Het is te voorbarig om nu al een voorraad sunblock aan te leggen, maar toch zal ons zonnestelsel een universele globale opwarming ondergaan. Een nieuwe analyse stelt dat binnen ongeveer 100 jaar de zon zich in een hete wolk interstellair gas zal storten. Deze verandering zou geen echte invloed op onze planeet hebben, maar het kan wel de hoeveelheid dodelijke straling in ons zonnestelsel zodanig laten stijgen dat toekomstige ruimtemissies een hele uitdaging voor astronauten worden.

De ruimte buiten onze atmosfeer is allesbehalve leeg: deeltjes zoeven er in alle richtingen. De energie van deze deeltjes kan zich tot 15 miljard kilometer afstand van de zon laten gelden. De bron van deze geladen deeltjes staat bekend als zonnewind. Dat is wat de detectors aan boord van de ruimtesondes Voyager 1 en Voyager 2 eerder dit decennium aan den lijve ondervonden toen ze de plaats bereikten waar de zonnewind tegen de deeltjes van de interstellaire ruimte botst - termination shock genoemd - en waardoor de snelheid van de zonnewind subsonisch wordt. Botsingen die trouwens voor een golf van energiestraling zorgen.

Zowel Voyager 1 als Voyager 2 onthulden een onbekende factor over de termination shock: het is een asymmetrische bubbel met een afgevlakte vorm, wat er op zou kunnen wijzen dat iets er met ongelijke krachten aan trekt (of duwt). Het oplossen van dat raadsel is weggelegd voor de ruimtesonde Interstellar Boundary Explorer (IBEX). Het ruimtevaartuig IBEX werd op 19 oktober 2008 gelanceerd om deeltjes die uit de rand van het zonnestelsel komen binnenvliegen te verzamelen, identificeren en volgen.

IBEX
(Interstellar Boundary Explorer)

Vorig jaar zorgde ruimtesonde IBEX zelf voor een mysterie toen ze - wat wetenschappers noemen - een 'lint van deeltjes' ontdekte die buiten de termination shock in de interstellaire ruimte samenvalt met de huidige posities van beide Voyagers. In eerste instantie dacht het team achter de ruimtemissie dat het lint van deeltjes een of andere interactie tussen de zonnewind en de deeltjes in het interstellair medium (in het Engels ook local instellar cloud genoemd) zou kunnen zijn. Tot dusver heeft niemand de bron van deze vreemde eigenschap kunnen verklaren.


(Lint van deeltjes - Ribbon)

In the het vakblad The Astrophysical Journal Letters komt een internationale groep van onderzoekers met het idee dat het lint van deeltjes gegenereerd zou kunnen zijn door de botsing van het interstellair medium met iets wat zich buiten de heliosfeer bevindt: de 1 miljoen graden warme resten van een supernova.

Het lint zou het resultaat zijn van de botsing van rondzoevende neutrale waterstofatomen van het interstellair medium met de zwaar energetisch geladen protonen die in de wolk van de supernova rondzoeven. Die wolk hebben wetenschappers de lokale bel gedoopt.

Als de bovenstaande analyse correct is dan zijn onze zon en de rest van het zonnestelsel in een rechte lijn op weg naar de lokale bel.

Bounty: iemand nog bellenblaas?
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 16-06-2010 8:53:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bud: Hmmm De Lichtdwaas raast! Zie dat die ZonneBel nu blaast
Vanuit het Centrum in de Zon komt De-Winti in je Gazon
Het is toch de I-Ching Wel? Het geluid van de Bij-Bel?
http://www.kachina.net/~alunajoy/news06-2010-2.html


(bericht gewijzigd op 16-6-2010 11:29:22)
I Am ! The kingkey light! Blowing the Winti right!
Op 16-06-2010 11:00:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nick: He wat toevallig

Ik heb hier een heel stuk over geschreven een aantal weken geleden.
Ik heb daar een iets andere draai aan gegeven. Zonder een antwoord te ontvangen helaas.

De fotonen gordel.
Die zweverige mensen hadden het daar al tientallen jaren geleden, voor dat het bovenstaande bekend was.

Ik vond de gelijkenissen in beide op zijn zachts gezegd opvallend.

Misschien kan iemand hier mij verder helpen ?
Op 16-06-2010 16:52:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @nick
Als eerste blijft het bestaan en onderbouwing van de fotonengordel al iets om over te discussiëren. Technische gezien is het mogelijk om fotonen in een rondje rond te laten gaan. Maar je moet je al afvragen of zoiets ook natuurlijks kan voorkomen in het universum.
Daarbij zijn de waargenomen deeltjes in dit genoemde lint geen fotonen, dus zou je de fotongordel al uit kunnen sluiten.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 16-06-2010 18:06:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nick: Ja dat snap ik.

Daar gaat het ook niet om. Het gaat om de grote verhaallijn.
Laten we even alle onzin ( want dat is nogal aanwezig ) weg laten.

Op 17-06-2010 1:41:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Larzan: @nick
waar heb je precies een stuk over geschreven? en bedoel je met fotonengordel de Wolk van Oort? Deze heeft geen oorzakelijk verband met de Local Interstellar Cloud.
Lullig trouwens dat NASA met de laatste van bovenstaande afbeeldingen het beestje niet bij de naam noemt; ENA = plasma van een geheel afwijkende dichtheid dan gewend. Op zich niet erg, ware het niet dat het ontladingen/electriciteit veel en veel beter geleidt. Ons zonnestelsel heeft nu al contact met de LIC, en de Zon is op bizarre wijze aan het ontwaken uit een veel te lange slaap..
electriciteit + plasma = ..
Op 20-06-2010 20:48:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Nick:
Larzan:


electriciteit + plasma = ..Ja I know.

The electric universe verklaart een heleboel zaken op een simpeler mannier.
Zonder het verzinnen van rare theorien met zwarte gaten, neutronen sterren, zwarte materie etc.

Maar ik bedoel niet de oort wolk.
The photon belt is een new age thingy. Ik kwam het tegen op de Niburu site en het staat daar tussen in de lijst met onderwerpen.

De twee zijn zeker verschillend en 1 is voor een groot deel onzin.
De gelijkenissen vind ik onwaarschijnlijk toevallig.
Op 22-06-2010 22:28:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden