Onlangs heb ik het met u gehad over het leed waar veel vrouwen onder gebukt gaan: het negatieve zelfbeeld. In de lente en zomer neemt dit lijden grootse proporties aan. Want met het stijgen van de temperaturen verdwijnen de verhullende lagen kleding en komen de vetkwabben massaal tevoorschijn. En met de toenemende vetmassa neemt ook het negatieve zelfbeeld toe.

Zoals u al eerder hebt kunnen lezen, is dit negatieve zelfbeeld vooral groot bij vrouwen die veel tijdschriften lezen en/of televisie kijken. En laat juist díe media nu bol staan met items over afvallen, weer in uw bikini passen en gezond en (vooral) slank de zomer in.Als u alleen het woord dieet googelt, krijgt u ontelbare hits. Vooral van bedrijven die beloven dat u héél veel kilo`s in héél weinig dagen en zonder veel moeite kunt afvallen. Helaas vermagert doorgaans alleen uw portemonnee van deze middelen.

De gemiddelde vrouw begint twee keer per jaar vol goede moed aan een dieet. Het dieet wordt meestal vijf weken volgehouden. Tussen ons 18e en 70e levensjaar diëten we 104 keer of als we het in jaren uitdrukken: tien jaar. Maar uitzonderingen zijn er natuurlijk ook: een op de tien vrouwen houdt zich maar liefst 25 jaar bezig met lijnen.

De meest populaire diëten zijn tegenwoordig die waar je geen koolhydraten mag eten. Maar wat blijkt nu weer: Mensen die een koolhydraatarm dieet volgen, worden heel chagrijnig. Dat toont een Australische studie aan.

Voor het onderzoek werden er twee groepen gevormd: een testgroep met een koolhydraatarm dieet en een testgroep met een combinatiedieet: vetarm eten en een beetje koolhydraten, zoals brood, pasta en aardappelen. Zo bleken de deelnemers uit beide groepen zeer slechtgehumeurd te zijn, vooral als ze al een tijdje op dieet waren. Maar degenen die weinig of geen koolhydraten aten, worden nóg chagrijniger. Voor de testgroep met het combinatiedieet was de situatie iets positiever: zij hadden minder last van depressieve of vijandige gevoelens, spanning en angst.

Ook het dieet van Sonja Bakker is zo populair dat ze zelfs een eigen werkwoord heeft gekregen: sonjabakkeren. Maar iedereen die sonjabakkert, valt op een gegeven moment toch ten prooi aan chagrijnigheid en onbedwingbare trek in alle etenswaren die Sonja verboden heeft. Vandaar dat de SAS-dag zo in opkomst is: Schijt aan Sonja-dag.

Waarom doen vrouwen dit zichzelf en hun omgeving dan ook aan? Niet voor de mannelijke wederhelft, blijkt. Want een Australisch onderzoek heeft aangetoond dat Mannen liever kijken naar een vrouwenlichaam met gemiddelde afmetingen, dan naar veel slankere lichamen van fotomodellen.

Bij een experiment aan de universiteit van New South Wales in Sydney moesten honderd mannen de contouren van vrouwenlichamen beoordelen. De lichaamsvormen waren overgetekend van foto’s. Een gedeelte van de torso’s was afkomstig van willekeurige vrouwen tussen de 25 en 45 jaar uit Australië. De andere lichaamscontouren kwamen uit de Playboy. Uit het onderzoek bleek dat mannen een voorkeur hadden voor de lichaamsvormen van de ‘gewone’ vrouwen en niet voor de fotomodellen.

Toch wordt de Playboy erg veel gekocht, en vast niet alleen ‘voor de goede interviews’. Hoewel Playboy nooit verkoopcijfers publiceert, is bekendgemaakt dat met de kersteditie met Patricia Paay de magische grens van 100.000 exemplaren in de losse verkoop is doorbroken. De editie zou in de top vijf van deze eeuw staan.

 

Ik heb een voorstel: Als jullie mannen je blik wijzigen van een bejaarde gefotoshopte vrouw naar jullie eigen, misschien iets te voluptueuze vrouw, dan beloof ik dat wij ons niets meer aan zullen trekken van de perfecte lichamen van ‘de tv- en tijdschrift vrouwen’ en de worteltjes linea recta in de groene container mieteren. We trekken een wijntje open en ach…..wat zullen we het fijn hebben.

karel de blote: slank zijn is een statussymbool, net als gespierd zijn dat voor mannen is.
Uiteindelijk vallen mannen op ronde vormen en vrouwen op geld, zo makkelijk is het
echte schoonheid is naakt
Op 06-04-2010 13:21:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
el_americano: En wederom, zelfs bij dit artikel, verschijnt er een advertentie over afslanken rechtsonder op mijn beeldscherm!
Op 06-04-2010 16:31:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
karel de blote:

Uiteindelijk vallen mannen op ronde vormen en vrouwen op geld, zo makkelijk is het


Vrouwen vallen op geld én kinderen. Let maar op, als je van plan bent geen kinderen te nemen dan houdt het avontuur 99 van 100 keer volledig op.
I might just be saying that to get you mad...
Op 06-04-2010 16:41:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ Twinkeltje

Dan moeten jullie ook niet proberen die billen te verhullen.
Vind ik zonde, namelijk.
Ik hou wel van brede heupen!

En als je een doek om je kont doet, camoufleer je 'm niet.
Dan zeg je juist: "Ik schaam me voor m'n dikke kont en daarom probeer ik 'm weg te stoppen onder een doekje".
KANSLOOS!!!
Gewoon laten zien!
Cannot kill the Battery!!!
Op 06-04-2010 17:08:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: De McDonald's kalender van alle jaren: http://www.whitelinefirm.nl/node/192648

Geil.
No shit, Sherlock
Op 06-04-2010 17:19:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Heel geil.......

Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 06-04-2010 20:44:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Clavius:

karel de blote:

Uiteindelijk vallen mannen op ronde vormen en vrouwen op geld, zo makkelijk is het


Vrouwen vallen op geld én kinderen. Let maar op, als je van plan bent geen kinderen te nemen dan houdt het avontuur 99 van 100 keer volledig op.

tussenoplossing: een jongedame die al een kind heeft
(een kloon van mezelf? ik moet er niet aan denken!)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 06-04-2010 21:23:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chef:
el_americano:

En wederom, zelfs bij dit artikel, verschijnt er een advertentie over afslanken rechtsonder op mijn beeldscherm!


Daarom gebruiken we firefox met adblock en flashblock plugin (heerlijk nooit meer reclame, niemand die je voorlegt wat je moet zien)
Op 06-04-2010 22:05:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ziggit: Goeie chef wil helemaal niks weten van afslanken inderdaad.
Op 06-04-2010 23:56:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Ikzelf ben van 110 kg zonder dieet terug gevallen op een ideaal BMI gewicht van +_ 76 kg.
Hoe doe je dat dan zal de wanhopige afvaller aan mij vragen.
Heel eenvoudig: Radicaal E-NRs uit mijn dieet gesneden, geen geraffineerde (kristal) suikers meer en minder vlees.
Op 07-04-2010 8:21:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Korsou: Wij moeten dit evolutionair psychologisch benaderen. Vrouwen zijn genetisch voorbeschikt om (zoveel mogelijk) kinderen te baren en te spenen. Daarvoor is een vetvoorraadje nodig. Bij hen worden koolhydraten dan ook sneller als vet opgeslagen. Ze kunnen er niets aan doen. Mannen vallen "natuurlijk" dan ook eerder op voluptueuze dames dan op de "gratenbakken". Het heeft de modewereld zo'n 50 jaar gekost om een ideaalbeeld van een magere vrouw te creeren.
Met de huidige welvaart (er is altijd voldoende voedsel te verkrijgen) groeien vele dames uit tot moddervette figuren. Dat is niet gezond. Genetische manipulatie kan de uitkomst bieden. Dat wil zeggen dat het bewuste gen bij vrouwen door het mannelijke vervangen moet worden. Wellicht heeft dat bijverschijnselen. Eerst proberen bij verwanten, zoals chimpansees. Of bij vrijwilligers. Aan de slag.
Op 08-04-2010 3:06:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
bert: Laten we toch ophouden met dat woord dieet zolang we gezond zijn. Je komt er pas achter wat je jezelf hebt aangedaan als het e
écht moet, een totaal andere levenswijze. Reken er maar op dat het bij te veel mensen gebeurt als ze wat ouder worden: diabetes, hart-en vaatziekten enz. Dan moet je wel koolhydraatarm en wel zonder chagerijnig te worden. Kan ook hoor.
Dus zolang het kan: mesen GENIET van al dat lekkers!!!!!!!!
Op 08-04-2010 9:54:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden