Het verhaal van een grote zondvloed komt in verschillende culturen en religies voor en pas veel later werd de grote vloed in verband gebracht met het begrip zonde. Volgens de laatste theorie over de grote vloed zou deze te maken hebben met het catastrofaal onderlopen van de Zwarte Zee na de ijstijd. Sommige mensen denken dat deze spectaculaire gebeurtenis het bewijs is dat de grote vloed uit de Bijbel een weergave is van een echte ramp. Anderen houden het bij een broodje aap verhaal.

Eén van de indrukwekkendste theorieën stelt dat de aarde tot zijn hoogste toppen onder water kwam te staan. Een theorie die volledig in strijd is met de berekening waarbij al het water dat zich in de aardse atmosfeer bevindt maar voor een bescheiden laag van 3 centimeter water over de totale oppervlakte van de aarde zou kunnen vormen. Maar deze gelovigen van een grote vloed stellen daar tegenover dat de aarde een geografische egalisering meemaakte waarbij de bergen lager en de zeetroggen hoger kwamen te liggen. Als gevolg daarvan werd de aardoppervlakte bedolven onder honderden, zo niet een paar duizenden meters water.

Volgens de aanhangers van de hele-aarde-kwam-onder-water-te-staan theorie bevatten de bovenste lagen van de aardse atmosfeer in de tijd van Noach de wezenlijke hoeveelheid water die zich nu in de oceanen bevindt. Het was dit water uit de atmosfeer dat het aardoppervlak bedekte en dat later als gevolg van krachtige, verticale tektonische verschuivingen naar de oceanen stroomde. Wetenschappers die dit idee ondersteunen vinden dat het een geschikte verwijzing is naar "de sluizen van de hemel gingen open". Al het water in de bovenste lagen van de atmosfeer condenseerde door grote hoeveelheden stofdeeltjes die in de atmosfeer terecht kwamen na verschillende gelijktijdige vulkaanuitbarstingen over de hele planeet.

Niet-Bijbelse mythes over een 'zuiverende vloed' vinden we in een heleboel oude culturen terug: Hindoes, Sumeriërs, Grieken, Acadiërs, Chinezen, Mapuche, Maya's, Azteken, Rapa Nui en nog vele anderen. Check deze link voor honderden gedocumenteerde zondvloedverhalen van over heel de wereld. Veel van deze verhalen hebben gemeenschappelijke thema's zoals de aankondiging van de goden die door de bevolking genegeerd wordt, de vloed op zich, de bouw van een ark om de levende wezens van de vernietiging te redden en het herstel van het leven op aarde na de vloed.

Een duidelijk voorbeeld van al deze gemeenschappelijke thema's is de pre-Bijbelse Mesopotamische geschiedenis van de vloed waar de watergod Enki koning Utnapishtim, de koning van Shuruppak, waarschuwt voor de straf die de mensheid voor haar morele verloedering staat te wachten. Enki geeft Utnapishtim de instructie om een vaartuig met acht verdiepingen te maken in de vorm van een kubus en zegt dat hij het moet vullen met een koppel van iedere diersoort, zaden van planten, alsook zijn eigen familie. Aldus overleefde Utnapishtim de verschillende dagen durende zondvloed, liet een vogel los om de mogelijke nabijheid van vasteland te bevestigen en bracht een dierlijk offer aan de goden.

De zoektocht naar de ark van Noach is een thema dat de Bijbelse controverse in stand houdt. Fotografisch en fysiek bewijsmateriaal van een groot object dat in de berg Ararat - waar volgens christelijke vertellingen de ark van Noach rust - ingebed zit geeft daar de nodige voeding aan. Professor Porcher Taylor van de universiteit van Richmond verklaarde in 2006 dat volgens een jarenlage en uitgebreide studie met behulp van satellietfotografie een vreemd object - met een lengte die toevallig samenvalt met de afmetingen van de ark van Noach in de Bijbel - ingebed zit aan het noordoosten van de berg.

Na de bekendmaking in 1974 hebben de satellietbeelden van de Ararat een groot aantal onderzoekers geïnspireerd. Verschillende expedities naar de Ararat slaagden er in om terug te keren met stukken versteend hout en zelfs 13 stenen ankers (in oude tijden werden grote stenen gebruikt om het schip op zijn plaats te houden op het gewicht). Ultrasoon onderzoek bevestigde dat er een vreemd object in de berg was ingebed.

Ondanks de verscheidenheid aan vloedverhalen van verschillende culturen blijft de omvang en de duur van zo'n bijna niet te vatten natuurramp voor discussies zorgen. Zelfs onder de wetenschappers die in een grote vloed geloven. Een bescheiden groep onderzoekers blijft er bij dat de hele aarde bedekt werd met een enorme hoeveelheid water, maar geologen stellen dat het een onmogelijk scenario is.

Hoewel niet iedereen de oude verhalen over de 'herschepping' van het mensdom uit een handvol mensen gelooft, lijkt het er toch sterk op dat er millennia geleden wel degelijk een klimaatcatastrofe een gedeelte van, of misschien zelfs de hele aarde teisterde. We kunnen er ook vrij zeker van uitgaan dat een bepaald aantal mensen, dat op hogere locaties leefde, bij machte was om de beschaving verder te zetten en hun verhaal van het catastrofale gebeuren door te vertellen aan de volgende generaties.

Zolang er geen afdoende bewijsmateriaal teruggevonden wordt dat aanleunt bij één van de theorieën zullen de verhalen over de mensheid die met een zondvloed gestraft werd voor zijn zonden een mythe, en voor anderen een historisch feit blijven. Maar in beide gevallen zal de grote (zond)vloed voor eeuwig deel blijven uitmaken van de geschiedenis van de mensheid.

Wat denk jij?
Stemmers: 94 (38%)
Stemmers: 44 (18%)
Stemmers: 110 (44%)
Gerard: 13 stenen ankers, wel als het om het gewicht ging, dan zal de vorm er niet zoveel toe gedaan hebben en kan je elke steen een anker noemen.
Versteend hout, bovenop een kale berg? maak het nou. hout versteend als door omgevingsinvloeden opgeloste mineralen intrekken en kunne kristalliseren. Dat gebeurt niet op een berg.

Weet je, voeger hadden mensen net als nu behoefte aan afleiding, maar ze hadden geen TV of film. In plaats daarvan bedachten ze sterke verhalen. Die zie je terug in o.a. het oude testament. Later zijn die verhalen als manipulatiemiddel door machthebbers ingezet.
'Don't forget rule number 6'
Op 25-03-2010 11:00:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: hoge bergen zijn ooit ontstaan door grote aardverschuivingen. de berg ararat kan dus best ooit een vallei zijn geweest en dat verklaard dan weer wel een heleboel.
toen de grote vloed plaatsvond zag deze wereld er hoogst waarschijnlijk totaal anders uit dan nu. dat we ons niet voor kunnen stellen hoe het er dan allemaal uit zag , zegt genoeg over ons gebrek aan kennis over de oertijd. er is namelijk niemand die het uit eerste hand kan navertellen.
als je de boeken van zecharia sitchin op naleest moet ieder weldenkend mens op den duur toegeven dat we nog niet de helft weten van onze oorsprong. ik blijf nieuwsgierig en wil het toch allemaal wel eens weten.
daarom is grenswetenschap zo leuk. je hoort het ook eens van de andere kant.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 25-03-2010 11:48:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lifetime:
Gerard:

13 stenen ankers, wel als het om het gewicht ging, dan zal de vorm er niet zoveel toe gedaan hebben en kan je elke steen een anker noemen.
Versteend hout, bovenop een kale berg? maak het nou. hout versteend als door omgevingsinvloeden opgeloste mineralen intrekken en kunne kristalliseren. Dat gebeurt niet op een berg.

Weet je, voeger hadden mensen net als nu behoefte aan afleiding, maar ze hadden geen TV of film. In plaats daarvan bedachten ze sterke verhalen. Die zie je terug in o.a. het oude testament. Later zijn die verhalen als manipulatiemiddel door machthebbers ingezet.


13 is dat niet voor die zelfde gelovige een ongeluksgetal...! Gerard 100% mee eens, broodje aap verhaal! En dan te bedenken dat ze daar onschuldige dieren voor geofferd hebben! Terwijl er hedendaagse gelovige zijn die zich nu inzetten om dieren te beschermen… Wat had (heeft) die god toch rare ideeën!
Live kost Time
Op 25-03-2010 0:19:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Waarom zou je zoeken naar natuurrampen als de bijbel er heel duidelijk over is? Er staat dat het 40 dagen en nachten regende. Dan hoef je toch niet te zoeken naar een natuurramp?
Want als het een natuurramp zou zijn geweest, klopt het verhaal in de bijbel gewoon niet.

Dát het verhaal in de bijbel hoogstwaarschijnlijk niet klopt, kun je aan meerdere dingen afleiden:
1. Het getal 40 duikt weer eens op. Een getal dat in de bijbel meerdere heilige betekenissen heeft: http://www.oudesporen.nl/Download/OS0975.pdf .
2. Alle leven werd verwoest, behalve dat in de ark. Maar hoe zit het met de vissen? Weliswaar zullen de zoutwatervissen misschien sneuvelen door de overvloed aan zoet regenwater, maar zoetwatervissen zullen er waarschijnlijk niet aan dood gaan.
3. Na een jaar van waterbedekking kwam de duif van Noach terug met een JONG olijfblaadje. Ik denk niet dat olijfbomen meteen blaadjes gaan produceren als ze net een jaar onder water hebben gestaan.
4. Olifanten en walvissen eten nogal wat. Hoe neem je voor minstens een jaar het voer mee voor die beesten?
5. Was er wel ruimte genoeg op de boot?
6. Hoe voorkwam Noach dat al die dichtopelkaargepakte beesten elkaar gingen opvreten of verwonden? Kippen in bio-industrie doen dat ook.
7. Waar is de egale bezinkingslaag gebleven die je zou moeten vinden als er zo'n grote hoeveelheid modder zich over de Aarde verspreidde?

Nee, het verhaal is gewoon onzin. En Jezus zegt dat alles wat in het Oude Testament is geschreven waar is, dus Jezus heeft zelf ook niet bestaan.
Kortom: het christendom is op leugens gebaseerd.

Misschien een ander leuk item: de uittocht uit Egypte. Daar zijn nooit sporen van gevonden van die 40(!) jaar durende vlucht. Dus dan hebben de 10 geboden ook nooit bestaan.
(bericht gewijzigd op 25-3-2010 12:57:17)
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 0:45:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava:
welja:

hoge bergen zijn ooit ontstaan door grote aardverschuivingen. de berg ararat kan dus best ooit een vallei zijn geweest en dat verklaard dan weer wel een heleboel.
toen de grote vloed plaatsvond zag deze wereld er hoogst waarschijnlijk totaal anders uit dan nu. dat we ons niet voor kunnen stellen hoe het er dan allemaal uit zag , zegt genoeg over ons gebrek aan kennis over de oertijd. er is namelijk niemand die het uit eerste hand kan navertellen.
als je de boeken van zecharia sitchin op naleest moet ieder weldenkend mens op den duur toegeven dat we nog niet de helft weten van onze oorsprong. ik blijf nieuwsgierig en wil het toch allemaal wel eens weten.
daarom is grenswetenschap zo leuk. je hoort het ook eens van de andere kant.
De bronnen van Sitchin wisten het ook niet hoor. Dat moet je nooit vergeten.
My loony bun is fine.
Op 25-03-2010 0:46:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas: Ik hoor veel mensen maar over al die dieren die nooit in die ark hadden kunnen overleven, omdat er niet genoeg voedsel zou zijn geweest of dat ze elkaar hadden opgegeten. Iemand wel eens stilgestaan bij de mogelijkheid dat het hier zou kunnen gaan om DNA?
Ik denk, dus ik ben
Op 25-03-2010 13:33:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @B.A. Rabas.
Nee, 't was geen DNA.
Wat denk je van de volgende Joodse tekst: "Er kwamen zoveel dieren naar de ark dat Noach bij de ingang ging zitten om te kijken welke dieren gingen liggen en welke dieren bleven staan. Alleen de dieren die gingen liggen mochten mee, want er was niet genoeg plaats. De reëm, die hoorns had van vijf el lang en zo scherp als een zwaard, was zo groot dat hij niet in de ark paste. Daarom bond Noach hem eraan vast."?
Daar zit weinig onzichtbaars tussen, vind je niet?

En dan nog dit hilarische verhaal van hoe de muis aan zijn snee op zijn gezicht kwam: "Hij kon daarbij over slangen en schorpioenen lopen zonder gewond te raken, want de dieren in de ark waren tam. Maar de kat kon haar ware aard niet vergeten en zat op een dag een muis achterna: de muis rende van links naar rechts, van boven naar beneden, zocht en speurde maar kon nergens een hol vinden om in weg te kruipen. Toen gebeurde er een wonder. Daar waar eerst alleen een wand was geweest, week het goferhout uiteen zodat de kat, die te groot was voor het gat, de muis niet kon vangen. Maar ze stak wel haar klauw naar binnen en trok met haar nagels een diepe snee in zijn wang. Om die reden hebben alle muizen tot op de dag van vandaag een litteken naast hun bek."
Zie jij DNA al door de boot heen hollen?

En dit: "De ark slingerde heen en weer en de leeuwen in de ark brulden van angst, de ossen loeiden en de wolven huilden."
DNA loeit of huilt niet.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 13:57:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:

@B.A. Rabas.
Nee, 't was geen DNA.
Wat denk je van de volgende Joodse tekst: "Er kwamen zoveel dieren naar de ark dat Noach bij de ingang ging zitten om te kijken welke dieren gingen liggen en welke dieren bleven staan. Alleen de dieren die gingen liggen mochten mee, want er was niet genoeg plaats. De reëm, die hoorns had van vijf el lang en zo scherp als een zwaard, was zo groot dat hij niet in de ark paste. Daarom bond Noach hem eraan vast."?
Daar zit weinig onzichtbaars tussen, vind je niet?

En dan nog dit hilarische verhaal van hoe de muis aan zijn snee op zijn gezicht kwam: "Hij kon daarbij over slangen en schorpioenen lopen zonder gewond te raken, want de dieren in de ark waren tam. Maar de kat kon haar ware aard niet vergeten en zat op een dag een muis achterna: de muis rende van links naar rechts, van boven naar beneden, zocht en speurde maar kon nergens een hol vinden om in weg te kruipen. Toen gebeurde er een wonder. Daar waar eerst alleen een wand was geweest, week het goferhout uiteen zodat de kat, die te groot was voor het gat, de muis niet kon vangen. Maar ze stak wel haar klauw naar binnen en trok met haar nagels een diepe snee in zijn wang. Om die reden hebben alle muizen tot op de dag van vandaag een litteken naast hun bek."
Zie jij DNA al door de boot heen hollen?

En dit: "De ark slingerde heen en weer en de leeuwen in de ark brulden van angst, de ossen loeiden en de wolven huilden."
DNA loeit of huilt niet.

De bijbel letterlijk nemen is zelden een goed idee.
United as one. Divided by zero.
Op 25-03-2010 14:20:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Pieter, regen komt uit de zee, het water verdampt, condenseert in de lucht tot wolken en dan gaat het regenen. Of het nou 4 minuten, 40 dagen of 40 jaar regent, er komt geen water bij wat er al niet is.
40 is een regelmatig terugkomend getal in de Bijbel, maar er is niets heilig aan. Het is de tijd die een mens nodig heeft om weer helemaal zichzelf te worden. Als het jachtige leven je teveel is geworden, ga er dan eens zo'n 40 dagen tussenuit, ga die tijd in de natuur wonen in een tent of wat dan ook. Dan kom je weer tot rust en ontdek je wat leven eigenlijk is. En wat je dan ontdekt hebt, dat is dan heel heilig voor jou.
'Don't forget rule number 6'
Op 25-03-2010 14:30:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @pipo.
"De bijbel letterlijk nemen is zelden een goed idee."
Mijn citaten kwamen niet uit de bijbel, maar uit de thora. Van de joden, dus.
Je moet de bijbel, koran en thora wel letterlijk nemen. Want anders kan de bijbehorende religie niet bestaan.
En selectief shoppen in de bijbel en zo bepalen wat je wel en wat je niet letterlijk moet nemen, lijkt me onzin.

@Gerard.
Er hing volgens de creationisten een watergewelf om de Aarde, waaruit het water zou zijn gekomen. Dat dat onzin is, wordt hier beschreven: http://home.kpn.nl/genesis/Deel3/faq_gewelf.htm
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 14:43:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Over wel of niet letterlijk nemen van de bijbel.
In Leviticus 20, vers 13 staat: "Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, – beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen."

Religieuzen vinden heden ten dage seks tussen homo's (alleen mannelijke valt me op) schandalig. Zie het schandaal van de homo en de hostie van begin maart. Dit nemen zij dus letterlijk.
Maar gaan ze ook de homo ter dood brengen? Nee, want dat moet je dan weer zien in de tijd.

En dit noem ik shoppen in de bijbel: het één wel letterlijk nemen en het ander niet.
Moslims zijn wat dat betreft een stuk betrouwbaarder: http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhirsiali/2005/08/178_iran_gaat_w.html
(bericht gewijzigd op 25-3-2010 16:00:53)
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 15:44:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Pieter:

Over wel of niet letterlijk nemen van de bijbel.
In Leviticus 20, vers 13 staat: "Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, – beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen."

Religieuzen vinden heden ten dage seks tussen homo's (alleen mannelijke valt me op) schandalig. Zie het schandaal van de homo en de hostie van begin maart. Dit nemen zij dus letterlijk.
Maar gaan ze ook de homo ter dood brengen? Nee, want dat moet je dan weer zien in de tijd.


Je verwijst nu naar een stukje Bijbel dat door atheïsten én gelovigen misbruikt en/of fout geïnterpreteerd wordt. Mensen die dat doen is het nog niet gelukt om de Bijbel als een geheel te zien. En missen de feitelijke boodschap. Het is inderdaad 'shoppen in de Bijbel'. En als je dat als Atheïst doet, is dat overigens nét zo fout en dom, als wanneer een zogenaamde Christen dat doet.

Die 'wet' waarnaar je verwijst bevat nog veel meer vreemde regels. Zó veel en zó streng dat het onmogelijk is voor een mens, om je aan al die regels te kunnen houden. Beweren dat je al die regels behoudt en dat je rechtvaardig bent, getuigt van hoogmoed. Zeggen dat je een 'goed' mens bent getuigt van hoogmoed. Het is absoluut onmogelijk. Alléén God en de zijne kunnen die regels behouden, alleen Hij is rechtvaardig. Een mens heeft dus het eeuwige offer van Jezus nodig om bij God te komen. Dat is wat er met 'de wet' duidelijk wordt gemaakt.

Ontopic:
Als we wat ik hierboven uitlegde in ons achterhoofd houden... Moeten we dan het verhaal van Noah dan nog wel zo letterlijk nemen? Of steekt er een achterliggende gedachte achter? Dat laatste lijkt me zeer waarschijnlijk. Er staat ook een korte versie, elders in de Bijbel: Onderzoek alles, en behoudt het goede. God vernietigde alles wat em lief was, alleen maar om die paar goede mensen te behouden.
I might just be saying that to get you mad...
Op 25-03-2010 16:23:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Clavius.
"Als we wat ik hierboven uitlegde in ons achterhoofd houden... Moeten we dan het verhaal van Noah dan nog wel zo letterlijk nemen? Of steekt er een achterliggende gedachte achter? Dat laatste lijkt me zeer waarschijnlijk. Er staat ook een korte versie, elders in de Bijbel: Onderzoek alles, en behoudt het goede. God vernietigde alles wat em lief was, alleen maar om die paar goede mensen te behouden."

Wat is dan nog de waarde van je laatste zin? Je maakt van een religie, waar 2000 jaar lang de hele wereld zijn bestaan van af heeft laten hangen, een filosofische bezigheid.
Waarom denk jij dat jij dan nu wel de waarheid verkondigt als die andere waarheid door jou gerelativeerd wordt?
Waarom moet jouw waarheid dan niet gerelativeerd worden?
Oftewel: religie is onzin. Het gaat om jouw beleving en manier van leven. De bijbel en die andere boeken zijn onzin en puur bedoeld om mensen een juk te kunnen opleggen. Mensen mochten niet denken, maar moesten gehoorzamen.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 16:33:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: De aarde was toen veel kleiner en vlakker, dus berekeningen aangaande hoeveelheid water, en hoogte van de overstroming gaan mank.

Nee, dank u.
Op 25-03-2010 18:43:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Pieter:

@pipo.
"De bijbel letterlijk nemen is zelden een goed idee."
Mijn citaten kwamen niet uit de bijbel, maar uit de thora. Van de joden, dus.
..

de Thora omvat toch de vijf boeken van Mozes? waars staat het dan in de Bijbel?
groeten studentje
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 25-03-2010 18:52:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Tjerky.
Ik ga ervan uit dat je dit sarcastisch bedoelt.

Maar zo niet: de berg Ararat, die in de bijbel wordt genoemd als zijnde de berg waar de ark op strandde, is ruim 5 kilometer hoog.
Dan blijft het dus een respectabele. onherleidbare hoeveelheid water die op de Aarde neerplensde.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 18:54:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Studentje.
"de Thora omvat toch de vijf boeken van Mozes? waars staat het dan in de Bijbel?
groeten studentje "

Dat bedoel ik dus. Bedankt voor je hulp.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 18:56:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fumer tue:
Pieter:

@pipo.
Je moet de bijbel, koran en thora wel letterlijk nemen. Want anders kan de bijbehorende religie niet bestaan.


Het is niet omdat er Star Wars fans zijn dat het verhaal een documentaire is. Of misschien wel, in a galaxy far far away.
Op 25-03-2010 19:13:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Pieter:

@Tjerky.
Ik ga ervan uit dat je dit sarcastisch bedoelt.

Maar zo niet: de berg Ararat, die in de bijbel wordt genoemd als zijnde de berg waar de ark op strandde, is ruim 5 kilometer hoog.
Dan blijft het dus een respectabele. onherleidbare hoeveelheid water die op de Aarde neerplensde.

Dat weet ik eigenlijk niet meer.... Alle dingen die ik vanaf het basisonderwijs geleerd heb blijken hapklare brokken in elkaar geflanste kennis te zijn, met dezelfde dogma's als bij religies. Vandaar dat theorieën over een holle aarde, of een groeiende aarde, of 9-11, pearl harbor en de maanlanding en de koude oorlog als toneelstukjes, of vliegende schotels bemand door nazi's me niet zonder meer ondenkbaar lijken.
Nee, dank u.
Op 25-03-2010 19:20:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Arme tjerky.
Misschien moet je gewoon de bijbel even gaan lezen op de punten waarop jij reageert.
Lees over Noach in Genesis 6-9 en verbaas je.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 19:27:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Pieter:

Wat is dan nog de waarde van je laatste zin? Je maakt van een religie, waar 2000 jaar lang de hele wereld zijn bestaan van af heeft laten hangen, een filosofische bezigheid.
Waarom denk jij dat jij dan nu wel de waarheid verkondigt als die andere waarheid door jou gerelativeerd wordt?
Waarom moet jouw waarheid dan niet gerelativeerd worden?
Oftewel: religie is onzin. Het gaat om jouw beleving en manier van leven. De bijbel en die andere boeken zijn onzin en puur bedoeld om mensen een juk te kunnen opleggen. Mensen mochten niet denken, maar moesten gehoorzamen.


Hoe kóm je erbij dat dit MIJN waarheid is? En niet iets dat mij onderwezen is???

En hoe kun je jezelf nog meer tegenspreken? Eerst vertel je hoe ik mijn religie moet beleven en vervolgens zeg je dat het onzin is!?

Maw, de waarde van je reactie is 0,0. En bovendien nog eens offtopic ook nog.

(bericht gewijzigd op 25-3-2010 19:33:59)
I might just be saying that to get you mad...
Op 25-03-2010 19:33:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Clavius.
Je bracht je verhaal zodanig dat ik die conclusie kon trekken. Als dat onterecht was, dan bied ik mijn excuses aan.

En verder zie ik er geen been in de mogelijkheid om mensen te wijzen op de bijbel en de verplichtingen die daardoor ontstaan, en het vervolgens afbranden van datzelfde geloof.
Ik probeer er alleen maar mee aan te geven hoe belachelijk religie is als je je niet wilt houden aan de basisgegevens, oftewel het shoppen in die basisgegevens.
Want als je je niet houdt aan de basis, kun je wel alles geloven.

Ik heb een onzichtbare (bijna goddelijke) eenhoorn op m'n kamer die me beschermt tegen het monster onder mijn bed. De eenhoorn moet er wel zijn want hij beschermt me iedere nacht.
Dat is overduidelijke onzin, maar waarom zou het niet waar zijn?
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 19:41:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Aanvulling. Mijn reactie was niet off-topic, maar ging over het waarheidsgehalte van een verhaal in de bijbel en hoe ik daar over denk.
Perfect on-topic, denk ik, als ik de titel van het artikel teruglees.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 19:53:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:

Je moet de bijbel, koran en thora wel letterlijk nemen. Want anders kan de bijbehorende religie niet bestaan.

Het is moeilijk te geloven - en zonder onderbouwing aan te nemen - dat onbevlekte vrouwen kunnen zwanger raken en bevallen, dat Jezus zonder goochelen water in wijn kon veranderen en vissen dupliceren. Even moeilijk als bij - iets verder in de tijd - Mozes. Hij had ook zo'n toverstaf, letterlijk dan nog, om zeeën te splijten, dieren op te roepen en hout in slangen te veranderen, ... Om maar een greep uit het boek der wonderen te doen. Moeilijk te geloven.

Betekent niet dat de religies onzin zijn, maar wel dat ik geloof dat nu en destijds, toen er nog geen kranten, internet of andere media waren, dit soort verhalen handig waren om mensen op lichtgelovigheid te screenen. Als iemand gelooft dat vrouwen zonder bevruchting van een man zwanger kan maken, dan kun je ze veel wijsmaken en ondertussen natuurlijk ook wat moreel opvoeden.
United as one. Divided by zero.
Op 25-03-2010 20:19:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:

Dat is overduidelijke onzin, maar waarom zou het niet waar zijn?

Bwoah. Duidelijk aan te tonen dat die eenhoorn je niet beschermt. Vul een papiertje in dat je het experiment geheel op eigen risico doet en ik wil gerust 's nachts een mes in je hartstreek komen steken. Als je geloof klopt dan spietst de eenhoorn me op zijn hoorn of kom ik niet eens tot aan de kamer.
United as one. Divided by zero.
Op 25-03-2010 20:24:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sceaf : Het zondvloedverhaal in de bijbel wordt versterkt door wereldwijde vloedverhalen. De tegenstanders nemen de wetenschap in de hand om de vloed als mythe af te doen. Maar is het wel zo zwart wit?

Een laagje modder verspreid over de aarde is natuurlijk geleuter.

Als er echt een wereldwijde vloed geweest was zou de aarde daar onherkenbaar door vervormd worden. Er zouden massa`s levende wezens en bossen bedolven worden onder lagen sediment. Als het water zich zou terugtrekken van de continenten zou er gigantische erosie ontstaan waardoor enorme voren worden getrokken in het nog zachte gesteente. (dit kan, zie missoula flood,scablands). Er zijn aanwijzingen dat dit ook werkelijk is gebeurd. Een naturalistische geoloog zal de gegevens echter nooit zodanig interpreteren dat ze op een wereldwijde catastrofe (vloed) duiden. Omdat dit niet te verenigen is met zijn wereldbeeld.

Het grootse gedeelte van de gesteenten op aarde is sedimentair, dus door water gevormd. Het is wel interessant om hier: http://www.sedimentology.fr/ te kijken. Dit experiment geeft een heel andere kijk op de vorming van aardlagen. Het geeft ook een bevredigendere verklaring voor het ontstaan van fossielen in sedimentair gesteente.

Er zijn een aantal modellen die de Vloed op een wetenschappelijke manier verklaren. Hier een paar voorbeelden.: http://www.globalflood.org/papers/2003ICCcpt.html en
.


Op 25-03-2010 20:25:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Pieter:


Wat is dan nog de waarde van je laatste zin? Je maakt van een religie, waar 2000 jaar lang de hele wereld zijn bestaan van af heeft laten hangen, een filosofische bezigheid.
Waarom denk jij dat jij dan nu wel de waarheid verkondigt als die andere waarheid door jou gerelativeerd wordt?
Waarom moet jouw waarheid dan niet gerelativeerd worden?
Oftewel: religie is onzin. Het gaat om jouw beleving en manier van leven. De bijbel en die andere boeken zijn onzin en puur bedoeld om mensen een juk te kunnen opleggen. Mensen mochten niet denken, maar moesten gehoorzamen.

Hoezo: de 'hele' wereld?
En de hindoes dan? En de boedhisten?
Die hebben hun eigen religie, maar horen die dan tot een andere wereld?

Religies komen en gaan.
Eerst had je moedergodincultussen (-culti?), daarna een tijd meerdere goden tegelijk en de laatste tijd is het polytheisme weer in.
En het is allemaal poppenkast.
En dan heb ik het niet over het geloof op zich, want dat is iets zuivers en goeds.
Maar die hele klerezooi eromheen, waarbij een kerel in een jurk jou vertelt hoe jij je vrouw moet beklimmen, terwijl ie zelf geen wijf mag hebben 'van de Schepper'...

Flikker op zeg!
Daar ben ik iets te slim voor.

Maar betreft die zondvloed: misschien is het wel gebeurt, misschien ook niet.
Ik was er niet bij.
Maar ik vind het wèl apart dat er over de wereld verspreid melding wordt gemaakt van een dergelijk fenomeen, terwijl die culturen niet met elkaar in aanraking zijn geweest.
Cannot kill the Battery!!!
Op 25-03-2010 20:57:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @sceaf.
Waar is de wetenschap bij de links? Het is heel makkelijk om stellingen en theorieën te poneren, maar een beetje wetenschappelijk bewijs is welkom. Anders blijft het net zo wazig als de zondvloed zelf.

@pipo.
Ik weet niet of mijn eenhoorn jou tegenhoudt. Hij zit daar eigenlijk alleen maar om me tegen het monster onder m'n bed te beschermen.
En zolang jij dat monster niet bent... ;-)
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 21:00:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: En hoe serieus moet je iemand nemen die beweert dat de Grand Canyon gevormd werd door de zondvloed? Er zitten nogal wat miljoenen jaartjes tussen, tenzij je gelooft dat de Aarde pas 6000 jaar oud is.
Ik heb niets aan mensen die aangetoonde bewijsmogelijkheden in twijfel proberen te trekken en daarmee hopen aan te tonen dat god bestaat.
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 21:16:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Pieter:

En hoe serieus moet je iemand nemen die beweert dat de Grand Canyon gevormd werd door de zondvloed? Er zitten nogal wat miljoenen jaartjes tussen, tenzij je gelooft dat de Aarde pas 6000 jaar oud is.
Ik heb niets aan mensen die aangetoonde bewijsmogelijkheden in twijfel proberen te trekken en daarmee hopen aan te tonen dat god bestaat.

Maar dat is toch eigenlijk de kern van het gehele vraagstuk?
Bestaat God nou wel of niet?
Cannot kill the Battery!!!
Op 25-03-2010 21:20:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sceaf : @marsepas
Kern van de zaak

alles is vanzelf ontstaan

Alles is gemaakt

Er zitten nog een hoop nuances tussen in. Maar is te herleiden op één van deze twee mogelijkheden.

De huidige wetenschap gaat uit van de eerste mogelijkheid.

De meeste religies van de tweede

@ pieter http://www.sedimentology.fr/articles/lmr_2002.pdf
Je hebt dit duidelijk niet gelezen.
Wat is een aangetoonde bewijsmogelijkheid? Klinkt niet heel erg zeker en erg vaag.
Op 25-03-2010 21:47:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @sceaf.
Je hebt gelijk, ik heb het niet gelezen, maar ik heb het gekeken:

Ik moet wel toegeven dat mijn reactie iets te vroeg was, maar dat krijg je als je ziet hoe het werk van deze Guy wordt ge/misbruikt in creationistische literatuur.

Interessante stof, maar er zit een groot mankement in het verhaal: het geeft een alternatief voor de vorming van aardlagen, maar geeft niet aan hoe oud de sedimenten zijn. En daarvoor zijn methodes uitgevonden die ik zekerheidshalve maar aan jou laat om op te googelen :-)
No shit, Sherlock
Op 25-03-2010 23:02:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ziggit: Ik ben ook maar een simpele ziel dus ik zie niet in hoe iets gemaakt kan worden als er niet iets is wat al ontstaan is en ik zie niet in hoe iets kan ontstaan als er niet iets is of was.
Dus ik denk maar dat er altijd iets was of is en daar het lijkt dat ik iets heb als bewustzijn dat het heel goed mogelijk is dat er iets is dat een veel groter bewustzijn heeft. Misschien wel dat iets dat er altijd al was en/of is.
O ja, die overstroming. Lijkt er op dat die er was, zo her en der.
Regelmatig is er nog steeds één zo her en der.
Op 25-03-2010 23:13:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @Gerard
Het getal 13: http://www.thevesselofgod.com/thirteen.html

@Pieter
Het getal 40: http://www.ridingthebeast.com/numbers/nu40.php

Marsepars:

Maar ik vind het wèl apart dat er over de wereld verspreid melding wordt gemaakt van een dergelijk fenomeen, terwijl die culturen niet met elkaar in aanraking zijn geweest.

Daarom denk ik dat huidige religies een afstammeling zijn 'iets' eerders in de aardse geschiedenis. Er zijn voor mij teveel overeenkomsten in religies om hier niet naar te kijken. Ik denk zelf een bepaalde natuurkundige wetenschap en iets van astronomie en astrologie.

In de poll heb ik ook gekozen voor een grote vloed.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 25-03-2010 23:53:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: We hebben het allemaal over een " Ark " maar heeft deze wel bestaan? En was deze wel van hout? Want als je de geschiedenis bekijkt waren de mensen toen veel hoger qua techniek dan nu het geval is. Dan ga je toch niet naar een houten boot zoeken. Alle religies zijn een vorm van onderdrukking om de aanhangers zo dom mogelijk te houden, want dan kun je ze alles wijs maken. Zo ook dit verhaal.
Op 26-03-2010 0:00:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bert(AWRvB): Hetzelfde heb ik bij deel 1 geplaatst en ik plaats het bij deel 2 ook maar even:

Het gebied wat ook de berg Ararat omvat wordt omhoog getild / geduwd. Duizenden jaren geleden was dat gebied een vallei (vermoed ik) waar een heuvel in lag en die heuvel heet nu Ararat. Dit past bij de theorie van de ondergelopen Zwarte Zee toen het zeewater steeg na de laatste ijstijd, die 10500 + 2000 jaar geleden eindigde, en waarbij enige duizenden jaren later de landmassa die de Zwarte zee van de Middellandse Zee scheidde wegspoelde waardoor de Bosporus ontstond.

Tot rond 1900 of iets later sloopten mensen hout van een bouwsel op de berg Ararat om hun huizen ermee te bouwen. Dat bouwsel kan ook een gebouw zijn van reuzen die vroeger op Aarde woonden. Van die reuzen worden nogal eens botten gevonden. Mensen die dat hout weghaalden zeiden dat het van de ark van Noach af kwam.
Op 26-03-2010 5:22:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BT:
Marsepars:

Pieter:

En hoe serieus moet je iemand nemen die beweert dat de Grand Canyon gevormd werd door de zondvloed? Er zitten nogal wat miljoenen jaartjes tussen, tenzij je gelooft dat de Aarde pas 6000 jaar oud is.
Ik heb niets aan mensen die aangetoonde bewijsmogelijkheden in twijfel proberen te trekken en daarmee hopen aan te tonen dat god bestaat.

Maar dat is toch eigenlijk de kern van het gehele vraagstuk?
Bestaat God nou wel of niet?


Dat lijkt me niet de kern van het gehele vraagstuk
eerder of de bijbel ergens op slaat.
Op 26-03-2010 10:22:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: God schiep de hemel en de aarde en zag dat het goed was. Toen kwam de bijbel erbij en was het met goed voorgoed voorbij.
'Don't forget rule number 6'
Op 26-03-2010 11:56:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast:
Gerard:

God schiep de hemel en de aarde en zag dat het goed was. Toen kwam de bijbel erbij en was het met goed voorgoed voorbij.


Dit is grote onzin. Onze aarde maakt deel uit van de Melkweg en heeft niets te maken een persoon of zo. Voor de tijd van religies werkte iedereen gezamenlijk in liefde en spiritueel, nu is het ieder voor zich en/of uit naam van een religie. Dit heeft vele uitvindingen die voor iedereen vrij toegankelijk waren de doofpot in gestopt en verboden werd. Vanaf toen de religies opkwamen hebben hun leiders de geschiedenis laten herschrijven en op deze basis is de huidige maatschappij geaard. Hier komen nu steeds meer mensen achter, dat we constant gemanipuleerd worden door deze foutieve gemanipuleerde geschiedenis.
Op 26-03-2010 0:37:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
kwast:

Gerard:

God schiep de hemel en de aarde en zag dat het goed was. Toen kwam de bijbel erbij en was het met goed voorgoed voorbij.


Dit is grote onzin. Onze aarde maakt deel uit van de Melkweg en heeft niets te maken een persoon of zo. Voor de tijd van religies werkte iedereen gezamenlijk in liefde en spiritueel, nu is het ieder voor zich en/of uit naam van een religie. Dit heeft vele uitvindingen die voor iedereen vrij toegankelijk waren de doofpot in gestopt en verboden werd. Vanaf toen de religies opkwamen hebben hun leiders de geschiedenis laten herschrijven en op deze basis is de huidige maatschappij geaard. Hier komen nu steeds meer mensen achter, dat we constant gemanipuleerd worden door deze foutieve gemanipuleerde geschiedenis.

Lees beter, denk meer, zet humormodus aan.
'Don't forget rule number 6'
Op 26-03-2010 13:17:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mr. Knowall: We hebben hier te maken met vertellingen van onwetende personen. E is in de loop an tijd veel bij-gefantaseerd. De kern is dat er twee mensen waren die tot het uiterste hun best gedaan hebben om te overleven. Wie de gave heeft dit te vereenvoudigen ziet in dat 'pool' en 'antipool' een manier hebben gevonden om naast elkaar te kunnen bestaan.

01-01-2012 leg ik alles uit
Op 26-03-2010 13:54:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: de locatie v/d ark is trouwens al eeuwen bekend. in de middeleeuwen een bekend pelgrimsoord.

en het altaar:


nouja, lees het zelf maar (engels):
http://www.viewzone.com/noah.html
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 26-03-2010 14:36:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Sowieso een vreemd goedje dat water. http://nl.wikipedia.org/wiki/Water
Nee, dank u.
Op 26-03-2010 18:31:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: nu weer wel(!?)
(bericht gewijzigd op 26-3-2010 18:39:03)
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 26-03-2010 18:38:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Pieter:

Arme tjerky.
Misschien moet je gewoon de bijbel even gaan lezen op de punten waarop jij reageert.
Lees over Noach in Genesis 6-9 en verbaas je.

Hoezo zou ik me in Godsnaam moeten verbazen? Het is gewoon een versie van een erg oud verhaal. Het water van de vloed is vanuit dezelfde bron afkomstig als het leger van demonen dat in het kader van armageddon in de nabije toekomst op aarde zal komen. (openbaringen, moet je ook serieus nemen want het staat in de bijbel)
Nee, dank u.
Op 26-03-2010 18:56:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
studentje:

nu weer wel(!?)

wanneer niet dan?
Is it electrickery?
Op 26-03-2010 19:04:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
tjerky:

Pieter:

Arme tjerky.
Misschien moet je gewoon de bijbel even gaan lezen op de punten waarop jij reageert.
Lees over Noach in Genesis 6-9 en verbaas je.

Hoezo zou ik me in Godsnaam moeten verbazen? Het is gewoon een versie van een erg oud verhaal. Het water van de vloed is vanuit dezelfde bron afkomstig als het leger van demonen dat in het kader van armageddon in de nabije toekomst op aarde zal komen. (openbaringen, moet je ook serieus nemen want het staat in de bijbel)

Hoezo 'arme tjerky'??
Een van de weinigen in dit draadje die openstaat voor allerlei, en het aandurft om NIET te kiezen voor dít is waar of dát is waar.
Ik zou zeggen, hou die denkramen lekker open, zodat de geest kan waaien.
Eén waarheid, m'n reet.
Is it electrickery?
Op 26-03-2010 19:08:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Emie :


Eén waarheid, m'n reet.

Ergens zal er ooit wel één waarheid zijn geweest en daarna ook wel meer waarheden, maar ondertussen zijn er zoveel leugens ingevlochten die voor waar zijn aangenomen of alszijnde waarheid doorgedrukt dat het moeilijk wordt om nu te zeggen wat juist is.

En ik bezit niet de arrogantie om te beweren dat ik het weet.
En al wist ik het, zou ik het nog niet zeggen, want iedereen heeft zijn/haar waarheid tot het moment dat dit ontkracht wordt.

Maar wat heeft jouw achterste met 'waarheid' te maken?
Cannot kill the Battery!!!
Op 26-03-2010 20:14:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Marsepars:

Emie :


Eén waarheid, m'n reet.

Ergens zal er ooit wel één waarheid zijn geweest en daarna ook wel meer waarheden, maar ondertussen zijn er zoveel leugens ingevlochten die voor waar zijn aangenomen of alszijnde waarheid doorgedrukt dat het moeilijk wordt om nu te zeggen wat juist is.

En ik bezit niet de arrogantie om te beweren dat ik het weet.
En al wist ik het, zou ik het nog niet zeggen, want iedereen heeft zijn/haar waarheid tot het moment dat dit ontkracht wordt.

Maar wat heeft jouw achterste met 'waarheid' te maken?

Je zou het eens moeten zien! Zie zeepkist-oproep. Utrecht, ook vlakbij België!
Is it electrickery?
Op 26-03-2010 20:38:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Emie :

tjerky:

Pieter:

Arme tjerky.
Misschien moet je gewoon de bijbel even gaan lezen op de punten waarop jij reageert.
Lees over Noach in Genesis 6-9 en verbaas je.

Hoezo zou ik me in Godsnaam moeten verbazen? Het is gewoon een versie van een erg oud verhaal. Het water van de vloed is vanuit dezelfde bron afkomstig als het leger van demonen dat in het kader van armageddon in de nabije toekomst op aarde zal komen. (openbaringen, moet je ook serieus nemen want het staat in de bijbel)

Hoezo 'arme tjerky'??
Een van de weinigen in dit draadje die openstaat voor allerlei, en het aandurft om NIET te kiezen voor dít is waar of dát is waar.
Ik zou zeggen, hou die denkramen lekker open, zodat de geest kan waaien.
Eén waarheid, m'n reet.

1 waarheid is geen waarheid,
2 waarheden zijn een halve waarheid,
3 waarheden zijn een paas-waarheid!
(vrolijk palm-pasen alvast..)
Nee, dank u.
Op 26-03-2010 20:40:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Euh...Mensen hier bekijken het alleen maar uit één positie: de positie van de ongelovige. Maar hoe zit het eigenlijk met gelovigen? Ik denk zelf dat als God de hele aarde onder water wil zetten, dat niemand Hem kan tegenhouden. Als Hij de werelden heeft geschapen, dan is de aarde onder water zetten makkelijk zat.

Just a thought...
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 27-03-2010 2:22:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
moonwalker:

Euh...Mensen hier bekijken het alleen maar uit één positie: de positie van de ongelovige. Maar hoe zit het eigenlijk met gelovigen? Ik denk zelf dat als God de hele aarde onder water wil zetten, dat niemand Hem kan tegenhouden. Als Hij de werelden heeft geschapen, dan is de aarde onder water zetten makkelijk zat.

Just a thought...

Precies. En zo zijn er nog een aantal mogelijkheden om het verhaal uit te leggen. Niemand kan uitmaken wat de juiste visie is. Wie denkt dat wel te kunnen schept strijd.
'Don't forget rule number 6'
Op 27-03-2010 5:53:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Emie :

studentje:

nu weer wel(!?)

wanneer niet dan?

sorry. de site deed een beetje raar
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 27-03-2010 20:20:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: En als we het nu eens net zo symbolisch bekijken als 'de schepping van de wereld'?
Wat als hier iemand de taak krijgt om in een transportmiddel een planeet te ontvluchten en van veel levende wezens DNA mee krijgt om een andere planeet te gaan bewonen om de soorten te laten overleven?

Als dit verhaal wordt doorverteld, dan zullen na een hoop generaties mensen hier niets meer bij voor kunnen stellen en het geheel vanuit hun kennis en wereldbeeld interpreteren.

Niet dat ik het bovenstaande zelf geloof, maar het zou ook een optie kunnen zijn.

Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-03-2010 20:47:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Meneer Glimlach:

En als we het nu eens net zo symbolisch bekijken als 'de schepping van de wereld'?
Wat als hier iemand de taak krijgt om in een transportmiddel een planeet te ontvluchten en van veel levende wezens DNA mee krijgt om een andere planeet te gaan bewonen om de soorten te laten overleven?

Als dit verhaal wordt doorverteld, dan zullen na een hoop generaties mensen hier niets meer bij voor kunnen stellen en het geheel vanuit hun kennis en wereldbeeld interpreteren.

Niet dat ik het bovenstaande zelf geloof, maar het zou ook een optie kunnen zijn.

Het welbekende Annunaki-verhaal, dus.
Vind ik persoonlijk ook een goede kanshebber qua scheppingsverhaal.
Beter dan de big bang iig...

Of zou ik het gewoon een mooier verhaal vinden?
Mmmm...
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-03-2010 0:14:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Marsepars:

Meneer Glimlach:

En als we het nu eens net zo symbolisch bekijken als 'de schepping van de wereld'?
Wat als hier iemand de taak krijgt om in een transportmiddel een planeet te ontvluchten en van veel levende wezens DNA mee krijgt om een andere planeet te gaan bewonen om de soorten te laten overleven?

Als dit verhaal wordt doorverteld, dan zullen na een hoop generaties mensen hier niets meer bij voor kunnen stellen en het geheel vanuit hun kennis en wereldbeeld interpreteren.

Niet dat ik het bovenstaande zelf geloof, maar het zou ook een optie kunnen zijn.

Het welbekende Annunaki-verhaal, dus.
Vind ik persoonlijk ook een goede kanshebber qua scheppingsverhaal.
Beter dan de big bang iig...

Of zou ik het gewoon een mooier verhaal vinden?
Mmmm...


Niet 'zomaar' het Annunaki verhaal!
In de versie die ik beschrijf komen ze hier niet alleen om werkers te maken, maar ook om met 'hun' dieren 'onze' planeet te bevolken.

Het Annunaki verhaal klinkt in ieder geval veel leuker, dat ben ik met je eens!
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 28-03-2010 18:11:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mokum95: expanding earth theorie +1

eerst dees maar eens lezen http://www.talkorigins.org/faqs/flood-myths.html dan zal ik plempen.

heel mooi, hoe omvangrijk de mythe gaat. sluit ubergeil aan wat ik zei
" http://www.grenswetenschap.nl/blogs/Grote-vloed-zondvloed-of-broodje-aap-deel-1/#reactie106790 :
heb deze essay gister gelezen, wetenschappers die alle mythen op een rijtje hebben gezet. heel mooi hoe de procession of the equinoxes uit alle hoeken van de samenleving kwam. ik bedoel te zeggen, als er in praktisch alle religies over de zondvloed wordt gesproken. dan lijkt het mij waar.

http://www.bibl...l/hamletmill.htm

het verslag van mijn Held Jenkins kan je beter lezen, scheelt 340 paginas gebrabbel over vage dingen.

"
(bericht gewijzigd op 28-3-2010 22:41:07)
Op 28-03-2010 22:27:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Wat nu als een uitdijende aarde ervoor zorgt dat er meer water ontstaat?

Op Mars schijnt ook water ontstaan te zijn door vulkanische processen (link: http://www.evonet.be/~dvdavid/mag_science/Ruimte/mag_science.20010319165625.nl.html )

Citaat: Volgens Phillips zou de magma die bij de vorming van Tharsis vrijkwam, voldoende koolstofdioxide en water hebben gevormd om het klimaat van Mars heel wat warmer te maken. Het totaal aan gassen dat is vrijgekomen, zou voldoende zijn voor de vorming van een atmosfeer met een druk van 1,5 bar en een planetaire waterlaag van 120 meter dik. Bovendien zou de temperatuur ook boven het nulpunt kunnen stijgen door de massale uitstoot van vulkanische gassen, waardoor water in vloeibare vorm op de oppervlakte van de planeet zou voorkomen. Het laatste deel van de Noachiaanse periode zou het meest waarschijnlijke tijdstip zijn geweest voor deze omstandigheden.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 29-03-2010 19:29:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Dat veel mensen oprecht in iets geloven is nog geen bewijs dat het ook waar is.

Wetenschap en Bijbelkennis-inzichten tezamen.
Roger Oakland; Het debat gaat verder..................
1.De evolutietheorie. 2. De scheppingstheorie. Waarop duiden de huidige bewijzen. Astronomie en natuurkunde. Kosmische evolutie.
De 2 de wet van de Thermodynamica, is de wet van entropie. Het is ALSOF het heelal was opgewonden als een klok en de klok loopt nu af. Nasa wetenschapper Robert Jastrow schreef: De 2 de wet van de Thermodynamica toegepast op de kosmos wijst erop dat het heelal afloopt dan moet het ooit volledig opgewonden zijn geweest.

De vraag is wat wond het op. Vanaf Einstein in begin 1900 tot aan deze eeuw komen wetenschappers overeen dat Ruimte - Tijd - Materie inderdaad een begin hebben. De wetenschap in de 20 ste eeuw heeft de bijbel bevestigd. De grote ontdekking in de kosmologie
is dat de experts overeenstemmen dat het heelal een begin had.
Zij noemen dat Singulariteit. Helaas willen evolutionisten zich niet bezig houden met WAT ER VOOR die singulariteit gebeurde.

Het antropie principe is ALSOF alles specifiek ontworpen of uitgebalanceerd werd. Natuurkundige en Nobelprijs winnaar Arno
Penzias verklaarde in 1992: Astronomie leidt ons naar een unieke
gebeurtenis een heelal dat uit het niets werd geschapen. Jaren geleden deed Stanley Miller een beroemd experiment. Hij had drie
problemen met dat experiment. 1. Hij gebruikte de verkeerde start-
materialen. 2. Hij gebruikte de verkeerde condities. 3. Hij kreeg foute resultaten. Verder was het echt een briljant experiment.
Ook leuk om te zien.
Zie vervolg.
Op 13-04-2010 23:40:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder: Richard Dawkins: de nucleus van elke plantaardige, dierlijke of
menselijke cel heeft een database groter dan 30 boeken van de Encyclopedie Brittanica. Missing links - Ontbrekende schakels -
Biologische evolutie. Pas onlangs heeft men ontdekt dat alles in het heelal bestaat uit subatomaire deeltjes die inderdaad onzichtbaar zijn
voor het blote oog. Jarenlang geloofden Astronomen dat er 6.000
sterrren waren. Dit hield stand in de Astronomie totdat Galileo met zijn telescoop kwam. Ineens realiseerde de wetenschap
zich dat de sterren in de hemel ontelbaar waren.

Video: De oorsprong van het leven.
DNA-GENEN.

http://www.allaboutscience.org:80/Dutch/de-oorsprong-van-het-leven-video.htm

http://nl.wikipedia.org/wiki/Waterkringloop

En het debat gaat verder .............
Op 14-04-2010 2:15:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Dit is die grijze massa De dooreenwerpers.
Evolutie Zestig,duizend of meer dagen,dat is pseudo
goden,dat is pseudo
Darwin,dat is pseudo
Religie,dat is pseudo
Dit zijn de zwart/ witten Ja of Nee
Zondvloed,dat is Geloof
Opstanding,dat is Geloof
Schepping Zes dagen,dat is Geloof
Het Woord,dat is Geloof

Geloof bewijzen?
Dat is tegenstrijdig.
(bericht gewijzigd op 11-4-2011 20:55:36)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 11-04-2011 20:40:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido: Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.
Op 11-04-2011 22:18:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.
No shit, Sherlock
Op 11-04-2011 23:02:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
armuth:


Geloof bewijzen?
Dat is tegenstrijdig.

Da's een mooie!
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-04-2011 0:27:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Marsepars:

armuth:


Geloof bewijzen?
Dat is tegenstrijdig.

Da's een mooie!


Wij de Zwarte en de Witte,
zijn geen lafaards ,geen schijtlijsters en durven achter een standpunt te staan en sluiten daarom ook geen compromissen met de Imitator.

Lijkt wel een huwelijk tussen zwart en wit,elke dag kibbelen,
niet bij de pakken neerzitten.
''Er bestaat geen perfecte zwarte of perfecte witte''
Wartaal?
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 12-04-2011 10:06:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
armuth:

Marsepars:

armuth:


Geloof bewijzen?
Dat is tegenstrijdig.

Da's een mooie!


Wij de Zwarte en de Witte,
zijn geen lafaards ,geen schijtlijsters en durven achter een standpunt te staan en sluiten daarom ook geen compromissen met de Imitator.

Lijkt wel een huwelijk tussen zwart en wit,elke dag kibbelen,
niet bij de pakken neerzitten.
''Er bestaat geen perfecte zwarte of perfecte witte''
Wartaal?


Nee.
Denkvoer.
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-04-2011 10:41:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
Pieter:

donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.


En de zeepaardjes?.... zeeschelpen?
Op 12-04-2011 15:06:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
donfudido:

Pieter:

donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.


En de zeepaardjes?.... zeeschelpen?

Bij mij om de hoek is een veldje/bouwput. Daar speel ik altijd met mijn katten. Het ligt er vol met strandzand en schelpjes ( die schelpjes gooi ik en mijn kat vangt ze )
Ook een verzonken stad...?

My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 12-04-2011 15:14:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
donfudido:

Pieter:

donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.


En de zeepaardjes?.... zeeschelpen?


Die zwommen mee met de omhoogstromende zoute rivieren. Logisch toch?
I might just be saying that to get you mad...
Op 12-04-2011 15:14:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
donfidudo:
Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.

Precies eender, maar dan anders dus.
Is it electrickery?
Op 12-04-2011 15:25:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
donfudido:

Pieter:

donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.


En de zeepaardjes?.... zeeschelpen?


De Andes is een tiental miljoen jaar geleden vanuit de zee omhoog gerezen. Dus wat eerst zee was, is nu bergtop.
Er zal waarschijnlijk nog veel meer voormalig zeeleven gevonden kunnen worden, maar misschien is het zo gewoon dat men niet eens de moeite ervoor neemt.
No shit, Sherlock
Op 12-04-2011 15:45:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
CCRider:

donfudido:

Pieter:

donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.


En de zeepaardjes?.... zeeschelpen?

Bij mij om de hoek is een veldje/bouwput. Daar speel ik altijd met mijn katten. Het ligt er vol met strandzand en schelpjes ( die schelpjes gooi ik en mijn kat vangt ze )
Ook een verzonken stad...?

Nederland is een badkuip, veel land is ingepikt van zee dus niet zo verwonderlijk dat er overal wel schelpjes te vinden zijn.
Op 12-04-2011 16:14:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Nou volgens mij is t gewoon gestort. Net zoals er zovaak ergens zand gestort wordt en dat dus helemaal niet hoeft te duiden op een verzonken stad
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 12-04-2011 16:20:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @donfudido.

Uit het feit dat je niet op mijn suggestie reageert mag ik opmaken dat mijn suggestie waar is? Of op dit moment grondig door jou wordt onderzocht?
No shit, Sherlock
Op 12-04-2011 16:33:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
Pieter:

@donfudido.

Uit het feit dat je niet op mijn suggestie reageert mag ik opmaken dat mijn suggestie waar is? Of op dit moment grondig door jou wordt onderzocht?

ghehehe Pieter Nee niet dat ik zozeer aan het uitspitten ben. Het mooie van zo'n site als deze is dat je je eigen bevindingen kunt delen met anderen. Mijn kennis delen met anderen maar ook zeker kennis van anderen tot mij nemen. Vroeger zat ik veel op seriewoordenaar, ook zo'n gelijke site.
Op 12-04-2011 17:23:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
Pieter:

@donfudido.

Uit het feit dat je niet op mijn suggestie reageert mag ik opmaken dat mijn suggestie waar is? Of op dit moment grondig door jou wordt onderzocht?


Nee dat is waar, maar als er stenen muren, paden, beelden en nog meer onder water gevonden worden dan is het een ander verhaal.
Op 12-04-2011 17:26:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
donfudido:

Pieter:

@donfudido.

Uit het feit dat je niet op mijn suggestie reageert mag ik opmaken dat mijn suggestie waar is? Of op dit moment grondig door jou wordt onderzocht?

ghehehe Pieter Nee niet dat ik zozeer aan het uitspitten ben. Het mooie van zo'n site als deze is dat je je eigen bevindingen kunt delen met anderen. Mijn kennis delen met anderen maar ook zeker kennis van anderen tot mij nemen. Vroeger zat ik veel op seriewoordenaar, ook zo'n gelijke site.

Ja toch jammer dat die Jurgen andere dingen is gaan doen.
Is it electrickery?
Op 12-04-2011 17:28:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
CCRider:

Nou volgens mij is t gewoon gestort. Net zoals er zovaak ergens zand gestort wordt en dat dus helemaal niet hoeft te duiden op een verzonken stad


Nee dat is waar, maar als er stenen muren, paden, beelden en nog meer onder water gevonden worden dan is het een ander verhaal.

ik had verkeerd gequote
Op 12-04-2011 17:29:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
donfudido:

Pieter:

@donfudido.

Uit het feit dat je niet op mijn suggestie reageert mag ik opmaken dat mijn suggestie waar is? Of op dit moment grondig door jou wordt onderzocht?


Nee dat is waar, maar als er stenen muren, paden, beelden en nog meer onder water gevonden worden dan is het een ander verhaal.


Tuurlijk
Maar dat is dan iets anders dan over de Andes.
No shit, Sherlock
Op 12-04-2011 17:30:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
Emie :

donfudido:

Pieter:

@donfudido.

Uit het feit dat je niet op mijn suggestie reageert mag ik opmaken dat mijn suggestie waar is? Of op dit moment grondig door jou wordt onderzocht?

ghehehe Pieter Nee niet dat ik zozeer aan het uitspitten ben. Het mooie van zo'n site als deze is dat je je eigen bevindingen kunt delen met anderen. Mijn kennis delen met anderen maar ook zeker kennis van anderen tot mij nemen. Vroeger zat ik veel op seriewoordenaar, ook zo'n gelijke site.

Ja toch jammer dat die Jurgen andere dingen is gaan doen.


Hey jij zat er dus ook op, ghehe. Ja jammer dat hij andere dingen ging doen maar het komt eigenlijk meer door anderen dat die site naar zijn grooitje is geholpen
Op 12-04-2011 17:32:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Pieter:

donfudido:

Pieter:

donfudido:

Oude steden onder water zoals bijv. Yonaguni (Japan) en zo zijn er meer geven toch te kennen dat er mogelijk een zondvloed of meerdere zijn geweest.
Titicacameer, wat in de Andes gelegen is tussen Peru en Bolivia, op een hoogte van pm 3800 meter, geeft ook te denken aangezien deze meer licht gezout is. Er blijken daar schelpen en zeepaardjes gevonden te zijn en daarbij zijn er beelden en andere artifacten gevonden wat duidt op een gezonken of verlaten stad.

Het verhaal van Noah komt ook voor in de Sumerische kleitabletten alleen daarin is zijn naam Ziusudra en is het een ander tijdsbestek.


Het Titicameer wordt gevoed door 25 rivieren die mineralen (zouten) meevoeren. Het water in het meer verdampt meer dan dat het wegstroomt, waardoor het water in het meer zouter wordt.


En de zeepaardjes?.... zeeschelpen?


De Andes is een tiental miljoen jaar geleden vanuit de zee omhoog gerezen. Dus wat eerst zee was, is nu bergtop.
Er zal waarschijnlijk nog veel meer voormalig zeeleven gevonden kunnen worden, maar misschien is het zo gewoon dat men niet eens de moeite ervoor neemt.


''De Andes is een tiental miljoen jaar geleden vanuit de zee omhoog gerezen''

Denk aan de afspraak,niet evangeliseren!!!!

Dit is die grijze massa : De dooreenwerpers.
Evolutie Zestig,duizend of meer dagen,dat is pseudo
goden,dat is pseudo
Darwin,dat is pseudo
Religie,dat is pseudo

Dit zijn de zwart/ witten Ja of Nee
Zondvloed,dat is Geloof
Opstanding,dat is Geloof
Schepping Zes dagen,dat is Geloof
Het Woord,dat is Geloof
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 12-04-2011 18:02:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Armuth: Denk aan de afspraak,niet evangeliseren!
Is it electrickery?
Op 12-04-2011 18:05:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
donfudido:
armuth:


''De Andes is een tiental miljoen jaar geleden vanuit de zee omhoog gerezen''

Denk aan de afspraak,niet evangeliseren!!!!

Dit is die grijze massa : De dooreenwerpers.
Evolutie Zestig,duizend of meer dagen,dat is pseudo
goden,dat is pseudo
Darwin,dat is pseudo
Religie,dat is pseudo

Dit zijn de zwart/ witten Ja of Nee
Zondvloed,dat is Geloof
Opstanding,dat is Geloof
Schepping Zes dagen,dat is Geloof
Het Woord,dat is Geloof


Ik snap je insteek niet helemaal, misschien kun je het een beetje uitleggen.
Op 12-04-2011 18:07:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Het leek net een beetje de goede kant met je op te gaan, Armuth...
No shit, Sherlock
Op 12-04-2011 18:07:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Pieter:

Het leek net een beetje de goede kant met je op te gaan, Armuth...

Wij zijn toch zwart - wit
en niet grijs c.q religieus??

Wij dringen elkaar niets op.
God :Schepping ja of nee
(bericht gewijzigd op 12-4-2011 18:22:24)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 12-04-2011 18:20:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Emie :

Armuth: Denk aan de afspraak,niet evangeliseren!


Dat is het toch bekeringsdrang miljarden jaren aanhalen ?
Dat doen wij hier niet.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 12-04-2011 18:29:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker: Toen Kain werd verdreven met het teken op zijn voorhoofd, opdat hem niets zou worden aangedaan,en nadat hij Abel had afgeslacht kwam hij na lange omzwervingen uiteindelijk terecht in de buurt van de Kaspische zee. Kain kreeg kinderen waaronder Hanoch. Hanoch was los van God en stichtte een stad ( Hanoch ) die in die tijd zijn gelijke niet kende.
De daken van de huizen waren van goud. De vrouwen waren als de vrouwen van nu die zich laten beschilderen en mooi maken simpelweg om aantrekkelijk te zijn . Althans uiterlijk. Uit alle windstreken werden ze naar de stad Hanoch gehaald.
Er speelden zich daar allerhande machtsspelletjes af waar Kain uiteindelijk niets van wilde weten.
Hij had zijn les geleerd maar zijn zoon werd hem vijandig en ging door met afvallig te zijn aan de Heer.
Kain werd ingegeven dat de toenmalige wereld met deze manier van leven geen lange tijd meer beschoren zou zijn.
Kain verliet Hanoch, richting, wat uit eindelijk bekend staat als Polynesië.
Ondertussen werd de zucht naar goud in Hanoch alsmaar groter en vele bergen in de omgeving moesten het ontgelden vanwege het daar aanwezige goud.
Echter de bergen dienen als deksels op het in de Aarde aanwezige water en een willekeurige berg die werd opgeblazen opende de poorten naar het inwendige Aardse water. 90 % inwendig 10 % procent aan de oppervlakte.
Met de kracht van een oliebron die niet tot stoppen gebracht kan worden maar dan een onbekende factor sterker, spoot het water uit de Aarde en de Bijbelse zondvloed nam haar aanvang.
Geen wereldwijde zondvloed. Maar toch in die tijd is de Bosporus onstaan en de middellandse zee en natuurlijk nog meer geografische veranderingen. Het gehele rijk van Siberie tot Ethiopie werd vernietigd.


(bericht gewijzigd op 13-4-2011 19:18:25)
7.83
Op 12-04-2011 22:14:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
Pieter:

Over wel of niet letterlijk nemen van de bijbel.
In Leviticus 20, vers 13 staat: "Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, – beiden hebben een gruwel gedaan, zij zullen zeker ter dood gebracht worden, hun bloedschuld is op hen."

Religieuzen vinden heden ten dage seks tussen homo's (alleen mannelijke valt me op) schandalig. Zie het schandaal van de homo en de hostie van begin maart. Dit nemen zij dus letterlijk.
Maar gaan ze ook de homo ter dood brengen? Nee, want dat moet je dan weer zien in de tijd.

En dit noem ik shoppen in de bijbel: het één wel letterlijk nemen en het ander niet.
Moslims zijn wat dat betreft een stuk betrouwbaarder: http://ayaanhirsiali.web-log.nl/ayaanhirsiali/2005/08/178_iran_gaat_w.html

He Pieter ,effe over dat seksuele gebeuren tussen twee mannen, in de tantra staat dat een man die zoiets doet met een andere man de energiecirkel doorbreekt van de onderdanige man en daarmee diens geestelijke ontwikkeling ernstig belemmert. En wel op zo'n wijze dat de energie die naar boven zou moeten stijgen en omgezet zou moeten worden in bewustzijn, vanwege deze daad simpelweg geroofd wordt. Hierdoor is groei niet mogelijk volgens dat boek. En wordt deze daad van seksualiteit sterk afgeraden.


(bericht gewijzigd op 13-4-2011 10:03:03)
7.83
Op 12-04-2011 22:47:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Niet alles geloven wat je leest, grappenmaker. Of het nou in de Bijbel of een ander boek is
Zelf denken, zelf ervaren. Oogkleppen af.
Is it electrickery?
Op 12-04-2011 23:07:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
Emie :

Niet alles geloven wat je leest, grappenmaker. Of het nou in de Bijbel of een ander boek is
Zelf denken, zelf ervaren. Oogkleppen af.


Dat doe ik ook wel Emie en volgens mij zelf ben ik absoluut oogkleppenvrij. Wil natuurlijk niet zeggen dat ik geen blinde vlek heb maar dat is wel de reden dat ik mij door iedere cultuur heb heen gelezen, gedacht en ervaren heb.
Maar als het om richting geven in je leven gaat dan heb je uiteindelijk toch niet heel veel aan al die geschreven kennis.
Reden waarom ik uiteindelijk toch maar van de feitelijke wetenschap ben afgestapt en mij reeds jong in het onbekende heb gewaagd.
Daar pluk ik nu de vruchten van maar het is zeer moeilijk te delen.
7.83
Op 12-04-2011 23:16:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
grappenmaker:

Emie :

Niet alles geloven wat je leest, grappenmaker. Of het nou in de Bijbel of een ander boek is
Zelf denken, zelf ervaren. Oogkleppen af.


(...)
Reden waarom ik uiteindelijk toch maar van de feitelijke wetenschap ben afgestapt en mij reeds jong in het onbekende heb gewaagd.
Daar pluk ik nu de vruchten van maar het is zeer moeilijk te delen.

Dit forum is een uitgewezen plek om te delen. Ik ben zeer benieuwd.
Is it electrickery?
Op 12-04-2011 23:27:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
Emie :

grappenmaker:

Emie :

Niet alles geloven wat je leest, grappenmaker. Of het nou in de Bijbel of een ander boek is
Zelf denken, zelf ervaren. Oogkleppen af.


(...)
Reden waarom ik uiteindelijk toch maar van de feitelijke wetenschap ben afgestapt en mij reeds jong in het onbekende heb gewaagd.
Daar pluk ik nu de vruchten van maar het is zeer moeilijk te delen.

Dit forum is een uitgewezen plek om te delen. Ik ben zeer benieuwd.

Nou ok dan , for your eyes only

.......
(bericht gewijzigd op 12-4-2011 23:59:13)
7.83
Op 12-04-2011 23:38:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Dank je.
Morgen verder!
Is it electrickery?
Op 12-04-2011 23:46:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
grappenmaker:

Emie :

grappenmaker:

Emie :

Niet alles geloven wat je leest, grappenmaker. Of het nou in de Bijbel of een ander boek is
Zelf denken, zelf ervaren. Oogkleppen af.


(...)
Reden waarom ik uiteindelijk toch maar van de feitelijke wetenschap ben afgestapt en mij reeds jong in het onbekende heb gewaagd.
Daar pluk ik nu de vruchten van maar het is zeer moeilijk te delen.

Dit forum is een uitgewezen plek om te delen. Ik ben zeer benieuwd.

Nou ok dan , for your eyes only

Het lijkt alsof de menselijke geest die op aarde verblijft aan de willekeur van hen die in de geestelijke wereld zijn, is overgeleverd. Dit is echter eigen aan de aard van de geestelijke leerschool, die de aarde voor de menselijke geest is, het moet zo zijn. De menselijke geest is op aarde aanwezig om te leren op eigen kracht, schijnbaar zonder steun of beloning, de eigen geestelijke vermogens tot ontwikkeling te brengen. Dat gebeurt door de ervaringen met de gebeurtenissen die in de tijd als stroom van gebeurtenissen op de mens toekomen, met de geestelijke vermogens te verwerken: zoveel als mogelijk is ervaringen waar te nemen, ze te overdenken en te doorvoelen, en vervolgens te willen handelen naar de redelijke en zedelijke besluiten die zo zijn gevormd. Dat betekent dat steeds keuzes moeten worden gemaakt.
In wat op de mens toekomt aan gebeurtenissen is de mens niet vrij om te kiezen, wat er vervolgens mee moet worden gedaan, in zekere mate. Door die betrekkelijke vrijheid van keuze, door daarnaar te handelen en door de gevolgen van die keuze vervolgens zélf te ondergaan, leert de menselijke geest de eigen vermogens bewust en beheerst te gebruiken; uiteindelijk worden ze zo ontwikkeld tot het geweten en de deugden.Geest of ziel?

Ik zie dat namelijk als twee aparte dingen.
Ik ben de ziel.
En mijn geest gebruik ik om het aardse te kunnen begrijpen.
Die vergaat met mijn lichaam.

Even een kijkje in mijn hoofd...
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-04-2011 23:47:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker: [quote=Marsepars]
grappenmaker:

Emie :

grappenmaker:

Emie :

Niet alles geloven wat je leest, grappenmaker. Of het nou in de Bijbel of een ander boek is
Zelf denken, zelf ervaren. Oogkleppen af.


(...)
Reden waarom ik uiteindelijk toch maar van de feitelijke wetenschap ben afgestapt en mij reeds jong in het onbekende heb gewaagd.
Daar pluk ik nu de vruchten van maar het is zeer moeilijk te delen.

Dit forum is een uitgewezen plek om te delen. Ik ben zeer benieuwd.

Nou ok dan , for your eyes only

...............


Geest of ziel?

Ik zie dat namelijk als twee aparte dingen.
Ik ben de ziel.
En mijn geest gebruik ik om het aardse te kunnen begrijpen.
Die vergaat met mijn lichaam.

Even een kijkje in mijn hoofd.

Ik kom terug op deze vraag Mars. Voor nu kort. De ziel is een zintuig.Die gebruik je om te kiezen. De geest vraagt echter om een andere gemoedstoestand om over te spreken. Maar die vergaat i.i.g nooit. Ben echt moe. Moet slapen. GW bezorgd mij anders nog eens een chronisch slaapgebrek.
12:10 ga naar bed.

groetjes
7.83
Op 13-04-2011 0:14:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Hoe kan de geest ''vergaan'' als die erin is geblazen.
Dat is de Missing Link tussen zwart en wit
GELOOF.

Als ik in mijn hart kijk ben ik zwart en niet wit.

GELUKKIG NIET GRIJS HÈ VRIENDEN!!

Je weet wat je aan zwart wit hebt.
Die hebben duidelijk een standpunt.
Geen gedraai als een slinkse slang

Wij zijn alleen niet geduldig en lankmoedig,
wij zijn daarom niet volmaakt.

(bericht gewijzigd op 13-4-2011 7:49:58)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 13-04-2011 7:38:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
grappenmaker:


Ik kom terug op deze vraag Mars. Voor nu kort. De ziel is een zintuig.Die gebruik je om te kiezen. De geest vraagt echter om een andere gemoedstoestand om over te spreken. Maar die vergaat i.i.g nooit. Ben echt moe. Moet slapen. GW bezorgd mij anders nog eens een chronisch slaapgebrek.
12:10 ga naar bed.

groetjes

En ik zie het juist weer net andersom.
Ik ben van mening dat de ziel eeuwig is en dat de geest een zintuig betreft.
Verschil van benaming, waarschijnlijk.
Komt op hetzelfde neer, eigenlijk.


Maar dan weet ik voor de volgende keer wat je bedoelt.
Elke keer als jij het over geest hebt, vul ik gewoon ziel in.
Probleem opgelost!
Cannot kill the Battery!!!
Op 13-04-2011 8:00:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Weer een stap dichterbij een begripvolle GW
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 13-04-2011 8:50:44 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
grappenmaker:
Marsepars:


En ik zie het juist weer net andersom.
Ik ben van mening dat de ziel eeuwig is en dat de geest een zintuig betreft.
Verschil van benaming, waarschijnlijk.
Komt op hetzelfde neer, eigenlijk.


Maar dan weet ik voor de volgende keer wat je bedoelt.
Elke keer als jij het over geest hebt, vul ik gewoon ziel in.
Probleem opgelost!


We zijn wel off topic maar mijn lichaam is weer verkwikt door een nachtje slaap.Ik heb even iets voor je opgezocht wat deze materie beter beschrijft dan ik met mijn onrijpe ziel zou kunnen.
[3] SUETAL zegt: "Wat heb je nu over een geest in de ziel gezegd? De ziel is toch datgene, wat men geest noemt!"
[4] MATHAËL antwoordt: "Ja, vriend, als je nog niet weet dat in iedere ziel een geest van al het leven woont, dan kun je zeker nog lang niet begrijpen waarvandaan dat beetje wijsheid van mij komt! Weet je, op die manier is er met jou ook moeilijk te praten, want dan hoor je met open oren niets en zie je ook met open ogen niets!
[5] De ziel is toch slechts een vat voor het goddelijke leven, maar nog lang niet het leven zelf. Als de ziel zelf het leven zou zijn, welke oerdomme profeet zou haar dan ooit met het gezwets over het bereiken van het eeuwige leven, of tegengesteld daaraan over een mogelijke, eeuwige dood hebben kunnen vervelen? Maar omdat de ziel pas langs de weg van de ware goddelijke deugd het eeuwige leven kan bereiken, zoals dat met heel veel voorbeelden aangetoond kan worden, kan zij toch onmogelijk zelf het leven, maar veeleer een vat voor de opname daarvan zijn.
[6] Slechts een vonkje in het centrum van de ziel is datgene, wat men de geest van God en het eigenlijke leven noemt. Dit vonkje moet gevoed worden met geestelijke voeding, namelijk het zuivere woord van God. Door deze voeding wordt het vonkje in de ziel groter en sterker, neemt tenslotte zelf de menselijke vorm van de ziel aan, doordringt daarna de ziel volledig en transformeert tenslotte de gehele ziel in zijn eigen essentie.
7.83
Op 13-04-2011 9:54:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Waarom ben ik niet zo welbespraakt?
Ik ben niet jaloers hoor,hoe kom je erbij.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 13-04-2011 10:06:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Iedereen heeft zo zijn kwaliteiten .

Geen spraak verwarring hier
triest zijn de "machtige", gelukkig zijn de domme.
Op 13-04-2011 10:17:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
grappenmaker:

Toen Kain werd verdreven met het teken op zijn voorhoofd, opdat hem niets zou worden aangedaan,en nadat hij Abel had afgeslacht kwam hij na lange omzwervingen uiteindelijk terecht in de buurt van de Kaspische zee. Kain kreeg kinderen waaronder Hanoch. Hanoch was los van God en stichtte een stad ( Hanoch ) die in die tijd zijn gelijke niet kende.
De daken van de huizen waren van goud. De vrouwen waren als de vrouwen van nu die zich laten beschilderen en mooi maken simpelweg om aantrekkelijk te zijn . Althans uiterlijk. Uit alle windstreken werden ze naar de stad Hanoch gehaald.
Er speelden zich daar allerhande machtsspelletjes af waar Kain uiteindelijk niets van wilde weten.
Hij had zijn les geleerd maar zijn zoon werd hem vijandig en ging door met afvallig te zijn aan de Heer.
Kain werd ingegeven dat de toenmalige wereld met deze manier van leven geen lange tijd meer beschoren zou zijn.
Kain verliet Hanoch, richting, wat uit eindelijk bekend staat als Polynesië.
Ondertussen werd de zucht naar goud in Hanoch alsmaar groter en vele bergen in de omgeving moesten het ontgelden vanwege het daar aanwezige goud.
Echter de bergen dienen als deksels op het in de Aarde aanwezige water en een willekeurige berg die werd opgeblazen opende de poorten naar het inwendige Aardse water. 90 % inwendig 10 % procent aan de oppervlakte.
Met de kracht van een oliebron die niet tot stoppen gebracht kan worden maar dan een onbekende factor sterker, spoot het water uit de Aarde en de Bijbelse zondvloed nam haar aanvang.
Geen wereldwijde zondvloed. Maar toch in die tijd is de Bosporus onstaan en de middellandse zee en natuurlijk nog meer geografische veranderingen. Het gehele rijk van Siberie tot Ethiopie werd vernietigd.

Prachtig verhaal maar komt dat ergens vandaan ?
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 14:34:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Pieter:

@pipo.
"De bijbel letterlijk nemen is zelden een goed idee."
Mijn citaten kwamen niet uit de bijbel, maar uit de thora. Van de joden, dus.
Je moet de bijbel, koran en thora wel letterlijk nemen. Want anders kan de bijbehorende religie niet bestaan.
En selectief shoppen in de bijbel en zo bepalen wat je wel en wat je niet letterlijk moet nemen, lijkt me onzin.

@Gerard.
Er hing volgens de creationisten een watergewelf om de Aarde, waaruit het water zou zijn gekomen. Dat dat onzin is, wordt hier beschreven: http://home.kpn.nl/genesis/Deel3/faq_gewelf.htm

Uit de link van hierboven :Is het is mogelijk om de wetenschappelijke problemen te negeren door te stellen dat God een wonder in stand hield. We mogen dit niet uitsluiten, want God kan ongetwijfeld wonderen doen. Maar we mogen geen wonderen veronderstellen om een wetenschappelijke theorie aanvaardbaar te maken.
Klopt. Hoe fanatiek gelovig ik ook ben, ik geloof ook in fair play van God, die naar mijn mening voornamelijk via de natuurwetten speelt. Dus het is aan ons, zeg maar creationisten, om aanvaardbare theorieen op te werpen. Maar toch, geloof is geloof. Aan de andere kant verwacht ik dan ook aanvaardbare theorieen van mensen die zich pro wetenschap noemen. Overigens, naar mijn mening, had studentje gelijk. Die muis kwam niet uit de thora dus ook niet uit de bijbel. Nog een noot : Die fair play is er wel en niet.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 21:15:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Ik bedacht mij net dat ik ook pro wetenschap ben. Ik wordt als Armuth ?
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 21:30:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: De bijbel is geen wetenschappelijk boek.
De Schepping,Opstanding,Jericho,Op water lopen,De Rode Zee,
Zondvloed enz..kortom alle ''wonderen''kan je niet bewijzen.
Om de bijbel een beetje te kunnen begrijpen,
heb je eerst ''GELOOF'' nodig,dan gaat er een wereld voor je open.

Schepping is Wetenschap ,dat het een onmogelijke scenario is
(bericht gewijzigd op 12-9-2011 21:36:47)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 12-09-2011 21:30:42 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
armuth:

De bijbel is geen wetenschappelijk boek.
De Schepping,Opstanding,Jericho,Op water lopen,De Rode Zee,
Zondvloed enz..kortom alle ''wonderen''kan je niet bewijzen.
Om de bijbel een beetje te kunnen begrijpen,
heb je eerst ''GELOOF'' nodig,dan gaat er een wereld voor je open.

Toch niet of wel...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 21:33:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Ik bedacht mij net dat ik ook pro wetenschap ben. Ik wordt als Armuth ?

Doe maar niet, dan krijg je weekban op weekban wegens trollen.
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 21:34:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Emie :

Och kom...:

Ik bedacht mij net dat ik ook pro wetenschap ben. Ik wordt als Armuth ?

Doe maar niet, dan krijg je weekban op weekban wegens trollen.


Bedoel je trollen of dollen?
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 12-09-2011 21:37:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
armuth:

Emie :

Och kom...:

Ik bedacht mij net dat ik ook pro wetenschap ben. Ik wordt als Armuth ?

Doe maar niet, dan krijg je weekban op weekban wegens trollen.


Bedoel je trollen of dollen?


Ga zo door, Armuth. Ik kan niet wachten op de permaban.
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 21:38:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Wat doet het er eigenlijk toe, wel of geen vloed? En wanneer en hoe? Gebruik de bijbel om je leven in het nu mee te leiden. Da's al moeilijk genoeg.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 12-09-2011 21:39:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Van mijn dochter:
Zij huilt dag & nacht
Zij lacht dag & nacht
Ik kijk toe, dag & nacht
zelfs naar bedje toe dag & nacht.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 21:41:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Van mijn dochter:
Zij huilt dag & nacht
Zij lacht dag & nacht
Ik kijk toe, dag & nacht
zelfs naar bedje toe dag & nacht.


(Ik zie 't verband met het topic niet.)
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 21:43:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
Emie :

armuth:

Emie :

Och kom...:

Ik bedacht mij net dat ik ook pro wetenschap ben. Ik wordt als Armuth ?

Doe maar niet, dan krijg je weekban op weekban wegens trollen.


Bedoel je trollen of dollen?


Ga zo door, Armuth. Ik kan niet wachten op de permaban.


Niet te verwarren met permafrost
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 12-09-2011 21:44:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Emie :

Och kom...:

Van mijn dochter:
Zij huilt dag & nacht
Zij lacht dag & nacht
Ik kijk toe, dag & nacht
zelfs naar bedje toe dag & nacht.


(Ik zie 't verband met het topic niet.)

Eindelijk laat hij zijn ware aard zien .........
Op 12-09-2011 21:45:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
CCRider:

Emie :

armuth:

Emie :

Och kom...:

Ik bedacht mij net dat ik ook pro wetenschap ben. Ik wordt als Armuth ?

Doe maar niet, dan krijg je weekban op weekban wegens trollen.


Bedoel je trollen of dollen?


Ga zo door, Armuth. Ik kan niet wachten op de permaban.


Niet te verwarren met permafrost

Of spermaban
Op 12-09-2011 21:45:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Of taliban
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 12-09-2011 21:46:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: Ik dacht dat dit een rustig, rustiek , gedateerd topic was...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 21:47:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
CCRider:

Of taliban

Of Ray-ban
Op 12-09-2011 21:49:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Ik dacht dat dit een rustig, rustiek , gedateerd topic was...

Zodra je erop reageert, komt het weer 'plop' naar boven! En wij zijn dan benieuwd wat je reactie is.
Maar leg eens de link uit tussen het versje van je dochter en dit topic?
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 21:50:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Socrates:

CCRider:

Of taliban

Of Ray-ban

Of witte vloed. (Half terug on topic.)
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 21:57:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Emie :

Och kom...:

Ik dacht dat dit een rustig, rustiek , gedateerd topic was...

Zodra je erop reageert, komt het weer 'plop' naar boven! En wij zijn dan benieuwd wat je reactie is.
Maar leg eens de link uit tussen het versje van je dochter en dit topic?

Die is er niet. Mijn dochter kwam beneden,met dit gedichtje dat ze net had geschreven, en ik voelde dat ik dat kon delen, net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 21:59:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Emie :

Och kom...:

Ik dacht dat dit een rustig, rustiek , gedateerd topic was...

Zodra je erop reageert, komt het weer 'plop' naar boven! En wij zijn dan benieuwd wat je reactie is.
Maar leg eens de link uit tussen het versje van je dochter en dit topic?

Die is er niet. Mijn dochter kwam beneden,met dit gedichtje dat ze net had geschreven, en ik voelde dat ik dat kon delen, net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.

Daar is de Zeepkist voor. Kun je alle off-topic in kwijt.
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 22:00:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Emie :

Och kom...:

Emie :

Och kom...:

Ik dacht dat dit een rustig, rustiek , gedateerd topic was...

Zodra je erop reageert, komt het weer 'plop' naar boven! En wij zijn dan benieuwd wat je reactie is.
Maar leg eens de link uit tussen het versje van je dochter en dit topic?

Die is er niet. Mijn dochter kwam beneden,met dit gedichtje dat ze net had geschreven, en ik voelde dat ik dat kon delen, net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.

Daar is de Zeepkist voor. Kun je alle off-topic in kwijt.

Jullie verwachten teveel van mij. Er is niets wat Armuth niet al heeft gezegd. Maar toch, misschien gaan jullie jezelf nog uitbannen. Gelukkig is het maar voor een week. Klinkt als een biechten. Maar dat bestaat niet meer of toch...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 22:26:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Och kom...:

(...) net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.

Op 12-09-2011 22:29:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Emie :

Och kom...:

Emie :

Och kom...:

Ik dacht dat dit een rustig, rustiek , gedateerd topic was...

Zodra je erop reageert, komt het weer 'plop' naar boven! En wij zijn dan benieuwd wat je reactie is.
Maar leg eens de link uit tussen het versje van je dochter en dit topic?

Die is er niet. Mijn dochter kwam beneden,met dit gedichtje dat ze net had geschreven, en ik voelde dat ik dat kon delen, net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.

Daar is de Zeepkist voor. Kun je alle off-topic in kwijt.

Jullie verwachten teveel van mij. Er is niets wat Armuth niet al heeft gezegd. Maar toch, misschien gaan jullie jezelf nog uitbannen. Gelukkig is het maar voor een week. Klinkt als een biechten. Maar dat bestaat niet meer of toch...

Het is toch niet te veel gevraagd om off topic berichten in de Zeepkist te plaatsen?
Biechten bestaat nog steeds en dat weet je zelf ook best. Niet gaan zitten Armuthen...
(Oh en een permaban is PERMAnent, vandaar de naam. Dus niet voor een week. Maar dit is allemal vet off topic, daarmee doen we het artikel en de schrijver geen recht!)
(bericht gewijzigd op 12-9-2011 22:35:38)
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 22:31:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Socrates:

Och kom...:

(...) net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.Vraag het aan CCrider...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 22:38:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Socrates:

Och kom...:

(...) net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.Vraag het aan CCrider...

Die plaatst kattenberichten gewoon netjes in de Zeepkist.
Hang nou toch niet de onnozelaar uit.
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 22:39:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Emie :

Och kom...:

Socrates:

Och kom...:

(...) net als katten die tussen de schelpen ronddwalen.Vraag het aan CCrider...

Die plaatst kattenberichten gewoon netjes in de Zeepkist.
Hang nou toch niet de onnozelaar uit.

Sorry, dat ben ik wel, of liever gezegd nieuw op deze webside. Maar inmiddels de zeepkist gevonden. Niet mijn ding, eerlijk gezegd, tenzij het lekkere recepten zijn, al of niet marokkaans. Ik weet wel dat ik heb gezegd dat ik deze webside al een maand of 4 in de gaten hield, maar dat was meer via het veld. Mijn observaties van jullie afgelopen weekend waren ook echt slechts een indruk over 1 topic op 1 avond. Ik zit dan ook te wachten op de reactie van Pieter op dit topic evenals de katten tussen de schelpen zitten te wachten op de zeepaardjes die zoute riviertjes opzwemmen naar het hoge bergmeer ook in dit topic.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 12-09-2011 23:34:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Och kom...: dan adviseer ik je met klem dit eens te lezen. Off topic reacties worden tot op zekere hoogte getolereerd door de GW redaxie, maar ze kunnen ook worden ingeklapt of verwijderd:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-7-GWgeboden/
(met name gebod 3 dus)
(bericht gewijzigd op 12-9-2011 23:37:54)
Is it electrickery?
Op 12-09-2011 23:37:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Emie :

@Och kom...: dan adviseer ik je met klem dit eens te lezen. Off topic reacties worden tot op zekere hoogte getolereerd door de GW redaxie, maar ze kunnen ook worden ingeklapt of verwijderd:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-7-GWgeboden/
(met name gebod 3 dus)

Yep, gelezen, ik zal concreter worden. Maar morgen, morgen is een nieuwe dag, de zon schijnt dan, je doet wat je kan, als dat dan nog mag... Slapie lekker allemaal...
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 13-09-2011 0:03:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Och kom...:

Emie :

@Och kom...: dan adviseer ik je met klem dit eens te lezen. Off topic reacties worden tot op zekere hoogte getolereerd door de GW redaxie, maar ze kunnen ook worden ingeklapt of verwijderd:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-7-GWgeboden/
(met name gebod 3 dus)

Yep, gelezen, ik zal concreter worden. Maar morgen, morgen is een nieuwe dag, de zon schijnt dan, je doet wat je kan, als dat dan nog mag... Slapie lekker allemaal...

Goedemorgen allemaal... De zon schijnt en ik zou willen beginnen met een citaat uit de doelstelling van deze website.

Afwijkingen van deze geaccepteerde norm kunnen als heel bedreigend worden ervaren. Iedere grote wijziging in het denksysteem is riskant, vooral omdat wetenschap (net als religie) ook als maatschappelijk fundament dienst doet. Weerstand tegen veranderingen uit zich in het psychologische proces van afwijzing, de weigering om een verontrustende verandering in het eigen bestaan onder ogen te zien, te onderzoeken en mogelijk te accepteren. Zulke afwijkingen worden daarom doorgaans gebagatelliseerd, belachelijk gemaakt of genegeerd. Dat is de enige manier waarop wij ze kunnen inpassen in de oude, vertrouwde structuur van onze wereld.

Ik kom later hierop terug.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 13-09-2011 9:16:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Och kom...:

Och kom...:

Emie :

@Och kom...: dan adviseer ik je met klem dit eens te lezen. Off topic reacties worden tot op zekere hoogte getolereerd door de GW redaxie, maar ze kunnen ook worden ingeklapt of verwijderd:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-7-GWgeboden/
(met name gebod 3 dus)

Yep, gelezen, ik zal concreter worden. Maar morgen, morgen is een nieuwe dag, de zon schijnt dan, je doet wat je kan, als dat dan nog mag... Slapie lekker allemaal...

Goedemorgen allemaal... De zon schijnt en ik zou willen beginnen met een citaat uit de doelstelling van deze website.

Afwijkingen van deze geaccepteerde norm kunnen als heel bedreigend worden ervaren. Iedere grote wijziging in het denksysteem is riskant, vooral omdat wetenschap (net als religie) ook als maatschappelijk fundament dienst doet. Weerstand tegen veranderingen uit zich in het psychologische proces van afwijzing, de weigering om een verontrustende verandering in het eigen bestaan onder ogen te zien, te onderzoeken en mogelijk te accepteren. Zulke afwijkingen worden daarom doorgaans gebagatelliseerd, belachelijk gemaakt of genegeerd. Dat is de enige manier waarop wij ze kunnen inpassen in de oude, vertrouwde structuur van onze wereld.

Ik kom later hierop terug.

Uit de post van Sceaf deze link, is lekker kort. Dan kan je mijn volgende posts plaatsen.
.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 13-09-2011 9:40:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Och kom...:

Och kom...:

Och kom...:

Emie :

@Och kom...: dan adviseer ik je met klem dit eens te lezen. Off topic reacties worden tot op zekere hoogte getolereerd door de GW redaxie, maar ze kunnen ook worden ingeklapt of verwijderd:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-7-GWgeboden/
(met name gebod 3 dus)

Yep, gelezen, ik zal concreter worden. Maar morgen, morgen is een nieuwe dag, de zon schijnt dan, je doet wat je kan, als dat dan nog mag... Slapie lekker allemaal...

Goedemorgen allemaal... De zon schijnt en ik zou willen beginnen met een citaat uit de doelstelling van deze website.

Afwijkingen van deze geaccepteerde norm kunnen als heel bedreigend worden ervaren. Iedere grote wijziging in het denksysteem is riskant, vooral omdat wetenschap (net als religie) ook als maatschappelijk fundament dienst doet. Weerstand tegen veranderingen uit zich in het psychologische proces van afwijzing, de weigering om een verontrustende verandering in het eigen bestaan onder ogen te zien, te onderzoeken en mogelijk te accepteren. Zulke afwijkingen worden daarom doorgaans gebagatelliseerd, belachelijk gemaakt of genegeerd. Dat is de enige manier waarop wij ze kunnen inpassen in de oude, vertrouwde structuur van onze wereld.

Ik kom later hierop terug.

Uit de post van Sceaf deze link, is lekker kort. Dan kan je mijn volgende posts plaatsen.
.


Vervolgens ook van @sceaf http://www.sedimentology.fr/articles/lmr_2002.pdf

Dit is een moeilijk te begrijpen website daar er nogal wat technisch vakjargon wordt gebruikt. In het kort is het een weerlegging dat de aardlagen neergelegd door sedimentsvorming altijd opeenvolgend in tijd zijn en meer. Het geeft ook aanschouwlijk weer hoe de rockies + grand canyon zouden kunnen zijn onstaan.

Gelukkig is er een filmpje van waar de maestro zelf het uitlegt. Duurt 35 minuten maar is een must voor de nieuwsgierige grenswetenschapper.
http://video.google.com/videoplay?docid=6969084415434797659#

Commentaar van Pieter: @sceaf.
Je hebt gelijk, ik heb het niet gelezen, maar ik heb het gekeken:

Ik moet wel toegeven dat mijn reactie iets te vroeg was, maar dat krijg je als je ziet hoe het werk van deze Guy wordt ge/misbruikt in creationistische literatuur.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 13-09-2011 11:10:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Och kom...:

Och kom...:

Och kom...:

Och kom...:

Emie :

@Och kom...: dan adviseer ik je met klem dit eens te lezen. Off topic reacties worden tot op zekere hoogte getolereerd door de GW redaxie, maar ze kunnen ook worden ingeklapt of verwijderd:
http://www.grenswetenschap.nl/blogs/De-7-GWgeboden/
(met name gebod 3 dus)

Yep, gelezen, ik zal concreter worden. Maar morgen, morgen is een nieuwe dag, de zon schijnt dan, je doet wat je kan, als dat dan nog mag... Slapie lekker allemaal...

Goedemorgen allemaal... De zon schijnt en ik zou willen beginnen met een citaat uit de doelstelling van deze website.

Afwijkingen van deze geaccepteerde norm kunnen als heel bedreigend worden ervaren. Iedere grote wijziging in het denksysteem is riskant, vooral omdat wetenschap (net als religie) ook als maatschappelijk fundament dienst doet. Weerstand tegen veranderingen uit zich in het psychologische proces van afwijzing, de weigering om een verontrustende verandering in het eigen bestaan onder ogen te zien, te onderzoeken en mogelijk te accepteren. Zulke afwijkingen worden daarom doorgaans gebagatelliseerd, belachelijk gemaakt of genegeerd. Dat is de enige manier waarop wij ze kunnen inpassen in de oude, vertrouwde structuur van onze wereld.

Ik kom later hierop terug.

Uit de post van Sceaf deze link, is lekker kort. Dan kan je mijn volgende posts plaatsen.
.


Vervolgens ook van @sceaf http://www.sedimentology.fr/articles/lmr_2002.pdf

Dit is een moeilijk te begrijpen website daar er nogal wat technisch vakjargon wordt gebruikt. In het kort is het een weerlegging dat de aardlagen neergelegd door sedimentsvorming altijd opeenvolgend in tijd zijn en meer. Het geeft ook aanschouwlijk weer hoe de rockies + grand canyon zouden kunnen zijn onstaan.

Gelukkig is er een filmpje van waar de maestro zelf het uitlegt. Duurt 35 minuten maar is een must voor de nieuwsgierige grenswetenschapper.
http://video.google.com/videoplay?docid=6969084415434797659#

Commentaar van Pieter: @sceaf.
Je hebt gelijk, ik heb het niet gelezen, maar ik heb het gekeken:

Ik moet wel toegeven dat mijn reactie iets te vroeg was, maar dat krijg je als je ziet hoe het werk van deze Guy wordt ge/misbruikt in creationistische literatuur.

Daarnaast had Sceaf ook deze link geproduceerd. http://www.globalflood.org/papers/2003ICCcpt.html

Hierin wordt een innovatieve theorie beschreven, compleet met wiskundige 2D en 3D modellen, waarbij er gekeken wordt wat er gebeurd als complete stukken van de aardkorst afbreken en afzinken in de diepte.

Het vervolg commentaar van Pieter naar Sceaf van de vorige post was : Interessante stof, maar er zit een groot mankement in het verhaal: het geeft een alternatief voor de vorming van aardlagen, maar geeft niet aan hoe oud de sedimenten zijn. En daarvoor zijn methodes uitgevonden die ik zekerheidshalve maar aan jou laat om op te googelen :-)

Wel Pieter dat had hij al gedaan: http://www.globalflood.org/earthage/index.html

Daarin wordt een 'nieuw' instrument beschreven de "ion beam accelerator to ionize the carbon atoms and a mass spectrometer to count the relative numbers of 14C and 12C atoms" of kortweg AMS. Daarmee kan precieser worden gemeten dan alles daarvoor. Nieuw tussen haakjes want de AMS bestaat al meer dan 25 jaar. De uitslagen zijn natuurlijk verrassend. When we include this more realistic value for the pre-Flood 14C/12C ratio in our calculation of age, we find that a value of 0.24 pmc corresponds to an age of only 6000 years (0.005 x 2-6000/5730 = 0.0024 = 0.24 pmc).

Ik ben geen wetenschapper maar hier lijkt toch iets concreets te liggen dat al naar behoefte onderuit kan worden gehaald dan wel bevestigd.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 13-09-2011 11:40:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...: De moeilijkheden van Noach.

http://weblogs.nrc.nl/bekijks/2011/10/05/ark-van-noach-de-wetenschappelijke-versie/

Enige gelijkenis tussen Noach en Socrates zijn voor rekening van de kijker.
Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 06-10-2011 11:01:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Och kom...:

De moeilijkheden van Noach.

http://weblogs.nrc.nl/bekijks/2011/10/05/ark-van-noach-de-wetenschappelijke-versie/

Enige gelijkenis tussen Noach en Socrates zijn voor rekening van de kijker.

Niet op onze Socrates, denk ik zeker te weten
No shit, Sherlock
Op 06-10-2011 11:20:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Vragen,vragen en nog eens vragen.
Hoe kan dat 7 x en dan schreeuwen en de ton viel om?
Simpel Jericho ligt op een breuklijn.
Eerst bewijzen en dan geloven,de omgekeerde wereld.
Gek waarom is Jericho niet geplunderd,schuren vol graan onaangeroerd.
Een wetenschappelijkboek vraagt eerst om bewijzen.
Een Goddelijkboek vraagt eerst om ..........(H 11:1)
Ik weet niet hoeveel bonuspunten ik nog heb,ik kan wel alles op de pof zeggen,maar dan ga je failliet.
Dan moet ik denken aan de ....ssssst perma ban K.
(bericht gewijzigd op 6-10-2011 13:37:20)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 06-10-2011 0:29:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth: Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.
(bericht gewijzigd op 6-10-2011 12:33:35)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 06-10-2011 0:29:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Kap eens met die witregels!
Is it electrickery?
Op 06-10-2011 0:42:46 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Emie :

armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Kap eens met die witregels!

Niet om jou af te zeiken, hoor.
Ik ben gewoon nieuwsgierig.
Ik ben een plaagiaat .
Iemand die graag plaag .
Was sich liebt das neckt sich.

p.s
belubberen en witregel nieuwe geëvolueerde woorden,
ik vind je knap Emie.
(bericht gewijzigd op 6-10-2011 13:31:28)
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 06-10-2011 13:28:38 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
arm uth:

Dan moet ik denken aan de ....ssssst perma ban


Hopelijk komt die er héél snel.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 06-10-2011 17:45:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Luk:

arm uth:

Dan moet ik denken aan de ....ssssst perma ban


Hopelijk komt die er héél snel.


Waarom heb jij mij lief?
Jaloers op Pieter?
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 06-10-2011 18:36:45 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Och kom...:

De moeilijkheden van Noach.

http://weblogs.nrc.nl/bekijks/2011/10/05/ark-van-noach-de-wetenschappelijke-versie/

Enige gelijkenis tussen Noach en Socrates zijn voor rekening van de kijker.

Hahahaha!!! Heel goed OK. Hilarische filmpjes!
Op 06-10-2011 19:30:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Socrates:
Pieter:

Och kom...:

De moeilijkheden van Noach.

http://weblogs.nrc.nl/bekijks/2011/10/05/ark-van-noach-de-wetenschappelijke-versie/

Enige gelijkenis tussen Noach en Socrates zijn voor rekening van de kijker.

Niet op onze Socrates, denk ik zeker te weten

Op 06-10-2011 19:30:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Armuth, de wereld draait niet om jou. Nog draait hij om christendom, opstanding of schepping, of wat je ook roept. De wereld draait om z'n as. That's all.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 06-10-2011 20:43:35 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
flaxious:

Armuth, telt een gewaarschuwd mens niet voor twee?

http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOA_72TFXT
was getekend
Op 06-10-2011 21:13:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Veteo:
flaxious:

Armuth, telt een gewaarschuwd mens niet voor twee?
http://www.nwo.nl/nwohome.nsf/pages/NWOA_72TFXT

Artikel zegt: Bij neuronen is dit het synchroon lopen van het ritme van zendende en ontvangende neuronen (coherentie). Het ontvangende neuron is op het moment dat het signaal arriveert extra ontvankelijk voor de prikkel.
Het probleem is dat alle ontvangende neuronen vertrokken zijn uit irritatie, veroorzaakt door de zendende neuronen.
(bericht gewijzigd op 6-10-2011 21:35:39)
You don't know what you've got until it's gone...
Op 06-10-2011 21:35:11 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Tetzmol:

armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Armuth, de wereld draait niet om jou. Nog draait hij om christendom, opstanding of schepping, of wat je ook roept. De wereld draait om z'n as. That's all.Jij hebt makkelijk praten als uitverkorene,denk ook eens aan anderen.
Ik vind je maar gierig.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 06-10-2011 21:47:17 | Kudos: -1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Och kom...:
Tetzmol:

armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Armuth, de wereld draait niet om jou. Nog draait hij om christendom, opstanding of schepping, of wat je ook roept. De wereld draait om z'n as. That's all.


Of een gekromde spiraal.

Zo lang er leven is, is er hoop...
Op 06-10-2011 22:35:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
armuth:

Tetzmol:

armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Armuth, de wereld draait niet om jou. Nog draait hij om christendom, opstanding of schepping, of wat je ook roept. De wereld draait om z'n as. That's all.Jij hebt makkelijk praten als uitverkorene,denk ook eens aan anderen.
Ik vind je maar gierig.


Gierig? Op een gegeven moment hou ook ik op paarlen voor de zwijnen te werpen.
Edit: foutje, bedaaankt.

(bericht gewijzigd op 6-10-2011 22:39:10)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 06-10-2011 22:37:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
armuth:
Tetzmol:

armuth:

Tetzmol:

armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Armuth, de wereld draait niet om jou. Nog draait hij om christendom, opstanding of schepping, of wat je ook roept. De wereld draait om z'n as. That's all.Jij hebt makkelijk praten als uitverkorene,denk ook eens aan anderen.
Ik vind je maar gierig.


Gierig? Op een gegeven moment hou ook ik op paarlen voor de zwijnen te werpen.
Edit: foutje, bedaaankt.


Ik ben geen zwein.
Ik ben arm en toch rijk.Ik heb problemen en ben toch blij.
Op 06-10-2011 22:48:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Och kom...:

Tetzmol:

armuth:

Schepping Opstanding Christendom
vragen vragen vragen.

Armuth, de wereld draait niet om jou. Nog draait hij om christendom, opstanding of schepping, of wat je ook roept. De wereld draait om z'n as. That's all.


Of een gekromde spiraal.Ik luister altijd wel graag naar die Haramein.
Is it electrickery?
Op 06-10-2011 22:49:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden