We kijken maar naar weinig blockbusters echt uit. De laatste was The Dark Knight en die brak alle records, logisch dat we er bij waren. Toevallig is de volgende op het lijstje een kanshebber om dat box office record te verbreken én de film is ook al gebaseerd op een stripverhaal: Iron Man 2. Met Robert Downey Jr. die voor de tweede keer in de hoofdrol van ijzeren helper der mensheid kruipt.

Iron man 2

In dit deel weet de hele wereld dat miljardair en uitvinder Tony Stark (Robert Downey Jr.) de gepantserde superheld is. Tony staat onder druk van de overheid en de pers om zijn technologie met het leger te delen. Hij weigert natuurlijk zijn geheimen te onthullen en dat zal hem zuur opbreken. Levert vast weer leuk vermaeck op, maar daar gaat het niet om. Dat ziet u op 28 april in een locale bioscoop.


(Meer filmpies hier)

Aerodynamisch zwempakAërodynamisch Zwempak

Normaal gesproken heb je uren en uren training nodig om zo snel als een vis in het water te kunnen zwemmen. Gelukkig zijn voor de luie zwemmers onder ons de wetenschappers ons te hulp geschoten. Meer dan 18 bedrijven zijn bezig met de ontwikkeling van het ultieme aërodynamische zwempak. Het zal dan ook zeker niet uitblijven dat binnenkort zwemwedstrijden een soort Formule 1 in het water zullen worden, waar niet alleen de zwemmers maar ook hun zwempakingenieurs met elkaar zullen gaan wedijveren.

Springstelten

Springstelten

Met deze springstelten ben je niet alleen in staat om twee meter hoog te kunnen springen maar ook om op je akkertje zo’n 30km per uur af te leggen. In eerste instantie werden deze stelten ontworpen als alternatief voor de fiets om zo efficiënt te kunnen forenzen maar uiteindelijk bleken deze springstelten toch niet zo handig in het dagelijkse verkeer. Gelukkig werden de stelten wel door de ‘extreme sports’-wereld opgepikt waar nu menig deelnemer vrolijk rondstuitert op deze springstelten.

Kogelvrij Maatpak

Vandaag de dag dreigt er overal gevaar! Wie is hier paranoïde? Nergens voor nodig met het nieuwe kogelvrije maatpak. Het kogelvrije vest heeft namelijk plaats gemaakt voor een maatpak gemaakt van kogelvrij stof, de nieuwe hype in de beveiligingswereld en ook onderwereld, het gerucht gaat dat ook President Obama zo’n pak draagt. In Colombia worden naar het schijnt pakken, jassen, vesten en zelfs stropdassen van deze magische kogelvrije stof gemaakt en gedistribueerd over de hele wereld. Niet zo gek dat juist deze uitvinding in Colombia gedaan is: met het oog op overige lokale exportproducten is dit soort kogelvrije attributen maar wat nodig.

exoskeletExoskeleton

Krachttraining, gewichten, biceps en triceps zijn zaken waar we ons binnenkort geen zorgen meer over hoeven te maken, ziehier het exoskeleton! Het exoskeleton is een skelet-achtig pak dat je spierkracht vermenigvuldigt waardoor je sofa’s, auto’s, tanks en vriendinnen inclusief al hun boodschappen moeiteloos van A naar B kan dragen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een speciaal mechanisme dat spierspanning weet te registreren en die vervolgens in de juiste banen weet te leiden, tenminste totdat de batterij binnen enkele minuten helaas alweer op gaat.

De Onzichtbare Man

Iedereen heeft wel een boek gelezen of een film gezien over de onzichtbare man, maar nu lijkt deze droom van iedere inbreker toch werkelijkheid te worden. Met het gebruik van speciale microvezeltechnologie, die als een soort spiegel fungeert, is het onzichtbaar-makende pak realiteit geworden. Het pak kan objecten achter je reflecteren en deze vervolgens projecteren op de voorkant van het pak waardoor je dus verdwijnt in de achtergrond. Nu maar kijken of zo’n soort pak ook daadwerkelijk voor koosjere praktijken zal worden gebruikt en niet om kleedkamers, juweliers of exclusieve nachtclubs binnen te vallen. Het pak kan uiteraard wel gebruikt worden om ’s nachts alle boeven op te speuren, Batman himself heeft dan ook als eerste een bod op dit pak gedaan.

Onzichtbaar pak
Marsepars: Dat ie maar lang in jullie hoofd mag blijven plakken!!!
Cannot kill the Battery!!!
Op 19-04-2010 18:41:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mokum95: en avatar dan?
Op 19-04-2010 23:12:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Ik heb niet eens Iron Man 1 gezien. Sinds een jaar ben ik alleen geïnteresseerd in series en minder in films. Terwijl ik vroeger echt een filmfanaat was. Misschien wordt het tijd dat ik de films ga bekijken.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 20-04-2010 3:21:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
moonwalker:

Ik heb niet eens Iron Man 1 gezien. Sinds een jaar ben ik alleen geïnteresseerd in series en minder in films. Terwijl ik vroeger echt een filmfanaat was. Misschien wordt het tijd dat ik de films ga bekijken.

Ik heb deel 1 ook nog niet gezien! Was ie zo bijzonder dan?
Met een stuk jeugdsentiment kijk ik liever uit naar de volgende film


Van watvoor series hou je meer? Heb je Terminator: The Sarah Conner Cronicles al gezien? Zeker een aanrader, alleen jammer dat het verhaal na seizoen 2 stopt, terwijl er dan eigenlijk net weer een nieuw stuk verhaal aan kwam. Erg jammer, maar misschien komt het in 2011 weer terug/gaan ze weer verder met de serie.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 20-04-2010 15:34:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Deel 1 was goed, ja. Althans, ik heb er erg van genoten.
United as one. Divided by zero.
Op 20-04-2010 15:36:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker:
rudiev:

Van watvoor series hou je meer? Heb je Terminator: The Sarah Conner Cronicles al gezien? Zeker een aanrader, alleen jammer dat het verhaal na seizoen 2 stopt, terwijl er dan eigenlijk net weer een nieuw stuk verhaal aan kwam. Erg jammer, maar misschien komt het in 2011 weer terug/gaan ze weer verder met de serie.


Ik ben fan van alles wat een beetje met Mysterie te maken heeft. Helaas houd ik niet van series a la Buffy The Vampire Slayer. Het moet een beetje veelzijdig en verrassend zijn.
Tot nu toe Lost, X-files, Supernatural, Fringe, The 4400 (nog mee bezig) gezien.

Kreeg van mijn broer te horen dat ik Dexter ook een keer moet zien en wil binnenkort beginnen aan Heroes en Prison Break.

Bedankt voor de naam van de serie, die ga ik ook aan mijn lijstje toevoegen voor na The 4400.

Wat kijk jij zoal dan?

@3.14po:
Ik ga het dan ook even zien. Laatste film die ik gezien heb was "Defendor". Die vond ik wel leuk om te zien.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 20-04-2010 18:05:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:

Deel 1 was goed, ja. Althans, ik heb er erg van genoten.

Same here!
Cannot kill the Battery!!!
Op 20-04-2010 19:10:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @Moonwalker
Ik kijk eigenlijk geen enkele serie, ik ben vaak van huis of anders zit ik meer achter het internet. TV staat dan wel vaak aan op comedy central of anders discovery of ngc, rest kijk ik eigenlijk vrij weinig omdat het veelal niets is.
De series op tv gaan mij veelste langzaam, kan je ze beter dowloaden, maar dat kost weer veel zoekwerk en de nodige ruimte op me pc. Downloaden prefereer ik omdat het verhaal beter te volgen omdat je zelf kan bepalen wanneer je kijkt en hoeveel afleveringen.

Laatste wat ik dan gekeken heb was dan terminator - the sarah conner chronicles. Dat was eigenlijk omdat ik de terminator films wel leuk vond en had gelezen dat de serie ook goed was. Deze werd vorig jaar door veronica uitgezonden, 2 afleveringen achter elkaar per week. Maar omdat ik toch zeer nieuwsgierig was naar het verhaal en wat gemist had ben ik op internet gaan zoeken naar de afleveringen, en deze allemaal gedownload. Daarna had ik de serie zo afgekeken. Ik zelf vond het wel een leuke serie, daarom raadde ik het zomaar even aan.

X-Files keek ik vroeger altijd, zeer goeie serie! Maar redelijk onbevredigend eind met de films Wat ik wel leuk vind is dat sommige plekken en verhalen die in de x-files voorkwamen ik later op internet tegen kwam in artikelen.
De rest van wat je opnoemde ken ik van naam, maar verder nooit gezien.

Serie die ik nog wel eens zou willen zien is bijvoorbeeld stargate. Dat keek ik nog wel eens op tv, maar ik heb nooit het hele verhaal van begin tot eind gezien. Ik weet niet of het de moeite waard is, maar wil gewoon het verhaal weten.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-04-2010 1:00:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden