Adolf Hitler was erg geïnteresseerd in het occulte en in religieuze symboliek. Hij was een connaisseur en een verzamelaar. Zo nu en dan komt er nog iets naar boven van zijn vroegere zoektocht naar de ultieme persoonlijke bibliotheek. Hij ging voor topstukken, dat is zeker. Adolf zou namelijk een plan beraamd hebben om de lijkwade van Turijn, met daarop de vermeende afdruk van het gelaat van Jezus Christus, te stelen. Maar dat feest ging niet door...

Lijkwade van Turijn
(Lijkwade van Turijn)

Hitler zou de diefstal beraamd hebben nadat hij in 1938 Italië had bezocht. Het Vaticaan deed haar best om een dergelijk plan te voorkomen en verplaatste de lijkwade naar het Montevergineklooster. Officieel was dat om het doel te beschermen tegen de bommen, maar achter de schermen wist het Vaticaan van Hitlers obsessie voor religieuze symbolen. Het duurde een tijd vooraleer Dolf die locatie achterhaald had, maar in 1943 stuurde hij er uiteindelijk toch enkele mannetjes op af.

De monniken van het klooster hadden de lijkwade verstopt in een altaar. Toen Hitlers mannen kwamen zoeken deden de monniken alsof ze rond het altaar aan het bidden waren, waarmee ze die locatie veilig stelden. Volgens een interview met directeur van de Montevergine-bibliotheek en priester Andrea Davide Cardin, dat in het Italiaanse magazine Diva e Donna is verschenen, is het bidden van de monniken de enige reden dat de lijkwade van Turijn niet in de handen van Hitler is gekomen.

MBR: Een filmscript waardig!
En hier een aardig stuk er over, zoiezo waren er nogal wat plannen en hij ging met wat voorhanden was opportunistisch om ik citeer:

In the political relations with the churches in Germany however, Hitler readily adopted a strategy "that suited his immediate political purposes".[316] Hitler had a general plan, even before the rise of the Nazis to power, to destroy Christianity within the Reich.[319][320][321] The leader of the Hitler Youth stated "the destruction of Christianity was explicitly recognized as a purpose of the National Socialist movement" from the start, but "considerations of expedience made it impossible" publicly to express this extreme position.[319] His intention was to wait until the war was over to destroy the influence of Christianity.[314]

Some writers believe that, in contrast to some Nazi ideologues, Hitler did not adhere to esoteric ideas, occultism, or Ariosophy,[314] and he ridiculed such beliefs in Mein Kampf.[322][323] Others believe the young Hitler was strongly influenced, particularly in his racial views, by an abundance of occult works on the mystical superiority of the Germans, like the occult and anti-semitic magazine Ostara, and give credence to the claim of its publisher Lanz von Liebenfels that Hitler visited Liebenfels in 1909 and praised his work.[324] The historians are still divided on the question of the reliability of Lanz' claim of a contact with Hitler.[325] Nicholas Goodrick-Clarke considers his account reliable, Brigitte Hamann leaves the question open and Ian Kershaw is extremely sceptical.[326]

Bron:http://www.answers.com/topic/adolf-hitler
toevallig..?
Op 28-04-2010 8:30:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje: [quote=MBR]
Een filmscript waardig!
En hier een aardig stuk er over, zoiezo waren er nogal wat plannen en hij ging met wat voorhanden was opportunistisch om ik citeer:

Als het boek "de lans van het lot"verfilmd zou worden, dan heb je ook een film in de sferen van Dan Brown. Het verhaal achter de lans van Longinus en hoe Hitler trachtte occukte kracht te verkrijgen door het aanschouwen van deze lans en Rudolf Steiner van die occulte kracht af wilde. Boek schijnt niet helemaal te kloppen, maar is wel spannend.
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 28-04-2010 11:45:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach: Al kan het natuurlijk ook zijn dat Adolf ludieke gordijnen wilde...
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 28-04-2010 13:36:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vlinder:
Lijkwade van Turijn.
Ik heb een prachtig wetenschapsonderzoek hierover gevonden ben hem nog aan het uitpluizen. Hij is namelijk niet volledig volgens mij.
Maar daar kom ik nog wel achter.
Op 11-05-2010 20:10:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Bidden helpt dus toch!
Cannot kill the Battery!!!
Op 11-05-2010 20:14:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MindoverMatter: Kul, het Vaticaan en Hitler kun je in 1 adem noemen. Hitler wordt er altijd bijgehaald als er een partij is, in dit geval het Vaticaan waar de pedofilie vanaf druipt, makkelijk punten wil scoren. Laat de hudige paus nou bij de VRIJWILLIGE hitler jugend hebben gezeten, laat Hitler nou "toevallig" ook Rooms Katoliek zijn, laat het Vaticaan nu precies dezelfde finacier hebben (Rothschild) als Hitler (waarom blijft deze financier buiten schot denk je, zij maakten de oorlog een feit), waren Hitler en Italie niet 2 handen op 1 buik. And the show goes on, het gevonden lijk (de schedel) bleek recent nog dat het van een vrouw is geweest, jullie snappen toch wel dat deze man nooit gesneuveld is. Via operatie paperclip van onze prins Bernhard is de gehele wetenschap naar the US of A overgebracht. undsoweiter undsoweiter. Er is maar een ding dat je kunt doen, doe je eigen onderzoek. de realiteit is vreemder dan fictie. Vril + Hitler intypen op google, succes :-) (Wehrner von Braun levert ook mooie links op)
Op 11-05-2010 21:27:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider: Quote:
"deden de monniken alsof ze rond het altaar aan het bidden waren"

Lijkt me juist een uitgelezen moment om echt te gaan bidden
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 11-05-2010 22:19:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden