Dat landbouwminister Gerda Verburg van ieder huishouden in Nederland 50 eurocent in haar 'Glossy' heeft gestoken is begrijpelijk. Politiek en Showbizz gaan tegenwoordig hand in hand en leveren de ene na de andere soap. Dat de Europese minister van Buitenlandse Zaken ondanks haar reisbudget van 300.000 euro een privévliegtuig wil kan ik ook wel inkomen nu Alberto Stegeman het vliegen bijkans onmogelijk heeft gemaakt. Dat zogenaamde wetenschappers de ene na de andere klimaatramphoax oplepelen waarin doem en ellende over ons word uitgestort geeft niets. Buiten een paar mensen met een extreem dikke plaat voor de kop en met een flink propagandabudget is de rest murw geworden en stookt expres de kachel nog eens op. Nee, weet je wat pas ongelofelijk is?

nieuw carriere

(Op een dag weet je het: je wordt huisman)

Het is ongelofelijk dat de twee 'golden boys' uit de Haagse politiek opeens nestdrang krijgen en hun carrière aan de wilgen hangen om thuis de was te gaan doen. De gedoodverfde CDA-kroonprins en rekening rijden voortrekker Camiel Eurlings en PvdA-zonnekoning Wouter Bos, die verziekte banken met belastinggelden overeind wist te houden, doen het niet meer. Zij wisselen hun status, macht en ego in voor een bestaan op de bank met schreeuwende kinderen. Kijk, dat geloof ik dus niet.

Al eerder stopte de Marxistische SP-voorvrouw Agens Kant, maar die gaf gewoon ruiterlijk toe dat zij conclusies had getrokken uit tegenvallende verkiezingsuitslagen. Zo gaat dat nu eenmaal in die kringen als het proletariaat ontevreden is. 

Maar Bos en Eurlings? En dat ook nog eens nagenoeg gelijktijdig en met dezelfde smoes. Zou het iets te maken hebben met de verwachtingen dat de PVV van Wilders aan de macht zou kunnen komen? Misschien ziet Eurlings een bui hangen en besloot hij om er niet verder aan mee te werken.

Nu het CDA-clubje van Balkenende de hete adem van de PVV in de nek voelt, draaikonten ze opeens om met verkiezingsretoriek waar Wilders jaloers op zou kunnen zijn. Als we de krantenkoppen van de afgelopen periode op een rijtje leggen, lijkt de partijpolitiek van de CDA meer op een verkiezingsfolder van de PVV. Kijk even mee;

CDA wil allochtone crimineel harder aanpakken. Ik ben benieuwd hoe ze dat willen gaan rijmen met artikel 1 uit de Grondwet. Of plannen ze een coup?

CDA wil inburgeraars verplicht het Wilhelmus laten instuderen. Dat zal het straatbeeld een leuk kleurtje geven als we vanonder de boerka's horen zingen 'ben ik van Duitsen bloed'.

CDA wil verslaafde blowers weren uit coffeeshops. Tuurlijk, dat kan net zo eenvoudig als alcoholverslaafden weren uit slijterijen of kroegen of gokverslaafden uit gokhallen en casino's.

CDA wil bewaarplicht Internetproviders naar minimaal 12 maanden. Uiteraard, wie veiligheid wil moet nu eenmaal privacy inleveren, toch?

CDA wil harde aanpak buitenlandse ZZP’ers. Kijk, dat het CDA het toestond om Polen en ander buitenlands plukvolk de aspergetelers en bloembollenboeren te laten helpen is één ding maar dan moeten ze natuurlijk geen pretenties krijgen en voor zichzelf gaan beginnen als klusser of bouwvakker. En als ze dat dan toch doen dan wil het CDA alle buitenlandse bouwvakkers gaan registreren.

CDA dringt aan op zorgvuldigheid uitzending militairen. Ook geheel logisch, nadat Balkenende tegen beter weten en de nadrukkelijke wens van het volk en onder valse voorwendselen 'onze' jongens van de ene naar de andere zandbak stuurde besluit men nu opeens 'zorgvuldig' te worden.

CDA wil AOW verhoging doordrukken. Niks vergrijzing, Als we zouden stoppen met geld pompen in JSF-straaljagertjes en andere megalomane hobby's kunnen we allemaal al met ons 55ste met pensioen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

balkenwilders
(En terwijl Wouter en Camiel gaan soppen mat Balkenende zich snel een nieuw kapsel aan)

En natuurlijk kon de VVD niet achter blijven en deed ook alvast maar wat duiten in het electorale zakje. VVD wil etters aan de enkelband. Nou dat zal ze leren hé. en omdat jullie (de rest van het volk) ook niet te vertouwen zijn wil de VVD preventief fouilleren altijd en overal toestaan.

De linkse partijen zitten ondertussen ook in flinke tweestrijd. Ook een al te scherpe bocht naar rechts maken zou hun toch al tanende geloofwaardigheid nog meer aantasten en dus roepen ze ook maar wat. SP wil grote lokale projecten vooraf toetsen. Na jaren van megalomane bouwprojecten, bouwfraudes en andere miljoenen aan belastinggeld opzuigende monsterprojecten heeft men opeens het licht gezien. En dus gaan we nu vooraf toetsen zodat we nadien kunnen zeggen dat de inschattingen te laag waren.

GroenLinks wil de rode loper uitleggen voor fietsers. De wereld staat bijkans in brand en de toekomst is maximaal onzeker. Een kopje thee en een lekker fietspad zou daarbij wel eens verlichting kunnen brengen. GroenLinks wil ook de belasting op kolencentrales verhogen. Niet dat het milieu daarmee gebaat is maar het levert weer extra centjes op die Bos hard nodig heeft om de rupsjes-nooit- genoeg van deze wereld te helpen. Bos wil IJsland namelijk tegemoet komen. Als jij of ik een rekening niet betalen dan komen er vriendelijke mensen om je te helpen om je inboedel in geld om te zetten. Aangezien 'onze' jongens toch klaar zijn met hun hulpmissies in Afghanistan (jaha, het is daar nu veeeeeel beter) zouden ze gelijk kunnen opstomen naar IJsland om beslag op die ijsrots te leggen.

Ondertussen is door al die stoere praat en rollende spierballen van de wankelende regenten het momenteel lastig scoren voor de PVV. Een mooi moment voor wat verdieping en bezinning zo lijkt het:

PVV wil opheldering antwoorden minister Van der Hoeven.
PVV wil opheldering over dreigend medisch isotopentekort
PVV wil opheldering na nieuw geval Marokkaanse ziekenhuisterreur.

Nee, dan de Christen Unie van Ayatollah Rouvoet. In al het geschreeuw en gejank op het Binnenhof blijft deze zedenprediker gewoon zijn rechte koers varen. Rouvoet wil homo-emancipatie kwijt lezen we in de krant. en Rouvoet wil meer baby's. 'Stop met sodemieteren en gaat heen en vermenigvuldig u' is en blijft zijn boodschap. Kunnen we geen deal met deze man maken dat als hij hier op aarde zijn mond houdt, hij later in het koninkrijk gods minister-president mag worden?

O, en dan zijn er nog enkele keiharde terreurdreigingen waar tot nu toe de NCTB nog niets mee gedaan heeft.
Psychopaat en engste man van Nederland Donner wil door als minister in een nieuw kabinet. Klimaathoaxer Cramer wil op het Haagse pluche blijven plakken. Privacyhater Guusje ter Horst staat met haar koffers al klaar om de Amsterdamse burgemeesterswoning te betrekken. En last but not least, de man die het toestond om miljarden in een bodemloze Noord-Zuidput te kieperen en ieder 'incident' met een kopje thee te sussen, Job Cohen, dreigt premier te worden.

Ab Klink heeft trouwens ook nog een klus te klaren. Hij moet nog even voor miljoenen aan overbodige griepvaccins zien te slijten aan Derde Wereldlanden. En nee, u krijgt geen geld terug.

Ik begin nu toch langzaam aan te begrijpen waarom Eurlings en Bos eieren voor hun geld kiezen. En zo zie je... uiteindelijk volgen ze allemaal het advies van wijlen Pim Fortuyn op.

Emie : Ben ik eens benieuwd welk rondje Pino rood gaat kleuren op 9 juni Ik voorspel een hoop reacties op dit stuk. Of dat ook terecht is...
Pino verwoordt hier in feite alleen maar de 'politici zijn allemaal klootzakken en zakkenvullers en leugenaars'-mening.
Is it electrickery?
Op 18-03-2010 11:07:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Leuk stukje, alles even zo eens opgesomt.
Ik weet al wat ik ga stemmen, maar ben erg benieuwd naar de uitslag en vooral naar de coalitie vormingen. Maar het zal wel allen tegen 1 worden.
Ik hoop trouwens niet dat cohen premier gaat worden, das echt een zacht gekookt eitje, voor elk probleem gaan we op de thee praten we en vervolgens wordt over hem heengelopen, maarja, dan drinken we toch nog een bakkie thee...
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 18-03-2010 11:44:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: of je nou door de kat of de hond gebeten word,zeer doet het toch.
Zoiets zei mijn oma al.
Een pot nat en er veranderd niets voor ons.
We blijven melkvee...
Deze hele demoncratie zit zo log in elkaar daar komt geen beweging in!
Wie er ook in het rariteiten kabinet komt.
Die Bos en Co verlaten het zinkende schip, misschien is het ook beter dat alles naar de haaien gaat, de economie is toch al kapot alleen weten we het nog niet.
Wat kan er gebeuren? Je werk en huis kwijt? en dan ,als de helft van de Nederlanders failliet is, zetten ze die dan allemaal op straat?
Dan maar massaal nomade worden en rond gaan trekken.(kijk vast rond voor paard en wagen)
Op 18-03-2010 13:02:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Nog wat: vele krijgen nu nog een riante 4 jaar wachtgeld! Bij ontslag nemen zou dit moeten komen te vervallen. Als ik ontslag neem vervallen ook opeens een hoop rechten, krijg ik ook niet nog 4 jaar doorbetaald hoor.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 18-03-2010 13:32:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: meen je dat nou serieus trouwens dat die achterlijke een nieuw kapsel heeft of was dat een grap oid?
Op 18-03-2010 13:38:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
rudiev:

Nog wat: vele krijgen nu nog een riante 4 jaar wachtgeld! Bij ontslag nemen zou dit moeten komen te vervallen. Als ik ontslag neem vervallen ook opeens een hoop rechten, krijg ik ook niet nog 4 jaar doorbetaald hoor.

nee hoor, men krijgt wachtgeld tot men iets nieuws heeft, met een maxium van 4 jaar. in de praktijk hebben de meesten vóór de verkiezingen al een nieuwe baan.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 18-03-2010 14:28:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ratten verlaten altijd als eerste het zinkende schip.
Kennelijk staat er iets te gebeuren dat zo erg is dat men er zelfs het pluche voor wil opgeven....

Toevallig komt het jaar 2012 steeds dichterbij.... een verband?
Op 18-03-2010 14:46:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
studentje:

rudiev:

Nog wat: vele krijgen nu nog een riante 4 jaar wachtgeld! Bij ontslag nemen zou dit moeten komen te vervallen. Als ik ontslag neem vervallen ook opeens een hoop rechten, krijg ik ook niet nog 4 jaar doorbetaald hoor.

nee hoor, men krijgt wachtgeld tot men iets nieuws heeft, met een maxium van 4 jaar. in de praktijk hebben de meesten vóór de verkiezingen al een nieuwe baan.

Je heb gelijk studentje. Excuses voor mijn verkeerde informatie.
Maar het blijft vreemd dat ze niet gewoon, net als elke andere nederlander, de WW in moeten. Wat maakt hun meer dan een ontslagen vuilnisman of ontslagen directeur? Zelf na een paar uur in functie geweest te zijn heb je al recht op wachtgeld. Belachelijk. Mmm, misschien toch maar even een paar uurtjes de politiek in gaan om dan mijn ontslag, na het roken van een jointje ofsow, weer in te dienen. €€€
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 18-03-2010 14:46:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Oud-wethouders in Amsterdam kregen vorig jaar samen ruim 1,6 miljoen euro aan wachtgeld. Van de regeling maakten 32 afgetreden wethouders gebruik. Dit meldt de lokale omroep AT5, die een beroep deed op de Wet openbaarheid van bestuur.

http://binnenland.nieuws.nl/583831

En dat zijn nog maar wethoudertjes in Amsterdam... CBS doe es uitrekenen wat het landelijk is.
Op 18-03-2010 14:49:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Zo'n stuk hoort thuis op de opiniepagina van de volkskrant, elsevier of joop >
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 18-03-2010 15:54:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: Ik vind het zowiezo eng worden, bepaalde figuren die zo ineens de politiek uit gaan en ook met dezelfde redenen...

Hier zit gewoon iets achter en heel mijn familie hier thuis die zit ook zo van hé wat is dit?
hier zit iets achter.

Op 18-03-2010 20:26:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Ah, het is weer campagnetijd...
'Wij willen dit' en 'wij willen dat' en uiteindelijk verandert er geen moer.

Stemmen? Op die graaiers en naaiers?
Dacht het niet. Zonde van m'n tijd.
Zelfs de "Verlosser Geert de Groote" zal mij niet verleiden om te gaan stemmen.

Is het een beetje overgekomen dat ik weinig vertrouwen in de democratie heb?
Cannot kill the Battery!!!
Op 18-03-2010 20:38:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Marsepars:

Ah, het is weer campagnetijd...
'Wij willen dit' en 'wij willen dat' en uiteindelijk verandert er geen moer.

Stemmen? Op die graaiers en naaiers?
Dacht het niet. Zonde van m'n tijd.
Zelfs de "Verlosser Geert de Groote" zal mij niet verleiden om te gaan stemmen.

Is het een beetje overgekomen dat ik weinig vertrouwen in de democratie heb?

En in de Rooms Katholieke Kerk? (Is kokend water heet?)
Is it electrickery?
Op 18-03-2010 21:08:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Emie :


En in de Rooms Katholieke Kerk? (Is kokend water heet?)

God zit in mijzelf, niet in een gebouw of instituut.
En de duivel ook, maar die heeft geen moer te vertellen.
Tot het moment dat ik zeg dat ie z'n gang mag gaan.
Cannot kill the Battery!!!
Op 18-03-2010 21:38:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
cool:

Ik vind het zowiezo eng worden, bepaalde figuren die zo ineens de politiek uit gaan en ook met dezelfde redenen...

Hier zit gewoon iets achter en heel mijn familie hier thuis die zit ook zo van hé wat is dit?
hier zit iets achter.

Maar wat dan? Iemand?
Is it electrickery?
Op 18-03-2010 21:41:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nemesis: Heeft zeker al een betere baan aangeboden gekregen.
Effe afwachten,'t zal over een paar maandjes wel bekend worden.
Op 18-03-2010 22:11:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lonley wolf: Iedereen heeft het over een domocratie.
Nederland is helemaal geen democratie, wij zijn een monarchie met een 1e kamer die door de konining gekozen is, Democratie ???
...... whoehahahaha!!!!
Op 19-03-2010 16:07:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sceaf : Enerzijds is een democratie de minst efficiënte manier van regeren. Aan de andere kant hebben we wel verregaande vrijheid. Iedereen kan vanuit zijn luie stoel het heersend gezag bekritiseren. Terecht of niet het is de vraag of deze hobby het algemeen belang dient.

Voor alle mensen met politiek aspiraties de volgende tip: spreek gewoon altijd de waarheid, dat zou zeer verfrissend zijn.

Op 19-03-2010 23:24:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lonley wolf:

ik sluit mij bij sceaf aan!
(bericht gewijzigd op 20-3-2010 10:46:43)
Op 20-03-2010 10:43:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden