In een vorige blog ging ik dieper in op de gele regen die was gevallen over een groot deel van de Benelux en Engeland. Er lag toen overal een laag fijne gele stof. Inmiddels neemt men aan dat het om de pollen van berken ging.

Als zijstapje noemde ik in het bewuste blogje een voorval dat plaats vond in India waarbij er voor tonnen aan rode materie over een periode van enkele weken gelijk met het regenwater was neergedaald. Deze rode materie laat zich niet zo gemakkelijk verklaren als onze gele regen. In tegendeel. Onderzoek heeft inmiddels aangetoond dat hoewel de rode materie geen DNA bevat het zich wel kan reproduceren, ook onder extreme condities. En dat geeft te denken.

In 2001 viel er dus in India over een periode van enkele weken een rode regen. Over de voorgeschiedenis van dat voorval kunt u hier meer lezen. Enfin, men nam eerst aan dat het om woestijnzand ging, vervolgens om sporen van paddenstoelen, vervolgens om het bloed van vleermuizen die geraakt zouden zijn door een meteoriet. Al deze theorieën zijn in de loop van het onderzoek van tafel geveegd. Wat resteert, is de huidige aanname dat het best wel eens buitenaardse cellen kunnen zijn.


(Foto van de mysterieuze rode cellen)

Één van de belangrijkste onderzoekers van de rode materie is dr. Godfrey Louis. In april van het afgelopen jaar publiceerde hij zijn bevindingen in het peer-reviewed wetenschappelijke Astrophysics and Space Science journaal. Hierin bracht Louis naar voren dat het wel eens zou kunnen gaan om buitenaardse ‘microbes’.


(In het flesje zit een monster van de rode regen die dus uit cellen bestaat)

Louis was in staat om de roodkleurige en dikwandige cellen, die niet groter zijn dan 10 micron, te isoleren. En ondanks dat deze cellen geen DNA bevatten kon hij wel vaststellen dat ze zich reproduceerden. Zelfs in water met een temperatuur van 315 graden Celsius bleken de rode cellen zich te vermeerderen. Door deze vaststellingen kon Louis niets anders aannemen dan dat de cellen vermoedelijk waren meegereisd op een komeet of meteoriet. Toen de buitenaardse steen in de bovenste aardse luchtlagen uiteenspatte werden de rode cellen verspreid om uiteindelijk samen met het regenwater op de grond te vallen. Als deze hypothese van Louis klopt dan is dat een primeur. Het zou betekenen dat voor het eerst het bestaan van buitenaards leven is bewezen en opent daarmee de deuren voor nieuwe ideeën en alternatieven over het leven op aarde.

Omdat Louis zoveel kan zeggen stuurde hij zijn bevindingen en monsters naar collega wetenschappers van de Cardiff University te Wales. In Wales leidt Chandra Wickramasinghe het onderzoek en zijn rapport wordt eind dit jaar verwacht. Chandra Wickramasinghe is overigens niet zomaar iemand. Samen met Hoyd ontwikkelde hij zo’n 25 jaar geleden al een theorie over panspermia. Panspermia is het idee dat de bouwstenen voor het leven vanuit de ruimte op aarde zijn terecht gekomen.

Voorlopig kunnen de vlagen nog niet uit. Microbioloog Milton Wainright wil eerst onafhankelijk bevestigd zien dat de cellen geen DNA bevatten. Volgens Wainright bevat het leven zoals wij dat kennen altijd DNA. Verder waarschuwt Wainright dat als de cellen geen DNA bevatten en zich toch reproduceren dat nog niet wil zeggen dat de herkomst buitenaards is.

De uitspraak van Wainright over dat de aanwezigheid van DNA bepalend is of iets wel of niet als levensvorm kan worden gezien een beetje bot. Zo ontbreekt het DNA ook bij virussen en sommige algen.

En terwijl anderen het werk van Louis controleren gaat het onderzoek gewoon door. Momenteel test Louis en zijn team de cellen op de aanwezigheid van bepaalde koolstof isotopen. Als de resultaten van dat onderzoek buiten de aardse norm vallen is er weer een stukje bewijs voor de panspermia theorie. Louis zelf is een serieuze en sceptische wetenschapper die onlangs nog zei; “ik zou met alle plezier een simpelere verklaring willen accepteren over de rode materie, maar ik kan er geen vinden”.

Terwijl men naarstig op zoek is naar het antwoord op de vraag op de rode regen een buitenaardse oorsprong heeft ligt hetvan foto’s zien dat hij fossielen had aangetroffen in meteorieten. Volgens Hahn waren er in de meteoriet duidelijk afdrukken te zien van sponsen, schelpen en koralen. Natuurlijk werd Hahn in eerste instantie aan het kruis genageld en zonder zich te verdiepen in de bevindingen werd hij door vakgenoten waaronder professor Lawrence Smith voor gek versleten. Smith zei in een uitgave van ‘Knowledge’ (1-258) dat Hahn een halve idioot was wiens fantasie op hol was geslagen.

Maar toch. Dr. Weinland kwam wel uit zijn luie stoel en nam de moeite om de onderzoeksresultaten van Hahn onder de loep te nemen. Weinland liet na uitgebreide studie weten dat hetvan Weinland deed iedereen het zwijgen toe en het hele voorval werd uit het collectieve geheugen gewist. De rapporten en foto’s van Hahn zijn in boekvorm uitgebracht en een exemplaar van dat boek is te vinden in het New York Public Library.

Mocht er nog iemand in de komende tijd New York aandoen dan hierbij het vriendelijke verzoek om kopieën van de relevante passages te maken. bewijs daarvoor misschien al bijna100 jaar lang in een stoffig archief. Dr. Hahn liet in een publicatie in ‘Popular Science’ (20-83) aan de hand inderdaad om fossielen ging die waren ingebed in een stuk meteoriet. De publicatie

De Hertog: Prachtig artikel, mooi geschreven
Op 20-11-2008 14:52:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Demosthenes: Prachtig artikel maar nogal onleesbaar geschreven helaas. Het lijkt wel of er haastig is geknipt en geplakt en nogal veel typo 's

Maar van mij mag je over een tijdje wel een update geven !
Op 20-11-2008 16:46:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Voetnoot:
Demosthenes:

Prachtig artikel maar nogal onleesbaar geschreven helaas. Het lijkt wel of er haastig is geknipt en geplakt en nogal veel typo 's

Maar van mij mag je over een tijdje wel een update geven !

Helaas zijn we enkele maanden geleden het slachtoffer van internetvandalen geweest. De meeste blogs hebben we in de oorspronkelijke staat kunnen herstellen. Ik zie inderdaad dat dit bij dit blog niet helemaal is gelukt. Onze excuses hiervoor.
(bericht gewijzigd op 20-11-2008 16:53:21)
Op 20-11-2008 16:53:21 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
malouise: Vandaag (rond 16u) heb ik in een uitzending van de National Geographic het ae gezien en gehoord met betrekking tot het mysterie van deze rode regen. In deze uitzending werd echter wel gesproken over de ontdekking van DNA in deze rode cellen, gevonden na een nader onderzoek in 2005 en als baanbrekend gezien. Uitzonderlijk was ook de voortplanting bij een temperatuur van 121 graden maar waar niet gesproken werd over voortplanting bij een temperatuur van 315 graden Celsius. Wie heeft het nu bij het rechte eind?
Ik weet eigenlijk niet anders dan dat de National Geographic meestal wel met betrouwbare gegronde informatie werkt...
Op 26-02-2012 21:24:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Zelfs in water met een temperatuur van 315 graden Celsius bleken de rode cellen zich te vermeerderen.

Sorry? WATER van 315 graden Celsius is ook al vrij bijzonder.
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-02-2012 0:21:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hetero Sapiens:
Meneer Glimlach:
Zelfs in water met een temperatuur van 315 graden Celsius bleken de rode cellen zich te vermeerderen.

Sorry? WATER van 315 graden Celsius is ook al vrij bijzonder.

misschien 315 Kelvin?
De vingers van de handschoen denken dat ze los van de anderen staan. De handschoen weet beter.
Op 27-02-2012 0:51:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Meneer Glimlach:
Hetero Sapiens:
Meneer Glimlach:
Zelfs in water met een temperatuur van 315 graden Celsius bleken de rode cellen zich te vermeerderen.

Sorry? WATER van 315 graden Celsius is ook al vrij bijzonder.

misschien 315 Kelvin?

Of water onder erg hoge druk?
Wie weet tegenwoordig nog wat waar is?
Op 27-02-2012 0:54:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
avondwandelaar:
Toen de buitenaardse steen in de bovenste aardse luchtlagen uiteenspatte werden de rode cellen verspreid om uiteindelijk samen met het regenwater op de grond te vallen.

Nogal vreemde theorie. Want als dat het geval zou zijn, waarom trad het verschijnsel van de rode regen dan zo lokaal op en niet wereldwijd?
we vliegen er weer eens lekker in
Op 27-02-2012 0:58:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden