Een 2.000 jaar oude mysterieuze loden sarcofaag, de meest bezienswaardige plekken op deze wereld, amfibieën als voorspellers van aardbevingen en ons 'morele kompas' dat gevoelig blijkt voor magnetische straling. Het kan allemaal en hieronder kunt u erover lezen. Maar er is meer. Wat te denken van een genetisch gemanipuleerde koe die melk met Omega-3-vetzuren geeft of statistici die niet veel waarde hechten aan hun eigen statistische berekeningen. Komt dat zien, komt dat zien. Maar pas op, dit blog heeft een opmerkelijkheidsfactor van 5 op de schaal van GW en kan leiden tot ongewenste aanpassing van wereldbeelden.

Loden kist
(Waarschijnlijk overleden door loodvergiftiging?)

Nog voordat het grote Romeinse rijk goed en wel begon met Rome als stralend middelpunt was de stad Gabii the place to be. Gabii (tegenwoordig Lazio), dat op een kwartiertje rijden van Rome ligt, heeft dankzij haar ouderdom de warme belangstelling van archeologen en ander geschiedkundig volk. Onlangs deden de archeologen een opmerkelijke vondst. Men vond een bijna 500 kilo zware lap lood dat was omgevouwen tot sarcofaag of, zo u wilt, doodskist. Opmerkelijk omdat tot nu toe in die regio geen vergelijkbare vondsten zijn gedaan en in Italië tot nu slechts een handvol van dergelijk loden kisten gevonden zijn. Wie of wat in de loden kist ligt, met een geschatte ouderdom van 200 á 400 jaar na Christus, is nog een raadsel. Omdat men bang is de inhoud te beschadigen zal men eerst via kleine camera's en warmtebeelden proberen te achterhalen wat de inhoud van de kist is. Het moet in ieder geval iets of iemand van importantie zijn geweest, want ook toen al vertegenwoordigde 500 kilogram lood een godsvermogen.

Meer of minder UFO-sightings?

Laatst zei iemand tegen mij dat het leek alsof het aantal UFO-meldingen aan het afnemen is. "Dan moet je een andere krant lezen" gaf ik als antwoord. Neem bijvoorbeeld de Amerikaanse nieuwswebsite Examiner. Daar bericht men met de regelmaat van de klok over ongeïdentificeerde vliegende objecten. Misschien is het de geestdrift van de Examiner journalisten of misschien stijgt inderdaad het aantal sightings, één ding is zeker: UFO's worden nog steeds en overal gespot.

Atlas Obscura, de reisgids bij uitstek

Vrolik museum
(Collectie Vrolik museum)

De meest opmerkelijke en wonderlijke plekken op deze aarde voor jullie verzameld op één website. Atlas Obscura toont ons alle points of interest. Wat dacht je bijvoorbeeld van het Franse Musee Dupuytren, waar in was gevatte anatomische rariteiten van bijna 200 jaar oud te bewonderen zijn. Of de Nederlandse tegenhanger, het Vrolik museum in Amsterdam, alwaar de mismaaktheden der mensheid (en soms ook dier) in sterk water zijn gevat. Of wat te denken van het Australische 'Pitch Drop Experiment' dat al bijna 100 jaar aan de gang is om aan te tonen dat het harde teer-achtig materiaal bitumen in feite een vloeistof is dat, als je maar lang genoeg wacht, kan zien druppelen. Wie een Realplayer heeft kan hier live bitumen zien druppelen (nou ja, eigenlijk is het met een druppel per 8 tot 9 jaar niet echt boeiend). Musea, opmerkelijke gebouwen en wonderen uit de natuur; laat de website Atlas Obsucra je gids zijn.

Padden als aarbevingindicatoren

padden weten het
(2008 China padden trekken weg voor aardbeving plaats vond)

Men zegt dat dieren naderend onheil zoals een aardbeving kunnen aanvoelen. Meestal doen officials dergelijke beweringen af als onzin zoals in 2008 toen twee dagen voor een zware aardbeving in China plotseling duizenden padden begonnen te migreren.
De lokale boeren hielden toen vol dat de opmerkelijke paddentrek wel degelijk een voorbode was voor het naderend onheil. Nu blijkt uit een officiële studie dat padden hun broedplaatsen verlieten 5 dagen voor een aardbeving in Italië (2009). Nadat de Italiaanse bodem weer tot rust was gekomen kwamen de padden weer terug om zich verder voort te planten. Misschien moeten we toch eens wat vaker naar boeren luisteren of naar padden kijken.

Wat is de kans?

Dat je met statistieken alles kunt bewijzen of weerleggen wisten de meesten van ons wel. Maar dat nu zelfs statistici zeggen dat zij de de tekortkomingen in statistische berekeningen niet kunnen ondervangen was niet te voorzien. Statistieken, kansberekeningen en Maurice de Hond; het is en blijft uiteindelijk gewoon een gok.

Moreel kompas in het brein

Wie een losbandig leven leidt en zich aan god noch gebod houdt heeft waarschijnlijk met het rechteroor te dicht in de buurt van magneten gezeten. Tenminste als we Dr. Liane Young mogen geloven. Volgens haar onderzoek zou op een plek in het brein achter het rechteroor ons 'morele kompas' zitten. Als men vervolgens krachtige magneten op dat gebied richt dan nemen de normen en waarden van de proefpersoon af. Misschien dat we in de toekomst naast het bekende pleidooi 'ontoerekeningsvatbaar' ook 'magnetisch misleid' kunnen horen in rechtzaken.

Koe met viskwaliteiten

Hoera, China heeft naar verluidt de eerste genetisch gemanipuleerde koe, die niet zomaar melk geeft maar melk verrijkt met de o zo begeerde Omgea-3-vetzuren. Omega-3-vetzuren komen van nature voor in onder anderen walnoten en vissoorten als makreel en haring. De vetzuren zouden een positief effect hebben op hart- en vaatziekten, artritis en depressies. Omega-3-vetzuren verlagen het cholesterolgehalte in het bloed en zijn onder meer van belang voor de oogfunctie en de hersenstofwisseling. Voor wie geen vis eet en zaken zoals walnoten en lijnzaadolie liever niet op het menu ziet staan, is de 'Frankenkoe' wellicht een uitkomst.

Aan de andere kant kan men zich afvragen waarom iemand veel Omega-3-vetzuren tot zich zou willen nemen. Teveel van het goedje kan leiden tot verminderde bloedstolling. Op oudere leeftijd versnelde afbraak van de cognitieve functies en een verminderde afweer tegen infecties en verhoogde gevoeligheid voor opportunistische infecties. (Eng.PDF)

De lachende orb

En dan hieronder nog een mooi staaltje van gezichtsbedrog of bewijs dat er in orbs meer leven zit dan men zou vermoeden.
Jullie mogen het zeggen.


Xix:
Bert Vanslagmulders:
Aan de andere kant kan men zich afvragen waarom iemand veel Omega-3-vetzuren tot zich zou willen nemen. Teveel van het goedje kan leiden tot verminderde bloedstolling. Op oudere leeftijd versnelde afbraak van de cognitieve functies en een verminderde afweer tegen infecties en verhoogde gevoeligheid voor opportunistische infecties. (Eng.PDF)


Wat voor een bangmakerij is dit stukje?
Als je de drie onderzoeken leest, zie je dat jouw stukje hierover op zijn minst kort door de bocht is.

1. Ivm verminderde bloedstolling: in de inleiding staat al dat men niet weet of dit nadelig is. Als je dan verder leest zie je dat de wonden in beide onderzoeksgroepen (wel/geen omega3) even snel genezen. Bovendien treedt er in de omega3-groep minder ontsteking op en dat is dan vooral extra interessant bij chronische wonden.

2. Voor de versnelde afbraak van hersenfuncties vind ik in dat artikel geen bewijs. Het is een IDEE dat die mensen lanceren. Ik lees nergens zelfs resultaten van onderzoek dat zij erover gevoerd hebben. Een beetje (grens)wetenschapper negeert zulke uitspraken tot er op zijn minst één onderzoek dat op een repliceerbare wijze kan aantonen.

3. Het derde artikel moet je al helemaal fout gelezen hebben. Ik geef toe ik zelf enkel inleiding en besluit heb gelezen, maar daarin staat wel net het OMGEKEERDE van wat jij zegt. Omega 6 is ontstekingsbevorderend, niet omega3
Het is juist belangrijk om voldoende omega3 te gaan consumeren om ons overmatig consumeren van omega6 tegen te gaan.
Op 08-04-2010 0:44:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan: lachende orb?
ik had het volume op max gezet maar ik hoor helemaal niets...
Op 08-04-2010 14:19:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Absoluut waar, omega 3 en 6 moeten in balans zijn, teveel omega 3 en te weinig omega 6 kan behoorlijk wat problemen geven in ons lichaam.

Als je dus geen vis eet (zoals ik) eet dan iig zo nu en dan walnoten.
Op 08-04-2010 14:52:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lodewijck:
Bramsan:

lachende orb?
ik had het volume op max gezet maar ik hoor helemaal niets...


Xnapperooknixvan.
Don't grow up, it's a trap
Op 08-04-2010 23:07:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Xix:
Bramsan:

lachende orb?
ik had het volume op max gezet maar ik hoor helemaal niets...

Gezichtsbedrog heeft toch niets met geluid te maken?
Met veel verbeelding kan je in de orb een persoon herkennen die je aankijkt.
Op 09-04-2010 10:00:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden