Al geruime tijd breng ik u berichten over het controversiele ziektebeeld ‘Morgellons’. Morgellons zijn volgens de patiënten enge beesten die onder hun huid rondkruipen maar volgens reguliere artsen zijn het waanideeën.

Maar misschien is het wel geen van beide. Misschien is de hele hype wel een zorgvuldig georchestreerde media campagne om de sci-fi animatiefilm ‘A Scanner Darkly’ te promoten. Zou de filmwereld zo ver gaan om de media massaal om de tuin te leiden om uiteindelijk een film in het spotlicht te zetten?

Het is niet de eerste keer dat berichten over een zogenaamde nieuw ontdekte parasiet mensen angst aanjaagt maar uiteindelijk een media campagne bleek. Zo werd de lancering van het computer spel Cold Fear voorafgegaan door zeer officieel lijkende berichten over parasieten die in de hersens van mensen leven. Deze berichten waren gevat in een officieel aandoende website. In de game Cold Fear neemt een actie figuur het op tegen Russische soldaten die geïnfecteerd zijn door dergelijke parasieten. Zou Morgellons inderdaad iets te maken kunnen hebben met de film A Scanner Darkly die binnenkort uitkomt?


( Z.g. rontgenopname van de in het brein levende parasiet )

Zeker niet. Een officieel lijkende website oprichten zoals men deed bij Cold Fear is een makkie vergeleken bij de inmiddels honderden verschillende verslagen van artsen en patiënten over Morgellons. Maar buiten dat. Een connectie die men zich kan voorstellen tussen Morgellons en de film is een scène waarbij twee hoofdrolspelers van mening zijn dat geïnfecteerd zijn door ‘aphids’ en dat ze deze beesten proberen te vangen in een glazen pot. Een andere grote gemene deler is dat zowel in de film als bij Morgellons het ziektebeeld dat er iets onder de huid rondkruipt een waanidee wordt geacht.

Aanvankelijk werd het idee dat Morgellons iets met de duistere Sci-fi film van doen zou hebben gelanceerd uit de hoek van de sceptici die meende een passende verklaring gevonden te hebben. Het enige wat de sceptici met hun ‘passende verklaring’ bereikt hebben is het publiek in verwarring te hebben gebracht en gratis publiciteit voor de Warner Bros film ‘A Scanner Darkly’. (al is dat laatste niet zo erg, het lijkt me een gave film met ‘mr. Matrix’ Kenau Reeves in de hoofdrol.)


( A Scanner Darkly )

Sceptici die menen dat het een stunt van de filmwereld was kunnen die mening gaan herzien. Tenzij Warner Bros. zover is gegaan om ook het Amerikaanse overheidsdienst CDC (Center for Disease Control and Prevention) zich voor hun karretje te spannen. Immers het CDC heeft onlangs besloten om een ‘taskforce’ in het leven te roepen om het fenomeen Morgellons nader te bestuderen en in kaart te brengen.

Het bestuderen van Morgellons is hard nodig. Er komen bijna dagelijks wetenschappers bij die mening hebben over Morgellons. Opvallend daarbij is dat er van een consensus nog steeds geen sprake is en dus neemt de verwarring toe.

Dr. Randy Wymore blijft bij zijn idee dat het allemaal “Mass-delusional conspiracy” (massahysterie) is .

Dr. Omar Amin denkt eerder aan N-C-S ( neuro-cutaneous syndrome) en is van mening dat patiënten een zeldzame allergische reactie hebben op borstimplantaten of tandvullingen. De vreemde ‘draadjes’ of ‘wormpjes’ die bij de patiënten uit de huid komen zijn volgens Omar schimmels al dan niet ingebracht door insecten.

Het departement voor de gezondheid in Arizona denkt dat vooral drugsgebruikers de illusie van Morgellons hebben en volgens hen spreken we dus over een waanidee. Maar veel patiënten zijn geen drugsgebruikers en het is onwaarschijnlijk dat jonge patientjes als verslaafd zijn aan hard drugs.

Het wachten is nu op de bevindingen van het CDC, we houden u op de hoogte.
Gerelateerd aan deze publicatie:
Marsepars: Ook nooit meer wat van gehoord.
Toch bullshit, dan?
Cannot kill the Battery!!!
Op 24-09-2010 20:43:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk:
Marsepars:

Ook nooit meer wat van gehoord.
Toch bullshit, dan?Ze kunnen niet alles tegelijk he!
Ongeduldigaard.

De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 24-09-2010 20:52:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Luk:

Marsepars:

Ook nooit meer wat van gehoord.
Toch bullshit, dan?Ze kunnen niet alles tegelijk he!
Ongeduldigaard.

Cannot kill the Battery!!!
Op 24-09-2010 21:06:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden