Gisteren Derren Brown, vandaag Derren Brown. In de serie 'Derren Brown Investigates' gaat de übermentalist diverse schijnbaar paranormale mensen onder de loep leggen. In de aflevering van vandaag onderzoekt hij de Bronnikov-methode die zou toelaten dat blinden gaan zien. Ontdekt en ontwikkeld door Viasheslav Mihailovich Bronnikov staat de methode garant voor fabeltastische resultaten. Maar klopt het allemaal wel? Derren was in Amsterdam en onderzoekt!

Derren Brown


bert: Na alle clips gezien te hebben kan ik er maar één ding over zeggen: een buitengewoon onsympathiek mens deze Rus. Wanneer hij echt verder ontwikkeld zou zijn dan de gemiddelde mens, hetgeen hij toch claimt, dan had hij naar mijn mening een andere manier van benaderen moeten kiezen. I.p. daarvan zie ik een verveeld mens dat bang is ontmaskerd te worden en daardoor met allerlei superlatieven gooit. Hier lopen er duizenden van op de werled. Jammer, ik had erg graag geloofd dat deze methode zou werken.

Aan de andere kant weten we inmiddels dat we wel degelijk kunnen zien zonder ogen. Jaren geleden werd er bij Tineke in het programma al eens een docu getoond waarin ze blinde kinderen liet ziet in, ik meen Brazilië, die verbazingwekkende dingen "zagen"en prima konden lezen zelfs.

Uit eigen ervaring weet ik, dat wanneer ik in bed met mijn rug naar mijn vrouw lig, ik na net te zijn ontwaakt, precies weet wat ze doet, hoe ze ligt of zit etc. Dus blijkbaar is de state of mind wel relevant.

Verder moest ik toch wel lachen toen ik het clipje uit de Matrix zag waarin gezegd wordt: That's what the natrix is: only beleving in the mind! En dta is wat het denk ik is.
Op 20-05-2010 13:31:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
God-in-Spe: Charlatan! Een pak slaag verdient hij
Op 21-05-2010 2:54:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
CCRider:
God-in-Spe:

Charlatan! Een pak slaag verdient hij


hihi...
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 20-07-2010 10:35:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden