mededeling dat er een vreemde vrouw aan haar kaptafel d'r haren zat te kammen. Vol ongeloof gingen wij kijken en inderdaad er zat daar een vrouw haar haren te kammen. Toen we vroegen, "wie bent u?", draaide ze zich om en het beeld verdween. Massahallucinatie of gewoon een (spook)verschijning? Ik hou het op 't laatste.

Tetzmol.


Dat je er niks mee doet snap ik echt niet.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 0:05:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Wat kan ik ermee doen dan? Ik had helaas geen fototoestel bij me. Het enige dat er over is, is een herinnering aan iets ongelofelijks.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-03-2010 13:48:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
Realist:

Lemetje:

@realist
Een ander verhaal......


Heb je met je collega nog weleens een foto van hem bekeken?

Toen schoot mij het geval wat ik die ochtend had meegemaakt te binnen. Ik zei tegen haar; ziet de monteur er zo en zo uit? Ja, zei ze.


Zonder dat ik hier een mening op loslaat kan ik wel zeggen dat je graag wil geloven en al verbanden ziet voordat ze uberhaupt bevestigd worden. Ook dit heeft met creative perceptie te maken.

Verbanden leggen doen we allemaal als er iets voor is gevalllen wat er mee te maken ZOU kunnen hebben. Als het niet zo was had mijn collegaatje het wel gezegd. Aangezien dit niet mijn eerste vreemde voorval was, leg ik verband met.
Op het bidprentje later stond een foto van hem en het was de monteur die ik gezien had iid.
Dus niets te maken met creative perceptie.
Op 12-03-2010 18:12:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: @ 'realist' Begrijpend lezen is niet je sterkste kant geloof ik.
Onze technische hulpmiddelen zijn op een toevallige treffer na te primitief om geesten te kunnen waarnemen. Dus het bewijs dat voor velen zo belangrijk is valt niet te leveren.
Ogen zijn onze lenzen, maar de hersenen zijn de software er achter. Een professionele lens met 0,05 megapixel geeft een ander plaatje dan met 25 megapixel of met infrarood.
Dat ik z.g. krankzinnigen, kleine kinderen, natuurmensen en mensen die bewust een groter deel van hun brein gebruiken in éen adem noem betekent dat ze allemaal hun 'software' anders gebruiken dan de doorsnee mens waardoor ze dingen kunnen waarnemen die voor anderen verborgen blijven. ( een spoorzoeker ziet veel meer aan een stukje bos dan ik)
Wat hier in godsnaam respectloos aan is ??
Uit eigen ervaring zou ik ook het een en ander kunnen neertypen, Maar dat kan men dan enkel wel of niet geloven, dus een degelijke discussie omtrent dit ijle onderwerp is eenvoudigweg niet mogelijk.
(bericht gewijzigd op 12-3-2010 18:21:00)
Nee, dank u.
Op 12-03-2010 18:18:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
Clavius:

Tetzmol:

Pseudowetenschappelijk geklop, door hallucinaties in mijn kop!
De schoonmoeder van m'n zus kwam ooit tijdens een feest aldaar hevig trillend de kamer binnen met de mededeling dat er een vreemde vrouw aan haar kaptafel d'r haren zat te kammen. Vol ongeloof gingen wij kijken en inderdaad er zat daar een vrouw haar haren te kammen. Toen we vroegen, "wie bent u?", draaide ze zich om en het beeld verdween. Massahallucinatie of gewoon een (spook)verschijning? Ik hou het op 't laatste.


Ik zou zó ongelooflijk veel over hebben voor een dergelijke ervaring. Zoals ik in mijn eerdere reacties in dit blog al aangaf struin ik graag langleegstaande panden af met mijn fotocamera. Maar nooit overkomt me zoiets. Ik heb zelfs in m'n eentje, in het donker, met lieslaarzen aan totaan mijn middel in het water gestaan, in de kelder van spookhuis van Sas van Gent. (Google) Alleen maar om die perfecte creepy foto te maken van een oud verlaten huis. Misschien gebeuren dergelijke dingen me niet, juist omdat ik niet bang ben.


Het gebeurd niet omdat je niet bang bent, ben ik ook niet, maar juist omdat je het zoooo graag wil dat het gebeurd.
Gewoon 'open minded' ergens lekker foto's maken en maar zien wat erop komt. Geesten zien is niet eng, wat kunnen ze nu helemaal maken? Alleen als je het toelaat, bang zijn, kunnen ze je iets aandoen. De meeste zijn goedaardig en willen helemaal niets.
Houdt je hand maar eens op een hele oude muur, maak je gedachten leeg en probeer (emotioneel)te voelen. Laat de muur maar vertellen.
Op 12-03-2010 18:23:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Clavius:

Tetzmol:

Pseudowetenschappelijk geklop, door hallucinaties in mijn kop!
De schoonmoeder van m'n zus kwam ooit tijdens een feest aldaar hevig trillend de kamer binnen met de mededeling dat er een vreemde vrouw aan haar kaptafel d'r haren zat te kammen. Vol ongeloof gingen wij kijken en inderdaad er zat daar een vrouw haar haren te kammen. Toen we vroegen, "wie bent u?", draaide ze zich om en het beeld verdween. Massahallucinatie of gewoon een (spook)verschijning? Ik hou het op 't laatste.


Ik zou zó ongelooflijk veel over hebben voor een dergelijke ervaring. Zoals ik in mijn eerdere reacties in dit blog al aangaf struin ik graag langleegstaande panden af met mijn fotocamera. Maar nooit overkomt me zoiets. Ik heb zelfs in m'n eentje, in het donker, met lieslaarzen aan totaan mijn middel in het water gestaan, in de kelder van spookhuis van Sas van Gent. (Google) Alleen maar om die perfecte creepy foto te maken van een oud verlaten huis. Misschien gebeuren dergelijke dingen me niet, juist omdat ik niet bang ben.


Ga eens op pad zonder camera. (jagers maken het wild schuw..)
Nee, dank u.
Op 12-03-2010 18:25:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist:
tjerky:

@ 'realist' Begrijpend lezen is niet je sterkste kant geloof ik.
Onze technische hulpmiddelen zijn op een toevallige treffer na te primitief om geesten te kunnen waarnemen. Dus het bewijs dat voor velen zo belangrijk is valt niet te leveren.
Ogen zijn onze lenzen, maar de hersenen zijn de software er achter. Een professionele lens met 0,05 megapixel geeft een ander plaatje dan met 25 megapixel of met infrarood.
Dat ik z.g. krankzinnigen, kleine kinderen, natuurmensen en mensen die bewust een groter deel van hun brein gebruiken in éen adem noem betekent dat ze allemaal hun 'software' anders gebruiken dan de doorsnee mens waardoor ze dingen kunnen waarnemen die voor anderen verborgen blijven. ( een spoorzoeker ziet veel meer aan een stukje bos dan ik)
Wat hier in godsnaam respectloos aan is ??
Uit eigen ervaring zou ik ook het een en ander kunnen neertypen, Maar dat kan men dan enkel wel of niet geloven, dus een degelijke discussie omtrent dit ijle onderwerp is eenvoudigweg niet mogelijk.


Misschien moet je het iets duidelijker neerzetten zodat het te lezen ook begrijpbaar is. Ik denk dat de mensen die je beschrijft een ander gedeelte van hun hersenen gebruiken of dat de contacten tussen hersendelen anders zijn, ipv meer van de hersenen gebruiken. En of ze het bewust doen weet ik niet. Een spoorzoeker weet wat hij zoekt, een krankzinnige niet. Dus iemand die bewust waarneemt met iemand waarvan de hersenen een rommeltje zijn op 1 noemer is respectloos.

Maar dan zullen we deze discussie niet kunnen voeren. Zullen er geen bewijzen zijn en dus is het zinloos om in het vervolg over de waarheid te twisten. Als de redaxie daar rekening mee wil houden.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 12-03-2010 18:44:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Dus iemand die bewust waarneemt met iemand waarvan de hersenen een rommeltje zijn op 1 noemer is respectloos.
Zo bedoel ik het toch zeker niet. Bij de ene is het een bewuste verandering van het omgaan met de hersenen, en bij de ander onvrijwillig. (of mss in het kader van karma toch wel weer vrijwillig vanwege vorige levens, maar dat is weer een verhaal op zich...)
Sommige mediums hebben er ook niet om gevraagd, en kleine kinderen zijn opener, dat is nu eenmaal zo. Mensen die psychotisch genoemd worden zijn NIETS minder dan wie dan ook en het kan zelfs zo zijn dat ze een paar stappen op ons vooruit zijn in sommige gevallen. Vroeger werd ook wel gezegd: God heeft ze met een vinger aangeraakt. Tegenwoordig zijn er erg veel charlatans die zich sjamaan noemen, maar dit is een traditie waarbij je van kinds af aan de geestenwereld leert kennen, en je er in te bewegen.
Kort samengevat, geesten bestaan net als wij, alleen ze zitten net als micro organismen en superkleine insecten in een soort van eigen dimensie die normaal gesproken volledig aan ons voorbij gaat.
Nee, dank u.
Op 12-03-2010 19:13:33 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
tjerky:

Dus iemand die bewust waarneemt met iemand waarvan de hersenen een rommeltje zijn op 1 noemer is respectloos.
Zo bedoel ik het toch zeker niet. Bij de ene is het een bewuste verandering van het omgaan met de hersenen, en bij de ander onvrijwillig. (of mss in het kader van karma toch wel weer vrijwillig vanwege vorige levens, maar dat is weer een verhaal op zich...)
Sommige mediums hebben er ook niet om gevraagd, en kleine kinderen zijn opener, dat is nu eenmaal zo. Mensen die psychotisch genoemd worden zijn NIETS minder dan wie dan ook en het kan zelfs zo zijn dat ze een paar stappen op ons vooruit zijn in sommige gevallen. Vroeger werd ook wel gezegd: God heeft ze met een vinger aangeraakt. Tegenwoordig zijn er erg veel charlatans die zich sjamaan noemen, maar dit is een traditie waarbij je van kinds af aan de geestenwereld leert kennen, en je er in te bewegen.
Kort samengevat, geesten bestaan net als wij, alleen ze zitten net als micro organismen en superkleine insecten in een soort van eigen dimensie die normaal gesproken volledig aan ons voorbij gaat.

Dat laatste is niet helemaal waar tjerky, geesten zitten in een ANDERE dimensie. De micro-organismen zitten in onze dimensie.
Mensen die de geesten waar kunnen nemen kunnen hun rechter hersenhelft beter gebruiken dan andere mensen. Dit gebeurt in de eerste instantie onbewust, maar ze kunnen leren om het bewust te gebruiken.
Iedereen gebruikt af en toe zijn rechterhelft en noemt het dan 'onderbuikgevoel'. Kinderen en 'psychoten' staan meer open en dus ook hun onderbewuste(rechterhersenhelft). Dit betekend niet dat mediums psychoten zijn. Zij hebben hun creatieve geest in stand gehouden en zijn niet rationeel geworden zoals ons geleerd wordt op school. Dus de linkerhersenhelft en de rechter zijn gelijkwaardig ontwikkeld. Dat betekend dat deze mensen zonder problemen in de andere dimensie kunnen kijken als zij dat willen.
Wie ziet niet figuren in de wolken?
Op 12-03-2010 20:41:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: vervolg
Dat is de rechterhersenhelft, de creativiteit. Iedereen die een artistieke hobby heeft gebruikt ook zijn rechterhersenhelft en de linker als het zo uitkomt. Je traint dus je hele herseninhoud, maar degenen die de aanleg hebben kunnen speciaal de rechter nog eens extra trainen.
Op 12-03-2010 20:44:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
valere: -Waarom zou verbeelding niet echt kunnen zijn ?
-Misschien is gans de realiteit een vorm van verbeelding ?
hunkeren naar meer inzicht
Op 12-03-2010 22:14:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
Realist:

Ik vind je reactie in zn geheel wat "makkelijk". Volgens mij snap je me ook niet goed. Ik denk dat je jezelf best mag afvragen of je iets daadwerkelijk waarneemt en hoe. En er zit een wereld van verschil tussen ja en nee.

Verder kan je vrij goed zwart-wit denken wat betreft jou vergelijking van hallucineren en badderen. Als je naast lezen ook je hersenen gebruikt wil dat misschien helpen.


IK snap JOUW niet goed ?

MIJN vergelijking van hallucineren en "badderen"?
Wat is badderen? Bedoelt u baden?

In voorgaande posts suggereerde u dat mensen misschien dingen hoorden die er niet zijn (auditieve hallucinaties) doordat ze misschien "in trance uit bad waren met effe snel afspoelen ofzo".

Ik antwoordde daarop dat baden volgens mijn weten geen hallucinaties veroorzaakt.

SNAPPIE?

Doe inderdaad dringend iets aan je BEGRIJPEND lezen, dan moet elke stap in communicatie geen 4 keer opnieuw aan je uitgelegd worden, en sparen we veel tijd en ruimte.

En als je dan echt per sé dingen moet gaan schrijven, probeer er dan enige samenhang, structuur en boodschap in te krijgen, aub.

Ajuus

(bericht gewijzigd op 15-3-2010 0:00:59)
niets is iets, niet?
Op 13-03-2010 0:52:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: Ongeveer 8 jaar geleden werkte ik alleen in een groot gebouw.
Ik zat op mijn gemak wat te lezen toen ik ineens een stem in m'n hoofd hoorde : Als je hier blijft zitten ,krijg je een mes in je rug!
Ik schrok enorm en dacht :wat is dit? Ben ik in slaap aan het vallen? en ging om te kalmeren een kop koffie pakken uit de automaat aan de andere kant van het gebouw.
daar bleef ik ongeveer 20 minuten en toen ik terug kwam stond er ineens allemaal polite voor de deur er was ingebroken ! Ik had niks gehoord omdat het een stil alarm was en "ze" waren met ongeveer 3 man binnen geweest in dat gedeelte waar ik zat.
Ik heb het gevoel dat ik echt beschermd ben.
Op 13-03-2010 23:36:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Joep:
Sten Oomen:

Misschien stellen geesten zichzelf wel dezelfde vraag: "Mensen: echt of verbeelding?"


p.s. ik meen als ze jouw hebben ontmoet (een astraal erotiekje)
dat ze nooit meer twijfelen aan "mensen" (p.s.niet onheus bedoelt)
Op 14-03-2010 17:29:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: Trouwens spookdieren komen ook wel eens voor!
Mijn man liep 's avonds naar de keuken en riep tegen de kat :" loop niet steeds voor mijn voeten!"
Ik zag onze kat die gewoon lag te slapen in de stoel..

Op 14-03-2010 18:34:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Ik werd een keer wakker, en toen lag er een grote, vreemde steen in mijn bed. Mijn deur is stroef en gaat moelijk open. Ik slaapwandel niet, ik praat zelfs niet in mijn slaap.
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 18-03-2010 21:41:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
vosje:

Ik werd een keer wakker, en toen lag er een grote, vreemde steen in mijn bed. Mijn deur is stroef en gaat moelijk open. Ik slaapwandel niet, ik praat zelfs niet in mijn slaap.

Bizar! Wat voor steen was 't, hoe groot precies? En is 't nu je gelukssteen of juist niet?
Is it electrickery?
Op 18-03-2010 22:10:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
vosje:

Ik werd een keer wakker, en toen lag er een grote, vreemde steen in mijn bed. Mijn deur is stroef en gaat moelijk open. Ik slaapwandel niet, ik praat zelfs niet in mijn slaap.

voor je het weet heb je een hunebed.....
Nee, dank u.
Op 18-03-2010 22:13:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : LOL @ Tjerky
Hoe later op de avond
Is it electrickery?
Op 18-03-2010 22:21:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: was die steen bruinig van kleur en met een eerder zachte textuur ?

sry kontnielate
niets is iets, niet?
Op 20-03-2010 0:19:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden