Tijdens de renovatiewerkzaamheden van de Rosslyn Chapel zijn er al wat mysterieuze vondsten gedaan. In februari werden er twee skeletten aangetroffen. Zij werden onder een plaat ontdekt terwijl een nieuw verwarmingssysteem in de kapel werd geïnstalleerd. Er is geen vermelding van een begraafplaats in dit bijzondere deel van de kapel. De beenderen worden nog onderzocht. De restaurateurs lijken tijdens de restauratie van de Rosslyn Chapel geplaagd te worden door het verleden van de (vrij)metselaars.

Zo zijn er vele onregelmatigheden en nuances te vinden in de opbouw van de stenen muren. Onlangs deden ze weer een opmerkelijke ontdekking. Terwijl de werkers twee pinakels moesten ontmantelen, zagen ze dat er bijenkorven in zaten, die vermoedelijk al 600 jaar oud waren. De bijenkorven hebben de vorm van een holle cilinder. De toegang tot de ene hive, was een gat in een ingegraveerde bloem. De andere bijenkorf was een gelijkaardig hol, deze had geen toegang. In die tijd werden bijenkorven van riet of keramiek gemaakt, deze waren altijd toegankelijk voor de honingverzamelaars. Deze bijenkorven waren duidelijk niet bedoeld voor de honing, omdat ze verder ontoegankelijk waren. Waarschijnlijk hebben de bijen de bijenkorf verlaten toen er een baldakijn over de kapel werd gezet tijdens de renovatie. De korven worden onderzocht door imkers, om te kijken om welke bijensoort het gaat.
celtic: Ben benieuwd wat ze er nog meer gaan vinden of zullen ze dan zwijgen als het graf.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 02-04-2010 10:37:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Synar: Ik was in 1997 in Rosslyn, de Chapel stond toen al in de steigers. Je kon buiten via een trap naar boven, en langs het dak lopen. Toen vielen de vele bijen mij al op. Ze vlogen in en uit in openingen in het dak.
Op 02-04-2010 18:19:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden