In het blog Proefgekonijnde LSD militairen hadden we het over een reeks van gecontroleerde LSD experimenten bij militairen die tientallen jaren duurden: mind control of het gebruik van hallucinerende en bewustzijnsveranderende middelen als een wapen in oorlogvoering. Maar niet alleen onwetende militairen waren een prooi van het geheime Amerikaanse project MK-ULTRA - dat trouwens nog steeds geclassificeerd is en waarvan het meeste bewijsmateriaal vernietigd is -, ook onwetende burgers stonden op het menu. Een frappant voorbeeld daarvan is wat in de Franse annalen van de geschiedenis gegrift staat als het mysterie van Le Pain Maudit (het vervloekte brood) van Pont-Saint-Esprit.

Op 16 augustus 1951 worden de inwoners van het slaperige, pittoreske dorpje Pont-Saint-Esprit in het zuiden van Frankrijk plotseling overvallen door hallucinaties. Honderden dorpelingen vertonen een krankzinnig gedrag, tientallen inwoners belanden in een gesticht en vijf mensen leggen het loodje. Vijftig jaar lang gaat men er van uit dat het brood van de lokale bakker onopzettelijk besmet raakte met een psychoactieve substantie, totdat de Amerikaanse onderzoeksjournalist H. P. Albarelli Jr. er achter komt dat de CIA destijds het brood van het dorpje intoxiceerde met LSD als onderdeel van het project MK-ULTRA.


(De bakkerij van Pont-Saint-Esprit)

Het mysterie van le pain maudit blijft de inwoners van Pont-Saint-Esprit achtervolgen. De ouderen van het dorp herinneren zich nog levendig hoe ze angstaanjagende hallucinaties kregen van vreselijke beesten en branden. Iemand probeerde om zich te verdrinken terwijl hij uitschreeuwde dat zijn buik werd weggevreten door slangen, een kind van 11 jaar probeerde zijn grootmoeder te wurgen, iemand anders was er van overtuigd dat hij een vliegtuig was toen hij uit het raam van de tweede verdieping naar beneden keilde en nog een ander zag zijn hart uit zijn voeten ontsnappen en smeekte de dokter om het terug op zijn plaats te steken. Onnodig te vermelden dat tientallen mensen in dwangbuizen naar het lokale gesticht afgevoerd werden.

Albarelli komt het bewijsmateriaal op het spoor tijdens zijn onderzoek naar de verdachte zelfmoord van Frank Olson, een biochemicus die voor de Special Operations Division van het Amerikaanse leger in Fort Detrick werkte (twee jaar na het incident in Pont-Saint-Esprit sprong of viel Olson 'per ongeluk' uit het raam van de dertiende verdieping). In een correspondentienota tussen een agent van de CIA een werknemer van het Zwitserse farmaceuticabedrijf Sandoz leest Albarelli dat het geheim van Pont-Saint-Esprit geen onopzettelijke besmetting van het brood met een psychoactieve substantie is, maar een opzettelijke toevoeging van diëthylamide, de D in LSD.

Als Albarelli de voormalige collega's van Olson opzoekt, onthullen twee van hen dat het incident van Pont-Saint-Esprit deel uitmaakte van een mind control experiment van de CIA en het Amerikaanse leger. Na de Koreaanse Oorlog lanceerden de Amerikanen een enorm onderzoeksprogramma naar de 'geestelijke manipulatie' van gevangenen en vijandelijke troepen. Wetenschappers bij de Special Operations Division in Fort Detrick vertellen dat CIA agenten destijds de lucht en lokale voedingsproducten in Pont-Saint-Esprit contamineerden met LSD.

Het is niet geweten of de Franse geheime dienst (Direction Générale de la Sécurité Extérieure) op de hoogte was van de Amerikaanse experimenten in Pont-Saint-Esprit. Volgens de Amerikaanse berichtgeving zou de Franse geheime dienst na de ontdekking van de waarheid tekst en uitleg gevraagd hebben bij de CIA. De Franse geheime dienst ontkent dit formeel. De inwoners van Pont-Saint-Esprit willen wel nog altijd te weten komen waarom hun dorpje uitgekozen werd als een scene voor proefgekonijnde LSD burgers.

Lemetje: Ogen dicht, met een punaise in de hand en lukraak prikken
zolang het maar niet in Amerika is.
Op 21-03-2010 8:39:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22: Oogjes dicht en snaveltjes toe, Welterusten!

Waarom blijven mensen nog steeds zo goed gelovig over de voor hun 'zorgende' overheden??? Is dat gemakzucht of ongeloof of ....?????? Waarom wordt dit niet eens groter verteld en bijv. besproken in het 8 uur journaal? Ben benieuwd wat mensen dan gaan denken...

Overigens weet ik uit ervaring, dat wat mensen hebben gezien, wat ze geen plekje kunnen geven, na verloop van tijd 'verstopt' hebben ergens in hun hersenen en het zelf niet meer geloven... (ja idd... met een halve buurt staan kijken naar een oranje / gele bol.., jaren terug. De meesten weten het niet meer...Maar dat is off topic)
(bericht gewijzigd op 21-3-2010 9:06:59)
Nieuw Bewust Zijn
Op 21-03-2010 9:05:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dzyan: In dit geval zul je toch met een hele stapel bewijsmateriaal moeten komen! Want op graan kan een schimmel groeien. Een er van is Moederkoorn. En dat is nu net de schimmel waaruit Hofmann (van Hofmann la Roche) het vijfentwintigste derivaat uit isoleerde. LSD-25. Dat betekent dus dat die Moederkoorn al 24 andere derivaten leverde. Een aantal daarvan zijn ook psychoactief.

Dus hoe bewijs je dat het hier een kunstmatig toegevoegd goedje was en niet een foutje van de molenaar?

Er zijn in de geschiedenis namelijk meer van dit soort massa psychoses bekend. De meeste van voor het bestaan van de CIA

Groet,

Dzyan
Op 21-03-2010 11:29:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Albert Hofmann werkte ten tijde van zijn ontdekking van LSD-25 bij Sandoz in Basel. Dus niet bij Hofmann/LaRoche.
Albert Hofmann is overigens in 2008 op 102 jarige leeftijd overleden.
Dat het geen moederkoren betrof valt af te leiden uit het feit dat geen van de slachtoffers leed aan necrose wat vaak wel het geval is bij vergiftiging met moederkoren. Hierbij beginnen dan de extremiteiten zwart te verkleuren en weg te rotten.
De CIA heeft wel meer rare expirimenten op z'n geweten zoals bijv. het geven van radioactief besmet voedsel aan zwakzinnigen in de jaren 50. Ze kennen dus weinig scrupules als gaat om hun zieke expirimenten.

Tetzmol.
(bericht gewijzigd op 21-3-2010 12:52:39)
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 21-03-2010 0:50:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Proefgekonijnde? Geproefkonijnde dan nog altijd...
Op 21-03-2010 13:00:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje:
Dzyan:

In dit geval zul je toch met een hele stapel bewijsmateriaal moeten komen! Want op graan kan een schimmel groeien. Een er van is Moederkoorn. En dat is nu net de schimmel waaruit Hofmann (van Hofmann la Roche) het vijfentwintigste derivaat uit isoleerde. LSD-25. Dat betekent dus dat die Moederkoorn al 24 andere derivaten leverde. Een aantal daarvan zijn ook psychoactief.

Dus hoe bewijs je dat het hier een kunstmatig toegevoegd goedje was en niet een foutje van de molenaar?

Er zijn in de geschiedenis namelijk meer van dit soort massa psychoses bekend. De meeste van voor het bestaan van de CIA

Groet,

Dzyan

Een beetje molenaar weet wat moederkoorn is zal voorkomen dat het in zijn meel terecht komt. Een besmette partij wordt weggegooit. Lang geleden toen men nog niet wist wat het was kwam het vaker voor dat mensen stierven aan het slechte brood. Tegenwoordig komt het bijna niet meer voor en al een molenaar altijd alert zijn.
Met (ver)wild(erd) graan heb je meer kans op besmetting dan op het 'normale' gecultiveerde graan.
Op 21-03-2010 13:11:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: Moraal van het verhaal: De CIA raakt(e) er WEERAL mee weg
Hoogst tijd om een boek op de markt te brengen getiteld: Amerika's misdaden tegen de mens(elijk)heid. Kan niet moeilijk zijn om een ganse waslijst aan criminele operaties te verzamelen. Afghanistan en Irak sluiten de boel af, hopelijk moet voor publicatie Iran er ook niet nog in, anders is ie al verouderd voor ie van de persen rolt.
Dit boek wordt DE bestseller aller tijden.

WIE HELPT?

materiaal genoeg, alleen gewoon overal de matjes opheffen om te ontdekken wat er netjes onder is geveegd

Truth for all,
instead of mobile phones, flatscreens en fattening crap.
(bericht gewijzigd op 21-3-2010 17:27:51)
niets is iets, niet?
Op 21-03-2010 16:14:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden