Ik word vaak beschreven als een 'revisionistische historicus': dat is een mooi woord voor iemand die geen historicus is, maar een andere kijk op de geschiedenis onder de aandacht tracht te brengen. Lees: geschiedenis zoals die niet in de schoolboeken te lezen staat. Dat betekent dat ik weinig vrienden in archeologische of historische kringen heb. Met name archeologen vinden dat ik vaak 'slechte archeologie' bedrijf. Maar dat komt grotendeels doordat ik van mening ben dat zij slechte wetenschap bedrijven.

Voorbeeld. In augustus 2008 stelde de website 'Bad Archaeology' dat mijn artikel over Glozel – een controversiële archeologische site in Frankrijk – onterecht een befaamde archeologe, Dorothy Garrod, betichtte van doelbewust een vondst als fraudulent af te schilderen omdat het niet binnen het aanvaarde historische kader paste.

In plaats van dan beide kanten van het argument te tonen, citeerde die site louter wat Garrod later vertelde in haar boek. Want 'uiteraard' is zo’n boegbeeld van de archeologie niet in staat om dingen te vervalsen en moeten we dus maar klakkeloos aanvaarden wat zij verklaarde. Feit is dat alle feiten aantonen dat ze fraudeerde; archeologen wassen elkaars zonden echter wit... zoveel is duidelijk.

Archeologie met een niet-wetenschappelijke agenda is ook duidelijk te zien in de manier waarop Egyptoloog Zahi Hawass tekeer gaat met het Gizeh Plateau in Egypte. Echte vondsten worden niet geopenbaard – omdat ze te controversieel zijn – terwijl dagdagelijkse vondsten tien keer heropgewarmd worden en voor televisie klaargestoomd worden.

Andere archeologen in Egypte zijn daar niet tevreden mee, maar kunnen er weinig aan doen... want Hawass heeft zowat een monopolie gecreëerd waardoor elke televisiedocumentaire die iets in Egypte wil filmen, Hawass’ kop - en met name zijn hoed - goed, van dichtbij en vaak in beeld moet brengen.

Vijftien jaar geleden hoorde ik andere 'revisionistische historici' klagen dat zij nooit hun mening op televisie konden krijgen. Nu zijn er echter honderden kanalen en is de situatie anders: het probleem is niet dat 'revisionistische geschiedenis' niet op televisie komt - kijk maar naar de programma’s rond De Da Vinci Code, Nostradamus of het 2012-fenomeen die dagelijks ons scherm vullen - maar dat het debat op zo’n laag niveau gepresenteerd wordt, dat er echt weinig te leren is.

Of Maria Magdalena met Jezus getrouwd is, is interessant, maar zal de wereld niet echt veranderen. Tientallen documentaires worden er echter aan opgehangen en dezelfde auteurs en onderzoekers worden steeds maar weer geïnterviewd, met dezelfde vragen en uiteraard dezelfde antwoorden. Wat de rol van Maria Magdalena te midden van de apostels is, is een veel interessantere vraag, maar diegenen die zich daarin verdiepen, krijgen hun gezicht niet op tv. Waarom? Omdat een dergelijke thematiek minder roddelblad-inhoud is... en dus door de televisiebazen aangezien wordt als minder verkoopbaar.

Terzelfder tijd moet je maar even naar programma-overzichten kijken - met name in de Engelstalige landen - en dan zie je dat 'geschiedenis' de lading niet langer dekt van wat zenders als Discovery of The History Channel brengen. Zoektochten naar vijftig jaar oude doosjes die ooit door kinderen verzameld werden en kijken of je de hele collectie alsnog kunt samenstellen is niet echt geschiedenis... het is niet eens interssant. Maar het is wel wat op de buis getoond wordt.

Waar zitten we dus met onze 'geschiedenis'? Zonder geschiedenis weten we niet waar we vandaan komen. Denk even dat je morgenvroeg wakker wordt. Je bent dertig jaar oud, maar je kan je plots niets - niets! - meer herinneren van die eerste dertig jaren. Hoe voel je je? Wel, die situatie wordt nu langzaam gecreëerd door diegenen die ons informeren, via televisie, boeken, enz. En de 'wetenschappers' vallen steeds maar in herhaling en vertellen ons leugens omtrent die dertig jaar van ons leven die we ons niet kunnen herinneren. Dat is valse geschiedschrijving. En ik wil weten wie ik ben. Daar heb ik recht op. Toch?

tjerky: Wie de geschiedenis schrijft, schrijft ook de toekomst zeggen ze wel eens.
Op 15-06-2010 8:36:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik vind het nogal cru om te stellen dat de hele geschiedenis die je verteld wordt niet klopt.
Want dat is namelijk wat in het verhaal gesteld wordt:

En de 'wetenschappers' vallen steeds maar in herhaling en vertellen ons leugens omtrent die dertig jaar van ons leven die we ons niet kunnen herinneren.
No shit, Sherlock
Op 15-06-2010 8:47:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
karel de blote: geschiedenis: propaganda van de macht
echte schoonheid is naakt
Op 15-06-2010 8:51:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Draconian: De hele geschiedenis is gelogen. Mensen denken alles te weten van wat ze geleerd is maar het is slechts stof welke je voorgeschoteld/ingepalmd is om je een functionerende pop in deze huidige maatschappij te maken.

.......
Op 15-06-2010 8:52:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Draconian:

De hele geschiedenis is gelogen. Mensen denken alles te weten van wat ze geleerd is maar het is slechts stof welke je voorgeschoteld/ingepalmd is om je een functionerende pop in deze huidige maatschappij te maken.

Ah, dus WOII heeft helemaal nooit plaatsgevonden. Gelukkig dan maar.
Is it electrickery?
Op 15-06-2010 8:59:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
artikel:
En de 'wetenschappers' vallen steeds maar in herhaling en vertellen ons leugens


karel de blote:
geschiedenis: propaganda van de macht


Draconian:
De hele geschiedenis is gelogen.


Koppie krauw?
(bericht gewijzigd op 15-6-2010 9:17:22)
Is it electrickery?
Op 15-06-2010 9:16:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: @Ernie, WOII heeft wel degelijk plaatsgevonden. Maar wat we maar mondjesmaat (of niet) te horen krijgen is wie de financiers zijn. Dat de opbouw van de Wehrmacht mede is gefaciliteerd door Stalin. Stalin die als erfgenaam van Lenin weer aan de leiband liep van de financiers van de revolutie. Dat de neutraliteit van Zweden werd gebruikt om Shell de hele oorlog door olie te laten leveren aan Duitsland.
Dat bepaalde (oorlogs)fabrieken in Duitsland niet gebombardeerd werden door de Geallieerden (we moeten geloven dat Speer alles onder de grond heeft gebracht) omdat deze in bezit/gefincieerd waren door "bepaalde" bankiers.
Op 15-06-2010 9:19:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Oftewel, Karel de Blote: laat eens zien dan hoe je dit weet. Wie heeft die macht?
Draconian: de héle geschiedenis gelogen? Dat is gewoon niet waar. Een leugen dus, om dat zo te stellen.
Is it electrickery?
Op 15-06-2010 9:20:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
x0rcist: Voor de mensen die willen weten hoe het WEL zit..

http://www.history.com/shows/ancient-aliens
Disturbing the Masses
Op 15-06-2010 9:22:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @The Boognish: weet ik, maar ik heb moeite met zulke zwart/wit stellingen, zoals wel uit mijn reacties blijkt
Is it electrickery?
Op 15-06-2010 9:22:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: De aanval op Pearl harbor is wel echt gebeurd, maar wat er niet bij wordt verteld is dat er precies 3 (oude) schepen total loss waren, en dat de olie opslag, de munitie opslag en de reparatiewerf onbeschadigd zijn gebleven omdat de derde aanvalsgolf tot verbazing van de japanse piloten plotseling werd afgeblazen.
(bron: website amerikaanse marine)
Op 15-06-2010 9:32:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Voor wie de Duitse taal machtig is (helaas geen vertaling gevonden) hier een interessant boek over dit onderwerp.
http://www.scribd.com/doc/17663447/Uwe-Topper-Die-GROSSE-AKTION-Europas-Erfundene-Geschichte
Op 15-06-2010 9:43:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie: Tja, blijft moeilijk, creationisten b.v. proberen de mens ook een flinke speld op de mouw te spelden.
Het is momenteel wel een gerollebol van meningen, daarbij denkt iedereen waarheid in pacht te hebben.
Het risico hiervan is dat mensen gaan denken dat de waarheid wel ergens in het midden zal liggen wat vaak niet zo is.
Geschiedenis is ook tweeledig, aan de ene kant kun je uit het verleden leren, aan de andere kant worden door middel van geschiedenis oude wonden open gehouden en zorgt het juist voor ongegronde historische haat tussen volkeren.
Op 15-06-2010 10:30:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eye: Ja hallo... dit gaat niet over de recente geschiedenis!?!?
Philip bedoelt dat ons het verhaal onthouden wordt waar we werkelijk vandaan komen. WAT IS ONS VERLEDEN. Wat is er allemaal op deze aardbol gebeurt en wat zijn de bewijzen daarvan. Zonder de mening van alle mensen die er verstand van zeggen te hebben..

Wat zou er gebeuren als blijkt dat er niets, maar dan ook helemaal niets klopt van onze kennis van het verleden, en ik heb het niet over de afgelopen 2000 jaar maar over het ontstaan van de mens, de snelheid van evolutie en de mogelijkheid van eerdere beschavingen.

Waar is al die kennis gebleven?!
Op 15-06-2010 0:36:30 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CrystalEyez: Laat nu eens de bijbel na het leveren van bewijs niet kloppen... Ook dan zal er al héél wat op z'n kop staan.
| Ik weet niet wat ik niet weet |
Op 15-06-2010 13:00:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
x0rcist:
Eye:

Ja hallo... dit gaat niet over de recente geschiedenis!?!?
Philip bedoelt dat ons het verhaal onthouden wordt waar we werkelijk vandaan komen. WAT IS ONS VERLEDEN. Wat is er allemaal op deze aardbol gebeurt en wat zijn de bewijzen daarvan. Zonder de mening van alle mensen die er verstand van zeggen te hebben..

Wat zou er gebeuren als blijkt dat er niets, maar dan ook helemaal niets klopt van onze kennis van het verleden, en ik heb het niet over de afgelopen 2000 jaar maar over het ontstaan van de mens, de snelheid van evolutie en de mogelijkheid van eerdere beschavingen.

Waar is al die kennis gebleven?!


Zoals ik al hierboven had aangegeven, een erg goede documentaire hierover wordt momenteel uitgezonden op The History Channel en heet Ancient Aliens. Zie ook http://www.history.com/shows/ancient-aliens

In deze 5 delige docu wordt zo'n beetje elk 'bewijs' aangehaald wat door de reguliere wetenschap in de doofpot is gestopt...
(bericht gewijzigd op 15-6-2010 15:17:11)
Disturbing the Masses
Op 15-06-2010 15:16:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : Het is in de geschiedenis zelden voorgekomen dat geschiedenis objectief werd benaderd
geschiedenis en propaganda gaan hand in hand.
Ook nu nog.

Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 15-06-2010 15:36:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el_americano: Wie zegt dat het universum niet één nanoseconde geleden is ontstaan met al onze "herinneringen" direct ingebouwd???
Op 15-06-2010 17:38:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Wat staat er veel onzin in dit artikel of alle historici idioten zijn nou daar pas ik voor.
@Exvcorcist je moet niet alles geloven wat ze in die docu serie ancient aliens zeggen ..

zijn allemaal leuke theorien maar zijn ook velen andere verklaringen voor velen vondsten in de docu..

@Tjerky
Tjerky:

De aanval op Pearl harbor is wel echt gebeurd, maar wat er niet bij wordt verteld is dat er precies 3 (oude) schepen total loss waren, en dat de olie opslag, de munitie opslag en de reparatiewerf onbeschadigd zijn gebleven omdat de derde aanvalsgolf tot verbazing van de japanse piloten plotseling werd afgeblazen.
(bron: website amerikaanse marine)

wat alleen pas later bekend isd geworden na onderzoek is dat de militaire inlichtingendienst van de usa al voordat de aanval op Pearl Harbor wist dat de aanvbal onderweg was...

hier zijn ook boeken over geschreven en is nu ook algemeen aangenomen als zijnde feit..


(bericht gewijzigd op 15-6-2010 17:54:15)
Op 15-06-2010 17:44:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weylyn: maar de geschiedenis wordt geschreven door de overwinnaars toch???
dus zij gaan niets slechts over zichzelf in de geschiedenis boeken zetten of wel soms???
Op 15-06-2010 19:02:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: De geschiedenis is net een legende. Er is een kern van waarheid waar enorm veel omheen is verzonnen. Hierdoor krijgt het verhaal een andere lading en dat wordt dan als waarheid verkondigd. We zullen nooit de echte waarheid horen, omdat dit wel eens het einde zou betekenen van de beleidsmakers die deze geschiedenis optekenen.
Op 15-06-2010 19:06:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
el_americano:

Wie zegt dat het universum niet één nanoseconde geleden is ontstaan met al onze "herinneringen" direct ingebouwd???

Goeie vraag.
Bewijzen dat het niet zo is, is onmogelijk.
Is it electrickery?
Op 15-06-2010 19:50:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Grounded: De 'reguliere' geschiedenis wordt (en is) onderzocht en beschreven door VELE DUIZENDEN wetenschappers die serieuze opleidingen hebben genoten op vele universiteiten.

Zitten zij ALLEMAAL in het complot?

Je mag best kritisch zijn, ook naar de reguliere wetenschap... En er spelen zeker hier en daar andere, persoonlijke (of andere) belangen mee. Maar om ze nou allemaal af te branden is een beetje (heel erg) naïef.
God? Dat ben je zelluf!
Op 15-06-2010 19:57:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kaaskopjeffrey: ik vind dat je maar is alleen met water moet leven
~1~ alles is shit hello im medicated how are you ?
Op 15-06-2010 23:32:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
el_americano:

Wie zegt dat het universum niet één nanoseconde geleden is ontstaan met al onze "herinneringen" direct ingebouwd???

Klinkt niet eens zo gek. Je kan slechts her-inneren. Dus opnieuw inneren. Whatever inneren may be.
United as one. Divided by zero.
Op 15-06-2010 23:50:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Grounded:

De 'reguliere' geschiedenis wordt (en is) onderzocht en beschreven door VELE DUIZENDEN wetenschappers die serieuze opleidingen hebben genoten op vele universiteiten.

Zitten zij ALLEMAAL in het complot?

Je mag best kritisch zijn, ook naar de reguliere wetenschap... En er spelen zeker hier en daar andere, persoonlijke (of andere) belangen mee. Maar om ze nou allemaal af te branden is een beetje (heel erg) naïef.

Het is naïef om te geloven dat ze alles keurig opnieuw onderzoeken....ze kletsen elkaar allemaal na. Als je namelijk als wetenschapper iets anders beweert dan datgene dat past in de main-stream wetenschap, dan wordt je uitgekotst. Een mooi voorbeeld hiervan is de cocaïne mummies: In het begin van de jaren ’90 begon het Egyptisch Museum in Munchen met een onderzoek om na te gaan in hoeverre het waar zou zijn dat Egyptenaren in de oudheid verdovende middelen gebruikt hadden, hiertoe aangezet door de vele decoratieve lotusbloemen die in veel tempels worden aangetroffen. Dr Svetla Balabanova, een beroemde toxicoloog van het Forensisch Medisch Instituut in Ulm (Duitsland), onderzocht op verzoek van het museum de negen mummies en vond, tegen alle verwachtingen in, een overvloed aan nicotine en cocaïne. Deze drugs komen van de tabaksplant, respectievelijk de cocaplant; planten die alleen in Amerika bestonden en voor dat Columbus Amerika ontdekte, onbekend waren. Om er zeker van te zijn liet ze 3 andere laboratoria de proeven herhalen maar allen leverden hetzelfde resultaat. Hoewel deze technieken over de gehele wereld in gerechtelijke strafzaken worden toegepast en 100% betrouwbaar zijn, reageerde de wetenschappelijke wereld, aangevoerd door de universiteit van Oxford furieus en verwees de uitkomsten naar de prullenbak want dit hield in dat er vóór Columbus contacten waren geweest tussen Egypte en Amerika en dat wordt als absoluut onmogelijk van de hand gewezen.
Ik denk, dus ik ben
Op 16-06-2010 8:46:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ B A Rabas

Phoeniciërs.
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-06-2010 8:56:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
el_americano zei:

Wie zegt dat het universum niet één nanoseconde geleden is ontstaan met al onze "herinneringen" direct ingebouwd???


Ik heb een hoop digitale foto's met de datum erop. De eerste is van 13 september 2003.
Wat betekent dat? Dat in die nanoseconde ook die datum is ontstaan?
Waarom zou deze datum in die nanoseconde zijn ontstaan als die datum nooit bestaan heeft?
(bericht gewijzigd op 16-6-2010 9:03:37)
No shit, Sherlock
Op 16-06-2010 9:03:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Ik denk dat we kunnen vaststellen dat echte objectiviteit niet bestaat. We bekijken, handelen vanuit een bepaalde invalshoek. Ook de geschiedenis neerpennen valt daaronder. Eigenlijk is het minstens zo interessant om naast wat men geschreven heeft, de context waarin het geschreven is te bekijken. Dat wat we schrijven wordt vanuit een wereldbeeld geschreven. Hoe verschillend is dan niet de geschiedenis van Vietnam, door de ogen van een Vietnamees/Chinees versus een Amerikaan/Europeaan?
Vanwege dat wereldbeeld dat we erop na houden, is het maar de vraag of er zo iets bestaat als echt vrij zijn van dogma, iets wat de wetenschap pretendeert? Ik geloof het niet. De wetenschap heeft simpelweg andere dogma's dan bv. deze die de kerk er eeuwen op nahield. Nu wordt zo goed als alles wat niet in het ondersteunde wereldbeeld hoort continue en zorgvuldig weggefilterd of onder de mat geveegd. Soms worden "ongehoorzame" academici zelfs hun carrière gebroken. Heel soms, wanneer men er echt niet meer om heen kan, worden enkele aannames aangepast. In die zin heeft de wetenschap heel wat kenmerken van een religie. Zo was ik onlangs op een doctoraatsexamen, en mij gaf het alleszins de indruk dat er naast kennis, vooral naar attitude, geloof en volgzaamheid tegenover het bestaande paradigma gepolst werd. Er werd net nog geen geloofsbeleidenis gevraagd. Maar echt schelen deed het toch niet.
De andere vraag die we ons kunnen stellen is: Waarom gebeurt dit alles? Wie heeft er baat bij dat we collectief een bepaald wereldbeeld meedragen? Ik vermoed dat we simpele en verrassende antwoorden zouden vinden.
Op 16-06-2010 11:31:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:


Ik heb een hoop digitale foto's met de datum erop. De eerste is van 13 september 2003.
Wat betekent dat? Dat in die nanoseconde ook die datum is ontstaan?
Waarom zou deze datum in die nanoseconde zijn ontstaan als die datum nooit bestaan heeft?

Die datum en die foto behoren tot het totaalpakket 'herinnering'.
Zie verder de discussie onder 'Het Universele Gedachtenveld'
(bericht gewijzigd op 16-6-2010 11:39:34)
Is it electrickery?
Op 16-06-2010 11:39:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Emie.

Zie verder de discussie onder 'Het Universele Gedachtenveld'


Nee, ik denk dat ik pas voor dat onderwerp
No shit, Sherlock
Op 16-06-2010 13:11:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Emie :

el_americano:

Wie zegt dat het universum niet één nanoseconde geleden is ontstaan met al onze "herinneringen" direct ingebouwd???

Goeie vraag.
Bewijzen dat het niet zo is, is onmogelijk.

''..nee meneer de agent, ik heb haar niet vermoord. dat lijk is vijf minuten geleden uit het niets ontstaan, met al die messteken direct ingebouwd!
''dat geloof je zelf?!''
''bewijzen dat het niet zo is is onmogelijk ''
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 16-06-2010 13:13:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Studentje: die smoes had Joran ook gebruikt
Is it electrickery?
Op 16-06-2010 13:57:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
B.A. Rabas:
Marsepars:

@ B A Rabas

Phoeniciërs.

Dat zal misschien een verklaring zijn, maar kom er niet mee aan bij de heren (en dames) 'Historici' want je zal uitgelachen worden. Transatlantische contacten waren er namelijk in die tijd nog niet...vogens hen dan, de bewijzen spreken voor zich, maar daar wordt niet naar gekeken. Sterker nog: er wordt gewoon gezegd dat de bewijzen frauduleus zijn....
Ik denk, dus ik ben
Op 16-06-2010 14:58:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gemi1981: Hier een mooie reeks van archeologische stukken die over heel de wereld zijn gevonden en die jarenlang in musea achter gesloten deuren gebleven zijn omdat ze de herkomst niet konden verklaren. Klaus Dona vond dat deze stukken waardevol genoeg om ze samen te brengen in een expositie. Hij geeft geen reden voor de anomalieën, maar stelt het voor als een open vraagstuk. Sceptici onder jullie laat jullie maar eens goed gaan bij het beantwoorden van deze puzzel


Op 16-06-2010 17:10:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
B.A. Rabas:

Marsepars:

@ B A Rabas

Phoeniciërs.

Dat zal misschien een verklaring zijn, maar kom er niet mee aan bij de heren (en dames) 'Historici' want je zal uitgelachen worden. Transatlantische contacten waren er namelijk in die tijd nog niet...vogens hen dan, de bewijzen spreken voor zich, maar daar wordt niet naar gekeken. Sterker nog: er wordt gewoon gezegd dat de bewijzen frauduleus zijn....

Inderdaad.
Het past niet in het straatje van de 'experts', of het lijkt niet logisch.
Maar het leven is niet logisch.
De geschiedenis is geen roman, geen lekker lopend verhaal.
Volgens de boeken wel, maar ik heb een idee dat er veel dingen achtergehouden zijn.
En waarom?

Goede vraag.
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-06-2010 23:01:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
gemi1981:

Hier een mooie reeks van archeologische stukken die over heel de wereld zijn gevonden en die jarenlang in musea achter gesloten deuren gebleven zijn omdat ze de herkomst niet konden verklaren. Klaus Dona vond dat deze stukken waardevol genoeg om ze samen te brengen in een expositie. Hij geeft geen reden voor de anomalieën, maar stelt het voor als een open vraagstuk. Sceptici onder jullie laat jullie maar eens goed gaan bij het beantwoorden van deze puzzel
Dank voor de link!!!
Cannot kill the Battery!!!
Op 16-06-2010 23:03:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Emie :

@Studentje: die smoes had Joran ook gebruikt

mischien is het dan raadzaam om hem net zo sirieus te nemen als die van Joran.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 17-06-2010 16:52:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Studentje, toch vind ik de stelling van El_americano niet zo gek; ik ga er graag mee op gedachten-tournee. Ik moest ook denken aan een SF film (of was het de Twilight Zone) waarin getoond werd dat de tijd, seconde voor seconde, 'gebouwd' werd door mensjes in overalls. En soms vergaten die iets weg te halen, waardoor er in de 'werkelijkheid' rare dingen gebeurden (zoals iemand die een déja vu had, foutje van de 'werkelijkheidsbouwers').
Kortom, het is leuk gedachtenspeelgoed, maar niet erg on topic.
Is it electrickery?
Op 17-06-2010 18:43:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Doctor: Ik geloof dat de geschiedenis door de overwinnaars wordt geschreven en hoop van harte dat hij niet een nanoseconde geleden is ontstaan want dan is mijn 5,8 op mijn rapport nogal onterecht... Maar het is een interessante theorie.
Going down like the Titanic!
Op 17-06-2010 20:05:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
The Doctor:

Ik geloof dat de geschiedenis door de overwinnaars wordt geschreven en hoop van harte dat hij niet een nanoseconde geleden is ontstaan want dan is mijn 5,8 op mijn rapport nogal onterecht... Maar het is een interessante theorie.


Die 5,8 is naar een voldoende dus niet zeuren, ja!

En de geschiedenis wordt geschreven met het meeste geld op de bank.
De bank, dus.
Want wie betaalt, bepaalt.
Cannot kill the Battery!!!
Op 17-06-2010 20:22:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Monnik: Wat is geschiedenis? Een tipje van de sluier:

Geschied

en

is,

Mijns inziens dus een vorm van zijn.

Uit: zelf ontdekte verborgenheden van de Nederlandse taal.
Op 18-06-2010 1:15:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Monnik: Marsepars schreef:

Inderdaad.
Het past niet in het straatje van de 'experts', of het lijkt niet logisch.
Maar het leven is niet logisch.
De geschiedenis is geen roman, geen lekker lopend verhaal.
Volgens de boeken wel, maar ik heb een idee dat er veel dingen achtergehouden zijn.
En waarom?

Goede vraag.

Om het volk te kunnen blijven onderdrukken, en dat gebeurt nog steeds, evolutionair gezien zijn we nog niet veel opgeschoten, het pakje is anders, maar verder...
Wanneer het volk aan de macht zou komen zijn er voor anderen bijna geen redenen meer om te bestaan, we worden aan alle kanten gemanipuleerd. Ik heb me lang geleden verdiept in de tao te ching, en toen begreep ik het...

Op 18-06-2010 1:22:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Monnik: Daarentegen is niks mis met positieve manipulatie, wanneer je mensen wilt stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Negatieve manipulatie wordt vaak aangewend voor eigenbelang, oftewel egotripperij, en daar heb ik geen goed gevoel bij, maar dat is iets waar velen mee kampen, het loslaten van het ego, en reageren vanuit je hart, dat moet wel goed zijn voor de wereld, want hart staat voor mij voor liefde.
Op 18-06-2010 2:45:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Monnik:

Daarentegen is niks mis met positieve manipulatie, wanneer je mensen wilt stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. Negatieve manipulatie wordt vaak aangewend voor eigenbelang, oftewel egotripperij, en daar heb ik geen goed gevoel bij, maar dat is iets waar velen mee kampen, het loslaten van het ego, en reageren vanuit je hart, dat moet wel goed zijn voor de wereld, want hart staat voor mij voor liefde.

Ik reageer hier altijd vanuit mijn hart...

E ik weet heus wel waarom de geschiedenis gemanipuleerd word.
Dat is om de macht te waarborgen.
Het zelfde gebeurt er met 'brood en spelen'.
Geef de mensen een WK voetbal en ze kijken niet op of om.

Olieramp in de Golf van Mexico?
Nee: vuvzela's en bavaria-jurkjes...
Cannot kill the Battery!!!
Op 18-06-2010 5:54:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: bavaria-jurkjes?
niets is iets, niet?
Op 18-06-2010 13:09:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik hoorde net op de radio dat Honda morgen niet mee mag spelen in het Japanse elftal.
Hoofdsponsor Kia heeft dat geëist.
No shit, Sherlock
Op 18-06-2010 13:55:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eenheid: Eenheid: Lieve mensen,

Ik heb de intentie om het eenheidsbewustzijn uit te dragen.
Ik wil geen bevestiging noch jullie overtuigen.
Doe hiermee wat je wilt, voel of het klopt of niet, doorleef het en als het geïncarneerd is (in het vlees geworden) mag je het weggooien. Je kunt het ook klinkklare onzin vinden, aan jullie de keus. Je kunt de pdf-bestanden gratis downloaden, alhoewel, niets is gratis, het gaat om
verantwoording.

http://www.willenwijweten.nl/

http://ufo-database.livejournal.com/

http://www.stayaerusa.org/nl/

http://www.niburu.nl/

Voor mij begint het steeds meer te kloppen.

Het voelt voor mij in ieder geval goed, voor jullie misschien niet.

Probeer nou eens niét in geld of macht te voelen, maar in vrede en harmonie.
Het kan toch zo niet langer met onze planeet?

Het besef dringt bij mij steeds verder door, en ik wordt iedere dag blijer en blijer, zing, lach, en dans. Vecht uit je gevoel, maar dan strijdloos, doe wat nodig is, niets meer niets minder. Iedereen, allemaal, wie je ook bent, of wat je ook bent, doe het in je eigen omgeving.
(bericht gewijzigd op 25-7-2010 3:52:40)
Op 20-07-2010 0:24:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : @Eenheid: prima wat je nastreeft en fijn voor je dat het gevoel zich in je vastzet. De links die je ons meegeeft echter.... Niburu? Stayaerusa? Ai ai ai. Beetje kritisch blijven hoor! Ik kom mijn bed niet uit voor een vals gevoel van vrede en harmonie.
Is it electrickery?
Op 20-07-2010 0:33:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eenheid: @ Emie: Je hebt gelijk, de links die er nu nog in staan kloppen voor mijn gevoel, daarom heb ik ze aangepast, ik heb afgelopen week ervaren dat de andere onjuist waren, voor mij dan, kan alleen maar voor mezelf spreken. Waarom: was aan het lezen in het kennisboek, les 1: het zou aan 7.000.000.000 mensen ter beschikking gesteld worden. Als je begaan bent met het lot van de mensheid gun je het IEDEREEN. Les 2: verderop ging het over de Koran en Allah, hij zou ons verlossing brengen. Voor mij klopt dat niet, de enigste verlosser ben je zelf. Les 3: weer verderop: uw financiële problemen zullen opgelost worden, er zal een bankrekening geopend worden
die uw missiedrager of zo u doorgeeft. Ik HEB geen financiële problemen. Elk mens weet alles al, alleen heb je soms geen toegang tot ongeopende poorten in jezelf, blij dat ik dit ervaren heb.

Voor mijn gevoel is het een sekte, en er zullen er meerdere komen, ben ik van overtuigd, er staat nog heel wat te gebeuren de komende 2 jaar... Het blijft altijd yin-yang, geen licht zonder donker.
Op 25-07-2010 4:01:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Eenheid:

Het blijft altijd yin-yang, geen licht zonder donker.

Dat sowieso.
Cannot kill the Battery!!!
Op 26-07-2010 23:19:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden