Het leger van India gaat chili handgranaten gebruiken om terroristen te immobiliseren. De officiële aankondiging komt er na zeer bevredigende testen in militaire laboratoria in India. Wetenschappers bij de Defence Research and Development Organisation gebruiken de bhut jolokia, 's werelds heetste chili (Guinness Book of Records 2007) en zijn er van overtuigd dat het een zeer efficiënt, niet-toxisch wapen is: de scherpe geur moet terroristen uit hun schuilplaats rieken roken.


(Fotocredits: CEN)

De bhut jolokia wordt in India gekweekt. In het noordoosten van de republiek wordt de bhut jolokia geconsumeerd voor zijn smaak, gebruikt als behandeling bij maagproblemen en als bestrijdingsmiddel tegen de verlammende zomerhitte. De Scovilleschaal (ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912) meet op een wetenschappelijke manier de heetheid van Spaanse peper. De bhut jolokia haalt een scherpte van meer dan 1.000.000 eenheden op de Scovilleschaal.

Om dat getal enige betekenis mee te geven: tabascosaus van tabascopepers haalt 2.500 tot 5.000 eenheden, de gemalen gedroogde Spaanse peper (cayennepeper) 30.000 tot 50.000. De standaard Amerikaanse pepperspray haalt 2.000.000 tot 5.300.000 eenheden.

M. Srivastava, hoofd van het militaire onderzoekslaboratorium in Assam, zegt dat het onderzoek ook zou kunnen leiden tot aerosolverstuivers op basis van bhut jolokia die door vrouwen kunnen gebruikt worden om aanvallers op andere gedachten te brengen en voor politie-eenheden om bijvoorbeeld betogers uit elkaar te drijven. Of hoe je met bhut jolokia het wiel van de pepperspray weer kan heruitvinden.

Bounty: Volgens mij is deze al weer verslagen door een nieuwe peper:

"De Scovilleschaal, ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912, meet de heetheid van een peper. Oorspronkelijk door smaaktests waarbij gekeken werd hoever men een gemalen peper moest verdunnen voor hij niet meer als scherp werd waargenomen, tegenwoordig door de concentratie van capsaïcine te meten. Een gerecht wordt al als pittig ervaren rond de 500-1000 Scoville-eenheden, jalapeño's variëren tussen de 3000 en 6000, en habanero-pepers kunnen soms wel een heetheid van 300.000 eenheden bereiken. De heetste peper ter wereld is de zogenaamde 'Infinity chilipeper', die in maart 2010 door onderzoekers van de Warwick University is gemeten met 1.067.286 Scoville-eenheden. Daarmee verslaat hij de Bhut Jolokia welke met 1.000.000 Scoville-eenheden tot dan toe de meest scherpe peper was. De 'Infinity chilipeper' dankt zijn naam aan de langdurigheid van zijn hete smaak en is ontstaan door het kruisen van diverse andere pepers door de Britsche kweker Woody Woods. De capsaïcine die de peper scherp maakt zit vooral in de ribben van de vrucht (de inwendige zaadlijsten), en in de zaden. Pure capsaïcine heeft een hittegraad van 16.000.000 Scoville-eenheden"

bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Chilipeper
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 27-04-2010 8:28:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Realist: Toch twijfel ik er niet aan dat deze unit werkt.
“I would rather have a mind opened by wonder than one closed by belief”
Op 27-04-2010 9:32:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bounty: Ik ook niet.

Een maat van mij ging ooit sambal maken van een kilo madame jeanette pepers (surinaamse pepers) ik adviseerde hem om bij het wassen van de pepers keukenhandschoenen te dragen, neuh hoor dat was niet nodig hahahaha hij heeft het geweten.

Hij heeft twee dagen lang met vuurrode handen rondgelopen en raakte in het begin onwel, de stof in de peper die hem heet maakt trekt gewoon door je huid heen. We konden (vooral ik) er achteraf erg om lachen.
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 27-04-2010 0:23:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Krijg je eigenlijk een soort brandplekken van dit sterke spul of doet het andere schade?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-04-2010 16:46:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tele:
Bounty:

Ik ook niet.

Een maat van mij ging ooit sambal maken van een kilo madame jeanette pepers (surinaamse pepers) ik adviseerde hem om bij het wassen van de pepers keukenhandschoenen te dragen, neuh hoor dat was niet nodig hahahaha hij heeft het geweten.

Hij heeft twee dagen lang met vuurrode handen rondgelopen en raakte in het begin onwel, de stof in de peper die hem heet maakt trekt gewoon door je huid heen. We konden (vooral ik) er achteraf erg om lachen.


ik heb het ook een keer gehad, werkte op groenteafdeling als bijbaan ik de pepers vullen bij de toko afdeling, vergeten handen te wassen, daarna in me ogen gezeten en naar de plee geweest nooit meer vergeten me handen te wassen.
Op 27-04-2010 22:16:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: kan dit je smaakpapillen niet finaal naar de knoppen branden?
heb ook wel eens verhalen gehoord over mensen die compleet begonnen te "trippen" na consumptie van sterke pepers
niets is iets, niet?
Op 27-04-2010 23:12:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MBR: Pepers zijn als je op internet zoekt een soort wondermiddel, van een medicijn tegen angst en paniek aanvallen tot het stoppen van hartaanvallen en het tegengaan van kanker.
Dus als we terroristen met deze medicijnen bekogelen worden ze misschien wel weer beter
toevallig..?
Op 28-04-2010 8:47:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Het venijn zit weer in de staart van het artikkel m aanvallers op andere gedachten te brengen en voor politie-eenheden om bijvoorbeeld betogers uit elkaar te drijven.

Ja betogers worden weeral eens gelijkgesteld met aanvallers of terroristen.... de democratie is op zijn retour! Betogers zijn geen provocateurs!
Op 28-04-2010 8:57:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Sambal bij?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 28-04-2010 9:02:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2016Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden