Een mensenrechtenactivist die zijn kat Osama Bin Laden noemt is al redelijk opmerkelijk. Maar nog opmerkelijker is dat die kat het Arabische woord 'Allah' in het patroon van zijn pels heeft staan. Minder opmerkelijk is dat de eigenaar zijn kat via 'Islamitische roadshows' wil exploiteren. Maar toch weer opmerkelijk genoeg voor een vermelding in dit blog waarin de vreemde kronkels en rare bedenksels van mensen aan bod komen.

Allah de kat
(Allah de kat)

Rambo Air

Als het aan de Amerikaanse 'Association of Flight Attendants' (zoiets als een vereniging voor vliegend personeel) ligt, staan er voortaan paramilitaire stewards en stewardessen u te verwelkomen als u gaat vliegen. Zo wil de AFA verplichte hand tot hand gevechtstrainingen voor de luchtkelners en mogen passagiers niet meer draadloos internetten of buitenissige handbagage meenemen. Wederom weer een hartelijk welkom in de wereld van het bizarre nieuws. We hope you have a pleasant flight.

Encounters with the Third Kind

Ik ben benieuwd of er onder druk van de politiek correcten onder ons nu overal iedere toiletgroep er een wc bij krijgt. Dat zou namelijk wel eens de consequentie kunnen zijn nu de eerste officieel erkende gelachtsloze mens een feit is. Volgens een zegsman van het Britse 'Gender Trust' zouden wel meer mensen geslachtsloos willen zijn.

Update: Er hoeven toch geen aparte toilettenen en kleedruimten voor geslachtslozen te komen: de lokale autoriteiten erkennen 'geslachtsloosheid' niet.

kin
(Het begon met een puistje)

Soldatenlogica

Een Amerikaanse officier die de 'Silver Star' kreeg opgeprikt wegens getoonde heldenmoed tijdens gevechtshandelingen tegenover een overmacht aan vijandelijke troepen, kreeg vrijwel gelijk een reprimande omdat die gevechtshandelingen plaats konden vinden omdat hij en mede-officieren hun bivak niet afdoende beveiligd hadden tegen dergelijke aanvallen.

Vooruitziende blik?

In een uitgave van het Amerikaanse blad 'The Ladies Home Journal' uit December 1900 mochten futurologen in spe voorspellen hoe de wereld er over 100 jaar uit zou zien. Welnu, meer dan honderd jaren zijn inmiddels voorbij en nu kunnen we zien hoever men er naast of juist op zat. Dat muggen en vliegen uitgeroeid zouden zijn en dat de letters C, X en Q uit het alfabet zijn verdwenen klopt niet. Dat men draadloos met elkaar mondiaal kan communiceren en er kant-en-klaar maaltijden zijn klopt als een bus. Meer weten wat men goed/fout had? Klik hier (Eng).


Vergeet de pepperspray: pepergranaat is de bom

De Indiase 'bhut jolokia' peper is een van de heetste, zoniet dé heetste, pepers ter wereld. Op de Scoville-schaal voor 'heetheid' scoort de 'bhut jolokia' 1,001,304. Dat is twee keer zoveel als de Mexicaanse 'red savina' (577,000). Als je die waarden vergelijkt met een gewone 'jalapeno' (10.000) dan krijg je er een idee van hoe pittig die twee voornoemde zijn.

Nu is men druk doende om de bhut jolokia te verwerken in granaten om op die manier een mens-vriendelijk wapen te maken tegen mens-onvriendelijke terroristen. Een pasta van de peper zou wellicht ook geschikt zijn als olifanten-afwerend middel.

In the mix

Wat krijg je als je één deel Lady Gaga, een paar honden en een flinke dosis verveling creativiteit mengt? Inderdaad, KLIK.

Befehl ist Befehl

We weten als sinds 1963 dat gewone mensen onder druk van een autoriteit tot de meest vreselijke dingen in staat zijn. Onlangs werd het experiment herhaald, maar dan in de vorm van een tv-quiz. Zowel het publiek als de kandidaat wisten van niets en dachten serieus mee te doen aan de show waarbij de deelnemer een ander (een acteur die in het complot zat) middels elektrische schokken mocht straffen. Van de onwetende deelnemers liet 81% zich helemaal gaan en lieten zij het slachtoffer een 'pijnlijke marteldood sterven'. Het publiek vond het prachtig.

geen vooruitziende blik
(Paradox?)

Kort maar krachtig

Word ook jij gek van je mobiele telefoon? Neem een therapeutische ringtone.

Wat je als inbreker dus nooit moet doen

Volgens Blues Brother Dan Aykroyd, rapper Lil' Wayne en Cheers' barman Woody Harrelson is de 2012 profetie iets waar we serieus rekening mee moeten houden.

Ow, en in Engeland is het niet toegestaan om een politieagent met je lul aan te vallen.

moonwalker: Wehehehe...weer leuke nieuws bij elkaar. Thx.

By the way: Ik beschouw mezelf als iemand die goed arabisch kan lezen en ik kan in geen geval het woord Allah lezen op de pels van dat kat. Heb het van alle kanten bekijken en het luk me gewoon niet.

En er is een typo in het verhaal:
"officieel erkende gelachtsloze mens"
moet
"officieel erkende geslachtsloze mens"
zijn.
(bericht gewijzigd op 30-3-2010 16:21:38)
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 30-03-2010 16:21:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: 1 april grappen ?
Unity in the Heart of Diversity
Op 30-03-2010 19:30:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Wat leuk weer allemaal
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 30-03-2010 21:58:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden