Wij van GW zijn al heel wat gewend wanneer het gaat om apocalyptische scenario's die de wereld bedreigen. Meestal konden we daar zelf ook wel om lachen. Dit keer is het een ander verhaal. De olieramp in de golf is een ramp die zijn weerga niet kent en die regelrecht uit het boek der openbaringen geplukt lijkt te zijn. Naast de haast niet te bevatten schaal van de catastrofe blijkt er ook nog een heel vies luchtje van voorkennis aan deze zaak te kleven.

gecontroleerd affikken van olie in golf van mexico 19 mei 2010

Stand van zaken

Twee maanden na het zinken van het Deepwater Horizon olieboorplatform blijkt dit een grotere ramp te zijn dan een nucleaire bom. Na het jammerlijk mislukken van Operatie Top Kill zitten de ingenieurs met de handen in het vettig haar. De druk waarmee de olie naar buiten spuit is tientallen malen hoger dan ze technisch kunnen behappen. Wanneer je diep in de oceaan door een kilometers brede aardlaag heen een onder enorme druk staand gigantisch oliereservoir aanboort wil je daar niet de controle over verliezen. En dat is precies wat er nu gebeurd is.

Tim Rue / Getty images

Het oliereservoir dat nu de oceaan in spuit is het tweede grootste olieveld ter wereld: 25.000 vierkante mijl. Genoeg voor 500.000 vaten olie per dag en dat tien jaar lang. Als de onder druk staande Peak Oil-theorie tenminste waar is, want olie komt niet uitsluitend van dinoplantenpap zoals men op school leert. Wanneer dit inderdaad een migratiekanaal is zoals de Rus Vladimir Kutchenov beweert dan is de toevoer theoretisch gezien oneindig.

Ondertussen worden miljoenen liters corexit 9500 in de golf gepompt om de olie te verspreiden. Dit spul is vier keer giftiger dan de olie zelf. Het enige effect dat het heeft is dat de olie iets onder het wateroppervlak daalt. Goede zaak voor BP want dan wordt het probleem minder zichtbaar. Slechte zaak voor u en ik want het geneesmiddel is stukken erger dan de kwaal! Verder schijnen er ook nog allerlei enge chemicaliën met de olie mee naar boven te komen.

Het wordt steeds waarschijnlijker dat er meerdere lekken zijn en er een ondergrondse blowout plaatsgevonden heeft. Alle signalen zijn er dat de ware omvang van de ramp nog lang niet bekend is. BP heeft er natuurlijk ook niets mee te winnen door de exacte details vrij te geven aangezien de wereld en politiek nu al lynchklaar staat.

3 juni 2010 (AP Photo/Charlie Riedel)

De kust van Louisiana is al een zwarte drab en de eerste evacuatieplannen voor Tampa Bay in Florida liggen al klaar. Zaterdag 19 juni wordt er een noodtop gehouden, georganiseerd door lokale activisten en wetenschappers. Concrete oplossingen kunnen ze niet meteen bieden en meer dan ooit vullen praatjes geen gaatjes.

Oplossing?

Momenteel vestigt BP de hoop op de relief wells, maar ook deze noodgreep lijkt niet veel effect te hebben. De enige andere oplossing is een atoombom. In Rusland hebben ze in het verleden al meerdere malen dit soort olielekken op deze manier gedicht. Door de hitte van de explosie zou het gesteente de gaten dicht smelten. Een belangrijke verschil is dat dat steeds op land in afgelegen gebieden plaatsvond. Een nuke in de golf zou natuurlijk desastreuze gevolgen hebben voor het zeeleven daar, maar dat zal sowieso geen schijn van kans hebben als het lek niet gedicht wordt. Mocht de bom het gewenste effect niet hebben en de oceaanbodem verder openrijten dan weten we zeker dat we de pineut zijn. Niet dat we willen doemdenken, maar een atoombom staat nu niet meteen bekend omwille van diens chirurgische precisie.

Toekomst?

Het is natuurlijk onmogelijk te zeggen hoe deze situatie zich precies verder zal ontwikkelen. Wanneer we geluk hebben is het lek snel gedicht en blijft de schade beperkt tot de Golf van Mexico. Het zal dan wel enige tientallen jaren duren voor de troep is opgeruimd en het ecosysteem enigszins is hersteld, maar het blijft het best case scenario.

Wanneer de olie blijft stromen...

Het absolute worst case scenario is gewoonweg het einde van alle leven op aarde. Dit klinkt overdreven, maar het is helaas niet ondenkbaar. Oceaanleven heeft zuurstof nodig en de olielaag laat geen zuurstof door. Wanneer de olie blijft stromen zullen de vissen onherroepelijk sterven. Wanneer de oceanen dood zijn kunnen wij het op land zeer zeker ook wel vergeten.

Een meer behapbaar worst case scenario is dat 'slechts' de gehele oostkust van de VS een onleefbare chemische dump zal worden. Als het zover komt kunnen we hier ook al vast ons oliepak aantrekken: de vervuiling drijft naar de atlantische oceaan en zal via de warme golfstroom ook onze kant opkomen. Laten we hopen, duimen en bidden dat we geen worst case zullen meemaken en in de toekomst om dit blog kunnen lachen.

Apocalyps now?

De toekomst ziet er niet rooskleurig uit. Feit is dat er dit jaar een heftig orkaanseizoen voorspeld is. Wat er gebeurt als een orkaan eerst over de olievlek gaat en daarna het vaste land bereikt is nu nog slechts speculatie. Reken alvast niet op mooie regenbogen met snoepjesaroma.

Verdachte Voorkennis?

In de weken voor de ramp waren er enkele opmerkelijke transacties in de financiële wereld. Zo verkocht Goldman Sachs 44% van zijn aandelen BP, UBS 97% en Wachovia zelfs 98% van hun aandelen BP. Naast deze 'toevalligheden' is er ook nog het beruchte Halliburton die als aannemer op het olieplatform actief was en 8 dagen voor de ramp het gerenommeerde olierampbestrijdingsbedrijf Boots heeft & Coots inc. heeft aangekocht. In 60 minutes vertelt Mike Williams (electro-ingenieur en overlevende) dat enkele weken voor de ramp een belangrijke veiligheidsklep defect was gegaan. Toevallig?

Voor de mensen die nog een alu-hoedje in de kast hebben liggen: dit filmpje voorspelde in 2008 een false flag in de Golf van Mexico en de datum, 20 april, doet natuurlijk ook alarmbellen rinkelen.

Mediastilte

Aan de kust van Louisiana gebeuren gekke dingen. Er worden cameraploegen tegengehouden en zelfs mensen gearresteerd die foto's maken. Er is een campagne aan de gang om de werkelijke ernst van de ramp te verdoezelen. Wordt dus ongetwijfeld vervolgd...

Grounded: Goed stukje! Ben d'r ook HELEMAAL niet gerust op!!! Dit gaat mogelijk hongersnoden en dus vele levens kosten. Alle leven begint in de zee (vele soorten bacteriën, algen, wieren, kril en meer van dat kleine spul) dus dit kan inderdaad een ramp van 'bijbelse' proporties worden!

Grounded is absoluut NIET blij!
(bericht gewijzigd op 17-6-2010 13:30:26)
God? Dat ben je zelluf!
Op 17-06-2010 0:20:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:
artikel:

In de weken voor de ramp waren er enkele opmerkelijke transacties in de financiële wereld. Zo verkocht Goldman Sachs 44% van zijn aandelen BP, UBS 97% en Wachovia zelfs 98% van hun aandelen BP. Naast deze 'toevalligheden' is er ook nog het beruchte Halliburton die als aannemer op het olieplatform actief was en 8 dagen voor de ramp het gerenommeerde olierampbestrijdingsbedrijf Boots & Coots inc. heeft aangekocht.


http://nymag.com/daily/intel/2009/12/goldman_sachs_basically_profit.htmlhetzelfde clubje, en weeral voorkennis.......
komaan zeg...

kan iemand de locatie van de lek eens pinpointen op die pentagram- kaart?

niets is iets, niet?
Op 17-06-2010 0:43:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Enkele bedenkingen: Je kan er 100% zeker van zijn dat wij niet de waarheid kennen over dit hele zaakje. En dat men ons dat ook niet zal vertellen. Dat het vele malen ernstiger is dan de meesten onder ons denken, is zo goed als zeker. Maar ik vrees dat wij als mensheid een groot stuk te dom zijn om dat in te zien, of nog maar onder ogen te zien.
De kans is groot dat deze ramp het einde van een systeem en een tijdperk met enorme ellende inluidt. En inderdaad, het einde van alle leven, is een denkbare en zelfs redelijke, zij het niet zo aangename optie (voor ons dan toch).
De publieke collectieve negatie/verdringing rond het hele verhaal is ongelooflijk. We zouden al met duizenden in actie moeten schieten. Een wereldwijde life aid organiseren. Onze leiders onder druk zetten om alle beschikbare middelen in te zetten om dit op te lossen. Maar de meesten onder ons zitten met hun hoofd al op vakantie, en iedereen wil het liefste "business as usual".
Het ontwaken in de realiteit, als het kalf misschien al voorgoed verdronken is, zal voor heel veel mensen niet zo leuk zijn, vermoed ik. 't Zal allemaal wel typisch menselijke kortzichtigheid zijn, zeker?
Dat wat u hier beschrijft is een gevoel dat me al lang bekruipt, maar waar mijn omgeving mij zelfs soms voor uitlachte.
Al bij al doet het een beetje aan de film "12 monkeys" denken, vind ik. Alleen begint het in deze allemaal met een milieuramp. Wat niet wil zeggen dat paniek het juiste antwoord zou zijn.
Toch komt de zwakte van ons aller religie, het kapitalisme, met als leuze, dat dit systeem alles aankan en altijd zelfregulerend is, in deze wel duidelijk aan de oppervlakte, niet?
Tja, we zullen nu misschien wel verplicht worden om anders te gaan leven, nillens willen. Als er op het eind nog mensen over blijven...
Op 17-06-2010 0:57:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros:


en de mensen sliepen verder,

soms hoorde je hen zachtjes murmelen in hun slaap:
ja baas, nee baas, wat u zegt baas, oh natuurlijk baas,
en eventjes later als de stressdromen vol plichtsbesef geleidelijk overvloeien in de lichtvoetiger droommechanismen van ontspanning:
ooh ja, nog een hamburger, goal, goal, waaw mijn eigenste gouden gsm, nu MOET ik wel stijgen op de sociale ladder, goh wat zou de rest hier van vinden, murmel murmel kwijl
niets is iets, niet?
Op 17-06-2010 0:57:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TankGirl: Zoo dit is echt wel een eng idee eigenlijk...dat ze m kunnen nuken en dat heel de bodem scheurt! En wat kan je dr zelf aan doen? Helemaal niets. Je moet er maar weer op vertrouwen dat ze het beste met de mens en de natuur voorhebben (en daar heb ik zeker na dit hele gebeuren geen vertrouwen meer in).
Het lijkt inderdaad wel op de tweede bazuin in de Openbaringen. Vandaar dat wereldwijd iedereen op die vuvuzela's blaast, haha.
Op 17-06-2010 13:08:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: Fossiele olie is in werkelijkheid AARDOLIE zoals men vroeger wijselijk had benoemd . Aardolie die bijna onuitputtelijk aanwezig is kan voor de oliegarchen eindeloze winsten opleveren als de consumenten kunnen worden wijsgemaakt dat er aan de olievooraden ooit een eind komt. Obama poogt nu door de olieramp in de golf van Mexico een CO2 taks door te voeren. Het verhaal van peak oil blijft circuleren terwijl nergens in de wereld besparende maatregelen zoals in 73 worden genomen??

"Naar het schijnt" zou er in diepe "cracks" in de oceanen altijd al aardolie in de zeeën zijn terecht gekomen en wordt deze daar afgebroken??

De vraag : In hoeverre worden wij aan het lijntje gehouden door de poppenspelers van de wereld?
Op 17-06-2010 13:10:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: dit slaat echt alles!!!!evil is amongst us

And what rough beast, its hour come round at last,
Slouches towards Bethlehem to be born?
niets is iets, niet?
Op 17-06-2010 13:12:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: nu het motief?

Voor de mensen die nog een alu-hoedje in de kast hebben liggen: de datum van dit artikel, 17 juni, doet natuurlijk ook alarmbellen rinkelen. (RMS Lancastria met 4000 vluchtelingen getorpedeerd, China test de eerst waterstofbom)

iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 17-06-2010 13:17:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM: Ik schreef het al eens eerder: waarom horen we de milieu-organisaties hier niet over???? Altijd een grote waffel over de oerang oetang of de CO2-leugen enz, maar nu zwijgen ze als het graf....
Op 17-06-2010 13:25:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
peter: olie ,zweden,(Drenthe) de grootste radiotelescoop ter wereld: LOFAR. heeft 100,000e
gekost en nu in eens 150.000e vaag .van wat gaat komen eerst 3 stuken en nu 5 ?
blackhole
Op 17-06-2010 13:32:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
GM:

Ik schreef het al eens eerder: waarom horen we de milieu-organisaties hier niet over???? Altijd een grote waffel over de oerang oetang of de CO2-leugen enz, maar nu zwijgen ze als het graf....

Da's inderdaad wel vreemd. Als er een zeehond doodgeknuppeld wordt, schreeuwen ze moord en brand (terecht overigens), en nu niks. Tenminste, niet erg zichtbaar.
Is it electrickery?
Op 17-06-2010 13:33:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: het aardse water bedreigd. neemt nu wraak door overal met verschrikkelijke hoeveelheden neer te kletteren? zou me niks verwonderen. ik word hier in ieder geval niet goed van, letterlijk.
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 17-06-2010 14:17:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:

Goed artikel, ja. Zelfde conclusie: we're fucked.
United as one. Divided by zero.
Op 17-06-2010 14:28:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik ga niet tegen de inhoud van het artikel in, maar ik wil een kleine kanttekening maken.
Iedereen heeft het over 'vaten' gelekt olie. Begin juni ongeveer 20.000 per dag.
Maar in het artikel in 'de Morgen' schrijft men 9,5 miljoen liter per dag aan lekkage. Dat betekent 60.000 vaten per dag.
Natuurlijk zijn 60.000 vaten veel meer dan 20.000 vaten, maar waarom moet dat nou weer zo tendentieus worden gebracht?

Edit. In een bronartikel dat hierboven wordt gebruikt, gaat men uit van schattingen van maximaal 1 miljoen gallons. Als het US-gallons zijn, wordt het maximum 3,785 miljoen liter gelekte olie per dag. Dat komt overeen met 24.000 vaten, nog niet de helft van wat in 'de Morgen' staat.

Wie moet je nou geloven?
(bericht gewijzigd op 17-6-2010 15:31:16)
No shit, Sherlock
Op 17-06-2010 15:25:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:

Ik ga niet tegen de inhoud van het artikel in, maar ik wil een kleine kanttekening maken.
Iedereen heeft het over 'vaten' gelekt olie. Begin juni ongeveer 20.000 per dag.
Maar in het artikel in 'de Morgen' schrijft men 9,5 miljoen liter per dag aan lekkage. Dat betekent 60.000 vaten per dag.
Natuurlijk zijn 60.000 vaten veel meer dan 20.000 vaten, maar waarom moet dat nou weer zo tendentieus worden gebracht?

Het zal vast meespelen dat er zo'n onduidelijkheid is over de exacte cijfers.
United as one. Divided by zero.
Op 17-06-2010 15:30:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ik zie nu ook dat ik iets beter moet lezen. Die 60.000 vaten komen uit een gelekt [sic!] document van BP en die 24.000 vaten is de huidige schatting van de werkelijke lekkage.

I stand corrected by myself.
No shit, Sherlock
Op 17-06-2010 15:36:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
peter: weet je wat ik vaag vind wat moet een gast van bp in drente bij die groteradiotelescoop is een foto van kijk maar op --knip-- echt vaag
Nvdr: Niet verkapt gaan spammen.
blackhole
Op 17-06-2010 16:29:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Wat doet de olie met de oppervlakte temperatuur van het water? Ze verwachten een heftig orkaanseizoen, maar voordat een orkaan kan onstaan moet het oppervlaktewater, ik dacht, 27 graden bereikt hebben. Van mij part stoppen met met dat corexit zodat de orkanen mooi alle olie op kunnen pakken en op amerika zelf kan dumpen.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 17-06-2010 16:40:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Je hoort de meest onzinnige dingen over dat olie-lek. Op Xandernieuws en Zaplog las ik tot mijn verbazing, dat hoaxer nu al claimen dat BP in de golf "abiotische olie uit nabij de kern van de aarde" heeft afgetapt! Aan zulke onzintaal kun je zien dat het door hoaxers opgesteld is. Het boor-record staat op zo'n 9km diepte en de kern van de aarde begint pas bij 400km diep.

De reguliere media is niet te vertrouwen inderdaad. En lang kon je op internet vertrouwen voor degelijke informatie. Maar ik denk dat we een soort omslagpunt bereikt hebben. Langzaam maar zeker zijn de internetmedia steeds meer onzin gaan produceren, van een nivo die de onzin van de reguliere media overstijgt.

Beste is gewoon geen kranten meer lezen, geen nieuws meer kijken en geen nieuwssites meer. En gewoon genieten van het leven. Stomme nieuwsgierigheid.
I might just be saying that to get you mad...
Op 17-06-2010 16:56:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Het was inderdaad een kwestie van tijd. Iedereen heeft internettoegang, iedereen publiceert er lustig op los. Google 'Illuminati' en je krijgt: Ongeveer 6.480.000 resultaten in 0,08 seconden. Dat is gigantisch veel bagger, je weet niet meer wat je moet geloven.
Zalig zijn de onwetenden; vaak in elk geval een stuk onbezorgder en gelukkiger dan de 'welgeïnformeerde' mens.
Goed idee, Clavius. Maar ik ga toch nog geen afscheid van je nemen!
Is it electrickery?
Op 17-06-2010 18:53:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Ben al een tijdje op zoek naar een plekje op aarde waar ik geen last zou hebben van: complotten, olielekken, multinationals, farmaceutische industrie, gemanipuleerd voedsel, oorlogsdreiging enz.
En ja hoor, midden in het Amazonegebied is nog plaats genoeg.
Ik blij...
Maar toen zag ik een film over het afbranden van het Amazonegebied... was ik ff vergeten..
Dus blijf ik maar zitten waar ik zit, we're fucked everywhere!!
Op 17-06-2010 19:05:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
GM:

Ik schreef het al eens eerder: waarom horen we de milieu-organisaties hier niet over???? Altijd een grote waffel over de oerang oetang of de CO2-leugen enz, maar nu zwijgen ze als het graf....

Inderdaad.

En waar blijf het gironummer dat telkens bij elke ramp word geactiveerd?
Is dit geen ramp dan?
Vallen hier geen slachtoffers bij?

Een raadsel...
Cannot kill the Battery!!!
Op 17-06-2010 19:30:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Wat ik mis is de werkelijk grootse aanpak.
Niks aan de lijn blijven staan en zielig kijken, maar doorpakken.

Alles wat olie kan opzuigen (en stop met de klote chemicalien) er heen
En zonodig BOUW je machines die olie en water kunnen scheiden (ik las ergens dat kevin costner (..) zowaar wat verstandige dingen daarover kon roepen.)

Al moet de halve oceaan door de filters..
Ik vind dat gedoem zo'n gelul "Het absolute worst case scenario is gewoonweg het einde van alle leven op aarde."

We kunnen godbeter't twee robotjes ik weet niet hoe lang op Mars laten rondrijden, dan lukt een olievlek , hoe groot dan ook, opruimen ook.
Je moet het alleen niet aan BP overlaten, die aspirant prutsers willen alleen maar zoveel mogelijk geld in de knip houden.
Weg met die gasten, die kleden ze achteraf wel uit
Is het een globale ramp? pak het dan ook met zijn allen aan..
Op 17-06-2010 20:08:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maron:
sufi:

Ben al een tijdje op zoek naar een plekje op aarde waar ik geen last zou hebben van: complotten, olielekken, multinationals, farmaceutische industrie, gemanipuleerd voedsel, oorlogsdreiging enz.
En ja hoor, midden in het Amazonegebied is nog plaats genoeg.
Ik blij...
Maar toen zag ik een film over het afbranden van het Amazonegebied... was ik ff vergeten..
Dus blijf ik maar zitten waar ik zit, we're fucked everywhere!!


Daar hadden Frans Halsema en Jenny Arean al een kippevel-liedje over.."Vluchten kan niet meer"..
Op 17-06-2010 20:32:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Dank Maron! Lang niet gehoord.
Doe 'm even zo:
Is it electrickery?
Op 17-06-2010 20:53:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DogStar:
studentje:

nu het motief?


"De rijke stinkerds" hebben met die hele geldcrisis meer geld verdient dan in de decennia daarvoor door veel in put opties te handelen(die worden geld waard wanneer een aandeel daalt)
Dus poen hebben ze genoeg.. Het aantal speeltjes dat ze ermee kunnen kopen is flink aan het toenemen doordat people-tjes zoals u en ik die speeltjes bedenken en maken.. Nu ze bijna genoeg speeltjes hebben, hebben ze ons niet meer zo hard nodig en zijn we gewoon uit te roeien.. Dit moet je niet te snel doen, want anders gaat men protesteren, dus doe je dat in kleine stapjes die lang doorwerken.
Ondertussen worden wij nog aan het werk gehouden en als het niet meer te houden is hier op deze planeet zullen ze vast ergens een "enterprise" hebben klaarstaan om de benen te kunnen nemen.. Of.. Of ze hebben gewoon een oplossing voor het hele probleem vervuiling en wachten gewoon af tot het voetvolk de pijp uit is om in hun paradijs te wonen..

Dat aan deze ramp veel peopletjes gaan sterven lijkt me eigenlijk niet meer dan logisch, daar hebben we zelf om gevraagd door maar eindeloos moeder aarde te plunderen.

We(voornamelijk het westen) hebben ons laten misleiden/verleiden door het zogenaamde luxe leven, hierdoor zijn we te ver van de natuur gedwaald en begrijpen we niet meer hoe we in harmonie met haar kunnen leven.

Jammer, jammer, maar helaaaaaaas...
(bericht gewijzigd op 17-6-2010 20:56:52)
Niks is wat t lijkt te zijn, evenmin is het anders
Op 17-06-2010 20:55:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Hij blijft inderdaad mooi! Ai, Emie was me voor! Een ander liedje dan maar!(bericht gewijzigd op 17-6-2010 21:15:40)
Op 17-06-2010 20:56:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik had al vanaf het begin door dat de boel opzettelijk is gesabborteerd.

Opmerkelijk is dat er een illuminatie kaart van is van het illuminatie kaartspel.
Dit baart mij zorgen en als het idd vele doden gaat kosten is de vorming van "De Nieuwe Wereldorde" weer een stap dichter bij, presies volgens planning.

In dat geval leven we dus echt in de eindtijd.

Doet mij denken aan het einde van de synthesizer plaat "Guru Josh - Infinity, 1990's time for the guru" En dan de originele 12" versie, de 7" radio versie mist het een en ander. Tijdens het wegsterven van de muziek op het laatst hoor je eerst tot twee keer toe een soort van monnikken gezang en als de muziek bijna helemaal is uitgefade hoor je nog een onheilspellende noot op het laatst. Doet mij een beetje denken aan een eindigende tijdlijn/tijdgolf, eindigend op het 0-punt.

De 12" versie is sowieso al een waanzinnig nummer vooral die pianosolo is waanzinnig goed.
De 30'ers onder ons moeten het origineel nog wel kennen denk ik, 100x beter als die remix van een paar jaar terug wat niks meer met die waanzinnig goede plaat uit 1990 te maken heeft.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 17-06-2010 21:09:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Emie :

Dank Maron! Lang niet gehoord.
Doe 'm even zo:Mooi nummer

@redactie:
Doe er eens wat aan. Zodra ik op quoten klik schiet tie heel vaak al gelijk door en kan ik geen reactie plaatsen en moet ik opnieuw op quoten drukken. Het probleem doet zicht vooral voor als ik de volledige lijnsnelheid tot mijn beschikking heb(als er dus alleen maar 1 pc aan staat), alsof mijn internetsnelheid te hoog is voor de blogsoftware, althans zo lijkt het en heb het niet als er meer pc's aanstaan en dus een lagere snelheid per pc heb.

(bericht gewijzigd op 17-6-2010 21:19:25)
Nvdr: Nog eens op quote drukken scheelt de techneut veel werk, aldus onze recalcitrante Technische Dienst.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 17-06-2010 21:12:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hubble: En CEO Tony Hayward zegt sorry _o_
Wie mooi is van binnen is ook mooi van buiten
Op 17-06-2010 21:33:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Marsepars.

En waar blijf het gironummer dat telkens bij elke ramp word geactiveerd?
Is dit geen ramp dan?
Vallen hier geen slachtoffers bij?


Hier is sprake van een milieuramp en niet van een mensenramp met een gironummer.
Het rampnummer is alleen voor rampen die niemand ziet aankomen, zoals een aardbeving, orkaan of tsunami.
In dit geval hadden de mensen twee maanden de tijd om weg te gaan van de aangekondigde rampplek.

Dus: wel een ramp, maar niet voor giro 555.
No shit, Sherlock
Op 17-06-2010 22:48:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Pieter:

@Marsepars.

Marsepars:
En waar blijf het gironummer dat telkens bij elke ramp word geactiveerd?
Is dit geen ramp dan?
Vallen hier geen slachtoffers bij?


Hier is sprake van een milieuramp en niet van een mensenramp met een gironummer.
Het rampnummer is alleen voor rampen die niemand ziet aankomen, zoals een aardbeving, orkaan of tsunami.
In dit geval hadden de mensen twee maanden de tijd om weg te gaan van de aangekondigde rampplek.

Dus: wel een ramp, maar niet voor giro 555.

Dat is toch verschrikkelijk!

In potentie een globale catastrofe (als dat het al niet is) en wat is het geval: Mwah, er is geen direct gevaar voor de huidige bevolking. Dus ga maar rustig knorren. BP lost het wel op. En zo niet, zien we dan wel weer!

Daar kan ik met mijn pet niet bij.
Met zoiets moeten toch alle alarmbellen afgaan?
Maar stel je voor dat je geld moet uitgeven, terwijl iemand anders loopt te klooien.
(bericht gewijzigd op 17-6-2010 23:21:08)
Cannot kill the Battery!!!
Op 17-06-2010 23:19:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Al doe je nog zo goed, er is altijd wel iemand die tegelijkertijd kwaad doet. Daarom moet je juist doorgaan met goed doen. Anders wint het kwaad.
Is it electrickery?
Op 17-06-2010 23:26:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Emie :

Al doe je nog zo goed, er is altijd wel iemand die tegelijkertijd kwaad doet. Daarom moet je juist doorgaan met goed doen. Anders wint het kwaad.

Mee eens. En toch heb ik het gevoel dat het uitstel van executie is.
United as one. Divided by zero.
Op 17-06-2010 23:35:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman: Wat daar uit de zeebodem spuit, is pure, ruwe aardolie. Dat is wat anders dan bv. dieselolie, of benzine. Dat zijn olie-destillaten, verkregen via raffinage van ruwe aardolie.
De pest met die ruwe olie is, dat er zo veel troep in zit die schadelijks is voor onze gezondheid en voor motoren. Daarom worden tijdens de raffinage veel van die stoffen middels katalysatoren uitgehaald. In de golf van Mexco spuit al die troep dus met tonnen per dag de zee in. Een groot deel van de vluchtige stoffen die in die olie zitten, lossen op in het zeewater, daardoor wordt de zee vergiftigd. Ik zou allang geen vis meer uit die zee eten, eerst eens een zeer recent toxicologisch rapport zien.

Door dat smerige oplosmiddel blijft de olie onder het oppervlak zweven, daarmee krijgt het volop de kans nóg meer stoffen aan het zeewater af te geven. Het middel is dus puur een cosmetische ingreep, geen milieutechnische. Als ik de berichten zo zie, is men al snel overgegaan op bepaalde handelingen, die net doen alsof het wel meevalt. Het valt niet mee, en als dit lek niet snel gedicht wordt, wordt het nog vele malen erger.

Er is een behoorlijk actief orkanenseizoen voorspeld door NASA. Al één flinke orkaan in de Mexicaanse Golf zal het "reddingswerk" zeer bemoeilijken, zoniet voor weken onmogelijk maken. De hoge golven zullen de olie snel dieper op de kust gooien, en als het een flinke orkaan is en er komen overstromingen van (zoals met Catrina) dan komt er een giftig mengsel van zeewater en olie over het land te stromen. Een horrorscenario...

Als ik nu op het strand aldaar zou lopen en ik zou daar nu een penetrante, weeïige geur ruiken, of een smerige rotte-eierenlucht, zou ik maken dat ik wegkwam. Dat zijn -op z'n zachtst gezegd- géén gezonde dampjes. H2S is een giftig gas, moet je niet teveel inademen... Om maar over kankerverwekkende benzenen te zwijgen.

Kortom: deze gebeurtenis MOET het signaal voor Amerika zijn dat we van de olieverslaving af moeten. En snel ook!
Op 17-06-2010 23:54:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22: Een eindtijd voorspelling van de Hopi indianen (de Grote omslag volgens de indianen): "Bomen zullen overal sterven". En idd als de grote olievlek de zeeen zal verstikken, het ecologisch systeem naar de knoppen is, dan zullen de bomen sterven...

Een eindtijd voorspelling uit de Bijbel (Openbaringen): "En de tweede engel heeft gebazuind, en er werd iets als een grote berg, van vuur brandende, in de zee geworpen; en het derde deel der zee is bloed geworden."

Google eens op "eindtijd voorspelling"

Ook nog goed nieuws: alle voorspellingen vertellen over een 'Gouden tijdperk", een Nieuwe hemel en een nieuwe aarde, de 'duizendjarige vrede' etc...
Nieuw Bewust Zijn
Op 18-06-2010 8:56:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Bassie22:

Een eindtijd voorspelling uit de Bijbel (Openbaringen): "En de tweede engel heeft gebazuind, en er werd iets als een grote berg, van vuur brandende, in de zee geworpen; en het derde deel der zee is bloed geworden."

Klopt, de brandende berg in deze zou natuurlijk de deep horizon kunnen zijn. Frappant is ook dat het een grote straf is voor de USA, omdat deze Israel de rug toe hebben gekeerd. Exact zoals het in de openbaring voorspeld wordt.

Bassie22:

Ook nog goed nieuws: alle voorspellingen vertellen over een 'Gouden tijdperk", een Nieuwe hemel en een nieuwe aarde, de 'duizendjarige vrede' etc...

De bijbel doet dat ook. Echter, lijkt het me wel enorm moeilijk om dat tijdperk te behalen. Als de rest van de voorspellingen ook allemaal uit gaan komen, de grote verdrukking, massale vervolging van Christenen en ieder ander die weigert het beest te aanbidden. Vervolgens de dood van iedereen die dat wél deed.

Enfin, ik hou maar stug vol dat het allemaal onzin is. Dat is een leukere waarheid... Zo werkt het toch?
I might just be saying that to get you mad...
Op 18-06-2010 10:02:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: kunnen ze 't niet in de fik steken? co2 is goed voor de plantjes.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 18-06-2010 10:16:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wetensap: Ik snap het niet helemaal meer. Als je onderstaande afbeelding bekijkt is dit gewoon een klein olierampje. Wie heeft er nou gelijk?

Op 18-06-2010 10:44:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
wetensap:

Ik snap het niet helemaal meer. Als je onderstaande afbeelding bekijkt is dit gewoon een klein olierampje. Wie heeft er nou gelijk?
Deze olieramp is nog bezig. De cijfers liggen ondertussen alweer stuk hoger en zullen alleen nog maar stijgen.
Op 18-06-2010 11:01:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wetensap: @ Samblo

Hoeveel hoger zijn de cijfers? Heb je daar een overzicht van?

Heb je gezien hoeveel groter de Gulf War Oil spill en de Ixtoc is geweest?
(bericht gewijzigd op 18-6-2010 11:09:14)
Op 18-06-2010 11:07:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
wetensap:

@ Samblo

Hoeveel hoger zijn de cijfers? Heb je daar een overzicht van?

Heb je gezien hoeveel groter de Gulf War Oil spill en de Ixtoc is geweest?


Op 3 juni waren het de volgende schattingen:

"Anywhere between 21 million gallons (80 million liters) and 46 million gallons (174 million liters) of oil has spewed into the Gulf, according to government estimates."

Weet niet wat ze met 'tons' bedoelen op het plaatje. Zijn dat ´vaten' of '1000 kg'?
Op 18-06-2010 11:34:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wetensap: Er gaan 308 gallons oftewel 7,33 "barrels" in 1 ton.

Dan kom ik dus uit op 21 miljoen/308 is 68181 ton.

De cijfers uit mijn plaatje kloppen dus prima.

Blijft de vraag over: Waarom is er uberhaupt nog leven in de oceanen als dat beetje olie van de Deepwater al zo vernietigend zou zijn?
(bericht gewijzigd op 18-6-2010 11:46:44)
Op 18-06-2010 11:44:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Benny Lava: Pffff... ik word echt depressief van die foto van die pelikaan. Wat een ongekend drama.
My loony bun is fine.
Op 18-06-2010 11:46:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22:
Clavius:

Enfin, ik hou maar stug vol dat het allemaal onzin is. Dat is een leukere waarheid... Zo werkt het toch?


Clavius! Je hebt gelijk hoor! Dat meen ik! Zo denk ik er ook over.

Alleen... werd mij gisteren verteld door een streng gereformeerde bijbelkenner, dat er ook in Openbaringen staat, dat alles gewoon door zal gaan tijdens de eindtijd. Mensen vieren gewoon hun bruiloft en blijven hun werk doen als slaaf en blijven consumeren etc. Tot het ze zelf overkomt. Gezien een aantal reacties hierboven klopt dat dus...Dat is dus ook typerend voor de eindtijd... Doen alsof er niks aan de hand is...
Nieuw Bewust Zijn
Op 18-06-2010 11:58:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nabuco0: De "oilspill" in de golf van Mexico zal voor eens en voor altijd bewijzen dat peak oil een samenzwering van de oliecartels is. Jammer genoeg gaan we door die spill misschien verdrinken in de o zo schaarse petroleum!

Al gaat de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel.
Op 18-06-2010 0:05:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
wetensap:

Er gaan 308 gallons oftewel 7,33 "barrels" in 1 ton.

Dan kom ik dus uit op 21 miljoen/308 is 68181 ton.

De cijfers uit mijn plaatje kloppen dus prima.

Blijft de vraag over: Waarom is er uberhaupt nog leven in de oceanen als dat beetje olie van de Deepwater al zo vernietigend zou zijn?


Het artikel gaat er niet vanuit dat de hoeveelheid olie die er tot NU toe gelekt is zo vernietigend zal zijn, alhoewel het al schadelijk genoeg is voor de locale vissenpopulatie natuurlijk. Het punt is dat de controle verloren is over het boorgat en dat er hoogst waarschijnlijk meerdere lekken zijn. De olie die onder enorme druk staat zoekt nu zijn weg naar boven en sijpelt nu al door de aardlaag heen.
Het doomsday scenario is als we het gat niet kunnen dichten (wat we op dit moment ook niet kunnen) er een hoeveelheid olie in de oceanen zal stromen waar de vorige oliespills niets bij vergeleken zijn. Het gaat dus over langere termijn!
Daarnaast baseert het plaatje zich op de allerzuinigste officiele schattingen terwijl alles er op wijst dat er veel meer olie de oceaan binnen stroomt.
Maar ik weet zeker dat de schrijvers van dit artikel van ganser harte hopen dat ze dit alles overschatten en er in feite niet veel aan de hand is.(bericht gewijzigd op 18-6-2010 12:17:11)
Op 18-06-2010 0:13:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Bassie22:

Clavius:

Enfin, ik hou maar stug vol dat het allemaal onzin is. Dat is een leukere waarheid... Zo werkt het toch?


Clavius! Je hebt gelijk hoor! Dat meen ik! Zo denk ik er ook over.

Alleen... werd mij gisteren verteld door een streng gereformeerde bijbelkenner, dat er ook in Openbaringen staat, dat alles gewoon door zal gaan tijdens de eindtijd. Mensen vieren gewoon hun bruiloft en blijven hun werk doen als slaaf en blijven consumeren etc. Tot het ze zelf overkomt. Gezien een aantal reacties hierboven klopt dat dus...Dat is dus ook typerend voor de eindtijd... Doen alsof er niks aan de hand is...Persoonlijk begin ik langzaam maar zeker weer steeds geloviger te worden door de ontwikkelingen in de wereld. Ik was een bloedserieuze atheist. Maar als je de openbaring als een script ziet, dan houden de ontwikkelingen in de wereld zich wel enorm goed aan dat script. We zitten goed op koers, zeg maar. Ik hoop nog steeds dat het allemaal puur toeval is. Dat hele gebeuren rond de grote verdrukking en het merkteken lijken me geen pretje.
I might just be saying that to get you mad...
Op 18-06-2010 0:16:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Clavius:

Ik was een bloedserieuze atheist. Maar als je de openbaring als een script ziet, dan houden de ontwikkelingen in de wereld zich wel enorm goed aan dat script. We zitten goed op koers, zeg maar.

alles wat in openbaringen staat zijn processen die al sinds de zondeval bezig zijn. uiteindelijk zullen de tussenpozen steeds korter worden en de gebeurtenissen steeds heftiger. totdat.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 18-06-2010 13:14:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
studentje:

Clavius:

Ik was een bloedserieuze atheist. Maar als je de openbaring als een script ziet, dan houden de ontwikkelingen in de wereld zich wel enorm goed aan dat script. We zitten goed op koers, zeg maar.

alles wat in openbaringen staat zijn processen die al sinds de zondeval bezig zijn. uiteindelijk zullen de tussenpozen steeds korter worden en de gebeurtenissen steeds heftiger. totdat.


Het natuurlijk de vraag is of dit van te voren 'gezien' is of dat bepaalde types de voorspellingen als blauwdruk gebruiken. Ik zelf weet het niet.
Op 18-06-2010 13:40:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
studentje:

Clavius:

Ik was een bloedserieuze atheist. Maar als je de openbaring als een script ziet, dan houden de ontwikkelingen in de wereld zich wel enorm goed aan dat script. We zitten goed op koers, zeg maar.

alles wat in openbaringen staat zijn processen die al sinds de zondeval bezig zijn. uiteindelijk zullen de tussenpozen steeds korter worden en de gebeurtenissen steeds heftiger. totdat.

Studentje, geloof jij in 'de opname'?
I might just be saying that to get you mad...
Op 18-06-2010 13:53:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pescador: Ik vraag me af hoelang het zal duren,met deze huidige stroom van olie en chemische troep,totdat de gehele atlatische oceaan zwaar vergiftigd is,of hoever de stroming het zal meevoeren.
1 jaar ?2 jaar?kan iemand dat niet berekenen?
,en daarmee de wereld wakkerschudden.
Waar blijft greenpeace??bijna niets op hun website,
waar blijven de massale demonstraties in New orleans?
Obama maakt zich alleen maar druk over wie de schade moet betalen,maar wat kost al het leven in de atlantische oceaan?
Op 18-06-2010 14:01:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Clavius:

studentje:

Clavius:

Ik was een bloedserieuze atheist. Maar als je de openbaring als een script ziet, dan houden de ontwikkelingen in de wereld zich wel enorm goed aan dat script. We zitten goed op koers, zeg maar.

alles wat in openbaringen staat zijn processen die al sinds de zondeval bezig zijn. uiteindelijk zullen de tussenpozen steeds korter worden en de gebeurtenissen steeds heftiger. totdat.

Studentje, geloof jij in 'de opname'?

welke? Enoch? Elia? Jezus? Alle gelovigen? Ja.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 18-06-2010 16:51:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Bassie22:

Een eindtijd voorspelling van de Hopi indianen (de Grote omslag volgens de indianen): "Bomen zullen overal sterven". En idd als de grote olievlek de zeeen zal verstikken, het ecologisch systeem naar de knoppen is, dan zullen de bomen sterven...

Een eindtijd voorspelling uit de Bijbel (Openbaringen): "En de tweede engel heeft gebazuind, en er werd iets als een grote berg, van vuur brandende, in de zee geworpen; en het derde deel der zee is bloed geworden."

Google eens op "eindtijd voorspelling"

Ook nog goed nieuws: alle voorspellingen vertellen over een 'Gouden tijdperk", een Nieuwe hemel en een nieuwe aarde, de 'duizendjarige vrede' etc...

Als het meerendeel van de mensheid gestorven is, is dat niet zo moeilijk natuurlijk...
Cannot kill the Battery!!!
Op 18-06-2010 16:56:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: http://nieuws.nl.msn.com/algemeen/article.aspx?cp-documentid=153825643
In dit artikel wordt vertelt dat de olie voor 40% uit methaangas bestaat, waar dat normaal 5% is. Nou is methaan ook geen leukertje gezien het broeikaseffect, maar dit ontsnapt wel uit het water en blijft niet in het water zoals de olie. Nadeel is wel dat er zuurstofarme gebieden ontstaan waar niets kan leven en dus zal alles daar uitsterven. Mjah, wat is dan beter...
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 18-06-2010 20:13:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LocK-NaH:
Op 18-06-2010 22:12:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: Carlin Rocks! Rest in Peace!

LocK-NaH:

(bericht gewijzigd op 18-6-2010 22:49:33)
Op 18-06-2010 22:38:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: Topman Hayward mag ze biezen pakken, niet te geloven. Zal ook wel weer een dikke bonus mee krijgen als ie opgehoepeld is:

http://nos.nl/artikel/165705-bptopman-hayward-draagt-taken-over.html
Ik ben ook gek... :P
Op 18-06-2010 23:22:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: In de buurt van Curacao is olie op zee vlak bij de kust gezien.
In eerste instantie dacht men dat het van een boot afkwam, maar toch foto;s gemaakt en naar cnn gestuurd, naar de journalist die dit oliedrama volgt.
Weet je wat hij zei?
Dat de olie kan komen uit een kleine scheur in de aardbodem, want die zijn op verschillende plekken gesignaleerd.
Curaco ligt niet op het pad van de zee stromingen (niet direct) en zou dus, zelfs op de lange duur er niet zoveel last van krijgen.
Maar dit maakte me wel aan t schrikken.
Op 19-06-2010 0:44:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LocK-NaH: http://mfile.akamai.com/97892/live/reflector:45683.asx?bkup=45684

Live stream van een rover die de bodem afzoekt. Schijnbaar iets gevonden aangezien er om de zoveel minuten witte troebel omhoog komt zetten.

Nog niet veel maar....
Op 19-06-2010 1:16:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
sufi:

In de buurt van Curacao is olie op zee vlak bij de kust gezien.
In eerste instantie dacht men dat het van een boot afkwam, maar toch foto;s gemaakt en naar cnn gestuurd, naar de journalist die dit oliedrama volgt.
Weet je wat hij zei?
Dat de olie kan komen uit een kleine scheur in de aardbodem, want die zijn op verschillende plekken gesignaleerd.
Curaco ligt niet op het pad van de zee stromingen (niet direct) en zou dus, zelfs op de lange duur er niet zoveel last van krijgen.
Maar dit maakte me wel aan t schrikken.


Dat zou werkelijke buiten alle proporties zijn: Curacau ligt duizenden kilometer bij Maconda boorplek vandaan. Dan zou dus niet alleen de Golf van Mexico lekken maar de hele Caribische zee! Heb je links?!
Op 19-06-2010 1:30:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
franco: Ik heb van heel het gebeuren vanacht wakker gelegen en zoals ik net 1 maal las...... Waar is nu in godsnaam Greenpeace en de rest???
Als het gaat over "Globalwarming" dan staan ze vooraan, maar nu door, een kleine groep, op geld beluste mensen de gehele zee aan het vernietigen zijn is het zeer stil. Doet mij denken aan: Never bite the hand that feeds you
Erger is nog dat we weten hoe het af gaat lopen, BP failliet en dan gaan "we" aan alle mensen van heel de wereld een financiele bijdrage vragen voor het oplossen, de wereld is natuurlijk, too big to fail....
Op 19-06-2010 8:22:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
studentje:

Clavius:

studentje:

Clavius:

Ik was een bloedserieuze atheist. Maar als je de openbaring als een script ziet, dan houden de ontwikkelingen in de wereld zich wel enorm goed aan dat script. We zitten goed op koers, zeg maar.

alles wat in openbaringen staat zijn processen die al sinds de zondeval bezig zijn. uiteindelijk zullen de tussenpozen steeds korter worden en de gebeurtenissen steeds heftiger. totdat.

Studentje, geloof jij in 'de opname'?

welke? Enoch? Elia? Jezus? Alle gelovigen? Ja.Ik bedoel de opname zoals die omschreven wordt door de born again Christians. Waarbij nog vóór de grote verdrukking miljoenen Christenen in een oogwenk worden opgenomen om de verschrikkingen van de openbaring niet mee te hoeven maken.

Geloof je daar in?
I might just be saying that to get you mad...
Op 19-06-2010 13:49:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:
Emie :

Dank Maron! Lang niet gehoord.
Doe 'm even zo:


Hier nog een toepasselijke:
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/yt]
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 19-06-2010 14:49:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
franco:

Ik heb van heel het gebeuren vanacht wakker gelegen en zoals ik net 1 maal las...... Waar is nu in godsnaam Greenpeace en de rest???
Als het gaat over "Globalwarming" dan staan ze vooraan, maar nu door, een kleine groep, op geld beluste mensen de gehele zee aan het vernietigen zijn is het zeer stil. Doet mij denken aan: Never bite the hand that feeds you
Erger is nog dat we weten hoe het af gaat lopen, BP failliet en dan gaan "we" aan alle mensen van heel de wereld een financiele bijdrage vragen voor het oplossen, de wereld is natuurlijk, too big to fail....


Greenpeace? Die gasten staan toch ook gewoon machteloos! Eén ding weet ik zeker; ik ga deze week nog mijn lidmaatschap opzeggen van dit clubje. Het is net als met de ontwikkelinghulp gelden, je weet niet waar het blijft en wie er uiteindelijk een dikke boterham aan overhoudt...

@Clavius,

Waar kunnen we dat script van de openbaringen inzien waarin dit voorspelt wordt? Want vaak is dat op verschillende manieren uit te leggen, net als met Nostradamus zijn kwatrijnen...
Ik ben ook gek... :P
Op 19-06-2010 14:52:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LocK-NaH: Greenpeace is zowiezo stuk tuig. Op Discovery heb je dat programma dat de japanse walvis jagers vloot lastig vallen.

Als ze informatie proberen op te vragen bij greenpeace waar de japanse vloot zich bevind worden ze gewoon uit gekotst.
Op 19-06-2010 15:00:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LocK-NaH: Google openbaringen. Genoeg over te vinden !
Op 19-06-2010 15:04:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: Heb even gezocht en stuitte op de vertaling van de statenbijbel in de eerste hit>>> OpenbaringDe openbaring van Johannes. Informatie over dit onbegrijpelijke bijbelboek in de Statenvertaling.
www.statenvertaling.net/bijbel/openbaring.html - In cache - Vergelijkbaar
Heb het vluchtig doorgenomen en inderdaad; voor mij ook welhaast 'onbegrijpelijk' en daardoor multi-interpreteerbaar voor uitleg.
Ga er wat meer tijd voor maken om alle openbaringen eens te lezen, is op zich natuurlijk wel interessant om mijn eigen fantasie er eens op los te laten.
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 15:31:34)
Ik ben ook gek... :P
Op 19-06-2010 15:25:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: [quote=lindaatje]
Emie :

Dank Maron! Lang niet gehoord.
Doe 'm even zo:


Hier nog een toepasselijke:
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>[/yt]
[/quote]


(helaas, wegens zogenaamde copyrightschending is insluiten verboden)

En wat die olieramp betreft:

(helaas geen originele clip beschikbaar, gaat ff om het nummer)
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 15:45:51)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-06-2010 15:43:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Greenpeace is verdacht stil inderdaad. Toen ik hun PR-meisje had ontmoet had ik al stevig het idee dat ze werken vanuit een tunnelvisie: http://www.grenswetenschap.nl/blogs/GW-Ging-Greenpeace/
United as one. Divided by zero.
Op 19-06-2010 15:44:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:


Ook zeer toepasselijk.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-06-2010 15:50:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
LocK-NaH: Zou wat worden als dit hele gebeuren een echt grote blowout word. Rustig afwachten En als we gaan dan gaan we allemaal!
Op 19-06-2010 15:54:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Idd, maar al die videoclips hebben mij wel op een idee gebracht, wellicht een idee voor de redactie:

Nu we naar mijn gevoel een beetje op het einde afstevenen van hetgeen wat we nu kennen ben ik nou benieuwd welke lievelingsplaten/liedjes de GW'ers mee zouden willen nemen naar het nieuwe tijdperk als aandenken van het huidige tijdperk.
Een soort van persoonlijke top3 dus, want als er een ding is waar ik altijd al steun aan gehad had, in goede en in moeilijke tijden is dat toch wel muziek, ik heb dan ook niet voor niks een best wel dure set/kleine studio hier staan.

Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-06-2010 16:10:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Beetje ontopic blijven plz. Niet-relevante muziek kun je in de zeepkist plaatsen.
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 16:23:55)
United as one. Divided by zero.
Op 19-06-2010 16:23:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Kan ook vrijwel nergens het laatste nieuws vinden van de gang van zaken mbt het gat en wat er nu lekt op dit moment. Is zeker niet interessant genoeg voor de media???
Oud nieuws… terug naar de orde van de dag WK VOETBAL, oorlogen, aanslagen etc…
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 16:27:09)
Op 19-06-2010 16:26:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Nou je het zegt. Er was een tijdje geleden sprake van dat er een nieuwe boring zou worden gedaan om het eerstgeboorde gat te ontlasten.
Hoe zit het daar eigenlijk mee? Ik hoor of lees er nooit meer over.

OT. *vloek 1*, *vloek 2*, *verwensing*.
Ik zit weer blind te typen. Hoe kan dat toch? Het ging een tijdje wel goed, maar nu, vandaag duzzz, gaat het weer mis.
No shit, Sherlock
Op 19-06-2010 16:34:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
zendeman:

Kan ook vrijwel nergens het laatste nieuws vinden van de gang van zaken mbt het gat en wat er nu lekt op dit moment. Is zeker niet interessant genoeg voor de media???
Oud nieuws… terug naar de orde van de dag WK VOETBAL, oorlogen, aanslagen etc…


Het WK is immers ook veel belangrijker dan een op handen zijnde apocalypse... *Ignorence mode; We gaan Wereldkampioen worden, weet het zeker...

En daarna rest ons het enkel het eind: >>>
Ik ben ook gek... :P
Op 19-06-2010 16:40:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
We gaan Wereldkampioen worden


Neen, we gaan de wereldbeker winnen. Dat is wat anders dan het wereldkampioenschap winnen, heb ik eerder op dit weblog gelezen.
Het zijn namelijk wedstrijden om de World Cup, niet om het World Championship.
De mensen die roepen dat ze wereldkampioen zijn geworden, zijn dus sukkels die niet weten waar het echt om ging.
No shit, Sherlock
Op 19-06-2010 16:52:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:
Pieter:

We gaan Wereldkampioen worden


Neen, we gaan de wereldbeker winnen. Dat is wat anders dan het wereldkampioenschap winnen, heb ik eerder op dit weblog gelezen.
Het zijn namelijk wedstrijden om de World Cup, niet om het World Championship.
De mensen die roepen dat ze wereldkampioen zijn geworden, zijn dus sukkels die niet weten waar het echt om ging.

>>>
We winnen iig het WK en terwijl een stukkie westelijker er een catastrofé plaats vind, wordt hier straks de maatschappij ontwricht door feestvierende oranje supporters

Hoe bedoel je dat de contrastverschillen op deze planeet steeds groter worden

(bericht gewijzigd op 19-6-2010 17:03:19)
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 19-06-2010 17:00:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Pieter:

Buff:
We gaan Wereldkampioen worden


Neen, we gaan de wereldbeker winnen. Dat is wat anders dan het wereldkampioenschap winnen, heb ik eerder op dit weblog gelezen.
Het zijn namelijk wedstrijden om de World Cup, niet om het World Championship.
De mensen die roepen dat ze wereldkampioen zijn geworden, zijn dus sukkels die niet weten waar het echt om ging.

Om even gigantisch off-topic te blijven:
Wat er in Zuid Afrika aan de gang is, is het Wereldkampioenschap van landen.
De worldcup is het Wereldkamipoenschap van clubs, die vertegenwoordigen niet hun land.

Buff heeft gelijk.
En anders heb ik gelijk en dat is toevallig altijd zo...


(De Aarde gaat naar z'n grootje en wij discussiëren over een voetbalkampioenschap...)
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 22:46:43)
Cannot kill the Battery!!!
Op 19-06-2010 17:22:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
welja: the land of plenty van Cohen? all you need is love.?
Laatst zag ik iemand gelukkig staan te wezen.
Op 19-06-2010 17:23:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
LocK-NaH:

Google openbaringen. Genoeg over te vinden !

Of lees gewoon het laatste boek van de Bijbel, als je die zelf niet hebt, heeft de buurvrouw er wel een. (Check anders in in een hotel.)
Is it electrickery?
Op 19-06-2010 23:02:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
No shit, Sherlock
Op 19-06-2010 23:06:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
Pieter:

We gaan Wereldkampioen worden

Neen, we gaan de wereldbeker winnen. Dat is wat anders dan het wereldkampioenschap winnen, heb ik eerder op dit weblog gelezen.
Het zijn namelijk wedstrijden om de World Cup, niet om het World Championship.
De mensen die roepen dat ze wereldkampioen zijn geworden, zijn dus sukkels die niet weten waar het echt om ging.


En jij hebt duidelijk niet begrepen in welke context ik deze kreet slaakte...
Mijn God, wat een gemiereneuk over een woord...

Slaap lekker...
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 23:09:36)
Ik ben ook gek... :P
Op 19-06-2010 23:08:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Nee hoor, Buff. Ik had het wel begrepen. Maar ik had m'n ei al gelegd en dan vind ik een opmerking als 'vind ik ook, Buff' wat overdreven veel van het goede.
Beschouw jezelf slachtoffer van een eerder topic
No shit, Sherlock
Op 19-06-2010 23:16:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
Pieter:

Beschouw jezelf slachtoffer van een eerder topic


Ja jippie slachtofferschap, dat zal me goed doen... Nog wat zelfmedelijden erbij en ik ben spoedig rijp voor opname...
(Nee, ik heb het niet over de opname waar ze in de openbaringen over spreken.)

LOL...

Ik ben ook gek... :P
Op 19-06-2010 23:57:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
artikel:
Een meer behapbaar worst case scenario is dat 'slechts' de gehele oostkust van de VS een onleefbare chemische dump zal worden. Als het zover komt kunnen we hier ook al vast ons oliepak aantrekken: de vervuiling drijft naar de atlantische oceaan en zal via de warme golfstroom ook onze kant opkomen. Laten we hopen, duimen en bidden dat we geen worst case zullen meemaken en in de toekomst om dit blog kunnen lachen.

Laten we maar van het ergste uitgaan.
Dat deden we toch ook met de 'Millenium-bug'?

Oh, nee! Wacht!
Dat ging om de centjes en dit gaat maar om iets onbenulligs, zoals leven...
Cannot kill the Battery!!!
Op 20-06-2010 0:07:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff: Inderdaad Marsepars, het meest verschrikkelijke scenario voor ogen houden; dan valt het achteraf gezien doorgaans reuze mee...

*Trekt zijn oliepak aan en begeeft zich opweg naar Zandvoort*
Ik ben ook gek... :P
Op 20-06-2010 0:14:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maverick: In het kader van de complotten en in het bijzonder het NWO complot kan dit aardig in de richting komen van het uitroeien van een zooitje mensen.

Dit is toch een aardige beschrijving in openbaringen: "De tweede engel blies op zijn bazuin. Iets dat eruitzag als een grote berg, waar de vlammen uitsloegen, werd in zee gegooid. Een derde deel van het water werd bloed, 9 een derde deel van alle in zee levende wezens ging dood en een derde deel van de schepen verging."

Ook praat de Bijbel over het uitroeien van een derde deel van de mensen. En laten we vooral ook niet de wereldregering vergeten.

Als deze olieramp opzet is: waar voorkennis zaken van lijken te zijn i.c.m. het bedrijf Halliburton: waar ken ik dat ook al weer van? Bush, Cheney > 911 / Irak (watervergiftiging) en nu deze potentiele megaramp... dan zijn we aardig op weg.

Maar de mensen \ media \ politiek etc. slapen vrolijk verder.
(en ook daar spreekt de Bijbel dan weer van).
(bericht gewijzigd op 20-6-2010 10:19:11)
Op 20-06-2010 10:17:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jawadde: Indien men dit probeert te stoppen, dan zou een voorspelling van Egar Cayce uitkomen, die in een droom voorzag dat de grote meren in de Golf van Mexico uitstroomden, en dat Arkansas de Westkust van de VS zou worden. Kwestie dat de aarde met een nuke een beetje zou openscheuren en beetje land zou doen verdwijnen. En wellicht de aarde een beetje doen kantelen.
Ik vind dat we toch enkel maar dicht bij onszelf kunnen blijven en blijven streven naar dat wat we als goed ervaren. De rest bevindt zich toch buiten ons individueel bereik.
Op 20-06-2010 14:50:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
United as one. Divided by zero.
Op 20-06-2010 15:20:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kaaskopjeffrey: zoveel reacties en en niemand die het begrijpt

niemand
im glad to be me
~1~ alles is shit hello im medicated how are you ?
Op 20-06-2010 16:38:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Het lijkt bijzonder ernstig: http://www.brasschecktv.com:80/page/872.html
Het gaat over een gasbubbel die gevormd is onder het lek in de golf van Mexico en die een acute ernstige dreiging vormt voor een tsunami.
Op 20-06-2010 18:15:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Vertaling van het http://www.brasschecktv.com/page/872.html interview door Frank Bleeker:

They should’t be doing what they are doing if they don’t know what they’re doing!

Richard Hoagland is een wetenschapper die al heel lang kritiek levert op de geheimzinnigheid en fraude bij NASA. In een interview met Brasscheck TV vertelt hij over een enorme gasbel die geassocieerd wordt met de BP boorput in de Golf van Mexico. http://www.brasschecktv.com/page/872.html

Wat hij vertelt is door Brasscheck TV nog niet geverifieerd. Wat Brasscheck TV wel weet is:
1.De Main Stream Media richten zich alleen op het lek op de boorsite en negeren de scheurtjes die ook olie lekken, om de boorsite heen en waarover in het interview ook gesproken wordt.
2.De MSM negeren ook de aanwezigheid van grote hoeveelheden giftig gas die samen met de ruwe olie vrijkomen.

Globale vertaling van de belangrijkste zaken uit het telefonisch interview:
Er bestaan rapporten uit zeer betrouwbare bronnen dat oppervlakteschepen met GPS en sonarapparatuur het ontstaan van een gasbel onder de bodem van de Golf van Mexico met een diameter van tussen de 15 en 20 mijl en een hoogte van tientallen feet hoog (bij benadering, want de meetapparatuur is niet zo nauwkeurig als die van de Marine), rond het boorgat van de Deepwater Horizon, het ontplofte en gezonken boorplatform van BP.

Begin dit jaar begon men met boren. Een geoloog, die werkt bij een bedrijf dat rampen op olie en gas boorlocaties overal op de aarde, en die onder voorwaarden bereid is zijn verhaal te vertellen, heeft al heel lang voordat BP begon met boren, documenten en rapporten geschreven tegen het boren op deze diepten, zoals BP deed. Er zijn GEEN veiligheidsricht-lijnen voor dat soort diepten onder water!!! De diepte op zich is niet het echte probleem, het water erboven WEL! Als er iets goed mis gaat, neemt het water de verontreiniging mee naar alle plekken op deze aarde. Je kunt het niet stopzetten!
In zijn rapporten schreef hij dat de ‘formatie’
Op 20-06-2010 20:08:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: vervolg:

In zijn rapporten schreef hij dat de ‘formatie’
de bodem van de Golf van Mexico, vermoedelijk niet de druk zou kunnen weerstaan, wanneer er beschadigingen zouden worden aangebracht (en een boorgat is in dit geval een beschadiging). Ze hebben 22.500 feet diep geboord (dit is 6.86 km diep). Daar heerst een druk van rond de 100.000 pounds per square inch! (Dit is een druk van afgerond 7031 bar!!!)

Met de huidige technieken kun je deze druk niet beheersen!!!

Het ongeluk MOEST wel gebeuren en toen het gebeurde was ELKE beslissing een verkeerde!
Dit blijkt uit alle documenten die via het Amerikaanse Congres naar buiten komen uit de vele hoorzittingen die gehouden worden. BP deed alles verkeerd. Toen de boorput ontplofte, raasden olie, water en gas, heel veel gas, met de snelheid van het geluid door de boorpijp omhoog. Deze pijp kan de druk niet aan en explodeerde letterlijk in kleine stukjes.
Worst case scenario: De boorschacht van 6.86 km diep loopt door ongeveer 60 steenlagen, met daarin allerlei kleinere en grotere olie- en gaspockets. Alles voegt samen tot één grote massa, die zich onder een druk van 100.000 psi een weg naar boven zoekt.
Als er scheuren gaan ontstaan in de bovenste lagen van de Golf bodem, kan er een gasexplosie ontstaan, 50 kilometer uit de kust van Lousiana. Denk aan Mount St. Helens, maar dan ONDER WATER!!!
Hierdoor kan er een wolk ontstaan van zeer gevaarlijke giftige materialen, die dan in de richting van het land begeeft en miljoenen mensen die daar wonen, bedreigt. Daarnaast wordt een tsunami zeker niet uitgesloten, die met een snelheid van 400 tot 600 mijl per uur naar de kust dendert. De staat die het meest bedreigd wordt is Florida. Geen enkele waterkering aan die kant van de staat is hoger dan 6 inches.
Texas, Louisiana, Alabama and Florida gaan in dit geval de grote klappen opvangen, Florida het meest!

Vertaling: Frank Bleeker – Bergen
Op 20-06-2010 20:10:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Ellen, wat een vreselijk artikel. Alleen al door de grote hoeveelheid uitroeptekens moet je het niet seieus nemen.
En dan zinnen als "Er bestaan rapporten uit zeer betrouwbare bronnen" (welke bronnen?), "grote hoeveelheden giftig gas" (vrijwel alle gassen zijn giftig), "heeft al heel lang voordat BP begon met boren, documenten en rapporten geschreven tegen het boren op deze diepten" (waar zijn die rapporten?), en zo voort.
Al deze zinnen zijn bedoeld om het bericht een alarmistische strekking te geven en voor overdrijving wordt niet uit de weg gegaan.

En 100.000 psi is niet afgerond 7031 bar, maar precies 6.8947,6 bar.
Scheelt ruim 180 bar, oftewel 1800 meter waterdiepte.

"Met de huidige technieken kun je deze druk niet beheersen!!!" Ik kan dat niet tegenspreken, maar uit het feit dat er meetapparatuur is die het kan meten, betekent dat het ook beheerst kan worden. Anders gaat het ding namelijk kapot.

Edit: Kommafoutje gemaakt. 6.8947,6 bar moet zijn 6.894,76 bar. Scheelt dus geen 180, maar 136 bar. Nog altijd veel, maar minder.
(bericht gewijzigd op 20-6-2010 22:36:52)
No shit, Sherlock
Op 20-06-2010 21:24:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Het is een vertaling van wat er gezegd is door die wetenschapper en dan kan er inderdaad wel eens een rekenfoutje tussendoor sluipen. Doet niks af aan het achterliggende feit dat er heel veel onder de pet wordt gehouden en daar hebben we inmiddels al genoeg bewijzen van gezien, dus...
Op 20-06-2010 21:39:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Dus wat?
No shit, Sherlock
Op 20-06-2010 21:41:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Is die Richard Hoagland dezelfde als die geflipte journalist die vol bleef houden dat er een gezicht op Mars te zien was?
Deze Richard Hoagland: http://en.wikipedia.org/wiki/Richard_C._Hoagland ?

Dat is geen wetenschapper.
No shit, Sherlock
Op 20-06-2010 21:50:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pieter:

Is die Richard Hoagland dezelfde als die geflipte journalist die vol bleef houden dat er een gezicht op Mars te zien was?

United as one. Divided by zero.
Op 20-06-2010 21:53:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Dank.
Ik heb inmiddels een stukje van Skepsis over deze man en zijn manie voor buitenaards leven gevonden: http://www.skepsis.nl/marsface.html
No shit, Sherlock
Op 20-06-2010 21:57:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Oké, prima gevonden! Zet het eea weer in een ander daglicht.. Dank hiervoor!
Op 20-06-2010 22:16:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: Ik word nu helemaal niet goed van dit bericht, bah wat eng allemaal!!
gaan we er allemaal aan als ze die lek niet kunnen dichten?????
Op 20-06-2010 22:31:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: Reactie uit "mijn groepje":
Toch logisch?
Zo zou ik ook daar in kunnen staan en jullie ook. Uiteraard zeggen de regulieren dat hij ‘fout’ is. Overduidelijk.
Waar rook is, is vuur! En deze verhalen komen niet zomaar uit het niets… en dat het niet pluis is daar in de Golf moge ook duidelijk zijn.
En dan wanneer je de boeken van Robin de Ruiter erbij neemt… alle landen waar ‘goud’ in de grond zit, dus olie, andere kostbare ‘schatten’ gaan er het eerst aan. Vier jaar geleden geschreven. Wat gebeurd er?
Wikipedia wordt ook gemanipuleerd. Was ook duidelijk Joris Demmink. Wat hij heeft uitgevreten en wat er werkelijk staat in Wikipedia. Klopt ook NIETS van. Dus laat je niet van je spoor halen want dat is nu juist weer de bedoeling!

Op 20-06-2010 22:38:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Is het ook mogelijk dat jullie gedachte dat ik gemanipuleerd word een manipulatie van jullie is?
Het zou kunnen zijn dat een slinkse manipulator een groepje goedgelovigen zodanig manipuleert dat ze elke afwijkende gedachte als manipulatie zien.
No shit, Sherlock
Op 20-06-2010 22:48:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
In mei was er lek in de alaska pipeline. 'Gelukkig' slechts enkele duizenden vaten olie.
http://www.consumerenergyreport.com/2010/05/25/alaska-pipeline-partly-owned-by-bp-shut-down-after-oil-spill/

Het lijkt er ook op dat ze bij statoil wat degelijker te werk gaan dan BP: http://in.reuters.com/article/idINLDE6511CS20100602
Op 20-06-2010 23:35:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Karin5:

Ik word nu helemaal niet goed van dit bericht, bah wat eng allemaal!!
gaan we er allemaal aan als ze die lek niet kunnen dichten?????


Het is mogelijk om in jezelf een kracht aan te roepen die immuun is voor de extreme negativiteit waarop veel van het wereldgebeuren in deze tijd ten prooi valt. Vanuit de geestelijke of spirituele bestaansniveau's, of hoe je het ook noemen wilt, is er heel veel begunstiging indien je werkelijk en ten volle voor deze zelfkracht kiest. Zelfkracht in de zin van het hoger zelf natuurlijk.
De weg van het lager egoïsme daarintegen geeft behalve oppervlakkige behoeftebevrediging niks dan moeilijkheden.

Weet ook dat al het boze in de wereld slechts het doel dient waarvoor het er is. De kans bestaat dat deze catastrofe, gemeten naar hoe het er nu uitziet, nog slechts het begin is van een scenario die nog vele malen erger is. De kans dat het lek nog wel op tijd gedicht zal worden is er uiteraard ook, maar die acht ik persoonlijk minder aanwezig. Ik hoop dat ik daarin ongelijk krijg.

Toch heeft het niet veel zin je er verder in te verdiepen aangezien je er geen invloed op uit kunt oefenen. (verbeter me als je denkt dat het wel zo is) Je kunt er naar kijken, hallo tegen zeggen, maar waak ervoor dat je jezelf niet verliest bij dit horrorgebeuren. Je kunt er gemakkelijk op een emotioneel niveau in meegesleurd worden.
Door er afstand van te nemen, je enkel te baseren op je eigen innerlijke kracht, je te concentreren op je eigen oorspronkelijke roeping of doelen zul je zien dat er veel gelukkig "toeval" op je pad komt. Je zult dan kunnen ontdekken dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. De "realiteit" is aan grote veranderingen onderhevig.
Op 21-06-2010 1:30:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Clavius:

Ik bedoel de opname zoals die omschreven wordt door de born again Christians. Waarbij nog vóór de grote verdrukking miljoenen Christenen in een oogwenk worden opgenomen om de verschrikkingen van de openbaring niet mee te hoeven maken.

Geloof je daar in?

nee. warop is dat te herleiden dan?
groeten studentje
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 21-06-2010 10:21:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: Dank je Randel voor je gerustelling en wijze tips/ raad
ben nu wat gerustgesteld
Op 21-06-2010 11:55:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Karin5:

Dank je Randel voor je gerustelling en wijze tips/ raad
ben nu wat gerustgesteld


Daar sluit ik me bij aan, ik werd ook een beetje niet goed van al het gedoem, het lijkt ook wel of we elkaar daarin alleen maar versterken, alsof het eind van de wereld al een feit is. Terwijl we er als individu niets aan kunnen doen, er dus in moeten berusten.
Juist het feit dat iedereen hier medeverantwoordelijk voor is (iedereen die weleens plastic gebruikt of auto rijdt of synthetische kleren draagt etc. etc., kortom IEDEREEN), maakt ons weer wat bewuster. Maar hebben we nu allemaal onze auto weggedaan? We kunnen er gewoon niets aan doen, en dus alleen maar doorgaan met leven totdat we doodgaan. En dat was altijd al zo.
Is it electrickery?
Op 21-06-2010 0:04:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: http://frontpage.fok.nl/nieuws/391581/1/1/100/bp-wist-al-weken-van-olielek.html
'BP wist al weken van olielek'
Een werknemer van BP claimt dat al voor de fatale explosie op het boorplatform The Deepwater Horizon, een lek bekend was bij BP. Tyrone Benton vertelt aan de BBC dat hij al weken voor de explosie een lek in een cruciaal onderdeel van het veiligheidssysteem identificeerde.
[...]
Dit verbaast me nix, en nu is die 'verdachte aandelenverkoop' van die banken ook duidelijk.

Edit: Oja, ik ben benieuwd of de SEC, de amerikaanse beurswaakhond, nog onderzoek naar deze transacties gaat doen. Want als dit dus met voorkennis is gebeurd mag dat dus niet.
(bericht gewijzigd op 21-6-2010 12:16:49)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 21-06-2010 0:13:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo:
Karin5:

Dank je Randel voor je gerustelling en wijze tips/ raad
ben nu wat gerustgesteldGelukkig! Want voor alle duidelijkheid: we schrijven dit soort dingen niet omdat we het leuk vinden mensen schrik aan te jagen, maar enkel om te informeren.
(bericht gewijzigd op 21-6-2010 12:15:09)
Op 21-06-2010 0:15:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Karin5:

Dank je Randel voor je gerustelling en wijze tips/ raad
ben nu wat gerustgesteldTot je dienst! Het maakt me altijd weer blij als ik iets voor een ander kan betekenen...
Op 21-06-2010 0:40:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kirk Lazarus: Goed artikel. Bottomline: http://www.tubechop.com/watch/74104
I'm a dude, playing a dude, disguised as another dude!
Op 21-06-2010 17:36:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: http://frontpage.fok.nl/nieuws/391697/1/1/100/hayward-niet-bij-olieconferentie-in-londen.html
uit link:

Hayward was hoofdspreker en zou op de conferentie een toespraak houden over de wereldwijde verantwoordelijkheden van internationale oliebedrijven.

Wat een ironie...

je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 21-06-2010 21:51:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: BP moet de schade vergoeden.....Voor over dat mogelijk is.

Wat raar is trouwens, ik hoor niets over Cuba .
Zou de schade aan Havan ook vergoed worden?
Op 21-06-2010 22:43:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kat: Ik zag onlangs Obama, op het nieuws voor de olie kwestie.
Je ziet hem op een mooi wit strand, hij knielt neer en met zijn twee vinger gaat hij even over het zand, alsof je er een koffie lepeltje olie lag. Ik hoorde niet wat hij zij.Toen dacht ik, misschien willen ze niet dat het volk zich zorgen maakt, gedachtenkracht of iets in de trend van The Intention Experiment. Als we allemaal zouden denken hoe erg het is, het nog xxx erger zou worden. zou dit kunnen ?
Op 21-06-2010 23:19:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
randell:

Karin5:

Dank je Randel voor je gerustelling en wijze tips/ raad
ben nu wat gerustgesteldTot je dienst! Het maakt me altijd weer blij als ik iets voor een ander kan betekenen...

Ik kan dus zonder schuldgevoel (al heb ik een auto) weer naar de WK voetbal kijken?
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 22-06-2010 2:47:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Ja Horus:

randell:

Karin5:

Dank je Randel voor je gerustelling en wijze tips/ raad
ben nu wat gerustgesteldTot je dienst! Het maakt me altijd weer blij als ik iets voor een ander kan betekenen...

Ik kan dus zonder schuldgevoel (al heb ik een auto) weer naar de WK voetbal kijken?


Weet je dat zelf niet dan?
Op 22-06-2010 14:51:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: http://www.sitelab.nl/projects/bp/

nou nou wat schoon zeg.... en maar lekken dat ding, wat doen ze daar eigenlijk, volgens mij vangen ze olie niet eens meer op.

wat verschrikkelijke iets dit!!
Op 22-06-2010 22:22:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samblo: En nu ook op MSM het 'astonishing' nieuws dat de hoeveelheid gelekte olie twee keer zo groot is als gedacht:

http://news.yahoo.com/s/ap/20100611/ap_on_bi_ge/us_gulf_oil_spill
Op 23-06-2010 14:00:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 24-06-2010 10:19:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: De link was té lang, dus ingekort. Het gaat hier over zeeschildpadden die levend verbrand worden door BP. Dramatisch!
Op 24-06-2010 14:25:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
ellen:

De link was té lang, dus ingekort. Het gaat hier over zeeschildpadden die levend verbrand worden door BP. Dramatisch!


Criminelen dat het zijn. Las ergens dat deze schildpadden beschermd zijn en dat er een boete van $50.000 opstaat als men deze dieren iets aan doet. Miljoenvoudig verhogen die boete, dat BP maar snel failliet mag gaan.
Dat ze verdomme niet even de moeite nemen om die dieren te vangen en ergens veilig te huis vesten. Nee de fik erin... lekker beestachtig gedrag van de Blanke Man weer. Heb er geen goed woord voor over en vindt het hartverscheurend om dit te moeten vernemen.

Ik ben ook gek... :P
Op 24-06-2010 15:33:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Maaruh gaan ze dat gat nou nog eens dichten? Want daar lees ik du niets over alleen over opruimen… Of blijft het inderdaad lekker doorstromen totdat we allemaal naar de klote gaan?
Op 24-06-2010 19:13:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
zendeman:

Maaruh gaan ze dat gat nou nog eens dichten? Want daar lees ik du niets over alleen over opruimen… Of blijft het inderdaad lekker doorstromen totdat we allemaal naar de klote gaan?

Het zit allemaal niet zo mee:
http://www.nu.nl/algemeen/2276919/opvangsysteem-bp-werkt-weer.html
Is it electrickery?
Op 24-06-2010 21:18:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Weet iemand hoe het zit met dat tweede gat dat ze zouden boren om het eerste gat (lek) te ontlasten van de hoge oliedruk?
No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 21:40:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Weet iemand hoe het zit met dat tweede gat dat ze zouden boren om het eerste gat (lek) te ontlasten van de hoge oliedruk?

Uit mijn hoofd; dat zou 90 dagen duren en is dus nog niet klaar. Of het boortje is afgebroken en de ijzerwarenzaak was net dicht.
Is it electrickery?
Op 24-06-2010 22:03:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter:
Of het boortje is afgebroken en de ijzerwarenzaak was net dicht.


No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 22:14:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: Zijn er twee bronnen die lekken? ( las ik ergens )
ging kijken en inderdaad , het lijkt wel of er 2 bronnen lekken..?
een heeft een kap en die lekt, en beeld rechts boven lekt ook..

dus ?????

http://www.sitelab.nl/projects/bp/

Op 24-06-2010 22:16:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Hé, mijn dubbelepuntD doet niet wat het FOK-lijstje belooft.

En ik weet nu ook zeker: hoe langer de draad, des te langerder het duurt voordat ik op m'n scherm zie wat ik getypt heb.
Kan dat misschien worden opgelost door na bijvoorbeeld 20 comments een nieuwe bladzijde te maken?
No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 22:20:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Deze moest het zijn, @Emie:
No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 22:23:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: Emie, ik zie duidelijk 2 verschillende bronnen die lekken, een met een kap erop, dat lekt.
en de Oranje kleurige bron lekt ook...

Zijn toch 2 verschillende lekages niet?

of hebben ze weer een nieuwe lek veroorzaakt door al dat gepruts?

http://www.sitelab.nl/projects/bp/

Op 24-06-2010 22:28:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Hé, mijn dubbelepuntD doet niet wat het FOK-lijstje belooft.

En ik weet nu ook zeker: hoe langer de draad, des te langerder het duurt voordat ik op m'n scherm zie wat ik getypt heb.
Kan dat misschien worden opgelost door na bijvoorbeeld 20 comments een nieuwe bladzijde te maken?

Dat was eerst, maar nu niet meer. Was ook knap irritant hoor, want als je dan naar de volgende pagina wilde, moest je weer wachten. Nu scroll je lekker heen en terug, al zijn het er 600 (Weggelaar).
Dubbele punt D is
Die je daarna doet is underscore O streepje
Is it electrickery?
Op 24-06-2010 22:28:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Karin5:

Emie, ik zie duidelijk 2 verschillende bronnen die lekken, een met een kap erop, dat lekt.
en de Oranje kleurige bron lekt ook...

Zijn toch 2 verschillende lekages niet?

of hebben ze weer een nieuwe lek veroorzaakt door al dat gepruts?

http://www.sitelab.nl/projects/bp/

De olie spuit er langs alle kanten uit, maar dat telt als 1 lek. BP ging verderop (honderden meters? kilometers?) een nieuwe boring doen om de druk van dit lek te verminderen. Maar het helpt allemaal niks tot nu toe. Klunzigheid ten top.
Niet dat ik een ingenieur ben, maar ik blijf dan ook met mijn poten van de oceaanbodem af.
Is it electrickery?
Op 24-06-2010 22:32:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: Om de druk te verminderen?

Ik las dat de druk zo gigantisch hoog en krachtig is, dat het niet te dichten is, daarom kunnen ze ook geen kap erop zetten.

Begin echt het gevoel te krijgen dat dit niet gaat goed komen, anders was het ze allang gelukt

En de mens denkt, nee.. BP denkt de natuur de baas te zijn...

what a nightmare eigenlijk toch? :/
Op 24-06-2010 22:44:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Er zat hydraulische logica achter: twee gaten in dezelfde bron om de oliedruk op het eerste gat (het lek) te halveren. Dat tweede boorgat moet dan niet ook gaan lekken natuurlijk, daar komt een leiding op. Nu de praktijk nog.
Is it electrickery?
Op 24-06-2010 22:51:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Karin5.
Hoe minder je ervan weet, hoe banger je wordt.
Misschien moet je je wat meer in de stof verdiepen.

Vergelijk het lek met een tuinslang waar water uit de kraan uitstroomt.
Als je ergens in de slang een gat maakt, wordt de druk op het uiteinde een stuk lager.
Als je dan ook nog zorgt dat je jet water uit dat gat via een stofzuigerslang wegzuigt, zal er vrijwel niets meer uit het uiteinde van de slang stromen.
No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 22:55:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: Nieuwe les: druk niet op F5 bij databaseproblemen, zoals geadviseerd wordt, maar klik op GW in je favorietenlijst
(bericht gewijzigd op 24-6-2010 22:59:31)
No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 22:57:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie :
Pieter:

Nieuwe les: druk niet op F5 bij databaseproblemen, zoals geadviseerd wordt, maar klik op GW in je favorietenlijst

Fijn om te zien dat de boel bij anderen ook vastloopt. Dank voor de tip. En je reactie daarvoor: mooi uitgelegd! Dat bedoelde ik dus ook.
Is it electrickery?
Op 24-06-2010 23:03:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: bedankt voor uitleg jullie allebei

als ik nu op " Reactie plaatsen " klik
loopt het niet vast , hoop ik ;D

Op 24-06-2010 23:18:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @Emie: dank!

Om nog even dat zuigen uit te leggen, het volgende. Op de zeebodem heerst een druk van 1600 meter waterkolom, oftewel 160 bar. Deze 160 bar probeert die olie terug te duwen in het lek. Wat niet lukt, omdat de oliedruk omhoog groter is.
Als het nieuwe gat via een leiding verbonden is met het boorplatform, heerst er op dat nieuwe gat een druk van de buitenlucht, dus 1 bar.
Ten opzichte van de waterdruk bij het lek is dat zuigen.
Je kan ook zeggen dat de olie de weg van de minste weerstand gaat volgen.
No shit, Sherlock
Op 24-06-2010 23:23:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: De databaseserver vertoonde wat hikjes. Opnieuw opgestart en de dubbele reaxies verwijderd.
(bericht gewijzigd op 24-6-2010 23:45:54)
United as one. Divided by zero.
Op 24-06-2010 23:45:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
Pieter:

@Emie: dank!

Om nog even dat zuigen uit te leggen, het volgende. Op de zeebodem heerst een druk van 1600 meter waterkolom, oftewel 160 bar. Deze 160 bar probeert die olie terug te duwen in het lek. Wat niet lukt, omdat de oliedruk omhoog groter is.
Als het nieuwe gat via een leiding verbonden is met het boorplatform, heerst er op dat nieuwe gat een druk van de buitenlucht, dus 1 bar.
Ten opzichte van de waterdruk bij het lek is dat zuigen.
Je kan ook zeggen dat de olie de weg van de minste weerstand gaat volgen.

Dat is niet geheel juist. De olie moet nu 1600 meter omhoog wat een vloeistofkolom is die iets minder is dan 160 bar (olie is wat lichter dan zeewater). Het maakt voor de bron dus niets uit of het op de bodem moet weg lekken of boven het zeewater wordt 'los' gelaten.
Op 25-06-2010 7:09:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Kanu: Als de bron niet uit zichzelf stopt, dan verliezen we deze strijd.
hier alvast toepasselijk nummer:

(bericht gewijzigd op 25-6-2010 8:23:12)
Licht is sneller dan geluid. Daarom zien mensen er intelligent uit, tot je hen hoort spreken.
Op 25-06-2010 8:13:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pieter: @GM.

Je hebt gelijk, dank je voor de correctie.
Ik schrok er vannacht wakker van toen ik deze fout besefte. Er moet inderdaad apart afgezogen worden.

Excuses voor deze misser.
No shit, Sherlock
Op 25-06-2010 10:37:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Toch verdacht dat media en politiek het stilzwijgen doen over de werkelijke gang van zaken. Om geen paniek te zaaien??
Afwachten is dus het motto en zoveel mogelijk genieten van ieder moment van het leven!! Iets wat je sowieso moet doen…
Op 25-06-2010 0:00:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Buff:
zendeman:

Toch verdacht dat media en politiek het stilzwijgen doen over de werkelijke gang van zaken. Om geen paniek te zaaien??
Afwachten is dus het motto en zoveel mogelijk genieten van ieder moment van het leven!! Iets wat je sowieso moet doen…


Er is (denk ik) totaal geen intresse voor bij de media, omdat deze alleen het 'zogenaamd' goede nieuws willen horen en brengen.
Wat mij persoonlijk aan het hart gaat is het ongeziene leed wat deze 'oilspill' met zich meebrengt. Hele ecosystemen die ondertussen verwoest worden door een verstikkende wolk van olie en gif, dat zich langzaam maar zeker over de oceanen verder zal verspreiden. Pure Horror, in zoverre ik dat kan beoordelen met mijn beperkte verstand van zaken.

Als deze ramp apocalytische vormen gaat aannemen binnen nu en zeg, zes maanden, dan zal de omvang van de ramp misschien wel duidelijk worden.
En dan is 't vroeg genoeg om te gaan hamsteren en je klaar te gaan maken voor het Grote Einde...
Laten we hopen dat het nooit zover zal komen en ondertussen nog even genieten van het mooie weer.
Ik ben ook gek... :P
Op 25-06-2010 18:02:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
No shit, Sherlock
Op 25-06-2010 20:22:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden:


Ziet er lekker uit
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 25-06-2010 22:01:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Karin5: Hebben jullie dit al gehoord? :-O
http://www.godlikeproductions.com/forum1/message1119060/pg1
Op 01-07-2010 21:57:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Trebor: Ik kom al een behoorlijke tijd met veel plezier op GW en ik had het drukker met lezen dan dat ik zelf mij wilde mengen in discussies. Prachtig werk hier op GW! Wat ben ik blij om te lezen dat er meer mensen zijn die vragen stellen, geen genoegen nemen met wat er binnen media gemeld wordt en nog meer vragen stellen.

Op 02-07-2010 4:16:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Trebor: Maar over deze ramp... Ik ben bang dit niet te overzien is en wij in Nederland zelfs de nasleep gaan merken. Wat ik eng vind is dat de media niets loslaat wat eerlijk overkomt. En wat ik nog erger vind is dat ene van der Sloot groter nieuws bevonden wordt dan deze potentiele wereldramp.
Op 02-07-2010 4:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zendeman: Mensen willen gewoon niet inzien dat onze leefstijl onze ondergang gaat worden! Overal is het verval zichtbaar.

Nee…lekker doorgaan met onbenullige media berichten over oa van der Sloot aandacht geven

media/marketing en materialisme zijn zo het opium van het volk geworden

nu kunnen we alleen postieve vibes in het universum loslaten in de hoop dat er een wonder gebeurd!
Op 03-07-2010 16:00:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cannot kill the Battery!!!
Op 03-07-2010 21:44:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: BP Bedekt snachts oliestranden met vers zand.
Op 03-07-2010 23:24:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ellen: First Amendment suspended in the Gulf of Mexico‏:

NaturalNews) As CNN is now reporting, the U.S. government has issued a new rule that would make it a felony crime for any journalist, reporter, blogger or photographer to approach any oil cleanup operation, equipment or vessel in the Gulf of Mexico. Anyone caught is subject to arrest, a $40,000 fine and prosecution for a federal felony crime.

CNN reporter Anderson Cooper says, “A new law passed today, and back by the force of law and the threat of fines and felony charges, … will prevent reporters and photographers from getting anywhere close to booms and oil-soaked wildlife just about any place we need to be. By now you’re probably familiar with cleanup crews stiff-arming the media, private security blocking cameras, ordinary workers clamming up, some not even saying who they’re working for because they’re afraid of losing their jobs.”

Zie rest artikel:
http://www.naturalnews.com/029130_Gulf_of_Mexico_censorship.html
Op 04-07-2010 9:37:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
gast:
rudiev:

Wat doet de olie met de oppervlakte temperatuur van het water? Ze verwachten een heftig orkaanseizoen, maar voordat een orkaan kan onstaan moet het oppervlaktewater, ik dacht, 27 graden bereikt hebben. Van mij part stoppen met met dat corexit zodat de orkanen mooi alle olie op kunnen pakken en op amerika zelf kan dumpen.
Je wens wordt binnenkort vervuld; de oceaan schijnt 7 graden warmer te zijn dan normaal, een hoge drukgebied houdt de storm op z'n plaats waardoor deze aan kracht kan winnen, ergo grotere storm dan normaal. Verder wordt er melding van gemaakt dat men minimaal 6 nucleaire bommen nodig heeft om de boel te dichten, waardoor met de storm olie, dodelijk gas, olie en straling het land over zal razen. Dit is echt een doemscenario. Dit wordt gezegd door een activiste, een lokale bewoonster;

Op 04-07-2010 0:16:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: BP Oil Spill: Important Update with AC Griffith 7/4/2010
AC Griffith is ex-cia en his brother in law is a federal judge

van alles komt aan bot echt aanrader

radio freedom:

Part 1


klik door voor de rest van de parts wordt beetje te veel om hier te posten ...
Op 06-07-2010 13:22:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: AC Griffith op Freedomlink Radio :


een update over de olie spill en de dreigende iran oorlog.
Op 06-07-2010 13:39:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden