De federale overheid van Oeljanovsk, een oblast (bestuurlijke eenheid) van Rusland in het Federaal District Wolga heeft het licht op groen gezet voor een vijfjarig programma om vliegende schotels te bouwen én in productie te nemen. De eerste vliegende schotel, een bizarre hybride van een helikopter en een luchtschip, met de officiele naam 'Aerostatic thermoballasted vehicle' - of simpelweg 'Locomoskayner', naar de fabricant Locomosky, werd voorgesteld op de MAKS-2009 luchtshow.

Het prototype van de vliegende schotel met een diameter van 7 meter kon amper 20 kilogram lading meenemen, maar Locomosky is van plan om vliegende schotels te bouwen die 600 ton of 11.000 passagiers kunnen vervoeren. De Locomoskayner kan verticaal opstijgen en landen, ronddraaien, en zich in een rechtlijnige route met een snelheid van circa 150 km/uur verplaatsen. De vliegende schotel heeft geen speciale landingsfaciliteiten nodig en kan bij wijze van spreken overal landen.

Door het lage brandstofverbruik en de aerodynamische vorm van de Locomoskayner ten opzichte van gewone vliegtuigen zal de vliegende schotel supergrote cargo's naar afgelegen en moeilijk toegankelijke gebieden kunnen vliegen.

Omdat de productie van de vliegende schotels zo'n 800 banen in de regio zou opleveren heeft de lokale overheid 90 miljard dollar in het project geïnvesteerd. Locomosky is al begonnen met de bouw van een productiehal in een industriezone van het gebied. Nu nog vliegende schotels bouwen...

Frank Bomans: Als ze dit soort luchtballonnen als vliegtuigen gaan gebruiken dan kunnen we ervan uitgaan dat de Russen nooit een echte buitenaardse UFO hebben gevonden. Dit is gewoon een Hindenburg 2.0.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 13-03-2010 13:28:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Idd een moderne brandstofverslurpende ordinaire zeppelin!!!
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 13-03-2010 13:33:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Frank Bomans:

Als ze dit soort luchtballonnen als vliegtuigen gaan gebruiken dan kunnen we ervan uitgaan dat de Russen nooit een echte buitenaardse UFO hebben gevonden. Dit is gewoon een Hindenburg 2.0.


Omdat ze een nieuwe auto gaan gebruiken kunnen we ervan uitgaan dat ze nog nooit een vliegtuig hebben gevonden. Dit is gewoon een hint.
Op 13-03-2010 14:18:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden