Als het ons, de mens, niet zo goed uitkomt dan moet alles ruimen. Dat valt duidelijk te zien aan de dierenpopulatie in Europa, volgens een onderzoek van het WWF en diens partners. Veel dieren, zo'n 60%, wordt slecht of niet beschermd. Het WWF vraagt dan ook dringend aan de Europees Unie of ze iets aan het probleem kunnen doen.

Ons zou het verwonderen dat dit probleem terug te draaien valt, integendeel. Men blijft immers moorden onders rationeel toelaatbare omstandigheden. Neem bijvoorbeeld de olifanten of leeuwen in Afrika waar er steeds minder van zijn. Als de dieren met teveel worden, dat wil zeggen als hun grondgebied te klein wordt door menselijke bebouwing of territoriumneiging, schieten we de oude exemplaren simpelweg af. Resultaat is dat steeds meer (wereldvreemde) jonge dieren overblijven. Menig Afrikaan heeft zijn huis hierdoor al vernield zien worden door puberende en mogelijk wraakzuchtige beestjes.

We kunnen daarom, tegen wil en dank, maar beter eerlijk zijn: alle dieren moeten dood! En wij, den kroon op den schepping, sparen onszelf natuurlijk. Tot het bittere eind...

Update: Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Een Belg reed zijn auto tegen de vangrail aan gort omdat hij een meeuw ontweek. Het gezin kwam er met schrik en lichte verwondingen vanaf, de meeuw zweeft dankbaar door de lucht.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden