Sony ziet het na het openingsweekend van The Da Vinci Code helemaal zitten. De film heeft ten tijde van schrijven al meer dan 200 miljoen dollar opgebracht en dat maakt het na Spiderman de meest populaire prent. Daarmee passeert de film met gemak de negatieve kritiek die het te verduren kreeg.

Een van de volgende projecten die Sony wil ondernemen is een eerder boek van Dan Brown: Angels en Demons. Daarin trekt het hoofdfiguur ten strijde tegen onze vrienden de Illuminati. Die groepering wordt door fok.nl onderschattend een religiebestrijdende organisatie genoemd. Lezers van gw weten natuurlijk dat het een stapje verder gaat.

Ook in de vervolgfilm zou Tom Hanks de rol van professor Robert Langdon spelen. Zoals menigeen weet is dat het alterego van Dan Brown zelf. Noem het gerust de Indiana Jones-versie van de schrijver.

Hoewel de film tegen veel verwachting in toch een kaskraker is, blijft de Nederlandse bisschop Wiertz van Roermond het een flop vinden. Zoals in de door mij graag gesmaakte serie Blackadder al werd gezegd: "If nothing else works, a total pig-headed unwillingness to look facts in the face will see us through."

Dat er over Leonardo da Vinci in zowel de film als het boek weinig gesproken wordt maken we goed; dat kun je lezen in het artikel De Andere Da Vinci Code. Wil je meer weten over de film, dan kun je terecht op de speciaal opgerichte website van Sony.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden