In april 1966 zijn in Melbourne meer dan 200 studenten en leraren van twee Victorian State scholen gedurende 20 minuten getuige van een UFO die neerdaalt in een nabijgelegen grasveld. De weide - net naast een pijnbomenbos - staat bekend onder de naam 'The Grange' (een landhuis, vaak met boerderij), tegenwoordig een natuurreservaat. Nadien steeg het onbekende object terug op om in noordwestelijke richting over de voorstad van Clayton South te vliegen.Op woensdag 6 april 1966 zijn rond 11:00 uur een klas studenten en een leraar van de Westall High School (tegenwoordig het Westall Secondary College) juist op het einde van hun sportuurtje wanneer ze een onbekend vliegend voorwerp opmerken. Ze omschrijven het vreemde object als een grijsachtig, schotelvormig tuig met een lichtpurpere tint, tweemaal zo groot als een familiewagen. De verklaringen van de ooggetuigen worden blijkbaar een beetje door elkaar gehaald want Andrew Greenwood, een leraar wetenschappen, vertelde destijds aan 'The Dandenong Journal' dat hij een zilverachtige, groene schijf zag.

Volgens de getuigen daalde het object en vloog het over het zuidwestelijke gedeelte van de school om in zuidoostelijke richting uit het gezichtsveld te verdwijnen achter een bomenrij - en in de weide van The Grange - recht tegenover de Westall State School for Primary Students. Na een periode van ongeveer 20 minuten zien de ondertussen al meer dan 200 ooggetuigen het vreemde object terug opstijgen en met toenemende snelheid koers naar het noordwesten zetten. Sommige getuigen verklaren dat terwijl het onbekende object hoogte won het achterna gezeten werd door vijf niet nader geïdentificeerde vliegtuigen die ook nog rond het object cirkelden.

Op zondag 9 april werd de landingssite onderzocht door 'mensen in uniform', vermoedelijk manschappen van het Australische leger en de Royal Australian Air Force. Ook de lokale politie zou de site bezocht hebben. Ooggetuigen verklaren dat op de landingsplaats het gras verbrand was en dat stalen werden genomen. Sommigen weten echter te vertellen dat de eigenaar van de weide - een landbouwer - het gras opzettelijk in brand had gestoken in een poging om spelende kinderen van zijn eigendom te houden.

Verschillende getuigen van de vreemde gebeurtenissen rapporteren dat ze door de autoriteiten op de rooster werden gelegd en bovendien gewaarschuwd werden om zich niet uit te spreken over datgene wat ze een paar dagen eerder hadden gezien. Ook Frank Samblebe, de schooldirecteur, legde een algemeen spraakverbod over de kwestie op.

Geen enkel verslag van deze vreemde gebeurtenissen is terug te vinden in de Nationale Archieven van Australië, noch in de archieven van het Australische leger of de Royal Australian Air Force. Hoewel de (regering)verslagen zouden worden bijhouden door bepaalde onderzoekers zijn ze nooit daadwerkelijk vrijgegeven.

De waarneming van de Westall-UFO is onderzocht door The Victorian Flying Saucer Research Society en het Phenomena Research Australia. Beide groeperingen omschreven het voorval als een van Australië's grootste onverklaarbare UFO waarnemingen.

Het team van The Victorian Flying Saucer Research Society arriveerde op vrijdag 8 april. Ze spraken met de studenten en bekeken de grondmarkeringen. Het team publiceerde een foto en een klein rapport in hun Australian UFO Bulletin van december 2000. Brian Boyle, een deskundige van het Phenomena Research Australia, kwam op zaterdag 9 april met vier militaire onderzoekers ter plaatse. Boyle had over een periode van verschillende dagen - het was net paasvakantie - een heleboel gesprekken (met recorder) en nam stalen van de grondmarkeringen.

Hoewel verschillende getuigen vijf vliegtuigen van het type Cessna rond het onbekende object zagen cirkelen hebben de onderzoekers nooit een vluchtverslag van deze vliegtuigen kunnen vinden. Er werd contact genomen met Moorabbin Airport (op minder dan 5 kilometer ten zuidwesten van de landingsplaats), maar de autoriteiten hadden geen weet van vliegtuigen - van hun vliegveld - in het luchtruim. Volgens de Royal Australian Air Force waren er op die bewuste dag ook geen militaire activiteiten in het gebied.

Australische sceptici beschreven het voorwerp als zijnde heel waarschijnlijk een experimenteel militair toestel.

mvmarion: dat moet hier ergens geweest zijn, wie vindt er sporen?
http://maps.google.nl/maps?f=q&source=s_q&hl=nl&geocode=&q=Fairbank+Road,+Clayton+South,+VIC,+3169,+Australia&sll=-37.859489,144.677614&sspn=0.004989,0.011051&ie=UTF8&hq=&hnear=Fairbank+Rd,+Clayton+South+Victoria+3169,+Australi%C3%AB&ll=-37.944062,145.138407&spn=0.040138,0.088406&t=h&z=14

Het lijkt me nu een golfbaan. Maar die school staat aan de Fairbank Road en die kijkt helemaal niet uit over 'the grange. Maar ja misschien was dat gebied vroeger wel groter....
(bericht gewijzigd op 23-7-2010 12:42:20)
Op 23-07-2010 0:37:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
merlijne: Ik vind het altijd zo jammer dat het bij UFO/USO meldingen altijd zo lastig is om te bepalen wat er nou eigenlijk echt is waargenomen. Cover-ups van overheden en hoaxes van grappenmakers lijken hier oorzaak van. Als er niets aan de hand is, waarom maken regeringen zich dan zo druk! En dan, de U in UFO staat voor Unidentified, dus het houdt nog niet in dat een UFO ook perse iets buitenaards moet zijn.
Ik geloof zelf dat er nooit rook is zonder vuur, hoe een klein vuurtje dan ook. Het universum is zo groot, dat het wel erg arrogant van de mens zou zijn om te denken dat wij de enige mensachtige zouden zijn of de intelligentste.
Op 23-07-2010 17:35:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
oesermaatra0069: Een beetje flauwe grap: maar misschien kwam de UFO door het gat in de ozon laag?


Wel interessant dat een land een gerucht van 200 mensen stil kan houden. Nou dus eigenlijk niet helemaal, anders wisten wij het niet. Uiteraard komt de gewone man er niet achter, ik denk dat het toestel ergens is opgeslagen in een rijksgebouw of zo.
Maar ja dat is maar een aanname. Ooit zullen we het weten, of niet!
Jij bent er gloeiend bij, Bommel. Wat is je naam? zei Brigadier Bullebas.
Op 24-07-2010 0:36:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden