Een jonge vrouw uit Mongolië is naar het ziekenhuis van Beijing gebracht omdat haar ouders zich na 11 jaar toch wel zorgen begonnen te maken over haar vreemde voedselvoorkeur. De jongedame in kwestie eet al vanaf haar zevende met grote passie klei. In een interview op de Chinese staats TV liet de meid weten dat ze als zeven jarige meisje begonnen was om de kleiresten van grasworteltjes af te snoepen. Vanaf dat moment was ze niet meer te stoppen. Gele klei heeft haar voorkeur tot groot ongenoegen van haar buurman die een dak van geel klei heeft. Chinese artsen onderzoeken de overigens in goede gezondheid verkerende jongedame.


( van gele klei eten word je kennelijk niet lelijk ook )

Kennelijk zijn vreemde eetgewoontes in China nogal in zwang. Epoch Times wist melding te maken van een bijna 80 jarige dame die al minstens 70 jaar lang dagelijks kleine stenen eet. Kennelijk is het dagelijks slikken van stenen niet echt ongezond. De dame in kwestie is kwiek en goed bij de tijd. Alleen haar gebit is niet meer helemaal wat het moet zijn, al haar tanden zijn afgesleten van het snoepen van grind en steentjes. Maar goed, dat is altijd nog beter dan een kunstgebit. Haar voorkeur was al vroeg ontstaan. Ze was geboren in een arme familie met veel kinderen en om toch wat in de buik te krijgen begon ze modder te eten. Later verschoof ze van modder naar steentjes.

Natuurlijk zijn het niet alleen Chinese die vreemde culinaire wensen hebben. Onlangs liet de 72 jarige prins van Denemarken, prins Hendrik, weten dat zijn favoriete gerecht hond is. Gegrild, gebakken of gekookt de prins lust er wel pap van. Hij heeft zijn voorkeur voor hondenvlees opgedaan tijdens zijn studie in Vietnam waar het eten van hondenvlees niet zo vreemd is. Het is wel weer vreemd als je bedenkt dat de prins ere voorzitter is van de Deense Dashonden Club. Ik denk dat de prins na zijn ontboezeming wat heeft uit te leggen aan de overige clubleden.

Nu we het toch over vreemde voorkeuren hebben wat dacht je van dit verhaal. Toen huiseigenaar Ryan Froerer een kijkje ging nemen bij één van zijn huurders kreeg hij de schrik van zijn leven. De man in kwestie bleek in 8 jaar tijd meer dan 70.000 lege bierblikjes te hebben verzameld. Inmiddels zijn de blikjes naar een recycle-aar gebracht en leverde alsnog 800 dollar op. De verzamelaar maakt het ook weer goed. Hij is gestopt met drinken en heeft zijn oude baan weer terug.


( 70.000 bierblikjes )

Een Amerikaanse leraar van een middelbare school in Missouri gaf zijn klas wel een heel bijzondere opdracht. Hij gaf zijn studenten de opdracht om een opstel te schrijven over wie ze het liefst zouden willen vermoorden en hoe zij dat dan zouden doen. De leraar, Michael Maxwell, zei achteraf spijt te hebben van zijn opdracht. “het was slechts een schrijf oefening”.

Misschien was de volgende stunt ook wel een schrijfoefening. Een onbekende leerling van een Schotse school had met koeieletters op het dak geschreven; “AL QUAEDA LAND HERE” en een grote X gaf de bewuste plek aan. Helaas voor de schrijver was het Doug Gordon die de tekst zag toen hij over de school vloog en de directie waarschuwde. De tekst is verwijderd voordat er een gekaapte Boeing op de school kon klappen.

Robin Food. Volgens de Duitse autoriteiten verspreiden van pamfletten over hoe de kaartjescontroleurs in maakt een groep van ongeveer 30 lieden zich schuldig aan diefstal van luxe etenswaren en delicatessen. Nee, niet voor eigen gebruik, de groep verdeeld de buit onder de armen. De groep plunderde onlangs nog een chique gourmet winkel waarbij ze gerookte zalm, champagne en andere dure goederen buit maakten. Bij hun vertrek overhandigende ze de geschrokken winkelbediende een bosje bloemen. De sociaal geëngageerde gangsters zijn ook het brein achter de zwendel met bioscoopkaartjes die ze voor niets aan de minder bedeelden uit delen. Maar ook hethet openbaar vervoer om de tuin te leiden behoort tot hun duistere praktijken. Vooralsnog heeft de ‘Sheriff’ geen leden van de groep kunnen aanhouden.

Dat niet alleen wannabees Robin Hooden de buurt onveilig maken blijkt uit een ander bericht van een lokale krant in Flagstaff (VS). De 23 jarige Vanessa was verkleed als heks toen ze een bank overviel. Helaas voor haar knalde de buitgemaakte plofkoffer zodat ze heel toepasselijk in een wolk van rook verdween. Buiten haar magere kwaliteiten als overvaller maakte ze als ‘zwarte magica’ ook niet veel indruk. De politie wist haar te vatten en nu kan ze zich de eerst komende 13 jaar in alle rust verdiepen in haar spreukenboek.

Dat mensen zich vreemd gedragen is tot daar aan toe maar als beesten zich als mens gaan gedragen, moeten we ons echt zorgen maken. Toen de Australische groenvoorziening met een irritant jankende kettingzaag bezig was een omgewaaide boom te verwijderen stoof er opeens een zwaar geïrriteerde bijna 5m meter lange zoutwater krokodil uit het water. De krokodil had het niet voorzien op de arbeiders maar op de lawaaiïge kettingzaag. 90 minuten lang kauwde het monster op het apparaat om vervolgens weer lekker van zijn herwonnen rust te genieten.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden