Dat vulkanische as in de luchtlagen vliegeniers hartkloppingen kan bezorgen wisten we al dankzij vlucht KL867. Maar was het ook terecht om bijna een week lang het luchtruim boven onze contreien te sluiten dankzij de vermeende uitstoot van een IJslandse vulkaan? Zelfs de mainstream media heeft zo haar twijfels nu er nieuwe aanwijzingen naar voren zijn gekomen die het tegendeel suggereren. Zijn we doorgeschoten in onze obsessie voor 'veiligheid'? Zwichten we uit angst voor de claimcultuur? Of zijn wetenschappelijke modellen en vooruitzichten nog wel geloofwaardig? Misschien was er iets anders aan de hand? Welkom terug in de wereld waar niets is wat het lijkt.

max de hond
(Een spijker in de kop, maar dan letterlijk. Het overkwam een onfortuinlijke hond in Australië)

En terwijl in Amerika de ogen gericht zijn op de nu 66 jarige terdoodveroordeelde seriemoordenaar Alcala heeft men in India met een heel ander soort seriemoordenaar te maken. Een 25 jarige olifant wordt ervan verdacht minstens 12 vrouwtjesolifanten te hebben vermoord omdat zij geen intieme relatie met de bul aan wilden gaan. Het dier is bij verstek ter dood veroordeeld.

alcala
(Seriemoordenaar Alcala deed in zijn jonge jaren mee aan 'The Datingshow' en werd als ideale match gekoppeld. De winnares echter zag af van een date omdat ze er achteraf geen goed gevoel bij had. Terecht zo bleek later)

Ondertussen zit een Russische dierentuin met de handen in het haar over de vraag wie de 39 jarige olifant heeft vergiftigd. Volgens het persbericht had men ook al eens in 1990 een poging gedaan om het dier te vergiftigen maar toen wisten dierenartsen het dier te redden.

We blijven nog even bij olifanten nu onderzoekers hebben ontdekt dat olifanten elkaar waarschuwen als er bijen in aantocht zijn. Hoewel olifanten een dikke huid hebben kunnen bijensteken zeker rond de ogen en in de mond zowel pijnlijk als lastig zijn. Jonge olifanten die nog geen spreekwoordelijke olifantenhuid hebben ontwikkeld kunnen aan bijensteken overlijden. Als er bijen in de buurt zijn laten olifanten een uniek laag geluid horen, waarna de gealarmeerde olifanten zich terug trekken. Met deze ontdekking hopen de onderzoekers een methode te hebben gevonden om olifanten te weren uit landbouwgronden. Een apparaat dat het lage geluid nabootst zou voldoende zijn om de olifanten uit velden en tuinen te houden.

De 'bijenbrom' zal daarmee een soort evenknie van onze 'Mosquito' zijn, een apparaat dat door middel van hoge tonen hangjongeren wegjaagt. Test het zelf maar op deze pagina.

Wat te doen als je de energierekening niet meer kunt betalen? Een Duitser had een heel simpele oplossing bedacht. Hij slingerde een vleeshaak om de bovengrondse elektriciteitskabels en tapte zo simpelweg stroom af. De 'diefstal' werd door een routine controle ontdekt. De energieleverancier zei dat wat de man heeft gedaan uiterst dom en levensgevaarlijk is en waarschuwde om zijn tactiek vooral niet te kopiëren. Al met al heeft de onverlaat wel een maand van zijn afgetapte stroom kunnen genieten.

Wat krijg je als je een klusser, een spijkerpistool en een nieuwsgierige hond bij elkaar brengt. Juist: een ongeluk. De klusser lette net als de hond niet op en het onfortuinlijke dier kreeg een spijker in de kop geknald. Wonder boven wonder wist de dierenarts de spijker te verwijderen en het dier zijn hachelijke avontuur te overleven.

Mensen zijn altijd in gevecht tegen de krachten van Moeder Natuur. Zo ook de bewoners van het piepkleine eilandje Canna. Vier jaar geleden besloot men om de ratten op het eiland te verdelgen en een team specialisten werd ingevlogen. 600.000 Britse ponden werden uitgeven om de leden van de Rattus rattus familie over de kling te jagen en dat lukte. Nu zit Canna met een ander probleem: het gat dat door de verwijdering van de ratten in het biotoop is ontstaan is vrolijk opgevuld door konijnen. Duizenden bunnies hoppen nu over het eiland en de inwoners spreken van een ware plaag. Officials geloven echter niet dat sinds de uitroeiing van de ratten de populatie konijnen is toegenomen.

kipfileetjes
(Kost wat maar dan heb je ook niks. Push-up anno 1880 )

Veel mannen willen een grotere lul en veel vrouwen dikkere tieten. Voor de laatste categorie is er de push-up BH die van appeltjes meloenen maakt. Onlangs kon men zich vergapen aan de eerste push-up BH die stamt uit 1880. Toen een luxe artikel dat op maat werd gemaakt. Pas in 1907 werden 'borstvergrotende Bh’s' wat meer algemeen en zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de Hunkemöllers van deze wereld. Lulvergrotende lingerie bestond al in de middeleeuwen maar raakte om nog onbekende redenen uit de mode en is tegenwoordig alleen nog in zwang bij balletdansers.

Pieter: En wat is nou niet waar van deze berichten, in deze wereld waarin niets is wat het lijkt?
Het komt me allemaal erg geloofwaardig over en waarschijnlijk is alles nog te verifiëren ook.
No shit, Sherlock
Op 13-05-2010 17:07:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: Ik wil helemaal geen grotere lul en grote borsten zie ik ook niet zitten.
Op 13-05-2010 17:14:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: Een apparaat dat het lage geluid nabootst zou voldoende zijn om de olifanten uit velden en tuinen te houden.

Het betreft hier gewoon een stereo , een opgenomen "Bijengevaar roep" wordt gewoon afggespeeld via speakers het wordt niet nagebootst.. als andere olifnten de roep horen rennen ze meteen weg .

In feite is dit een enorme ontwikkeling het duid namelijk op een soort van primitieve taal .. het zou goed kunnen dat er meerdere olifanten woorden zijn...

nb olifanten kunnnen communiceren over afstanden van wel 80km met behulp van laagfrequente geluiden onhoorbaar voor mensen..
Op 13-05-2010 20:45:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Tunnelforce9:

Een apparaat dat het lage geluid nabootst zou voldoende zijn om de olifanten uit velden en tuinen te houden.

Het betreft hier gewoon een stereo , een opgenomen "Bijengevaar roep" wordt gewoon afggespeeld via speakers het wordt niet nagebootst.. als andere olifnten de roep horen rennen ze meteen weg .

In feite is dit een enorme ontwikkeling het duid namelijk op een soort van primitieve taal .. het zou goed kunnen dat er meerdere olifanten woorden zijn...

nb olifanten kunnnen communiceren over afstanden van wel 80km met behulp van laagfrequente geluiden onhoorbaar voor mensen..

Het geluid van olifanten is zo laag (14Hz) dat geen gewone stereo dit kan nabootsen.
Na het door lezen van de studie komt er ook naar voren dat men alleen het geluid van de bijen laat horen op inderdaad een gewone stereo waarop de olifanten de benen nemen en elkaar waarschuwen.

http://elephantsandbees.com/Lucy_King/Media_&_Publications_files/%20Current%20Biology%20King%20et%20al%202007article.pdf
"We're all mad here."
Op 13-05-2010 21:24:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Hoe toevallig is het dat een computerfout het luchtruim stillegt vrijwel gelijk met een grootschalige nato luchtmacht oefening?

http://www.eucom.mil/english/FullStory.asp?article=USAFE-units-participate-BRILLIANT-ARDENT-201

Op 14-05-2010 1:04:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden