Mu en Lemuria zijn namen die aan een verdwenen land of continent - de thuisbasis van een hoogst geavanceerde cultuur en misschien wel de moedercultuur van de gehele mensheid - werden gegeven waarvan verondersteld wordt dat het zich ergens in het zuidelijk gedeelte van de Grote Oceaan ofwel ergens in de Indische Oceaan bevond. Maar bestaat er enig fysiek bewijsmateriaal dat de veronderstelling van een oud, verzonken continent onder de golven van de Grote of Indische Oceaan ondersteunt? Of moeten deze verhalen over een verdwenen continent misschien geïnterpreteerd worden als het symbool van een verdwenen mythisch 'gouden tijdperk' van de mensheid?

Kolonel James Churchward

In 1931 komt de verdwenen beschaving van Mu en Lemuria weer in de publiciteit naar aanleiding van de publicatie van het bizarre boek 'The Lost Continent of Mu' van Kolonel James Churchward. Het is het eerste boek van Churchward in een reeks van vijf over het verdwenen continent Mu.

In zijn boek beweert Churchward dat het verdwenen continent Mu zich ooit uitstrekte van een gebied ten noorden van Hawaï tot Fiji en Paaseiland in het zuiden. Volgens Churchward was Mu de originele Tuin van Eden en leefde er een technologisch geavanceerde beschaving die uitgroeide tot circa 64 miljoen zielen. Mu werd volgens hem 12.000 jaar geleden door een grote aardbeving naar de oceaanbodem verwezen. Blijkbaar zou 1.000 jaar later met Atlantis, een kolonie van Mu, hetzelfde gebeuren. Alle beschavingen die de wereld ooit kende, van de Babyloniërs tot de Perzen en van de Maya's tot de Egyptenaren, zouden afstammelingen van de inwoners van de kolonie Mu zijn.

James Churchward
(James Churchward)

Churchward beweerde dat hij deze sensationele informatie ontving toen hij als jonge ambtenaar tijdens de hongersnood van de jaren 1880 in India bevriend raakte met een Indische priester. Deze priester vertelde Churchward dat hij en twee neven de enige overlevenden van een 70.000 zielen tellende esoterische orde waren die ooit zelf op Mu had bestaan. Deze orde stond bekend onder de naam 'Naacal Brotherhood'.

De priester toonde Churchward een aantal oude tabletten die door de Naacal Brotherhood in een oude vergeten taal - waarvan verondersteld werd dat het de oorspronkelijke taal van de mensheid was - waren geschreven. De priester zou Churchward opgeleid hebben om de teksten te kunnen lezen. Churchward beweerde later dat bepaalde stenen artefacten die in Mexico teruggevonden waren stukken tekst bevatten van de 'heilige geïnspireerde geschriften van Mu'. Misschien teerde Churchward op de ideeën van Augustus Le Plongeon (Le Plongeon gebruikte de Troana Codex van de Maya's) om bewijsmateriaal naar voor te brengen voor het bestaan van Mu.

Churchward presenteerde echter nooit om het even welk bewijsmateriaal om zijn exotische claims te ondersteunen. Hij publiceerde nooit vertalingen van de raadselachtige tabletten van de Naacal Brotherhood, en zijn boeken - hoewel hij dezer dagen nog steeds aanhangers heeft - worden misschien beter als vermaak dan als feitelijke studies over Mu en Lemuria gelezen.

Nan Madol

James Churchward was de eerste die de theorie poneerde dat Nan Madol op het eiland Pohnpei in het noorden van de Grote Oceaan één van de zeven steden van het oude Mu of Lemuria was.

De cyclopische ruïnes van Nan Madol, ooit een ceremonieel centrum over een oppervlakte van een tiental vierkante kilometer, bestaan uit 90 kleine, ronde kunstmatige eilanden die uit een lagune werden opgebouwd en die door een netwerk van getijdenkanalen onderling met elkaar verbonden zijn. Deze eilanden ten zuidoosten van het eiland Temwen, Micronesië, bevatten funderingen van huizen, zeedijken - op sommige plaatsen meer dan 9 meter hoog -, tunnels en graftomben. Ze zijn allemaal geconstrueerd door het opeenstapelen van prismavormige basaltkolommen, een beetje zoals blokhutten. De basaltzuilen wegen gemiddeld enkele tonnen, de zwaarste weegt 25 ton.

Wat de bouw van Nan Madol opmerkelijker maakt is dat de stenen kolommen over een bepaalde afstand getransporteerd moesten worden, aangezien er geen nabijgelegen steengroeven zijn teruggevonden, maar deze wel elders op het eiland bestaan. Een aanwijzing van hoe men deze prestatie bereikte zijn de basaltkolommen die op de bodem van de lagune nabij het eiland Temwen en op de kusten van andere eilanden zijn ontdekt. Het zou kunnen betekenen dat de zuilen per vlot naar de bestemming vervoerd werden.

De moderne bewoners van Pohnpei geloven dat de basaltzuilen door middel van zwarte magie over het eiland vlogen. Radioactieve koolstofdatering en analyse van het aardewerk dat teruggevonden werd op Nan Madol dateren de eerste constructies van de site naar 1.200 na Christus, hoewel het gebied al waarschijnlijk in 200 voor Christus bewoond was. Deze dateringen sluiten om het even welke connectie met de Lemurianen van Churchward - of hun nakomelingen - uit.

Men veronderstelt dat het eiland Pohnpei in het begin van de dertiende eeuw veroverd werd door de geheimzinnige Saudeleur Dynastie. Kort nadien zou het spectaculaire complex van Nan Madol geconstrueerd zijn als de ceremoniële en politieke zetel voor de nieuwe Koninklijke familie. De familie Saudeleur hield tegen het begin van de zestiende eeuw op te bestaan toen ze door de Pohnpeiaanse strijder Isokelekel werden verbannen.

De nieuwe leiders, die bekend staan als 'Nahnmwarki', bezetten Nan Madol een paar honderd jaar, maar toen de eerste Europeanen arriveerden (1.800) werd de plaats verlaten. Waarom dit gebeurde is nog steeds één van de vele geheimen die deze wonderbaarlijke plaats nog niet heeft prijsgegeven.

Wordt vervolgd.

Marsepars: Of het hele gebeuren rond Mu en Lemurië nou waar is of niet, het blijft een mooi verhaal.
En goed blog!
Cannot kill the Battery!!!
Op 29-05-2010 9:22:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Echt allemaal interessant. Ga zo door, ga zo door
Op 29-05-2010 11:55:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: ver van mijn bed show. leuk sprookje. fantasie van de bovenste plank. onmogelijk. waar gebeurd. alles wat je op zo'n verhaal zegt is uiteindelijk gewoon waar.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 29-05-2010 0:41:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: Ik heb van de week een interview van David Wilcock aan Graham Hancock gezien, waarin ondermeer wordt gesproken over een lager zee niveau zo'n 12000 jaar geleden.Bewijzen zijn er genoeg te vinden onder de zeespiegel. Bijv bij Yonaguni (Japan) een enorme constuctie onder water en zeer uitgebreid gedocumenteerd zou al minstens 10000 jaar onder de zeespiegel liggen. En voor de tsunami in 2004 toen de zee zich terug trok waren er voor de kusten van India vele bouwwerken te zien die normaal gesproken door de zee bedekt werden.

Indonesie zo als wij dat kennen bestond helemaal niet uit eilanden maar was gewoon een stuk land. Zo ook was Madagascar met afrika verbonden, bestond de rode zee niet(was een rivier delta) en de persische golf bestond ook niet..

Er was dus idd een hoop extra land, maar in mijn ogen niet een heel continent wat is verdwenen.

Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 30-05-2010 0:51:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: @Dogstar ik heb daar wel mijn twijfels over want er is als je kijkt naar de geologie van de aarde dan zie je ook vele plaatsen waar vroeger Wel een zee moet zijn geweest (bijvoorbeeld lagen slib of schelpen sporen) dus wanneer we aannemen dat er ongeveer even veel water zou zijn als zeg maar rond de veronderstelde Deluge(vloed) dan is het waarschijnlijk dat dit water ergens in een gigantische binnenzee was opgeslagen (misschien in azie of amerika)
Op 30-05-2010 13:30:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar: @tunnelforce9

Ik heb daar ook lang over nagedacht en veel over gelezen..

Als er idd een ijstijd is geweest dan zou het water in ijs vorm zijn opgeslagen. Dit kan weer voor een deel gestaafd woorden door t feit dat bijv de badlands in de vs en canada door een enorme watervloed zijn gevormd. Een enorme ijsdam die door smelten is gebroken en daardoor een enorme hoeveelheid water heeft 'losgelaten'

Een andere theorie is dat er ooit een enorme ijs komeet of kleine ijsplaneet met de aarde in aanraking is gekomen en zo voor een toename in het watervolume op aarde heeft gezorgd.

Die laatste theorie is misschien wat ver gezocht, maar bijv in de Mahabharata(oud indiaas geschrift waaruit de bagavad gita komt)
zijn wel verwijzingen naar een hemellichaam wat de zeeen heeft doen veranderen qua samenstelling en grote/hoeveelheid.

Feit is wel dat er bouwwerken op de bodem van de oceanen zijn die daar toch al minstens 10000 jaar liggen te liggen.
Yonaguni, of de bouwwerken daar, zijn zowel op t land als onder de zeespiegel te vinden en hebben erg veel gelijkenissen qua bouw. Wat dan weer doet vermoeden dat t niet zomaar een natuurlijk fenomeen is.

Maar t blijft voor t grootste deel speculeren..

Wel leuk voor zo'n regenachtige dag als vandaag

I wish.. I wish I had a time machine

Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 30-05-2010 14:12:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vailixi: Toch als je deze foto's bekijkt bij Japan dan ga je toch wel denken van .... zou er dan toch iets zijn geweest daar in het verre oosten.
http://www.cyberspaceorbit.com/phikent/japan/japan.html


Niemand buiten onszelf kan over ons innerlijk heersen. Wanneer we dit weten worden we vrij.
Op 30-05-2010 22:13:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
antitoerisme : @marsepars

Innerlijk gevecht tussen een romanticus en een kei harde feitenneuker?
Alles dat ik zeg wordt herhaald door een zwoel vrouwenkoortje
Op 30-05-2010 22:23:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
vailixi:

Toch als je deze foto's bekijkt bij Japan dan ga je toch wel denken van .... zou er dan toch iets zijn geweest daar in het verre oosten.
http://www.cyberspaceorbit.com/phikent/japan/japan.html

Er zijn in Japan ook enigmatische beeldjes gevonden waarvan men niet met zekerheid kan zeggen wat ze eigenlijk voorstellen en door wie en waarom ze zijn gemaakt:

http://nl.wikipedia.org/wiki/DoguYonaguni wordt vaker in verband gebracht met Lemuria. Het is mogelijk dat ook deze beeldjes hiermee te maken hebben. De leeftijd wordt namelijk geschat tussen 14.000 v.Chr. en 400 v.Chr.
(bericht gewijzigd op 31-5-2010 1:18:35)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 31-05-2010 1:16:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
Maan:

vailixi:

Toch als je deze foto's bekijkt bij Japan dan ga je toch wel denken van .... zou er dan toch iets zijn geweest daar in het verre oosten.
http://www.cyberspaceorbit.com/phikent/japan/japan.html

Er zijn in Japan ook enigmatische beeldjes gevonden waarvan men niet met zekerheid kan zeggen wat ze eigenlijk voorstellen en door wie en waarom ze zijn gemaakt:

http://nl.wikipedia.org/wiki/DoguYonaguni wordt vaker in verband gebracht met Lemuria. Het is mogelijk dat ook deze beeldjes hiermee te maken hebben. De leeftijd wordt namelijk geschat tussen 14.000 v.Chr. en 400 v.Chr.


Als Thomas zijn research goed gedaan heeft komt dat vast aan bod in deel 5.
(bericht gewijzigd op 31-5-2010 7:21:25)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 31-05-2010 7:21:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden